Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szellemekkel suttogó 1x06 - Hazatérés

2009. november 06. 14:00 - leeann

Andrea a testvérével találkozik az este, aki jól menő ingatlan ügynök és szívesen megmutatná nekik Melindáék házát is, hátha tud valami tanácsot adni. Melinda egyelőre nem akar változtatni a lakcímén, de ettől függetlenül szívesen látja az üzlettársát és testvérét maguknál vacsorára. Persze mielőtt ma este bezárná a boltot, egy tini fiú szelleme rémíti halálra a suttogót. Melinda az egyik komódban talál egy fényképet egy kisbabáról és az anyjáról, aki nem igazán látszik a képen. Később, mikor a vendégek már elmentek, a tini fiú megjelenik Melinda otthonában és azt mondja, hogy ő van a fényképen az édesanyjával, és beszélnie kell vele.

Jim hangja elriasztja a fiút, de másnap Melinda a bolt előtt ácsorogva találja Andreát, aki addig nem menne be a boltba, amíg a szellem fiú bent randalírozik. Kiderül, hogy a fiút a bútorai kötik az üzlethez, amiket Melinda vett meg egy kiárusításon. Melinda a fényt kerestetné meg a fiúval, de ő egy tapodtat sem mozdul a fény irányába, amíg meg nem találja az anyját, akiről nem tudja, hogy kicsoda, mert össz-vissz 1 napos korában találkozott vele, amikor ez a kép készült. A fiú elmeséli, hogy egy hét múlva lett volna 18 éves, és akkor akarta megkeresni az anyját, amikor már nem tilthatja meg neki senki.

Arra is csak nemrég jött rá, hogy örökbe fogadták. Tulajdonképpen a szenilis nagyi árulta el véletlenül. A fiú rendkívül rosszul reagált a történtekre és marha dühösen szaladt el otthonról, ami az életének a végét is jelentette, mert egy méhkast bántott az erdőben és a méhek rátámadtak, ő pedig megfulladt. Továbblépni viszont addig nem hajlandó, amíg nem tudja meg, miért hagyta el őt az anyja. Melinda szerint beszélni kéne a nevelőszülőkkel, de a fiú ettől mereven elzárkózik és Melinda segítségét kéri. Este Jim és Mel kiolvasnak a képről mindent, amit csak lehet, és elkezdik a kutatást.

Az első nyom a kórházba viszi őket, ahol Jim egyik ismerőse dolgozik, és a szellem fiú született. Amíg Jim és a barátja kutatnak egy kicsit a papírok között, Mel az újszülött osztályon babázik egy kicsit és összeismerkedik a kaszások betegbabákra specializálódott ügyosztályának egyik munkatársával. Melinda fülének ez kegyetlenül hangzik, de a megnyerő fiatalember biztosítja őt arról, hogy ezek a kis lények sokkal jobb helyre kerülnek, mintha csöveken lógnának és szenvednének. Melinda megtudja, hogy merre keresse az örökbefogadási papírokat, és a szellemfiúval megnézik, mi a helyzet a bürokráciával.

Persze semmilyen végzésük nincs, hogy akárcsak belenézhessenek, de egy kis ráhatás után a fiú rájön, hogy ő belenézhet és még csak észre se veszi senki. Kiderül, hogy a szülei lemondtak a szülői jogaikról. Jason, a szellemfiú még mindig nem akar a nevelőanyjával beszélni, pedig Melinda szerint jóval több információhoz jutnának, ha megpróbálnának ezen az úton továbbmenni. A fiú nagy nehezen belemegy a dologba, és Melinda megkeresi Diane-t, Jason nevelőanyját. Diane úgy reagál „a beszéltem Jasonnal ma reggel, pedig már 1 éve halott” dologra, mint általában mindenki.

Diane teljesen kiborul, ahogy az várható volt, és nem érti, hogy a fia miért keresné még a sírjában is azt a nőt, aki lemondott róla. Miközben Melinda a fiúnak segít, Andrea a bátyjával tölt el némi hasznos időt. Megkérdezhetnénk, hogy ilyenkor ki van a boltban, de biztos nem egy időben vannak a mind a ketten máshol. Szóval közben este lett, és Diane különös dolgokat tapasztal az otthonában. Az önmagától bekapcsolódó rádió egyértelmű bizonyítékot ad arról, hogy Jason még itt van. Diane másnap elmegy Melinda boltjába, és végre megbeszélik a dolgokat.

Diane mindig is tudni akarta, hogy ki a fia igazi anyja, hogy ha mesélnie kell majd róla, akkor legyen mit, és ki is derítette, hogy ki az a nő, de szerinte Jason csalódni fog benne, mert közel sem egy szent. Melinda és Jason felkerekednek és elmennek beszélni a szülőanyával. Nehéz meccsnek ígérkezik. Melinda becsönget a megadott címen, ahol egy nő kandikál ki az ajtón és a „nincs fiam, csak egy lányom” a válasza Melinda nyitó mondatára. A nő nem szeretné megosztani a jelenlegi családjával a múltját, és nem akarja felvenni a kapcsolatot a fiával, se élő, se halott formájában.

A nő bunkó is, és le is hülyézi Melindát, de van valaki, aki az egész beszélgetést kihallgatta és ő hisz a suttogónak, olyannyira, hogy el is megy a boltba beszélgetni. A hallgatózó egy fiatal lány, Jason anyjának a második gyereke, akit már vállalt. Melinda, Sybil és Jason leülnek beszélgetni, mert a testvérek szeretnék megismerni egy kicsit egymást. A lánynak most jól jönne egy idősebb testvér, akinek elsírhatja a gondjait, mert terhes, és a hasonló korban szült anyuka ezt még nem is tudja. Este Melindáékhoz jön a lányért anyu, és a lány azonnal el is mondja a nagy hírt.

Sybil és a mama összevesznek egymással, ami nem csoda. Fren ugyanúgy ki van akadva, mint a lánya, és egyik se tudja igazán, hogy mi lenne a helyes. Jasonnak végig kell hallgatnia, hogy az anyja azért mondott le róla, hogy a saját életén könnyítsen ezzel. Melinda Frent is és Sibylt is marasztalja éjszakára, majd másnap elviszi őket Dianehez. Diane mesél Sybilnek Jasonról, de a kedves mama inkább menne, mint a gyerekéről hallana. Azért persze Fren lenyúlt egy képet Diane-től. Hamarosan előbújik az anya Frenből, és Melinda boltjában köt ki a lányával együtt.

A mama végre elmondja, hogy mit érez, és hajlandó beszélni a fiával is. Annyira elérzékenyítette Frent ez a szellemesdi, hogy most már nem akarja örökbe adni az unokáját, mert már nagyon arra készült, pedig a gyerek még meg sem született. A zord anya egészen odáig enyhül, hogy már bőg, Jasont a fiának nevezi és szereti is. Miután Jason rendezte a dolgait a vérvonallal, ideje Dianetől is búcsút venni. Diane egy fát ültetett Jason emlékére, és természetesen nagyon szereti a kisfiát, aki már látja a fényt. Amikor jön a fény, akkor menni kell, úgyhogy Jason átkel, és végre megnyugszik a lelke ott, ahol már 1 éve lennie kéne.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása