Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

CSI: LV 2x03 – Overload

2008. szeptember 29. 13:00 - nyolc_mini_vese

Egy építkezésen járunk, ahol először csak egy védősisak esik le a magasból, majd kisvártatva követi egy jó munkás ember is. Grissom kimegy nézelődni az esethez, de megjelenik a rendőrfőnök és közli vele, hogy minek jött, ő már tisztázta a dolgot az építésvezetővel: a fickó öngyilkos lett, mert nem volt valami boldog az élete. Grissom viszont közli velük, hogy szerinte, aki öngyilkosságra készül, az nem megy már be aznap dolgozni. Főcím.

Kiderül, hogy egy börtönt építenek, ami úgy kell abban a bűnös városban, mint egy falat kenyér, sőt az is kiderül, hogy a sztahanovista banda már 10 nappal előbbre jár a munkával, mint kellene. Grissom megnézi, hogy honnan esett ki szegény barátunk és megtalálja a fúróját is, ami még mindig ott lóginyázik a konnektorba dugva. Megállapítja, hogy machináltak valamit vele és szerinte a faszit megcsapta az áram, de az építésvezető azt mondja, hogy az kizárt, mert olyan rendszerük van, ami azonnal lekapcsolja a gépeket, amint áramingadozást észlel. Grissom kihúzza a konnektorból a fúrót, és látszik, hogy a villásdugó egyik villáját valaki letörte, tehát a fúró nem volt földelve (nyugi, itt háromágú a villásdugó, úgyhogy simán vissza lehetett nyomni a konnektorba), tehát rohadtul nem működött a fúrónál a megszakító rendszer. Az viszont valószerűtlen, hogy magától tört volna le a villa, úgyhogy Grissom már veszi is az ujjlenyomatot egy csípőfogóról ami ott hever a konnektor mellet.

Nick és Cathrine egy másik ügyben nyomoznak, egy tizennégy éves fiú holttestéhez rendelték őket, aki a pszichiátere lakásában szenderült jobblétre. A pszichiáter asszony elmondja, hogy tizenhat hónapja kezelte a gyereket, mert reaktív kötődési zavara volt (ami azt jelenti kb, hogy a gyerek a környezettel való interakciót elutasítja, a gondoskodásra agresszióval válaszol) és egyszer csak epilepsziás rohamot kapott, de nem tudta újraéleszteni. Nick észre vesz egy bolyhot a nő ruháján és szól Cathrine-nek, hogy ezt tegyék el emlékbe, mert még jól jöhet.

Grissom elmegy Robbins dokihoz, hogy megnézze a halottját, mert érdekli, hogy vannak-e rajta égésnyomok annak következtében, hogy megrázta az áram. Robbins viszont azt mondja, hogy ő bizony a világon semmi bizonyítékot nem talált erre. Grissom szerint akkor is megcsapta az áram, úgyhogy el is megy, hogy megvizsgálja a fickó cuccait. Sara segít neki ebben, de közli vele, hogy nem igazán érti, hogy mit kellene keresnie, mert hogy a boncolás alapján nem rázta meg az áram a fickót. Grissom felfedezi, hogy a fúróban a drótokkal valaki összebarmolta, de Sara szerint a faszi cipőjének a gumitalpa megvédte volna az áramütéstől. A cipőtalpában viszont van egy szög, ami vezeti az áramot, úgyhogy mégis úgy tűnik, hogy valami nem stimmel a dologgal. Warrick a fogón talált tenyérlenyomatot futtatja át az adatbázison és találnak is egyezést, úgy tűnik az építésvezető fogta meg utoljára.

Grissoméknál megjelenik a rendőrfőnök meg az építésvezető, hogy elmondják neki, hogy itt az ideje véget vetni a nyomozásnak, mert ők már nagyon folytatni szeretnék a munkát és egyébként sem történt semmi. Brass odaint Grissomnak, hogy menjen csak ki, mert mondani akar neki valamit, úgyhogy exkuzálja magát és kilép. Brass elmondja, hogy kutakodott ám egy kicsit és a halott munkás a szakszervezeti képviselő volt és azt sürgette, hogy kapjanak több túlórapénzt, ami lehet, hogy ellenszenvessé tette a vezetők szemében, valamint az építésvezető úr a rendőrfőnök tanúja volt az esküvőjén. Grissom visszamegy és elmondja nekik, hogy márpedig valaki babrált a faszi fúrójával, úgyhogy ő azért még utána szeretne járni pár dolognak.

Nick átvizsgálja a halott srác ruháit és az alsógatyáján ugyanolyan bolyhot talál, mint a pszichiáternőjének a pulcsiján. Azt is elteszi emlékbe. Útban Robbins dokihoz összetalálkozik a srác anyukájával, aki elég szomorúnak tűnik. Robbins doki elmondja, hogy azért halt meg a srác, mert betört a feje, ami simán lehet a roham következménye, viszont furcsa, de az egész teste véraláfutásos, ami talán még lehet amiatt, hogy a roham közben összeverte magát, viszont ő is talált bolyhokat rajta. Nick furcsállja, hogy miért nem volt a pólóján meg a nadrágján bolyh, de Robbins szerint valószínűleg azért, mert nem hordta őket. Furcsa egy terápia lehet az ilyen, amikor a páciens bugyiban ül a pszichológusánál.

Grissomot a sötét utcán elkapja egy srác, aki elmondja neki, hogy ő volt a halott fickó előtt a szakszervezeti képviselő, de az építésvezető megfenyegette őt, családostul, úgyhogy inkább lemondott. Azért mondta el ezt az egészet Grissomnak, mert ha nem így tett volna, akkor biztos, hogy most ő feküdne a hullaházban.

Greg a laborban elmondja Cathrine-nek és Nicknek, hogy a bolyhok egy kecskeszőr, azaz angóra cuccról vannak. Grissom visszacsörtet, hogy megnézze Robbinsnál újra a hullát, pedig a doki éppen hazakészült. A hullát nem is tudja megmutatni, mert már elvitték onnan, de a feljegyzéseit szívesen megosztja Grissommal. Annyit tud neki érdekességként elmondani, hogy a faszi szervezetében túl sok volt a vas, de nem halálosan sok valamint, hogy sárgasága volt. Grissom rákérdez, hogy milyenek voltak a heréi, de Robbins doki bevallja, hogy nem nézegette meg őket. Grissom bemegy a pihenőbe, ahol Sara, Warrick és Greg éppen unatkozik. A főnök meg is kérdezi, hogy miért nem dolgoznak, erre bevallják, hogy azt hitték, hogy ennek az ügynek vége, mert hogy a rendőrfőnök azt mondta, de Grissom viszont nem mondta, úgyhogy tovább kell folytatniuk a nyomozást. Sara mehet ujjlenyomatot venni a szögről valamint bebizonyíthatja azt is, hogy a csípőfogóval vágták le a le a dugó villáját. Warrick mehet Grissommal dolgozni, Greg pedig visszamenekül a DNS-laborba ugyanis origami darut hajtogatott Grissom egyik keresztrejtvényéből.

Grissom Warrickkal elmegy meglátogatni régi "cimboráját" az idegesítő temetkezési vállalkozót, Randy Geseket (itt és itt volt hozzá már szerencsénk), akire éppen akkor törnek rá miközben preparálás előtt a Négy évszakot vezényli. Szerencsére még nem kezdett bele a műveletbe, úgyhogy Grissom ellenőrizheti végre a halott heréit, amikről kiderül, hogy borsó méretűre sorvadtak. Mindez arra utal, hogy jó ideje jutott már a szervezetébe vas, de ennek egy csomó oka lehet (sokat dohányzott, vérátömlesztést kapott,stb.), szóval nem megmérgezték, de Grissom szerint ezzel egy lépéssel közelebb kerültek az ügyhöz, úgyhogy kér is gyorsan egy kevés vért még az elhunytból. Sara összefut a laborfolyóson Warrickkal és elmondja neki, hogy a szögön talált egy részleges ujjlenyomatot, de a fogót nem használták a villa letöréséhez. Megegyeznek, hogy később együtt ebédelnek.

