Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Skins 1x01 - Tony

2009. október 15. 09:00 - Hankasid

A főcím után Tonyt látjuk a hálószobájában, az ágya fölé lógatott kamera szemszögéből, a jellegzetes, egy férfi és egy nő alakot ábrázoló, soha le nem cserélt ágyneműje alól tekint fel a kamerába. Több rész is kezdődik és végződik majd ezzel a képpel, miközben többen meg fognak fordulni az ágynemű alatt!

Elkezdődik egy újabb dolgos nap, könnyű torna, majd a szemközt lakó hölgy szokásos reggeli vetkőzésének tanulmányozása. Effy, Tony húga, érkezik meg egy sűrű éjszaka után kissé megviselve, jelez az utcáról Tonynak, aki erre csutkáig nyomja a hangerőt a hifin. Hamarosan értelmet nyer a dolog, mert a kedves papa jön fel és a zenét túlüvöltve próbálja Tonyt a zajláda elnémítását bírni, lehetőséget adva Effynek, hogy észrevétlenül fölslisszanjon a szobájába és eljátssza a rendes kislányt. Tony kicsit olvasgat a WC-n, majd kimászik az ablakon, leereszkedik az utcára és a bejárati ajtón keresztül bemegy a lakásba, közben sejtelmes mosoly a szomszéd nőnek. Apuci közben a bezárt fürdőszoba előtt őrjöng és próbálja visszatartani szükségleteit, majd lejön panaszkodni a feleségének, ekkor meglátja Tonyt és kapcsol hogy ahogy ő most itt meg lett szívatva. Ilyen egy átlagos családi reggel Tonyéknál.

Séta az isibe, közben Tony telefonálgat. Sid és Chris nem veszik fel a telefont, Jel felveszi, mivel ő most végzi a reggeli klarinét edzését. Közben befut Michelle hívása is, így Tony átkapcsol és emlékezteti, a mai feladatra: Sid szüzességének véget kell vetni, a részletek majd később. Chris telefonál, és kiderül fáradtságának oka is: a Lapátfog nevű lány bágyadozik mellette az ágyban, akit már Tony is alaposan megismert régebben. Visszakapcsolás a lányokhoz, újra Sid a téma. Még nem ismerjük, de az már világos, hogy nem egy lepedő akrobata a srác. Kis kommunikációs zavar a sok kapcsolgatás miatt, de az esti randi megbeszélve. A reggeli ima alatti telefoncsörgést nem díjazzák az imaházban így Anwar, a megszólaló mobilja miatt, gyorsan kint találja magát a folyosón.

Tony közben Sid apját hívja, a hírrel hogy a fia el fog késni az iskolából. Apuci üvölt, Sid felkel, így végre megismerjük a sokat emlegetett szüzet is. Jön Anwar hívása, aki közli, hogy nem tud ott lenni Sid bűnbeesésénél, mert meleg buliba mennek Maxxie szervezésében Chrissel, mivel ott rengeteg a szabad csaj. Hívás Maxxienek aki éppen az ügynök halálában előadandó táncbetétjét gyakorolja. Kávézó, itt beszélik meg Sid szüzességének elvesztésének részleteit. Lassan tíz óra lesz, ezeknek nem az iskolában kellene lenniük? Rövid vita arról, hogy megszokott vagy inkább kínos dolog, ha egy 16 éves fiú szűz. Ellentétesek az álláspontok. Végre elhangzik az alaposan kidolgozott terv: Cassyt, a korházból nemrég kiengedett lányt, leítatják, így Sid-nek talán lesz esélye nála amikor ráhajt. Hogy miért volt kórházban, azt nem tudni, de kést nem vehet a kezébe. Én Sid helyében átgondolnám a dolgon, de neki tetszik a terv. A drog beszerzése Sid feladata, csak el kell érte mennie, Tony már mindent lebeszélt.

Tonyt halljuk énekelni, aki, egyedüli fiúként, meghallgatáson van egy elit lány iskolában. Csak pár száz lány szempár csüng rajta. Közben Sidet lájuk ahogy Michelleről álmodozik a buszon útban a dealer felé. A csajok közül az egyik, Abigel, áll Tony elé, és meghívja egy esti bulira. Az iskolából kifelé Tony belebotlik az iskola egy tanárjába, akinek nem tetszik a jelenléte és Tony laza stílusa. Kis kiabálás, de semmi komoly, később még találkozunk vele.

Sid megérkezik a díler házához, ami erősen hajaz egy kuplerájra. A 3 órás vendégnek nézik így egy hölgy gondjaira bízzák. A csapat egy része az iskola előtti gyepen ejtőzik. Laza dumálgatás, idéznek a Dawson és a haverokból, Chris kényszerül magyarázkodásra a farka méretével kapcsolatban majd beszél gyógyszerfüggőségéről is, az első kis felhő foszlány a kék égbolton! Továbbá megtudjuk, hogy mostanában rengeteg fű van a piacon. Hoppá Sid éppen most szerez be egy eladásra szánt nagyobb adagot! Gyorsan le kell állítani, de nem veszi fel a telefont.

