Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Alias 5x11 - Maternal Instinct

2009. május 05. 17:17 - sixx

Gondolom, ezt a címet nem lehetett rosszul fordítani, de ha nem "Anyai ösztön" lett belőle, akkor lehet írni az AXN-nek menten. Ott tartottunk, hogy Syd kiszabadult a hajóról, és a gyereke is jól van, ráadásul pont a geciembereknek köszönhetően, akik kajakra segítette rajta, bizony. És az ellen mögött természetesen ismerős arc áll, mégpedig a KémMuter, akit mutattak vagy harminkét másodpercig, de ennek is öröltünk, nagyon is. Ja, Grace ügynök titokzatoskodik, és felesége gyilkosának nem tapossa ki a belét, amikor összefut vele, hanem egy üzenetet küld vele a Kardinálisnak, aki akárki lehet, ebben a sorozatban soha nem lehet tudni.

Washington, a CIA előző részben mellbelőtt emberét (KémFater lőtte meg) viszik egy furgon hátuljában a reptérre, a kísérői kommandósok, és minden bizonnyal oka van annak, hogy nem egy rendes mentőben, hanem egy lepukkant szar kocsiban fetreng. Egy pillanatra feltartja őket valami autó, de látszólag csak bénaságból, így mindenki megnygszik - még jó, hogy ekkor kapja oldalba a furgont egy bazi nagy kamion, mint a Szemtől szembe című filmben. A kommandósok is úgy járnak, mint Robert deNiro ellenfelei, csak a sebesült marad életben, de őt meg menten térden lövi KémMuter, mert gondatlan volt. És azt akarja tudni, hogy az ember beszélt-e KémFaternek a Horizontról. A nemleges válasz után meg faszán lelövi.

LA. Syd a kórházban, ahol a helye, mert terhes. A gyerek jó van, mondja az új doki, és megerősíti, hogy a hajón elvégzett műtét megmentette a baba életét. Dixon jön, és viszi Sydet haza, közben elmondja, hogy KémFatert kieresztette a CIA. APO, Grace és ÚjSyd sétálni mennének, de Grace mégis marad, mert meglát egy ősz hajú új mukit, aki innentől a főnöke lesz a Prophet5-nyomozásnak (mert Kémfatert ezek szerint a CIA csak vizsgálja a lövöldözés miatt). Az új ember azonnal hozzáférést akar, meg aktákat, meg eredményeket, ez egy ilyen bürökrata mintapéldány. Újsyd ért az ilyenhez, vonogatja a vállát Grace, aki szerintem kavarja, a háttérben sunnyogó Arvinbácsival egyetemben. Az ősz hajú ember aziránt érdeklődik egyébiránt, hogy a reggeli akcióhoz ki szivárogtatta ki az infót az APO-ból.

Vidéki táj mezővel és virágokkal, itt várja KémFater a lányát, hogy beszéljenek. Dix és Syd hama képbe kerül: Davenport halott, az útvonalról csak a CIA tudott, ezek szerint a P5-nek van még egy téglája a CIA-n belül, szép. Az még szebb, hogy a főnökség most minden aktát át akar nézni, és csak utána lehet folytatni a nyomozást a P5 vagy a tégla után, na, ez lesz az, amibe ez a trió nem megy bele, mert ezek már csak ilyen önfejű népek. KémFater utasítása: míg Devlin szaglászik, semmit nem szabad leírni, feljegyezni, mert akkor megtalálják. Syd elmeséli, hogy a hajón hipnotizálták és a Vaughn-féle eredeti térképen kerestek valami kódot, de ő átvágta őket. A kód francia eredetű és Alliance-közlei, ha jól értem, ezért Dix megy a tengerentúlra, ahol majd René segít neki, Syd meg a faterral valami biztonságos helyre költözik.

