Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

CSI: LV 1x18 – $35K O.B.O.

2008. augusztus 28. 11:00 - nyolc_mini_vese

Egy boldog párt látunk kilépni egy étterem ajtaján, éppen annak örülnek, hogy de jó, nyolc éve házasok. Odaballagnak az autójukhoz, a faszi ki akarja nyitni a kocsit, ám ekkor valaki hátulról elkapja anyut és egy kést szegez a nyakához. Következő képünkön éppen Warrick és Sara nézegeti a holttesteket, majd érkeznek a többiek is. Jól összeszurkálták a férfit meg a nőt is, az autót meg elvitték. Eddig minden rendben is lenne, de ebben a pillanatban elkezd zuhogni az eső, Grissom pedig kiabál, hogy most aztán mindent bele, mert három perc múlva az összes bizonyítékuk megsemmisül, úgyhogy elkezdődik a versenyfutás az esővel. Főcím.

A főcím alatt elállt az eső, de ugye az összes DNS-mintának lőttek. Viszont van egy szemtanú, úgyhogy a nedves Grissom és a nedves Sara odamennek kihallgatni. A srácot Justin Greennek hívják, és azt mondja, hogy éppen ballagott az utcán, amikor majdnem elütötte egy autó, hátra nézett, és meglátta a két embert a földön. Megpróbálta a fickót újraéleszteni, de nem igazán sikerült neki. Saraék elkérik a sráctól a ruháit, mert csurom véresek. Cathrine saját helyszínt kap, egy összedőlt házat. Az ott levő O'Riley nyomozó nem is nagyon érti, hogy mit keres ott Cathrine, hiszen nem gyilkosság történt, csak összeomlott a ház és maga alá temetett három öreglányt, akik éppen a Szerencsekereket nézték. Azért Cathrine úgy dönt, hogy körbe néz.

Nick meglátogatja Greget a DNS-laborban, aki éppen nagyon lelkesen nézeget valamit a mikroszkópja alatt. Kiderül, hogy előző este randizott egy lánnyal, aki elég faszán nézett ki meg okosnak is tűnt, úgyhogy most biztos, ami biztos, meglesi a DNS-ét is. Nick szerint ez kicsit beteges, viszont ő azért jött, mert az egyik hullán talált valami szőrszálakat és azt szeretné megvizsgáltatni. Greg meg is nézi vele és közli, hogy ez bizony macskaszőr. Grissom meglátogatja Robbins dokit, aki elmondja neki, hogy kétféle vágásnyom van a fickón, úgyhogy valószínűleg ketten támadták meg a párt, valamint a keze is sebes, úgyhogy elszántan védekezhetett. Cathrine bemegy az összedőlt házba, ahol kellemetlen kérdésekkel zaklatja az ott tartózkodó építészmérnököt, aki nem igazán érti, hogy miért jár a nyakára és felajánlja, hogy szép, hosszú jelentést fog neki emailen, de Cath hajthatatlan és szeretné megnézni azt a pontot az alagsorban, ahol az összeomlás elkezdődött.

Sara megállítja Grissomot a folyosón, hogy elmondja neki, hogy full nem vágja ezt az ügyet. A meggyilkolt házaspár tagjai rendes emberek voltak, sőt a szemtanújuk is, annak meg semmi értelme, hogy valaki utolsó véréig harcoljon az autója miatt. Grissom szintén úgy érzi, hogy a sötétben tapogatóznak. Brass közben Grissomot keresi a hullaházban, de csak Warrick van ott, aki éppen lenyomatot készít a sebekről. Brass elmereng azon, hogy még mindig nem nagyon bírja a halottakat és Warrick "közönyössége" egyre inkább Grissomra emlékezteti. Ennyi filózás után közli Warrickkal, hogy azért kereste a főnökét, mert megtalálták az elrabolt autót. Grissom úgy látszik valahogy megkapja az infót, mert már Brass-szal együtt érkezik a helyszínre. Kinyitja az autó ajtaját és hoppá, egy halott lány hullik az ölébe. Ezen még ő is meglepődik. Brass-szal elkezdik vizsgálgatni az autót, majd befut Nick is. Grissom éppen a lány kabátján talált szőrt nézegeti, Nick pedig megmondja neki, hogy az macskaszőr, éppen ilyet talált a meggyilkolt férj ruháján is, de a feleségén nem volt. A halott lánynak tehát valami köze van két másik halotthoz. Helyszínelőink egyre kevésbé értik az ügyet.

