Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gyilkos Elmék 3x15 - Magasabb hatalom

2009. február 02. 09:00 - kockaspingvin

Egy nő (a Xénából a szőke csaj) otthon meséli valakinek a telefonon hogy igen, most lett volna Amy szülinapja, és Paul nagyon jól bírja, ő már csak ilyen optimista. Nagy eséllyel Amy a kislány a fényképen amit néz, Paul pedig a férje lehet, de mivel mindeközben vészjósoló vihar tombol, és még az áram is kimegy, valószínűleg már nem sokáig. És tényleg, a fürdőszoba ajtó zárva, alóla folyik a víz, már egész szép kis tócsa gyűlt össze. A nő betöri az ajtót, és a kádban találja a férjét, a pirítóval, ami nem is pirító hanem valami fűtő berendezés mint az később kiderül. Úgy látszik mégsem a vihartól ment ki az áram.

J.J.-t hívja egy helyi rendőr, és ő prezentálja az ügyet a csapatnak Hotchot leszámítva, ugyanis ő megbeszélte Rossival, hogy csak később csatlakozik, mert beszélni akar a fiával, hogy ne veszítse el őt is a válással. Tehát az ügy: 3 hónapja 14 gyerek meghalt egy tűzbalesetben, azóta 5 öngyilkosság történt az érintett családok körében. Morgan közli hogy „és?”, szokjunk hozzá, ebben a részben ez a dolga. Szerinte csak arról van szó, hogy egy rendőr nem akarja elhinni hogy a bátyja öngyilkos lett, mert persze ez állt a telefonhívás mögött. Reid rávilágít hogy azért elég fura hogy pont 2 hetenként történtek az öngyilkosságok, és hogy egy tragédia után nem növekedni hanem épp hogy csökkenni szokott az ilyen esetek száma. Morgant nem győzte meg, de nem ő dönt, úgyhogy főcím.

Morgan tovább mérgelődik a repülőn, hogy Hotch sose vállalta volna, és nincsenek is tények, nincsenek akták se. Rossi szerint azért nincsenek, mert a tettes azt akarta hogy öngyilkosságnak tűnjenek, arról meg ugye nem készül akta. Ha ez igaz, akkor egy „halálangyallal” van dolguk, aki meg van győződve róla, hogy segít az áldozatainak. Megérkezve Reid és J.J. maradnak a kapitányságon, és lebeszélik Ront, aki kihívta őket, hogy a médiát tájékoztassa amíg nincs egyértelmű bizonyíték a kezükben. Ronnak ez nem nagyon tetszik, mert az ugye még egy hullát jelent. Közben Rossinak csak annyit sikerült kideríteni hogy „Paul sose tett volna ilyet”, nem érdekes, annál eredményesebb Prentiss és Morgan: volt valami gebasz a konnektorral, amit nem értettem pontosan, majd valaki okos leírja kommentben, a lényeg hogy nem volt korszerűsítve ellentétben a konnektorokkal Morgan 4 ingatlanában (!!!), és aki beledobta a fűtőizét nem véletlenül választotta pont azt a konnektort, biztosra ment, tehát értett hozzá. Építkezési vállalkozóként Paul ezt biztosan tudta, nem áll túl jól az ügy.

De hogy megnyugtassanak minket, nem hiába utazott a csapat, még ha ők ezt nem is tudják, egy nő beenged egy pasit a lakásába, megígéri a babájának hogy mindjárt jön, de végül beesteledik, és a nő ott lóg a babától pár méterre, brrr. Na itt valami tutira nincs rendben. Prentiss szerint sem, amit persze a másnapi helyszínelésnél szóvá is tesz, de Morgan továbbra is szkeptikus, főleg hogy nincs semmi nyoma dulakodásnak, és valahogy felkerült a test a kötélre. Prentiss avval érvel, hogy amit Paul házában találtak egybevág az öngyilkossággal (rendetlenség = szétesett élet, ellentétben a tűzeset előtti élettel), de itt minden arra utal hogy a nő továbblépett. Végre rájönnek hogy ha van is tettes, mind önként engedték be, akkor talán kiütötték az áldozatokat valamivel? Garciát rá is szabadítják a témára, tessék találni valami drogot az áldozatokban.

Reid a levél analízissel még nem sokra megy, mert búcsúlevelet is találtak mindenhol, csak eddig ezt senki nem említette a részben, na mindegy, szóval a kézírás stimmel, de a betűk írásmódja ellentétben áll a szöveggel. A szöveg egy búcsúlevél, de a kézírás optimizmust sugall, ami elég fura, és azt is kizárja hogy kényszer alatt íródott volna. Közben Hotch megjön és mi is megtudjuk mire jutottak: ha van tettes akkor egy 35-40 éves fehér férfiről van szó, aki udvarias és nem kirívó. Az áldozatai megbíznak benne, mivel mind beengedték a házba. Az életében kell hogy legyen egy tragikus esemény, melynek során megölt valakit hogy segítsen rajta, és ezt az első gyilkosságot próbálja racionalizálni a további gyilkosságokkal. Ja, és Ron, nem jó ötlet mindezt elmondani a csapatodnak, mert ez a típusú gyilkos gyakran orvos, vagy éppen rendőr. A feladat: rá kell jönni hogy került kapcsolatba az áldozatokkal.

Látunk egy terápiás csoportot, ahol egy férfi elmeséli hogy azért kezdett inni, mert a fia meghalt a tűzben, hát ez nem sok jót jelent rá nézve. Közben J.J. És Prentiss beszél az érintett családokkal, figyelmeztetik őket, valamint megpróbálják megtudakolni hogy nem ismernek-e rá a tettes leírására, az egyik anya eléggé sérelmezi hogy pár héttel a lányuk temetése után ilyenekkel zaklatják, és kivonul. Prentiss szerint inkább foglalkozna a saját fiával, amíg beszélgettek egyszer se nézett a nő a fiára, hozzá érni végképp nem bírt, itt se túl rózsás a helyzet. Garcia beszámol, semmi nyoma semminek, tehát arra jutott, hogy valamiféle bénító szert kellett használnia (mert hogy az gyorsan lebomlik és nem marad nyoma) és nagy eséllyel tűvel adta be, és ezen elindulva találtak is egy tűnyomot a legutóbbi áldozat fején. A paralitikus szer azt is jelenti, hogy az áldozatok végig maguknál voltak, brr ez a rész egyre hidegrázósabb. Persze a szert az interneten bárki megrendelheti, ez a nyom nem vezet sehova.

Közben látjuk a férfit a csoportból aki korábban beszélt, és egy másikat, majd egy vágás után már az áldozat lakásán vannak, az áldozat ártalmatlanítva, a tettes biztosítja hogy azonnal tudta mit vár tőle az áldozat, amint ránézett, és sajnálja hogy eddig tartott, de most már itt van és segít. És meghúzatja a bénult áldozattal a ravaszt. A helyszínelésnél találnak az áldozaton tűnyomot, és fura levelet, már Morgan is hajlandó belátni hogy van tettesünk. Reid megismétli az ismereteket a levelekről, és hozzáteszi hogy milyen fura hogy nem szólnak senkinek, nincs benne búcsú, mintha maguknak írnák. Például egy terápiás kezelés keretében. Végre haladunk, Garcia a számtalan lehetséges anonim csoportot 11re szűkíti, meginterjúvolják ezeknek a vezetőit mivel ugye a tagok mind titkosak és őket nem lehet.

Van egy sztori ami minden csoportban elhangzott: szegény Peter 15 éves koráig 1 szobában aludt a bátyjával, az apjuk pedig minden éjszaka molesztálta őket míg ő alvást tettetett, végül a bátyó nem bírta, és öngyilkos lett. Csakhogy ha ő a tettes az utolsó rész nem igaz, mert ez kellet hogy legyen az első kegyelem-gyilkosság. Néhány részlet alapján Garcia kideríti a személyazonosságot és a jelenlegi címet, ahol persze épp nincs senki, viszont találnak egy faliújságot időpontokkal, csoportos terápiákkal, és az áldozatok neveivel kiikszelve, persze van egy név ami még nincs kihúzva. Természetesen az anya az, akivel Prentiss és J.J. beszélt. A nő nem veszi fel, de szerencsére a férje tudja hogy épp hol van terápián, és lehet is száguldani.

Közben Peter előadja a „jaj lapos a gumim, de majd megoldom” c. számot, persze a nő felajánlja hogy elviszi a saját kocsijával. Amint a pasas elkezdi mondani hogy ő tud segíteni rajta, átértékeli Prentiss „zaklatását”, főleg hogy a háttérben már kiabálják a nevét, és beletapos a gázba, Peter hanyatt vágódik a kocsi meg egyenesen valami oszlopba. A csapat időben érkezett, Morgan megbilincseli Petert aki persze szentül állítja hogy semmi rosszat nem tett. Prentiss a nő lelkére beszél, hogy ne veszítse el a fiát is. Ronnak elmondják, hogy a testvére, Paul nem tartozott az áldozatok közé, mert nem szerepelt a neve a tettes faliújságán, és a naplója részletesebb elemzése is alátámasztja hogy öngyilkos lett, Ron persze ezt nem fogadja el. Hotch elmeséli hogy fura módon a fia nyugtatta meg őt, azt mondván hogy ne aggódj apa, minden rendben lesz. Prentiss néha úgy érzi hogy nem változtatnak ők semmi a világon, ezért Morgan elmondja miért van 4 ingatlana: a munkája során vagy ajtókat, vagy falakat bont le, és úgy érzi hogy így mindkettővel pozitív irányban befolyásolja a világot. Prentiss valószínűleg tud valamit amit én nem, vagy szed valamit, mert ahelyett hogy közölné Morgannal hogy ez faszság, vagy hogy he? Azt mondja, hogy igen, ez megnyugtató.

Címkék: gyilkos elmék
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Llew 2009.02.02. 10:09:33

Más sorozatban meg filmben az összes rendőr meg FBI-os mindig arról sír, hogy sokba kerül a gyerek sulija, a kocsi részlet, a mittudoménmi. Erre itt meg ilyen ingatlan mogulok vannak. Az előzőben a főnök vett és ajándékozott el egy felesleges házat, most meg Morgannek rögvest négy van.

kockaspingvin 2009.02.02. 13:04:38

Naja, de ez az FBI elit egysége vagy mi :) mindenki ide akar bejutni

Llew 2009.02.02. 13:46:28

Elit mi? Kaszálják a nagy dohányt, aztán, folyton csak azt várják, hogy legyen még egy hulla.
süti beállítások módosítása