 

Syd úton visszafelé a városba azon morfondírozik, hogy a P5 nem véletlenül hagyta meg az életét, ebben van valami. Aztán hazaérve kit talál az ebédlőben? Kémmutert, azt. Helló. Lena Olin ötven felett is sokkal jobban néz ki, mint az összes női szereplő a sorozatban, félelmetesen jó génjei vannak ennek a svédnek. Sydnek szegénynek fogalma sincs hogy muter mit tud, és mit nem, de az megelőzi, és legyint egyet, ismerem ezt a P5-öt, 30 éve a pályán vannak, azt hittük, csak egy legenda, aztán fél évvel ezelőtt hirtelen aktívak lettek, mert találtak valami vezetőt (azt elegánsan kihagyja, hogy a bossman az ő, muhaha), oszt a Horizont nevű dolgot kajtatják. Syd nem hallott róla, de KémMuter felvilágosítja, hogy de, kislányom tudsz róla, csak nem TUDSZ róla.

Szegény Syd meg elmeséli neki így, hipnózis nélkül a régi Alliance-küldetés részleteit, meg azt, hogy KémFater már nyomoz, nyugivan. KémMuter tud Vaughn haláláról, és azt mondja sajnálja, hogy hazudik. KémFater közben Marshall segítségével a küldetés után nyomoz, és persze úgy, hogy Devlin ne tudjon róla. A kaland egy 1989-es küldetés, amit valami Bertrand nevű ember vezetett, aki most éppen Párizsban van, így Dix máris megtud mindent, amit kell. KémFater meg megy haza Sydhez, hogy találkozzon KémMuterrel, és eláll a szava, amikor meglátja az exnejt. Családi kupaktanács jön Syd biztonságát illetően.

Párizsban Bertrand kocsiján René fetreng kurvának öltözve, ami nem lehet annyira megerőltető, mert a csaj gyárilag is annak tűnik. Bertrand nem érti mi van, de megjön Dix, hogy felvilágosítsa az elméjét, volt neked egy küldetésed régen, a Leo 47 Norte. A fhlanszia nem tud semmit, és arcoskodik, mire René a Citroen motorháztetjére kötözi, és így autózik vele egy kicsinyég. Meggyőző módszer, a pali elmondja, hogy a küldetés egy csomag megőrzése volt, aminek a tartalmát nem tudja, de Vancouverben van, az tuti. Az infó eljut KémFaterhez, aki KémMuter füle hallatára számol be a dologról, nem tudjuk mi az a Horizont, de egy bankban van. És KémMuter segíteni akar, vicces. Syd is megy és KémFater is, családi kirándulás döluksz. Amy Acker is megtudja, hogy Vancouverbe kell menni, meg hát, mert KémMuter felhívta.

Vancouver, a KémCsalád európai arisztokratáknak álcázva jut be a bankba a záróra előtt pár perccel, és olaszos akcentussal vitatkoznak egy kicsit, vicces a műsor. A lényege, hogy bejussanak a széfekhez, a bank az összeg láttán, amit el akarnak helyezni, kivételt tesz a zárórát illetően. Közben az APO-ban ÚjSyd szembesíti Grace-t azzal, hogy tudja, a neje gyilkosát keresi, mire a csávó elmond egy nagyon megható történetet és elaltatja az éberségét, legalábbis látszólag. Vancouver, a dokumentumokat aláírták, Syd rosszullétet színlel, és az irodában marad, így beléphet a számítógépbe, telefonoz Grace-nek, aki éppen Devlinnel van, így nem dumálhat, de ÚjSyd majd segít Sydnek.

A KémSzülők lent a bank pincéjében, az értékmegőrzőknél, Syd az irodában, ÚjSyd telefonoz, klasszikus Alias. ÚjSyd papíron kódfejt, KémMuter megtudja, hogy három percük van, míg a riasztó meg nem szólal, de Syd ekkorra már megtudja, hgy a 135-ös (hogyhogy nem 47?) értékmegőrzőt kell kinyitni - odakünn megjött Amy Acker csapata is, meredek lesz ez. El is kezdenek gyilkolászni, amit Syd a számítógép monitorján figyel és bepánikol. KémFater kinyitja a széfet és kivesz belőle egy rongyba csomagolt csomagot, amit megröntgenez, és egy savval teli kapszula van benne. KémMuter kezében egy tőr, már készül elcsaklizni a cuccot! De Kémfater számított erre! És lebirkózza! Állat! Syd rádöbben, hogy a muter volt ott a hajón, és ismét nagyot csalódik a saját anyjában, akinél csak Arvin lehet gecibb az Alias világában. Azt mondja, hogy Amy Acker nem is vele van, de ezt nem tudja kifejteni, mert Sydnek elmegy a magzatvize.

LA, Devlin nyomoz továbbra is, Arvinbácsi meg ÚjSydnek magyarázza, hogy baj van, mert KémFater és Syd engedély nélkül vannak terepen, ráadásul segítenek is nekik, így a szervernaplókat ki kell törölni, de menten. Nem mellesleg ezzel Arvinbácsi is törli a nyomait, mert ő szivárogtatott, az kurvaisten. Vancouverben a helyzet kritikus, hiszen a geciemberek fentről jönnek lefelé, Syd meg szülne ezerrel. KémMuternek fogalma sincs, mit akarnak Amy Ackerék (Peyton, bazmeg, tényleg), de valahoigy csak kijuttatja őket, mondja, erre kialszanak a villanyok. KémMuterre vár egy helikopter, irány a tető. Peytonék is mennek felfelé, ez szoros lesz, mert csak hat emelettel vannak lemaradva.

Sydből már szinte kilóg a gyerek feje, nincs már idő itt semmire. A helikopter leszálláshoz készül, de Peyton egy RPG-vel kilövi a fracba, király, ez a nő BADASS. Új terv, egy teherlifttel kell menekülni, mondja Syd, de a muter nem ért vele egyet, és azt mondja, ássák be magukat. Nagyszerű ötlet, mi? KémFater elindul Peytont hentelni, Syd és KémMuter marad az emeleten fent. APO: Újsyd törli a a törölnivalót, de Arvinbácsiét már nem tudja, mert Devlin pont azon az oldalon van, hoppácsak. Arvin egy telefonhívással eltereli a figyelmét, és ÚjSyd töröl, mindenki boldog.

Vancouverben Syd és KémMuter kissé kínos beszélgetést folytat, anyukám, te öletted meg Vaughnt? Egyenes választ nem kap, csak annyit, hogy "tudtam a nyomozásáról", ez azért majdnem beismerés, akárhonnan nézzük. KémFater a 16. emeleten játszik bújócskát Peyton embereivel, és le is lő kettőt, ez volt az alfa csapat. Peyton bosszús. Syd KémMuter segítségével kezd el szülni, ez kissé bizarr, az meg még inkább, hogy a kedves mama elmeséli: ő ugyan nem akart gyereket, de a KGB utasította. Ez egy nagyon kedves asszony. Jó, utána beismeri, hogy amikor meglátta Sydet, akkor sírt, meg minden, de ezt nem hisszük. Peyton egyik samesze ekkor jelenik meg, de KémMuter lelövi, mert Sydtől elveszi a fegyvert, és a bilincset is lekapja a kezéről. Aztán meg segít szülni.

Peyton vs. KémFater, nagy lövöldözés és bújkálás, majd egy robbanás, amiben Peyton kissé leamortizálódik, látszólag legalábbis halott, de aztán megmozdul az ujja. Ez még fog itt komplikációkat okozni. KémMuter arra utasítja Sydet, hogy ne nyomjon, mert a gyerek farfekvéses, tessen lélegezni, anyuka, a gyereknek levegő kell. KémFater felér, és a lánya kezét szorongatja, remélem JJ nem Garner igaz szülését mutatja meg nekünk. Most már nyomjál, lányom, mondja Irina, s lőn, Syd nyom, a gyerek megszületik, és felsír, kislány, és semmi baja. Ez igazán nagyszerű, de most húzás a francba, mert jön Peyton! KémMuter lelép a Horizonttal, de ez most nem lényeges. KémMuter felhívja Marshallt, hogy küldjön egy mentőegységet Vancouverbe.

Repülő, KémFater és Syd viszaúton, KémMuternek bottal ütik a nyomát, de a gyerek jól van, és ez a fontos. Az uolsó jelenet Buthánban játszódik, ahol egy lovas vágtat lélekszakadva, egy kis hegyi viskóhoz, amiben egy szerzetes ül csendben, meg egy másik figura is, VAUGHN!!!! És megtudja, hogy lánya született!!!! AZTAKUUUUUUUUUUUUURVA!!!!!!!!!!

Címkék: alias
12 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.05.05. 17:45:47

Az 5. évad legjobb része ez eddig, az überkirályi 2. évadra emlékeztetett, főleg a bankos kirándulás, bevetésen a Kémcsalád, eszembe jutott az indiai kaland (2x08 és 2x09). Lena Olin tényleg egy istennő, imádom.

sélli_ 2009.05.05. 18:12:24

LEna Olint mára Rómeó vérzik óta imádom. Azóta meg még jobban.
Mekkora rész volt ez már???!!! Szemetek! Nm is holt meg Vón!!! Én meg azt hittem!!! :))

Óvatosan a klikkel, mert spoileres! 3.31-hez teker, néz, fetreng a röhögéstől, de 4.20-tól kikapcs!!!

www.youtube.com/watch?v=lE57lgUBXpA

Elloth 2009.05.05. 18:15:07

Olin istennő és Kémfater jól mutatnak együtt.

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.05.05. 18:29:16

@sélli_: ha már gag reel, akkor nekem itt a kedvencem, www.youtube.com/watch?v=0IxHjsIhQyY (3. évad), 6:25 (Vaugnné fogsora végre a helyére kerül), 7:01 (Kémmuter tesója nem is tudja, ki ő)

sélli_ 2009.05.05. 18:44:40

@Rambaldi: Jaja, és 3. szezéonban volt Locke bácsi is :)))

Anni* 2009.05.05. 19:08:31

höhő, olyan szép egy család, istenkém...
" a pisztolyt meg fogd anyádra, és nehogy kiadd a kezedből"
(jó, hát nem pontos az idézet, de...)

Gabba 2009.05.05. 19:59:22

Na ugye, mondtam én, hogy nem lehet, hogy a Bristow gyerek apa nélkül nőjön fel.
(erről jut eszembe: a hordónak van csapja, az árva gyereknek meg nin csapja - bocs)

A rész nagyon baró volt, a motorháztetőre kötözés és a chopper lelövése az Alias legszebb hagyományait idézte.

A Grace gyerek egyre gyanúsabb, sztem nagy disznóság fog róla kiderülni.

savasmiki 2009.05.05. 20:01:12

Lena Olin aegy szuper csaj , a mai damak csak tanulhatnanak tole

Dorsz 2009.05.05. 20:21:04

KémMuter rulez, Vaughn pláne. B)

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2009.05.05. 21:13:11

Hú, ez nagyon izgalmas volt. Legközelebb megnézek egy ilyet.

candyperfumegirl 2009.05.08. 20:22:44

Ó igen, ez a rész abszolút feltette az Aliasra a koronát. Imádom úgy, ahogy van, KémMuter és Vaughn, mi kell még? Meg Irina telefonhívása Marshallnak. :D És egyetértek abban is, hogy Lena Olinnál nem sok szexibb nőt hord a hátán a föld, kit érdekel a születési éve.

Gabba 2009.05.18. 15:11:19

Mikor lesz új hv? Lassan járni fog már a gyerek!
süti beállítások módosítása