Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Ments meg 3x12 - Hell

2009. április 16. 16:00 - zenoli

Ugye még mindenki emlékszik mi lett az előző rész vége? Igen, Johnny-t lelőtték, és ebből kifolyólag egy klipszerű valamivel nyitunk, megy Tricky-től a Hell Around The Corner, ami már a Skins-ben is volt, és ott is kedveltük. Látjuk ám, hogy kórház és orvosok, de mindhiába, mert Johnny fejére lepel kerül, eljött érte a kaszás. Szól a zene, mutatják, ahogy Tommy megkapja a hírt, szomorú lesz nagyon, hívja végig a családot, mindenki kivan a hírtől, lassított felvétel, hogy érzékeltesse a jelenet drámaiságát. Legvégül azt látjuk, ahogy Janet csúszik le a földre, sír, és még sajnálnánk is, ha nem lett volna akkora ribanc, amekkora. Erre ott van Tommy, aki jó fej, és öleli volt asszonyát. Na ez nem lesz egy vidám rész. Főcím.

Telefon csörög, és látjuk, hogy Jerry még mindig a földön fekszik szívinfarktussal, nem bír mozogni sem, de nem mutatják szemből, így lehet, hogy dupla gyász lesz ebből, még nem tudni. Laktanya, Franco, Lou és Mikey tanakodik, hol van Jerry, merre járhat Tommy, mert ilyen még nem volt, hogy nem jöttek meg időre. Sokáig nem kell töprengeni, mert befut a megtört Tommy, és közli, hogy lelőtték az öccsét, és el kéne mondani öreg Gavin-nek, kéne valaki, aki vele jönne. Lou megy, de mivel Jerry továbbra sincs meg, Franco-é a nemes feladat, lehet megkeresni a főnököt. Sean persze kimarad ebből, a végére érkezik meg, és látván a savanyú ábrázatokat felteszi a most meglehetősen találó kérdést: Ki halt meg? Választ nem kap.

Lou és Tommy már a kocsiban, kiderül, hogy aki lelőtte Johnny-t, azt egy drogdíler bérelte fel, aki ellen az öcsi tanúskodott volna. Öreg Gavin látszólag jól fogadja a hírt, bár benyes közben egy pohár wiskey-t, de hát ez ilyenkor érthető. Majd elvonul a fürdőbe egy kis meditációra, ez is jogos. Eközben a többiek Jerry-nél vannak, próbálnak bejutni a házba, de oda csak úgy sikerül, ha betörnek egy ablakot. Meg is találják, és hátradőlhetünk, mert úgy tűnik, ő legalább megmarad. Öreg Gavin végzett a fürdőben, és azzal a tervvel áll elő, hogy oké, hogy temetés, de mindenki színes ruhában legyen ott, mert ő nem a fia halálát, hanem az életét akarja ünnepelni, azt, ahogy mindig mosolyt csalt az arcokra, ha belépett egy szobába. Ez szép jelenet volt, elmorzsoltunk mi is egy kósza könnycseppet.

Börtönbe lépünk, Teddy érkezik vígan a násznapra, mit neki a családi gyász, de asszony csak zokogni akar, szexről szó sem lehet, hiába próbálkozik a vén kecske. Kórházjelenet, mint anno a Dallasban, csak most Jerry van a terítéken, mindenki tövig rágja a körmét, mi lesz szeretett főnökükkel, jön is a doki, és közli, hogy szívroham, úgy fest, nem olyan komoly, de ha van közeli hozzátartozó, az azért kéne. Hívják is Tommy-t, akinek megvan Jerry fiának telószáma. Hát ők sem hűs koktélt szürcsölgetnek, hanem inkább koporsót választanak, ami mint kiderül, baromi drága. Tommy meg is jegyzi, kit temetünk Tutanhamon fáraót, vagy mi? Végül kikötnek egy középkategóriás darabnál, ronda, de a föld alatt ki nem szarja le, nemde. Miután végeztek, mennek hazafele, Tommy meg aggódik, hogy lehet Jerry miatta fekszik kómában, mert ő adta neki a Viagrát. De Lou most is a pozitív oldalát nézi a dolgoknak, és fel is teszi a nagy kérdést: ha már nagyon meg kell halni, hogyan tennéd, mint Stack, akit módszeresen feldaraboltak, vagy mint Jerry, álló farokkal. Tommy kicsit töpreng, és gondolom sejteni lehet, mi a válasza.

Lou és Tommy megfáradtan lép be a lakásba, és kezdik az esti rutint, konyha, szenyókészítés, közben üzenetrögzítőt hallgatnak magnó helyett. Itt egy Sheila, ott egy Lou apáca, majd a legutolsó üzenetnél kissé megremeg mindkettőjük kezében a májkrémes kenyér. Johnny telefonált, hogy elmondja, mennyire sajnálja, hogy így alakultak a dolgok, ő szereti Janet-et, törődik vele, de Tommy-t is szereti, mert ő a tesója, szóval hívja vissza légyszi. Ugye ez már nem lehetséges, pont ezért elég megható jelenet volt ez is, a mai részen jó pár papírzsebit el kellett használni.

Reggel van, ébredünk, Tommy-t keresi Johnny volt társa, hogy megvan az elkövető, lehet menni szarrá verni. Meg is érkezünk a rendőrőrsre, ahol az elkülönítőben vár egy ijedt pajtás, kamera ki van kapcsolva, tíz percig szabad a vásár. Tommy bemegy, de nem verekszik, hanem számol. Johnny korát osztja el azzal az összeggel, amennyit a srác kapott ezért az egész bizniszért, és a kijött 200 dolcsi per év számtani egyenletén filózik eppicit. Majd megkéri a kicsit riadt, kisebbségi fiatalembert, hogy ugyan már told ki a segged, és ne feledd, ez a póz lesz kábé 40 évig a sitten, jó lesz meglásd. Majd higgadtan távozik, hatásos volt aszondom.

Teddy-re ugrunk, aki viszont kifele kapálózna a börtönből, ügyvédet hív beszélőre, és kéri, hogy segítsen, hogy megkapja a próbaidőt, mert az asszony kikészíti, és ha kikerül, már nem lesz érdekes neki, leszáll róla. Hát így múlik el a világ dicsősége. Eközben Mikey és Sean egy bárban ücsörög, és Sean azon nyavalyog, hogy ez nem igazság, hogy Mikey-nak duplára nőttek az esélyei a párválasztás terén, mintha Woody Allen-t hallanám. Hát igen, lehet fiú, lehet lány, mindegy. Meg is látnak egy párt, akiket Mikey be is cserkész, és kiderül, hogy testvérek, és a fiú meleg, szóval teljesen jó a dolog. Sean eközben Megs-et hívja, aki szintén piál, csak máshol, és persze ismét vita lesz kettejük között, csak most az ovis szinten maradva, ki kit hívott és miért.

Franco-nak a legjobb, ágyban van Natalie-val, aki viszont lépni készül, mert Rich várja, Franco-nak tanulni kell, szóval nincs idő huncutkodni. De előtte még betér Keela szobájába, ahol talál a kislányról egy fényképet, és meglepődve mutatja Franco-nak, hogy te, olyan a lányod, mint én, vadöfakk? Franco is elképed, meg mi is, mert valóban nagy a hasonlóság. Jerry ébred a kórházban, ott van a fia is, aki eléggé aggódik láthatóan. A főnök már menne is dolgozni, a kis szathanovista, szocializmusban érmet kapna ezért, de persze ez nem az az ország és amúgy sem lehetséges, tessék nyugton maradni, és pár felfekvést szerezni. Tommy és Janet eközben együtt van, no nem úgy, hanem Johnny-t néznek koporsóban, majd egy kis sírás, Tommy nyugtató szavai, ez nem ő, ő már odafenn van az angyalokkal, ne sírj már no.

Lou is ott van a kápolnában, csak ő közben a hajóutazást szervezi apácalánnyal, és gondolatban már vettek kutyát, macskát, minden szart, ő láthatólag nagyon boldog. Legalább valaki. Most Tommy-n a sor, beszél egy kicsit Johnny-hoz, jönnek a nosztalgia percei, ez és ez volt, amikor kicsik voltunk, aztán azért itt is eltörik a mécses, amikor Tommy benyögi, hogy bocsi, amit veled tettem, bánok mindent, hívtalak is, csak nem voltál elérhető. Kifejteni már nem tudja a dolgokat jobban, mert Johnny egyszer csak kinyitja a szemét, és ránéz, Tommy meg ettől annyira betojik, hogy rátolja a kezére a koporsófedelet, eldöntvén egyszer és mindenkorra a nyitott koporsó kérdését.

Franco-nál egy kisebb vita van kibontakozóban a hasonlóság miatt, bár a srác nem igazán érti, mi ezzel a probléma. Natalie azonban durcás egy picit, egészen addig, amíg ezzel a nem kicsit érzelmi zsarolással ki nem húzza Franco-ból, hogy szeretlek vazze. Ekkor nagy mosoly ragyog fel az arcán, és így távozik, jóllakott napközisként. Tommy és Janet kórházban, megkapják Johnny volt cuccát, benne a mobillal és a rögzített üzenettel, amiben ő is bocsánatot kér a tesójától. Hát szopás ez így, mindketten megtették a kezdő lépést a másik felé, csak későn. Az üzenetből az is kiderül, hogy Tommy még mindig Janet-ért epedezik, mert hogy milyen klassz csaj, én nem is értem.

Johnny temetésén vagyunk, áll a nagy vendégsereg a hűs fák alatt, ott vannak a rendőrök is díszruhában, a család pedig szinesben, úgy, ahogy öreg Gavin elképzelte. Zajlik a dolog nagyban, Tommy végig hallucinálja az össze elhunyt ismerősét, ott sétálnak a sírok között, nézik ők is, ki lesz az újabb jövevény. Egyszer csak egy szőke lány tűnik fel kicsit odébb, Megs meglátja, és vadul nekiáll jelbeszédelni, amiből kiderül, hogy ő Rosemary, újabb Gavin testvér. Sean ezt látja, és ő is nekiáll hadonászni, mert ő is tud. Magyarán az egész temetés egy nagy jelbeszédes bulivá válik. Alig van vége a szomorú eseménynek, már mindenkinek fülig ér a szája, mennek üdvözölni a rég nem látott tesót, aki egy kicsit neheztel az apjára, mert anno őt lepattintották egy magánsuliba, mert siketen született, és nem akarták, hogy láb alatt legyen. Fasza. De most van a nagy bűnbánás öreg Gavin oldalról, és ölelés új lánytestvértől, minden jó, ha vége jó. Megs meg teljesen beindul, hogy Sean is tud mutogatni, annyira, hogy a temetést levezénylő papot meg is kéri, hogy ugyan már adja őket össze itt és most. Kisebb alkudozás után jöhet is a ceremónia.

Vendégek vissza, és most megszemlélhetjük, milyen is egy temetőben tartott esküvő. Amikor véget ért, Lou találóan megkérdezi, hogy vajon illik tapsolni egy esküvőn a temetőben? Megs eldobja a virágot, ami egy gyomláló néninél landol, Sheila szalad is, és veszi vissza tőle, biztos Tommy-ra feni a fogát. A pap találóan Gavity-nek nevezi el a párt, nagy taps, öröm, nevetés.

Már Tommy-éknál vagyunk, szól a zene, mindenki táncol, a halotti torból lett egy kisebb lakodalom. Tommy odakerül az új testvér mellé, aki megmondja a tutit, boldognak kell lenni, nem szarozni, gyúrjál arra. Majd távozik, ezt kihasználja Sheila, aki erotikus táncot lejtve libeg Tommy elé, és súgja neki, hogy megvettem a házat. Tommy erre nem tud mit lépni, csak annyit, hogy keressünk egy üres szobát. Ami nem olyan könnyű, mert az egyikben Megs éppen nászúton van Sean-nal, és annak megfelelő tevékenységet is folytatnak, a másikban Mikey beszélget a pappal, de végül sikerül. Itt nagy levegőt vesz, majd közli a várakozó Sheila-val, hogy meghozta a döntést, otthagyja az FDNY-t, jöhet a parti ház, napozás, bikinis lányok. Sheila enyhén szólva rohamot kap, és csókolja szájon az elképedt Tommy-t. Hmm, majd meglátjuk ezt még.

Címkék: ments meg
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2009.04.16. 22:22:39

Áááá,ezer hála a hogyvoltélrt, jobban vártam már, mint Jézus második eljövetelét. Csütörtökön mindig hazamegyek a kocsmából a film kezdetére, de múlthéten teljesen kiment a fejemből...

zenoli 2009.04.17. 13:04:50

@Bányapeat: Szívesen, nem csoda, hogy soknak felejtős, amilyen későn van(volt).

kamarti 2009.04.17. 18:35:02

pedig az eheti is mennyire ott volt, igazi érzelmi hullámvasút, ahogy szokott: az egyik percben hangosan röhögtem, a másikban meg jött a szissszz... nálam abszolút dobogós ez a sorozat!

zenoli 2009.04.17. 19:05:39

@kamarti: Jaja, én is ezért szerettem meg, mert egyáltalán nem kiszámítható, nagyon jól elegyíti a humort a drámával, sosem tudom, mi lesz a következő lépés.
süti beállítások módosítása