Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szellemekkel suttogó 2x08 - Találkozásunk éjjele

2010. május 07. 16:00 - leeann

Melinda éppen bezárt, és valami szörnyű kalap van rajta, elszaladnak Deliával ahhoz a kirakathoz, ahol Mel kinézte Jim évfordulós ajándékát. Miközben nézelődnek, nagy szirénázás töri meg az este csendjét. Ég egy ház, és mindenki szalad megnézni, hogy mi történt. Jim már a helyszínen ment, de egy nagy robbanás majdnem kárt tesz benne és néhány társában. Természetesen mindenki rendben van, de Mel lát egy lángoló sétáló alakot, amit csak ő lát, tehát szellem van a dologban. Szegény Jimnek minden tagja fáj, de azért meghallgatja Melinda szellemét, ő ugyanis tudja, hogy nem égett bent senki, úgyhogy egyelőre nem tudni, mit akar a szellem.

Közben Mel meg van győződve arról, hogy Jim elfelejtette az évfordulójukat, ami nem esik jól neki, de a megismerkedésük napjára szívesen emlékszik vissza, ők ugyanis ezt az évfordulót tartják, és ez is egy tűzzel kezdődött. Egyelőre annyit tudunk, hogy tűz volt abban a házban, ahol Melinda lakott, és Jim a tűzoltókkal jött. A tűzoltók kiterelték a házból az éjszaka közepén az embereket, és pont Jim volt az, aki Melindát tuszkolta a sárga szalag mögé. Melinda azt gondolja, hogy Jim elfelejtette a napot, miközben ő készülődik ajándékkal meg mindennel, de még reméli, hogy az évfordulójukon nem pókerezni megy a kedves férj.

Miközben Melinda aggódik, megjelenik a boltban Payne, aki a tűznél is ott volt. Fel is rója Melnek, hogy rég járt nála. Csakhogy a professzor most rosszkor jött, mert Melnek látogatója lesz hamarosan, ugyan még csak vér fröcsköl, majd folyik erre-arra, de az ilyenek után mindig jön valami szellemes is. Ha már itt van a prof, akkor Melinda azonnal kérdezne is, de előbb a prof jön, és szemrebbenés nélkül rákérdez a dolgok állására. Payne megkérdezi, hogy Melnek természetfeletti ereje van-e. Mel azt mondja, hogy néha úgy érzi, majd megkérdezi a profot az „5 jel és eljön a halál” infóról.

A vértől csöpögő fickó mondta ezt, ami azóta sem hagyja nyugodni Melt. Nem csoda, hisz Payne is azonnal azt mondja, hogy az ötös szám nagy jelentőséggel bír szinte minden vallásban, kultúrában, társadalomban. Vevő érkezett, ezért a további tanácskozás elmarad, de visszatérnek rá. Melindát éjjel nagy füst ébreszti és látomás tűz, majd megjelenik az égő alak, aki azt mondja, hogy valaki tud valamit. Ettől sem lettünk okosabbak, de legalább ez a szellem is adott némi nyomoznivalót. Reggel Jim és Mel megbeszélik ezt a tűz dolgot, és kiderül, hogy ez az étterem már leégett egyszer 1 éve.

Melinda a tűz helyszínén keresi a mai rejtély megoldását, és hamarosan újabb emlékek jutnak eszébe a megismerkedési estéről. Mel közli Jimmel, hogy még van bent az épületben valaki, de a tűzoltó váltig állítja, hogy mindenkit kihoztak, nyugi legyen. Jim azért hisz Melindának, és újra bemegy az épületbe a társával. Közben visszatérünk a jelenbe, és Melinda megtalálja Jim tűzszakértő ismerősét, aki elmondja, hogy a társtulaj gyújtotta az első tüzet, és bele is halt. Ez a tűz nem tűnik gyújtogatásnak, de még bármi lehet. Melinda utánanéz a neten az előző tűznek, de a szellem újra megjelenik, és majdnem Melre gyújtja a házat.

Melinda rájön, hogy a szellem a társtulaj, de muszáj megtudni, hogy mit akar, ahhoz, hogy átkeljen. Mel másnap elmegy a megmaradt tulajhoz, aki nem érti, hogy a látó miért akarja tudni, hogy mi volt az első tűznél, és hol lakhat most a halott tulaj felesége. A megmaradt tulaj elküldi Melt messzire. Mel falakba ütközött, úgyhogy Jimtől kér segítséget a tovább haladáshoz. Tovább halad az emlék vízió is, amiből megtudjuk, hogy Jim megtalálta bennrekedt embert és a feleségét is, aki már szellemként kért segítséget Meltől. Az asszony szépen átlépett a fénybe, Jim pedig ekkor figyelt csak fel igazán először a csinos fiatal lányra a kordon mögött.

Miközben Mel még mindig a szellem felesége után kutat, lelkizik egy kicsit Deliával, majd kap egy használható ötletet, ahogy megtudhatja az asszony címét. Melinda a ravatalozóban hagyja meg a számát és hamarosan sikerrel ját, mert felhívja őt a szellem özvegye. Az asszony elmeséli, hogy a férje nehezen viselte, amikor egyszerű séfből étterem tulaj lett, és felelős döntéseket kellett hoznia. Persze Mel bedobja a beszélhet a férjével dolgot, és a nő pánikszerűen szinte elmenekül. Melinda úgy dönt, hogy ha már az asszonnyal nem tudott zöldágra vergődni, akkor megpróbál beszélni a szellemmel. A fickó meg is jelenik és elmondja, hogy van miért dühösnek lennie.

Mel szeretné a fénybe terelni a séfet, de ő nagyon szeretne valamit elmondani a feleségének, csak azt nem tudja, hogy mit. Mel, miután kidumálta magát a szellemmel, újabb emléket kutat fel a Jimmel való kapcsolatában. A tűzoltás után Mel és Jim megismerkednek egymással, ami egy közös hot-dogozás után kellő mennyiségű szimpátiát, majd később szerelmet és házasságot eredményezett. Melinda az emlékek kutatása közben azon mélázik, hogyan vegye rá Lilit, hogy beszéljen szellem férjével, de a címe nincs meg. Amikor viszont a telefonszámot visszakövetik, amiről Melt hívta, a tulaj társ címét dobja ki a rendszer.

Érdekes fejlemény, hogy a halott tulaj özvegye az élő tulajjal él együtt. Melinda azonnal megy is a leégett étteremhez, hogy beszéljen a szellemmel, akit elég érzékenyen érinti a hír és elindul felégetni mindent. Ez nagyszerű, Melinda pont nem azt érte el, amit akart. Melinda azonnal rohan a házhoz, hogy kimentse az élő tulajt, akiről már patakokban folyik a víz. Amint Melinda elmondja, hogy a társa lelke még itt van, azonnal kirobban az egyik felső ablak. Lili is hazaér közben, és a volt férjét hívogatja. A szellem egy kicsit lenyugszik, amikor az asszony elmondja, hogy a gyász hozta őt össze az üzlettárssal, és nem volt szó megcsalásról soha.

A halottnak viszont kezd derengeni a baleset napja, ami nem is volt annyira baleset, sőt kiderül, hogy az élő társ gyújtotta a tüzet. A biztosítási pénzért tette, amit tett. A szellem és a felesége elmondják egymásnak, hogy mindig szeretni fogják egymást, majd a séf átkel. Közben elérkezik az évforduló estéje és Mel teljesen le van törve, mert Jim nem érti, hogy miért kap egy mini hot-dogos kocsit ajándékba, majd az egyik szekrényből egy becsomagolt esernyő dől ki, ami szintén a szerepet játszott a megismerkedésben az ominózus estén. Persze, hogy nem felejtette el Jim sem, csak játszott egy kicsit az asszonnyal, aki életében még nem örült ennyire egy esernyőnek.

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása