Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grace klinika 4x15 - Álom és valóság

2009. november 25. 18:29 - Hoppancs

Meredith sértődött képpel ront be a pszichiáterhez, mintha nem ő lenne a barom. Ha én volnék az orvosa, úgy szételektrosokkolnám, hogy többet nem nyekeregne. De sajna nem én vagyok, így a csaj életben marad, és előadhatja elméleteit arról, miért is nem futamodik meg minden elől, miközben rajta kívül mindenki látja, hogy nála gyávább, szánalmasabb idegbeteg ribancot még nem hordott a hátán a Föld. Inkább otthagyja a dokit, aki már biztos jól megbánta, hogy szakterületének az emberi elmét választotta, ha tudta volna, hogy egyszer Meredith Grey-t sodorja útjába a balszerencse, talán mégis inkább onkológusnak megy, ennél az is kevésbé lehangoló.

Míg Meredith duzzog, apró életképek illusztrálják a rezidensek általános idegbaját. Yang például takarít, Karev meg az álterhes szeretője haját fogja a reggeli álhányása közben. A Főnököt nem hívja a felesége, O’Malley meg ide-oda rohangál. Sok a munka, főleg, hogy egy nagyon menő szívsebész érkezik látogatóba, akitől mindenki rengeteget tanult. Derek és Meredith ezúttal egy nőt kezelnek, akin újfajta víruskoktélt próbálnának ki, de az asszony szeretné megvárni a műtéttel a pasiját, Andrét, akinek sajnos törölték a járatát, így csak 3-ra várható az érkezése. Kicsit bizonytalan a műtéttel kapcsolatban, de André nagyon okos, majd segít dönteni. Derek meghatódik, és bele is megy a dologba, ő aztán nem az a típus, aki az igaz szerelem útjába állna.

Rebecca Sloannal akar tárgyalni, de Izzie-be ütközik, aki feldúltan vonja kérdőre a terhességével kapcsolatban. A csaj totál zavart, egy pillanatra még azt is elfelejti, hogy neki már van egy gyereke, és egyre valószínűbb, hogy nem csupán unaloműzésként találta ki a babát, hanem valóban elhiszi, hogy létezik. Úgy néz ki, nem csak ő képzelődik, az agytumoros nő tesója szerint André csak a nővére agyszüleménye, nála úgy látszik, a medvehergelésnél kellemesebb tüneteket okoz a betegség. Cristina annyira rossz állapotban van, hogy az sem érdekli, hogy a nagy Walter Tapley, a szívsebészet királya a klinikán tartózkodik, úgyhogy mostmár Torres is komolyan aggódik érte.

Kiderül, hogy a hírneves orvos műtétre szorul, ráadásul egy csomó kockázati tényező áll fenn nála, így a kollégái nem is akarták vállalni. Azt szeretné, ha Hahn operálná, de ő el nem ítélhető módon nem lelkesedik a gondolatért, hogy kinyírja egyik példaképét. Derek nem hívta fel Rose-t szex után, és még kerüli is a nővérkét, hátha így nem kell aggódnia Meredith iránti olthatatlan vágyai miatt. Rose azonban nem hagyja annyiban, szeretné tudni az okokat. Derek nem mondja, hogy „azért nem kereslek, mert még mindig imádom Meredith-t, és csak ő jár a fejemben, mikor szeretkezünk, meg néha Godzilla, de csak ha nagyon fáradt vagyok”. Helyette a betege halálára hivatkozik.

Ezután Sloannal közösen próbálnak tanácsot adni a béna Főnöknek feleség-ügyben, ez lesz most a vicces vonal. Hogy még nagyobbat nevessünk, a Főnök jó érzékkel újdonsült jobb kezére, az ismeretlen okokból folyamatosan rohangáló George-ra bízza a nejnek szánt email megírását, komoly instrukciókkal ellátva a szerencsétlent. Izzie szerepe pedig ebben az epizódban kimerül Alex hajkurászásában, aki nem szeretne tudomást venni a Rebecca- ügy furcsaságairól. Cristina Lexin vezeti le rosszkedvét, aki egész jól állja a sarat, Meredith meg már annyira nem hisz a szerelemben, hogy nem akar tovább várni Greta képzeletbeli kedvesére. Derek szerint viszont igazán megérdemli a nyomorult, hogy kicsit élvezze még az illúziót.

Bailey gyereke verekszik a bölcsiben, ez megint nem túl izgi cselekményszál, főleg, hogy az akciót nem is mutatják. George inkább átvállalja, Dr. Tapley centrális vénáját, mivel Lexi még nem csinált olyat, és hiába passzolta le neki Yang, nem szeretne a híres doktoron kísérletezni. Yang közben beszólogat, mert még mindig szar az élete. Tapley unja a tökölést, így a Főnök kénytelen megígérni neki, hogy megint beszél Hahn-nal. Cristina elmondja Lexinek, miért is utálja őt Meredith, aminek a lényege röviden az, hogy mert létezik, és őt még csak el sem hagyta az apja. Meredith nem szól semmit, csak néz, tudjátok, ahogy szokott.

