Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Friday Night Lights 3x06 - It Ain't Easy Being J.D. McCoy

2009. június 26. 16:00 - Sigismundus

Szép dilloni foci hagyomány (csak eddig még nem hallottunk róla) a Csupasz Mérföld. Az elsőéveseknek kell végigfutni a pályáig meg vissza, egy szál semmiben. Tim a ceremóniamester, kiadja az utasítást, McCoy mint QB1 és csodagyerek többet fusson, rohanjon át az irodákon is. Hajrá. JD nagyon szeretne megfelelni, csak nem tudja hogy csapda ez. Eric ugyanis még éjjel is valami tuti taktikán szöszmötöl. A beloholó JDt leállítja, menjen vissza a többiekért és ruhájáért, az alázásnak vége. A srác könyörög hogy apjának ne szóljon a dologról, Taylor edzőnek ez persze eszébe sem jutott.

Reggeli búbájcsevej Tayloréknál, valami szombati táncpartira keres Tammy partnert és felügyelőtársat, de a kiszemelt Ericnek más tervei vannak, és Julie lánya sem akar menni. Reggeli Gazdagéknál a Hegyen, Joe elégedet fiával elérte a célját QB1. Katie pedig a szurkólányokról érdeklődik izgatottan, tetszik-e valamelyik? Joe leállítja a témát, megadva fiának az irányt, ezzel ne foglalkozzon, csak a focival. ..

Reggeli Saracenéknál, hát nagyi fel van húzva a kispad-dolog miatt, ha meglátja Ericet, nagyon kiosztja az hétszentség… Erin készülődik a hazaúthoz. Amúgy jersey-i lány ő, kocsival készül áthajtani a fél USÁn. Jay búcsúzik kisfiától és a mamától is, bár próbálja marasztalni hiába. Megegyeznek hogy Jason sok pénzt keres majd, Erin pedig várni fogja. Aztán csókok, könnyek és indulás.

Tyra és Cash dumálgatnak. Nagyszőke mint DÖK elnök, a táncest dekorációját intézi, és főiskolai jelentkezéshez kell 150 dollár szóval túlórákat is vállat. A srácnak nem tetszik hogy a lány nem ér rá dugni, így ő ad neki 150-et. De a táncra nem megy vele partnernek, akármennyire is dúl a láv… Landry és garázsbandája nyúzzák a húrokat, egy Jimmy nevű dobossrác. És gitárosként Kurt Kastert, az 1x06-ból, aki előlépett Kétszerhasználatos Jóbarátnak. És nincsen megelégedve Landry énekével, túl lassú, meg minden, úgyhogy távozás van, de végleg. .. Indul a felújítás a Garrity házban, van minden ami kell, munkaeszköz, festék, sör. Jay kiosztja a tervezett munkákat, Billy kissé morog, de megy csákányozni. Tim magyarázza a dolgot, Herc és ő már megszokták hogy Jason az Agy, de bátyjának még szoknia kell a főnökösödést.

Edzésen JD döbbenetesen rossz, elejt, mellédob, a kezdőcsapat persze rajta röhög, a Csupasz Pisztolyon. Eric így behívatja Timet. Közli vele, nehéz meccsük lesz, ő a vezérhím és főkolompos mindenben, tegyen valamit hogy az újonc QB1 maga mögött érezze a csapatot és azok elfogadják és ne cikizzék. Nehéz feladat, Timnek ötlete sincs mit tegyen, egy ötlet Erictől, töprengjen el azon, ő már nem sokáig hordja a Párducmezt, mit jelent ez neki?.. Esti edzés után Riggs elkapja hát 12-est, beszállás a kocsijába, egy-kettő ! És irány Dillon by Night. JD eddig csak a suli-tempolm-pálya-Applebees-étterem négyszöget ismerte, de most megismeri Tm Riggins városát. A Landing Strip ahol sógornője dolgozik és dolgozni fog.

A Fran-nonstop hamburgeres, ahol mindig találni egyéjszakás szurkolólányokat arra amire azok valók. A Smithie-hamburgeres, ahol utálják a focit, és nem tudják kicsoda Tim, szóval ott nyugit lehet találni a rajongók elől. Még pár ilyen apróság és JD egész megkönnyebbülten vigyorog. Köszöni az idegenvezetést, de megkérdi, erre az edző kérte Timet? Neeem, természetesen saját ötlet.. Nem működik az összhang a házépítők csapatában sem. Jay valami engedélyek után járt, ez idő alatt Billy kiveretett egy főfalat és kevés pénzük nagy részét márvány WCre költötte. De egyik sem szerepelt a tervben, szó szót követ, Billy a falra szegezné dühében Jay listáját, de csak a saját kezét sebzi meg. A marhája.

Eric Taylor csak megkapja a magáét. Julieval vásárolgatna, amikor szembetalálkozik Mattel és nagyival. Az idő hölgy neki is áll a kiosztásnak. A két fiatal vigyorogva félreáll kicsit dumálgatni mint régen. ..Tyra otthon a bál dekorációt készítgeti egyedül amikor kopogtatnak és egy fiatal lány egy kisgyerekkel az. Ők Allison és a kis Tucker, Casht keresik, meg 1600$ tartásdíjat….

Áldott Péntek Este, JD McCoy első bemutatkozása kezdőként. Már a végén is járunk 31-17 és 25 másodperc van hátra. És elég egy letérdelés hogy leperegjen az óra, győztek Párducaink. A könnyű ellenfél Westerby ellen, de az össznépi tömjénezés megindul természetesen.

Öltözőben bulizni készülnek a srácok, és mindenki gratulál meg hívja JDt magukkal. A srác örül a dolognak, de ekkor megjelenik apja boldogan rikoltozva. Joe McCoy örül a győzelemnek, büszke a fiára, és viszi is el anyjával az Applebes étterembe. JD pedig engedelmes kiskutyaként követi. A csapat röhög az apai pórázon, oda máris az új megbecsülés. Szombat reggel, Eric és Jay összefutnak, Edző itt tudja meg hogy a srác és a Rigginsek Buddy házába fektették pénzüket a mai (2008 ősze van) piaci viszonyok közt. Jay magabiztos mint mindig, meghívja mesterét, nézze majd meg mire jutottak. Eric nem jut szóhoz, bólogat, megígéri. … Tyra osztja meg a Cash problémát Kiszőkével munkahelyükön, mikor belibben az emlegetett. És nem érti, szokott bájmosolya miért nem old meg mindent, Nagyszőke kiosztja a gyerek és anyja miatt majd kidobás van.

Eric látogat el a Garrity házba. Jasont találja ott a teljes felfordulás közepén egyedül. Csapata épp szétszéledt ő meg – Jaytől elég szokatlan - épp minden önbizalmát elvesztette. Edzőnk újra beveti magát és meggyőzi a srácot, még csak 20 éves, nem pánikoljon mit fog csinálni a következő évtizedben. …Jimmy a dobos visszajött így gitárost keres Landry. A Crucifictoriusban azonban magasra teszik a lécet, Dillon geek-zenész kamaszai egymás után kapják az udvarias köszönjük-értesítünk-et. Befutó szerencsés végül egy Devin nevű elsőéves lány aki nem csak hogy azonnal követni képes a zenét, hanem mindjárt dalt is rögtönöz.

Matt gondolt egy merészet, elhívta Juliet egy tóhoz csak úgy lógni. És ott kiönti neki is a szívét, nem gondolta hogy komoly focista lesz, de a főiskolában biztos segített volna. Viszont első szabad szombatja amikor nem tegnapi hibákon rágódik vagy sérüléseit ápolgatja…Tyra remek munkát végzett a báli díszekkel, meg is kapja érte a dicséretet Tammytől, ez az amit vár tőle, és ez az amire képes. Tyra közli hogy szakított cowboyával, de annyira vacakul van ez miatt, hogy lelép a saját báljáról…. 

Landry is itt van, dalszöveg-vázlatait mutogatja Devinnek, aki jó érzékenységgel rájön hogy ezek mind egy lányról szólnak akin a srác nem tud túllépni. Sejtelmesen megkérdi, itt van-e az a lány? Landry haver tekintete Tyrára téved, de nemet mond. De fel van dobva az új múzsa lehetőségétől… Tyra fagylaltba fojtaná bánatát otthon, amikor megjelenik Cash hogy megmagyarázza. És meg is magyarázza, előad egy olyan dumát hogy őt éve feküdt le a csajjal, aki különben is őrült, hogy lehetne most egy két éves gyereke? És Tyra –aki pedig se nem buta, se nem tapasztalatlan – hisz neki… Timnek nem fűlik a foga az öltönyös táncikáláshoz, de hát a Lylának beígért Új Élet miatt kénytelen jönni. Isteni szerencse éri, megpillantja a szélen álldogáló JDt akit szülei küldtek ide szórakozni. Ez úgy néz ki hogy nem táncol csak áll és les a parkett szélén. És Lyla minden tiltakozása ellenére elviszik a srácot egy házibuliba ami Tim ízléséhez közelebb álló szórakozás, mint az alkoholmentes sulibál…

A házibulin Tim ad pár viselkedési tanácsot JDnek, majd hirtelen magára hagyja, Lylával is törődnie kell. JD srác kétségbeesetten álldogál, majd pár játékosa elkezdi cikizni, hogy semmi alkohol, semmi édesség semmi hús? Fél óra múlva ér vissza Tim és Lyla, JD eddigre megitta első sörét, épp fergeteges sikerű Guitar Hero-t ad elő egy asztalon mobilkamerák előtt, majd elterül a földön. A párocska összekanalazza és irány a kocsi, a srác nyelvét megoldotta az igazságszérum, Timet dicséri, aki nem hallgat senkire, bizonyára a nagy Joe McCoy is hiába beszélne neki… A Taylor szülők nyugisan elvannak kettesben a sulibálon, táncolgatnak meg minden amit egy jó házaspár csinál. Nem lennének ilyen nyugodtak ha tudnák nagyobbik lányuk hol-mit csinál.

Julie ugyanis, a tóparton romantikus tábortűz mellet dumálgat tovább Mattel, majd végre egymás karjába esnek és megtörténik aminek már épp ideje volt, az első éjszaka. Az első hajnal pedig különleges, sikerül Kisszőkének úgy beosonnia a családi házba hogy nem veszik észe. Szobájában boldogan szemléli magát a tükörben, változott-e? ..Vasárnap reggel a templomban is tart a boldog egymásra vigyorgás. Az istentisztelet után Joe félrevonja Ericet és kegyetlenül lealáztatja fiát. JDnek bocsánatot kell kérnie Edzőjétől mert tegnap este berúgott mint állat, mert veszélyeztette a karrierjét, a csapatot, a 3 hét múlva kezdődő rájátszást. Eric mit sem tudott a tegnap estéről (erről sem) szánakozó pillantást vet a srácra, és megállapítja magában Joe McCoy fejében komoly gondok vannak….

És a végére még egy aranyos-bűbáj jelenet, a Garrity házban vasárnap is melóznak, együtt a négyes békésen. Erin telefonál, útközben megpihent valahol és adja a kis Noaht. Jay pedig –hogy fia el ne felejtse a hangját – énekelget valami gyerekdalt és ismét megfogadja hogy együtt lesznek majd.

Címkék: fnl
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MsHamilton 2010.05.04. 12:57:02

Úúúhhh, ez annyira jó rész volt! Na nem mintha a többi nem lenne jó...
Olyan klassz pillanatok voltak benne: amikor Timnek mondja az edző, hogy idén utoljára viseli a Panther mezt és látszik rajta, ahogy ez akkor és ott tudatosul benne (én legalábbis így láttam). Meg milyen aranyos Julie amikor hazaérve hajnalban nézi magát a tükörben átszellemült, "ezt el sem hiszem" mosollyal. Meg persze a végén, amikor Street énekel a fiának a telefonban és végigmegy a többiek arcán a kamera és látszik rajtuk a döbbenet, mintha akkor tudatosulna bennük, hogy ez a ház projekt Jasonnek milyen sokat jelent.
Jó, lehet, hogy ezt én képzeltem bele, mindenesetre állati jó rész! És sorozat persze...
süti beállítások módosítása