Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szomszédok 3x22 (66. fejezet, 19891102)

2009. szeptember 03. 15:00 - Milo Rambaldi

Túl a retteneten, ámde innen a boldogságon, középszar részt láthattunk legutóbb, kevesebb politikával, ámde ugyanannyi történéssel, azaz semmivel. Fogtündérék még mindig telket akarnak venni, de nem megy, Junior elment Velencébe, GG Charlotte-tal lánykereskedik USA-Magyarország viszonylatban, eddig egy félig ronda bányarém az ügyfél. Az iskolában áll a bál, nem tudják mit tanítsanak, és azt sem, hogy ki tanítsa azt a mit.

Szokásos reggeli körkapcs, Feri nem tud aludni, mert fúr valaki, na ja, a panel örömei, próbálnál aludni, de rezeg a csillár... Takiék sem alszanak, a menekülteknek csomagolnak ruhát, Fogtündér egész jó ruhákat is berak, Lenke szerint ez pazarlás, vigye a bizóba, Taki ennek örömére kongresszussal akarja Lenkét leváltani, a nevük innentől Szakács. Vagy mégsem? A T-1000-es mindenkit leordít, majd kérdez: hol van Erdészke? A tanácsnál eszi a rosseb, telekügyben. Pattan nagyot a titkárnőről, aki szembe kedves, de aztán tanácselnök elvtárssal letelefonozza, hogy akkor kapnak ezek telket, amikor két anyjuk lesz hat faluban. Fejenként.

Sümeghy kajabál Bőhmmel a fúrás miatt, meg hangyainvázió is van. A szenátor úr túlzott szeszes ital fogyasztással vádolja a művész urat, s kérdi, egereket nem látott? Azt nem, de mire beszólhatna, jön Senior és Fló, akinek már egész sok haja van. Bőhm lecukimukizza a kicsit, és hálálkodik, kapott lóvét a tanácstól, Ádám ötlete jó volt. Etelkát látjuk már, Józsival évődik az árakon, a sütőtökön, meg az almán. Szerintük jövőre majd mindenki jól éhenhal. Armageddon lesz, de legalábbis mini-apokalipszis. Snitt. Jutka az iskolában Mozart Requiemet oktat, közben képregényt fülel le. Megint. Vagy mégsem? Megtért a náci lovag, most Bibliát olvas. Közben gyermek kérdez, mér ma van halottak napja? Jutka nem tudja, viszont olyan pofákat vág, hogy a gyerekek többet biztosan nem kérdeznek tőle.

Taki és Lenke adakoznak, jól érzik magukat, tiszta jó, de aztán majdnem baleset lesz az ingyentaxizásból, Lenke bepánikol, én féltelek, öreg. Ne félts, banya, jön a válasz. De én akkor is féltelek, kuss. Snitt. Jutka kinyomozta, hogy tényleg november 2-a halottak napja, Béla kiselőadást tart, hogy november 1. pedig a mindenszentek. Most már ezt is tudjuk, fasza, mehetünk tovább. Fogtündér, Fontoska, és Tamás pilóta félnek az új pártejtőernyős főnöktől, ezért szervezkednek. Fogtündérnek mennie kell, és nocsak, kibe fut bele? Vágyemberbe! Hihetetlen, hogy mindig ugyanaz történik. Lassan lesz egy Szomszédok hv sablonom, és csak ikszelgetek, hogy melyik részt melyik elemekből rakták össze.

Junior fényképnézeget Etussal, jaj, hihetetlen, hogy én itt voltam Velencében, tényleg ott voltam? Nem bazmeg, csak odavizionáltad magad, te agyhalott gyökér. Jön Flowerpower, aki kiakad a sütőtökre, ami nem kell neki, csak bélszín. Aztán mégis elkezdi ezerrel burkolni a tököt, de Etelkának lóg az orra. Mijabajodetus? Hát az csibe, hogy 33 éve murdált meg a nagyapád, tudod, akiről meséltem, és elrepült az emelettel együtt (hopp, tehát 56-ban, itt a válasz). Én meg ilyenkor átmegyek ecetes uborkába, pedig egyébként sem vagyok egy csokiparfé. Nadeénittvagyokneked. Meg itt van Flowepower is. Tisztajó, nem? Kösz, bazmeg, a harmadik világháborúnál jobb egy fokkal, de azért nem sokkal.

Feri és Ügyvédsrác beszélget, utóbbi tudna vevőt Frusztra palotájára, de nem akarja a kórházban zaklatni a vén tetvet. Ferinek rémálmai vannak az illeték miatt, ezt nem csodálom, mert fejenként fél milla a tétel. Snitt. Budapest összes bányaréme a kozmetikában tombol, Juli is tombol, de azért győzköd mindenkit. Beesik Hermin, aki szerint egész Amerika rá vágyik, nem érti, miért nincs már legalább 100 kérője. GG szerint azért, mert még nem ért oda a küldemény. Közben Vágyember arra próbálja rávenni Fogtündért, hogy ismét dolgozzanak együtt. Gyümike lehetne újságíró. Jól kiszednék együtt a cikkeket.

Ádám és a mentős kislány érkeznek, szelel a vérnyomásmérő, pedig Balekdokinő megragasztotta, mégis mindenkinek 30/10 volt a vérnyomása Mágen szerint. A mentőszobán gyors vitába keverednek, Ádám szerint az újonc pesti protekciós úrilány, de nem is, mert szegény és vidéki. Viszont cserébe ő is félrediagnosztizálja Mágent, mert hálapénzből élő gazdagdokinak gondolta, pedig nem is, mert Mágennél nagyobb morálcsősz nincs a városban. Jó lesz vigyázni, kislány, nem elég, hogy pénze sincs, még egy erkölcsös fasz is.

Lila Pausét akarja Sümeghy Bécsbe csábítani, egy kis devizacsalási túrára, de hát persze, hogy nem a válasz, mi más lenne. Sőt, Oszkárunkat még ki is vágja az erkölcsös asszony, mert zárnia kell, és nem várhatja meg utána. Fárasztó ez az öregkori szerelem... Taki visz vendéget haza, aki ezressel fizetne, de nincs aprója az öregnek, ezért menne kollégához váltani, de az holtan zuhan ki a kocsiból. Ajjaj. Érkezik egyetlen mentőorvosunk, Mágen, de csak a halált bírja megállapítani. A mentőkocsiban a halálról van szó, hogy lehet megszokni? Sehogy. Ferivel és Jutkával, és Ave Mariával zárunk. Temető, gyertyák, tömeghipnózis, hülye beszólások.

Címkék: szomszédok
9 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Acron 2009.09.03. 15:11:24

Hali:)
Megint jó volt, bár az én ízlésemnek a mai hv-ban kicsit sok volt a káromkodás:)

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.09.03. 16:14:02

@Acron: Köszi. Egyébként ezt a részt nem bírtam káromkodás nélkül. Főleg az Etus-Junior párbeszédet. Megéri megnézni élesben.

4/7 · http://viaminsk.blog.hu 2009.09.03. 17:28:29

Az alsó három képen az valami rejtett utalást takar, hogy a tetején belelóg Etusék skalpja a 4. képről? :)
Illetve mostanában nem követem a sorit, az 5. képen ki van, illetve a mentős kislányról mit lehet tudni? :)) (bár ha belegondolok hogy a kép 20 évvel ezelőtt készült már nem is annyira érdekes :P)

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.09.03. 18:08:56

@4/7: Nincs rejtett utalás, csak a GIMP kergült meg.

A mentős kislány Malek Andrea, aki itt még friss és harmatos.

Az ötödik kép öreganyám karácsonyi tablóképe :o))).

Acron 2009.09.03. 19:05:25

Rambaldi: láttam, és igazad van:)
BálnaUhr: nem is igaz...:)

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2009.09.04. 11:06:10

Én folyamatosan a fiatalka Liptay Klaut vadászom a Szomszédok-hogyvoltokban. Ki volt ő szerepe szerint?

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.09.04. 11:59:35

@missparker: Most néztem meg az imdb-n, Klaudia először a 164. részben tűnik majd fel, ami a jelenlegi tempó mellett egy év még... szerepe szerint Junior barátnője lesz majd

Borcsika 2009.09.07. 09:17:39

@missparker: és Klaudia névre fog hallagatni. A kinézete pedig botrányos. Akkoriban mindkét nyanya igen gömbölyded volt. Klaudia konkrétan kinézete inkább emlékezetett egy röfire, sem mint egy emberre.

Nekem tetszett ez a rész, mármint a leirata :-D
Az a "miértmostvanhalottaknapja" nem Juniortól jött sz oskolában? Csak mert olyan "Junioros" volt a kérdés. Mellesleg majd' 30 évesen Juditka is tudhatná, hogy miért akkor van, és ennek ne kelljen má utána nézni. Persze ez jó lehetett arra, hogy Bélabávan öblögessenek erről a témáról.

A káromkodásra visszatérve, pár napig paralel követtem az eseményeket (most valahol a 200+ fejezetnél járnak), és nem jutott eszembe semmi a mese láttán, mint az, hogy ezt annak idején hogyan birtuk nézni.
süti beállítások módosítása