Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Életfogytig zsaru 2x08 - Fekete péntek

2009. május 29. 10:00 - missparker

Advent utolsó napjai, Reese-t és Charlie-t mégis esethez hívják. Az egyik plázában, az emeletről lezuhant egy ember és meghalt. A tömeget mindez nem zavarja, nyitásra várva tolonganak a bejárat előtt, ma extra akciók lesznek. Charlie is próbál jó társ lenni, megajándékozzuk egymást, Reese? De Reese nem vidám, az anyjával volt hálaadáskor, apu sehol, anyu részeg volt, ő mosogatott. Charlie-nak Ted sütött valami madarat. Kispulykát. Vagy nagy csirkét. Csirkeízűt.

Bobby is megérkezett, sok haszna most sincs a jelenlétének. Dave Harris, a hely biztonsági főnöke, ismerte az áldozatot, ő volt Mitchell. A helyszínt nem biztosították normálisan, így a tömeg nyitáskor beözönlik. Oda az összes nyom, még a hulla is eltűnik. Tidwell vidáman reagál, hát, ő eddig egy barátnőt hagyott csak el plázában, de ő élt. Bár mozdulatlan volt sokszor. Detektíveink nem kérdeznek rá a részletekre. Ami már biztos, hogy ez nem öngyilkosság volt. Tidwell leosztja a lapokat, a kutyások keressék a holttestet, a nyomozók a gyilkost, ő meg megy reggelizni. Dave alibije rendben, hálaadás volt, mindenki a családjával van ilyenkor. Mitchell főnöke azt pletykálja, hogy a kalapboltos Erikával járt. Tényleg elvesztették a hullát? Erika egy fiatal, vonzó lányka, saját bevallása szerint nem járt Mitchell-el. A barátja egy másik árus, Clay, vele volt a gyilkosság időpontjában. Tényleg elvesztették a hullát? Bah. Menjünk Clayhez, ő is megkérdezi: tényleg elvesztették a hullát? Ha nincs holttest, honnan tudják, hogy meghalt? Charlie kezd kiakadni, 'elmagyarázza': Mitchellnél pozitív lett a halálteszt.

Van egy lezárt pavilon, ott ki dolgozik? Clay nem tudja. A pavilonon kiírva az eladó, Zak telefonszáma, Charlie gyakorlatias, hívja azonnal. Zak beteg, de a háttérzajokból az derül ki, hogy a plázában van. Hívjuk újra, rejtett számmal. Keresés közben arra is van idő, hogy Charlie - ha már keresés- Reese-t az apjáról kérdezze. Nem került elő. Előkerült viszont Zak, kis kergetőzés után el is kapják a személyzetnek fenntartott részben. A srác ott lakik, a húgával.

Gardrób otthon, alakul a fal. Charlie bámulja egy kicsit, majd eldönti: találkozik Mickey Raybornnal. Egy jótékonysági rendezvényen nyílna erre alkalom, Tednek feltűnik, hogy kőgazdag a pasas. Nyugalmazott rendőrként? Charlie-t már jobban érdekli egy másik vendég, Jennifer! Beszélnek pár szót, de Jen a férjével érkezett. Charlie azért bedobja magát, 'képzeld van kocsim, van hátsó ülése! Bár szétlőttem, de azért használható'. Jen nem sértődik meg, inkább az egyenes beszéd híve: mit akarsz, Charlie? Visszakapni a régi életét, vele. Az nem megy, nem tehetik.

Jen faképnél hagyja. Akkor dolgozzunk! Nofene, itt van Bodner ügynök, aki anno eltüntette Romant. Beszélni akar Charlie-val, feltűnés nélkül a kezébe nyom egy névjegyet. Hű, de titokzatos valaki!

Zak kihallgatása, gyerekként állami gondozásban lenne a helye, a húgával együtt, a szüleik meghaltak. Nem ismerte Mitchellt. Tényleg elvesztették a hulláját? Grrr. Reese a húgát, Carint hallgatja ki, nem lakhatnak egy plázában! Tidwell hívná a gyámügyet, Reese és Charlie lebeszéli. Na jó, kerít egy rokont, ha tud. Reese, áll még a vacsora? Áll. Yes, Tidwell örömtáncot jár.

