Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

CSI : LV 1x16 – Too Tough to Die

2008. augusztus 21. 09:00 - nyolc_mini_vese

Mai részünk mostanában megint aktuális, hiszen az egyik szereplője (Tom, a férj) vissza fog térni az új szezon 3. részében. De még mielőtt gonosz módon elkezdenék spoilerezni, lássuk mi történik ebben a részben. Egy fiatal nőt látunk, aki a sötétben éppen egy bevásárlóközpontban a parkoló autójához siet. A biztonsági őröket meccset néznek a kistévéjükön, úgyhogy szegény hölgyet simán elkapja egy fegyveres ember az autójánál, aki elkéri a kocsi kulcsot és arra kényszeríti a nőt, hogy szálljon be az autóba. Hamarosan egy út szélén a földön fekve látjuk viszont szegény lányt, szerencsére egy autós pár kiszúrja, megállnak és észre veszik, hogy még életben van. Brass, Grissom, Nick és Sara sietnek a helyszínre, Grissom rögtön el is küldi Sarat a kórházba, hogy vizsgálja meg a nőt, mert úgy tűnik megerőszakolták és párszor fejbe is lőtték. Sara megint elégedetlenkedik, hogy miért neki kell ezt csinálnia, de ő már csak ilyen. Főcím.

Immár az irodában követhetjük az eseményeket, Cathrine, Grissom és Warrick hatalmas dobozokat cipelgetnek. Grissom el is árulja a kis serpáinak, hogy a hat méretes dobozban egy ügynek a dokumentációi és bizonyítékai vannak, egy fickót gyilkossággal vádolnak, mert lelőtte a szomszédját egy motorbicikli miatt. Az ügy viszont annyi kézen átment már, hogy az ügyész nem tudott dönteni, hogy mi legyen a továbbiakban, de négy napjuk van a helyszínelő uraknak és hölgyeknek arra, hogy kiderítsék mi is a helyzet valójában. Grissom kihívja egy percre Cathrine-t és elmondja neki, hogy a kedves ex-férje újabb jelzáloggal terhelte meg a házukat. Cathrine kezd kétségbe esni.

Sara közben megérkezik a kórházban, az ott posztoló rendőr tájékoztatja róla, hogy még nem tudják, hogy kicsoda a hölgy, a fejében levő két lövedéket viszont nem lehet eltávolítani, mert akkor meghalna. Sara begyűjti a bizonyítékot, meg ható jelenet két percben. Grissom, Nick és Brass közben visszatértek a helyszínre, ahol találnak egy csomó töltényhüvelyt, valamint Grissom kiszúr egy leszakadt övtartót egy kő mellett. Grissomnak van egy vicces porszívó-szerű tárgya, amivel fel tudja szippantani az övtartóról a szagmintát és kis lapocskákon el lehet tárolni, hogy majd alkalomadtán megszagoltathassák egy kutyával.

Warrick és Cathrine az irodában a motoros szomszédok ügyén elmélkedik. A lövöldözős fickó állítása szerint kölcsönbe volt nála a szomszéd motorja és sikerült úgy visszaadnia neki, hogy egy kicsit belapult az eleje. Ezt a motor tulajdonosa sérelmezte, fogta magát és beleállított egy csavarhúzót a másik srác karjába, majd megint megindult felé, mire az önvédelemből lelőtte. Ezzel ellentmond az, hogy a lelőtt fickó felesége azt állítja, hogy a férjét bizony hátba lőtték, amit a patológiai szakvélemény alá is támaszt. A probléma az egész üggyel az, hogy az ügyben szereplő csavarhúzó nincsen a bizonyítékok között, mert valahova elkavarták, pedig fotók készültek róla.

A fegyverelemzős fickónál sikerül azonosítani a töltényhüvelyeket, úgy tűnik, hogy egy korábbi ügyüknél, egy lövöldözéses során, előkerültek már ugyanezek a hüvelyek. Grissom elmegy a kórházba, ahol Sara még mindig az áldozattal szentimentáliskodik és a belépő főnök bizony meghallja ezt az ajtóban, majd "lebizonyítékozza" szegény kómában fekvő hölgyet, amit Sara rossz néven vesz.

Warrick és Cathrine kilátogatnak a lakókocsi parkba, ahol a lövöldözős eset történt, és felkeresik az elhunyt nejét, aki nem túl boldog attól, hogy megint ezzel csesztetik, de azért elmondja, hogy éppen a mosókonyhában volt, amikor meghallotta az első lövést, kirohant és látta, hogy a szomszéd éppen másodszor lövi hátba a férjét. Cathrine egy stopper segítségével villámgyorsan bebizonyítja, hogy ez képtelenség, nem érhetett olyan gyorsan ki az első lövés után, hogy láthassa a másodikat.

Sara, Nick és Grissom a korábbi ügy csatolmányait nézegetik, amiben szerepeltek a töltények. Kiderül, hogy valami bandás lövöldözés volt, nyilván nem került elő az elkövető, aki viszont otthagyta a kígyós baseball sapkáját, mert az a szokás a bandák között, hogy rá kell dobni az áldozatodra a sapkádat. Grissom szerint ez ugyanolyab, mint amikor a macskák összebrunzolják a bokrokat terület megjelölési szándékkal. Sara elviszi a sapkát, hogy az abban maradt izzadtságot és hajszálakat összehasonlítsák a DNS-laborban az áldozatról begyűjtött mintával. Grissom és Nick ezután elmennek a kíygóbanda körzetébe, ahol Brass már várja őket egy bandaszakértő rendőrrel. Körbe fogják járni a területet, mert ott lakik az a fickó, akit keresnek az erőszak miatt. Sajnos nem tudnak kutyával és szagmintával operálni, mert ez nem egy legitim eljárás.

Warrick és Cathrine kihallgatják a lövöldözős fickót, Cathrine megnézi a csavarhúzó által ütött sebet és megállapítja, hogy azt biztos nem a faszi csinálta magának – úgy tűnik igazat mond azzal kapcsolatban, hogy ledöfték. Valamint azt is állítja, hogy szemből lőtte le a fickót. Az ügyvédnője meg azzal fittizik, hogy a bíróság pont le fogja szarni, hogy mit mond a patológus, ha meg tudják, hogy egy olyan fontos bizonyíték, mint a csavarhúzó, elkavarodott. Cathrine-t felhívja a drága férje, hogy közölje vele azért vett fel pénzt a házukra, mert egy stúdiót csinál magának. Warrick meglátogatja Robbins dokit, hogy meg tudja, mi is a helyzet ezzel a hátba lövéssel. Robbins dokinak nincs kétsége afelől, hogy hátba lőtték a faszit, de Warrick arra gondol, hogy mi van akkor, ha nem orvul lőtték hátba, hanem verekedtek és közben sült el a fegyver.

Sara a számítógép előtt ül, és az eltűnt emberek adatbázisát nézegeti, amikor Grissom rátalál. Meg tudjuk, hogy a sperma minta és a sapkában talált izzadtság DNS-e egyezik, csak éppen nincs benne az adatbázisukba, úgyhogy Sara úgy érezte, hogy mivel nem tud magával mit kezdeni, inkább megpróbálja kideríteni, hogy az áldozat kicsoda. Grissom úgy dönt, hogy itt az alkalom, hogy elbeszélgessen kicsit Saraval, arról, hogy kezdjen már valamit magával, mert meg fog hibbanni, ha non-stop dolgozik és még hobbiból is csak törvényszéki szaklapokat böngészik. Grissom szerint egyrészt nem kellene annyira kötődnie az áldozathoz, másrészt jobban tenné, ha találna magának valami hobbit, ami nem kötődik az igazságszolgáltatáshoz, ő például hullámvasutazni szokott. Sara kicsit furkózik, mert megsértődött.

Cathrine és Warrick megnézegetik a halott fickó pólóján a lövésnyomokat, majd elmennek, hogy szétlőjenek pár pólót, hogy kiderítsék, milyen messziről adták le a lövéseket. Kiderül, hogy az első lövést 60 centiről kapta a faszi, a másodikat pedig 30-ról, ami szöges ellentétben áll azzal, amit a neje mondott, hogy éppen rohant el a lövöldözős szomszéd elől. Furmányos egy történet.

