Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gyilkos elmék 4x12 – Soul Mates

2010. január 26. 15:00 - hex.kelly

A floridai Sarasota-ban napsütötte kertvárosi vasárnap egy középkorú afro-amerikai pasas Andrea nevű lányát készül autóvezetésre tanítani. Aztán a dologból nem lesz semmi, mert a pasas üzenetet kap a telefonján, mennie kell, a lánya puffog. A pasas megígéri, hogy ha a lány megszerzi a jogsit, a csillivilli kocsit nekiadja. Puffogásnak vége, még jó, hogy szeretetet nem lehet pénzen venni. A pasas indul vissza a házba, a lánya az érkező barátnőjének dicsekszik a verdaígérettel. Barátnő picit irigy, egy másik is érkezik, szórólapot hoz, és arról kezd beszélni, hogy újabb lánynak veszett nyoma. Csakhogy ez most már nem főiskolás, hanem gimis, jaj-jaj. Az utca egyébként tele van bakfis- és anyuka-csoportokkal, nyilván a szórólap a téma. Szirénázó rendőrautók érkeznek, a kiszálló zsaruk mennek Andreáék házához, William Harris-t keresik. Jön is ki a házból, bilincselés közben mondják neki a jogait, és indulnak a házba, keresik Missy-t. Andrea és az egyik anyuka-csoportból érkezett nő értetlenül bámulják az eseményeket, Harris pedig odakiabál nekik, hogy ez csak félreértés, hamarosan hazajön.

Ismerős fekete terepjáró érkezik, Rossi, Hotch és Prentiss száll ki belőle, és vágtatnak a főrendőrhöz, eztmostmiértkellett – kérdik. Főrendőr közli, hogy nem bírt tovább várni. Hotch meg azt, hogy Missy-t ebben a házban nem fogják megtalálni. A rendőrségen Harris a kihallgatószobában ül, a varázstükör mögött a főrendőr, Linden nyomozó beszélget Morgan-nel és Rossi-val. Harris-re illik a profil, ő egy domináns, sikeres családfő, aki a környéken lakik és dolgozik, korábban már volt ügye nemi erőszak miatt, és Missy eltűnésekor látta a helyszínen egy szemtanú. Rossi és Morgan vallatja Harrist, Linden pedig felveszi a kapcsolatot az atlantai rendőrséggel, ahol a Harris elleni korábbi nyomozás folyt. Morgan azt mondja, Harris menő ügyvéd, ezért fontos, hogy sikerüljön fogást találni rajta, különben kidumálja magát. Főcím és idézet Reid-től: Egy halandó sem tud titkot tartani. Ha a szája néma, az ujjaival fecseg. Az árulás minden porcikájából szivárog. - No mortal can keep a secret. If his lips are silent, he chatters with his fingertips. Betrayal oozes out of him at every pore. Sigmund Freud

Harrisék házánál tévés közvetítőkocsik állnak, a szomszédság meg a sárga szalag mögött tolong, mikor Hotch-ék megérkeznek. Andrea az úttest közepén morcoskodik, nyilván érzi, hogy lőttek a csillivilli szuperverdának. Jön az anyja, megöleli, és keményen állja a szomszédok tekintetét. Jordan is megérkezik, egy férfi kérdi tőle, hogy tényleg Harris tette-e, de Jordan sajnálja, hogy nem nyilatkozhat. Morgan és Rossi belép Harris-hez, bemutatkoznak. Harris nem kér ügyvédet, hiszen ő maga is az. Megmutatják neki a meggyilkolt lányok képeit, és arra kérik, mesélje el, mi volt Atlantában. Harris szerint azt az ügyet ejtették, tévedés volt.

Rossi kérdezgetni kezdi, hogy unja-e már a házasságát, hogy 18 éve mindig csak "rántott húst rendel az étteremben"? Harris tartja magát, és közli, hogy ő nem csinált semmit, és minél tovább itt tartják, Missy annál tovább van egyedül az igazi elkövetővel. Hotch és Emily Harris feleségét és lányát kérdezi ki, mindkettő azt mondogatja, hogy az atlantai dolog is tévedés volt, ez is az. Az elmúlt 24 órában Harris talán 1 órát töltött távol. Emily azt kezdi el mondani a nőnek, hogy igenis volt valami Harris viselkedésében, ami feltűnt a nejének, amin sokat gondolkodott, és hogy Missy életét megmenthetné, mert a családját már úgysem tudja. A nő kiakad, és megkéri őket, hogy távozzanak. Reid Garciával értekezik telefonon, aki épp most kezd el kutakodni Harris számítógépén. És naná, hogy egy csomó minden törölve van, és naná, hogy ez Garcia számára egyáltalán nem akadály. Harris-t a bíróságon kísérik, megengedik, hogy találkozzon a családjával. Emily és Hotch jelenlétében váltanak pár szót, Harris neje, Sharon aggódik, mert 5 millió dollár az óvadék, kérdi a férjét, hogy a nyugdíjalapból hívjon-e le pénzt rá. Harris azt mondja, hogy ne, inkább tetessen jelzálogot a házra. Sharon visszakérdez, hogy és mi van, ha történik valami? De Harris szerint nem fog semmi történni, csak intézze a jelzálogot. Miután elköszönnek, Harris-t elvezetik, Emily pedig odasúgja Hotch-nak, hogy úgy tűnik, Sharon elkezdett kételkedni. Az őrsön Reid magyarázza a többieknek, hogy Garcia mit talált Harris gépén. Egy kódolt webcímen egy fura blogra bukkant, ahol két személy naplószerű párbeszédét lehet nyomon követni, élesen elkülöníthető, hogy melyiket melyik írta, mert speciális szóhasználat, írási stílus és egyéb jellegzetességek különböztetik meg a két írót egymástól. Linden csak les, és súgva kérdi Rossi-t, hogy honnan szalasztották ezt a kölköt. Rossi azonnal felel: Egy kosárban hagyták az FBI lépcsőjén. (Hahhahaha!)

Az egyik kifejezés egyértelműen Ohio-ban használatos, márpedig Harris ott nőtt fel. A másik fél az általa használt kifejezések alapján viszont tősgyökeres floridainak tűnik. Rossi és Morgan megy a nemrég visszahozott Harris-hez, és pár kinyomtatott bejegyzést hoznak, Rossi idéz is belőlük, és kérdi, hogy ezek szerint unta a feleségét, csak nem viszonya van valakivel? Harris átveszi a lapokat, átfutja, és közli, hogy csak azért nem fogják bűnösnek találni, mert a plázában volt, és mert az FBI szerint viszonya van. Linden nyit be, és közli, hogy megtalálták Missy-t. Harris azt mondja, hogy ő megmondta. Linden kurvaanyázik egy kört, de Rossi-ék visszatartják a tettlegességtől. Vízparton hever Missy holtteste, a jelek szerint a lány az után halt meg, hogy Harris-t letartóztatták. Linden azt kérdi, hogy akkor Harris ártatlan lenne? Jaj, dehogy. Nyakig benne van, csak van egy társa is, aki mindent megtesz azért, hogy kihozza a sittről. Reid az őrsön elemében van: a levelezést nyilazza-karikázza piros és kék filctollal. Morgan-nek mondja, hogy az elrablások és a gyilkosságok után felpörögtek a bejegyzések, és nemcsak bűntársak, de lelki társak is, erősen függnek egymástól. Hotch-ék jönnek, és mondják, hogy Missy testén harapásnyomok vannak, a korábbiakon viszont ilyesmi nem volt, úgy tűnik, Harris nélkül a másik mákvirág koreográfiát váltott. A harapásnyomokat össze kell vetni a fogorvosi adatbázissal. Rossi és Morgan megint Harris-hez mennek, újabb adag papírral. Elbeszélnek egymás mellett: Rossi-ék azt akarják tudni, hol ismerte meg a bűntársát, Harris meg arról beszél, hogy az ügyész nem szeret olyan ügyeket tárgyaltatni, ami nem tuti, szóval nem fél. Morgan meg azt mondja neki, hogy de legalább végre tudjuk, hogy valahol van egy ugyan beteg ember, mint maga. Garcia jelenti, hogy a fognyomok nem Harris-től származnak, hanem egy olyan férfitől, aki idén egyszer megerőszakolt egy nőt, azt is megharapdálta. Prentiss és Hotch már mennek is a lányhoz, aki virágboltban dolgozik, és egy vásárlásnak álcázott kikérdezés során kiderül, hogy a tettes dominanciára vágyott, és hogy maszkot viselt ugyan, de biztos az, hogy fehérbőrű.

A csapat és Linden az őrsön arról beszélnek, hogy valószínűleg Harris és a társa is domináns típus, ami elég ritka a társult bűnelkövetőknél. Mivel a levelezésben biztosítják egymást a lojalitásukról, talán ez lehet a támadási felület: mivel a gyilkos nyilvánvalóan figyelemmel kíséri az ügyet, ha Jordan azt mondja a sajtónak, hogy Harris közreműködő magatartást tanúsít a nyomozás ügyében, lehet, hogy a gyilkos ettől elbizonytalanodik. Hotch és Prentiss látszólag kapott egy újabb lehetőséget Sharon Harris-től, mert ismét náluk vannak. Hotch Sharon-t kérdezi, hogy nem vette-e észre, hogy a férje kiemelt figyelmet szentel valakinek. De Sharon azt mondja, hogy hat hónapja költöztek ide, de a sok meló miatt még ki se csomagolták az összes holmijukat. Prentiss Andrea-nak mondja, hogy az apját segíti valaki, aki őket is meg fogja keresni, mert függ az apjától, de vele nem tud kapcsolatba lépni, ezért a családot fogja megkörnyékezni. Ez a férfi 40 körüli, okos, magabiztos, és korábban már bántott egy nőt. Sharon eközben bort nyakal, és elmondja Hotch-nak, hogy az atlantai ügy után megegyeztek a férjével, hogy nem lesz több "félreértés". Andrea pedig arról panaszkodik Prentiss-nek, hogy elveszítette az atlantai barátait, most itt is ez fog történni, pedig ő szeretett élni ott is, itt is. Az őrsön Morgan és Reid a blogra írnak a gyilkosnak: biztos szar most neked, hogy William velünk van, és nem veled, bibibí. És látjuk, ahogy a gyilkos olvassa a sorokat, és idegesen leveszi a szemüvegét. Morgan-ék tovább elemzik a levelezést, kiderül belőle, hogy az első gyilkosság után volt a legtöbb bejegyzés: William írta mind, és áradozik, hogy nem is számított ekkora ajándékra. Fekete-fehérben látjuk, ahogy a gyilkos felnyitja a kocsija csomagtartóját, és mutatja Harris-nek a megkötözött, síró első áldozatot, Harris nézi, nézi, aztán lelkesen vigyorog. (Brrr!) Harris egyébként biztos benne, hogy a felesége leteszi az óvadékot. Morgan és Rossi pedig arról beszélnek neki, hogy hagytak üzenetet a társának a blogon, és kérdezgetik a bejegyzések tartalmáról, pl. hogy mi az a szuper hely, aminek megmutatását Harris megköszönte benne. Harris azt mondja, golfpálya, de az emlékeiben látjuk, hogy valami csarnok-féleség, ahol arról beszélnek egy megkötözött lány fölött, hogy még sosem engedték, hogy lássák az arcukat. De ez most nem is baj, mert úgysem hagyják életben. (Anyám!)

Morgan leteszi Harris elé az asztalra a négy lány fotóját: felváltva öltek meg fehér és afro-amerikai lányokat, jön a szöveg, hogy ezek a lányok valakik gyerekei voltak, magának is van lánya, stb., de Harris tojik rá. Sharon és Andrea otthon vannak, zajt hallanak a ház elől, Sharon kimegy, a ház előtt álló kocsi piros TAKARODJ feliratot kapott. A szomszédból érkezik egy fazon, és nyugtatja Sharon-t, hogy minden rendben lesz, hé, ez az az arc, aki Harris emlékeiben van, akkor ez a másik gyilkos!!! Morgan újabb részletek felolvasásával alátámasztva mondja Harris-nek, hogy láthatóan érzelmileg kötődnek egymáshoz a társával, de a levelek alapján nem két cimbiről van szó, inkább szerelemről, nocsak. Haris azt mondja neki, hogy nem tudja, mit beszél. Morgan azt feleli, hogy valóban: Harris-szel ellentétben neki nincs fogalma sem arról, milyen szerelmesnek lenni egy másik férfibe. Harris szerint ők ketten sokban hasonlítanak: afro-amerikai srácok, ambíciókkal, szóval ne ítélkezzen felette. De Morgan nem ítélkezik, hanem undorodik. Harris házában eközben Sharon hálálkodik a Steven nevű szomszédnak/gyilkosnak, hogy leszedte a feliratot a kocsiról. Andrea-nak nem tetszik Steven buzgalma, és miután a férfi távozik, azt mondja az anyjának, hogy az FBI-osak is éppen ilyen emberről beszéltek, mint Steven. Sharon szerint viszont Steven az egyetlen, aki segíteni akar.

Reid és Hotch olyan utalásokat talált a levelezésben, miszerint nem sokkal Harris-ék beköltözése után egy kerti partin találkozott volna először a két díszpinty. Morgan és Rossi rohan az újabb idézetekkel, Harris pedig felidézi a napot, amikor egy héttel a beköltözésük után egy partin Stevennel összehaverkodtak, és együtt stírölték a bakfisokat. Harris az emléktől elmosolyodik, Rossi kérdőre vonja, Morgan megint betegnek és szánalmasnak nevezi, Harris azt mondja, ha lenne ellen bizonyíték, már cellában ülne, nem itt. Morgan azt mondja, hogy fog még, ne aggódjon. Andrea a házuk előtt nézi az összefestékezett kocsit, mikor fiatalok jönnek, beszólnak neki, kinevetik, de jön Steven is, és elhajtja a bunkókat, egyúttal mondja, hogy látta Sharon-t távozni, ha Andrea nem akar egyedül lenni, ő itt van. Andrea köszöni, de bemegy a házba, Steven utána néz, jajj. Reidnek feltűnik, hogy egyetlen bejegyzésben sincs utalás időpontokra, de akkor hogyan találkoztak? Anélkül, hogy a környezetüknek, Sharonnak feltűnt volna? Andrea a nappalijukban ül, és hallja, hogy Steven a neje kiabálásával kísérve távozik otthonról, több se kell Andrea-nak, utána ered. A csapat Garcia telefonos segítségével ötletel az előbbi kérdéskörben. Arra jutnak, hogy ha közel laknak egymáshoz, lehetett valami látható vagy hallható jelzés. Reid azt mondja, hogy mi van akkor, ha a bejegyzésekben talált fura sorok nem versből, hanem dalszövegből vannak?

Prentiss-szel gyorsan diktálják is a kiemelt sorokat, Garcia pedig máris megtalálja Tom Petty Here Comes My Girl című számát, és ahogy Hotch meghallja, azt mondja, hogy mikor Harris-t letartóztatták, ez a zene szólt az utcán valamelyik kocsiból: ez biztosan Missy miatt szólt. Keresni kell tehát az utcában egy 40 körüli fehér férfit, aki mindig is Florida-ban élt. (Eközben Andrea követi Steven-t a kikötőbe: viszonylag nyilvánvalóan oson/fut utána.) Garcia már talál is egy ingatlan-vállalkozót, közvetlenül Harris szomszédjában: Steven Baleman. Rossi beront Harris-hez és Morgan-hez, az asztalra támaszkodik, és azt mondja? Steven Baleman. Harris már nem mosolyog. Andrea nyomát veszti Steven-nek, pontosabban a pasas kiszúrta, és most mögé került: mérgesen kérdi, hogy csak nem követi őt? Prentiss Steven feleségétől megtudja, hogy a férje reggel óta ideges volt, nemrég pedig elviharzott, azt se mondta, bú vagy bá. Sharon jön ki a házból, kétségbeesve keresi Andrea-t, Hotch-tól megtudja, hogy Steven a másik gyanúsított. Sharon sírva mondja, hogy Andrea mondta, hogy furcsa, de ő nem hitt neki, és most mindkettőnek nyoma veszett. Hotch azt mondja, Sharon-nak beszélnie kell a férjével. Kihallgatószobában megy a szájkarate, ajtó nyílik. Sharon és Hotch érkezik, a nő a férjének szegezi a kérdést, hogy hová vitte Steven Andrea-t. Harris nem érti, Sharon elmagyarázza. Meg azt is, hogy tudta jól, hogy nem a munkával van úgy elfoglalva Harris, de azt hitte, viszonya van, és félt rákérdezni, de most már tudja, miféle. Ja, és nem fizette ki az óvadékot. Harris nem hisz a fülének.

Sharon sírva kiabál vele, Hotch lassan tereli kifelé a nőt, így annak még van ideje egy kurvaanyázásra. Aztán Morgan és Rossi össztűz alá veszi a férfit, próbálják rávenni, hogy a lánya védelmében adja fel a társát, de Harris nem beszél. Rossi-ék nem adják fel, arra kérik, állítsa meg Steven-t, mentse meg a lányát, legyen végre férfi, legyen végre apa.

A csarnok ajtaja nyílik, Harris szalad be rajta, a megkötözött Andrea örül, hogy látja, és mondja neki, hogy Steven a gyilkos, most elment valahová. Harris eloldozza, és kérdi, bántotta-e Steven. Steven előlép, és kérdi, hogy azt hiszi, bántotta? Hogy elárulta? Vagy épp Harris árulta el őt? Andrea nem érti, miről van szó, Harris kéri, bízzon benne. Vitázni kezd Stevennel hitről, bizalomról, egyezségről. Steven kérdi, hogyhogy idejött. Harris azt mondja, mivel Steven megölte Missy-t, elengedték. (Odakint Linden és Rossi hallgatja őket, mert Harris be van ám drótózva.) Andrea közbekérdez, hogy ezek szerint a többi lány halálához köze van az apjának?

Harris kéri, bízzon benne, Andrea kéri, ne közelítsen hozzá. Steven és Harris tovább veszekszik, Morgan, Hotch és több rendőr beront a csarnokba, megbilincselik Stevent, majd Harrist, a lánya sírva esik neki, ököllel üti, Prentiss próbálja lecsillapítani. A csarnok előtt a két férfit járőrautókba ültetik, Andrea odaszalad az anyjához, és sírva kéri, hogy vigye innen el, el akar menni.

Rossi és Morgan utánuk néznek, és azt mondják Linden-nek, hogy Harris nem a lányát akarta megmenteni, hanem találkozni akart Stevennel, hogy elbúcsúzhassanak egymástól. Mindent kiterveltek, csak azt nem, hogyan fog véget érni. Repülőgép száll a pirkadatban, Morgan idéz: A halogatás a tagadás leghalálosabb formája. - Delay is the deadliest form of denial. C. Northcote Parkinson

Címkék: gyilkos elmék
27 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

piszy 2010.01.26. 15:23:05

Tudom már, honnan volt ismerős a gyilkos Steven: ő játszotta a Jóbarátokban Dannyt, a 'jetit'!!
Amúgy jó kis hv, csak túl rövid. :)
Derekben azt nem bírom, hogy a kihallgatásoknál képtelen rafkós lenni, az érzelmei mindig elragadják és úgy kell leszedni a gyanúsítottakról. Mondjuk ő amúgy is inkább "kemény legény", Gideon és Hotch voltak a lelkizősebbek...

lunanyuszi (törölt) · http://lunanyuszi.blogspot.com/ 2010.01.26. 15:33:00

@piszy: Derek az, aki mindig berúgja a ajtót, mi már röhögünk rajta egy ideje. :D
Ez a rész nagyon megviselt engem, amikor néztem, a hideg futkosott a hátamon. Nagyon ügyesek a sorozat készítői, ez egy teljesen más jellegű rész volt, mint mondjuk a disznófarmos, amitől akár hányni is lehet, és mindkettő nagyon erős.

ebilafan 2010.01.26. 17:12:22

Nagyon jó rész volt, szerintem. Függetlenül attól, hogy amit ezek ketten műveltek, az borzalmas, mégis a kapcsolatuk maga, meg hogy ilyesmi egyáltalán megtörténhet, nos, egyszerre rémisztő és érdekfeszítő.
Úgy értem, az esély gyakorlatilag nulla arra, hogy két potenciális és domináns típusú ragadozó teljesen véletlenül egymás szomszédságában éljen. (Kreatív írója volt ennek a résznek is.) De a gyakorlatilag nulla nem egyenlő nullával, és egyben szerintem kicsit arra mutat rá, hogy az olyan emberek (elsősorban férfiak) száma, akikben egy sorozatgyilkos lappang a felszín alatt (függetlenül attól, hogy később meg is teszik-e amiről ábrándoznak) egyre nő. Nem exponenciálisan, de nő. Az okokba nagyon bele se megyek, a kérdés túl összetett, bár talán azzal lehet a legnagyobb baj, ahogy a gyerekek felnőnek manapság. (Nem, ez most nem egy "Ezek a mai fiatalok...!" típusú tiráda lesz.XD)Túl nagy hajtás a puszta létért, túl kevés idő a gyerekre, és ez még a legpozitívabb alternatíva, hiszen a legtöbb sorozatgyilkos gyerekkora ennél jóval szörnyűbb. Itt osztom Douglas véleményét: csak a NAGYON korai beavatkozás képes megállítani valakit az úton (ha egyáltalán), ami Sam fiához és hasonlókhoz vezet. Viszont kinek van joga beleszólni manapság egy család életébe, vagy egy szülő nevelési módszereibe? Legfeljebb a szociális és családügyi hatóságoknak, de az ő tevékenységük csak csepp a tengerben, alulfizetettek és kevesen vannak. (Mindez elsősorban az USÁ-ra vonatkoztatva, bár nem hiszem, hogy a világban úgy általában ennél rózsásabb lenne a helyzet.)
A másik tényező maga a net: a túl gyors és könnyed infóáramlás hátrányai: lásd pedofil-ringek és hasonlók. A neten bárki bármilyen perverzióját kiélheti és megoszthatja, és alig hinném, hogy van olyan extremitás, amihez ne találna előbb-utóbb partnert, vagy hasonló érdeklődésűt.

Moralizálás off:
Azt tartottam különösen érdekesnek, hogy kettejük kapcsolatában mennyire megjelentek azok a sztereotípiák, amelyek egy normális baráti/szerelmi viszonyban is felbukkannak: a féltékenység és bizalmatlanság stresszhelyzetben, és a titkolózás, a tettetés: Steven csak azután (és azelőtt) mert teljesen önmaga lenni, mikor a társa nem volt vele, azaz a harapás, ami nála a kézjegy része, csak ekkor jelent meg. Úgy látszik, a vágy, hogy egy kapcsolatban elfogadtassuk magunkat, akár úgy is, hogy szerepet játszunk a másik kedvéért, vagy legalábbis próbáljuk más színben feltüntetni önmagunkat, nagyon erős.
Ha nem ez, akkor szerintetek mégis mi oka lehetett annak, hogy Steven teljesen felhagyott az áldozatok harapdálásával, ha együtt öltek, holott a kínzás mindkettejüket beindította?

hex.kelly 2010.01.26. 18:22:40

@ebilafan: Talán az, hogy William-mel új dimenziók nyíltak meg. A cinkosság: megosztani egy titkot valakivel, megerőszakolni egymás jelenlétében, titokban blogolni, és zenével jelezni egymásnak, elmenni egymás mellett az utcán úgy, hogy senki nem látja rajtuk, hogy közük van egymáshoz. Ha eltekintesz a gyilkosságtól, mit kapsz? Titok, állatias szex, titkos kommunikáció, titkos jelek, színlelés, kölcsönös függés: ez egy titkos szerelmi viszony. Ha nem is a homoszexuális értelmében, de szellemileg mindenképpen.
A moralizálás-részhez: A Douglas-féle korai beavatkozás magyarázza számomra azt is, hogy az állatkínzást miért büntetik olyan szigorúan. Nagyon sok szadista sorozatgyilkos kisebb állatok kamaszkori kínzásával, ölésével indul el a lejtőn.

LoVeLA 2010.01.26. 20:59:35

Sok újat nem tudok hozzáfűzni, mert Ebilafan szinte mindent leírt. De ami még döbbenet volt (nem mintha a rész maga nem lett volna az), hogy Harris-nak nem az volt a fő célja, hogy a lányát mentse..
és persze köszi, hogy megírtad:)

hex.kelly 2010.01.26. 21:20:59

@LoVeLA: Hát igen, magányos az aberráltak élete, ha társra lelnek, jobban becsülik saját vérüknél...

Én picit hiányoltam a magyarázatot. Ha Morgan és Rossi eggyel kevesebb felolvasást tart, vagy éppen ezt a függést fejtik ki, akkor nem lett volna kicsit hiányérzetem az utolsó pár mondat hallatán. Mert ha jobban belegondolunk, akkor érthető, de erre nem volt lehetőség, mert olyan feszes volt a tempó, főleg Andrea eltűnése utántól.

ebilafan 2010.01.26. 23:30:14

@hex.kelly: Ebben igazad van, egy ilyen "párkapcsolat" valóban változtat az egyedi dinamikán, arról nem is beszélve, hogy odáig rendjén, hogy mindketten domináns típusok, de azért ennek is megvannak a maga szintjei, amiket persze idő hiányában nem is mutathattak be. Mert azért hiába hasonló a szerep, amit betöltenek, biztos vagyok benne, hogy azért menet közben kialakult, hogy melyikük kezdi, stb. Ez most borzasztóan hangzik, tudom. Csak arra akartam kilyukadni, hogy kettejük közül valaki automatikusan inkább az irányítás, míg a másik a követés felé mozdult el attól, hogy összeálltak.
A másik felvetéshez: én is örülök, hogy keményebben büntetik az állatokkal szembeni kegyetlenkedést. Főleg azért, mert a homicid triászból talán ez az az összetevő, amit a legkönnyebb utolérni és büntetni, majd felismerni az okot, és ha lehet, korrigálni. Az ágybavizelés nem jut a családon kívülre, az állatkínzás viszont nem ennyire "intim" tett, ahogy egyébként a gyújtogatás sem, de gyújtogatót elkapni szinte lehetetlen.

@LoVeLA: ebben az az érdekes, hogy nekem ez nem teljesen esett le. Mert amikor odaért abba a raktárba, vagy mibe, akkor eleinte nagyon úgy tűnt, hogy a lányáért aggódik, aztán csak később bújt ki a szög a zsákból, hogy a "társáért" legalább annyira, ha nem jobban. De azért úgy érzem, hogy igenis volt legalább egy cseppnyi aggodalom benne a lánya sorsával kapcsolatban is.
Tulajdonképpen én már azt se tudom felfogni, hogy két ilyen alaknak családja, sőt az egyik oldalon gyereke is legyen. Legalább azt nem kaptuk a képünkbe, hogy a saját lányával is hasonlókat akart volna művelni. Aki olvasta Douglast, az érti, mire célzok függetlenül attól, hogy William nem pedofil, hanem erőszaktevő típus. Az első változatba még belegondolni is olyan szörnyű, hogy konkrétan hányingerem támadt anno az elolvasásától is. És mivel a CM egy szókimondó sorozat, nem nagyon riadnak vissza semmitől, szerintem még előfordulhat, hogy ilyen esettel is szembesülnünk kell a képernyőn. :()

hex.kelly 2010.01.27. 07:45:32

@ebilafan: A szintekről: valószínűleg Steven volt kewttejük közül az intelligensebb, de William a dominánsabb. Megjelenésükből, habitusukból nekem ez jött le. A dinamikáról: hát, ezt kihagytam a hv-ból, mert nem volt ez sem világosan érzékelhető, de az eltűnt lányok felváltva voltak afro-ameriakiak és fehérek, és afro-amerikai volt az első lány, akit Steven rabolt el. Missy fehér volt, őt William rabolta el, és Steven harapgálta meg, szóval a jelek szerint ezek a lányok apró ajándékok voltak egymás számára. Bőrszínhez igazítva (rémes ezt így leírni, de nekem ez a benyomásom).

Tulajdonképpen, ha a végén Rossi-ék nem mondják azt, amit, ez egy sima kétgyilkosos ügy lenne. De azzal, hogy elhangzott, az ember elkezdi visszafejteni az eseményeket, és új értelmet nyer az egész, minden, a nagyjelenetben elhangzó mondat. És kicsit elszégyelltem magam most, mert azt hiányolom, hogy nem lett a szánkba rágva a motivációjuk, meg a történések okai, meg kidolgozatlannak érzem, pedig csak VÉGRE megint kaptunk egy olyan epizódot, amin sokat kell gondolkodni. Aztán, hogy ki mire jut, és azt melyik polcra teszi, azt már ránk bízzák. És ez tök jó. Még akkor is, ha És-sel nem kezdünk mondatot :-)

Ja, egyébként Steven-nek volt gyereke, kettő is. Ezt csak a feliratból láttam, mert Garcia annyira hadarta az adatokat, mikor rálelt, hogy el se jutott a fülemig. Szerintem meg egyébként ők éppen azok a fajta ragadozók voltak, akiknek a családtag nem elég kihívás, mert számukra az elrablás, a rejtegetés is kellett az adrenalinhoz. Ezért nem bántotta egyik sem a családtagokat sosem. Mert ami kéznél van, az nem préda. Ha ezt a vonalat gondolom tovább, akkor azt kell mondjam, hogy aki a családból választ áldozatot, az gyávább, önbizalomhiányosabb (nem általánosan, hanem bűnözőként értve), mint az, aki elindul az ismeretlenbe, kinéz egy prédát, és levadássza.

Elnézést, a hasonlatokért, de nem tudtam kevésbé rémesen megfogalmazni.

Johnny336 2010.01.27. 10:56:14

Ejj, micsoda műelemzést folytattok egy nézettség-orientált tv-műsor kapcsán :D

hex.kelly 2010.01.27. 11:08:21

@Johnny336: Hááááát, így sikerült. Neked tetszett? Az epizód, nem a műelemzés :-)

ebilafan 2010.01.27. 11:19:58

@Johnny336: Ez általában nem szokásunk, mint azt mindenki tudhatja, aki benéz néha, de ez a rész megmozgatta az agyamat(?). Egyébként még mindig jobb, mint az állandó Reid/MGG áradozás, nem? :P
(Nem mondom, hogy az nem illik ide, de azért néha kimondottan átcsúszunk az offtopic kategóriába:)

ebilafan 2010.01.27. 11:23:48

@hex.kelly: Egy csomó olyan infóval szolgáltál most, amikről nem is tudtam, lévén, hogy ezt a részt nagyon régen láttam, olyan jó hónapja. Így csak arra támaszkodtam, amit a HV-ben is le tudtál írni, pedig tudom, hogy ez csak kivonat, sűrítmény :).

Johnny336 2010.01.27. 11:37:39

@hex.kelly: tetszett a rész is, és műelemzés is, nagyon érdekes gondolataitok voltak.

@ebilafan: a Morgan-ajnározást kifelejtetted. :)

hex.kelly 2010.01.27. 12:37:54

@Johnny336: Nna, az "érdekes" szó nekem olyan, mint az Agymenők/ The Big Bang Theory -ban (új mániám) az "érzés" Sheldonnak: nem tudom helyesen értelmezni. Azt már tudom, ha anyám mondja, hogy érdekes a gondolatom, akkor az marhaság-ot jelent, Johnny, Nálad valami olyasmire tippelek, hogy "nocsak, jé, fene gondolta volna?"?

És, hogy ne legyen hiányérzeted: Morgan szuperdögös volt a kihallgatáson, főleg, mikor közölte Harris-szel, hogy mennyire nem hasonlítanak. És az utolsó képen látható, hogy mennyire átérzi Sharon és Andrea tragédiáját.

:-DDDDDDDDDDDD

Johnny336 2010.01.27. 13:28:24

@hex.kelly: a szó eredeti értelmében érdekes. Pozitívan értem.

Prentissnek nem áll jól ez az egyenes frufru, jobb volt, amikor lazán szétválasztva hordta a haját.

Ja, Two and a half men egyik részében vendégszereplő, hát rendesen kirittyentették, keresek is képet, hadd csorogjon a ti nyálatok is :D

paget-brewster.com/gallery/displayimage.php?pid=9539&fullsize=1

paget-brewster.com/gallery/displayimage.php?pid=9258&fullsize=1

Egyébként márciusban tölti a 41-et.

hex.kelly 2010.01.27. 13:57:23

@Johnny336: Vigasztaljon a tudat, hogy az 5. évadban már nem lesz buta-frufruja (én így hívom). Viszont lesz JJ-nek, de az övét szépre megcsinálták.

criminalmindswiki.wetpaint.com/photos/album/147525/The%20Slave%20of%20Duty/photo/8232051

criminalmindswiki.wetpaint.com/photos/album/142418/5.07%20The%20Performer/photo/7862108

Paget nem '70-ben született?

LoVeLA 2010.01.27. 14:18:08

@Johnny336: OMG ezen megdöbbentem, hogy már 41 lesz.. Hihetetlen milyen jól tartja magát..

Johnny336 2010.01.27. 14:30:21

@hex.kelly: A.J. Cook még a Tru Calling-ban tetszett, de itt már annyira nem - csinos, de akkro sem. Mondjuk azóta eltelt 4-5 év, változhatott az én ízlésem is, és inkább a nőiesebb nők tetszenek, mint a cicababák.

@LoVeLA: jól tartja magát? 20-30 éves lányok elbújhatnak mögötte (színésznőkhöz hasonlítva, akiket szintén "megcsinálnak" a forgatásra).

hex.kelly 2010.01.27. 19:46:59

@Johnny336: Most megy az a TAHM epizód a viasat3-on :-)

LoVeLA 2010.01.27. 20:54:08

@Johnny336: Úgy értettem én is. Szeretnék majd feleannyira jól kinézni 40 évesen, mint ő..:)

bnemeth 2010.01.28. 10:30:56

Istenem! Pontosan ezért imádom olvasni a hv-ket! Maga a hv is sokkal jobban elmagyaráz egy epizódot, aztán ha még Ti is hozzátesztek, az maga a gyönyör. :) Köszönet! Paget Brewster tényleg nagyon dögös volt vendégszereplőként, igencsak kirakták amit ki lehetett. Hihetetlen milyen jól tartja magát. JJ-jel kapcsolatban az 5. évadban mindig azon igencsak csodálkozom, hogy lehet egy kisgyerekes anyának mindig ilyen tip-top a haja, akár mindig más frizura is. Érdekes nekem az 1 éves kisfiam mellett ez nem megy. Persze tudjuk, itt válik el szögesen a film és a valóság.

Johnny336 2010.01.28. 10:39:56

@bnemeth: egyébként A.J. Cook valóban terhes volt? Én nem tudom ezeket megállapítani.

bnemeth 2010.01.28. 11:38:43

Én úgy tudom, igen. Meg nem csak a hasa kerekedett, hanem az arca is. :) Volt is róla szó, hogy az egyik hv-ban.

ebilafan 2010.01.28. 14:25:54

Igen, tényleg és abszolúte terhes volt. :)
Amikor megmondta Berneroéknak, a válasz egyáltalán nem az volt, amit egy pl. hazai munkavállaló nő kapna, henem az, hogy akkor most sürgősen írnak neki egy love interestet, hogy jöhessen a poronty a sorozatban is.
Én is ilyen helyen akarok dolgozni!!!

hex.kelly 2010.01.29. 08:17:16

Sziasztok!

Tegnap lebetegedtem, nem tudtam HV-ot írni. Ma nem lesz poszt, ezért elnézést kérek, a hétvégén szerintem meg tudom írni, és keddre felteszem.

h.k

Johnny336 2010.01.29. 11:12:50

@hex.kelly: jobbulást!

@ebilafan: minek ahhoz love interest, hogy teherbe essen? Ez egy modern világ :D

ebilafan 2010.01.29. 14:46:29

@Johnny336:
Kétségtelenül. XD
Viszont a CBS egy nagyon konzervatív adó.(Sajnos) :P
süti beállítások módosítása