Cathrine overállt és védősapkát vesz, amire egy kamerát és mikrofont erősítettek, hogy bemásszon a ház alagsorába és megnézze, hogy honnan indult az összeomlás. Közben Robbins doki, Sara, Grissom és halottkém David kiderítik, hogy a halott asszonyban beletört egy késhegy, miközben szabdalták. Cathrine elszántan kúszik az alagsori mosókonyha felé és még egy ízeltlábút is begyűjt Grissomnak - ki tudja, hogy mire lesz ez még jó. Cathrine a mérnők úr instruálása nyomán meg is találja a tartóoszlopot, de az úgy néz ki, mintha valaki neki ment volna egy kalapáccsal.

Brass és Sara elmennek egy késboltoshoz, aki a késhegy alapján elmondja nekik, hogy nem egy kés az, amit keresnek, hanem egy tőr és meg is mutatja, hogy milyen lehet. Közben Warrick végzett a nyomatok kiöntésével, Grissommal nézegetik őket, amikor bejön Sara és megmutatja, hogy milyen tőrrel öltek a helyszínen, és egyezik is Warrick öntvényével. Már csak azt nem tudják, hogy mi lehet az a másik titokzatos fegyver, amivel a férjet megszúrták, mert furcsa módon az egy tompa tárgy. Grissomnak persze nem lehet túl járni az eszén, rájön, hogy valaki elkezdte szurkálni a faszit, utána a nőt, majd a nőbe beletört a bicskája, és a hegy nélküli fegyverrel megint visszament a férjet bökdösni. Tehát mégis egy tettes van.

Cathrine visszamegy a laborba és megmutatja a bogarat Grissomnak, akinek nagyon tetszik, de nem tarthatja meg, hiszen a bogár is bizonyíték. Viszont Cathrine fotói az összevert oszlopról egyértelművé teszik, hogy nem egy ízeltlábú, hanem egy Homo Sapiens felelős az összeomlásért, csak kényes az ügy, mert valami köze van a polgármesternek a ház újjáépítési bizniszhez és lassan közelegnek a választások.

Sara és Warrick közben ujjlenyomatokat gyűjtenek az ellopott autóból és úgy tűnik, hogy az autóban talált lány vezette utoljára a járművet, de még mindig nem világos, hogy mi lehet az összefüggés az áldozatok között. Ekkor megjelenik Nick, és elmondja, hogy ő viszont rájött valamire. Fel is mennek a garázsból az irodába, ahol Nick megmutatja, hogy a halott férj cipőjén vér maradt, nem most le az eső, mert magzatpózban feküdt. A cipőn található vér viszont nem a saját vére, de nem is a feleségé, mert az túl messze feküdt tőle. Tehát a harmadik áldozaté. A nyomok mintájából arra is rájönnek, hogy lehet, hogy a 3. áldozat nem is a 3. áldozat, hanem a kettes számú elkövető, mert úgy tűnik, hogy a férj lábát foghatta le miközben tettestársa kaszabolt és véletlenül a lányt is hasba szúrta. Itt az ideje, hogy körbe nézzenek a lány lakásában.

Cathrine az oszlop darabot vizsgálja, amit már kivágott és a munkahelyére szállítatott, amikor megjelenik az építész úr és elmondja, hogy a kalapácsnyom nem újkeletű, öt évvel ezelőtt csinálta rá egy ideges lakó, amikor le akarták bontani a házat és le is tartóztatták ezért. Cathrine csodálkozik, hogy akkor ezt miért nem írta bele a jelentésébe az építész faszi, de ő azzal védekezik, hogy ez jelentéktelen dolog volt.

