Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Terminátor 2x10 - Az ellenség új arca

2010. május 05. 17:53 - Hoppancs

A sosem vidám Ellison ügynök álmában újra éli a pillanatot, amikor kiásta Cromartiet sírjából, majd az éjszaka közepén arra riad, hogy Cameron kisasszony egy hosszú fémrúddal döfködi a földet kertjében. A fémleány felszólítja az őt értetlenül néző férfit, hogy menjen vissza csicsikálni, majd tovább dolgozik. Sarah és Derek belóg a Dakara nevű cég székhelyére, aminek logója eléggé el nem hanyagolható módon a nő álmaiban megjelenő három pötty. Az ellopott anyagok alapján John megállapítja, hogy a vállalkozás ugyan tervezi a mesterséges intelligencia létrehozását, viszont elég messze járnak tőle, főleg, miután Sarah szétkapta a számítógépeiket. Derek szerint a három pont talán nem is jelent semmi különöset, és feleslegesen ölnek annyin energiát az értelmezésébe. Sarah biztos benne, hogy a sógor téved. Vitájukat félbeszakítva hazatér Cameron, és közli, hogy hiába kereste Cromartiet Ellison háza körül.

Bár John is úgy véli, hogy a mama túl nagy jelentőséget tulajdonít a pöttyöknek, másnapra mégis kidolgoz egy tervet, aminek segítségével Sarah körülszimatolhat a Dakara táján. Mivel a vállalat pénzszűkében van, Connor asszony el fogja játszani a gazdag nőt, aki szeretne befektetni a projektbe. Jesse elég bénán rejtette el a nála lévő fotókat, aminek eredményeképp szembe találja magát a szigorú Derekkel, aki tudni akarja, miért is jött vissza valójában. A lány bevallja, hogy azért küldték, akadályozza meg, hogy Cameron és John túl közel kerüljenek egymáshoz, mert ha kettejük kapcsolata elmélyül, Connor a jövőben nagyon el fog borulni. Ellisont Weaver hívatja, történt ugyanis egy kis baleset szegény dr. Shemannel, mikor áramszünet miatt beszorult egy szellőző nélküli szobába, és megsült. Weaver arra kéri az ügynököt, hogy segítsen kideríteni, vajon az MI keze volt-e a dologban.

Saraht és Cameront a Dakara két fejese, Mr. Akagi és fia, Xander fogadja, akikkel az MI témán kívül a 80-as évekről is elbeszélgetnek egy kicsit. Cameron megpróbál bekapcsolódni, nem sok sikerrel. Kiderül, hogy Xander a gépet anyja után Emmának nevezte el, majd a társaság kettéválik, és amíg Cameron a sakkról cseverészik Xanderrel, Mr. Akagi a gyermeknevelés nehézségeit taglalja Sarahnak, illetve elsírja, hogy a vinyók elrablása miatt mostmár tízszer annyi lére volna szüksége, mint eredetileg. Pedig Xander terve annyira jó, kár lenne, ha nem játszhatna tovább a gyerek. John meglátogatja Rileyt, rácsodálkozik annak túlpörgött, szegény gyerekeket kényszeresen örökbefogadó nevelőszüleire, majd felmegy a lány szobájába, ahol kénytelen végighallgatni egy igen zavarba ejtő elemzést annak egyik poszteréről.

Már menekülne, de Riley marasztalja, úgyhogy kénytelen magyarázkodásba kezdeni arról, miért nem fog elárulni semmit a Mexikóban történtek okairól annak ellenére, hogy megígérte. Riley roppant megértő, John mégis otthagyja. Sarah továbbra is ragaszkodik az elméletéhez, miszerint a Dakarának szerepe lesz a Skynet létrejöttében, de Cameront nem hozza lázba a téma, főleg, hogy kiderítette, Xander nem is szeret sakkozni. Riley találkozik Jessevel, akivel láthatóan elég jó barátnők, és mikor a szőke elpanaszolja, hogy nem bírja már tovább ellátni a feladatát, Jesse ráébreszti, hogy nincs kiszállás. Ennyit John ártatlan, kívülálló szerelméről. Derek kicsit elbeszélget unokaöccsével, hogy kipuhatolja, mennyire hajlamos a realitástól való elszakadásra, megemlítve neki, hogy könnyű belezavarodni ebbe a három pötty témába. John biztosítja, hogy ő tisztán lát.

Sarah és Akagi a családról beszélgetnek, majd a férfi elmeséli, hogy a japánok el akarnak adni a Dakarának egy szuperchipet, aminek megszerzése csodaszámba menne. Félmillióra lenne szüksége, hogy bizonyítsa szándékai komolyságát, de azért a chipért megéri, hisz az maga a JÖVŐ. Na, pont ez az, ami nem hangzik túl jól ebben a sorozatban, Sarah is igen sűrűn néz e szavak hallatán. Ellison egy technikussal értekezik a Babilon nevű MI-ről, aminek teljesen le kellett volna állnia az áramszünet alatt, de ő helyette inkább kiszívta az energiát olyan helyekről is, ahonnan nem lett volna szabad. Ellison kíváncsi, a Babilon vajon hogy „érzett” Sherman iránt, de beszélgetőpartnere kizártnak tartja, hogy a gép tudott volna arról, hogy kis akciójával megöli a terapeutát.

Sarah az összes gyémántot a chip megvásárlására kívánja fordítani, és hamarosan már egy asztalnál ül a japánokkal, hogy megköthesse az üzletet. Kis jópofizás után meg is történik a csere. Riley idegrendszere negédes nevelőanyja előtt mondja fel a szolgálatot, „tesói” csak lesnek, mikor fennhangon megjósolja a világ közeledő pusztulását, majd fellöki a mamát. Xander megpróbálja működésbe hozni a chipet, de az sajna szart sem ér, a japánok átvágták őket. Akagi figyelmeztet, hogy az eladó amolyan gengszterféle, és jobb, ha Sarah nem packázik vele. Weaver azt javasolja Ellisonnak, hogy kérdezze meg a történtekről magát a Babilont, akit közben átkereszteltek John Henryre. A képekben kommunikáló MI válaszai megerősítik Ellison elképzelését, miszerint John Henrybe nem tápláltak semmi erkölcsi érzéket, úgyhogy javasolja, hogy kezdjék a tízparancsolattal, amennyiben valami értelmesre akarják tanítani.

Sarah és Derek rajtaüt a japánokon, és a nő erőszakos fellépésének köszönhetően az állítólagos jakuza bevallja, hogy ő csak egy színész, és azt a chipet adta át Sarahnak, amit Akagitól kapott. A mama erre bepipul, és addig veri Akagit, amíg bele nem fájdul a keze, és még tovább. A nyomorult elárulja, hogy nem volt itt semmiféle chip, csak ki akarta csalni Sarah pénzét, hogy amennyiben nem sikerül tartani a légierő határidejét, a fia jövője biztosítva legyen. Derek elmondja Jessenek, hogy John az unokaöccse, aztán kibékülnek annak reményében, hogy többé nem fognak hazudozni egymásnak. Riley tovább folytatja John hülyítését, Sarah pedig háromszög alakban elhelyezkedő vörös pöttyöket fedez fel az arcán, ami eléggé kiborítja. Weaver bemutatja Ellisonnak az emberi alakot öltött John Henryt, aki meglepő módon épp úgy néz ki, mint megboldogult László Gyuri/Cromartie. Miközben a gép Ellison hogylétéről érdeklődik, újra felragyog a már jól ismert bájos mosoly.

Címkék: terminátor
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása