Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Buffy, a vámpírok réme 4x02 - A szobatárs

2009. május 05. 14:00 - leeann

Buffynak már sikerült megszokni az egyetemet, bár a szobatársa rosszabb, mint egy idióta anya. Buffy gyorsan lelép, és Willow-val csatangol a kampusz területén, majd miután vöri elmegy játszani a saját farkasemberével, Buffy beiktat egy kis járőrözést. Mondanám, hogy nincs túl sok dolga, de valami nagyon ocsmány lény leselkedik a bokorban, ami sosem jelent jót. Buffy hall is némi zajt, de csak az infantilis szobatársa ugrik elő a bokorból. Természetesen előugrik egy morgó démon is, így a szobatárs a bokorban köt ki, Buffy pedig verekszik egy sort, bár minden eredmény nélkül.

Tehát a bokorban 2 db nagyon ocsmány lény van, és az egyik Buffy követésére indul, mert a verekedésből arra következtetnek, hogy Buffy AZ. Bár még nem tudni, hogy kinek is hiszik, de ki fog derülni. Az éjjeli látogatók csak egy dolgot jelenthetnek: reggel irány Giles. A leírás alapján Giles még nem tudja, hogy mi lehet az esti lény. Amíg Buffy Giles-szal tárgyal, Kathy, a szobatárs felfedezi a vadászathoz szükséges játékszereket és lenyúl egy kardigánt a szekrényből. Amíg Kathy turkál, Buffy összeismerkedik egy helyes fiúval az ebédlőben.

Kathy meg is jelenik az ebédnél Buffy kardigánjában, amit sikeresen le is eszik némi ketchuppel. Estére odáig fajult a lakótársság, hogy Kathy mindenre ráírta a nevét, ami a hűtőben volt, Buffy pedig széthagyta a rágóját a szobában. Azt hiszem, ez lassan háború, de nem ez lesz az egyetlen, ugyanis Buffy megálmodja, hogy mit akar vele csinálni az az ocsmány démon, amivel előző este verekedett. Másnap összeül a csapat, mert ezt az álmot muszáj megbeszélni, de a lerázhatatlan Kathy megjelenik, és az álmáról kezd beszélni vadul, ami kísértetiesen hasonlít Buffyéra.

A csapat jobban furcsállja a hasonló álmot, de mivel Buffy órára megy, szokás szerint Will, Giles és Oz végzik az agymunkát. A csúnya démonok úgy döntenek, hogy igazuk volt, és Buffy AZ, így ennek megfelelően elő is készítettek valami nagy szeánszot, aminek nagyon rossz vége lehet. Amikor Buffy hazaér, az ebédlőben megismert fiú éppen Kathyvel cseveg, pedig elvileg Buffyhoz jött volna. Úgy tűnik, hogy a házi háborúban a fiúkért folytatott harc is benne van. Az este elég nagy harc alakul ki a szobábaban, és a lányok igyekeznek egymás alá tenni. Will nem véletlenül aggódik Buffyért, így Oz vállalja, hogy vigyáz a vadászra.

Továbbra is nagy a mozgás este az egyetemen. A kommandósok is osonkodnak egyik bokorból a másikba, és egy lány úgy megnézi Ozt, mintha ismerné, ami elővetít valamit, de most ez nem lényeges. Tehát Buffy az őrjáratra Ozzal megy, bár ő nem annyira lelkes hallgatóság, mint Will, viszont látja, hogy mennyire rossz hatással van a vadászra Kathy. Buffy ismét a csúnya démonokról álmodik, és arról, hogy mi mindent akarnak tenni vele. Az álom lényege nagyjából ugyanaz volt, de most több részlet vált láthatóvá a tervezett szeánszról.

Buffy másnap arra a következtetésre jut, hogy Kathy gonosz, és meg kell ölni, amit Willow-val is megoszt. Ha nem tudnánk, hogy Buffy viszonylag normális azt hihetnénk, hogy becsavarodott. Will is ezt hiszi és riasztja Gilest, akihez elküldte Buffyt a teoriájával. Gilesnál meglepi várja. Xander, Oz és Giles a vadászra ugranak és megkötözik őt. Buffy hiába magyarázza a tetteit, Giles szerint megszállta őt valami démon, és most ki kellene űzni belőle, mielőtt valami végzetes dolgot tesz. Will elszalad Kathy-hez, és megkéri arra, hogy menjen el a szobából egy pár napra, de Kathy ugyanolyan őrültnek tűnik, mint a szobatárs.

A fiúk vigyáznak Buffyra, de nagyon rosszul csinálják, mert a vadász olyan könnyedén kiszabadul a kötél fogságából, mintha meg se kötözték volna. Buffy hazaér és megindul a harc a lányok között. Buffy letépi Kathy arcát, és az ál-Kathy egy olyan ronda zöldszemű démon, mint akikkel Buffy harcolt pár nappal ezelőtt. A démonok sem vesztegetik az időt, és megidéznek egy sokadik démont, ami a földből jön elő. Közben Giles kideríti, hogy mit akarnak a démonok, és Kathyről is kiderül, hogy ő egy ugyanolyan démon, mint akik a rituálét csinálják, csak megszökött abból a dimenzióból.

Kathy démon el akarja venni Buffy lelkét, hogy amikor a többiek érte jönnek, ne őt vigyék el, hanem Buffyt, ugyanis ezek a lények azt viszik majd el, akinek nincsen lelke. Kiderül az is, hogy az a rituálé, amiről Buffy álmodik, igazi, és Kathy ezzel a rituáléval akarja elvenni a vadász lelkét. Viszont azt a démon lány sem tudja, hogy pont a vadásszal akadt össze, és ő nem adja oda a lelkét csak úgy. Időközben a fiúk is magukhoz térnek, és Giles elmondja, hogy Buffy nem golyózott be, hanem Kathy lassan kiszívja a lelkét, de vissza lehet fordítani a dolgot.

Úgyhogy Giles az ellenrituáléra készül, a fiúk pedig rohannak Buffyhoz segíteni. Közben Buffy és Kathy tovább verekednek, de mikor a démon kiszívná Buffy maradék lelkét, Giles pont a rituálé végére ér, így a vadászba visszaszáll az összes lélek maradéktalanul. Végszóra megjelenik a földből kijött démon, és visszaviszi Kathyt oda, ahonnan jöttek. Úgy tűnik, Buffy szobatárs nélkül maradt, de nem sokáig, hisz Will költözik be a vadászhoz. Ez lehet, hogy hamarosan az örök barátságot múlt barátsággá teszi, de hátha jobb lesz, mint Kathyvel.

Címkék: buffy
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása