Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

CSI: LV 1x22 – Evaluation Day

2008. szeptember 15. 08:15 - nyolc_mini_vese

Rendőr autókkal kezdünk, akik éppen helikopteres segítséggel üldöznek egy másik autót. Sikerül elkapni a menekülőket, két alulöltözött leányka az, akik igen ijedtnek tűnnek. Egy fiatal rendőrnő odamegy, hogy átnézze az autójukat és a lökhárítón egy gyanús vérfoltot lát. Következő pillanatban már Brass és Grissom érkezik - itt valami helytelen dolog történt. Belepillanatanak a csomagtartóba, és lám egy fejecske pihen ott a rumliban. Grissom persze nem állja meg, hogy ne idézzen a Sleepy Hollow-ból, de azért hozzá teszi, hogy a fejet 6-8 órája vesztette el valaki. Főcím.

Cathrine, Sara és Nick bemennek Grissom irodájába és meglepődnek, hogy már ott találják, de állítólag ma kell leadni a jó munkásemberek értékelését. Warrick azért nincs ott, mert valami magántermészetű dolga akadt egy gyerekkel, de Grissom tud róla. Cathrine-t a fej mellé osztja be, Nick és Sara kap egy saját gyilkosságot, aminek Sara nagyon örül, de Nick kevésbé, ott is marad Grissomnál egy kis beszélgetésre, mert szerinte ő már rettenetesen kiérdemelte, hogy előléptessék és egyedül mászkálhasson gyilkosságokhoz, de Grissom szerint meg nem. Nick majdnem elsírja magát ezen.

Grissom és Cathrine elmennek Robbins dokihoz, aki a várakozás perceit azzal üti el, hogy léggitározik a botjával, kicsit elszégyelli magát, de elmondja, hogy éppen a nappalos halottkém zenéjét hallgatja, Grissomnak, tetszik, de Cathrine szerint szar – bár hozzá teszi, hogy neki most túl nagy az önbizalma, mert most adta be a válási papírjait. Na de vissza a fejünkhöz, akit sikerült azonosítani. Annyi már látszik, hogy kapott egy jó nagy kokit a fejére és valaki megpróbálta lenyiszálni a nyakát többször is, de Robbins doki szerint csak akkor tudja megmondani, hogy mivel bántották szegény fejet, ha kifőzik. Grissom lelkes lesz a gondolattól, de Cathrine inkább nem vesz részt a főzőcskézésben, hanem megkeresi Brasst.

Warrick régi ismerősünket, Charles Moore-t, a cuki nagypapát látogatja meg, akinek az unokája ugye sittre került, mert cserbenhagyásos gázolást követett el. Most viszont az a baj, hogy rossz helyen volt a rossz időben, szemtanúja volt valami fegyházbeli civakodásnak és úgy tűnik két választása lehet 1) elmondja, hogy mit látott és utána kinyírják a javcsiban 2) nem mondja el, hogy mit látott, de akkor az ügyész szétszívatja és kap valami jó durva bűntetést. Warrick azért megnyugtatja a nagypapát, hogy megpróbálja ő elintézni a helyszínélős részét ennek a börtönbeli konfrontációnak és akkor majd jól meglátják, hogy mi lesz.

Az alulöltözött lánykák kapnak egy-egy pokrócot, legalábbis arra az időre, amíg Brass és Cathrine kihallgatják őket. Elmesélik, hogy előző este alaposan beittak és egy bárban megismertek egy csávót, akinek átmentek a lakóautójába vetkőzős pókerezni, ami először jó ötletnek tűnt, de aztán a csávó elkezd egy elég bizarr dolgot ecsetelni (megismerkedett egy lánnyal az interneten, aki azt akarta, hogy segítsen neki megölni magát, úgy, hogy egy teniszlabdát lenyom a torkán, hú...), szóval a lányok jobbnak látták, ha elszaladnak, fehérneműben, úgyhogy kivágódtak a lakóautóból és a mellette parkoló autóba bevágták magukat, elkötötték és már tipliztek is. Brass szerint nem gyilkosok ezek a lányok csak bolondok.

Warrick meglátogatja a srácot a fegyházban, hogy mesélje el, hogy mi történt. A srác elmondja, hogy ő csak a túlélésre játszik, mert nem sokára szabadulna, de pont az ő ágya mellett bökte le egyik bandavezér a másikat, úgyhogy, ha pofázik, akkor kinyírják, ha meg nem, akkor rávarrnak még vagy 20 évet.

Nick és Sara megérkeznek a helyszínükre, O'Riley elmondja, hogy valami elég ronda holttest hever a pusztában, de nézzék csak meg maguknak. És tényleg nem szép a látvány, egy fejetlen, végtag nélküli, megnyúzott hullájuk van. Körülötte nincsenek lábnyomok, amit először furcsállnak, de aztán rájönnek, hogy valószínűleg fentről dobták le. Warrick közben elmegy a fegyházba, ahol körbe néz a rossz gyerekek szobájába, az egyik ágyon szép vérnyom, ott, ahol leszúrták a csávót. Megvizsgálja az undorító vécéket és az egyikben meglát valamit és hősiesen benyúl érte: a zsákmány egy véres póló. Nick és Sara elkezdik nézegetni a levágott fej autóját, mert feltételezik, hogy ők találták meg hozzá a testet. Sara nem biztos benne, hogy helyes-e, amit csinálnak, de Nick nagyon bizonyítani akar Grissomnak. Talál is valamit az egyik pedálon. Grissom elmegy Robbins doki, akinél már ott hever a megnyúzott test, de bevallja, hogy ő még ilyet bizony nem pipált, mert hogy a hullájuk jó nagy. Elárulja Grissomnak, hogy bizony nem a fejükhöz tartozik, sőt még csak nem az emberi fajhoz, úgyhogy jobb, ha Grissom kerít egy antropológust.

Sara és Nick meglátogatják Greget, aki elárulja nekik, hogy a gázpedálon bizony földimogyoró volt. Sara szerint ez vagy egy tökéletesen érdektelen információ az ügyben vagy ez lesz a legfőbb bizonyíték - ahogy ez már lenni szokott. Brass és Grissom elmennek a fej házába, ahol éppen az egyik nagyon ellenszenves ismerőse a lakását festi - az éjszaka közepén. A haver elmondja, hogy 1-2 napja nem látta a srácot, ő meg kidobó gyerek és megkérte rá a haver, hogy fesse le a lakását. Grissomék elkezdenek szimatolni, találnak egy fotót a fejetlen srácról, amiről letépték egy másik ember fejét, valamint találnak egy csomó földimogyoró héjat is egy cipőtalpán. Warrick megnézi a fegyház csatornarendszerét a karbantartóval, megint gusztustalan csövekbe kell nyúlkáljon, de siker koronázza az igyekvését, mert talál egy pólóba bugyolált szúró fegyvert - egy fogkefére applikált pengét.

It's Miller time – elhívják Teri Millert, hogy azonosítsa nekik a megnyúzott holttestüket és Teri el is árulja nekik, hogy egy gorillát fogtak ki, amin Sara igen meglepődik. Grissom meglepi Sarat a számítógép előtt, aki éppen a gorilla gyilkosságokról nézeget ismeretterjesztő filmeket. Grissom nem érti, hogy miért foglalkozik még mindig ezzel Sara, de Sara elmondja neki, hogy pont neki kellene egy kicsit több emberséget mutatnia, hiszen amúgy is tele van állatokkal. Grissom igazat ad neki, és ráhagyja, hogy dolgozzon nyugodtan egyedül, Nickre úgyis szükségük van, mert találtak egy hullát megint.

Nick és Cathrine elmennek egy raktárba, amit az elhunyt fej bérelt. Már a folyóson gyanús véres lábnyomok sorakoznak, majd a raktárban egy ládában ott hever szépen lefóliázva a test. Találnak egy kalapácsot meg egy baltát, később a laborban Grissom és Cathrine azonosítja, mint a fegyvert, amivel fejbe csapták az illetőt, illetve amivel megpróbálták levágni a fejét. Grissomnak nem nagyon tetszik a dolog, mert nem érti, hogy miért nem a tompa végével ütöttek a kalapácsnak, de Cathrine rájön, hogy lehet, hogy nem is ez okozta a csávó halálát, hanem csak azért vágták le a fejét, mert különben nem fért volna bele a ládába.

