Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

CSI: LV 1x19 – Gentle, Gentle

2008. szeptember 01. 08:57 - nyolc_mini_vese

Este van és egy szép, nagy, igazi amerikai házban tekereg a kamera. A gyerekszoba felől érkező nyikorgásra az éber anyuka felpattan és mikor bemegy a szobába, a rácsos ágyból hiányzik a gyermek, van helyette viszont egy gépelt papír, az ablakhoz meg egy létrát támasztottak. Anyuka sikít. Apuka felkel. Kihívják Grissomékat. Grissom elolvassa a papírt, amin az áll, hogy a babukát elrabolták és 6 órán belül telefonálnak a hogyan továbbról. Főcím.

Cathrine és Brass is megérkezik a helyszínre és közben még a nap is felkelt. Az Anderson família igazi minta család, egy nagy, egy közepes és egy kicsi fiúval, kedves környéken laknak, szép házban, jó szomszédokkal körbe véve, úgyhogy nem kapcsolták be a riasztót. Az apukát egy FBI-os kérdezgeti ki a konyhában, Grissom meglát egy kibontott kólás üveget, elkéri és jól befogja az üveget a kezével majd megkérdezi a kicsit döbbent házigazdát, hogy akad-e még belőle a hűtőben. Az anyukától meg elkérnek egy gyermekruhát a szennyesből, a jó szimatú kutyák miatt valamint az egész családtól vérmintát is, hogy megkönnyítsék a nyomozást. Megérkeznek a kutyák, Sara, Nick és Warrick is,úgyhogy a főnök már kiosztja a feladatokat.

Saranak a nyomtatott zsarolólevéllel kell foglalkoznia, sőt, Grissom arra is megkéri, hogy a házban található összes nyomtatót is ellenőrizze, mert semmit sem lehet kizárni. Nick megkapja az üdítőket, amit el kell vigyen a laborba és 22 fokon kell tartania őket, a bontatlant kinyitnia, majd megvizsgálnia mindkettőt. Warrick is megérkezik, őt elküldi Grissom, hogy vizsgálja meg a létrát és mellette a földet, ahol le is fotografál egy cipőlenyomatot. Grissom visszatér a gyerekszobába. Warrick felmászik, a szobában tartózkodó Grissom megijed tőle. Warrick észre vesz egy sértetlen pókhálót az ablakkereten, amire azt mondja, hogy nehéz lehetett kimászni úgy az ablakon egy csecsemővel, hogy közben a háló épp maradt, de Grissom elmondja neki, hogy lehet, hogy a rablás óta építette oda a pók, mert pár óra alatt meg van egy ilyennel. Warrick be akar mászni az ablakon, de Grissom arra utasítja, hogy inkább menjen körbe.

Cathrine kap egy piszkos ruhát a szennyesből és nagyon szomorúan együtt érez a gyermekétől elválasztott anyukával. Grissom közben a gyermekágyból kivadászik két hajszálat, Warrick pedig felér lentről. Grissom orrát az ablak előtt tisztítószer szaga üti meg, gyorsan meg is vizsgálják a padlószőnyeget és bizony véres volt, mielőtt alaposan felsúrolták. Warrick szerint lehet, hogy a gyereket még azelőtt megölték, hogy kivitték volna a házból. (Valószínűleg ezt az epizódot egy kicsit inspirálhatta a Lindbergh gyerekrablás.)

Sara meglátogatja a duci Ronnie-t, aki a papírokkal szokta a labormunkát végezni és kicsit leteremti, mert nem ellenőrizte még, hogy vannak-e rajta ujjlenyomatok. Ronnie nem ijed meg Saratól és közli vele, hogy mindent a maga idejében, eddig azt tesztelte, hogy honnan származhatott a papír. Azt már sikerült kideríteni, hogy nem Andersonék nyomtatójából. Grissom és Warrick rájönnek, hogy a kertész cipőjének lenyomata volt a létra mellett a sárban, úgyhogy ebben valószínűleg nincsen semmi gyanús. Közben Sara felhívja Grissomot, hogy nem a házban nyomtatták ki a zsarolólevelet, úgyhogy a főnök utasítja rá, hogy a családi cég tulajdonában levő összes nyomtatót ellenőrizzék, ekkor a beszélgetést kutya csaholás szakítja meg. Sajnos megtalálják a babát egy közeli golfpályánál, a bokrok mellett. Grissom kikészül, Cathrine pedig megpróbálja visszatartani az odaérkező anyukát, aki még Grissomnál is jobban kikészül.

