Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Kaméleon 3x11 - The Assassin

2009. július 11. 10:00 - missparker

Az általam adott cím '3 bátor pasi' lenne, de mindegy, az írók nyilván mást látnak a művükben, mint én. Washingtonban, egy buszpályaudvaron vagyunk. Jarod pókerezik a jegypénztár hátsó szobájában a pénztárossal és pár másik várakozóval. Elolvasott egy könyvet a pókerről, pokolian jól blöfföl, nyer. Egy ideges nő érkezik, mindegy hová, de adjanak neki egy jegyet, azonnal el akar tűnni. Már nincs ideje jegyet váltani, a mosdóba menekül, üldözik. Fegyveres rosszarcú megy utána, Rachelnek szólítja, fenyegeti. Jarod, mint igazi bátor hős, beront a női mosdóba, laposra veri a fegyverest. Érthetetlen módon Rachel nem hálás, sőt kifejezetten hisztis, szerinte Jarod mindent elrontott. A Csodafiú tanácstalan, mégis mi a fenét kellett volna csinálnia?

Központ, eljegyzési ünnepség készül, Parker-apu és Bridget képmása virít a negédes meghívón. Miss a buszpályaudvaros elemzésre kíváncsi, Jarod minden kamerán látszik, de egy buszra sem szállt fel. Tehát Washingtonban van. Broots elkéredzkedne, randija van, Sydney versolvasó estre megy. És Miss, te mit csinálsz ma este? A válasz egy hátraarc, vártunk-e mást? Jarod közben betör egy házba, ez Rachel otthona. Csipkefüggöny, gyerekek fényképei, mibe keveredett ez az anyuka? Mindjárt megmondja, de előbb fegyvert szorít kedvencünk tarkójához, kicsoda és mit akar, a cég küldte? Jarod csodálkozik: Cég? Az nem, de még a levert fazon zsebében találta Rachel címét, gondolta segíthet. Rachelt hívják telefonon, beszélgetés közben is vadul rázza a stukkert: igen, tudja, hogy nem menekülhet. Szóval ez itt nem közületek való? - kérdezi Jarodra nézve. Találkozó, Rock Creek Park 10 óra, oké. A telefon után még kétségbeesettebb, egyedül van, és nem lát kiutat. Jarod nyugtatná, segítene, nem tud, mert a hisztis liba lecsapja, és elrohan. Jarod beájul egy Teddy-maci ölelő karjaiba.

Miss az irodájában kutat, végre ráakad egy dugi cigisdobozra. Lyle, a 2-es számú bátor, hozza Bridgetet, a Központ önkéntes ENSZ-nagyköveteként békíteni szeretné a két hárpiát, hülye ez?

Miss nyitott mindenre, ó hogyne, békét kötnek, ha belepusztulnak is. Lyle még a cigit is a szemére veti, traktálja a hülyeséggel, hogy magánéletre lenne szüksége. Bridget is beszól, reméli Miss is megtalálja a boldogságot, és kiriszál az irodából. Nőként ciki elismernem - de mégis muszáj: neki is nagyon jó lábai vannak. Miss Szépfiút támadja, hogy hagyhatta, hogy ez megtörténjen? Szépfiú zavarban, neki is furcsa, régebben még ő dugta Bridget-et, most meg mostohaanyja lesz. Aztán visszatámad, Miss azért nézi le mások boldogságát, mert neki nem jutott. [Na Miss, ezt megkaptad.]

Jarod éledezik, a Teddy-maci mérges tekintettel veszi tudomásul, hogy nem kell már a szeretete.

Még van negyed óra Rachel találkozójáig. Az asszonyka a Rock Creek Park-i vurstliban bolyong, kap egy koffert, vigye el a Chester Hotelbe, várjon ott. Megtudjuk Rachel zavart viselkedésének okát, Rosszarc fogvatartja a gyerekeit. Jarod követi Rachelt.

Miss egy benzinkút automatájából próbál cigit venni, ideges, a rohadt gép elnyelte a pénzét. Egy kockásinges pasi leszólítja, szívrohamot akar? A 3-as számú bátor. Miss annyira meglepődik a szemtelen alakon, hogy rákérdez: 'Találkoztunk már?' [Miss, csalódtam benned. Se fegyvervillantás, se gyilkos szavak? De még egy dühödt tekintet sem? Oké, megnyugodtam, a kézfogást, bemutatkozást legalább visszautasítod.] Tommy - a barátai csak így hívják - szintén exdohányos, óvja Misst a visszaszokásról, visszanyeri a pénzt a géptől.

Érdeklődő, 'és magát hogy hívják a barátai?' 'Nincsenek.' [Pedig te mennyire törekedtél rá, hogy sok barátod legyen, ugye Miss?] A pasas eddig hősiesen tűrte a megaláztatásokat, de ez még neki is sok, most adja fel, bemenekül a shopba.

