Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Kaméleon 2x03 - Over The Edge

2008. december 06. 10:00 - missparker

Jarod egy vízzel teli tartályban lebeg, álmában a felhők közül anyja hívja haza a gyerekkori magát. Ő nem tud menni, az anyja pedig eltűnik a felhők közt. Serenity Beach, Oregon, Miss Parker és Sydney érkeznek az aktuális Mesélőhöz: Jarod egy indián sátorban lakott a tengerparton, egy meditációs tartály társaságában, amiben 4 napot töltött egyhuzamban. Nem hagyott hátra semmit, Mesélőnek csak egy-egy ölelést kell átadnia. Miss megemlíti, hogy fegyver van nála, és használni fogja, ha esetleg Mesélő tényleg át akarja adni. Jarod ipari alpinista mentőként dolgozik, az utolsó pillanatban kapja el a zuhanó munkást. Megint hős lett, beveszik a csapatba. Az egyik pozícióját féltő kolléga a Bobby nevű fiatal srác lesz, már látjuk. Jarod személyében új Pókember érkezett a csapatba. Pókember? Jarod számára megint valami ismeretlen. A kapitány nyugdíjba készül, Bobby akarja a posztját. A csapat rituáléja: ha volt egy sikeres mentés, bedobnak egy perselybe 5 dollárt, Chrisnek. Leesett a gyakorlótoronyból, most ébredt fel a kómából. Öngyilkossági kísérlet volt, így nem jár neki a biztosítási pénz. A többi kolléga, Roger és a csapat egyetlen női tagja, Jo-Ellen is nagyon kedvelték őt.

Broots érdekes híreket hallott, újabb Valaki jött a Központba, akitől félni kell. Szöszi harsányan kacarászik Szépfiúval, majd megindulnak szeretett triónk felé, bemutatják Valakit: Dr. Curtis, az a feladata, hogy elbeszélgessen mindenkivel, és rájöjjön, ki lőtte le Raines-t. Broots pánikol, Sydney nyugtatja: ha ártatlan, nincs mitől félnie. Miss kihívásnak fogja fel, szeret ilyet játszani.

Jarod és társai gyakorlatoznak, a szomszédban egy hippi költő kikéri magának a hangoskodást. Jo-Ellen szomorkodik a gyakorlótorony aljában, Roger itt találta meg Christ. Mi oka lehetett az öngyilkosságra? A számítógépén hagyott búcsúlevél semmit sem árul el. Depressziós volt ugyan, de nem voltak öngyilkos gondolatai, a munkáját imádta, miért pont itt ölte volna meg magát? Az anyja kiskorában elhagyta, az apja halála után megpróbálta felkutatni. Nem találta meg, de úgy érezte, közel jár. Kezdjük érteni Jarod motivációit az ügyben. Chris a kórházban pánikrohamot kap, Jarod és Jo-Ellen pont ekkor érkeznek látogatóba. Jarodból kitör az orvos, átveszi az irányítást a szerencsétlenkedő nővértől. Később a Pókember sztoriját tanulmányozza egy másik kórház folyosóján. Egy srác próbálja elmondani neki a lényegét, de a pókérzéknél Jarod elveszti a fonalat, nagy derültségünkre:

Idétlenkedés után a szokásos brutális váltás: Jarod igazi célja ebben a kórházban Chris anyját figyelni. A lánykori nevét használja, de azért nem volt nehéz megtalálni. Grace faképnél hagyja, nem akar a fiával találkozni. Jarod anyaképe annyira meghasonlott, hogy hazamegy pihenni:

Még mindig meditációs tartályban alszik egy tippiben, csak ezt most egy város közepén állította fel, valami régi csarnokban. Lakberendezőnek egyelőre nem hívják szerintem. Pihenés után egy kis házimozi, a gyerek Jarodot az anyai érintés milyensége foglalkoztatta. Sydney megint kegyetlen volt: felejtse el az anyját, sosem fog vele találkozni. Ez Jarodot még felnőttként is felbosszantja, csak elszántabb lesz tőle.

Sydney Curtis-szel beszél, pszichiáter a pszichiáterrel, izgalmas csata. Sydney fejéhez vágódik, hogy Jarodot fiának tekinti, bármit megtenne, hogy megvédje. Ráadásul Raines-t okolja Jarod tönkretett élete miatt. Sydney semmit nem árul el magáról. Szöszi és Raines nézi a meccset, ezt nagy fölénnyel Sydney nyerte.

Jarod Rogernek elemzi a Pókembert, szegény mekkora hős, mégis milyen szomorú. Jön a kapitány még egy gyakorlat lesz. Jo-Ellen mindent megtenne, hogy ne Bobby-val kelljen mennie, de a kapitány nem járul hozzá a cseréhez. Jarod elsüti gyilkos pillantását Bobby-ra, majd irány a kórház. Chris semmire sem emlékszik, Jarod az orvosánál kicsit jobban ért a neuropszichológiához. Furcsa az is, hogy aki leugrik egy toronyból, az hogyan zuhanhat a hátára. A sérüléséből úgy tűnik, ráesett valamire. Négy emelet zuhanást különben sem lehet túlélni. A dokinő tovább bénázik, semmire sem tudja a választ, Jarod vezeti rá a megoldásra. 'Baleseti sebész is volt?' 'Csak mielőtt rodeóbohóc nem lettem.' A dokinő kiakad, Jarod viszont kísérletezik.

Csak akkor eshet valaki a hátára, ha háttal rugaszkodik el, ez nem öngyilkosság. De mire eshetett rá Chris? Következő kísérlet, persze megint elmebeteg módon. Lemászik a torony falán, kicsit átéli Chris félelmét miközben nyiszálja a kötelét, zuhan két emeletnyit. Papírdobozokon landol: Chris sérülését a karabiner okozta. A szomszéd költőt is kikérdezi az esetről. Chris kiáltozott mielőtt leesett. A költő elmesélte ezt az egyik alpinista mentőnek, akitől kapott egy húszast ezért, de a rendőröknek már nem mondta. A srácnak vicces pókemberes pénzklipsze volt, hm. Vidámkodunk megint, Jarod és Roger görögdinnyét vásárol a bázis előtti kocsiból, Jarod még sosem evett ilyet. De nincs nála készpénz. Nem gond, Bobby kisegíti. Igen, pókemberes pénzklipsze van.

Broots és Curtis meccse következik. Curtis ugróiskolázó kislányokat szervezett a terembe nyomásgyakorlásként. Általános iskolai viselt dolgait emlegeti fel Brootsnak, bántalmazott, stréber kiskölyök volt, vajon most hogy tűri az elnyomást? Biztos unja már, hogy mindig, mindenki kiszúr vele. Broots nem ettől kap dührohamot, hanem akkor, amikor egy gólem érkezik az egyik kislányért. Magából kivetkőzve üvöltözik, a saját kislányát is így féltené, és igen, akár meg is ölné azt, aki veszélyezteti. A közönség most is Szöszi és Raines. Ez a meccs Curtis-é.

Jarod Sydney-t hívja, Grace-ről az jutott eszébe, hogy mi lesz, ha megtalálja az anyját, és anyu nem fog örülni a találkozásnak. Sydney nem biztatja: csak szeretnénk azt hinni, hogy az anyai szeretet feltétlen és örökkévaló. Nem az. De ha egy anya eldobja a gyerekét, akkor arról nem a gyerek tehet. Kösz Sydney, jó ötletet adtál, irány Chris anyjához újra. Grace heroinfüggő, a gyógyszeres leszoktatás nem hat. Jarod gyógynövényt ajánl, kiegészítőként, lelkére beszél megint. Még nincs eredmény.

