Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szellemekkel suttogó 1x05 - Elveszett fiúk

2009. október 30. 14:00 - leeann

Melinda és Andrea egy régi fogadónak a pincéjéből hoznak fel régiségeket, de néhány szellem gyerek némi riadalmat kelt a munka közben. Andrea inkább már le se menne a pincébe, Mel viszont annál inkább, hiszen a gyerekeket a fény felé kéne terelni, bármilyen szörnyűség is történt velük. Mert bizony szörnyűség történt velük, a fogadó ugyanis régen árvaház volt, és 1956-ban óriási tűz ütött ki, amiben a kölykök életüket vesztették. Andrea figyelemelterelésként a tulajdonossal megnézi, hogy eddig mit hoztak fel a lányok, Mel pedig visszamegy a pincébe, ahol a halott gyerekeket látta.

A gyerekeknek van vezérük is, aki látni akarja Melindát. A Patkány becenévre hallgató kölyök nem nézi jó szemmel, hogy aukciót tartanak a pincében talált régiségekből, így elég ellenségesen viselkedik a szellemlátóval. Andrea elviszi az összeszedett tárgyakat, Melinda viszont még marad, egyrészt a fiúk miatt, másrészt pedig az új tulajdonossal is összefut, aki a földig akarja rombolni a házat. A fiúk tudják, hogy halottak, de azt még nem tudják, hogy nem kell a régi falak között kísérteniük, mert van ennél sokkal jobb hely is számukra.

Patkány, a vezérük azt mondta a többieknek, hogy nem mehetnek ki az épületből, így az egyik srác megkéri Melindát, hogy aludjon ott velük. Melinda oda is megy éjjel a kísértetházba, hiszen Jim egyik túl eleven barátja jön hozzájuk, és ennél a fickónál még a szellemek is jobbak. Melinda elmegy a házba, és az idős ember, aki sokáig fogadóként működtette, meg van róla győződve, hogy ez a hely szellemjárta. A három szellemgyerekből 2 barátkozik Melindával és elmondják neki, hogy Patkány miért olyan bizalmatlan és miért haragszik mindenkire.

Persze miközben a 2 barátkozó gyerek áhítattal hallgatja, ahogy Mel mesél nekik a Pán Péter meséből, Patkány is ott lapul az ajtó mellett és ő is hallgatja a mesét. Annak ellenére, hogy még Patkánynak is könnyeket csalt a szemébe a mese, nem fogja megengedni, hogy Mel kivigye őket az épületből. Másnap Mel megpróbál beszélni az új tulajjal, hogy halassza el az épület lerombolását, de a férfi hajthatatlan, és pár napon belül már csak hűlt helye lesz az árvaháznak. Jim elviszi éjszakára a haverját egy italozásra, így Melinda nyugodtan kutathat a fiúk halála után.

Kiderül, hogy 4 gyerek halt meg a lángokban, és a bezárt ajtók miatt menekülni sem tudtak, bár a negyedik gyerek holttestét sosem találták meg. Jim hazaér a jóbaráttal, és a kocsmában még talált magának plusz 2 cimbit, így Mel ismét a fogadóban tölti az éjszakát. Az öregember mindent tud a tűzről és mesélni kezd róla Melnek, de egyszer csak Patkány jelenik meg, és valamiért nagyon felbőszül azon, hogy az öregember beszél a törtétekről. Hamarosan Jim is megjelenik az árvaházban, hisz a felesége mégiscsak egy rakás szellemmel van összezárva. Mel még mindig a Pán Pétert meséli a fiúknak, de most már Jim is itt marad éjszakára.