Grissom elmegy Robbins dokihoz, aki elmondja, hogy a kisgyereket megfojtották, de nem tudja megmondani a halál beálltának idejét. Mindenesetre abban biztos, hogy nem véletlenül fulladt meg. A torkában talált valami szövetszálat is, de nem hiszi, hogy annak köze lenne a halálához.

Grissom teljesen felbolydul és mindenkitől gonosz hangnemben követeli, hogy azonnal minden idegszállukkal erre az esetre koncentráljanak. A legrosszabbul Greg jár, aki valami drogos lövöldözés mintáit vizsgálja, de Grissom egy laza mozdulattal kilöki a kémcsöveket zsúrkocsistul a folyósóra és közli vele, hogy most pedig azonnal elkezd foglalkozni a kisbaba ügyével. Szegény Greggo egy kicsit megijed, Sara pedig elkapja Grissomot a folyóson, hogy kicsit lehiggadhatna, hiszen nem rég éppen neki magyarázta, hogy ne vegye annyira magára az ügyeket, de Grissom szerint ez most igenis különleges eset, mert ő találta meg a gyereket.

Grissom és Cathrine visszatérnek Andersonék otthonába, ahol elmagyarázzák, hogy még nem temethetik el a gyermeket, mert, hogy bizonyíték. Azt is elmondják nekik, hogy mivel a babát szépen felöltöztetve és elhelyezve hagyták ott a házuktól 500 méterre levő golfpályán, ezért olyan valaki tehette, aki ismerte, mert ha valami idegen rabolta volna el, akkor biztosan nincs ennyi gondja rá. Az apuka ideges lesz, hogy mi van, akkor most őket gyanúsítják? Grissom erre azt feleli, hogy azért az mégis csak furcsa, hogy egyáltalán senki nem telefonált a pénzért. Ekkor megérkezik Warrick a gyerekszoba ablaka előtt talált vér elemzésével. A vér a legnagyobbik fiútól, Tylertől származik.

Tylert rögtön be is viszik kihallgatni, azt mondja, hogy baseballozás közben betörte az ablakot, majd el akarta titkolni és ezért maga cserélte ki az üveget, de közben megvágta az ujját. Brass elmondja, hogy meg tudta, hogy bizony elég agresszív a gyerek, mert kétszer is összevert srácokat az iskolában. Brassnak sikerül is kihoznia a fiút a sodrából, de megnyugszik és elmondja, hogy nagyon hiányzik neki az öccse. Grissom szerint ettől még megölhette. Grissom és Cathrine módszeresen átkutatják a házat. Grissom Anderson úr szekrényében talál egy pár harisnyát, amint zöldes szennyeződés van, odaadja Nicknek a laborban, hogy derítse ki, mi az. Nick közben végzett az üdítőkkel való kísérletezéssel, leméricskélte, hogy milyen gyorsan szaladt ki belőlük a nyomás és az eredményeket átadja Grissomnak.

Grissom átmegy Sarahoz, aki elmondja, hogy a papíron talált ujjlenyomatokból volt, ami az anyáé, volt, ami az apáé illetve volt egy harmadik is, ami az apa titkárnőjéhez tartozik. A papírt pedig a titkárnő gépén nyomtatták ki. Grissom az eset folyamán először örvendezik. A titkárnőt, hopp, már be is hozzák kihallgatni. A hölgy segítőkésznek mutatkozik, de elkezdenek rá záporozni a kérdések, például ugye, hogy vajon miért az ő nyomtatójáról nyomtatták a zsarolólevelet, de ezt még kimagyarázza azzal, hogy bárki tehette, hiszen ötszáz ember dolgozik a cégnél. Grissom viszont elmondja neki, hogy sajnos a gyerekszobában talált egyik hajszál az övé. Kiderül, hogy bizony viszonyuk volt apucival, de állítólag ennek már rég vége. A nő elviharzik azzal, hogy akkor majd szerez egy ügyvédet, pedig Grissom szeretné tudni, hogy vajon az apuka szekrényében talált harisnya az övé-e.

Grissom meglátogatja az apukát, mert lenne hozzá néhány kérdése. Kifaggatja erről a titkárnős dologról, de a pasi is azt állítja, hogy bár szerette a lányt, amikor kiderült, hogy a felesége megint terhes, szakított vele, viszont a múlt héten eljött az ex-szerető megnézni a kisbabát. Grissom nem tudja, hogy higgyen-e neki, mert elmeséli, hogy tudja, hogy korábban már hazudott az üdítővel kapcsolatban, nem reggel nyitotta ki, hanem a vizsgálatok szerint már órákkal korábban és valószínűleg alkoholt is fogyasztott hozzá. A faszi éppen magyarázkodni kezdene, amikor megjelenik egy nő valami magazintól, hogy a titkárnője eladta a közös képeiket a bulvársajtónak, hogy fizetni tudja az ügyvédi költségeit. A fickónak annyi hozzáfűznivalója van a látottakhoz, hogy szereti a családját.

Grissom és Cathrine a pszichiáter fickóval beszélgetnek, aki éppen azt magyarázza nekik, hogy simán lehet, hogy az anyuka ölte meg a gyereket, miután rájött, hogy a férjének viszonya volt a titkárnőjével. Cathrine ezt nem akarja elhinni, mert szerinte az anyuka nagyon oda volt a gyerek miatt. Ekkor azonban betoppan Brass és megosztja velük, hogy lehet, hogy ez még sem alaptalan, mert amikor a legnagyobb gyerekük volt csecsemő, akkor egyszer be kellett vigyék kórházba, mert annyira megrázták, hogy elvesztette az eszméletét.

A média úgy tűnik iszonyatosan rácuppant a történetre, mert amikor beviszik az anyát kihallgatásra, akkor kvázi elállja a sok mikrofonos a bejáratot, a tömeg „baby killer”-t kiállt a nőre. Grissom bemenekíti a nőt, majd az ártatlanság vélelmére hivatkozva befenyíti a tömeget. A kihallgatás során a nő ügyvédje igen szigorúan kel kliense védelmére, aki elmondja, hogy azért rázta meg a gyerekét annak idején, mert a torkán akadt egy falat és azért lett ebből rendőrségi probléma, mert nem tudta bebizonyítani. Az ügyvéddel távozni akarnak, amikor Grissom megemlíti, hogy a harisnyáján (amit Grissom talált, de számla volt róla, hogy az anyuka vette) olyan zöld festék van, amivel a golfpályákat szokták festeni (merthogy festik őket, bizony), erre az ügyvéd megkérdezi, hogy mi ezzel a probléma, hiszen a nő tagja a klubnak, de Cathrine emlékszik, hogy korábban a mosókonyhában a mondta neki az anyuka, hogy utálja a golfot. Az ügyvéde azzal búcsúzik, hogy amennyiben bent akarják tartani, 48 órájuk van arra, hogy bizonyítékot szerezzenek. A nő elmegy, Grissomnak meg Cathrine-nek feltűnik, hogy az autónál levő középső kisgyereke hozzászeretne bújni, de az anyuka pont leszarja. Sara tűnik fel, aki elmondja, hogy a baba torkában talált szál valami tűzálló anyagból készült. Grissom már rohan is vissza a házba, Sara alig tud vele lépést tartani. Megérkeznek, kutakodnak a konyhában és Grissom talál egy pár edényfogó kesztyűt. Sara szerint ugyanolyan színűek, mint a szál.

Cathrine és Warrick a szülőktől érkező segélyhívást elemzik, de igazinak tűnik, viszont Cathrine felveti Warricknak, hogy nézzenek már utána, hogy a legidősebb gyereküknek, aki azon az estén egy ideig egyedül vigyázott a két öccsére, van-e mobil telefonja. Közben telefonál a család ügyvédje, hogy akkor másnap reggel 7-kor találkozzanak és mutassanak be minden bizonyítékot. Másnap a gazdag család egy egész ügyvéd kommandót hoz magával és a szóvivő ügyvéd elmondja, hogy maximum három kérdést tehetnek fel, családtagonként. Grissom megjegyzi, hogy nem akarnak ők kérdéseket feltenni, mert pontosan tudják, hogy mi történt. Az üdítő vizsgálatából kiderül, hogy azt este bontották fel és rumot is fogyasztottak hozzá - Grissom szerint az apuka ekkor próbálta eldönteni, hogy mi legyen a halott kisbabával. A zsarolólevélről pedig azt gondolják, hogy azt valamelyik szülő írta, mert nincs benne összeg megjelölve – nehéz megállapítani a saját gyermek értékét. Miközben apu megírta a levelet, anyu bebugyolálta a gyermeket egy takaróba és lerakta a golfpályánál, így került a festék a harisnyájára. Apuka aztán odarakta a létrát az ablakhoz, majd bement az irodájába, hogy kinyomtassa a levelet. A halottkém azt is megállapította, hogy a baba azalatt az idő alatt halt meg, amikor a nagyobb testvér vigyázott a kisebbekre a szülők meg valami lakógyűlésre mentek a szomszédba. Anyu ezen megtörik és azt mondja, hogy akkor most bevall mindent, mert csak őt próbálják védeni a többiek, a gyerek sírt, amikor visszajött, ő meg ideges lett és elhallgattatta egy edényfogóval. Mindenki totál kész lesz, a szülőket letartóztatják.

Grissom és Cathrine visszatérnek az irodába a szembe jövő Warricknak elújságolják, hogy anyuka bevallotta, hogy ő tette. Warrick azonban közbe vág és elmondja nekik, hogy bizonyítéka van arra, hogy nem az anyuka tette. Lehallgatta a nagyobb srác telefonját, amin egy segélyhívás volt, de csak annyi hallatszott rajta, hogy kiabál a középső gyerekkel, hogy mit csinált. A fiú bevallja, hogy valójában az történt, hogy miközben vigyázott az öccseire, telefonálgatott a barátnőjével, ezalatt a 3 éves öccse megfojtotta a kisbabát. Megpróbálta újraéleszteni, de nem sikerült. Az igazságot meg azért nem akarták elmondani, mert meg akarták védeni attól a középső gyereküket, hogy úgy nőjön fel, mint a gyerek, aki megölte a tesóját. Cathrine együttérzését fejezi ki az anyukának. VÉGE.

Címkék: csi lv
10 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

joanne 2008.09.02. 12:21:46


Grissom ebben a részben nagyon nem önmaga, és amikor Sara rákérdez, ő maga se tudja megindokolni, hogy ez az eset most miért is annyira más.De ebből látszik, hogy neki is van szíve!

nyolc_mini_vese 2008.09.02. 15:13:36

Igen, de mondjuk halott csecsemőt találni a bokorban az tényleg olyan dolog, ami kicsapja a biztosítékot. De gondolom abban meg tök igaza van, hogy ezt a munkát nem lehet úgy csinálni, hogy az ember folyton sírdogál közben. És milyen igaza volt, hogy Saranak már ekkor mondta, hogy vigyázzon oda, mert ennek "burn out" lesz a vége. És tényleg.

joanne 2008.09.02. 18:38:17


Hát, ez igaz!


De szerintem a "burn out" inkább Grissomnál jött be. Sara majdnem meghalt, ez azért kicsit más.
Bocsi, ha spoileres!

nyolc_mini_vese 2008.09.02. 19:21:44

Hát, a Grissom "burn out" az még talán a jövő zenéje, bár ki tudja, hogy mi fog történni az új szezonban. Úgy néz ki, hogy mindenki ki fog készülni.

Persze, majdnem meghalt, de szerintem valahogy úgy volt Saranál, hogy ő mindig az ilyen igazságtalan helyzeteken akadt ki nagyon. Mint pl a kettővel korábbi Too tough to die-nál. De nyilván a kettő együtt meg fokozottan kikészítette.

joanne 2008.09.02. 22:13:04


CSI túlélő-show. Ki az, aki megéri a végét és nem ég ki?!

