Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Ments meg 5x5 - Sheila

2009. október 22. 16:00 - zenoli

Tűzoltóink úton vannak éppen, de most nem menteni igyekeznek, hanem csak táplálkozni, azt is kell olykor-olykor. Azonban csalódás éri őket, amikoris kiderül, hogy a hely, ahol enni szándékoztak, megszűnt létezni, átadván a helyét egy kevésbé vonzó, ámde étkezési szempontból ugyanúgy megfelelő lebujnak. Ez a kaja azonban sosem landol a hasakban, ugyanis hirtelen bomba robban, ami elveszi a korgó gyomrokról a figyelmet, és rátereli a valódi problémákra. Mindent beborít a hamu és a törmelék, néznek megrökönyödve körül, mi a franc történt már. Kapják is egyből az infómorzsákat a rádión, hogy itt bizony terrortámadás van folyamatban, táskabombák és az elkövetők bárhol lehetnek, kellene menni valamerre, lenne is mit csinálni. Mindenhol testek hevernek az út szélén, aztán hogy még szebb legyen a dolog, újabb robbanás is történik, és ez az a pillanat, amikor megpillantanak a fiúk több embert rohanni táskákkal a kezükben, áhá az elkövetők lesznek azok. Lou és Tommy bepattan a kocsiba, és üldözni kezdi a lehetséges terroristákat, majd meg is találják őket, mert ügyesek, ahogy éppen Tommy Katy lánykáját állják körbe, hogy na most aztán jól felrobbantják őt is. Ez az a pont, ahol nekem gyanús kezd lenni a történet, és valóban nem tévedek, ez már megint Tommy egyik hagymázas rémálma, riad is fel belőle izzadt hónaljjal.

Az álomnak azonban ugye mindig van valóságtartalma, jelenleg éppen az, hogy Tommy mostanság nem nagyon hallott kisebbik ágyéka gyümölcséről, hiába hívja Janet-et is, nem mond semmit, már ha felveszi éppen a telefont. Lou nem sok segítséggel tud szolgálni a családi élet szépségeivel kapcsolatban, inkább visszaül a kupi tetejére nézni egy kis 9/11-es videót, mert az finom így éhgyomorra. Pont azt a részt nézi ő is, ahol feltűnik Jimmy, és hát Jimmy valóban ott van, Lou is látja, tekeri is vissza egyből, és csak bámul tágra nyílt szemekkel. Főcím.

Sheila és Damien ebédelnek egy puccos étteremben, és Sheila pont azt ecseteli a fiának, hogy ő most nagyon mellette áll, meg támogatja ebben a tűzoltóvá válási mizériában, mert ő már nem a régi, új gyógyszereket is szed ésatöbbi. A gyerek kissé furcsán néz a harmóniát sugárzó új anyura, aki azt is kijelenti, hogy már szólt is Mikey-nak, hogy tanítsa majd a fiát a gyakorlat során. Damien ezen kissé fennakad, mert mint mondja, nem elég, hogy búza ez a Mikey gyerek, de idióta is, ami már nagyobb baj, ő bizony Tommy szárnyai alatt akar kibontakozni. Sheila természetesen ezt nem hagyhatja szó nélkül, a régi én úgy látszik még be-bekacsint néha, mert kajabálni kezd, ahogy a torkán kifér, hogyha Damien befejezte volna a szájbatekert egyetemet jópénzért, és nem a felénél találta volna ki, hogy tüzet akar oltani , már előrébb lenne a világ. Ugye mindezt fennhangon közli, mire Damien azt tanácsolja, hogy kissé emelni kéne azon a dózison, nem anyu? Anyu zavartan mosolyog, és helyesel, valóban kevés az anyag, úgy látszik, mert a hangulat hullámzik.

Mivel Janet bemondta az unalmast újfent, Tommy úgy dönt, ideje meglátogatni volt asszonyát. Ő nincs otthon, csak Dwight, aki eléggé unja a bananát, és sörözni vinné Tommy-t, hamár így összefutottak. Tommy húzódozik, mint a szűzlány az első előtt, de hiába, Dwight már kinn is van az ajtón. Kocsiba pattannak, Dwigh a sofőr, mivel van ilyen speckó járgánya, amihez nem kell működő láb, csak kéz. Kissé vadállat módjára vezet, Tommy kapaszkodik is két kézzel, és mikor a másik még betol vezetés közben két sört is, hogy jobban menjen a dolog, kissé elgondolkozik Janet párválasztási szokásain.

Sean közben a kórházban van, megjöttek az MRI eredmények, a hírek szarok, veserákot diagnosztizáltak. A doki szerint viszont a jó hír az, hogy a pénisz akár öt centit is nőhet ilyenkor, ami Sean-t nem vigasztalja, láthatóan se lát se hall, helyette enyhe döbbenet ül inkább az arcán pár percig. Aztán elindul kifele, ahol egy ismerős srácba ütközik, aki baromira örülne neki, de Sean-nál ekkor szakad el a cérna, és sír egy jóízűt, az ismerős gyerek meg ijedten nézi, és nem ért semmit.

Dwight és Tommy már egy kocsmában üldögélnek, Tommy is rendel, hogy ne nézzék ki, bár töredelmesen bevallja, hogy ez csak egy módszer, ha ilyen helyen van, de sosem issza meg az anyagot. Dwight nem cicizik sokat, belecsap a lecsóba, és a szellemekről kérdezi Tommy-t. Ő először kissé megütközik eme közvetlenség láttán, ám Dwight bevallja, hogy szószátyár Janet mesélt a létükről, és no para, neki is vannak. Ekkor Tommy megenyhül kissé, és meséli, hogy valóban voltak szellemei, de csak akkor, amikor még ivott, azóta elpályáztak valamerre. Dwight bevallja, hogy amúgy ő sem iszik ám az asszony előtt, nem kell izgulni, de ha már nagyon nem bírja, bevesz egy kis nyugtatót meg altatót, ha éppen az kell, és minden a helyére kerül. Aztán fény derül arra is, hogyan bénult le anno. Az történt, hogy az öccsével és az unokatesójával éppen hokimeccsről tartottak hazafelé szín józanon, amikoris beléjük jött egy nagy böhöm autó, a két másik koma meghalt, neki pedig kerekesszékes pokol azóta az élete.

Franco-t látjuk, aki éppen egy tüntetésen két csajjal osztja meg a nézeteit 9/11-ről, láthatóan nem tud leszakadni a témáról. Majd mikor kiderül, hogy tűzoltó, persze a csajok egyből fényképet akarnak, szarva le az eddig hallottakat. Vissza Tommy-ékhoz: Dwight bevallja, hogy Tommy azért nem látta mostanság Katy-t, mert a lány bentlakásos suliban van pár hete, és úgy érezte, jobb, ha ezt tőle hallja. Tommy nem kicsit akad ki, csapna Dwight irányába, de a másikat sem kell félteni, ragadja meg Tommy mancsait és szorítja úgy meg őket, hogy majdnem töréshatáron van a dolog. Mindenesetre a szelíd erőszak hatásos, Tommy már nem csapkod, nem is lázad, megtörten elfogadja a megváltoztathatatlant. Dwight persze azt is a lelkére köti, hogy semmi körülmények között ne merészelje cseszegetni Janet-et, azt a drága jó asszonyt, mert vele gyűlik meg a baja. Ezután a monológ után vidáman elpályázik a budiba pisizacskót cserélni, Tommy ezalatt bosszúból szépen kicseréli Dwight kedélyjavítóját a nyugtatójával, oszt indulhat a móka.

Sheila a laktanyában kolbászol, éppen egyedül van, de nem sokáig Genevieve fut be, és örül nagyon a találkozásnak. És ha már összefutottak, adna is Sheila-nak egy dvd-t, amit ugye Tommy és Lou is látott, és amin Jimmy van az Egyes Torony leomlása után, ahol elvileg meghalt. Sheila nem igazán tudja, mit kezdjen ezzel a nem várt infóval, hátrál is szélsebesen a dvd elől, ezt látja Genevieve is, és inkább hagyja csak az asztalon a cuccot.