Reggel a házaspár a romboló gépek zajára ébred, ami baj, mert amíg a fiúk itt vannak, szükségük van egy helyre, amit jól ismernek. Amikor Jim elmegy, Patkány jelenik meg Melindánál és elmondja, hogy van a tűznek egy olyan része is, amit sem az újságok nem írtak meg, sem az öreg nem tudja. Patkány szerint a fiúk azért haltak meg a tűzben, mert megbíztak benne, de ő nem tudta kivinni őket, így most megpróbál vigyázni rájuk. A két kicsit sikerült rábeszélnie Melindának arra, hogy kimenjenek a házból, de Patkány nem hisz neki és nem akar velük menni.

Patkány és az árvaház kutyája - aki szintén meghalt a tűzben - továbbra is az épületben maradnak. A két kicsi autózik egyet Melindával, amit nagyon élvez a páros, de az összetartás továbbra is nagy közöttük, így ha Patkány nem lép át a fénybe, akkor a két kisebb sem megy. Az aukció éppen folyik, amit a fiúk annak ellenére is élveznek, hogy csak Melinda hallja a bekiabálásukat. Patkány is kijött a házból, és kiabálni kezd Melindával, aki a boltjába tereli be a halott fiút. Odabent kiderül, hogy Patkány az öccse miatt ilyen dühös.

Nekik ugyanis azt mondták, hogy együtt lesznek, de a kisebb gyereket, Mikeyt örökbe fogadták, Patkányt meg nem, és ez még csak hagyján, de Mikey meg is halt jóval a tűz előtt, röviddel azután, hogy örökbe fogadták. A kölyök megnyugszik egy kicsit, mikor Mel azt mondja neki, hogy a testvére várja őt a fényben. Mel visszamegy az aukcióra, ahol az új tulajdonos is megjelenik, és élénken érdeklődik néhány régiség iránt. Sőt úgy nyitogat és csukogat dobozokat, mintha tudná, mit keres, és ismerné a tárgyakat.

Ez Melindnak felettébb gyanús, ezért figyeli egy ideig a fickót. Majd minden kétséget kizáróan rájön, hogy mi az új tulaj mogorva hozzáállásának okára. Az egyik doboz belsejébe bele van vésve a negyedik fiú neve, és az új tulajt láthatóan érzékenyen érinti a doboz megtalálása. Mel azonnal rájön, hogy ő a negyedik gyerek, és azért nem találták meg a holttestét, mert még mindig él. Most már az is világos, hogy miért akarja mindenáron leromboltatni az árvaházat. A férfi némi ellenkezés után kinyögi, hogy igen, ő az, és 50 év után is kísérti a múlt.

Arra gondolt, hogy ha lerombolja a helyet, akkor túl tud lépni és nem kísérti őt tovább a múlt, de Melinda máshogy segítene ezen. Éjjel Melinda és a felnőtt Ernie bemennek a házba, hogy találkozzanak a múlttal. Az új tulaj elmeséli a tűz keletkezését, hisz miatta tört ki a tűz. Ő volt az egyetlen, aki jó irányba menekült, és amikor másnap az újságban meglátta, hogy őt is halottnak nyilvánították, tudta, hogy nem fogja már őt keresni senki, és nem kell visszamennie arra a szörnyű helyre. A fiúk hamarosan meg is jelennek egykori barátjuk öreg kiadása mellett, és megkérik Melindát, hogy mondja el neki, hogy ők még itt vannak.

Az öreg persze nem hisz a lánynak, de Patkány bizonyságot ad magukról. Az öreg és a kölykök elbeszélgetnek, majd Patkány úgy dönt, hogy elmennek egy új kalandra. A fiúk elbúcsúznak egykori barátjuktól, majd Melindától is, és átlépnek a fénybe. Ez végre felszabadította Ernie lelkét is. Otthon Jim és Melinda egy nyugodt éjszakát próbálnak eltölteni most, hogy Jim kidobta a nemtörődöm barátot, de az éjszaka közepén fura zajt hallanak. Konkrétan egy labda pattog a lépcsőn, és Melinda azt is látja, hogy mitől. Az árvaház kutyája nem ment át a fénybe, úgyhogy Melnek és Jimnek lett egy szellem háziállata.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása