Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

True Blood 1x05 – Sparks Fly Out

2009. március 05. 11:00 - Madmoazell

Sookie és Bill hazaérnek a Fangtasia-beli kiruccanás után. Bill a rendőr-inzultálás után nekiáll magyarázkodni, hogy a vámpíroknak általában problémáik vannak a törvény embereivel, ez a pasi meg még provokálta is. Sookie berág rá, hogy még ki is szívta volna a férfi vérét, ha ő nincs ott, és kijelenti, hogy inkább él unalmasan és biztonságosan, Bill pedig ne is menjen utána. A bokorban a már sokat látott kutya figyel.

 

Tara majdnem szétveri Lafayette ajtaját a kopogtatással, majd mikor a fiú beengedi a lakásba, nekiáll üvöltözni, hogy minek adott V-t Jasonnek. Unokatestvére végül megígéri, hogy másnap meglátogatja azt a marharépát, bár Tarának ettől nem lesz sokkal jobb. Másnap reggel a Nagyi azt hallgatja éppen telefonon, ahogy egy ismerőse jól letolja, miért hisz ennek a Billnek, és különbenis, hogyan kedvelheti ennyire, mikor Sookie lejön a szobájából reggelizni. A Nagyi rögtön levágja, hogy előző este kicsit összemorogtak Billel, de unokája rögtön előadja, hogy nem veszett ő vele össze annyira, csak éppen nem akar a barátnője lenni.

Lafayette tényleg meglátogatja Jasont, aki egy kolbászon prezentálja neki, mi is történt vele a sürgősségin előző este. Jason le akarja tiltani arról, hogy árulja a cuccot, mert mindenkinek csak bajt okoz, de Lafayette jobb ötlettel jön elő. Meg fogja neki tanítani, hogy hogyan kell a cuccot használni. Ha jól csinálja, akkor teljesen új dimenziók nyílhatnak ki előtte. Persze Jason belemegy, elkezdődhet az oktatás. A módszer abban rejlik, hogy cseppenként kell megízlelni, az hozza ki a legjobb hatást, ami amúgy mindenkinél más.

 

A Merlotte-ban Arlene faggatja Sookie-t, hogy milyen volt a vámpírbár előző este. A lány hamar kifakad, hogy ijesztő volt az egész. Sam annak örömére, hogy megtudja, hogy kvázi szakítottak Billel, elhívja az esti Dicső Háborús Leszármazottak szeánszára, ahol majd vámpírunk fog beszélni. Sookie persze levágja, hogy ez egy randi, és igent is mond rá, mert mindenki őket figyeli a bárban. Andy Bellefleur a szokásos napi hamburgeradagja közepén nekiáll kifaggatni a Stackhouse-lányt, hogy mióta kavar Jason Tarával, de mivel nem is történt semmi, Sookie értetlenül bámul rá. Mivel Tara már ott van a bárban, a lány nekiáll faggatni, és persze kiderül az alibi-s dolog. Ezen kívűl viszont semmi más, ami Sookie-nak gyanús lesz.

 

A templom már majdnem televan, mindenki kíváncsi a vámpírra. Bill a hátsó szobában vár a jelenésre, és csúnyán néz, mikor meghallja, hogy Sookie Sammel érkezik. Jason eközben erőteljesen haluzik, odabent pedig a környék rosszfiúi készülnek valamire. A Nagyi bejelenti, hogy ma este Bill fog mesélni a múltjáról, vámpírunk pedig első mozdulattal lerántja a zászlót, amit lepel gyanánt tettek rá a háta mögött lévő keresztre. Merthogy az kamu, hogy a vámpírok „allergiásak” a keresztre. Nekiáll mesélni egy kicsit a vámpírokról, és arról, hogy milyen jó lenne, ha sikerülne együtt élniük az emberekkel. Aztán jönnek a háborús emlékek, és míg beszél, három hülyegyerek előkap egy rakás fokhagymát. Billről ez is lepereg, újabb állítás megcáfolva.

 

Mikor Bill elmondja, amit gondolt, jönnek a kérdések. Az első férfi azt szeretné tudni, hogy ismerte-e a felmenőit, a polgármester pedig talált egy fényképet Billről, amikor még nem volt vámpír. Megtudjuk, hogy vámpírunk a háború után vált vérszívóvá, és már nem tudott visszamenni a családjához soha többé. Meg is könnyezi az emlékeit, és látjuk, hogy véres a zsebkendője, amivel megtörli a szemét. Az előadás végén Andy fia, Terry odamegy megölelgetni, mert végre van valaki, aki átéli a háború borzalmait. Terry ugyanis Fallujah-ban harcolt korábban. A mai egy vámpír-lexikon-bővítő nap, megtudjuk azt is, hogy Bill nem tűnik el a fényképekről, ez is csak egy legenda. Sookie is odamegy hozzá Sammel gratulálni, aki még mindig féltékenynek tűnik, át is karolja a lányt, míg beszélgetnek.

 

A Merlotte-ban nélkülük is folyik az élet. Hoyt kitalálja, hogy ki kéne próbálniuk a Valódi Vért, de René annyira nem rajong az ötletért. Jason eközben valóságos istennőnek hallucinálja be Tarát, a V még mindig hat. Mikor odamegy a lányhoz még egy kör piáért, nekiáll simogatni a karját, mert olyan puha, Tara meg persze levágja, hogy még mindig be van állva. Jason elkezd neki udvarolni, de szegény lány nem nagyon értékeli, nem is érti túlságosan. A konyhában Lafayette éppen felhúzza magát, Arlene ugyanis visszahozza az egyik hamburgert, amit az a társaság rendelt, akik korábban fokhagymát nyomtak Bill arcába. Szerintük ugyanis a hambi AIDS-es is lehet, és úgy már nem is kell. A fiú erre megmondja nekik a véleményét, és végülis igaza van, ha odamennek enni, azt eszik, amit ő főz.

 

Sam és Sookie közben kávéznak egy cukrászdában. Kiderül, hogy amikor a lány belehallgat Sam gondolataiba, csak szavakat és furcsa hangokat hall. A randi végül nem úgy sül el, ahogy kéne. Összecsókolóznak, de Sookie bizonytalan, és egy félszavából Sam rögtön levágja, hogy Bill még mindig a képben van. Szerinte nincs jövője egy vámpírral, a lány szerint meg pont hogy van, hiszen ő nem halhat már meg. Végül Sam kicsit bedurvul, Sookie pedig otthagyja. A Merlotte-ban ezalatt Hoyt csajozni próbál. Tara kihozza neki a Valódi Vért, de nem igazán ízlik neki, Jason pedig nekiáll osztani az észt, hogy a V az igazi tuti. A csajozás közben meg nem igazán jön össze, a hölgyeménynek nem nagyon jön be a Valódi Vér.

 

Bill otthon összefut a seriffel és a nyomozóval a háza előtt. A nyomozással kapcsolatban akarják kikérdezni. Kikérdezik a halott lányokról, és Bill megmondja nekik, hogy ha az áldozatok ki voltak véreztetve, akkor tuti vámpír a gyilkos, ha pedig nem, akkor nem valószínű. A seriffék dolguk végeztével elmennek, Bill pedig egyedül marad, és feltolulnak az emlékei. Megtudjuk, hogyan lett belőle vámpír – sérülten keresett szállást, és a házban, ahova menekült, egy vámpírnő élt. Mikor Bill nem akart vele lefeküdni, cserébe megharapta, majd megitatta a saját vérével. Immár vérszívóként nem térhetett haza, képtelen lett volna végignézni, hogy öregszik és hal meg a családja.

 

Tara éppen szemetet visz ki a bárból, mikor furcsa hangokat hall meg. Ennyit arról, hogy Jason mennyire odavan érte, máris kufircolja a csajt, aki lepattintotta Hoyt-ot. Közben Sookie hazaér a városból. Borzalmas dolog várja otthon – a Nagyi halott.

Címkék: true blood
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása