Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lost 4x09 - The Shape of Things to Come

2008. szeptember 09. 05:00 - sixx

Hosszú böjt után tért vissza ismét a Lost az AXN-re, de legalább megint van, ráadásul egészen ütős kis résszel tértek vissza a szigetelők - elárulhatom, hogy a hullámvasút innentől sem lassít, sőt, tessék nagyon figyelni, mert rohadt jó lesz az évad vége is. Az előző részben ott hagytuk abba a mókát, hogy Májkül a kém a hajón, ZZTop meleg, Ben lófejű pszeudó-lányára rátámadt valami ellen és kinyírta az igazi anyját és Karlt, Dzsekk továbbra is a hőst alakítja a parton, Ben pedig úgy manipulálja a magát nagyon okosnak képzelő Lokkbácsit, ahogy akarja. Kurva hosszú hogyvót jön, két sör kell majd mellé.

A parti népséggel nyitunk, ahol Katinka úgy próbálja másodlagos nemi jellegeit megmosni, hogy közben nem veszi le se a felsőt, se a melltartót, és bazmeg sikerül neki. A nők sokkal trükkösebbek, mint gondolnánk. Közben a dokit nézegeti elkerekedett szemekkel, az meg látványosan fogja az oldalát, tán sérve van? A sátorba siet némi fájdalomcsillapítóért, amiből a jövőben még sok baja lesz, mint tudjuk. Katinka angyali mosollyal az arcán jegyzi meg neki, hogy "dekurvaszarulnézelki". Heh. Dzsekk a gyomrára panaszkodik, nem nagyon lövünk azzal mellé, hogy az ilyen túlélős-szigetes sorozatokban állandóan előkerülő vakbél lesz a ludas. Az idillnek a fábaszorult féreg módjára üvöltő Bernard vet véget, hullát talált a tengerparton, nofene. Nem is ez a lényeg, hanem a kiléte: a doki az, a hajóról, helyes vágással az arcán és a nyakán. Hoppácsak.

Szójer, Hörli és Lokkbácsi Rizikózik Ádörfalván, nagyon jó társasjáték, és egyetértünk Hugo megállapításával, miszerint a játék kulcsa Ausztrália. Vágás, Ben lófejű lánya és elrablói (a hajó kommandósai MiszterKími vezetésével) megérkeznek a hanggal ölő kerítéshez, amit hatástalanítani kell, mert különben vér fog folyni a fülekből és habos lesz a szája mindenkinek 25 méteres körzetben. Alex beüti a kódot, aminek mindenki örül, Ádörfalván pedig megszólal egy telefon Ben házában, és egy női hang a 14J üzenetet mondogatja benne. Lokkbácsi arra a következtetésre jut, hogy ez Bennek szól, így megy a gülüszemű manipulátorhoz, aki éppen zongorázik. Szépen. Amint meghallja, hogy mit mondott a versmondó lány a telefonban, felpattan, és bazmeg a zongoraszékből előhúz egy puskát, eszem megáll. Szójer is majdnem infarktust kap, Yoda fegyverrel, vaddöfakk? Nincs idő a tökölésre, mert Ben láthatóan zaklatott állapotba kerül, és átvált főnök üzemmódba, irány a másik ház, azt könnyebb lesz megvédeni. Lokkbácsi lábából kiszáll a maradék vér is.

Flash jön, mégpedig Ben gülüszemével. A Szaharában ébred, Halliwax feliratú télikabátban, és nagyon nincs magánál. A bakancsa jeges, és egy kicsit odahányik a kiszáradt talajra, gyönyörű kép, na. A karján véres seb, de ezzel nem ér rá foglalkozni, mert két fegyveres arab jő lovon, és ez fontosabb most. Az urak nem nagyon beszélnek angolul, de a Kalasnyikovot elég meggyőzően rángatják, és lekapják Benről a télikabátot. A zsebében találnak valamit, amit kedvenc karakterünk ártatlan arcal előkap, egy fémhenger ez, nem bánt a bácsi. Nem a faszt, Ben átmegy Terminátor üzemmódba, és a kis fémizével, ami tulajdonképpen egy vipera néven ismeretes, igen geci fegyver, pofánvágja ez egyik ellent, majd legéppuskázza a másikat, úgy, hogy azt egy Rambóba öltött Csáknorisz is megirigyelne. Aztakurva.