Torresnek nem jön be Sloan új énje, aki nem akarja őt és Ericát édeshármasban elképzelni magával. Inkább azt szeretné, ha értékelnék, mint embert. Úgy tűnik, Bailey múltkori előadása, amelyben kurvának nevezte őt, komoly hatást ért el. A Főnök letolja Hahn-t, „igenis, megműtöd Tapley-t, ha addig él is”, aztán elviharzik. Greta elmeséli, hogyan találkozott Andréval, ami finoman szólva is meseszerű, egyre valószínűbb, hogy tényleg a képzelet műve, amiről orvosai és nővére is igyekszenek meggyőzni. Derek azért továbbra is várna 3-ig, hiába pattog Meredith, aki mindenáron ellenkezni akar vele.

Lexi végre megmondja nővérének, mit gondol az állandó hisztijéről, meg arról, hogy ok nélkül cseszegeti és még Yang alá is adja a lovat. Meredith ennek hatására megfontolja az újabb találkozót utált pszichiáterével, ami nem rossz ötlet. Szegény Tapley-nek se kutyája, se macskája, ezért is akarta, hogy egy barát legyen vele az operációnál, ha esetleg rosszul alakulna a dolog, legyen kitől elbúcsúznia. Sloan közli Izzie-vel, hogy Rebecca nagyobb melleket akar, mert úgy érzi, nem megy a teste az új fejéhez. Sürgős pszichológiai szakvélemény kéne a nőnek, de erről nehéz lesz meggyőzni.

A Főnök és George közös asszonyvisszaszerző projektjét talán jobb, ha nem kommentáljuk, és visszatérünk a Sloan-Torres vonalhoz. Callie továbbra is erőltetné a „ne beszéljünk, csak szexeljünk” gondolatot, Sloan azonban inkább Ericára tereli a szót, és mindenféle pajkos fantáziákat ébresztve szegény csajban. Hahn-nak ennél nagyobb gondjai vannak, hisz éppen Tapley-t készül felnyitni. Meredith tovább boldogítja a dilidokit, aki elmondja az unalomig ismert tényeket, miszerint „bele akartál fulladni a vízbe, bedugtad a kezed a bombás csávó hasába, elmenekültél Derek elől, tojsz rá, hogy élsz-e vagy halsz, és mindez azért van, mert anyád hülye volt és beszólogatott.” A reakció persze hiszti, ajtócsapkodás, stb…

Tapley műtétje jól sikerül, pedig Erica már épp bepánikolt volna egy kis komplikációtól. Derek és Meredith Andrét várják, aki csak nem akar megérkezni, pedig már rég elmúlt három. Greta összeomlik a gondolattól, hogy csak a tumor kreálta a szerelmét, zokogása közben mély férfihang énekel, a dokik meg szomorúan bámulnak, és nagyon sajnálják. Bailey és a férje túlesnek a kötelező napi veszekedésen agresszív gyermekük kapcsán, közben O’Malley diszkréten kimenti a babát a háborús övezetből. Izzie szembesíti Rebeccát az ultrahanggal, ami nem mutat semmiféle magzatot, de még ez sem elég szegény lánynak, hogy ráébredjen a valóságra, helyette inkább Alex vállán zokog, amiért „elvesztette” a babáját.

Greta már a műtőben van, mikor André mégiscsak megérkezik, George újabb életbölcsességekkel lesz gazdagabb Tapley-nek köszönhetően, Lexi pedig – ha már így belejött – megmondja a magáét Cristinának is. George vigyáz Bailey gyerekére, amíg az megpróbál beszélni idősb Tuckerrel, a Főnök pedig megdicséri, amiért olyan remekül alakított aznap, mint párkapcsolati problémamegoldó. Alex a bolond Rebeccát istápolgatja, ami Izzie-nek nem tetszik túlzottan. André megerősíti a Greta által korábban előadott tündérmesét a találkozásukról, Meredith meg pocsékul érzi magát, amiért nem hitte el a sztorit. Mostmár mindegy, mert a műtét ismét olyan jól sikerült, hogy a beteg már nem fog magához térni, így a hepiend elmarad. (Szerintem poén lenne, ha mégis felébredne, de nem teszi, mert akkor nem volna meg a napi dráma.)

Erica szerint Sloan nem tudna megbirkózni vele és Callie-val hármasban, ezt demonstrálandó szépen lesmárolja Torrest a liftben, ami rögtön visszahozza a csapodár orvos szexelési kedvét.Callie azonban már máshol jár, úgy tűnik, rá is erős hatással volt a csók. Derek egyelőre meggyőzi Rose-t, hogy ne hagyja ott, amiért tojik a fejére, Meredith pedig belátja, hogy nem fog rosszul jönni az a kis terépia. Halleluja!

Címkék: grace klinika
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

~Moi~ 2009.11.25. 19:51:56

ÁÁ Meredith bárcsak sikerülne neki az öngyilkosság! Am ez a lezbi dolog kivágta nálam a biztosítékot Pafff! :D

Johnny336 2009.11.26. 09:58:13

@irkalofirkalo: stílusosan - kiverte a biztosítékot? :D

Meredith-nek tényleg valami sokk terápia kéne. De nyugtatót nem adnék neki, így sincs benne semmi érzelem...csak a békaszáj :)

eperlekvár 2009.11.27. 08:30:22

Láttam Katherine Heigl-t a Csúf igazság c. filmben és kellemesen meglepődtem olyan jól játszott!!

Hoppancs · http://www.cseppetsembolcs.blog.hu 2009.11.29. 19:10:23

@eperlekvár: Lehet, hogy nem vele van baj, hanem a karakterével.
süti beállítások módosítása