Nick és Cathrine már hotdoggal tömik a majmot, amikor O'Riley megjelenik és elmondja nekik, hogy a pszichiáter asszonyt már egyszer felfüggesztették, mert egy kiskorú páciensével hetyegett. Warrick elviszi a vért Grissomnak, aki közben villanyt szerelget, még egy körtét is szerzett és azt akarja ellenőrizni, hogy vajon volt-e a halottnak annyi vas a vérében, hogy az vezette az áramot, úgyhogy a tasak vért is ráköti a kis áramkörére és tá-tám, a körte kigyullad. Közben Nick és Cathrine elmennek a pszichiáter asszonyhoz és begyűjtenek tőle egy szép angóra takarót. A hölgy nem érti, hogy miért baszakodnak vele, de elmondják neki, hogy tudják ám, hogy szexelt már kiskorú pácienssel, mire a nő azzal védekezik, hogy jó, de akkor még rezidens volt a srác meg tizenhét volt és nem is ítélték el miatta. Nickék azért elviszik a takarót. Grissom tovább folytatja bizarr kísérleteit az árammal, amihez elkér Saratól egy uborkát és biztosan nagyon jó villanyszerelő lenne, mert sikerül világításra bírnia az uborkát. Valójában csak kivégezte szegény savanyúságot, mert megrázatta az árammal, viszont a jó zöldségen nincsenek égés nyomok, ahogyan a halottan sem. Grissom elmondja, hogy erre az a magyarázat, hogy az ubi tele van nátriummal, ami jól vezeti az áramot, és ha az áram nem ütközik ellenállásba, akkor nem is égeti szét a vezetőt, márpedig az ubiban annyi nátrium volt, a fickóban meg annyi vas, hogy simán a fúrótól a cipőtalpában levő szögig átment rajta az áram. Greg viszont belép és közli velük, hogy azért pezsgőt még nem bontsanak, mert meg van, hogy kitől származik az ujjlenyomat a szögön. Grissom közli Mobley rendőrfőnökkel, hogy nem a barátjának az ujjlenyomata volt a szögön, Mobley pedig közli vele, hogy akkor kötelező jelleggel nyilvánosan bocsánatot kell kérnie egy újságban az építésvezetőtől. Grissom megkéri Brasst, hogy ellenőrizze már le neki a kis informátorát, aki mindenáron az építésvezetőt akarta bemártani előtte.

Nick nagyon alaposan gyűjt mintát az angóra takaróról és egyébként is elég megszállottnak tűnik az üggyel kapcsolatban. Megjelenik Cathrine, akitől megtudjuk, hogy a vérvizsgálatból kiderült, hogy a srácnak nem is volt epilepsziás rohama, úgyhogy a doktornő hazudós. Cathrine aggódik Nick túlzott elszántsága miatt, megfenyegeti, hogy leveszi az ügyről, de aztán Nick könnyes szemmel színt vall, hogy 9 éves korában valami csúf dolgot művelt vele a bébiszitter és ezt eddig még senkinek sem mondta el. Cathrine igen megértő.

Beviszik az informátort kihallgatni és elmondják neki, hogy hallották, hogy négy nappal a faszi halála előtt fejbe verte egy csővel valamit feltűnően az építésvezetőre akarja kenni a dolgot. A srác azt mondja, hogy inkább az ügyvédje jelenlétében folytatná a beszélgetést. Nickék Gregnél vannak, hogy megkérdezzék mi lett a takaróról származó mintákkal és Greg elmeséli, hogy hám darabkák voltak rajta, amik a pszichiáternőtől, a kiscsávótól és feltehetően a csávó anyukájától származtak. A dolog kezd egyre durvulni. Grissom az ujjlenyomat kereső számítógép előtt találja Sarat, aki próbálja megkeresni az adatbázisban a szögön talált részleges lenyomathoz az embert. Grissom azt javasolja neki, hogy nézze már meg, hogy nem az informátoré-e a lenyomat. És bingó.

Robbins doki elmondja Nicknek és Cathrine-nek, hogy a gyerek orr- és szájüregében is talált angórát, úgyhogy behozatják az anyát és a pszichiátert, hogy ugyan magyarázzák már el, hogy mi a francot műveltek a takaróval és a gyerekkel. És akkor elmondják, hogy a fiú annyira kezelhetetlen volt, hogy semmit nem lehetett vele csinálni, úgyhogy a pszichiáter asszony azt a módszert javallotta, hogy játsszák el még egyszer a gyerek megszületését, úgy, hogy bekötözik a takaróba, mintha az anyaméh lenne. Sajnos azonban közben a gyereknek sikerült megfulladnia. Warricknak ellenőrzi, hogy az informátor srác fogójával vágták-e le a villásdugó villáját és így is van, szóval az informátor gyereket ideje letartóztatni. Warrick szerint azért elég bonyolult módon tette el láb alól a fickót, de Grissom szerint nem, mert hiszen pont villanyszerelő volt. Brass és Grissom letartóztatják a bűnöst. A rendőrfőnök megmondja Grissomnak, hogy nem kell nyilvánosan bocsánatot kérnie, de meg sem fogják ezért dicsérni. Grissom boldogan mosolyogva eltávozik. VÉGE.

Címkék: csi lv
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tissne 2008.10.01. 11:06:33

Az az uborkás kép/jelenet számomra örök klasszikus, és ilyet is csak Grissom tud kitalálni:D:D
süti beállítások módosítása