Chester Hotel, Rachel idegeskedik egy szobában. Jarod a sötétben várta, most jött el az idő, hogy ráhozza a frászt a nőre, felkapcsolja villanyt.

Érdekelné, hogy a Rosszarctól kapott mesterlövész-puskával mit tervez. Rachel elsírja, hogy az M2 Projekt tagja, még egyetemistaként szervezték be. A CIA. Rachelt és 4 csoporttársát képezték ki szimulációkban. Emberrablás, gyilkosság, szabotázs. Jarodban megáll az ütő: szimulációk??? Az újságokban cikkek jelentek meg politikai gyilkosságokról, terrorakciókról, Rachel felismerte a tanulmányait bennük. Ajaj, ez már tényleg vagy baromi gyanús, vagy baromi véletlen. Jarod mennyire is hisz a véletlenekben? Rachel közben azt bírja mondani, hogy Jarodnak fogalma sem lehet róla milyen érzés, hogy emberek halnak meg az ötletei miatt. Jarod folytatja a gondolatait: az a sok ártatlan vér, ami a kezéhez tapad... ő megérti. Egy Renfro nevű alak volt Rachel főnöke, az M2 a Kaméleon-program home basic változata, olcsóbb is, gyengébb is, de a CIA-nak elég. 10 év után most kapcsolatba léptek Rachellel. Le akarnak lövetni vele valakit, ez a parancs, vagy megölik a gyerekeit.

Miss újra a benzinkútnál, Tommy közli vele, hogy a benzinkutas részeg, majd ő segít. Miss nem hagyja, goromba, de hiába. Ráadásul Tommy a nevén szólítja! 'Beszélik az emberek'. Névjegyet is ad, 'Gates Felújítás, ahol minden régi újjá születik'. 'Na húzz arrébb, te Hemingway!'. Tommy erre elköszön, 'szép napot, ráférne magára'. Arcátlan, de Miss pont ezért figyel fel rá. Broots nézhet is utána Thomas Michael Gates-nek.

Jarod dolgozik, a szövetségi adatbázisban talál képet Renfro-ról. Több politikai gyilkossággal gyanúsítják, az FBI körözési listáján az első tízben volt. Két éve meghalt buszbalesetben. Sőt az M2 összes többi tagja is balesetben halt meg, mindannyian a családjukkal együtt. Mindegyikük halála előtt 48 órával történt egy politikai gyilkosság. Rachel hisztizik, micsoda szörnyű egy élete lett, Jarod egy darab 'Sajnálom'-mal reagálja le, inkább tenne valamit a siránkozás helyett. A nő tovább sipákol, kicsoda is Jarod? Mert furcsa, hogy minden titkos irathoz hozzáfér, nem érdeklik a következmények, és azelőtt érzi a gondolatait, hogy kimondta volna. Csak valaki, aki a buszra várt. Rosszarc jön, Jarod elássa a saját kofferét az ágy alá, eltűnik a fürdőszobában. Rachel kap egy borítékot, a célpont Stanford Reest szenátor. Jarod közben kimászott az ablakon, le tűzoltólétrán, követi a Rosszarcút. Rosszarc épp Renfroval találkozik, aki elég jól néz ki, ahhoz képest, hogy halott.

Miss gyanúsan sokat tankol mostanában. Megint belefut Tommyba, és most ő is meglehetősen érdeklődőn lép fel.

Tommy szintén nagyon akar valamit, saját bevallása szerint is a világtörténelem legbénább csajozós dumája következik: ma este telihold lesz, neki meg új teleszkópja van, a hegyfokon ki fogja próbálni, Miss csatlakozzon. Nem nyert, Miss szerint semmi extra sincs egy teliholdban, nagyjából havonta van. [Miss, a romantikus] Egyébként sem az a 'sétáljunk-az-erdőben' típus. [Ne akarja megtudni senki, milyen típus, ha pasikról van szó. Ugye emlékszünk még Michael-re?] Tommy szerint csak a cipője akadályozza ebben, hm, humora is van. Jön egy limó, Bridget hozza a hírt, vészhelyzet van. Missnek most jól jött, magyarázat nélkül elhúzhat. Szó szerint fut a kocsihoz, Tommy szó szerint fut utána: egyszer rúgd le azokat a cipőket, nézzük meg a teliholdat, Miss. Dacos 'nem fogom' a válasz, irány a munka.

Rachel Jarod kofferében nézelődik, Jarod rajtakapja, a nő pedig a tengernyi eszével rosszul értelmezi a látott videókat, fegyvert fog rá, bezárja a gardróbba, és elrohan. Jarodnak egy egész percig is eltart, mire kitör a gardróbból, mindig is utált bezárva lenni.

Miss visszaért a Központba, vészhelyzet nincs, csak Bridget játszott gonosz mostohát, aggódásnak álcázva. 'Apáddal nagyon szeretünk téged'. Vááá. Miss ne akarjon ellenőrizetlen kapcsolatot, de Tommy tényleg jó pasi, csak ugye ács, és egy kétkezi munkás rangon aluli, de akár biztonsági kockázat is lehet, nem beszélve a szexuális devianciákról. [Miss pedig valszeg az az áldozattípus, akivel lehet deviánskodni, ha ő nem akarja :)) ] Bridget fotózott is egy kört. Miss szóhoz sem jut, a képek, amin Tommyval együtt szerepel, sokkal érdekesebbek. Tetszik neki a páros, pedig az egyik szereplő a képen ő maga.

A szenátor készül a beszédére, egy órával hamarabb érkezett, próbálni. Jarod is itt van, Rachelt keresi. Pincérként jut be a szállodába, utána biztonságisnak adja ki magát, átnézi az összes kamera képét. Rachel a világítás fölötti pallókon foglalt helyet, innen simán lőhet.

Jarod időben érkezik, próbál dumálni Rachelnek: ne tegye. Mesél a saját életéről, mindennap próbálja helyrehozni azt, amit tett, tudja, milyen helyzetben van. És hogy ő képes rá, hogy visszaszerezze a gyerekeit. Sikerül meggyőznie, ha sikernek lehet nevezni Rachel összeomlását. Na most hogyan tovább?

Beszédnek vége, a szenátor elmegy, Renfro dühödten tekintget kifelé a kocsijából, hívja Rachelt. Ő személyesen, már nem játszik halottat, fenyegeti Rachelt a gyerekek megölésével. Jarod nem sokat gondolkodik, kikapja a telefont Rachel kezéből, bocs Renfro, új játékos ült az asztalhoz. Elmondja, hogy van egy friss videófelvétele róla, az FBI biztos vevő lesz rá. A zsaroló meglepődik, nem készült fel rá, hogy ő lesz megzsarolva. A hallgatás ára a gyerekek sértetlen átadása. Renfronak van 30 másodperce átgondolni a dolgot, Jarod levágja a telefont. Rachel pánikol, úristen, most mi lesz? Semmi baj, Jarod ismeri az embereket, Renfro kiszámítható, mint a mateklecke, hívja is Jarodot, legyen egyezség. Utána a Rosszarcot utasítja, csak óvatosan, ez a fickó veszélyes. Igen haver, ezt jól látod. A terve az, hogy a csere után követni kell őket hazáig, és megölni mindenkit. Azt az egy apróságot kalkulálja el, hogy nincsenek felvételek, így a csere rendben nem fog lezajlani.

Jarod már készül az akcióra, lőálló cuccba öltözteti Rachelt, beüzemel egy kamerát, hívja az FBI-t. Renfroval a vurstliban találkoznak, adnak neki egy kazettát, visszakapják a gyerekeket, Rachel boldogan elvonul. Renfro a kocsiban ellenőrzi a kazettát. Azon Jarod tart kiselőadást a pókerről, leosztja a lapokat. Mesélget Renfro viselt dolgairól, a megrendezett haláláról. Ebből a kazettából kapott az FBI is. A rendőrség körbeveszi Renfro kocsiját.

Misst az asztalán Tommy aktája várja. Jarod hívja, éjfél van, mit keresel az irodában? Mesél Rachelről, mit akar, talán féltékennyé tenné Misst? Ő is okos volt, szenvedélyes, és meggyötört is. A múltja foglya. De a végén minden jól alakult, reméli, Missnél is így lesz, csak ne hagyja, hogy mások a boldogsága útjába álljanak, hallgasson a szívére. Miss kezében még mindig ott a mappa, ránéz a névjegyre.

A mappát a kukába vágja, elindul. A hegyfokra megy, sportosan elegáns szerelésben, csak lerúgta a körömcipőt. Jarod hívása ebbe az irányba terelte. Tommy nagyon meglepődik a megjelenésén. Még jobban, mikor Miss őszintén mosolyogva arra kéri, meséljen magáról, mindent tudni akar.

Hajrá Tommy, hajrá Miss. Mindenkinek jár a boldogság.

Címkék: a kaméleon
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bree-gee 2009.07.11. 10:58:20

Igen! Hajrá Tommy, hajrá Miss!
Nekem nagyon szimpatikus Tommy, és tényleg bátor, hogy kimert kezdeni a nővel. :)
Jók ezek a kis zárójeles megjegyzések. :)

Köszi A HV-t!

kekhalal21 2009.07.11. 11:38:35

Ez nagyon jó volt de sajnos hamarosan következik a vége amit nem tudtak le adni az RTL-klubon sajnos.

Pissta 2009.09.12. 08:17:57

Tommy vagány csávó,hogy ki mert kezdeni Miss-szel,de megérte!!:)
süti beállítások módosítása