Sid a kupiban végre találkozik a dílerrel, aki 90 g füvet ad neki a kért 30 g helyett. 48 órán belül kell megadni az árát, a felettébb unszimpatikus úr biztosítékként Sid golyóit jelöli meg. Filozófia órán Jal olvassa fel dolgozatát, amitől a tanár néni nagyon meghatódik, de aztán kiderül, hogy a testnevelő tanár távozása miatt a nagy sírás. Chris privátban próbálja vigasztani a szomorú tanerőt, mind kiderül nem először. Egy frappáns húzással elküldi a francba a tanár néni csörgő mobilján bejelentkező férfihangot, majd egy levegővel haladékot kér ugyan őtőle egy leadandó feladatra.

Gyülekezik a csapat Abigélék háza előtt, Sidet bemutatják Cassynek. Azonnal nyilvánvaló, hogy a csaj nem normális, viszont jól néz ki, így a célnak megfelel. Szolid buli, a szőnyegre vigyázni kell, puncsívás üvegcsészéből. Itt van Danuta, a duci lengyel lány, akivel olaszul kell beszélni, és igen rámenősnek néz ki, de Sid sajnos nem jön be neki. Az már most látszik, hogy drogot itt senki nem fog venni. Sid a konyhában Cassyval dumcsizik, aki egyből a lényegre is térne, de Sid csak egy pusziig jut el, hogy lesz ebből szüzesség elvesztés!

A nagy homóbulin két egyhén túlsúlyos egyén vonaglik a táncparketten, lányoknak a környéken sincs nyoma, ezért a fiuk is Abigél bulijába veszik az irányt. Amikor megérkeznek (5 óra, 4 busz és két üveg vodka múlva) hamarosan megváltozik a konszolidált hangulat, Chris gyorsan összeszedi az őrizetlenül hagyott mobilokat , majd elkezdenek bulizni a maguk módján. Közben a Totally Wired szól a The Walltól. Nem aratnak sikert, ki akarják dobni őket, egyedül a lengyel lány jön tűzbe Chris felsőteste láttán, Sidéknél elcsattan egy csók, de aztán tisztázzák, hogy Sid valójában Michellet szereti, itt ma nem lesz sex Sid!

 

A fiúk közben leamortizálják a házat, így menekülniük kell, Cassy rosszúl lesz a sok bogyótól, így a lengyel lánnyal és egy lopott autóval felszerelkezve elindulnak egy korházba. Odaérve kiderül hogy Cassynek semmi baja. Irány a tópart, ahol Anwar egy fa tövében könnyít magán, miközben a többiek a kocsiban tesznek-vesznek. A lejtős part és a kilazult váltókar nyomán a kocsi, benne Anwarron kívül az összes szereplővel, belegurul a tóba és elsüllyed. Mindenki meghal, vége a filmnek. Ja, hogy ez egy sorozat első része! Akkor inkább egyenként a felszínre úsznak, mindenki sértetlen, viszont a kábítószer elveszett. Séta haza, vizes ruhában. Hála a globális felmelegedésnek senki sem fázik meg.

Szobabelső, az ablak előtt Tony szembe szomszéd nője meztelenül kelleti magát, az ágyban a férj méltatlankodik felesége viselkedésén. Felül, ekkor látjuk hogy ő a magániskolában Tonyba belekötő tanár bácsi. Újra a nyitójelenetben látott hálószoba belső a jellegzetes ágyneművel, Tony és Sid fekszenek az ágyban. Sid megkérdezi, hogy Chris és a lengyel lány ugye kiszálltak a kocsiból a kórháznál. Tényleg, hisz ők nem voltak a vízben felmerülők között! Ha nem láttam volna már egyszer teljes szezont, most nagyon aggódnék Chris életéért! Tony nem túl meggyőzően azt állítja, hogy kiszálltak. Végül választ kapunk a bennünk feszülő nagy kérdésre is: Sid még mindig szűz!

Címkék: skins
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

akyyy 2009.10.16. 22:13:29

Nem kéne utalásokat tenni a következő részekre, mert ennyi erővel majd értelmetlen lesz megnézni a finálét :D

Hankasid 2009.10.17. 09:15:50

Igazad van, majd vigyázok ezentúl.

Két tévedést utólag vettem észre: Cassyt nem alkohollal, hanem kábítószerrel tervezik engedékenyebbé tenni (spliffed up). A másik, hogy amikor a világ legősibb foglalkozását űző hölgy azt kérdezi Sidtől, hogy - A hármasomba jöttél, ugye? Akkor nem az időpontra gondol, hanem arra, hogy Sid két nővel akar egyszerre sexelni (threesome). A magyar szöveg alapján nem volt egyértelmű a dolog.
süti beállítások módosítása