Nick a folyóson sérelmezi, hogy Grissomék mégis kutyás segítséget hívnak, holott előtte azt mondta, hogy ezt nem lehet. Grissom azt mondja, hogy persze, erre nem is kapnak házkutatásit, de ha már a kutya kiszúrta nekik, hogy hol lakik a szag gazdija, akkor majd más úton-módon szerzik meg az engedélyt. Sara a huszadik kávéja után megtalálja, hogy az áldozatot Pamela Adlernak hívják. A cuki kutyulik elvezetik a bűnüldözőket egy kosárlabdázó sráchoz, akinek hiányzik a farmerjéről az egyik övtartója.

Warrick és Cathrine beszereztek egy bábut, akivel szimulálni próbálják az eseményeket. Cathrine közben vicces fotót készít Warrickról. A bábu segítségével rájönnek, hogy valószínűleg verekedtek kicsit miközben elsült a fegyver, és a lelőtt faszi éppen lehajolt állapotban volt közben.

Kihallgatják a fiatal srácot, sőt még a nadrágját is kölcsön kérik. Az a helyzet, hogyha az áldozat egy éven belül meghal, akkor gyilkosságért veszik elő a gyereket. A srác nem nagyon aggódik, mert elárulja, hogy ő egy évvel később még mindig fiatalkorú lesz. Sara felhúzza magát ezen.

Cathrine-t meglátogatja a gyermeke és felelőtlen ex-férje, Cathrine beszélni óhajt vele, addig Warrick bébiszitterkedik. A megbeszélés kis híján verekedésbe torkollik, de szerencsére Grissom leszedi Eddie-t Cathrine-ről, valamint közli vele, hogy többet meg ne lássa az irodájukban. Eddie közli Grissommal, hogy ő mindig is tudta, hogy van valami köztük. Sara és Nick közben a nadrágot vizsgálják, Sara dudorászik, Nick szerint tök jó hangja van, de Sara szerint olyan, mint amikor valaki a körmével karistolja a táblát. A nadrág és a leszakadt öv összetartozik, Nick elindul, hogy értesítse erről Grissomot, Sara még ott marad, mert van valami elintéznivalója, de Nick figyelmezteti, hogy ne merjen a az erőszakolós csávó közelébe menni.

Cathrine és Warrick demonstrálják az ügyésznek a bábú segítségével, hogy mire jöttek rá. Eszerint, a fickók összeverekedtek, az első lövést még önvédelemből adta le az életben maradt szomszéd, a másodikat viszont már nem. Az ügyész nagyon megdicséri őket kiváló munkájukért. Sara visszamegy a kórházba Pamelához, hogy „elmesélje” neki, hogy meg van az elkövető, annak köszönhetően, hogy letépte a nadrágja övtartóját. Monologizálás közben észre sem veszi, hogy ott ül Pamela férje, Tom a sarokban. Tom felfedi magát és megint kapunk egy pár megható percet, Pamela állapota stabil, életben fog maradni, úgyhogy átviszik majd egy intézetbe. Sara megígéri, hogy meglátogatja majd, de eléggé kész van, úgyhogy elmegy Grissomhoz egy kicsit sírdogálni neki, arról, hogy milyen igazságtalan ez a rendszer, a srác tök gyorsan ki fog szabadulni, mert az áldozata nem halt meg. Vége.

EGY KIS EXTRA: Ha már Sara két alkalommal is dalolászott az epizódban, íme itt van egy kis videó a CSI és a zene kapcsolatáról, egy kis dzsemmeléssel Gary Dourdantól és Jorja Foxtól, és tényleg jó zenéket szoktak beleválogatni a sorozatba, sőt az egyik részben még egy Zagar nóta is felcsendül, úgyhogy büszkén dagadhat a kebelünk.

Címkék: csi lv
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Takika 2008.08.21. 12:22:55

Ha jol remlik pont a sorozatban szereplo zenek jogdija miatt olyan draga a DVD :(

nyolc_mini_vese 2008.08.21. 12:53:35

Dehogy drága! Most néztem meg az amazonon, az első szezonért kemény 23 dollárt (3600 Ft) kérnek és a legújabb, nyolcadikért pedig 59-et (9300 Ft). Jó, Magyarországon 11.280 az első szezon és 9.390 a második, de tekintve, hogy egy mozijegy 1200 ft, mondjuk egy 2-2 és fél órás filmért, ezeken meg 16-17 órányi cucc van, szerintem még így sem olyan egetverően drága.
süti beállítások módosítása