Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szellemekkel suttogó 2x01 - A szeretet sosem hal meg

2010. március 19. 13:00 - leeann

Az előző részekben történtek folytatásával kezdjük a második évadot. Miután Andrea meghalt, a kalapos gonosz szellem magával vitte őt ki tudja hova. Ez az élőket is megviselte, Mel furákat álmodik, amiben a főszereplő az elhunyt barátnő. Valószínűleg így próbál kapcsolatba lépni Andrea Melindával, az álmain keresztül. Andrea elmondja, hogy Romanonak hívják a kalapost, és segítséget kér Meltől. Andrea temetése után Mel elmegy a lány lakására, de nem találkozik a lány szellemével, viszont kedélyesen elbeszélget Romanoval a ruhásszekrényben.

Este Mel még mindig nyugtalan, és Andrea továbbra is elő-elő tűnik, de nem tud átkelni. Másnap egy fickó meglátja Melt a tv-ben, és úgy tűnik, hogy ismeri, de most elég kusza minden, úgyhogy az még nem derül ki, hogy ki ez a fickó és mit akar, vagy honnan ismeri Melindát. Úgy látszik, a suttogó most nem boldogul a szellemvilággal, mert elmegy a Rockland egyetemre, és egy bizonyos Payne professzor segítségét szeretné kérni. A fickó egy kretén, de nagy nehezen hajlandó meghallgatni Melindát. A professzor az okkult és a természetfelettivel foglalkozik, és írt egy-két könyvet a témában. Mel konkrétan a gonosz szellemekről szeretne többet tudni.

A prof nagyjából elmondja, hogy a sötét lelkek milyen módon tudják uralni a jó lelkeket, de Mel konkrétan egy bizonyos sötét lelket keres, ezért megkéri a fickót, hogy keressen rá Romanora. Melinda továbbra sem jutott túl Andrea halálán. Hogy is tehetné? Nagyon közel álltak egymáshoz, saját magát hibáztatja a haláláért, ami nem tesz jót se neki, se Jimnek, aki halálra aggódja magát a kétségek közt vergődő feleségéért. Amikor Mel hazafelé tart, a férje munkahelyéről meglátja Andreát, ahogy jön-megy a lakásában. A lakásból fény szűrődik ki az ajtó alatt és zaj hallatszik odabentről, aminek Mitch is szemtanúja.

Mitch és Mel együtt mennek be a lakásba, és amikor felkapcsolják a villanyt, nyugtalanító látvány tárul eléjük. A falak tele vannak írva a plafontól a padlóig. Mitch teljesen kiakad, és nem érti a saját érzéseit sem. Azt érzi, hogy Andrea nem talált nyugalomra, és még van egy pár dolog, amit tudnia kéne a húgának, de már késő. Mel még nem megy haza, mert azt reméli, hogy a boltban tud pár szót váltani Andreával. Amint belép a boltba, halk pityergés hallatszik a raktár felől. Andrea az, és nagyon hisztis szellem lett a kiegyensúlyozott, magabiztos lányból.

Sajnos egyelőre hisz Romanonak, és úgy gondolja, hogy megérdemelte a halált, pedig Mel folyamatosan mondja neki, hogy egy frászt érdemelte meg, de a látó most az ellenség. Sajnos Mel egyelőre nem tud hatni barátnőjére, mert Romano befolyása sokkal nagyobb, de nem adja fel, és megküzd Andrea lelkéért. Közben a fickó, aki felismerte Melindát a tv-ben, már rá is keresett a neten, de azon kívül, hogy Grandview városát tanulmányozza, még nem tesz igazán semmit. Viszont Rick Payne jelentkezik, és arra kéri Melt, hogy ugorjon be az irodájába, de azonnal.

Ha Andrea lakásában fura volt, hogy a falak tele vannak irkálva, akkor a prof irodája egyenesen megrendítő, hisz az ő fala tele van fényképekkel plafontól a padlóig. A professzor most már nagyon kíváncsi arra, hogy Mel kicsoda és mit akar. Mel azt mondja, hogy csak tanulni szeretne a témáról, de a prof azért kiderítette, hogy ki most Romano, és ki volt, amikor élt. Kiderül, hogy Romano egy szektavezető volt, és a követőit tömeges öngyilkosságra vette rá. Ő is meghalt természetesem, de a halála után ő lett a főgonosz lélek, aki azóta is a jó lelkeket szippantja el, és gonosszá teszi őket. A lélek toborzás célja valami egyetemes rossz elérése.

A felismerős fickó sem nyugszik, kideríti Melinda címét, és valami befejezetlen ügyről beszél az egyik haverjának. Nagyszerű, már csak egy fickó a múltból hiányzott Melnek. Este Jimnek is elmondja Mel, hogy mit tudott meg Payne-től, és most arra próbál rájönni, hogy hol találja meg Andreát, aki a kezdetekhez ment vissza. Mel rájön, hogy ha Andrea elküldi Romanot, akkor kikerül a befolyása alól, de ehhez hinnie kell magában feltétel nélkül. A látó arra is rájön, hogy Andrea ott lehet, ahol a halála kezdődött, vagyis a baleset helyszínén. Melinda meg is találja barátnőjét, aki attól fél, hogy ha átkel, büntetés várja őt.

Kiderül, hogy Andrea hatalmas bűne az, hogy amikor megtudta, hogy ő halott, és a bátyja nem, azt kívánta egy pillanatra, hogy bárcsak fordítva lenne, de ez megérthető. Mel is próbál hatni rá, de Andrea továbbra sem hallgat barátnőjére, és nem akar beszélni Mitch-csel sem. Mel elmegy Mitch-hez, és elmond neki mindent magáról, sőt azt is, hogy Andrea hol van és miért nem tud átkelni. Mitch benne van, és segít Melnek. A páros elmegy az üzletbe, és Mitch beszélni kezd arról a napról, amikor az édesapja meghalt. Andrea hamarosan megjelenik, és nem érti, hogy a testvére miért nem adta át a haldokló apa Andreának szóló üzenetét.

Mitch sajnálja, de most Andrea bűne jön. Mel elmondja Mitchnek, hogy a testvére lelke miért nem tud megnyugodni, és miért vár megbocsátásra most. Mitch azt mondja, hogy nincs mit megbocsátani, mert ő is azt kívánta, hogy a húga éljen és ne ő. A testvérek kiegyeznek abban, hogy kvittek, de amikor végre megnyugodna Andrea lelke, Romano is feltűnik a színen, csakhogy meg sem tudja közelíteni a boltot. Andrea végre meghallgatja Melt, aki elmondja, hogy mindenki jobb lett azáltal, hogy megismerte. Andrea végre elhiszi, hogy ő jó, elbúcsúzik Meltől, és belép a fénybe. A felismerős fickó Grandview-ba tartana repülővel, de egy autósnak köszönhetően már csak elveszett lélekként érkezhet meg.

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

~Moi~ 2010.03.19. 22:53:08

Ooh, ez a rész annyira szomorú! :( Én sokkal jobban szerettem Andreát,mint most Dáliát..:|
De a HV, jó lett :D

Acron 2010.03.20. 08:55:26

szerintem is ez az egyik legszomorúbb, ennél csak egy "rosszabb" van.
süti beállítások módosítása