Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 6x15 - Elveszett Paradicsom

2009. augusztus 22. 16:00 - the black ball

O’Neill a szokásos vasárnapi grillezéshez készülődik, amikor feltűnik Maybourne, és kiszolgálja magát. Persze nem Jack szakácstehetsége vonzotta ide, hanem a Prométheusz híre, miszerint Simmons ellopta, és az Ősök egyik fegyverraktárához vitte. Természetesen Maybourne mindig mindenkinél többet tud, így például azt is, hogy azon a bolygón van egy csillagkapu. Csak Simmonsnak egyszerűbb volt megszerezni a hajót, mint megszállni a Parancsnokságot. A lényeg az, hogy Maybourne véletlenül pont ismeri ennek a bolygónak a címét, és csak két apróságot kér cserébe: elnöki kegyelmet és azt, hogy részt vehessen ezen a küldetésen.

O’Neill megszagolja második kedvenc ezredesünk leheletét, mert egész biztos benne, hogy Maybourne hullarészeg lehet, ha azt hiszi, hogy ebbe belemennek. Maybourne veszi a lapot, úgyhogy szépen a tűzre dobja a bolygó címét, de Jack még időben leönti sörrel. A papírt, nem Maybourne-t, pedig az viccesebb lenne. Persze Maybourne nem ennyire hülye, közli, hogy a bolygón egy áthatolhatatlan kapu védi az Ősök fegyvereit, és egész véletlenül nála van a kulcs. Szóval gondoljuk meg az ajánlatot. Előbb inkább körülnézünk a bolygón, ahol meglepetésünkre nem az Ősök, hanem az eddig ismeretlen negyedik faj, a Furlingek technológiájával találkozunk.

Jack szerint ilyen névvel biztos valami kis aranyos, szőrös lények lehetnek. De ezt majd a 200. résznél újratárgyaljuk. Megtaláljuk a kaput, rajta a zárral és a következő felirattal: Csak az igazak léphetnek be. Hogy Jónás honnan a fenéből tanult meg ilyen jól furlingül, az számomra rejtély, de higgyük el neki. (Ernest jegyzeteiből talán?) Carter megtalálja a kapu erőforrását. A jó hír, hogy a kapu működik, a rossz hír, hogy a Furlingek technológiája megfejthetetlen építőkockákból áll. Elmondjuk Hammondnak, aki elfogadja Maybourne ajánlatát. Jack után ő is eladja a lelkét az ördögnek.

A kulcs egy egész pofás fémszappan, rajta egy kisebb, meg egy nagyobb körrel. Jack köszöni szépen, megy is a bolygóra. Maybourne ideges lesz, amiért nem tartjuk be az alkut, miszerint ő is velük mehet, így az utolsó ütőkártyáját is kijátssza: a kulcshoz egy kombináció is tartozik, amit persze csak ő tud. A kulcsot amúgy valamelyik fáraó sírjában találták egy tekerccsel, ismeretlen szöveg volt rajta, de Maybourne talált valakit, aki lefordította. Hogy kit, az megint egy hülye rejtély lesz. Miután Maybourne mélyen belélegezte annak a dicső eseménynek az illatát, hogy először lép át a kapun, megpróbálja kinyitni a kaput. Jónás és Teal’c elkóboroltak, úgyhogy csak Carter van itt. Maybourne berakja a kulcsot, elforgatja a kombináció szerint, de nem történik semmi.

Carter odamegy megnézni, erre Harry barátunk elveszi a zatjét, aztán lelövi Cartert és Jacket. A kapu akkor aktiválódik, amikor kiveszi a kulcsot. Szerencsére Jacket már annyiszor zatelték le, hogy lassan immunissá válik rá, így sikerül ráugrania Maybourne-re, és egyszerre esnek át a kapun. Kell egyáltalán mondani, hogy odaát persze, hogy nem fegyverraktár van? Nem, Maybourne a prémium nyugdíjas otthonát látta ebben a helyben. Állítólag ez a hely egy fejlett idegen faj utópiája (Furlingeké), akár a Paradicsom. Természetesen egy erdő mellett van, szép tisztással, hegyekkel, tóval és persze Maybourne szerint idegenekkel. Szóval a Paradicsom Kanadában van. A furlingek meghívókat (a kulcs és a tekercs) osztogattak szét különböző bolygókon az arra érdemeseknek.

Ebben az esetben Maybourne-t páros lábbal rúgnák ki innen. De nincs itt senki. Mindenhol csak romok és csontvázak kevernek. Ez valószínűleg kimaradt a meghívóból. Jónás és Teal’c megtalálják Cartert, aki még látta, ahogy eltűnnek az ezredesek. Mivel Jack jeladóját nem találják, egy UAV-vel átvizsgálják a bolygót, de az sem talál semmit. Úgyhogy dr. Lee és csapata megvizsgálja a kaput. Persze most látnak először Furling technológiát, nem sokat tudnak kezdeni vele, amit Carterrel is tudatnak, erre ő leordítja a fejüket. Jack még nem döntötte el, hogy lelője-e Maybourne-t, vagy sem, úgyhogy alszik rá egyet. Másnap aztán tesz egy kis felderítést, de nem talál újabb kaput. Harry szerint sosem találnak ránk, mivel azt sem tudják, hol keressenek minket. Egy hét elteltével erre a következtetésre jut dr. Lee csapata is, akik indulnának haza.

Carter régen volt ennyire idegroncs, egyenesen goa’uldba megy át, de Lee a kulcs nélkül akkor sem tudja megmondani, hol van O’Neill. Ha Hammond parancsot ad a folytatásra, akkor visszajön, de ennek így nincs értelme. Jack megtalálja az egyetlen pozitívumot a helyzetében: végre úgy pecázhat, hogy valaki ott van vele. Maybourne valami növényen él pár napja, de zöld mustár íze van, amit rühell, úgyhogy egy detonátorral felgyorsítja a horgászás folyamatát. Ebéd közben közli, hogy éjjel futni hallott valakit, egy órán át üldözte. Ami furcsább, hogy a valami/valaki nem hagyott lábnyomokat. Jack szerint kezd becsavarodni, de Maybourne egy pisztolyt akar. Ugyanis a zatet a kapu nem engedte át valamiért.

Persze nem kap semmit. Ezen besértődik, és duzzogva elvonul máshova enni. Jack később elrejti előle a fegyvereket a susnyásban, de Maybourne kifigyeli. Carter már ott tart, hogy egy műholdat állítana fel a bolygón, amikor bejelentkeznek a tok’rák. Egy hajóval átvizsgálták a bolygó felszínét de nem találtak rajta emberi életjeleket. Eltelik még két hét, azaz 3 hete van kényszervakáción, de Jacknek mégsem nőtt szakálla. Na ezt magyarázza meg valaki. Maybourne azóta eltűnt, lenyúlta a fegyvereket, Jacknek egy pisztolya maradt. Jobb dolog híján átnéz pár rajzot meg egy kör alakú képeskönyvet, aztán összeszámolja a csontvázakat. Ő is a zöld mustáros növényen él. Később bemegy az erdőbe, ahol újabb csontvázakat talál, ráadásul az egyikből egy kés áll ki. A nyaka mellett pedig egy másik lény csontváza van: egy goa’uldé.

Carter a női öltözőben sírva fakad, Daniel után nem bírna még valakit elveszíteni, különösen az ezredest. Az erdőben járkálva Jack belebotlik Maybourne egyik gránátcsapdájába, és beleáll egy retesz a lábába. A zajra egy vaddisznó is feltűnik, de rálő párat. De mást sikerül eltalálnia. Maybourne ugyanis tudniillik a közelben gránáttal vadászott a vaddisznóra. Lenne mit tanulnia egy bizonyos kopasz szigetlakótól. Harry szerint Jack végig ki akarta nyírni őt, erre most rálőtt. Aztán Gollamos pofával elrohan. Jack közli vele, hogy rájött valamire: az a növény összezavarja az ember fejét. Jónás a kulcsról készült képeken nem talált semmi lefordíthatót, de Carter feje felett kigyullad az izzó.

Amikor először jártak a bolygón, lehetett látni egy holdat, ami aztán később ugye arrébb ment. A kulcson lévő kis és nagy kör tehát a bolygót és a holdat jelenti, vagyis a kapu a holdra küldte Jackéket, ezért nem találtuk őket sehol. A tónál ismét találkozik Jack és Maybourne. Jack elmondja neki, hogy egy goa’uld hozta ide a növényt, ha már fegyvert nem tudott. Az itt élők a növénytől paranoiásak lettek, és egymást nyírták ki. Maybourne nem ért egyet, úgyhogy sortűzzel és gránáttal válaszol. De Jack megkerüli, és ráfogja a pisztolyt. Harry persze lőne, ezért Jack megint lelövi. Más körülmények között biztos élvezné.

Egy napnyi eszméletvesztés után kitisztul Maybourne feje, és mindenért elnézést kér. De nem akar visszamenni a Földre, hogy aztán bezárva éljen tovább. Jack gondolkodott a dolgon: kétszer is rá lőhetett, ez több mint igazságszolgáltatás. Majd a tok’rák találnak neki valami helyet, ahol ellehet. Aztán megérkezik egy teherszállító, és hepiend.

Címkék: csillagkapu
8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Llew 2009.08.24. 10:37:20

Jó rész, szeretem. Azért elég jó helyre kerültek, pár hetet én is elviselnék ott, meg ahogy néztem Jack se nagyon bánta, hogy megint horgásznia kell.

Gabba 2009.08.24. 12:58:11

@Llew: na ja. De azért egy horgászás Sam társaságában több hozzáadott értékkel bírna, mint Maybourne-nel...

the black ball 2009.08.24. 13:13:22

Én Thorral pecáznék egyet. Biztos jó buli lenne. :]

Llew 2009.08.24. 13:41:47

@Gabba: "hozzáadott értékkel" ez nagyon jó. Egyébként nyilván, ha Sam került volna Jackkel kettesben a holdra, valószínűleg nem törte volna össze magát, hogy haza rohanjon. Bár a laborja biztos hiányzott volna neki egy idő után.
@the black ball: nem biztos. megnyomna két gombot és a halak rögtön kék, sárga és piros négyzet formában ugranának ki a vízből.

korxi 2009.08.24. 21:10:35

"Jobb dolog híján átnéz pár rajzot meg egy kör alakú képeskönyvet, aztán összeszámolja a csontvázakat"
Látni láttam, csak ebből nem értettem hogy ebből Jack hogy jött rá a megfejtésre. Azt hittem, itt a hogyvoltban majd el lesz magyarázva.

Shaddam 2009.08.24. 21:19:08

A szakáll nekem is feltűnt.Hiába Jack nem akart körszakálllaaaat :)

the black ball 2009.08.24. 23:16:59

@korxi: hát...fogalmam sincs. Vagy kivágtak valamit, vagy direkt rejtély.

Llew 2009.08.25. 09:03:16

@korxi: szerintem nem a könyvből jön rá, abból talán csak azt tudja meg, hogy sokan éltek itt, azért kezdi el megszámolni a csontvázakat. Mivel azonban "Ő is a zöld mustáros növényen él.", de nem eszi annyi ideje, mint Maybourne ezért még elég tiszta az agya amikor megtalálja a goa'uld hullát a késsel, hogy az meg a saját hallucinációi alapján összerakja a képet. Én azt nem tudom eldönteni, hogy az a hülye szűrözött kép az a becsavarodást akarja szemléltetni, vagy csak az erdőt kicsit más színben feltüntetni, mint a többi részben.
süti beállítások módosítása