Ádörfalván Ben közli Szójerrel és Lokkbácsival, hogy a 14J az egy kód, mégpedig akkor használatos, ha az egyik ádört elkapták, és az direkt valami kamu kódot üt be a védelmi rendszerbe. Fifikás, mi? Ben még azért lecseszi a két nagyokost, hogy minek szarakodtak öt percig, míg értesítették a kódról, amire Lokkbácsi nem tud visszavágni, hehe. Szójer elmegy Klerért, mert csak egy déli lovagról van szó, y'all. Lokkbácsi is menne valahová (hová? minek?) de Ben nem engedi, mert szerinte bármi is történjen, azt a kopasz mozgáskorlátozottnak MINDENKÉPPEN túl kell élnie, ezt per pillanat nem értjük, de mindegy. És az ellen Bent nem fogja bántani, így Lokkbácsinak ott kell maradnia Yoda mellett.

A parton Dzsekk érdeklődik Danieltől, hogy mi az isten lett ezzel a dokival, de nem kap egyenes választ, mert kiderül, hogy a szigeten a "mikor?" kérdésre nem igazán lehet jó választ adni. Dzsekk ettől ideges lesz, de annyiban hagyja, mert Daniel közben a telefont távírósította, azaz morze jeleket lehet majd vele továbbítani, de beszélni nem. Ádörfalva, Hörli babysitterkedik Áron mellett, Lokkbácsi meg Ben a házat alakítja át, eltorlaszolják az ajtót, az ablakokat, leszarva azt, hogy Szójer, Kler, meg vagy hat random túlélő még kint rohangál. Ha Szójernek baja esik, leszakítom Lindelof fejét. Mindeközben a szélhámos megy Kler után, de már késő, megkezdődik a lövöldözés, amiben három sorstársuk meg is hal menten, de Szójer nem - Kler házát azonban egy RPG-vel szarrá lövi MiszterKími, aki kurvára nem viccel ezek szerint.

TerminaBen Tunéziában téblábol egy szállodában, ahol már nem először jár, sőt, VIP-vendég státuszban van Dean Moriarty néven. A dátumot kérdezi csak meg, 2005 október 24, és mive a tévében Szájidot mutatják, az Oceanic Six egyik tagját, flashforwarddal van dolgunk. A tévét látva Ben agyában dolgozni kezdenek a kerekek. Ádörfalván nagy a káosz, a gyerek sír, Benék torlaszolnak, és közben Jákóbról beszélgetnek, aki jelen esetben az egyetlen, aki segíthet rajtuk, és akit Hörli tud csak megtalálni. Szójer rátalál Klerre a ház romjai között, jól van, nyugi, és mennek vissza Benékhez, aki viszont kurvára nem akarja beengedni őket, mert be van szarva MiszterKímitől, valahol joggal. Hörli beveri az ablakot, és beengedi őket, közben Ben olyan pózba mered gépfegyverrel a kézben, mint Al Pacino a Szemtől szemben című filmben, bravó, ez fasza easter egg volt. Szójer a házba érve azonnal ki akarja hajítani Yodát, de csengetnek, így ezt a tervet takaréklángra teszi. Miles az, rádiót hoz MiszterKímitől.

