Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Kaméleon 2x01 - Back From The Dead Again

2008. november 22. 10:00 - missparker

Új évad első epizódja, így van némi visszaidézés a legelején, majd jönnek az érdemi jelenetek. Jarod egy ágylapra lekötözve tiltakozik, kap néhány injekciót, majd bezárják egy fémkamrába. Hirtelen váltás, egy mexikói kolostor freskói. Missék Jarod nyomát kutatják, nem túl nagy lelkesedéssel. Miss idegesen telefonál, nem tudja, hol az apja, hagyják már élni. A templomban sétálva megbeszélik, hogy ki miért nem lőhetett Rainesre. Sydney nem egy mesterlövész, Broots nem merne elsütni egy fegyvert, ha Miss lőtt volna, Öreg Rém már nem élne, elfogadható érvek. Jarod szerzetesként töltött itt némi időt. Mesélőnk egy szerzetes: Jarodnak komoly rémálmai voltak, alig evett, alig aludt, néha ki sem jött a cellájából. A mexikói Halottak Fesztiváljára készült. Egy kézzel faragott mini koporsót hurcolászott magával mindenhová. Benne kék füzet, olyan, amilyet Kyle használt. Van még egy minikoporsó, az vajon kié? Sydney szerint valaki meg fog halni. A következő kép félelmetes:

Mi történt, Jarod, jutottál hogy ide? Hogy folytatódik a sztori, ha kiírják a főszereplőt??? Philadelphiai oktatókórház, Jarod fekszik a boncasztalon, lepedővel letakarva. Az asztal előtt 3 diák áll, Fernando, Joel és Chole a profra vár, hogy elkezdjék az első boncolásukat.

Joel poénkodik a halottakon, megérinti Jarod testét, majd felordít: Jarod megmozdul, vigyorogva kimászik a lepedő alól. Affranc, infarktust hoz itt ránk, a saját halálát előrevetítve. Bemutatkozik, Jarod Howard professzor. Az első lecke: tiszteljék a halottakat, nem tűr meg semmilyen tiszteletlenséget velük szemben.

Csatlakozik a csoporthoz Dr. Fein, hasonló véleményen van, közeledik a Halloween, lesz szíves mindenki tartózkodni attól, hogy egy innen származó testrésszel dobja fel a bulit. Chole okoskodik, ő sebész akar lenni, ugye lesz elég holttest gyakorolni, elvégre ezt nem lehet enélkül megtanulni (most eléggé röhögünk, tudván, hogy Jarod két hét alatt könyvből tanulva lett sebész anno). Örömmel állapíthatjuk meg, hogy a második évad tiszteletére Jarodnak találtak rendes fodrászt, már nem a 'mamakedvence-frizurás hülyegyerek' stílust hozza. Központ, Miss lelkesen ront be apu irodájába, visszajöttél? A fotelben nem apu ül, így egy kedves 'ki a fene maga?' köszöntést kap az illető. Az egyébként remekbe szabott pasi németül telefonál, nem ér rá Missnek magyarázkodni, átadja hát a névjegyét.

Beszédes névjegy. Befejezte a telefont, á, maga Miss Parker, pont úgy néz ki, mint az anyja. Befut a 10:30-as vendége, a szépfiú Miss új segítőjének szánja a jajszőke nőszemélyt, ez vidám lesz, már dörzsölhetjük a tenyerünket.

A csajszi Jarod kolostorából származó halotti díszekkel jött, néhány nappal megelőzte ott Misséket. Miss érdeklődik, ez itten már az Alkonyzóna? Mert ilyen nem van. Szöszi, akit Bridget-nek hívnak, hozza a kötelezőt, miért is olyan nehéz elkapni Jarodot? Ezeket a köröket már megfutottuk rég, most Miss mondja el, amit a kezdetekkor Sydney. A Központnak elege van Jarod akcióiból, Mr. Lyle eredményeket akar.

Jarod eközben agyon van dicsérve Fein által, 'hát, gyorsan tanulok', úgy tűnik, visszatért a poénos kedve. Jarod is nagyra tartja Fein munkásságát a saját fejlesztésű újraélesztő gyógyszere miatt, a gyógyszer titkát is ismeri, pedig azt senki sem tudhatná. Fein testvére Sheldon, ugyanebben a kórházban hullaszállító. Feltűnik még Keys nyomozónő, Fernandonak beszélnie kell vele. Miért is? Fernando testvére, Enrique tavaly Halloweenkor tűnt el, róla szól a piros füzet. Jarod költözik, Bruno, az utcagyerek rászól, hé, ez egy kísértetjárta szemétdomb, Halloween ideje alatt mindenki célpontja. Jarod hallott már erről a rituáléról, ugye ilyenkor testrészeket visznek ünnepléshez?

Oktatás közben rövid beszélgetés Fernandoval, közös téma a testvérek. Jarodnak ez mostmár tapasztalat, nem sima empátia, másképp is áll hozzá. Fernando visszakérdez, van testvére, Jarod? Igen, van. Még nem azt mondja, hogy volt. Megint a fémkamrás rémálom, őrjöngve kutat a lemezei között, nem találja a választ rá. Egyre gyakrabban kerül lelki válságba, már nem az a kíváncsi kívülálló, aki 'csak' beleélte magát a szerepeibe, megtépázta őt is a való világ.

Problémájára egy megoldás marad, pszichiáter. Sydney gyászmunkának gondolja, Jarod szerint ez nem az, azt a fájdalmat ismeri, ez félelem. Nem tud aludni, rémálmai vannak, nem tud mit kezdeni ezzel az emlékkel. A lemezeken sincs rajta, hiányzik a szökése előtti évből 3 hét. A fájdalma, félelme ebből az időszakból ered.

Központ, Miss az irodája felé tartva meglátja, hogy Bridget épp nála járt, elküldi hát a francba, csak úgy rutinból. Jön egy gólem, ellenőrizte a családi ingatlanokat, sehol sincs apu. Miss köszöni az infót, majd hihetetlenül nyugodt hangnemben tájékoztatja a nyomorult gólemet, hogy kinyírja, ha Szöszit mégegyszer beengedi az irodájába. Broots megkapja az ukázt, Raines úgyis dögrováson, keressen a gépén valamit Szépfiúról. Sydney kinyomozta, a hiányzó 3 hétben ő Európában volt, arról is kereshet valamit egyúttal, hogy Jarod mit csinált ezalatt. Jarod megint Fernandoval beszélget. A srác biztos benne, hogy Enrique már nem él, de szeretné megtalálni, hogy tisztességgel eltemesse. Ez Jarodnak sem sikerült Kyle-lal.

Már kérdezhetnénk, hol itt az ügy, a piros füzet miért lett összerakva, ha nincs semmi nyomozás, aztán Jarod vet egy ilyen pillantást Feinre:

Bruno jött Jarodhoz, épp videózás közben zavarja meg, elhűl a lakás láttán. Halotti díszek, gyertyák, Halloween jelmezek, és még csodálod, hogy nem tudsz aludni, Jarod?

A kölyök elhozta a kért régi újságokat egy ötvenesért, nincs mindenhol törhető adatbázis, ugye. Még egy kis nyomozás, Joel elmondja, hogy Enrique hajléktalanokat toborzott Fein kutatásaihoz, és nyomasztotta valami. Eltűnése előtt beszélt Fein-nel, elment egy éjféli temetésre sírásóként, és többet nem látták. A temetőnek van adatbázisa, vessük össze a gyászjelentésekkel, majd irány a hullaház. A nő, akit elvileg Enrique eltűnésekor temettek, ott van a kísérleti holttestek közt. De akkor ki fekszik a sírjában? Jarod elég őrült ahhoz, hogy kiássa a koporsót. Enrique. A fedél belülről összekaparva, élve temették el. A következő jelenetről inkább nem készítek képet, lényeg, hogy Jarod hazavitte Enrique holttestét, leültette az ágya elé, majd rémálmodott egy jót, megint a fémkamrás. Telefon Sydneynek, 'tudod már, mi volt ez?' 'Gondoltál-e valaha a halálra, Sydney?' 'Naná, a Központban dolgozom.' 'Hagyd ott.' Sydney magyarázkodik, nem lehet, Jarod és Jacob még veszélyben van, meg kell védenie őket, a végén még szimpatikus lesz. Jarod beugrik Sheldonhoz, lobogtat egy exhumálási engedélyt, arra a bizonyos sírra. Sheldon megtörik. Egy hajléktalan testét vitték hozzá hamvasztásra, mikor Enrique meglátta, ideges lett, hívta Fein-t. Központ, Broots menne kémkedni, mikor kilép Raines irodájából, Szöszi eléáll. Groteszk jelenet, Szöszi chips-szel eteti Broots-t, aki ettől az élménytől jól beijed, de azért csak megmutatja Misséknek, milyen lemezt lopott Rainestől. A fémkamrás kísérlet.

Jarod közben Joel-lel tör be Fein laborjába. Megint profi filmes megoldás, Missék nézik a kísérletet, ezzel egyidőben Jarod emlékei is visszatérnek a laborban. A kísérlet mindkét esetben ugyanaz volt: megállítják a páciens szívverését, majd visszahozzák a halálból. Jarodot a kamrában le is hűtötték, majd Raines ügyködött a defibrillátorral. Missék kielemzik a videót, na ki volt ott? Jarod emlékei helyesek, Raines-en kívül néhány gólem, és a másik férfi, aki nem más, mint Szépfiú!

Halloween napja, ideális egy bosszúhoz. Diktafon beizzít, ablak készül a koporsó fedelére, telefon Fein-nek, az exhumálás hírével kicsalja a temetőbe. A sír mexikói módra feldíszítve, mellette az üres koporsó, a fejfán a saját nevét látja. Jarod megjelenik, belöki a koporsóba, rázárja a fedelet, Fein tombol. Jarod hosszan eljátszogat vele, betaszítja a koporsót a sírba, csitítja, ne üvöltözzön, felébrednek az igazi halottak, és úgyis csatlakozik hozzájuk hamarosan. Fein mindent bevall, két lapát föld az ablakra, azt hiszi, tényleg elásták. Brunonak egy óra múlva kell hívnia Keys-t. A kölyök örül, ez élete legjobb Halloween-je. Fernando kap egy borítékot, benne Enrique medálja.

Miss meglátogatja Raines-t a Központ kórházában. A bőrátültetés nem játék, steril körülmények közt van a Rém, de Miss-t ez nem zavarja, utcai ruhában jött, válaszokat akar. Nem tudom, mikor kapott oktatást Jarodtól, de a módszer hasonló.

Egy kis játék az öngyújtóval, a friss bőr is nagyon érzékeny az éles körmökre. Hol van apu, kicsoda valójában Szépfiú? ('He is the bogey-man' - mondja Raines.). Semmi hasznosat nem tudott meg. Sydney és Jarod megvitatják a kísérletet, egyikük sem akarja annyiban hagyni, nemsokára rossz napjai lesznek Szépfiúnak. És ha már Halloween van, Jarod is beöltözik ...

... a legrémisztőbb figurának, akit ismer.

Címkék: a kaméleon
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2008.11.22. 10:05:03

Bocsánat: Az ominózus mondat természetesen úgy szól: ..."hogy jutottál ide?"

A francért kapkodok az egérrel a szöveg fölött :( Elnézést mindenkitől.

bree-gee 2008.11.22. 11:01:29

Muhahahahahah, imádom, mikor Jarod Mr. Rainesnek öltözik :DDD

kekhalal 2008.11.22. 20:23:53

Nagyon jó ez a kép anyira tetszik gratulálok aki elt ki talált.
:):):):):)::):):):):):):):):):):):):):)

vizsgázó · http://vizsgazo.blog.hu 2008.11.22. 21:56:11

Nekem ez tetszett a legjobban:

- Larron.
- Yes, Miss Parker?
- If she's ever in my office again I'll kill you.
- Yes, Miss Parker.

:))))
süti beállítások módosítása