Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Kaméleon 3x09 - Murder 101

2009. június 20. 10:00 - missparker

Misst látjuk, az irodájában egy jobb sorsa érdemes ceruzát tör apró darabokra. Jarod kitűnő érzékkel épp most hívja, 'mennyire ismered az apádat?' 'Jobban, mint te a tiédet'. Jarod említést tesz az aznapi postáról és kimenekül a beszélgetésből, most nem alkalmas az idő egy játékra. Miss a levelei közt megtalálja a Jarod által küldött borítékot: másolat abból a levélből, amit Parker-apu írt az ügyvédjének. Megváltoztatja a végrendeletét.

Hanover Egyetem, Connecticut. Dr. Jarod Gardner az Elit Program új vezetője. A téma a bűnöző elme pszichológiája, erről Jarod valóban sokat tud. Nagy hatással kell lennie a hallgatóira, az egyetem válogatott zsenijeire.

Erre nem sok ideje marad, a bemutatkozás után az előadóba ront 3 fegyveres, rálőnek Jarodra, összeesik, kivonszolják a holttestét. Visítozó diákok, a képernyőn innen csak a Jarod-féle játékokban szerzett rutinunk ment meg csodálkozástól. Sejtésünk beigazolódott, a főcím után Jarod vigyorogva lép újra a katedrára, kezdődik az óra. Hogy néztek ki a fegyveresek? A zseni elméje is leáll a félelemtől? Egyedül egy lány, Claire Dunning hozza az elvárt szintet: tökéletesen leírja a támadókat. Tőle ez a minimum, elvégre 13 évesen már a legjobb volt. Joggal kérdezi Jarodtól, neki milyen eredményei vannak. Jarod megint őszinte. Semmi extra: az ember csinál pár diplomát, ráírja a nevét egy csomó disszertációra, és máris zseninek könyvelnek el. Csak mi tudjuk, hogy ezt a diplomacsinálást szó szerint kell érteni.

Claire két kihívója Matthew és Grady, ők hárman még az Elit Programon belül is külön elit kasztot alkotnak. Jarod elődje, Alden Clark professzor egy éve rejtélyes körülmények közt eltűnt, miután megjelent egy könyve, 'Tökéletes gyilkosság' címmel. Szóval kedves zseniválogatott, keressük meg együtt a professzort! Miss figyelemmel kíséri apu napirendjét, most egy orvos jött hozzá, gyógyszerekkel látja el. Jarod pedig a professzor feleségét látogatja meg, a piros füzet róluk szól.

Az asszony nem hiszi, hogy a férje lelépett volna a szeretőjével, ahogy azt a rendőrség állítja. Boldogok voltak, gyereket várt. A fia születését biztos megvárta volna a prof. Tudja, hogy Alden már nem fog hazasétálni, de válaszokra szüksége van. Jarod megígéri, ő megadja a válaszokat. A nyomozást vezető tiszt egy hülye, talált pár e-mailt a prof gépén, szeretőről, a prof az eltűnése előtti napon megszüntette a bankszámláját, nincs holttest, ez alapján lezárta az ügyet. Újabb óra, 'váljatok gyilkossá', (Jarod, nem mindenki olyan, mint te.), 'kövessétek el a tökéletes gyilkosságot!' Claire hozza a legjobb megoldást: a tökéletes gyilkosság olyan balesetnek látszik, ami belefér az áldozat napi rutinjába. Nem mellesleg jelzi, hogy tetszik neki ez a játék, de Jaroddal bármilyen más játékba is belemenne. Kaméleonunknak eddig jó tapasztalata nem volt nőkkel, úgyhogy hárít.

Alden professzor minden pénteken a nyaralójába ment, és egy pénteki napon tűnt el. Újabb infó Jarodnak, mihez kezd vele? Ez kevés, inkább a zsenikkel foglalkozik. A gyerekkori videón Sydneynek panaszkodik, unja már a feladatokat, mindig ugyanaz, semmi izgalom. Nehéz egy briliáns elme számára kihívást találni, de ő talált magának: a biztonsági rendszert nézegette. A prof felesége telefonál: az eltűnése napján Alden nem a nyaralóba ment. Aznap tudta meg, hogy terhes, ünnepelni készültek. A rendőrség sosem nézte át a nyaraló felé vezető utat. Jarod nekiindul. Az út melletti szakadékban megtalálja a professzor autóját, holttestét. Névtelen bejelentés a rendőrségre, mégiscsak fura lenne, ha egy drámatanár az éjszakában hullákat kutatna. Ártatlan arccal megy kérdezősködni a helyszínelők közé. A feleség sír, ő reménykedett. De a kocsiban repülőjegyet találtak Alden és egy nő nevére, fénykép is van a nőről. Megvan a 4000 dollár is, amit a számlájáról levett, és hat sörösüveg. Úgy fest, Alden a nyaralóba tartott, de részegen a szakadékba hajtott. Sima ügy.

Apu örömmel meséli Missnek, hogy alkalmazkodik a változásokhoz, eddig félt átlépni egy határt, de mostanra megbékélt. Mivaan? Orvos? Végrendelet? Haldoklik? Dehogy! A gyógyszer Viagra, apu meg szerelmes, eljegyzés is volt. Azt hiszem, Miss a haldoklást könnyebben vette volna.

Egyetem, Jarod és az elit-Elit kaszt megbeszélik a prof ügyét. Grady szerint elgondolkodtató, Matthew-t elszomorítja az eset. Claire feldobott, hű, micsoda izgalom vár rájuk a csoportban a nyomozással. És egyébként Jarod akar-e vele kettesben lenni, egy kis gondolkodásra. Nem akar. Jarod, ha jól sejtem, Alden professzor is erre fázott rá.

Claire - zsenihez méltatlan módon - azt találja ki, hogy féltékennyé teszi Jarodot. A szeme láttára beül Matthew ölébe, de ez is kevés a győzelemhez.

Jarod autonóm egyéniség, maga választja a nőit (és milyen rosszul!). Gyerekkori visszaemlékezés, az a biztonsági rendszer is csak pár másodpercig volt kihívás. De jó buli volt. Claire is bulizni szeretett volna? Járjunk csak utána az elit-Elitnek! Matthew eredményei a prof eltűnése után meredeken zuhannak, Claire-é emelkedik, neki nincs bűntudata. Jarod a csoport előtt provokálja őket, a gyilkos egy nagyon súlyos hibát követett el. A professzort a nyaralójához közel találták meg, pedig aznap este hazaindult. Eltért a rutinjától, és ezt a gyilkos nem tudta. Matthew, hogyan kell balesetnek láttatni a gyilkosságot? A sofőr elkábítása? Te vagy a legjobb a biokémia csoportban. Egy nyugtató, ami ugyanolyan kémiai nyomot hagy, mint az alkohol. Tudjuk a hogyant. És a miértre mikor kapunk választ? Holnapra ez a program, szerepjáték keretében. Lesz zsaru, szerető, és Claire, te leszel a gyilkos. Jarod is szeret játszadozni. Tovább feszíti a húrt. A bűnsegéd legyen Grady és Matthew. Miután jól elszórakozott a kölykök idegeivel, menne vissza a dolgozószobájába, Claire ott várja. Jön az elmaradhatatlan gonosz nézés, és beugrik Sydney szemrehányása is a riasztós játéka után. A tanulság, hogy egy tétlen éles elme nagyon veszélyes.

Megbeszéli a lánykával, hogy az okosabb uralkodik. A kiscsaj egyetért, az okos mindig talál kiutat. Nem tudja, kivel hozta össze balszerencséje. Még készít egy gyors polaroid képet Jarodról, ezt majd a kesztyűtartójában hordja, mint régen a professzorét. Jarod meg sem rezzen az életveszélyes fenyegetéstől. Miss az anyja fényképét babusgatva sír Sydneynek. Apu becsajozott, és mi lesz most anyu emlékével, brühühü.

Sydney férfiúilag megértő, apunak is kijár egy kis boldogság, annyi évvel Catherine halála után egy újabb nőt beengedhet az életébe. Némelyik férfi mind egyforma. Jarod a csoport előtt a gyilkos motivációit feszegeti: azt hiszi, okosabb másoknál, de szüksége van társakra, hogy lássák a győzelmét. Ez lesz a végzete. A professzor alapelve az volt, hogy a tökéletes gyilkosságról csak a gyilkos tudhat, mert a tettestársak kiszámíthatatlanok. Claire vitatkozik, nincs is bizonyíték arra, hogy gyilkosság volt. Jarod friss hírrel szolgál, kiderült, hogy az e-mailek és a másik nő fotói hamisak. Sőt, a gyanúsított jó eséllyel a diákjai közül fog kikerülni, az órának vége. Az elit-Elit elhűl, Jarod kényelmesen hátradőlhet, ezek már besétáltak a csapdájába. Jön a kegyelemdöfés: 'Claire, akár találkozhatunk is'. Hát a lánykának mostmár nem Jarod becserkészése a legfőbb problémája. A hármas hevesen vitatkozik, Matthew feldúltan elrohan. Jarod kilesi őket, Matthew lesz az ő embere. Claire Grady-vel kettesben gyárt egy borítékot. Futár érkezik a rendőrkapitányságra, Jarod nyomozónak adja ki magát, még a rendőrség bejáratánál átveszi a küldeményt. Claire terve elég gyenge volt, a tökéletes gyilkosság forgatókönyvét akarta elküldeni a nyomozónak, Matthew füzetében, kézírásával és egy aggódó polgár cédulájával, hogy ezt találta. Jarod nagyon dühös, különösen érintett az ügyben: van egy gyerek, úgy nő fel, hogy nem ismeri az apját. Matthew-t a küldeménnyel veszi rá vallomásra.