Grissom, Brass és Nick ellátogatnak a halott lány lakásába és meg is találják a cicát, akiről a szőrök származtak. Tehát a halott férj járt a lány lakásában. Hoppá, hoppá... Brass elmegy, hogy utánanézzen, hogy a férj meg a lányka mondjuk hívogatták-e egymást telefonon, közben Grissomék a rengeteg post-it-et nézegetik, amivel tele van a lány lakása. A számítógép környékén találnak is egyet, amire rá van írva egy online bankszámlához tartozó felhasználónév és jelszó (haha, a jelszó az, hogy "money"). Észre veszik, hogy a lánynak 35.000 dollárt utalt át a halott férj és úgy tűnik, hogy a lány is tovább akarta utalni ezt, csak még nem történt meg a tranzakció. Az szobában találnak még egy jegyzet füzetet, amiről letépték az első lapot, de szerencsére ott van Ronnie, a korpulens srác a laborban, aki mindenféle írással kapcsolatos dologgal foglalkozik, és gyorsan ki is deríti a jegyzetfüzeten levő lenyomatok alapján, hogy mi is szerepelt a kitépett lapon. Nos, az étterem helye, a vacsora időpontja és a pár autójának a leírása – mindez pedig a férj írásával. Tehát úgy tűnik, mintha a férj felbérelte volna a lányt, hogy ölje meg a feleségét – csak akkor azt nem értik, hogy hogy lehet, hogy a férj is meg a lány is halottak? Közben megérkezik Brass és elmondja, hogy a férj meg a lány az elmúlt két évben éjjel-nappal hívogatták egymást, szóval lehet, hogy szeretők voltak. A lány viszont valakit felhívott a gyilkosság éjjelén is.

Warrickot és Sarat elküldi Grissom a "gardróbba", hogy megnézzék még egyszer a szemtanújuk ruháján a vérnyomokat. Találnak is rajta egy véres kéznyomot, ami biztos, hogy nem sajátmagától származott, úgy tűnik, hogy a férj keze járt arra – tehát nem volt halott, amikor a "szemtanú" megtalálta. Cathrine végül egy magnó és néhány labdácska meg összecsavarozott fadarabok segítségével bebizonyítja, hogy a ház összeomlásához nemcsak a bogarak, a korhadt gerendák és a kalapácsozás járult hozzá, hanem az is, hogy közel van a reptér és az elhaladó gépek zaja által okozott kár az évek során tönkretette a gerendákat a házban. Az építész faszi meg sem köszöni, hogy Cathrine tisztázta őt az esetleges gyanú alól. a férfiak mind szemetek.

Grissomék a bankszámla mozgásokból rájönnek a történetre. A férj megkérte a szeretőjét, hogy ölesse meg a feleségét, ezért átutalt neki 35.000 dollárt, a szerető ezt továbbutalta a szemtanú srácnak, akiről közben kiderült, hogy a szerető ex-férje. A szemfüles szemtanú számlájára viszont a halott feleség is utalt, méghozzá 70.000 dollárt, úgyhogy úgy tűnik, hogy felhívhatta a nőt, hogy a férje meg akarja öletni, fizesse a dupláját és akkor őt öli meg. Persze végül volt olyan rendes, hogy mindkettejüket megölte, sőt véletlenségből a volt-feleségét is. Vége.

Címkék: csi lv
17 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tissne 2008.09.02. 08:36:42

"Kinyitja az autó ajtaját és hoppá, egy halott lány hullik az ölébe. Ezen még ő is meglepődik."
Nem ezután cikizi Brass talán 2x-3x is Grissomot, hogy tönkretette a bizonyítékot?

joanne 2008.09.02. 12:11:30


Jé, tényleg! Griss meg milyen fejeket vág!

Remélem Cath miután lezárta az ügyet, végül Grisomnak adta a "bizonyíték"-ot új házikedvencnek.

Tök jó HV!

nyolc_mini_vese 2008.09.02. 15:05:28

De, azért kezdi el cikizni, mert Brass elkezdene matatni valamit az autóban és Grissom rászól, hogy vegyen fel kesztyűt, mire:

BRASS: Yeah, I know. You know, I ... I can't believe you messed up the crime
scene.

GRISSOM: The body fell out when I opened the door. It happens. We move on.

BRASS: Mmm. Going to bother you all day.

Mókásak ezek a srácok :-)

nyolc_mini_vese 2008.09.02. 15:07:59

Valamelyik nap én is találtam itthon egy ízeltlábút, amin komolyan elgondolkodtam, hogy mi lehet az, de aztán inkább levittem a parkba, bár lehet, hogy inkább Grissomnak kellett volna elküldenem. :-)

KiWiSaGe 2008.09.02. 17:59:28

Azt hiszem ha Grissom címe nyilvános lenne valamennyien bogarakat küldözgetnénk neki

joanne 2008.09.02. 18:44:04


Hűűű... Köszi az idézetet! Én ennyire nem vágom. Brass mindig tudja, hogyan vágja ki magát!

nyolc_mini_vese 2008.09.02. 19:27:04

KiWiSaGe: De, a címe nyilvános, ott van a dobozon a Fahrenheites részhez beszúrt nyitóképemen, inkább az a baj, hogy egy másik dimenzióban létezik csak :-)

nyolc_mini_vese 2008.09.02. 19:32:51

Igen, az elején gondolkodtam rajta, hogy majd a kedvenc dumáimat berakom a hogyvoltokba, de aztán rájöttem, hogy az iszonyú hosszú lenne :-/

Pedig érdemesebb az eredeti szövegekkel nézni, mert sajnos: leiterjakab.blog.hu/2008/08/31/a_vasalo_szaga_a_kezirat_a_falon_es_az_orokolheto_gyilkossag

joanne 2008.09.02. 22:00:31


Szerintem jó ötlet lenne, főleg eredeti nyelven, beleírni a legjobb beszólásokat.
Legalább egy kedvenc/epizódot!

nyolc_mini_vese 2008.09.03. 00:33:56

Oké, esetleg akkor majd a kommentekbe belerakom, hogy jobban elváljon a többitől - mondjuk elég jó párbeszédek vannak benne, úgyhogy könnyű csemegézni, de maradjunk az eredeti nyelvnél, mert nem sokat láttam magyarul, de a fenti link is illusztrálja, hogy kiválóan fordítják. Esetleg, ha igény van rá, akkor lefordíthatjuk magunknak a legjobb beszólásokat :-)

joanne 2008.09.03. 10:44:27


Ez jó ötlet! A "vasaló szaga" nagyon durva, ennél még én is jobb vagyok!:))

Magyarul én sem láttam túl sok részt, amit igen, az meg már rég volt. A 8X04-et megnéztem, mert érdekelt belőle egy jelenet, de olyan szörnyen hangzott, hogy újra megfogadtam, hogy magyarul SOHA többé.

nyolc_mini_vese 2008.09.03. 18:54:12

Hát a cast-off (ami a falón levő vérnyomra utal, ami a késről odakerült) kéziratnak való fordítása szerintem még durvább. Mindenesetre a fordítónak végre volt egy "lazább" jelenete, ami ráadásul szerintem elég ütős is, és elrontja totál....

tissne 2008.09.03. 20:51:05

Vmelyik este itt üldöztem vmi repülőalkalmatosságot(értsd-bogarat), és még rendesen az jutott eszembe, hogy ha ezt Grissom látná, hát agyoncsapna:D
Az idézetekkel egyetértek, jöhetnek, jöjjenek!!!!;)

nyolc_mini_vese 2008.09.04. 09:35:53

Fú, én nem bántottam még sose bogarakat :-) Úgyhogy, most ennek szellemében lesz egy pár bogaras idézet is:

O’RILEY: One minute you're watching wheel of fortune -- next thing, game over.
----
(Greg a mikroszkóp alatt néz valamit.)
NICK: Hey, Greg.
GREG: Shh. I might be looking at the mother of my children here.
----
BRASS: You know between you and me, as long as I've been on the job I still don't like touching dead bodies.
WARRICK: Well, that's why you got the badge and I got the syringe.
----
(A kinyíló kocsi ajtóból kidől egy hulla a kezébe.)
GRISSOM: Well, I haven't felt that in a while.
BRASS: What's that?
GRISSOM: The element of surprise.
----
BRASS: Maybe she's like 28% of Americans -- she doesn't buckle up.
GRISSOM: I think it's 29%, actually.
----
GRISSOM: An anobiid powder-post beetle. Very nice specimen.
CATHRINE: He likes you, too. Now, tell me about him.
----
GRISSOM: Can I keep it?
CATHRINE: Sorry. It's evidence.
GRISSOM: Don't forget to feed him.
CATHRINE: I know-- wood.

joanne 2008.09.04. 15:58:32


A bogarakat lehetőleg én is kímélem, de jogos önvédelemből már öltem párat!:))

Ezek a bogaras idézetek tök jók!
"He likes you, too"-ezen szakadtam a nevetéstől!
Nem tudjátok, mi a bogárka magyar neve???

nyolc_mini_vese 2008.09.04. 16:07:48

Az a neve, hogy kis (vagy közönséges) kopogóbogár, és amilyen kicsi, olyan veszélyes, mert szétrágja a fákat - de ezt elég jól illusztrálják ebben az epizódban.

joanne 2008.09.04. 16:50:04


Köszi! Ezen a területen az angolom kicsit hiányos.
süti beállítások módosítása