Nick és Sara visszamennek a levágott fejű házába, mert Nick szerint nem stimmel valami. A lábnyomok, amiket találtak a helyszínen egy negyvenötös lábtól származnak, Grissom szintén egy negyvenötös cipő alján talált földimogyorót, a faszinak viszont negyvennégyes lába volt csak. A gardróbjában találnak egy pincér egyenruhát, aminek a nadrághajtókájában szintén földimogyoró van. Sara lelép, mondván, hogy még valami dolga van. Robbins elárulja Grissoméknak, hogy a faszi nem a fejbe csapás miatt halt meg, hanem szíven lőtték. Cathrine szerint akkor valószínűleg nem ott ölték meg, ahol megtalálták és lehet, hogy ezért volt nejonba tekerve. Grissom megkérdezi, hogy ezt eddig miért nem említette, ugyanis a faszi teljes lakása be volt nejlonozva, mert éppen festették. Itt az ideje, hogy behozzák az ellenszenves festő havert. Ellenszenves festő elmondja, hogy neki negyvenhetes a lába, Cathrine azért vesz róla lenyomatot. Grissom, Brass és Nick elmennek arra a helyre, aminek az egyenruháját megtalálták a szekrényben, egy ilyen szórjátok a földre a földimogyorót kajálda az, de a fejetlen ember sosem dolgozott ott. Már éppen csalódottan menni készülnek, amikor Grissomnak eszébe ötlik, hogy a fotót, amiről letépték az egyik embert, ezen a szent helyen készítették. Brass elő is kapja és tényleg, kár, hogy a letépett embernek csak a füle maradt rajta a fotón, de még sem kár, mert tele van fülbevalókkal és az étteremvezető fel is ismeri benne egyik dolgozójának a fülét.

Teri és Sara a boncteremben mélyre ható beszélgetést folytatnak a gonosz emberekről, akik így elbánnak szegény gorillákkal. Teri szerint képtelenség megtalálni, hogy kiknek a lelkén száradhat a halála, úgyhogy csak egy dolgot tehet érte Sara, úgyhogy Sara keres is egy szép helyet, ahol eltemeti a gorilla hamvait.

A fülbevalós faszit szintén tintába léptetik és megfuttatják egy guriga papíron, majd Grissom szépen elmagyarázza neki, hogy bizony egyértelműen ő szaladt el véres lábbal a helyszínről. A fülbevalós bevallja, hogy a levágott fejű barátja volt, de három hónapja szakítottak, mert a fejetlen talált magának valaki mást ő pedig ennek nem örült annyira. Felment hozzá és miután látta, hogy esélye sincs, ezért lelőtte, majd betekerte nejlonba, elvitte a raktárukhoz, be akarta rakni a ládába, de nem fért bele, ezért levágta a fejét, amit magával vitte, beszállt az autóba majd rájött, hogy nem zárta be a raktárt, visszarohant, de közben az autót elvitték a leányok.

Warrick kihallgatja a gonosz bandavezér fiút, aki lebökte a másikat, de a srác nagyon kemény, még Warrickot is befenyíti, de Warrick is nagyon kemény és tökre nem fél tőle. Warrick eztán meglátogatja kisbarátját a fegyházban és elmondja neki, hogy nem kell vallomást tennie, mert a fogkefe fegyveren éppen elég DNS-minta volt ahhoz, hogy a kis bandavezért még jobban bevarrják. A sráchoz eljön a kedves nagypapa is látogatóba és nagyon örülnek egymásnak. A végén Grissom elhívja Warrickot hullámvasutazni, sőt még állítólag egy sört is be fognak tolni utána. Grissom így értékeli Warrick munkáját. Vége.

Címkék: csi lv
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása