Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Battlestar Galactica 3x15 - A Day in the Life

2009. február 06. 09:03 - Freevo

Adama a házassági évfordulóját ünnepli, és ebből az alkalomból -- akárcsak minden évben -- felidézi egykori felesége emlékét. Tyrol és Cally egy használaton kívüli légzsilipet mennek megjavítani, hátha még jó lesz valamire, de a nő egyfolytában picsog, amiért neki kell elvégeznie a piszkos munkát, miközben a gyerekükkel kéne foglalkoznia.

Cally épp a szánkba rág egy csomó nyilvánvaló dolgot a házasságról, amikor bezáródnak a zsilipkamra ajtajai, és kiderül, hogy a burkolat valahol szellőzik, mert elfelejtették rendesen betapasztani, miután a cylonok átlőtték. Ha nem sikerül időben befoltozni, Tyrolék megfulladnak.

Adamának találkozója van Roslinnal, és a képzeletbeli felesége közben azzal piszkálja, hogy nem kéne titkolnia a Laura iránti érzéseit csak azért, mert ő a kolóniák elnöke. Roslin arról jött tárgyalni, hogy Baltar közelgő tárgyalásához egy szervezőbizottságot kéne rendelni, mert mióta a cylonok rájuk támadtak, teljesen elfelejtették, hogyan kell pereskedni. Az élére Leet javasolja, mert valószínűleg a jogász nagyapjára ütött, és különbséget tud tenni jó és rossz között.

Adama megy is megbeszélni a dolgokat Leevel, de a neje most sem hagyja békén: arra tesz megjegyzéseket, hogy az öreg fölvette "Az Admirális" álcáját, és még a hozzátartozóival sem bír közvetlenül bánni. A fia épp a légicsapatot utasítja rendre, amiért az elmúlt másfél hónapban, mióta nem találkoztak cylonnal, hanyagabbak lettek az őrjáratok során. Apu büszke is rá, de amikor elújságolja neki, hogy Baltar meghurcoltatását kéne menedzselni, Lee udvariasan elutasítja a felkérést, mert így is elég dolga van.

Tyrolék akárhogy próbálják befoltozni, a repedés a burkolaton csak tovább tágul, úgyhogy most már szükség van a teljes főtiszti karra is a zsilipnél. Tigh, Adama és Lee érkeznek megnézni a műsort, ahogy a főnök és a felesége megpróbálja eldönteni, hogy megfagyjanak, vagy inkább megfulladjanak-e akicsit hosszúra nyúlt szellőztetés végén.

A zsilipet belülről nem lehet kinyitni, ha meg berobbantanák, azzal elintéznék Callyt és Tyrolt is, úgyhogy az admirális utasítja Leet, hogy dolgozzanak ki valamilyen mentési tervet. A következő pillanatban máris a hangárban járunk, ahol Sharont készítik fel arra, hogy egy Raptorral várja a két bajbajutottat a kijáratnál. Elmagyarázzák az ötletet Tyroléknak is, ők pedig nekilátnak felkészülni egy űrsétára.

Cally elmagyarázza, mit jelent az árvaság, hátha valaki nem értené, mi lesz a fiukkal, ha az ő kirándulásuk balul sül el. Összeölelkeznek, aztán Adama parancsba adja, hogy robbantsák a zsilipet. Odakint Sharon már nyitott ajtóval lebegteti a Raptort, próbálva elkerülni a kirepülő törmelékeket. Némi egyensúlyozással befogja a vákuum által kicibált Tyrolt és Callyt, akiknek a landolását Lee és Starbuck csillapítja le a bejáratnál.

A két űrturistát a gyengélkedőre viszik, Lee pedig megy az apjához, hogy kérdőre vonja, miért viselkedik ma furcsán. Az öreg felvilágosítja, hogy a házassági évfordulója van, mire a fiú nosztalgiázás helyett eloszlatja az apja illúzióit az exnejéről. Miután ők elváltak, Carolanne Adama megszűnt a gondoskodó anyuka lenni, a hangulat-ingadozásai alkoholizmusba fordultak, és rosszabb volt vele élni, mint mikor bázisról bázisra kellett költözniük az apjuk miatt.

Tyrol egész jól viselte a hirtelen környezetváltozást, viszont Callyt inkubátorba kellett rakni. A főnök a gyerekükkel látogatja meg, és megígéri, hogy mostantól megpróbálnak gondoskodni a piciről, és majd felváltva járnak dolgozni. Lee hazatér a saját feleségéhez, ahol már egy jó adag jogi szakkönyv várja, amelyek mind a nagyapja tulajdonát képezték. Az öreg Adama küldte őket, hátha egyszer a fia ki szeretné próbálni ezt a szakmát is, ahogy még a katonaság előtt fontolgatta.

Roslin lassan visszatér a saját hajójára, de búcsúzóul még ajándékba ad Adamának egy ponyvaregényt, és kicsit elméláznak az új-capricai szép időkön. Mielőtt még túlságosan bensőségessé válna a hangulat, az admirális megjegyzi, hogy vannak bizonyos kötelezettségeik, és visszazökkenünk katona- és politikus-módba. Adama ezután búcsút vesz a felesége emlékétől, aki egész nap egy délutáni szappanopera képi világában kísértette őt, de ígéretet tesz arra, hogy egy év múlva is látni fogják egymást.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása