Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Kaméleon 1x10 - A Better Part of Valor

2008. augusztus 23. 11:00 - missparker

Jarod videózás közben készíti az újabb piros füzetét. A kísérletben filmet vetítenek neki egy tömegről. Az emberek csalódottak, szomorúak, dühösek. Valaki elárulta őket, akire felnéztek. A füzet kész, még játszik egy kicsit gyufával, papírral, ejnye.

Vágás, égő épület Pennsylvaniában, a tűzoltóparancsnok üvölt O'Leary nevű emberével a rádión, hogy azonnal jöjjön ki. Érkezik is hamarosan a füstfelhők közül Jarod O'Leary. Épségben kimentett egy kislányt a tűzből.

Központ, éjszaka. Az üldözőboly dolgozik, új taggal bővültek, a neve Angelo. A képessége hasonlít Jarodéhoz, a megkapott információt gyorsan fel tudja dolgozni, egyéni látásmódban. Sydney elmondása alapján Angelo különlegesebb, mint Jarod, de mi még csak távolról látjuk, árnyékban tartja őt az operatőr. Angelonak újságokat gyűjtöttek, és megpróbálják vele lemásoltatni Jarod gondolkodásmódját. Ez a különleges teremtmény a padlóra rakott újságok között sétálgat, körülötte néhány ember, akiknek csak az a dolguk, hogy lapozzanak, ha biccent egyet. Nagy becsben tartják, de legalábbis félelem övezi. Jarod nagy veszélyben van, most jó eséllyel közel kerül hozzá a Központ újra.

Miss Parker máris utálja Angelot, az Addams Family unokatestvérét, It bácsit emlegeti, találó. Sydney rábeszéli, adjanak egy esélyt a módszernek. Lévén, hogy Angelot Raines küldte, nincs más választásuk.

Tűzoltóparancsnokság, Jarod ismerkedik a kollégákkal, első napján hős lett. Roy kolléga eligazítja, válasszon szekrényt magának, bármelyiket lehet, kivéve azt az egyet, amit kinézett magának. Egy kolléganő, Gleason elküldi a francba, mit képzel, az volt Tamara Copeland szekrénye. Tamara meghalt egy tűzbe, a piros füzet róla szól. Érkezik a parancsnok, hoz néhány riportert. Pont az hiányzik Jarodnak, hogy megjelenjen helyszínnel, fényképpel egy újságban. Nincs mese, a főnök, Harrigan azt várja el, hogy büszke legyen a csapatára. Ezt már csak a szerencse segít megúszni, sietni kell.

Miss és Sydney egy étteremben ebédelnek, Parker türelmetlen, mikor hoz az autista eredményt? Sydney próbálja magyarázni, hogy Angelo nem autista, valójában nincs is besorolás rá. Nincs saját személyisége, másokét veszi át. Nem kaméleon, mert nem tud erkölcsi ítéletet hozni, és nem ő dönt róla, mivé válik. Az asztalukhoz lép Miss ezer éve nem látott ismerőse, Michael. Üzleti úton van itt, gyógyszergyári üzletkötő. Miss elmeséli, hogy egy helyi vállalat középvezetője lett (hihi). Michael egy mondattal később már izzadhat is, mert Miss közli, annak ellenére néz ki ilyen jól, hogy jó szexből mostanság nem jutott ki neki. Ahogy a tekintetéből látszik, ez rövidesen változni fog.

Jarod keresi a 'mindenek tudóját', talán John Zimmermann, a szakértő lehet az. John elpanaszolja, egy ilyennel, mint ő, senki sem akar beszélni, ő nem hős, mint a tűzoltók, bezzeg Jarod tudna mit mesélni. Hát, ő csak egy mesét ismer, a kíváncsi kismajomról, hangzik az idétlen válasz, de John annyira depressziós, hogy ebből sem jön rá, hogy valami nem stimmel Jaroddal.

Központ, Angelo még mindig sétálgat az újságok közt, kizárta a nyugati partot. Parker beugrik egy percre, majd tovább is áll, csörgessék meg, ha áttörés van. Broots nem érti, Sydney elmagyarázza, hogy Miss érdeklődését felkeltette egy gyógyszergyártó vállalat.

Jarodnak még sosem volt kutyája, most tanulja, milyen is egy házikedvenc. Roy dalmatája minden idegenre morog, Jarod úgy látja jónak, hogy ő is visszamorogjon, még a kutya is hülyének nézi. Roy közben főzőcskézik, Jarod receptje alapján.

Csúf egy valamit sikerült főzniük, az összhatást leginkább tányérba szedett pocsolyaként tudnám leírni. A kollégáknak sem jön be az optimalizált tápértékű izé, feljavítják némi sajtsprayvel. Szegény Jarod hiába mondja, ő bizony ezen nőtt fel, és a sajtspray egészségtelen. Elhangzik, hogy Tamara halála óta senki nem főzött egy igazán jó ebédet a csapatnak. Ideje tehát a tettek mezejére lépni, segíteni a csapatnak elvarrni a szálakat. Az akta viszonylag könnyen hozzáférhető, Johnnál pedig tanult annyit, hogy kimenjen a tragédia helyszínére, és nekiálljon szakérteni.

Miss romantikusvacsorázik Michaellel, szegény fickó próbálkozik, hogyhát ő nős, de már késő. Miss a főiskolán, vívásban is kemény ellenfele volt, majd pont most lesz képes ellenállni neki. Egyébként is kellően bamba fickónak tűnik bármilyen ellenálláshoz.

Jarod Royt faggatja, hogy lehet ide beilleszkedni? Csak kövesd Harrigant, akkor nem lesz baj. A legutóbbi raktárépületet inkább hagyta leégni, semhogy rászakadjon az embereire, Tamara ott halt meg, baleset volt. Jarod nagyon gonoszul néz, mi pedig láttuk a kísérletét a vezetők megítéléséről. Harrigan a sáros, az tuti.

Michael már Miss házában van, a hálószobáig még nem jutottak el, de néhány aktuson már túl vannak. Ital, gyertyafény, Michael két nap múlva elutazik, ki kell használni az időt. Jarod Tamara apjának kifőzdéjében dolgozik, szakácsként, Gleason előtt le is bukik. A nő hisztizik, magának nincs joga itt lenni, Tamara a legjobb barátom volt. Jarod megpróbálja megnyugtatni, nem a helyét jött átvenni, csak segíteni akar (nem fejti ki, mi is a valódi küldetése).

Angelo talált pár érdekes újságcikket, Broots és Sydney örül. Befut Miss, Broots magyarázkodik, egész éjjel dolgoztak, de már van részeredmény. Miss felajánlja, hogy hoz egy kávét. Broots bután néz, Sydney aggódva, ha Miss normális, akkor itt valami nem normális.

 

Újabb tűzoltós összejövetel, ezúttal Harrigan házában. Pipec fickó, cipővel nem lépünk a szőnyegre, a kutya mit keres bent? A ház a mindene, olasz pala, különleges korlát a bárpulton, a csapat együtt újította fel. Szóba kerül a baleset, az újságok hősként említik Tamarát, de valójában hibázott, John és Harrigan meséje gyanúsan egybecseng.

Miss vigyorogva sétál a folyosón a két bögre kávéval, Sydney beszélne egy kicsit a fejével. Veszélyes, amit csinál, Michael átmeneti megoldásnak tűnik a problémáira, van-e elég erős kapcsolata, ami majd kompenzálja ezt a csalódást. (Sydney, tudod, hogy nincs, neked vett karácsonyi ajándékot, nem lévén más.) Hogy ne aggódjon tovább, Miss megmutatja, hogy nem változott meg: arrogánsan elküldi a fenébe, és a kezébe nyomja a kávékat. Valójában mégiscsak hatott rá Michael, máskor a fejére borította volna.

Jarod főzött a kollégáknak megint, Tamara receptje szerint, ez mindenkinek ízlik, de Gleason kiakad. Megint a videó az elárult csapatról, helyszínel újra, tudja, hogy Harrigan a bűnös, de nem jön rá, hogyan. És Gleason miért tartja felelősnek magát Tamara haláláért? Jarodban forr a bosszúvágy, de biztosra akar menni.

John számláját ellenőrzi, ebédel vele egyet, játssza a tanítványt, az égésirányokról kérdezget pár fényképpel. A fényképeket Tamara raktáránál készítette, ezt persze nem közölte előre, így John le is buktatja magát, mást mond, mint a hivatalos szakvéleménye volt. John gyújtotta fel a raktárt, biztosítási csalás, Harrigan feladata volt, hogy szabotálja az oltást. Tamara Johnt próbálta kimenteni, mert bentragadt. Harrigan megjelent a tűzben, leütötte Tamarát, elvette az oxigénmaszkját, nem akart lebukni. Jarod megtöri Gleason ellenállását is, segítséget kérhet végre tőle.

Miss és Michael még mindig nem jutott el a hálószobáig, a nappali szőnyege pont megfelelt. Szól a telefon, Angelo talált valamit, indul is. Előtte még Michael irattárcájában megtalálja a feleség fényképét, de gyerek is van, ezt elfelejtette megemlíteni. Az irattárca Michael fejéhez vágódik, vége az üzleti útnak.

Parker elindul a nyomon, Mesélő egy halfüstölő üzem orosz tulajdonosa. Jarod mentette meg az üzemet, új befektetési stratégiát dolgozott ki, cserébe a füstben akart üldögélni. Sydney kéri az itthagyott dolgokat, de az orosz tagad. Miss sziszeg pár szitkot, fenyegetést oroszul, erre az öreg kiböki, járt már itt egy másik ember, alig egy órája. Azt mondta, jönnek majd mások is, akik Jarodot akarják bántani. Hm, csak Broots és Angelo tudta, hová mennek. Broots nem elég bátor, Angelo nem elég önálló ehhez. Ráadásul Broots ebben a pillanatban csörgeti meg Misst, Angelo megtalálta az újságcikket Jarodról, a hős tűzoltóról. Hogyaza…

Showtime, Jarod kutyakiképzést tart, rádiót, állólámpát, kapcsolót buherál. A dalmata buta, mint a tök, hogy lesz ebből véletlen tűz? Segít a sajtspray a lámpa kapcsolózsinórján. Harrigan kapott egy borítékot Gleasontól, benne egy levél, Zimmermann kéri, hogy menjen haza, gond van. Hazaérve konstatálja, hogy a kutya tönkretette a szőnyegét, ami nem is a legnagyobb baj, de erre csak akkor jön rá, mikor Jarod a bárpultjához bilincseli. A kutya felkapcsolja a villanyt, és hopp, elektromos tűz. Jarod bevallja, ő nem is igazi tűzoltó, telefonál egyet az egységének, jöjjenek, tűz van. A ház már ég, Jarod kiküldi a kutyát, Harrigant vallomásra kényszeríti. A kollégák mindent hallanak a rádión, nem mennek be a házba. Jarod a bilincskulcsot bevágja a tűzbe, Harrigan vagy belenyúl, vagy ott hal meg. Kiszabadítja magát, összeégett kézzel könyörög a kollégáknak, mentsék meg a házát, de ők végignézik, ahogy leég. Harrigan maga oltaná, ezt Tamara apja akadályozza meg.

Jarod eközben a parancsnokságon csomagol. Megjelenik bamba-Michael, nem bambán, és fegyvert fog rá. Affranc, a Központnak dolgozik, ő járt előbb az orosznál is. A dalmata menti meg a helyzetet, Michael most egy fémkoffert kap a képébe. A Központ nem is jó munkahely, folyton hozzávágnak valamit az ember fejéhez. Míg ő a földön fetreng, Jarod megköszöni a kutyának a közreműködést és kifejti, mennyire örül, hogy találkoztak.

Befut Miss és csapata is, már csak a nyögdécselő Michaelt találja, a gólem gondoskodik róla, hogy tovább fetrengjen. Miss fegyverrel jön, ki is vagy te, szépfiú? A nyomaték kedvéért kicsit megtapossa a tűsarkúval a koronaékszereit (Sydney mélyet sóhajt), mire is kinyögi a nyavalyás, hogy Raines küldte. Azért még egy rúgás kijut neki, ezután sikerrel énekelhetne szopránt egy kórusban.

Jarod pedig már gyorsbüfésként dolgozik, valószínűleg egy másik államban…

… és természetesen a sajtspray a fő összetevő a kínálatában.

Címkék: a kaméleon
20 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bree-gee 2008.08.23. 11:16:20

Na igen, a fickó tényleg elég bamba volt, és simán megérdemelte amit kapott:))

"Miss felajánlja, hogy hoz egy kávét. Broots bután néz, Sydney aggódva, ha Miss normális, akkor itt valami nem normális." :DDDDDD

Lassan belépünk az évad második felébe, abban vannak a kedvenc részeim.:)

ovits 2008.08.24. 11:50:40

Tudom, hogy gyerekkel és kutyával bármit el lehet adni, de nekem akkor is a kedvencem az a jelenet, amikor a dalmatát próbálja betanítani a madzag húzigálására.
Amikor Miss P. felajánlja, hogy hoz kávét, az zseniális. No meg ebben a részben bukkan fel Angelo is.
Az egyik kedvenc epizódom.

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2008.08.24. 18:02:02

Nekem az a csúcsjelenet, amikor a kutyától búcsúzik. Sokadjára látom, de még most is könnyezem a röhögéstől :)

Angelo: no igen, az ő karakterét érdemes volt behozni a sorozatba. A Raines-Angelo páros jó kontrasztja a Sydney-Jarod párosnak.

rognork 2008.08.26. 10:41:41

lúzer vagyok, de azért áruljátok el lszi, hogy mikor és hol látható a kaméleon? 10 éve függő voltam.

rognork 2008.08.26. 18:16:51

jajaj!!! most akkor meg kell várnom, míg megszerkeszted az összes részt, oszt ki kell adnom könyvben? arról van tudomásod, hogy mi történt, amikor felrobban jarod + parker + mindenki? az kicsit betette a kaput nálam. DVD-n kiadták múgy?

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2008.08.26. 21:24:41

DVD-n kiadták, de Magyarországon nem jelent meg.

Mikor mindannyian felrobbantak (4x22 epizód), azt már csak a nagyfilmben folytatják. Spoilerezni nem nagyon szabad, de ugye a cliffhanger fogalmát ismerjük ;)

rognork 2008.08.27. 08:05:04

vááááhhhhhh!!!!!
pedig egyedül az ilyen sorozatokat bírom, ahol van egy fő rejtély, oszt minden részben van egy kis epizódsztori is. pl hasonlóan jó volt a life is damian lewis-szal. mármint mi eddig lement a tv2-őn. a spoilerezés meg lehetne bevett szokás, főleg, hogy ilyen állat módon intéznek el dolgokat. az ember meg várakozhat éveket, hogy megtudja a lényeget.

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2008.08.27. 08:39:43

Várjál csak, lehet, hogy te másik robbanásra gondoltál? Merthogy ezt a cliffhangert kétszer is bevetették, persze nem is szokványosan folytatták utána :)

Life: na igen, az is egy elég jó kis sorozat, de a tv2-re van bízva, ki tudja, folytatják-e a következő évaddal, vagy elbánnak vele oly rondán, mint a Shark-kal.

rognork 2008.08.27. 10:55:16

ez után nem folytatták, az tuti. emlékeim szerint miss parker sem akart már keresztbe tenni neki, majdnem megvolt a megoldás, mindenki örült. majd bumm, stáblista, kedves nézők, kapják be. összeomlott az egész kóceráj, jarod, parker, meg jarod "apja", a neve nem jut eszembe.

bree-gee 2008.08.27. 16:38:46

Akkor most hogy is van ez? Az első film a 2. évad után, a második pedig a 4. évad után jön?
Vagy mindkét film a 4. évad után jön?Meg vagyok kavarodva...:)

rognork 2008.08.27. 21:09:23

revideálnom kell emlékeimet. tehát ha a 2. évad után leállt a tv2, akkor annak a vége volt ez a nagy bumm. akkor viszont hogy a fenébe robbantak fel mindannyian? ennek hogy csináltak folytatást? bobby álmodta? mert az tuti, hogy leakadtunk ezen az eljáráson, mármint hogy nem elég, hogy parker eltöri a vakcinát, utána (nemtom mennyivel) széjjelbaszarintják az egész filmet.

utána semmit nem láttam, de ezen majd változtatok. spoilert ide, de üstöllést! azt meg gondolom többen tudjátok (láttam ezt a kérdést vhol) hogy andrea parker mindig saját néven forgat.

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2008.08.28. 09:39:41

*** SPOILER ***
Bree-gee: nem, sajnos én írtam félreérthetően. A 2. évad végén az SL-27 robbant, ez volt az első robbanós cliffhanger. Ugye nem lehetett tudni, ki volt az épületben, hol volt, és hogy megsemmisült-e az egész.

A 4. évad végén egy alagútban volt a csapat nagyrésze, és az robbant. Ezt folytatták a nagyfilmben.
*** SPOILER Vége***

Rognork: ezt nem is tudtam Andrea Parkerről.
Ebben a sorozatban viszont egyszerűen nincs keresztneve, csak a múltkori utalás van, amit megemlítettem a hogyvoltban. Viszont ez a sorozat védjegye, majdnem mindenkinek csak a kereszt- vagy a vezetéknevét ismerjük, sosem mindkettőt. (kivéve Dr. Sydney Green, Dr. William Raines, és Catherine Parker, azaz Parker-anyu)

mitize (törölt) 2008.08.29. 13:24:20

Ms.Parker és Andrea Parker neve csak véletlen egybeesés.

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2008.08.29. 17:25:38

Mitize: igen, ennek adtam több valószínűséget, és maga is így nyilatkozik róla:
www.tv.com/andrea-parker/person/1980/biography.html

mitize (törölt) 2008.08.29. 19:02:01

missparker:
Az elvakult rajongók néha eszement összefüggéseket tudnak produkálni:)

rognork:
ezt ne vedd sértésnek!

Michael T. Weiss töbszor hangsúlyozta, hogy Andrea Parker egy tündéri nő, és semmi hasonlóság nincs közte és a karaktere között. Ja, és hogy neki van a legjobb lába Hollywood-ban!

rognork 2008.08.29. 19:20:53

sajnos nem én gyártottam, bár szeretnék végre urban legend szerző lenni. 10 éve biztos előjött ez a dolog, én meg azóta nem néztem utána. hiszékeny voltam akkoriban, na.

mitize (törölt) 2008.08.29. 19:39:26

rognok:
10 éve szinte semmit nem tudtam a sorozatról. Akkoriban az itteni sajtó keveset írt róla. Az internet segitett pótolni a hiányt. Bár én inkább Michael T.Weiss-ért "rajongtam" nem a sorozatért. De azt hiszem nem vagyok ezzel egyedül.

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2008.08.29. 20:36:11

Andrea Parker lábai: hát igen, a balerina múltja... Egyébként színésznők közt, női szemmel is irigylésre méltó lábai vannak.

Ja, a holnapi hv rész olyan hatással volt rám a megírása közben, hogy bejelentkeztem a láthatatlan kiállításra vasárnapra.
süti beállítások módosítása