Vissza a plázába, senkinek nem tűnt fel, hogy két gyerek itt lakott? Nyomozóink különválnak, a hullát is jó lenne megtalálni. Eredmény nem sok, bár Charlie soppingolt egyet. Vett Reese-nek ajándékot, egy napszemüveget, tetszik neki. Egy lila bugyit is. Nemár. De dolgozott is, Erika és Mitchell igenis sokat voltak együtt, a személyzeti részben. Erika és Clay most az ajándékcsomagolónál dolgoznak, be is bukják a csalásukat: bármit kapnak becsomagolásra, a helyére gyümölcskenyeret csomagolnak, az eredeti ajándékot ellopják. Clay futásnak ered, Charlie egy gyümölcskenyérrel csapja fejbe, majd fegyverrel megy után.

Bodner névjegye a gardróbfalra kerül. Charlie-nak más dolga is van, egy motelbe megy: Jenniferhez. Itt voltak együtt először. Később Jent is foglalkoztatja Charlie életcélja: ki tette ezt velük? Ki barmolta szét az életüket? Megtalálod őket, Charlie? Igen. A kölcsönös szerelmi vallomás azért furcsa: 'szeretlek' helyett 'szerettelek'. Mindkét oldalról.

Erikáék kihallgatása, piti tolvajok, nem gyilkosok. Mindketten állítják, hogy Mitchell él. Tidwell rávilágít: ilyenkor jól szokott jönni, ha megvan a holttest. De kap a fejére Reese-től, átadta a gyerekeket a gyámügynek? Nem talált rokont. Megint vissza kell menni a plázába, ott lesz a megoldás. Charlie szimulálja a hullaeltűnést, befekszik Mitchell hűlt helyére, élethű egy hulla lett belőle.

Az idétlen látásmódja szerint nem is az a fontos, hogy megölték-e, hanem hogy miért hiszik élőnek Mitchellt? Egyébként hová lehet eltüntetni egy holttestet ennyi idő alatt? A kutyák sem találták meg. Az állatkereskedésbe nem mehettek be, azt csak fakabátok nézték át. Reese vágyakozva néz egy aranyhalra, Charlie felfedezi a hullát a forgácsos dobozban. A tulaj sosem nyit ki olyan korán, mint a pláza, ergo aki betette a holttestet, annak volt kulcsa a bolthoz. Pl. Dave-nek, és rajta kívül még 18 embernek van kódja mindenhez. Egyébként Dave pont velük volt, mikor a holttest eltűnt, ő nem lehetett. Erika megkapja Mitchell hullafotóját, még mindig azt kérdezi, hogy ez igaz-e.

Ő úgy tudja, letartóztatták. KITŐL? Dave-től. Azt is mondta, ha teszik, amit mond, akkor nem lesz baj, Mitchell visszajön. Bármit megtettek volna Mitchellért. Főleg a fiatal lányok, akik leléptek a családjuktól. Erika is gyereklány volt, mikor kikezdett vele. De akkor még elhitte, hogy törődik vele, és mivel nem volt más, hagyta, hogy kihasználja. Dave pedig szerette őket 'rendbe szedni'. De Zak nem olyan, mint a többi gyerek, vele nem boldogult. Dave aggódott, hogy Zak beszélni fog. Tidwellnek jó híre van, talált Zakékhez egy nagynénit. A gyerekek meg megszöktek a gyámügyestől. Hová mehettek? Haza, a plázába. Az alagsorból épp Dave sétál ki, egy véres törölközővel, belebotlik párosunk kivont fegyverébe. Charlie a fűtéscsőhöz bilincseli, közben mintegy véletlenül Dave fejét is a falbadöngöli. Futás a gyerekekért. Carin egy vascsővel áll a szoba közepén, védi Zaket, aki a függöny mögött piheg összeverve. Megvédte a húgát Dave-től. Dave csak testi sértést követett el, a hullát azért rejtette el, hogy a gyerekek azt higgyék, még él. Ezt már Tidwell meséli, és meghozta a nagynénit is, aki vállalja őket. Reese Carinnal foglalkozik, Charlie félrevonul Zakkel. Szóval Mitchell ki akart kezdeni Carinnal, de te nem hagytad? Megvédted a húgodat? Végigkergetted Mitchellt az emeleten, megbotlott és leesett? Nem. De igen. Megbotlott és leesett, és te semmit sem tehettél. Charlie, baromi jófej vagy te is!

Tidwell és Reese együtt vacsoráznak, Tidwell nem is hitt benne, hogy eljön. A gyámügy miatt. Ugyanmár, miért haragudnék? Az csak munka volt. Igen, csak munka volt. Reese erre kiakad, otthagyja Tidwellt. Pedig még egy aranyhalat is vett neki.

Charlie egy országúton kanyarog a Maseratival, hívja Jennifert, de csak a hangpostát éri el. Nem hagy üzenetet. Az úton Bodnerrel találkozik: mostmár FBI-os, nem nemzetbiztonságis, ott csak kölcsönben volt. Ki lőtte szét az autóját? Én. Hö? A társam is segített. Bodner bamba fejet vág, az a gondolat ül ki az arcára, hogy 'te jó ég, ez tényleg síkhülye'.

Aztán visszatalál magához, Charlie csak ne akarja Mickey-t. Mert így ütközik az FBI-jal, és börtönbe kerülhet. Charlie vigyorog, nem igazán rázza meg a fenyegetés. Ahogy az ügynök távolodik, egyre elszántabb a tekintete. Haver, mellényúltál. Charlie, ha ismeri az ellenséget, csak hatékonyabb lesz, nem pedig beijed. Bár ki tudja, mi volt a cél...

11 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aya 2009.05.29. 12:34:47

szeretem ezt a sorozatot, kössz a hogyvoltot!

bree-gee 2009.05.29. 12:58:43

Én valahol itt veszítettem el a sorozat fonalát, hogy ez a Bodner mit is akar pontosan (és a végéig se lett teljesen tiszta több dologgal együtt). Úgyhogy mostantól nagyon fogom figyelni a hogyvoltot, hátha te majd megvilágosítasz. :)

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2009.05.29. 14:17:22

Aya: én köszönöm az elismerést :)

Bodner-témában hamarosan (2-3 epizódon belül) megvilágosodunk, addig türelem.

bree-gee 2009.05.29. 14:36:33

Az a baj, hogy elvileg én végignéztem a 2. évadot, és mégis vannak sötét foltok számomra a történetben. Lehet, hogy itt-ott nyitott szemmel aludtam:))). (Ez persze nem a sorozat hibája)
Szóval izgatottan várom a következő hogyvoltot!

solol 2009.05.29. 15:13:17

@bree-gee: szerintem a (SPOILER - golyó vissza a feladónak) jelenetben tisztázódik a dolog...

Johnny336 2009.06.04. 13:47:11

Hany evad keszul/t ebbol a sorozatbol egyebkent?

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2009.06.04. 13:54:08

@Johnny336: Kettő, és úgy néz ki, kasza lesz, bár a rajongók küzdenek a harmadikért.

Johnny336 2009.06.04. 18:51:46

A második évad végét láttam.
Tetszik a sorozat nekem is, vannak benne kicsit elvont részek, de hát 12 ártatlanul sitten töltött év után mit várjon az ember szegény Charlie-tól :D

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2009.06.04. 19:10:42

@Johnny336: pont az elvontsága okozta a vesztét a sorozatnak. Ilyen kattant alakot kevesen kedvelnek meg. De aki igen, az meg nagyon :)

Éshát a sztori is elég kézzelfogható, ez akár meg is történhetett volna valakivel.

bree-gee 2009.06.05. 14:38:55

Én akkor szerettem meg Charlie-t, mikor még az első részben ült a kocsiban és valami olyasmit mormolt:
"Nem kötődöm ehhez a kocsihoz, nem kötődöm ehhez a kocsihoz" Aztán tudjuk mi lett szegény kocsival...:D
Ja, és a sorozatban a zen kazetták még a gyengéim...:D
Kár, hogy vége :(

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2009.06.05. 17:59:35

Nekem az alapsztori tetszett meg: egy ilyen elcseszett életből kihozni valami értelmest... benne van a kihívás, Charlie meg viszonylag jól kezeli a feladatot.
süti beállítások módosítása