Flashforward, Szájid Irakban temeti a nejét, és ki más érkezne ide fotóriporternek álcázva magát, mint TerminaBen. Ha már itt van, le is fotóz egy nagyon gyanús külsejű alakot, és magát Szájidot is, aki ezt észreveszi, és utánamegy Bennek, majd nagyon meglepődik, hogy valóban ő az. Ben azt mondja neki, hogy tudja, ki nyírta ki a feleségét, és azt hazudja, hogy a szigetről Dez hajóján lépett le, de ezt senki nem hiszi el neki. Tart egy kiselőadást Szájidnak Widmore-ról, Penelope apjáról, hogy az mennyire geciember, és ő volt, aki megölette Nádját. Szájid kiborul, ezen azt hiszem senki nem csodálkozik, Ben még fotót is mutat a gazemberről, aki a szörnyű tettek elkövette. Bosszú lesz, iraki style. Ádörfalva, Miles próbálja rávenni Bent, hogy beszéljen MiszterKímivel, akinek van túsza is. Alex, Ben fogadott lánya.

MiszterKími közli Bennel, hogy igen, nálam a lányod, és most szépen gyere kifelé. Ben erre felsorolja MiszterKími nem túl fényes életrajzát, szemét zsoldos vagy te bazmeg, nem hiszem el egy szavadat sem. Igen ám, de van egy kis probléma: Alex tényleg a túsza, és most szépen pisztolyt is fog rá. Michael Emerson innentől kezdve olyan alakítást nyújt, amiért ha nem adnak Emmy-díjat, akkor a kurva anyját az akadémiának, és nem kérek elnézést. Ben elkezdi a szokásos manipulációs taktikát MiszterKímivel, de ez nem vezet túl sokra, sőt: a pali kijelenti, hogy ha addig nem jön elő Ben, míg ő háromig nem számol, akkor lelövi a lányt. Lőjed csak bazmeg, nem is az én lányom, mondja Ben, de ez most nem jön be, mert MiszterKími, a sorozat új ultimate gazembere simán fejbelövi a kiscsajt. Aztakurva. Emerson arca ebben a jelenetben egy tanulmány, a csávó ZSENIÁLIS. A lány halála után Ben egy nagyon fura dolgot mond: "Megváltoztatta a játékszabályokat." Widmore? Isten? Xenu?

A lövés után Ben zsibbadtan áll az ablaknál, most Lokkbácsiékon a sor hogy felülkerekedjenek a helyzeten, miközben Ben lassan megindul a szoba túlsó felébe, majd egy gyors mozdulattal kinyit egy titokajtót, és mire Szójerék észbe kapnak, már el is tűnik mögötte. Egy kis helyiségbe jut, ahol elhúzza a falat, és elindul valahová. Flashforward, Irak továbbra is, ahol TerminaBen tőrbe csalja Szájid nejnek állítólagos gyilkosát, de persze csak azért, hogy az iraki ex-katona faszán kinyírhassa, és utána Ben jól beszervezhesse. Megkaptuk a választ az évad egyik kínzó kérdésére: hogy melózhat Szájid Yodával karöltve a jövőben. Ben mosolya távozóban mindent elmond erről a kis kapcsolatról. Ádörfalva, Szójer dörömböl az ajtón, de hiába. Aztán Ben egyszer csak megjelenik, és kiadja az ukázt: ha azt mondom, "most", akkor tessék elindulni a fák felé mert szar lesz a levesben. Lesz is, földindulás, égzengés, fekete füst, jön a sziget védelmi rendszere, és nagyon megagyalja MiszterKími kis csapatát. Ben megsíratja a lányát, a többiek mennek a fák irányába.

Parti népség: Daniel morzézik a hajónak. "Mi történt a dokival?" - kérdezi. A válasz hosszan jön, Daniel szerint nem mondták meg mi történt a dokival, csak annyit, hogy Szájidék jól vannak a hajón, és a helikopter úton van. Igen ám, de Bernard ért morzéül, és rögvest lebuktatja, hogy nem is azt mondták, hanem azt, hogy a doki jól van, miért kérdezed? Dzsekk nagyon mérges lesz, hiszen őtet itt mostan át akarták vágni a palánkon, és még a hasa is fáj hozzá, kurvaélet. Daniel elég szarul hazudik, amitől Dzsekk nagyon rosszul lesz, és megrángatja a kisembert, ki akartok ti minket innen menteni egyáltalán? Daniel válasza: nem. Nem csodálkozunk, azon viszont igen, hogy Dzsekk egyre szarabbul néz ki, kifejezetten zombiszerű a bőre. Az erdőre ugrunk, Ben csatlakozik Lokkbácsiékhoz, és közli az új célt: irány Jákób kunyhója, ahová Lokkbácsi és Ben mindenképpen menni fog, és miután a kopasz fegyvert fog Hörlire, Szójer meg a kopaszra, a túlsúlyos komikus faktor is Benékhez csatlakozik.

Flashforward Londonra, ahol a rendkívül elegáns TerminaBen ellátogat Widmore-hoz, felébreszti, és egy nagyon érdekes beszélgetést folytat vele. Úgy tűnik, mintha a sziget hollétét Widmore valaha ismerte volna, de most már nem tud oda visszamenni, és ez Bennek így volt jó. Widmore várta, hogy mikor jön már el hozzá Ben, és nem nagyon csodálkozik azon, hogy egy iszonyú ideges Yoda áll az ágya végében. A játékszabályok szerint Ben nem nyírhatja ki Widmore-t, amin most mi nagyon meg is lepődünk, de a gülüszemű nem. Widmore kicsit kiakad, és közli, hogy ismerlek, te rohadék, mindened, ami van, az enyém volt, de te elvetted tőlem. A sziget is az enyém volt, és lesz is még! Sebaj, a lányodat majd jól megölöm, mondja Ben, és akkor majd bánni fogod, hogy megváltoztattad a szabályokat. Nabazmeg.

Címkék: lost
36 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

üvöltő dervis 2008.09.09. 08:37:14

Hi!

Ez a rész nagy király volt, de hogyvolt is fasza. :)

EasyFriend 2008.09.09. 08:48:28

Nah hát a lányát kinyírós résznél is überfasza volt Ben, de az igazi odabaszás nálam megint csak a zárójelenet volt. A rész közepén a Heat-es beállás nem tűnt fel, de a záró sz teljesen annak a filmnek a nagyjelenetét idézte fel bennem: végre találkozik a két szarkeverő, szemtől szembe. Egyre inkább hajlok arra, hogy Widmore itt a fő démon és Ben voltaképpen tényleg a jó fiúkat erősíti (ahogy azt Májkülnek mondta is a múltkor). Bár a módszerei, hm, megkérdőjelezhetőek.
Ha Ben bántani meri Penny-t, a skóttal együtt állok bosszút, ezt előre mondom!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.09.09. 08:51:44

Moriarty professzor, mi? Van humora ennek a Bennek... Akkor most már nem csak a Dr. House-ban lehet keresni a Scherlock Homes utalásokat?

báró Csekonics 2008.09.09. 09:07:13

Ja, a Moriarty nagyon ütött :-D
Kb. mint amikor gülü átment terminátorba.
Mondjuk Katinka lehetett volna lazább is a parti fürdésnél, túl szégyenlős a lelkem...
Miles gyereket meg még a mentőben is ütném.

Pepe0419 2008.09.09. 09:11:52

Arra azért kíváncsi vagyok, hogy Yoda hogy került a Szaharába fagyos csizmába. Ha az idővel gond van a szigeten, akkor lehet, hogy a doki még tényleg él a hajón, korábban nem csak simán meghalt, nem volt torokvágás?

kla 2008.09.09. 09:12:01

Ez a 2. legjobb rész az évadban szerintem, csak a finálé veri szerintem. Michael Emerson tényleg zseniális. (és a szemét írók az elején el akarták hitetni velünk, hogy Kate-centrikus rész lesz)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.09.09. 09:26:53

"Mondjuk Katinka lehetett volna lazább is a parti fürdésnél, túl szégyenlős a lelkem..."

