Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Friday Night Lights 1x16- Black Eyes and Broken Hearts ( Könnyes szemek, összetört szivek)

2009. szeptember 06. 16:35 - Sigismundus

Előző részek tartalmából: Julie és Tyra barátsága büntetés-focimeccset eredményez, Vörös Herc meghívja Jayt a Nemzeti Quad-Rugby válogató edzőtáborába, Matt besörözik pár csajjal, Julie meg kiadja az útját, MacGill edző mond bár furcsa dolgot ami furcsán jelenik meg a sajtóban, Smasht Wawerly tüzeli, hogy tegyen valamit, mert rasszizmus van. Tesz is, rábeszéli a fekete játékosokat hogy ne edzenek hanem vonuljanak le a pályáról.

Sajtótájékoztató a Williams háznál, a fekete srácok nyilatkoznak. Smash előbb nagy hangon kijelenti, hogy egyenlő bánásmódot akarnak a csapatban. Egy riporter emlékezteti hogy mind a 16 fekete játékos a kezdő csapatban van, tehát kapnak elég játéklehetőséget, szóval miről beszél ?. Smash erre nem tud mit mondani, inkább azt jelenti ki hogy a csapat egy alkalmazottja megsértette őket és nem történt semmi. Megint emlékeztetik hogy MacGill bocsánatot kért, rúgják talán ki? Williams mama a háttérből figyeli hogyan hagyja magát csapdába csalni fia. Sikerül ugyanis Brianból azt a választ kiszedni hogy szerinte ez kezdetnek jó lépés lenne. Megint megvan a sajtónak a sztori.

Az edzőiben komor a hangulat, Mac próbálja magát összehúzni minél kisebbre. A pozíciótábláról le kell venni gyakorlatilag a fél csapatot, a fekete srácokat mind. Viszont a csapat fekete edzője érdekes mód nem sztrájkol, ő itt van. Mindenki kétségbeesetten Ericet bámulja aki kiadja az ukázt, az elsőévesekből hívnak be srácokat. Edzésen teljes a káosz, a 14-15évesek nem tudnak semmit, játékot, blokkot és alig van súlyúk. Tim igen hamar üvölteni kezd velük. Edző leállítja és emlékezteti, hogy most ő a kapitány, viselkedjen vezetőként. És hogy tanulja a dolgot, beoszt Tim mellé három pattanásos arcú ifjoncot, kövessék egész nap, 33-as meg oktassa őket.

Tammy és Eric a Smash interjú végét nézik ahol a srác közli, ha MacGill elment, azonnal visszatérnek játszani. Julie jön be Tyrával mobilozva. A szülők nagy levegőt vesznek és belekezdenek a következő meccsbe. Nem tetszik nekik hogy kislányuk egy ilyen lánnyal lóg akinek már három fegyelmije is volt. Kisszőke dühös lesz és elmondja anyjának, hogy őt ebben a családban előítélet-mentességre tanították eddig, mi ez akkor. Apját meg kioktatja, hogy ez a szemlélet miatt vesztette el 16 játékosát…..Matt Landry kíséretében Tyrát keresi meg. Az a zseniális ötletet kapta havertól Hetes hogy egy szerelemesdalos CDvel fogja visszaédesgetni Julie-t. A Tapasztalt Nő megmosolyogja az ötletet és inkább valami ajándékot javasol. Landry stréber módjára helyeselni kezd és ajánlja magát Nagyszőke figyelmébe, aki elhessegeti mint a legyet.

Az edzőiben Mac kezd egyre paranoiásabb lenni, azt hiszi szándékosan, nem hívták megbeszélésre, Eric viszont nem akar hosszan beszélni vele. Azt viszont elmagyarázza, hogy akárhányszor kér is bocsánatot a köztudatban ő egy rasszista fehérember marad örökre…. A tanácsadóiban Jay üdvözült arccal magyarázza Tammynak hogy hagyja a sulit egyenlőre, a Quad-rugby válogatottba fog bekerülni, a vizsgák várhatnak. Edzőné azonban meglátja a lényeget, a srác mindent a quadrugbyre tett fel, más lehetőséget kizárt… Riggins kemény oktatást tart a pattanásosoknak, egy rossz válasz és nincs ebéd a menzán. Része még a képzésnek egy sötét pillantás vetése az egyik asztal felé. Ott ülnek a fekete srácok egy csapatban, és kezd megjelenni köztük a kétely, nem csináltak e mégis hülyeséget? Gyorsan betöltötték helyeiket, és Húszason kívül másuknak is kinézett ám eddig a sportösztöndíj. Végül Smash önt lelket beléjük, kitartani nem beszarni.

Matt és Landry gyűrűnézőben, 500$os néz ki legjobban, 100$os a legolcsóbb, de látva vergődésüket az eladónéni lealkudja 50$-rra, épp ennyije van ugyanis Hetesnek….Buddy érkezik az edzőibe, mindenkinek jut egy szava csak MacGillre mer alig nézni. Aztán Ericnél előáll a témával. A pénteki ellenfél keményen támadó csapat, Smash és a többiek nélkül semmi esély, a szponzorok pedig Mac fejét akarják, ki kell rúgni. Mondja ezt egy 30 éves jó barát. Eric viszont, aki nem kedveli Macet, de Buddyt sem nagyon, kijelenti hogy nem lennének itt a Párducok, az edző nélkül, sőt maga Mac a Dillon Panthers, kirúgás nincs. Ezután benyit felesége irodájába, mert a helyes döntéshez tanácsra van szüksége, vajon szerinte ami elhangzott az elbocsátási ok e? Tammy feleségként, tanácsadóként, barátként is azt mondja, igen, az. Férjének nem tetszik ez a válasz….Smash súlyzózik otthon, és Wawenek bevallja, bizonytalan lett jól cselekedik-e? A csapat nem omlott össze, tesói őt figyelik mint vezetőjüket, és neki Smashnek nincs mása az életben mint a foci. Wawe szerint semmi gond, kitartani, a jogok és elvek a fontosak, Macet ki fogják rúgni, és ha nem az sem tragédia, van rengeteg más lehetőség is az életben. (Wawe lányom, ez gyönyörű volt, te is máséval vered a mérgesszömörcést, nem kockáztatsz semmit!) Aztán csábosan hozzáteszi hogy ő nagyon büszke a srácra, mire Brian  vigyorogni is kezd boldogan. Williams mama végighallgatta a beszélgetést és nem tetszett neki.

 

Este Taylorékhoz MacGill kopogtat be. A nagydarab bunkó egy sör mellet elmeséli Ericnek hogy tudja, ezt elszúrta. Dühítette sok minden, főleg az hogy Eric került abba a székbe ami neki járt volna 27 év után, de szereti a csapatot és nem akar a siker útjába állni. És átadja az aláírt lemondását a meglepődött Ericnek. Reggel Tammy megjegyzi, most már egyszerűbb lett a helyzet ezzel? Eric szerint Mac hajlandó volt sutba dobni 27 évét, egóját, nyugdíját a csapatért, és neki most helyesen kell döntenie. Felesége bólogat, úgy tűnik, szerinte a helyes és egyszerű az ugyanaz. De meglepetés. Taylor edző az irodában közli a sajtó hordáival, hogy a holnapi meccsre kellene koncentrálni, és MacGill a támadóedző, mint eddig.

Smash és Riggs a folyosón, de nem verekednek, egy tök normális beszélgetés, a fehér srác kéri a feketét, jöjjön vissza, mert kell a csapatnak….Lyla és Jay búcsúzkodnak, a srác nem akarja hogy meglátogassa Austinban, mert messze van meg koncentrálnia kell meg minden, aztán elhúz Herccel….Julie ás Tyra moziba készülnének,de ehhez pénz kell, azt meg Mindytől kell kérni. Míg rá várnak a sztripbár öltözőjében, hívás jön Julie mobiljára, Landry száma, ami Mattet jelenti már megint. A táncoslányok mind azt tanácsolják csak az ötödik hívásra vegye fel, várakoztassa meg a srácot, Julie persze nem bírja tovább háromnál, találkozzanak itt személyesen. Megérkeznek a srácok a bárba, Landry megint hiába próbálkozik Tyránál, úgyhogy kér két dolcsit Mattől és elmegy. Hetes és Kisszőke nagy hallgatások közben megbeszélik hogy meg kellene beszélniük ezt a dolgot, az újrakezdést. Aztán távoznának, de Pulykatojást is össze kell szedni. Landry közben leállt elégedetten bámulni az egyik táncolót, és már épp a cicik közé csúsztatná a kétdollárost, mikoris egy fickó bemutatkozik neki, hogy az ő erkölcsrendészetről jött és muti meg a személyidet?

Dillon Police Station, Landryt, Tyrát, Mattet elég hamar elviszik a rokonok, de Taylorék kicsit még hagyják Juliet, hadd tanuljon a dologból. Kemény 5 percig bírják, majd haza. Itthon aztán kezdődik a haddelhadd. Feleség harcias, kiabálni kezd Julieval hogy soha többet Tyra Collette, mire lánya visszamondja az eddig tanultakat, anyja elutasító, és előítéletei vannak. Tammy csak egy pillanatra dermed le, majd közli, hogy igen, vannak előítéletei a vetkőzőlányok és iskolai balhésok felé… (nagyon szépen, nem erőltetetten oldották meg szerintem az írók, ebben a részben az előítélet-témát) . Eric inkább hagyná a dolgot, elül csendben, van más baja csütörtök este…Wiliiams mama úgy dönt, itt az ideje helyreigazítani fia fejében a gondolatokat. Közli vele ha elvi kérdést csinál a rasszizmusból amit mindenki amúgy is elítél, akkor éppúgy cselekszik mint a legrosszabb fekete hordószónok vezetők. Ma már más időket írnak, ma nem a sztrájkkal igazolhatja magát a MacGill félékkel szemben, hanem ha elmegy egy egyetemre ahol DIPLOMÁT is szerez a foci mellet. Hangsúlyozza újra kedvenc témáját Mama. Úgyhogy holnap játék, ja és a tesóknak is el kell adni a dolgot, de hát Brian vállalta a vezérséget, ez is hozzátartozik.

Reggel, indulásra készen a Párducbusz. Rigginsék, és az ifjoncok felszállnak, mikor megjelenik Smash és a tesók, hogy van e még hely? És szállnak fel, Macre olyan pillantást vetve hogy az bocsánatot sem mer kérni..

Meccs. A Dunston Valley Cardinals csapat ugye arra számított hogy egy félerős Párduccsapatot taposhat földbe. De most itt vannak Smashék, új taktika kell, melynek lényege a minél több szabálytalanság. Eric számít is erre és kéri játékosait, ne reagáljanak a provokálásra. Dillon kezd, első play, Smash kapja és rohan, de kiszorítják a pályáról, egyenesen a kispadon várakozó Cardinalsok közé akik rúgnak rajt egykettőt. Második playre pedig hárman ugranak rá blokkolni, itt megint kap párat, már a földön fekve. Jól van, ha kemény játékot játszanak abban a Párducok is benne vannak, harmadikra, Tim és még páran igen kemény blokkokkal tisztogatják Húszas útját, és be is viszi a TD-t !  A Cardinals keményen támad, Párducok keményen védekeznek, időhúzás a cél, de az ellenfél mégis befiz egy TD-t. Smashék újra a pályán, és az Dunston Valley ekkor mindent bevet. A labda alá futó Húszast hátulról leütik, ami szabálytalan, de hogy hogynem a hét bíró egyike sem látott semmit.. Második playre megszerzi Smash a labdát de ekkor a sisakrácsnál fogva rántják földre, (Facemask: Az ellenfél arcmaszkjába való kapaszkodás. 5, illetve súlyosabb esetekben 15 yard.) Most viszont semmi.. Taylor már nem bírja és épp ő rohan be a pályára üvöltve, de hiába a bíró őt fenyegeti meg kiállítással, a Cardinals edzője gúnyosan röhög.

Negyedik negyed kezdődik 34-24 Párducok-Cardinals. Dillon negyedik próbálkozása, és Smash rohan és beviszi a TD-t az EndZoneba, szép, de ekkor egy Cardinals védő megkésve már, blokkolja. Durván, és feleslegesen, ráadásul utána szájkarate indul, majd verekedést kezd, jönnek a többi játékosok is, Tim rohan az élen. Az edzők és bírák alig tudják szétszedni őket. Meccs lefújva. Csapatok az öltözőkben, a két edző kint várakozik. Jön a Játékfelügyelet embere és ítél. Az utolsó negyedet törlik, de mivel a harmadik végén Dillon vezetett, övék a meccs. Cardinal edző nyüszíteni kezd, hogy csalás, Eric szó nélkül megy az öltözőbe. Előbb lehordja a csapatot hogy szégyen volt ahogy viselkedtek, és büntetésből fociszerelésben mennek a buszhoz. Csak a végén közli hogy övék a meccs. Párducaink a dunstoni szurkolók közt vonulnak, nem egy Fradi-UTE törzsi leszámolás a hangulat, de popcorn és használt pézsé repül a nyakakba rendesen. Csendben ülnek a hazaúton, mikor vijjogva megállítja őket egy dunstoni zsarukocsi.

Eric és Mac leszáll a yardok közlik hogy Brian Williamset jöttek letartóztatni, mert többek szerint ő kezdte a verekedést. Eric vesz egy nagy lélegzetet, hogy valami durvát beszóljon, de Mac menti a helyzetet. Megkérdi a zsaruktól van-e engedélyük hogy dilloni területre behatolva tartóztassák le? Merthogy a sulibusz Dilloné.. Ilyen persze nincs a két rendőr „ majd jövőre” kiáltással hazahúz. Dillonban végre hőseink, Smash leszálláskor megkérdi MacMillant mi volt az a zsarukkal, Mac szerint hibáztak de rájöttek. Brian bólint és ha nem is lesznek a legnagyobb haverok ezután, de mehet minden a régiben. Húszast csak családja fogadja, Wawe nem. Mattet viszont Julie aki közli hogy kap még egy esélyt nála.

Címkék: fnl
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása