Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Kaméleon 1x09 - Mirage

2008. augusztus 16. 09:03 - missparker

Jarod elcsigázottan támolyog a sivatagban, perzsel a Nap, forog körülötte a világ. A gyermek Jarod hangját halljuk, 'tudni akarom, ki vagyok, ezért bármit elviselek', majd, 'nem adom fel, Sydney'. A gyerekkori kísérletben 3 napot tölt egy plexigömbben, negyven fokban. A sivatagban Jarod összeesik. A videót Parker, Broots, és Sydney nézik a Központban. A diszket az embereik találták odakint. Parker úgy gondolja, ez egy újabb játék, kár a gőzért, Sydney szerint Jarod valamit próbál közölni, de ő maga sem tudja, mit. Ez egy ugrás a semmibe.

Sydney persze nem téved. Jarod ejtőernyős oktatóként tandemugrásra készül. A tanítvány kicsit ideges, Jarod nyugtatja. Szegény tanonc megkérdezi Jarodot, hogy jó, maga a szakértő, hány ugrása is van? Ezzel együtt összesen egy, majd ugrás… a semmibe. Már csak a sivatagi képet kell megfejtenünk, mit keresett ott Jarod?

Egy texasi ejtőernyős iskolában vagyunk. Jarodnak fáj a dereka, kicsit súlyos volt a tanonc, Crockett-től, a pilóta kollégától versenylovakon használt izomlazítót kap. Megérkezik a főnökasszony, Carol, a tanonc elégedett, Jarod tehát megkapja az oktatói állást. Az önéletrajza természetesen lenyűgöző, légiszállítású hadosztály, különleges egység, miért háziasszonyokat akar ejtőernyőzni tanítgatni? Megint az őszinteség a célravezető, Jarod kerek perec elmondja, hogy egy titkos szervezettől szökött meg, ezért akar elrejtőzni. Haha, hát persze.

Központ, az üldözőboly még mindig a videót elemzi. A kísérlet lényege az volt, hogy lelki motivációval növelhető-e a test teljesítménye. Miss szülinapi ajándékot kap Jarodtól, piros füzet, 'Miss Parker Edition'. Egy fénykép van benne, egy kb. 60 éves férfiról, és egy lepréselt vadvirág. Ezzel is sokra megyünk, mégis mit akar?

Carol és Jarod megbeszélik, hogy nem száguld az üzlet, mert Tom - Carol üzlettársa - meghalt pár hónapja. Tom túlélőtúrázott a sivatagban, egy iránytű, egy kulacs és egy kés társaságában ugrott ki 200 mérföldnyire minden civilizációtól. Mindig sikerült visszatérnie, kivéve legutóbb. Tom álma ez az iskola, meg kell menteni. Megérkezik Kunkle seriff, furcsán méregeti Jarodot, majd ebédelni mennek Carollal. Jarod utánukvillantja gonosz nézését, előkerül a piros füzet is, bizony nem volt újság neki Tom halála. Kicsit misztikussá válik a hangulat, a semmiből előkerül egy öreg indián, akinek szóltak az égi apák, hogy egy utazó jön az igazságot kutatni. Az utazónak vezető kell, ím, fel is ajánlja a segítségét. Jarod nem érti, így jön erős fuvallat, és az indián eltűnik. (Kedvelem ezt a színészt, minden amerikai filmbe őt hívják, ahová öreg indián kell, mindig segít az általam szeretett főhősöknek, reméljük, most sem lesz ez másképp)

Központ, Parker pattog, mi van már a fényképpel? Broots nem talált semmit, Sydney meg csak a préselt gazt lobogtatja. Parker szerint Jarod csak szívatja, így még egy kicsit elemzi a képet, ott egy tükröződés, kinagyítani, de rögvest, és íme, lett egy helyszínük: Maine.

Jarod ismerkedik Tom özvegyével, Angelával. Mindenórás terhes, de dobozokat pakol. Jarod besegít, az egyik dobozban videókazetta Tom túlélőtúrájáról.

Sydney-ék elmentek Maine-be, a férfi a képen Ben Miller. Egy panziót vezet, nőtlen, semmi különös. Sydney rávilágít, hogy Jarod csak Miss-t akarta idehozni, éérted, 'Miss Parker Edition'. Ő már sejthet valamit, elvégre Jarod felkutatta az ő testvérét is, elkezdett az üldözői magánéletével foglalkozni. Most ilyesmi vár Parkerre is, de persze ezt nem mondhatja el neki. És igen, csörren a telefon, Jarod hívja Miss-t. Élcelődik egy kicsit azon, hogy merre van Miss és kit figyel. Miss mérgében kiszállítja a kocsiból Sydneyt, és otthagyja a semmi közepén.

Jarod dolgozik, kiugratja a tanoncokat, majd talál egy légdeszkát a gépben. Ezt ki kell próbálni.

Az ugrása után hosszan örömködik, és Crockettnek elmondja, rájött, hogy ez a deszka a hóban is jól működne. Ollé, Jarod feltalálta a snowboardot, annak feltalálása után alig 35 évvel :) Még érdekesebb, hogy Crockett vitte fel Tomot utoljára, ha sikerült volna, akkor is az utolsó ugrása lett volna, abba akarta hagyni, a családjával akart törődni. Jarodnak otthon megint megjelenik az indián. 'kevés az idő, sok a hazugság', találkozzunk este, hozzon a fasírtból, majd fuvallat, újra eltűnik. Milyen fasírtból? Angela kopogtat, szeretné Jarodot vacsorára meghívni, fasírt lesz.

Parker Maine-ben, ellátogat Ben panziójába. Ben Miss látványára lefagy, majd örül, hogy végre eljött. Miss nem ért semmit. Igen, pont úgy néz ki, mint az anyja, ezt eddig is tudta, de Ben honnan tud erről? A bejárat melletti komódon ott áll Catherine Parker fényképe.

Jarod Carolt figyeli, aki egy Tasco nevű céggel tárgyal, majd beszél a nem túl barátságos seriffel. Csak annyit kérdez, hogy miért hal meg egy túlélési szakértő a sivatagban kiszáradástól, és volt-e boncolás. A seriff odaveti a válaszokat és elrohan.

A seriff irodájában hamarosan megjelenik egy aktakukac a Belső Számvevőszéktől, és a seriffet keresi. A titkárnője nagyon készséges, Jarod (mert ki más lenne), megkapja a boncolási jegyzőkönyvet, és megtekinti a seriff rádióját.

Este, vacsora Angelánál, a gyerekszobát Tom nem tudta befejezni. Carol meggyőzte az özvegyet, hogy az iskolát folytatni kell, mert különben Tom halála értelmetlen volt. A naiv asszonyka csodálja Carolt, akinek nagyon nehéz lehetett, hogy Tom szakított vele, majd a szeme láttára alapított családot mással. Milyen szerencse, hogy Tomnak volt életbiztosítása, így a két nő most újjáépítheti az iskolát. Tényleg, tiszta szerencse.

Gyerekkori videó, a gömbös kísérlet. Sydney megpróbálta rávenni Jarodot, hogy adja fel. Egy túlélő sosem adja fel! A jegyzőkönyv szerint Tom holttestén furcsa sebek voltak, vadállatok okozták. Ennyi tudással el is indul a találkára az öreg indiánnal, visz neki fasírtot is. Az öreg találta meg először Tom holttestét, jukkabokrok tövében, ami remek vízforrás lehetett volna. Mégis kiszáradt. Az arcán lévő sebeket a saját őrülete okozta. A belladonna növény hatása, a fiatal indián férfiaknak egyszer látomáskeresésre kell indulni a sivatagba, akkor használják ezt.

Parker és Ben sétálnak a panzió melletti erdőben. Jarod egy hónapot dolgozott a panzióban, mint ezermester, mindent meg tudott javítani, de folyton kérdezett. Miss persze most is antiszoc, ő nem Jarodról jött beszélgetni. Pedig ő csak rólad akart beszélni Miss, együtt nőttetek fel, sajnálta is, hogy Ben nem tud többet. Catherine minden tavasszal ellátogatott ide, de mindenkinek azt mondta, a testvéréhez megy. Senki nem tudott Benről. A lepréselt vadvirág jelentése is világossá válik: Miss pont egy ugyanolyat szakít le önfeledten, majd rájön, mit is küldött neki Jarod. Igen Miss, játszhatod a vagány csajt, azért ugyanúgy vagy fogékony a világra, mint anyu volt.

Jarod továbbra is Carolt figyeli, most éppen Crockett-tel veszett össze, ő is le akar lépni, nem várná meg az új gépet. Kis kutatás az iskola irodájában, és kiderül, honnan lenne az új gép: a titokzatos Tascotól, akik két hónap múlva nyitnak egy ejtőernyős irodát. Crockett körözött bűnöző, Carol ezzel zsarolja.

