Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A szökés 3x05 - Zavaró tényezők

2008. július 29. 09:00 - sixx

Éjszaka van a sitten, mindenki alszik, csak Májki nem, mert ő a mozgásérzékelőket teszteli egy patkány segítségével, kiderül, hogy a legkisebb mozgásra is felgyulladnak a lámpák, és lelövik a szerencsétlen rágcsálót. A tetkós ettől ún. elgondolkozó arcot vág, folytatás egyelőre nincs. Reggel új rab érkezik Sonába, a csávó, akit az Enterprise legénységéből illetve a Hősökből is ismerhetünk, szegényt Szemi fogadja, Lecseró leggonoszabb samesze, szar van a levesben. Le is fejelik izomból, és lenyúlják a tárcáját. Biztos lesz valami szerepe a csávónak, egyébként miért vezetnék fel ilyen teátrálisan?

Link, a Hazug érkezik Májkihoz, mi van, öcsi, kérdi, hát nem sok, egész éjjel egy patkányt etettem csokiva, erre lelövik, szar az élet. Link nem érti, de ezen csak a sorozat elé először tegnap leülő nézők csodálkoznak. A könyv is odalett, mondja Link kissé remegő hangon, elvitte a sebhelyesarcú gecinő. Nem baj, holnap menekülünk. Igen? Holnap? És kell egy kocsi is, délután ötre, mondja Májki, merthogy nappal van a menekülés mostantól, amitől a víz is kiveri Linket, de szó szerint. Az új fickót az udvarok közben a ruhájától is megfosztották, egy szál alsóban flangál fel s alá, majd amikor meglátja Visztlört, elvigyorodik: ezt a faszt én meg ismerem, mondja. Kicsi a világ.

Májki a Nagyon Szimpatikus És Rendkívül Naiv, De Iszonyú Segítőkész És Semmit Sem Sejtő Rabbal bótol megint, óra kell neki, kettő és egy távcső. Bazmeg, miért nem egyenesen egy helikopter? Guillermónak van távcsöve, de nem adja el, nohát, pedig azt hittük, két tábla Tibicsokiért itt mindent meg lehet szerezni, oszt erre tessék. Májki nem az a könnyen feladós fajta, elmegy lenyúlni a távcsövet, majd elmagyarázza Visztlörnek a tervet egy hevenyészett tervrajzon, amit a porba kapar a közös (?) pecójukban. Az épületből kijutni Májki szerint smafu, a rács gyenge, kötél kell, oszt kalap. Nappal menekülnek, mert akkor nem látja őket két őrtorony - az egyenlő esélyek jegyében biztos vakokat alkalmaznak a panamai börtönök őrzésére, de csak a délelőtti műszakba, mert az éjszakai az már nagy pofátlanság lenne - és a kerítést a hatvanfokos hőségben leszarják a népek. A sitten holnap lesz a helyi bohócliga (copyright by labdabiztos.blog.hu) első fordulója, ami megfelelő álcát biztosít a tervhez, ráadásul a nap pont úgy süt, hogy az őrök pofájába világol, szóval gyerekjáték az egész, az áramos kerítést meg eleve kiitatta már Szukre a csudasavval.

Link és Szófia a menekülési útvonalat tervezgetik, amikor telefonál a Sebhelyes Arcú Nő, miafaszvanmár? Link felkapja a vizet, nem tudok egyszerre két dologra koncentrálni, nem vagyok én nő! Haggyálmár! Szukre a buszt várja, mert azzal jár dolgozni (hullákat temetni és kerítést savazni) de megkeresi egy ember, hogy vigyen be valamit a sittre Lecserónak, és fizet érte 5000 dollárt. Szukre rákap, mint gyöngytyúk a meleg takonyra, Link ki fog borulni, ha megtudja. A sitten Bellik az Újfiúval kokettál, és amolyan "hogyan éljük túl Sonát seggbekuki nélkül" gyorstapalót tart neki, ne most a farkad az ivóvizes csapba, és így tovább. A csávón látszik, hogy ezen már rég túl van, neki oszt magyarázhat a nálunk a kilencvenes években a bodybuilderek által oly' kedvelt, iszonyatos mintákkal riogató, buggyos gatyában flangáló egykori smasszer. Megvan a két óra, Visztlör és Májki nekilát pontosan kimérni, hogy melyik őr mikor, hol van és mit csnál.