Sean és a régi haver sétálnak a faluban, a másik is tűzoltó persze, és kiderül, nem ok nélkül találkoztak ők ketten ott, ahol. Ugyanis ő is rákos, de ő jól meg is szívta, mert a tűzoltóbiztosítását használta, ugye ezáltal mindenki megtudta, mi a pálya, és küldték is el egyből, lett nyugdíjazás a dologból, a melónak annyi. A tanácsa az lenne, hogy Sean gyűjtsön össze jó sok kápét, és kussoljon a dologról, ha nem szeretné egy íróasztal mellett végezni.

Colleen és Fekete Shawn romantikáznak a város egy meglehetősen magas pontján, csak a nagy izgalmak közepette bele ne szédüljenek a vízbe, ami alattuk terül el, ugyanis nagyon elfoglaltak egymás szájával. Fekete Shawn miután egy kis levegőhöz jut, közli, hogy jobb, ha hazatér egy kis hidegzuhanyt venni, ám Colleen-ra hatottak apja szavai, és dorombolva ajánlja fel szűzi kacsóit egy kis munkára. Fekete Shawn először felháborodik még csak a dolog gondolati szinten való felmerülésén is, de Colleen nagyon meggyőző tud lenni, ha akar, és hát a vágy nagy úr, jöhet az a kézimeló, egyezik bele a másik nagy duzzogva.

Sötét szobát látunk, Tommy ül benne, Janet érkezik, és kapcsol villanyt, és látja meg exférjét, ahogy az ölében altatja Dwight-ot, nem kicsit meg is lepi a látvány. Tommy most kivételesen higgadt, nem törik semmi össze a szobában, csak halkan közli, hogy ő és Janet elmennek Katy sulijába, és majd a lányka eldönti, ott akar-e maradni, avagy jönne haza, nélküle ilyen döntést amúgy sem lehetett volna meghozni. Majd gúnyosan megjegyzi azt is, hogy amúgy Dwight tök iszákos, mindemellett gyógyszerfüggő, és pár szellemet ő is lát, hát nem irónikus? Majd miután mindezt Janet arcába önti, peckesen távozik, a diadal érzésével a szívében.

Colleen és Fekete Shawn csak eljutottak az ágyig, nem sikerült megállni a kézimunkánál, láthatóan Colleen ezt nem bánja. Már hengeredne is újra a másikra a harmadik menetért, de Fekete Shawn leállítja, és kérdezi tőle, hogy honnan ez a nagy tapasztalat, mikor még csak 19 éves vagy? Colleen elismeri, hogy volt pár pasi az életében, meg anyu is adott pár keresetlen tanácsot, onnan. Fekete Shawn mindenesetre elég megnyúlt arccal néz maga elé, szerintem nem lesz ebből közös befőzés a hideg téli estéken.

Este van, Sheila nézi ágyból a tv-t, illetve azt a dvd-t, amit Genevieve passzolt le neki. Meg is látja egyből, amit keresett, Jimmy valóban ott van a felvételen. Másnap van, Sheila a laktanyába igyekszik, ott összefut Tommy-val, akivel csak úgy mellékesen közli, hogy Damien-t Mikey fogja tanítani, mert ő nem akkora seggfej, mint Tommy, és amúgy is messze lekörözi őt a megbízhatóság nevű dologban, amiről Tommy valószínűleg soha nem is hallott. Tommy tiltakozna, de hiába, Sheila ezt már így gondolta el, így lesz, és kész.

Végül Genevieve interjúját látjuk Sheila-val, aki elmeséli- mi pedig könnyekig meghatódunk-, hogyan élte meg Jimmy elvesztését, hogyan próbálta pótolni a hiányát Tommy-val, valamint hogyan kívánta azt nap mint nap, hogy bár Tommy, és ne Jimmy halt volna meg. Az interjú érzékletes és szívbemarkoló, Sheila-t újfent a szívünkbe fogadtuk.

Címkék: ments meg
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

makepeace 2009.10.23. 14:41:13

Na bepótoltam a lemaradásom.Nagyon köszi a hv-at, most csak így tudom követni,mert az axn nem rakja fel.
Még egyszer köszi!!!

zenoli 2009.10.24. 15:38:44

Szívesen, ez is több, mint a semmi:)
süti beállítások módosítása