Ben érintetlenül hagyta Catherine szobáját, nem tudta, hogy meghalt, de érezte, hogy baj van, mikor nem jött többé. Megmutatja Missnek a szobát, magára hagyja. Miss most először önmaga lehet. Anyu ruhái, csipkés díszpárnák, közös fényképek Bennel, és egy boríték, 'megmentett' felirattal. Újszülöttek fényképei, anyakönyvi kivonatai. Bizony, anyu is bátor nő volt, csak másképp, mint te, Miss. De mitől is mentette meg ezeket a gyerekeket?

Crockettnek megered a nyelve, Tom és Carol szerelmespárként együtt vették az iskolát, Tomnak 60%-a volt benne. Aztán szakítottak, felbukkant Angela. Carol el akarta adni a részét, de Tom nem tudta megvenni. Jött a Tasco lehetőség, Tomnak nem tetszett. Az ugrás reggelén Carol kicserélte Tom kulacsát.

Jön a bosszú, Jarod az éjszakában szed egy kis belladonnát, szerel egy kicsit a gépen, rendel egy marhabordát (azt minek?), Angela dobozából kiveszi Tom ugrófelszerelését. Reggel, Jarod éppen behajtja az ernyőjét, Carol síkideg, más is ajánlatot tett az általa kinézett gépre, az kapja meg, aki előbb ér oda, és autóval hosszú az út. Jarod felajánlja, hogy elröpteti, elvégre pilóta is volt már (tényleg volt, többször is!).

Másnap reggel, Ben kávét főz Missnek. Semmit nem csomagolt össze, csak a borítékot viszi el. Jarod felhívja, na, mit találtál? Parker szemrehány, csak ennyit tudsz, hogy elterelj a magad nyomáról, kiásod a múltamat? De neked legalább van, boldog szülinapot egyébként. Durcás álarc vissza, a kedves Miss eltűnik újra.

Jarod és Carol repülnek Phoenixbe a másik gépért, csökken a nyomás, az üzemanyagpumpa bedöglött, a gép kigyulladt, ugrani kell. A seriff közben leteremti a titkárnőjét, mert kiadta a jegyzőkönyvet egy idegennek. Segélyhívás érkezik a rádión, indul a keresőakció. Jarod és Carol landolnak az ugrásból, Jarod nem fordul be széllel szembe, rosszul landol, nyílt törés a lábán, ráadásul azt sem lehet tudni, kijutott-e a segélyhívás. Elindítja Carolt a sivatagban a legközelebbi lakott településig, az alig 6-7 óra, kap egy kulacsot és egy iránytűt. Jarod sebe természetesen álca volt, a véres marhacsont kikerül a szakadt nadrágszárból. Tűz a nap, Carol issza a belladonnás vizet szorgalmasan, már hangokat hall, kígyókat képzel, majd megjelenik Tom is (illetve Jarod, Tom ruhájában). Nos Carol, ilyen egyedül meghalni a sivatagban. Nem tudod az irányt, körbe-körbe jársz, izzadsz, képzelődsz, a vized elfogyott, a fejed fáj. Megérkezik a seriff, Jarod végzett a feladattal.

Tom fia megszületett, Jarod megszerezte neki az életbiztosítást és befejezte a gyerekszobát. Záróképként tűz mellett üldögél az öreg indiánnal, számonkéri, hol a segítség, ő a saját igazságában reménykedett, Tomét könnyen megoldotta. Hallgass a megérzéseidre - szól az öreg, majd jön a szokásos fuvallat, de most Jarod tűnik el.

Címkék: a kaméleon
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bree-gee 2008.08.16. 18:34:40

Ismét jó volt a hogyvolt, köszi!
Megjegyezném, én Jarod mellett nem féltem volna kiugrani a gépből, ha az ugró helyében lettem volna:DDDD

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2008.08.16. 21:19:11

Hát én ugrottam, de inkább elvégeztem a tanfolyamot, minthogy tandemet ugorjak. Az nagyon félelmetes, ott csak egy csomag az ember :)

dzsud 2008.08.18. 23:52:12

Sziasztok!
Én is néztem régen ezt a sorozatot, és nagyon szerettem! Hol nézitek most? Adják vmelyik külföldi adón? Nem tudja esetleg valaki honnan lehet ezt megszerezni, letölteni?

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2008.08.19. 21:31:30

Szia!
Nem adják sehol, de sok helyről letölthető. Rosszfem olvtárs meg szorgalmasan csinálja a magyar feliratokat :)

dzsud 2008.08.20. 11:09:23

Köszi! Akkor keresem tovább, biztos rábukkanok valahol :)
süti beállítások módosítása