Most így végiggondolva Grissom akkor szokott kiakadni, ha az áldozat gyerek.
Csak ő jobban leplezi, mint Sara, akinek minden az arcára van írva.

nyolc_mini_vese 2008.09.03. 00:30:56

Szerintem az ilyen jellegű szakmák azért elég gyorsan kikészítik az embert, úgyhogy én még egyelőre elhalasztottam, hogy kipróbáljam, de lehet, hogy ha már elég öreg leszek és megunom, amit csinálok, akkor még előveszem a dolgot.

Az meg mondjuk tény, hogy Grissom ritkábban sír, mint Sara, de Saranál mondjuk elég jól meg is van indokolva, hogy miért nem bírja annyira a gyűrődést. Mondjuk a legnagyobb kikészülésekre még egy hónapot kell várni...

joanne 2008.09.03. 10:30:35

Nekem kb 2 éve volt alkalmam látni, hogy dolgoznak a magyar helyszínelők. Na, az egy életre elvette a kedvem az egésztől!Az egyetlen valóban érdekes része az, amit az orvosszakértő végez, de sajnos orvosi diplomám az nincs. Meg a boncolásokat se nagyon bírtam...

Október 9 tényleg k.... messze van! Az eddigi spoilerek alapján tényleg nagyon depis rész lesz.

nyolc_mini_vese 2008.09.03. 18:50:57

Igen, nálunk is a családban csak az egyik tesóm örökölte a bírom a boncolás gént, én egy kisebb sebtől is elég rosszul tudok lenni.

nyolc_mini_vese 2008.09.04. 09:20:36

Ide is egy kis idézet folyam:

GRISSOM: Damn, Warrick!
WARRICK: I'm sorry. Your ticker okay?
----
TYLER ANDERSON: People are calling us killers. And I miss my little brother.
GRISSOM: That still doesn't mean you didn't kill him.
----
BRASS: Haven't these people ever heard of divorce?
----
CATHRINE: You didn't answer my question.
GRISSOM: You're right. I didn't.
----
CATHRINE: You're an average family burdened with a tragedy that put you under a microscope. That close, nobody can look good.

schokobanane (törölt) 2008.11.26. 00:13:04

Aprócska leiterjakab a szinkronos változatban legott az elején (nincs kedvem a szakblogba írni, kicsit túlteng ott most a sorozat).

Helyszínelőink megérkeznek a házhoz, Catherine érdeklődik, átvizsgálták-e a rendőrök az összes helyiséget. Brass válasza: "Ühüm. Padlás, borospince, halastó." Kicsit meglepett, mert az udvaron egy szimpla úszómedencét lehetett látni, a halastó meg nem igazán tartozik a "helyiségek" közé. Az eredetiben: "Attic, wine cellar, crawl space". Ja, a crawl tényleg lehet halastavacska, hanem a crawl space-re nehéz jó magyar szót találni, ugyanis a magyar építészeti megoldásokban ritkán szerepel, én is csak egyetlen magyar építészeti oldalon akadtam rá. Amerikában gyakori megoldás, voltaképp olyasféle "szerelőteret" jelent, amelyet a ház alatt alakítanak ki az egyes vezetékek, egyebek később esedékes cserélése, szerelése végett. Magyarul kúszótérnek, kúszópincének nevezik a zsargonban.
A link: www.horber.hu/horber_szoszedet/szotar/szavak_angol/c/crawl%20space.htm
De a gugli képkeresőjébe a kifejezést beírva számos megoldást láthatunk.
Szóval nehéz, de a halastó akkor is röhejes.
Ezt csak úgy a gyűjteményedbe, vese ;)

Ugyanebben a részben szerepel egyébként a "vinil" csecsemőruházat, de erre már nem célom jó kifejezést találni. Az eredetiben "vinyon" szerepel, annak még nem találtak magyar nevet, bár tök mindegy, voltaképpen mindkettő PVC. A lényeg úgyis csak az, hogy nagyon sok csecsemőruha valóban PVC-ből készül (Ámérikában), mert az nehezen éghető és a baktériumokat távol tartó műanyag. De azért ez a "vinil ruházat" akkor is meghökkentett.
süti beállítások módosítása