Bobby megint zaklatja Jo-Ellent, egyre erőszakosabb, azt hiszi kettesben vannak, de a háttérből Jarod figyeli őket, a kritikus pillanatban beavatkozik. Hogy Bobby ne sejtsen semmit, idétlenkedik megint, nagy örömmel hoz egy magnélküli görögdinnyét, csak azt nem érti, hogy vették ki belőle.

Jo-Ellen elsírja Jarodnak, hogy nem meri Bobbyt feljelenteni, mégiscsak a következő kapitány lesz. Bobbynak nem ez az első ilyen esete az aktája szerint. Chris is rájött, meg akarta védeni a lányt.

Curtis - Miss Parker meccset nézünk, a pálya Parker-apu irodája. Miss bántóan szókimondó. Vállalja, hogy megfenyegette Raines-t. Jarodot el akarja kapni, akár holtan is. 'Szóval nem bánná, ha Raines lelőné őt?' 'Miért bánnám?' A renegát álarc tökéletesen elfedi Miss igazi lényét a pszichiáter előtt is. (Ez a jelenet sokban emlékeztet az Elemi ösztön elhíresült kihallgatására: gyilkosság vádja, keresztbe tett lábak - nadrágkosztümben, semmi közönségesség - cigire gyújtás, flegma stíl).

Elmeséli, hogy nagy örömet okozna neki Raines halála, de valójában arra vágyik, hogy fel is boncolja. Még a halála előtt. Curtis hebeg egy kicsit a túlzó őszinteségről, de Miss elunja a játszadozást. Elkapja Curtis torkát, a nyakkendőbe rejtett kamerába sziszegi az igazat: 'ha én lőttem volna, halott lennél, meg vagyok értve?'. Szöszi buta fejet vág, Raines dülledt szemmel hörög, mert más nem jut eszébe. Ezt a meccset sem Curtis nyerte. Jarod akcióra készül, képregényt olvas, köteleket mér, súlyokkal játszik. Levelet borítékol, fogy a Pez is, összetörik egy görögdinnye, megbeszél valamit a költővel.

A mentőkhöz riasztás érkezik, csak Jarod és Bobby van benn. Kimennek a hídhoz, egy munkás rosszul lett a függőállványon, Bobby akar lemászni hozzá. Jarod leereszti, majd elszabadul az orsó, Bobby üvöltve zuhan. Félúton Jarod lefékezi, beszélgetnek kicsit. Megnyugtatja Bobby-t, ez is öngyilkosságnak fog látszani, írt helyette búcsúlevelet is. Ledob mellette egy görögdinnyét, szépen szétplaccsan a betonon, majd indul a kötél újra, viszlát Bobby! Újabb fékezés. Bobby mindent bevall, igen, elvágta Chris kötelét a toronynál. A hídmunkás is feltápászkodik. A költő volt az, kezében egy diktafonnal.

Curtis számol be Raines-nek, nem jutott eredményre: bárki lehetett a hármasból, ennél szakmaibb véleménye nincs. Raines elkergeti, Szöszi viszont gondolkodik: lehet, hogy Parker-apu tudja? Akármerre is van most... hörög a Rém. Hoppá! Ha ő sem tudja, nem is ő tüntette el. 24 órával később egy raktárban Curtis botorkál a sötétben. Átadja az értékeléseit valakinek, és elmondja: úgy tett, ahogy az illető kérte, azt mondta Raines-nek, bármelyikük lehet. De elhozta az aktáját annak, aki szerinte megtette. Egy fekete kesztyűs kéz veszi át az anyagot. Curtis félve kérdezi: kvittek vagyunk? Egyelőre - szól Jarod.

Záróképnek megkapjuk a dokinő beszámolóját, Chris rendbejön. Grace is bejött a kórházba, Jarod bekíséri a fiához. Az újságban megjelenik a hír, letartóztatták Bobby-t. Jarod a tartályban lebegve átéli végre, hogy megfogja az anyja kezét. Boldogság, vége főcím.

Címkék: a kaméleon
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása