Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Kaméleon 2x18 - Stolen

2009. március 21. 10:00 - missparker

Hű, ez egy nagyon pörgős rész, vágjunk bele. Jarod orvos Sunnyvale-ben, Californiában, épp végzett az ügyével, már kipakolta a szekrényét, csak a piros füzetet hagyta benne. Ma jött meg az áthelyezése, a kolléganője még csodálkozva mutat egy újságcikket neki, képzelje, letartóztattak itt egy orvost. Az illető bevallotta, hogy megmérgezett egy adminisztrátort, de hogy szedhették ki belőle a vallomást? Dr. Jarod Pearce vigyorog, hát biztos megkóstolta a gyilkos gyógyszerét, a Panalexet.

Nem tud simán lelépni, fennforgás van, hoztak egy balesetest, elütötték, miközben őrülten futott egy telefonfülkéhez. A beteg zsebében Jarod talál egy kulcscsomót és egy zsaroló levelet. A telefonfülkénél kell várnia az utasításokat 4 órakor. Még 5 perc van, futás. A fülkében már csörög a telefon, felveszi. Aha, a rejtélyes Mr. Harper, hát így néz ki. A rabló kétmillió dollárt akar másnapra, különben megöli a gyereket. A fülkében van egy mobiltelefon, mostantól azon hívja. Jarod Patrick apja lesz, bevillan neki egy kép a saját elrablásáról. Na jó, de merre induljon ennyi infóval? A kocsikulcshoz tartozó autót a telefonfülke mellett megtalálja, nézzük, még mit lehet megtudni. Egy irattáska, egy piros baseballsapka, jogosítvány, egy Forbes-könyv George Harperről, a rejtélyes milliárdosról. A könyv szerint az utolsó ismert fotó 20 éve készült róla. Jarod próbálja összerakni az infókat, ül a kocsiban, gondolkodik, egyszercsak fegyvert fognak rá, ki a fene maga? George Harper. A fegyveres nem hiszi, mert ő Mr. Harper biztonsági főnöke. Ezt nehéz lesz kimagyarázni.

Broots nyomra lelt, Jarod a Panalex gyártójánál dolgozott 3 hetet. A gyógyszergyár egyik fő részvényese Raines, hihi. Ahogy megemlítik a Rémet, meg is jelenik. Sydney lehűti a kedélyeket, ez kicsit sem biztos nyom, amíg rá nem jönnek, mi motiválta Jarodot. A Rém szerint csak őt akarta szívatni, a részvényeit akarta. Ha így lenne, már földönfutó lennél, vén hülye. A Rém tovább vádaskodik, szerinte Sydney kint akarja tartani Jarodot. Közben kapunk egy képet Patrickről is, az apukáját követeli.

Jarod kidumálta magát Alambar, testőr előtt, együtt mennek a kórházba, nem biztos, hogy Mr. Harper túléli. Patrick anyja régebben meghalt. Alambar FBI-os volt, tudja, hogy hiába fizetnének a rablónak, úgyis megölné Patricket, hogy ne azonosíthassa. Biztató. Jarod ráveszi, hogy bízzon benne, ő is sokat tud az emberrablásról. Hogy rabolták el a gyereket? Limuzin hozza-viszi mindenhová, a sofőr megbízható. Az iskola előtt csak Patrick táskáját találta a zsaroló levéllel. Újabb emlékképek, anyu beszélget Jaroddal, a tanácsadók, akik náluk jártak, azt mondták, nagyon tehetséges, ő pedig nagyon büszke mami.

Jarod Mr. Harperként találkozik az iskola biztonsági főnökével, Bentonnal. Patricknek különórája volt iskola után. Itt az ideje Sydneyvel is beszélni az aggasztó emlékképekről. Jarodot elrabolták az éjszaka közepén, most is azt a félelmet érzi, amit akkor. Szembe kell nézni vele. 'És te Sydney, hogy nézel szembe azzal, amit velem tettél?' Sydney mentegetőzik, talán Jarod kinti élete azt mutatja, valami jó is kisült ebből az egészből. Sovány vigasz ez mindenkinek. Sydney késve érkezik egy belső meetingre, Miss is szemrehányást tesz, ott van Raines is, gyűlnek a gólemek is, Broots elmondja a legújabb eredményeket, Sydney visszakérdez, gyerekrablás volt-e arrafelé? Miért is, Sydney? Az utolsó beszélgetését Jaroddal visszajátsszák neki, ez a Rémet igazolja, a kapcsolatuk akadályozza Jarod elfogását. Nem, azt akadályozza, hogy Jarod végleg eltűnjön a szemük elől. Miss a Rémnek ad igazat, Sydney faképnél hagyja az egész bagázst, azzal a félmosollyal, amit akkor szokott elsütni, mikor tudja, hogy úgyis Jarod fog nyerni.

Kórház, Jarod ismerkedik a szerepével. Fontos, hogy a rabló ne kapja hazugságon, így kért pár holmit Patrick szobájából, hogy megismerhesse. Elmosolyodik: az Empire State Building ismerős neki valahonnan, Patrick is szereti a 3D puzzle-t. Este a kórházban alszik, rémálmokkal küzd megint, az elrablását éli át újra és újra.

Felébred, Mr. Harper is magához tért, őt megnyugtatja, hogy foglalkoznak Patrick ügyével. Broots megtalálta a panalexes ügyet, Miss még elkapja Sydney-t a liftben, Sunnyvale-be mennek, Willie-t, Raines gólemét is vinniük kell. Amit Raines nem tud, hogy már Sam is úton van (igen, az jó, Sam hatékony szokott lenni). Miss még most is úgy véli, van igazság abban, amit Raines mondott. Jarod Sydney munkáját végzi odakint. Meg a tiédet is Miss, ásogatja kifelé a múltadat.

Jarod erről mit sem sejtve az iskola környékét járja végig, úgy, ahogy Patrick tette. Szemben van egy újságárus, képregényekkel, Patrick vett egyet, amíg várakozott. Megjelenik Alambar. Ellenséges, nem bízik Jarodban, követte. A kukában megtalálják Patrick könyveit, a rabló innen vitte el. Van egy biztonsági kamera a közelben, lássuk a felvételeket. Alambar kicsit megütközik Jarod lakásán, egy rakás Pez, újságcikkek kiragasztva, nem úgy néz ki, mint egy orvos lakása.

A szalag használhatatlan, Jarod tombol. Mindegy, menjünk Harperhez, mindjárt hív a rabló. Alambar megint fegyvert ránt, beszélt az FBI-os haverjaival, lenyomozta Jarodot. Illetve, nem is talált Dr. Pearce-t. Biztos már a telefonfülkében lepaktált a rablóval. Megcsörren a rabló telefonja, Jarod nem győz könyörögni, hagyja már, hogy felvegye. Oké, a telefonfülkéhez kell menni a pénzzel, bevágódnak a kocsiba. A sarkon Sam még látja elhajtani őket, jelent telefonon Missnek. De hiányoztatok. Jarod a rablóval beszél a fülkében, Alambar a kocsiban vár, a rabló távcsővel figyeli őket. Kiszúrja a gólemeket, azt hiszi, rendőrök. Affranc. Jarod körülnéz, a gólemek és Missék felé tartanak. A telefont nem teheti le, a rablót meg kell győzni, Patrick veszélyben. Missék pár méterre vannak, de Jarod még beszélni akar Patrickkel. Tűnj már onnan. Szeretlek apu, hallottad a hangját, mostmár tényleg tűnés. A rabló még beszól, nagyon okos kisfia van, minek neki speciális oktatás? Willie nagyon jó futó, már csak pár méter, de megérkezett Alambar, felveszi Jarodot, irány Patrick apja, a kórházban. Szóval, ki üldözött? Valószínűleg az egyik rabló, hát persze. Jarodnak beugrik valami: a rabló tudta, hogy Patrick speciális osztályba jár, és tovább marad, mint a többiek. De azt honnan tudta, hogy egyedül lesz? Missék is megérkeztek a kórházba, a piros füzetet is megtalálják. Kérdeznek egy doktornőt, látta-e Jarodot. A dokinő kér egy percet, lead egy sürgősségi jelzést telefonon. Kösz dokinéni, Jarod személyhívója megszólal. A dokinő még szóvaltartja Misséket, elmondja, hogy Jarod az emeleten van, majd rossz szobába kíséri őket. Miss nem ugrik be, ilyenkor szokott Jarod az orruk elől meglógni, most nem hagyja. A szembenlévő szobában megtalálják Harpert, mást nem, ez sem nyert. Jarod két szobával arrébb a dokinőt hülyíti tovább, köszi, hogy fedezi a munkámat, tudtam, hogy a gyógyszergyár ügyvédeket küld utánam. Miss nem adja fel, Broots nyomozza ki, hová küldik Jarod fizetését. Jarod kilóg a kórházból. Talál egy iskolai körlevelet, a diákokat a másik kapunál vegyék fel a kedves szülők, útfelújítás miatt. Benton írta alá. Csak épp Harperék nem kaptak a levélből, így Patrick egyedül várakozott.

A biztonsági kamera felvétele mégiscsak jó valamire, a rablás után egy alak sétál be a képbe, rádióval a kezében. Ez Benton lesz. Jarod elkapja, egy furgonba vágja, megkötözi. Na te szemét, hol van Patrick? Benton nem beszél, fél, hogy a rabló őt is megöli. Jarod fegyvere most közelebb van, attól kell félnie. Patrick a telefonfülkével szemben, egy raktárban van. Bentont a kocsiba zárja, hívja Alambart, ő most Jarod lakásán van, ott találkozhatnak. Jarod megérkezik, Alambar a székhez bilincselve ordít, fuss. Késő, Miss 3 lépésre áll tőle a folyosón. A másik oldalon Sam, Jarod kétségbeesik, mi lesz így Patrickkel? Ennek vége, Sam lefogja.

Miss elégedetten, Sydney elborzadva nézi a Jarod bukását.

Csörög a rabló telefonja, Jarod könyörög, hagy vegye fel, egy gyerek élete múlik rajta. Miss nem engedi, győzelemittasan vágja földhöz a mobilt. Sydney, segíts, ne engedd, hogy újra megtegyék valakivel. Ez hat, de nem eléggé, Sydneynek eszébe jut a kicsi Jarod, amint veri az ablakot, az anyját követelve, de Sydney csak áll, mint hintaló az ügetőn.

Jön Willie, innen majd átveszi. Miss fegyvert ránt, még mit nem. Sam és Willie birkóznak Jarod fölött, Jarod kihasználja az alkalmat, hogy leléceljen. Willie fegyvert ránt, Sydney lefogja. Jarod fut, Miss is lőne, Sydney eléugrik.

Jarod az ablakon át távozik, futás Patrickért. A rabló is hívná Jarodot, a telefon nem kapcsolható, Miss amortizálta. A rosszarcú berág, indulna fegyverrel a gyerek felé. Jarod pont megérkezett a raktárba, nagyon dühös az elmúlt percek eseményei miatt, nem is koncentrál rendesen, a rabló kerül fölénybe. 'Most végignézi a fia halálát, Mr. Harper'. Képek villognak a saját elrablásáról, 'nem vagyok Mr. Harper', ez új erőt ad. Jarod elbánik a fickóval: falhoz csapkodja, feltörli vele a padlót, fojtogatja, a régi képek folyamatosan villognak a szeme előtt, üti a rosszarcot, ahol éri. Megjelenik anyu képe, 'én vagyok a legbüszkébb mami a világon' - akkor talán nem kéne gyilkolni, leáll végre, és Patrickkel foglalkozik.

Sydney befenyíti Raines-t, a jelentésében az lesz, hogy, ezt nem Miss, hanem Willie szúrta el. Miss újra a régi, Parker-apunak vajon mennyire fog tetszeni ez a jelentés? A Rém elnyikorog, Miss és Sydney megbeszélik, hogy mindketten ugyanannyira vissza akarják hozni Jarodot (muhaha).

Patrick bemegy az apukájához a kórházba, Jarodnak megköszönik a segítséget, jót játszanak a kirakóssal.

Még Alambar is megígéri, hogy nem fog emlékezni rá, bárki is keresi.

Címkék: a kaméleon
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aszusz 2009.03.22. 18:19:07

Hú, ez jó rész volt. Ritka az olyan, amikor Jarod nem tervezi meg előre az egészet, csak belecsöppen valamibe. De itt látszik igazán, hogy mire képes. Miss pedig nem volt szimpi, amikor összetörte a telefont, bár meg lehet érteni őt is. Viszont Jarodnak nagy mákja volt, hogy Willie bekavart. :)
Nem lehet tudni egyébként, hogy tervezik-e tovább adni? Valahol a harmadik évad közepén vették le a műsorról, ha jól emlékszem.

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2009.03.23. 17:27:38

Az RTLKlub szentül megígérte a port.hu fórumán, meg a sorozatjunkie-n is, hogy végig le lesz adva. Mostmár nem nagyon hiszek benne.

Pissta 2009.05.11. 15:37:44

"Sydney csak áll, mint hintaló az ügetőn." ez jó! ;)
süti beállítások módosítása