Egy részeg éjszakán együtt találták ki, de csak játékból. Claire és Grady tényleg megtette. Tudott róla, de hallgatott. Claire és Grady másnap örülnek, Matthew eltűnt, már biztos letartóztatták. Hiába is vallana ellenük, nincs bizonyíték, nekik csak hallgatni kell. Jön a hír: Matthew öngyilkos lett. Jarod akcióra készül, Matthew értetlenkedik, mit fog csinálni? 'Megölöm őket. Tökéletesen.' Jarod beteg játékait ritkán írom le a maguk részletességében, de most muszáj, mert zseniális.

Esős éjszaka, Claire és Grady egy kocsiban ülve ünnepelnek, ennél jobban nem is jöhettek volna ki a szituból. Jarod beül hozzájuk, tudja, hogy gyászolnak, ő is emlékezni jött, hozott Matthew kedvenc söréből. Isznak, Jarod röhög rajtuk, azt hiszitek, vége? A kiút megvan, de hová vezet? A szer gyorsan hat, az ébredés durva: Claire hurokkal a nyakában, fegyverrel a megbilincselt kezében egy ingatag széken áll, Grady egy székre kötözve.

Claire nem adja fel. Nincs bizonyíték, elég, ha hallgatnak, egy esküdt sem ítélné el őket. Nincs bíróság, Jarod van. Már betárazta a fegyvert, igen, ez kettős gyilkosság lesz, de ne aggódjanak. A pisztolyon Claire ujjlenyomata, az fog látszani, hogy megölte Grady-t, majd öngyilkos lett. Búcsúlevél is van, Claire kézírásával. Ó, a briliáns elmék. Mily' törékenyek. Hogy ez vaktöltény lenne? Lövés, Claire székének már csak 3 lába van. Grady visít, Claire sem hiszi többé, hogy blöff. Grady beszél végre, újabb lövés, padlót fog. Mostmár Claire is sikít, a szék eldől. Az övénél fogva lóg a plafonról, a hurok kamu volt, Grady is fetreng a padlón, Jarod csak a széket lőtte ki alóla. Jarod dühösen morog: nem vagytok különlegesek. De ez is jó buli volt. Miss apuhoz megy bocsánatot kérni, ajándékot is hozott. Apu a jacuzziban enyeleg a menyasszonyával, váááá.

Bridget büszkén mutatja az eljegyzési gyűrűjét. Eh, Szöszinek sem hívhatom többé. Jarod röhögve hívja Misst, szóval mennyire ismered az apádat? Szegény Missnek csak annyira futja az arroganciájából, hogy meghívja Jarodot az esküvőre. A prof felesége hálás, legalább kiderült az igazság. Csodálkozva kérdezi, hogy Jarod honnan tudta, hiszen semmire sem volt bizonyíték. A prof könyvéből. Az ajánlásban már a leendő gyerekét is megemlítette. Na ki az igazi zseni?

Címkék: a kaméleon
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bree-gee 2009.06.20. 10:57:36

Ex-Szöszi annyira idegesítő, és olyan modora van, hogy hozzá képest Miss kedves óvónőnek tűnik mellette :D

"Jarod autonóm egyéniség, maga választja a nőit (és milyen rosszul!)"
Naa, azért legyünk méltányosak, az első legalább jó választás volt! :))

kekhalal21 2009.06.20. 18:52:53

Igen ebben én is egyet értek az első nő az legalább szép volt.

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2009.06.21. 21:09:19

Én imádom ahogy Ex-Szöszi és Miss irtják egymást. Valahogy mindig Miss kerül jobb pozícióba :)

Jarod nőiről meg... A szépség relatív, az, hogy Jarodnak mit jelentettek, elég jól lett ábrázolva. Nia beavatásra volt jó, de megbízhatatlan, mert kikutatta Jarod titkát, a Csodafiú ott is hagyta két napon belül, csak kicsit kornyadozott utána. Cyntia csak munka volt, Kristi a totális pofáraesés, Miss a plátói szerelem.

bree-gee 2009.06.22. 12:21:05

Én nem is a szépségre céloztam, hanem, hogy Nia tökéletesen illett az akkori Jarodhoz, tehát jó választás volt.
Viszont a többi tényleg nagyon nem.
Egyébként ha jól tudom a következő évadban is lesz elemezgetni valónk! ;)Majd a legvégén megállapíthatjuk ki kit választana mellé :D (Én már döntöttem, és tántoríthatatlan vagyok! :D)

Néha komolyan megsajnálom Parker aput, mikor a két nő egymásnak esik. Olyan szerencsétlenül tud nézni! :D Mellettük labdába se rúghat.
süti beállítások módosítása