Nem Kate a szégyenlős, hanem a bigott amerikai szülők feljelentgetős egylete meg az ottani ORTT. Emlékezz rá, hogy mekkora balhét csináltak anno Janet Jackson kivillanó mellbimbóiból...


"Arra azért kíváncsi vagyok, hogy Yoda hogy került a Szaharába fagyos csizmába."

Hát ahogy a jegesmedve...

báró Csekonics 2008.09.09. 09:34:42

Fedor 2008.09.09. 09:26:53

Hülye álszent, prűd majmok - ezzel csak azt érik el, hogy nem 15-16, hanem 12-13 évesen fog gangbang-elni a lányuk, mert ha annyira tiltva van a szex, akkor csakazértis....
Mondjuk a legjobb, hogy ugye a szopás nem számít szexnek :-D

Gabba 2008.09.09. 09:37:58

Ez a ruhában fürdés beszarás...

Amúgy egy RPG csapás után akadhat túlélő egy kis házban? Ezexeszrint igen :-P

A hogyvolt meg nem is volt túl hosszú, egy sör elég volt hozzá.

Pepe0419 2008.09.09. 09:38:10

"Hát ahogy a jegesmedve... "
na jó, de ez sem derült ki nekem :)

báró Csekonics 2008.09.09. 09:43:36

Gabba 2008.09.09. 09:37:58

Irtó nagy mák kell hozzá, de elvileg igen.
(Pl, ha több fal is volt közte meg a robbanás között - ahogy Szójer is egy fal alól kaparta ki - persze ilyen helyzetben amerikai könnyűszerkezetes legóház rulez.)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.09.09. 09:54:00

Pepe, még senkinek se derült ki :-) De feltételezem lehet összefüggés...

Pepe0419 2008.09.09. 09:57:58

"Pepe, még senkinek se derült ki :-) De feltételezem lehet összefüggés..."
akkor megnyugodtam, hogy nem maradtam le semmiről :)

candyperfumegirl 2008.09.09. 10:18:25

Ez a rész még jobb újranézve, amikor már helyrekerül pár dolog. Pl. most szúrtam ki, hogy amikor Ben magához tér a sivatagban, egy pillanatra látszik a lehelete, nagyon ügyes.

"Ha Szójernek baja esik, leszakítom Lindelof fejét"

Ebben csatlakozom hozzád.

Az utolsó jelenet meg nálam simán a sorozat egyik legjobb jelenete, top5-ben biztos benne van.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.09.09. 10:18:56

Amikor rárobbant a ház Klerre, rögtön az ugrott be, hogy na ezért került Áron Katinkához. Majdhogynem csalódott voltam, amikor kiderült, hogy mégis él :-)

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2008.09.09. 10:34:51

Na de Fedor, hát Csárli látta őket felszállni a helyikopterrel... :-)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.09.09. 10:44:51

Dez csak egy valószínű jövőt látott előre mindig, ami nem biztos, hogy bekövetkezik, nem? Elvégre rendre megváltoztatta azt, lásd Csárli életének rendszeres megmentése...

ds9 2008.09.09. 11:18:04

Ami érdekes szerintem, az az a párbeszéd, amikor Claire kijön a szobából és a kérdésre, hogy hogy van azt mondja, "túl fogom élni".
Mire Miles " Erre én nem venék mérget".

Lósz őrnagy 2008.09.09. 11:29:06

kiderülhetne már végre mi a búbánat az a fekete füst, és ki vagy mi generálja.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2008.09.09. 11:54:36

Na, szerintem erre e kérdésre még a készítők sem tudják a választ.