Lecseró az apácaruhába öltözött kurvát fogadja, csodálkozom, hogy még senki nem tiltakozott az ORTT-nél emiatt, hiszen ez az az ország, ahol a Jézus utolsó megkísértése című filmet is betiltatták a csuhások. Tíbeg nagyon nézi a csajt, this is the beginning of a beautiful friendship, vagy mi? Mehón a folyosót őrzi, Visztlör az őrt bámulja, valószínűleg Májki is, csak őt éppen nem mutatják. Nem túl érdekes a beszélgetés, eljutunk odáig, hogy látjuk: 3:13-kor az egyik őr semmit nem lát a visszatükröződő napfénytől. Mehón lemegy az Újfiúhoz, mert az gyanús neki, és igaza van, emberünk nagyon határozottan indul meg a cellák irányába. Májki is melózott mindeközben, az ő őre sportrajongó, derül ki a megfigyelésből, és állandóan igazgatnia kell a tévéantennáját, amit meg lehet zavarni. Az Újfiú mindezt kihallgatja, és hiába próbál elvegyülni, Mehón rátalál, és az udvaron beleköt. Mehónnak anyag kell, de menten.

Link és Szófia egy lehajtott egyes Golfot ütnek a dzsungelben, és keresik a meneküési útvonalat, de katonákba ütköznek, Sona környékén nem lehet csak úgy kocsizni ezek szerint.(Tényleg? Micsoda meglepetés.) Linkék megússzák egy ejnyebejnyével, de ha még egyszer a katonák szeme elé kerülnek, akkor lesz nemulass, satöbbi. Szófia szerint ez így nem jó, Linknek viszont van B-terve (!!!), mennek a partra. Májkinak most egy mikrohullámú sütő kell, de miközben nyúlja lefelé, a gazdája megérkezik, így nem sikerül megszerezni. Izgulunk. Link egy hajókölcsönzőnél érdeklődik és szerez tőle egy hűtőládát, legalább annyira titokzatos, mint Májki egy jobb napján, de ez Szófiának annyira nem jön be, mert nem ért semmit. Link leszarja.

Lecseró végzett a prostival, akinek a testét a kamera kéjes lassúsággal pásztázza végig. A csaj bejelenti, hogy Lecseró kinti embere nem fizeti a pásztorórákat, ami azért gáz, mert Lecseró, a sitt bikája nem az a fajta, aki fizet a dugásért, és ezt meg is mondja, büszkén, emelt fővel, ahogy kell. A csaj arcán kábé annyi van, hogy jóvanakkor, dugd segbe a félkarú haverodat, én ide az életbe' nem jövök többé. Szukre az ötezer dolláros csomagot próbálja becsempészni a sittre, mégpedig gyümölcsök közé rejtve, de egy katona elkezdi baszlatni, hogy be kell blokkolnia, meg ilyesmi, kész lebukás a pasi. Visztlör elsírja Májkinak, hogy ha kikerül a sittről, akkor őtet nagyon megölik, de ez a másikat rohadtul nem érdekli. Tíbeg duplaadag anyagot szállít Mehónnak, aki rendes junkie lett ezek szerint, Szemi meg lenyúlja az ötezer dolláros borítékot a ládából, és van egy olyan sejtésem, hogy nem fog róla szólni Lecserónak. Tolvajbecsület, mi?

Méjki és Visztlör lenyúlja végre a mikrót, amivel majd megzavarják az őr focimeccsét a tévében, amiben ezek szerint éjjel-nappal csak meccsek mennek, és még ha ismétlések is, a csávó állandóan ezeket nézi. Mehón úgy beáll Tíbeg anyagától, mint a szög. Focimeccs megy az udvaron, rádióban hallgatják a rabok, tévében nézik az őrök, Májki meg a mikróhoz erősít egy csomó antennát, és hablatyol valamit az elektronikus hadviselésről, amit ő most itten a sitten fog megvalósítani. És működik! Bazmeg, rákötik a mikrót az áramra, és elmegy az adás a rádióban meg a tévében, ahol zavarbaejtően esti meccset adnak délután négykor, jó nagy ország ez a Panama, van vagy hat időzóna benne. Mindenki ideges, az őr pedig a szokásosnál is többször igazgatja az antennát. Májki azonban óvatlan, bevillan a távcső, és az őr elkezd lőni befelé az ablakon, sőt, jön be a katonaság az épületbe. Mindenki rohan le az udvarra, kivéve Tíbeg, aki Lecseró utasítására az ismét apácaruhába öltözött ribancot bujtatja. A katonák szerint fegyvert láttak az ablakban, illetve egy távcsövet a puskán, és nekilátnak megkeresni.

Link és Szófia a tengerparton ücsörög, Link úgy tűnik, homokvárat fog építeni, vagy átássa magát a Föld túlsó oldalára, Szófia meg egyszál pendelyre vetkőzik, és nagyon szexisen néz maga elé - ettől Link vérnyomása megemelkedik kissé. A katonák keresik a távcsövet, Tíbeg a csajt vigasztalja, aki nagyon aggódik, én is ezt tenném, ha ezzel a gyökérrel lenék bezárva egy beépített szekrénybe. A távcső megvan, a cellát, ahonnak kiszedték lezárták, és most jön a kérdés: kinek a cellája? Májki bevallja, hogy az ő cellája, sőt, azt is, hogy az ő távcsöve, erre fegyvert fognak a fejéhez, miért figyelgettél engem, kis gyökér? Nem magát figyelgettem, mondja Májki, de nem hisznek neki, és már majdnem lelövik, amikor Visztlör benyögi, hogy nem a tetkósé a cucc, hanem az övé, és madarakat nézegetett vele. Van könyve is, hogy bebizonyítsa, érdeklik a madarak. Hoppácsak, azt nem a Cég szerezte meg, kérdezi magában Májki. Igen ám, de a cella ajtaja leláncolva, szar van a palacsintában.

Tíbeg kedveskedik a kurvának, aki természetesen ellágyul attól, hogy embernek nézik. Lecseró visszaér, és kicsit rángatja a nőt, gyere dugni, mondja, nem, nem, mennem kell, és hoppá, a kezéből kicsúszik egy guriga lóvé, enyje. Tíbeg, aki ezt a nőt NAGYON meg akarja ölni/dugni, ismét a segítségére siet, én adtam neki a pénzt, főnök, hogy haza tudjon menni. Lecseró annyira nem örül annak, hogy Tíbeg ennyire belemászik a dolgaiba és jól gyomron vágja. Visztlör idegbeteg, mi a fasz van, Májki? Hogy kerülünk ki innen? A tetkósnak nincs újabb ötlete, szörnyű lehet. Link lassan olyan mély árkot ásott már, hogy belefér Szófia is, és kicst dumcsiznak a csajjal, ebből is dugás lesz. A gödörbe bekerül a hűtőláda, benne valamivel, amiről azt mondja Link, hogy azzal fognak menekülni. Másnap szökés, mondja Link, már ha minden jól megy. Szukre ismét találkozik az emberrel odakint, aki egy újabb fuvart bíz rá, elindult a lejtőn ez a szegény ember.

A sitt udvarán aztán értelme is lesz az Újfiú feltűnésének: beleköt Visztlörbe, azt hangoztatva, hogy ismeri, és MacFaddennek hívják, (aki pedig egy futballista) és 1997-ben találkoztak Nizzában, ahol Visztlör egy nagykövettel volt. Hoppácsak, gondolja Májki és Mehón a távolból. Valami nagyon nem stimmel a halászemberrel. Mehónnak van egy ötlete a szökést illetően, és meg is mutatja menten: az egyik őr sokat kávézik, így el lehet kábítani. Na persze, odabentről, mi? Szukre, Szukre, sokat fogsz te még szopni ebben a sorozatban.

Címkék: a szökés
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sélli_ 2008.07.29. 10:17:39

'jó nagy ország ez a Panama, van vagy hat időzóna benne' LOL :))) ZSÍR a hogyvót!!!
Hát kb innentől lassan (nagyon lassan) de kezd beindulni az évad. Azért néha tényleg akkora idiótaságokat tudnak kitalálni. Ez a mikro is... Szukre kezdi felvenni a versenyt Lincoln agybéli kapacitásával

kla 2008.07.29. 13:20:03

A "csak madarakat nézegettem"-ért még a Fox Riverben is a lyukba zárták volna Whistlert, erre itt csak annyit kap, hogy "gyáva vagy"? Ne már.

BruceWayne 2008.07.29. 23:10:14

na de sixx, egy parton fekvős screent azért vártunk volna Szófiáról :-)

egyébként a 6. és 7. rész minta kint duplarészként ment volna le, szerintem egybenézve baromira üt, bár tv-ben követőknek ezt nehéz kivitelezni, pedig nagyobb élmény.

a meccshez annyit, ha európai meccs volt akkor valószínű hogy nappal adják, ha meg dél-amerikai, akkor lehet inkább az ismétlést nézik nappal minthogy éjszak dühöngjenek, még azt hiszik az őrök valami buli van bent kászülőben aztán bemennek lelődözni őket. :-)

kiskeyo 2008.07.31. 14:56:09

Most olvastam először Hogyvolt-ot a Szökésről, eddig mindet láttam, de ez a rész sajna kimaradt, hát mit mondjak, fetrengtem a röhögéstől :))) Egész más megvilágításból látom most ezt a sorozatot :D Persze ettől még imádom :)
süti beállítások módosítása