Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

CSI LV: 1x08 – Anonymus

2008. július 20. 08:14 - nyolc_mini_vese

Új ismerősünk egy hotelszobában magányosan vodkázó pasas, akit hamarosan egy kádban lát viszont Grissom. Hű, de ismerős a dolog… öngyilkosnak látszó ember a kitakarított fürdőszobában. Az áldozat ez alkalommal is egy magnót szorongat a kezében, amire ezúttal fordítva van felvéve az öngyilkossági üzenet. Grissom megkéri a rendőröket, hogy hagyják magára a fürdőszobában a hullával és elmélyülten meghallgatja a felvételt. Nincs kétség, gyilkosunk visszatért. Főcím.

Grissom rajta kapja a srácokat az irodában, amint éppen Playstationöznek, de jól elzavarja őket dolgozni, mert nincs túl jó kedve a kádas pasasok miatt. Warrickot és Nicket ki is küld, hogy nézzenek utána egy tehetségtelen sofőrnek, akinek sikerült az éjjel átszakítani az út menti korlátot és leszállingózni a völgybe. Grissom összefoglalja a korábbi történéseket Saranak, aki akkoriban még nem tartozott a testülethez. Az is szóba kerül, hogy az egyetlen ujjlenyomat, amit találtak, az a Halloween őrültségeket gyártó fickótól származott, aki több ezer darabot adott el kezének gumimásolatából. Grissom annyira szívén viseli az ügyet, hogy ad Saranak a különleges alkalmakra tartogatott, saját gyártású, veres színű ujjlenyomatporából, hogy az egész kádat ecsetezze át vele. Micsoda megtiszteltetés.

Warrick és Nick odaérnek a szerencsétlenül járt autóhoz, a hátsó ülésen egy fickó darvadozik, nincs eszméleténél, éppen most szerelik ki. Valaki névtelenül értesítette a rendőrséget, hogy baj történt. Nick arra gyanakszik, hogy azért szökhetett el a sofőr, mert ittasan vezetett, ugyanis talál egy sörösüveget egy kis maradék hideg sörrel az autó közelében.

Robbins doki, Cathrine és Warrick az elhunytat nézegetik. Ez most egy picit azért más, mint az előző áldozat, mert ezúttal a lövedék átment a kézfején is a fickónak, ami azt jelzi, hogy nyilvánvalóan elejét próbálta venni erőszakos halálának, valamit a halántékán is van egy kis bibi, valószínűleg odaszorították a pisztolyt, amivel a kádba kényszerítették. Innentől már fedi homály a gyilkos módszerét.

Warrick és Nick a keréknyomokat nézegetik meg azt, hogy valaki szaladgált is arrafele, ahol az autó áttörte a korlátot. Nick arra gyanakszik, hogy az autó vezetője fogta magát, kiszállt az autóból, amíg az még egy ideig a padka és a szakadék között lógott és jól elszaladt. Warricknak viszont az a teóriája, hogy valaki megállította az autót, kirabolta a sofőrt, a hátsó ülésre kergette és szépen hagyta leesni. Mivel mindkét srácnak a saját teóriája tetszik, ezért jobb híján fogadnak ötven dollárban.

Sara és Evans detektív a helyszínen szemlélődnek, kiderült már a fickó személyazonossága, helyi lakos, egy napra költözött csak a hotelba, mert nála éppen rovarirtás folyt. Találnak egy csomó beborítékozott, feladatlan csekket, az egyiken fordítva van a bélyeg. Sara lelkesen elkezd a vörös porral dolgozni, arra számít, hogy rengeteg ujjlenyomatot talál majd, de gyilkosunk annyira alapos fickó, hogy steril a fürdőkád, mekkora profi!

Grissom Cathrine-nel megint meglátogatja az előzőleg meghalt fickó anyukáját, aki kicsit csalódott, mert azt hitte, hogy azért teszik tiszteletüket, mert elkapták a fia gyilkosát. Azt akarják az asszonytól megtudni, hogy nincs-e véletlenül valami hangfelvétele a fiától, amit elvihetnének. A néninek pedig eszébe ötlik, hogy a fia adott neki egy beszélő képeslapot.

Warrick és Nick megtudja a kórházban, hogy a balesetet szenvedett fickó tulajdonképpen jól van, csak pár bordája tört el meg el van kábítva, de nyugodtan megnézegethetik. A faszi elég nincstelen lehetett, mert se órája, se gyűrűje, de még a pénztárcája is üres. Warrick nyeregben érzi magát, a teóriáját illetően, de Nick ragaszkodik a sajátjához, úgyhogy inkább megduplázzák a tétet.

Sajnos Greggo megállapítja, hogy a fordított bélyegű borítékon sincsen semmi nyom. Warrick pedig rátalál Nickre a garázsban, aki éppen az egész autót füstölgeti amiatt, hogy megtalálja a fantom sofőr ujjlenyomatát. Warrick nagyon biztos a dolgában, mert ellenőrizte, de egyetlen kórházban sem jelentkezett be sérült ember. Az autóról viszont kiderül, hogy bérelt kocsi.

Grissom és Cathrine elmennek Grissom egyik haverjához, a zenei producer Disco Placidhoz, aki segít majd nekik elemezgetni a felvételeket meg egyébként is abszolút hallása van. Disco éppen a keverőpultja mellett kever és dalolászik, és igen megtetszik neki Cathrine. Grissom viszont nem örül a kibontakozó flörtnek, úgyhogy inkább azt javasolja, hogy próbáljanak meg a munkára koncentrálni. Disco meg is mondja a tutit, még pedig azt, hogy az anyuka rosszul nem ismerte fel a fia hangját korábban, mert bizony az ő hangja van a szalagon is meg a beszélő rámán is. A diszkófiúnak tényleg jó lehet a füle, mert kihallja a felvételekből, hogy valami zizeg a háttérben. Rá is jönnek, hogy egy papírdarabbal vacakolhat valaki, tehát a gyilkos felolvastatja áldozataival a búcsúszöveget.

Nick és Warrick meg tudják az ujjlenyomatos lánytól, hogy a kormányon rengeteg nyom volt, leginkább a kórházban pihenő fickótól, akinek az ujjlenyomatába még egy kis ismeretlen eredetű kék por is keveredett. Sara pedig beszámol róla Grissoméknak, hogy mindkét faszi augusztus 17-ei születésű volt, csak az első egy évvel idősebb volt a másodiknál. Ez nem lehet véletlen, úgyhogy Grissom visszaküldi Sarat, hogy nézzen utána, hogy nem volt-e még egy korábbi áldozat. Grissom és Cathrine szintén meglátogatják az ujjlenyomatos lányt, aki rögtön beszámol róla, hogy kicsit fura a dolog, mert rögtönkét ujjlenyomat is van, egymáson. Az egyik Paul Millanderé, a másik viszont egy helyi emberé. Grissom elképed, az ujjlenyomatos lány kiküldené Cathrine-t, de Grissom nem akarja, hogy elmenjen, állítólag nincsenek titkai előtte. Az ujjlenyomatos lány elmondja, hogy bizony a másik ujjlenyomat magáé Grissomé. Szó bennszakad, hang fennakad...

Warrick és Nick egyre tovább emelik a tétet, mert még mindig nem jutnak dűlőre, hogy mi a fene történhetett szegény ipsével. Mindenesetre a bérelt kocsiban annyira sok ujjlenyomat volt, hogy fölösleges utána járniuk mindnek, úgyhogy eldöntik, hogy inkább az autókerék-nyomokra és a cipőnyomra fognak koncentrálni.

Grissom meglátogatja Millander urat a kis raktárában, ahol éppen egy igen ijesztő fizimiskán dolgozik a jó Frank, pedig a sajátja sem kutya éppen. Grissomot a mellszobor Ecklie-re emlékezteti. A kedves szörnygyáros meginvitálja egy csésze feketére a helyszínelő urat. Grissom azt szeretné tudni, hogy vajon van-e valami feljegyzése arról, hogy kik vásároltak tőle abból a bizonyos műkézről, de Millander úr ideges lesz, lehet, hogy egy APEH vizsgálattól tart, de sajnos nincsenek dokumentumai az eladásokról, meg ő különben is egy nagyker.

Warrick kikeresi a nagy cipőtalp könyvből, hogy egy Converse nyomát hagyta ott valaki a helyszínen. Hát ezt nehéz lesz elkapni… az autókerék-nyommal már könnyebb lesz a helyzet, mert egy igen ritka és drága Bentley-től származik. Brass jól meg is mondja nekik, hogy igen, ilyen autóból csak három darab van a vonzáskörzetben, az egyiket el is lopták egy hete, de már megtalálták, viszont egy autómosó mellett állt, kristálytisztára vikszolták.

Brass értesíti Grissomot, hogy a második halott srác bankkártyáját használgatja valaki. Grissom erre ráparancsol, hogy akkor tessék behozni az egész ATM-et.

Nick felfedezi, hogy a balesetes fickónak a gatyáján is van a kék porból, éppen azt kapargatja. Greg el is árulja nekik a masinácskája segítségével, hogy bizony biliárd krétáról származik. Kicsit fantáziatlanok voltak ezúttal a fiúk :-) Viszont megbeszélik, hogy mindkét teória tetszik nekik.

Az ATM felvételen egy csövi bácsi rajzolt képeket mutogat, amin egy galamb van, aki kiszökik egy kézből. Rájönnek, hogy biztosan a galamb azt szimbolizálja, hogy igazságot akar magának a gyilkos. Brass villámgyorsan előkeríti a csövi bácsit. A bácsi azt mondja, hogy túl éhes ahhoz, hogy beszéljen, Brass már éppen le akarja teremteni, de Grissom inkább rendeltet neki egy óriási bélszínt.

Warrick és Nick bemennek a kórházba a fickóhoz, aki immár felébredt. Előadják nekik a mafla teóriáikat, ahelyett, hogy meghallgatnák magát a szemtanút. A faszi jót szórakozik rajtuk, de elmondja, hogy egyiküknek sem volt igaza, mert saját magának kereste a bajt. Elment biliárdozni, adósságba keveredett, ezért nem volt nála egy huncut garas sem, viszont jól be volt rúgva, úgyhogy nem volt nehéz eltrafálnia a korlátot, és önszántából mászott a hátsó ülésre. Hát ez szívás...

A csövike miután jól lakott elkezd mesélni arról, hogy ki is bízta meg azzal, hogy képeket mutogasson az ATM TV-nek. Grissomnak egyre nagyobbra kerekedik a szeme, ahogy egyre biztosabb lesz, hogy a fickó éppen Millander barátjának a személyleírását adja meg. A szemét! Brass már rögtön hívja is a kommandót, Sara pedig szalad, hogy mindenféle adatbázisban utána nézzen, hogy mi is a helyzet ezzel a Millander sráccal. Ki is deríti, hogy 1959. augusztus 17-én végig nézte, ahogy az apukáját egy kádban meggyilkolja két biztonsági őr, persze nem hisznek neki, úgyhogy hivatalosan öngyilkosságnak minősítették a dolgot. Nem véletlen hát, hogy kicsit meghibbant a fiú. Persze mire a kommandó megérkezik a raktárba, az már teljesen üres, csak egy sámlicska van ott egy Grissomnak címzett levéllel, amiben egy darab üres papír van.

Paul nagyon okos fiú, s amíg Grissom távol van, ő belátogat az irodájába, a recepciós hölgy, persze mondja, hogy nincsen bent a főnök, erre Paul azt mondja, hogy csak annyit üzen neki, hogy üdvözli egy barátja. Távozásakor még kedélyesen beleinteget a biztonsági kamerába. Még találkozunk a sráccal, de mára egyelőre végeztünk.

Címkék: csi lv
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tissne 2008.07.20. 14:07:32

Istenem, mennyire imádom ezeket a részeket, ezt a szálat! Azok az igazán jó esetek, amelyek Grissommal játszanak, legalábbis nekem:)

acheron 2008.07.20. 14:42:46


Ez egy nagyon jó rész volt! Én is szerettem ezt a szálat. Grissommal nem sokan tudnak így játszani.

mókus 2008.07.21. 01:36:55

Grissom nagyon készen volt paul-tól, főleg, amikor megtudta, hogy nem egy oldalon állnak

aaah.. persze mindenki cat-et akarja felszedni, illetve Grissom mindig (vagy majdnem mindig) Shakespeare-től idéz

acheron 2008.07.22. 10:25:53


Azért kíváncsi lennék Grissom mire gondolt, mikor Sara elmondta neki, mi a közös az áldozatokban...

nyolc_mini_vese 2008.07.27. 17:38:13

Hát azért az a jövőben kiderül, hogy min törhette Grissom a kobakját közben. Az más kérdés, hogy a kis munkatársai miért nem tartják az ilyesmit számon. :-)

Én is kedvelem ezeket a több részen át tartó, vissza-visszatérő gonosztevőket, kár, hogy nincs belőlük még több :-)
süti beállítások módosítása