Waldi! 2008.09.09. 11:59:13

Nem prof. Moriarty, hanem Dean Moriarty, Jack Kerouac: Uton c. konyvenek apakomplexusos foszereploje.
Nem raketa csapodik Claire hazaba?
Amugy kimaradt az igencsak talanyos szovaltas, amikor Claire kozli Sawyer erdeklodesere, hogy de legalabb eletben van, Miles azt dunnyogi, hogy ebben azert annyira nem lennek biztos.

brown_h 2008.09.09. 12:43:05

Ben karaktere, illetve Michael Emerson játéka a kedvencem a Lostban. Iszonyú jó ebben is.
No meg a producerek és írók előtt is le a kalappal, kavarják, kavarják, és egyre jobb lesz.

aribeth 2008.09.09. 12:57:26

Az utolsó jelenet mindent visz, de csatlakozom EasyFriendhez, ha Pennynek baja esik, ráküldöm az összes nazgúlt Benre.
És mekkora volt már Widmore beszólása, hogy ne bámulja őt azokkal a rémisztő gülüszemeivel. Szeretem, amikor a nézők kedvenc szövegeit beépítik a sorozatba. (Ehhez hasonló volt a legutóbbi részben a "Tom és a fiúja" jelenet is. Pedig az egész csak a rajongók fejéből pattant ki, miután Mr. Friendly azt merészelte mondani, hogy Pulykatojás nem az esete. :-))

báró Csekonics 2008.09.09. 13:01:18

brown_h 2008.09.09. 12:43:05

Jól nyomja a színász az biztos, meg persze talányos a karakter is (hogy akkor kicsoda is ő valójában).
Mindenesetre jó volt újra megnézni a maraton alatt ahogy az első részekben menetrend szerint megagyalják... :-D
Az előző évadok fényében nagyon ráfért.

outlander 2008.09.09. 20:55:11

azok akik látták már végig az évadot: feltűnt nektek, hogy valamelyik epizód valamelyik hozzászólásában valaki mekkorát spoilerezett? :D és büntetlenül megúszta, mert vagy nem tűnt fel senkinek vagy mindenki lapított, hogy ne legyen gyanús a dolog :DDD

outlander 2008.09.09. 20:57:22

mondjuk biztos nem szándékosan csinálta az illető, hanem inkább csak egy "lucky guess" volt xD

BruceWayne 2008.09.09. 21:19:54

én mindig végigolvasom pedig már láttam rég, de nem tűnt fel

kla 2008.09.09. 21:50:32

sixx mindig kegyetlenül kimoderálja az összes spoilerezőt, úgyhogy szerintem csak találgatás volt.

Potykaa 2008.09.10. 08:48:59

szupi volt ez a rész. :)

Oceanic Six ???
nem nyolcan vannak???
---
Claire gyereke soha nem akar megnőni? már az 1. évadban megszűlt?nem!?

gabben 2008.09.09. 11:29:06
kiderülhetne már végre mi a búbánat az a fekete füst, és ki vagy mi generálja.

egy kis utalást láttunk, hogy TerminaBen irányítja a füstöt amikor kirohant a rejtekszobából.

Gabba 2008.09.10. 09:16:02

Potykaa: hiába szült Claire már az első évadban, a storyline szerint kb. 100 nap telt el a gép lezuhanása óta.
(hogy pontosan mennyi, azt majd biztos megtudjuk egy hardcore fantól)

szucsitg 2008.09.10. 11:04:05

s4finale vege a 101. nap. dec31

s3v3n 2008.09.10. 15:26:42

"Oceanic Six ???
nem nyolcan vannak???"

ki a 7. és 8.?

Vince Larkin 2008.09.10. 16:49:24

sixx elment pihizni "törökbe", mai szolg közleményben írta

Llew 2008.11.03. 09:46:10

Annyi szájtátás van az utóbbi részekben, hogy csak fogom a fejem minden vasárnap. Fura volt, hogy mindenkit leszedtek 1-2 lövéssel, de Szójer frankó fedezéket talált a léckerítés mögött. Röhej. Kezdem megkedvelni Bent (bennem van a hiba?):)), erre jön ez a sejtelemes mosoly a Szajidos akció után, a végén meg a megölöm a lányod duma. Ezt ne, Pennyt tessék békén hagyni. Kinyomom a gülü szemeit, ha bántja.
süti beállítások módosítása