Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A szökés 3x01 - Zsarolási hadjárat

2008. július 01. 09:02 - sixx

Itt vannak a tesók és a slepp ismét, míg az első évadban a sittről lógtak meg, a másodikban mindent elkövettek, hogy mindenképpen visszakerüljenek, és Szukre, Sára, Linkoln és elmebajnok fia, ElDzsé kivételével sikerült is: Májkül az előző évad katartikus zárójelenetében átlépte a stilizált Pokol kapuját és bekerült Sonába, a világ legkeményebb börtönébe, ahová még Jack Bauer is csak Chuck Norris álarcban merne közlekedni, már ha. Ezzel szemben egy csajjal nyitunk, öltözködik, és hasonlók, a fején sokat sejtető forradás, vele meg mi történt? Nem érünk rá ezen filózni, mert azonnal a sittre ugrunk, ahol Májkül éppen egy rögtönzött börtönviadal kellős közepén találja magát, a háttérben Mehón figyeli, ahogy két sittes valami csirkelábbal bohóckodik, és készül agyonvágni egymást.

Link odakint (Panamában), a követségen próbálja kibulizni, hogy Májkit kiengedjék, mert ártatlan (na persze, a fegyveres rablás az smafu? meg a szökés? meg a gyilkosság?), ha nem így történik, átváltozik nagydarab ideges emberré, és legyalulja az épületet, ami első ránzésre engem egy szovjet párttikár legvadabb rémálmára emlékeztet, de lehet, velem van a baj. A konzul csak reggel jön, mondja az esti ügyeletes, aki a Sona név hallatán kézségesen elmeséli, hogy egy éve volt valami börtönlázadás, ami után az őrök úgy döntöttek, hogy havi hatvanér' nem veretik agyon magukat a lakosokkal, és kivonultak testületileg, húztak egy kerítést a kockaház köré, és hagyják, hadd menjenek a dolgok maguktól. Közben vágóképeket kapunk a verekedésről, kellemes, egy feka kitöri egy másik nyakát és közben Shakespeare-t olvas, mert a nyaktörés nem volt elég megerőltető.

Másnap van, Linkoln a konzulnál, aki közli vele, hogy szabad ember, de Májkit illetően nincs már ilyen jó híre, mert a tetkós tesó marad a kaptárban, csak másikban, mert átviszik egy kevésbé szadista létesítménybe - már ha megéri. Sona, zajlik a börtönélet (tetovált statiszták flangálnak fel s alá), megjelenik Bellik is, első ránézésre félig agyonverve, sántán, egy túlméretes "torpedó" tip. alsóban, amiben még talán David Beckham sem bírna szexis lenni, ő meg pláne. Értjük: Belliknek kurva szar idebent. Ettől még emberkedik valami rabbal, de nem verik agyon, csak a pocsolyából itatják. Hálás szerep, az tuti.

Mehón remeg a drogelvonástól és a nejére flessbekkel, meg a boldog hétköznapokra, amikor még tízessével szedhette a cuccot, de most már nincs neki, és ez a nettó szopás, mert bezárva sittre, anyag nélkül, nem lehet egyszerű. Májküllel vált egy pár szót, és (muhaha) azt hiszi, hogy a tetkósnak kész terve van. Ja, Alex, a pali három éve a világ összes börtönének az alaprajzát magára varratta. A tetkós azzal vág vissza, hogy faszt, Alex, szerintem te tervelted ki ezt az egészet, szóval mindketten szívtak, ráadásul Májkiban ott a bosszúvágy is, hiszen Mehón csak hátbalőtte a fatert. A börtönt mutatják kivülről, egy csaj ordít, mint a fábaszorult féreg, hogy neki a férje kell, de menten, egy apáca megy látogatóba valakihez és megjön Linkoln is, hogy Májkival megvitassák a túlélési esélyeket - saccra 10%. A beszélgetés egyetlen értelmes hozadéka: Sára el van tűnve.

Jön a börtönfilmek kihagyhatatlan karaktere, az Ártatlan Vigyorú Segítőkész Sittes, Aki A Főhős Legjobb Barátja Lesz És Segít Neki A Beilleszkedésben, De A Végén Ő Szívja Meg. Kosárlabdával játszogató helyi erő a lelkem és mint minden rabnak a kócerájban, neki is tökéletes a fogsora. Nem sokáig dumcsiznak, mert az epizód eleján látott keménycsávó (Szemi) elviszi Májkit a börtön bikájához, aki lerendezte az apácát és most fiúkra váltana. Nem, csak vicelünk, de az apácát (aki kurva) tényleg lenyomta. Lecserónak hívják, a Drótban ő volt (magyar nézőknek csak lesz) Bunny, a legfaszább rendőrkapitány ever. Kőkemény csávó, Májkinak is beszól sokat, sőt, Mehónnak is, akit szintén berángatnak. Orientációnak hívják az ilyet, megtudjuk, hogy Lecseró kemény kézzel vezeti a börtönt, és van egy kis erődemonstráció is, de annyira nem lényeges. Májki híre ide is elért azért, ez még visszaüthet.

Bellik és hasonlóan divatosan öltözött kollégája buditakarítós műszakba kerül, szegény ex-fegyőrt rendesen megsajnáljuk. Lecseró figyeli Májkit, az meg csak járkál, és még senki nem verte pofán, vagy akarta análisan inzultálni, hiába no, a Sona csak jelenthet az Oswaldnak, tessék nézni az Oz című sorozatot a TV6 műsorán, és akkor kiderül, hogy miért. Végre valami jó is történik: megjön Tíbeg barátunk, a fogyatékkal élő gonoszember, hát persze, hogy ő is itt köt ki. Hol máshol, ugye. Májkihoz látogató érkezik, de nem Linkoln, hanem egy faszi, aki azt mondja, hogy ha a tetkós szökni akarna, akkor segíthetne neki, ők meg Májkinak, de az elhajtja a picsába. Hoppácsak.

Az udvaron két rab spontán koncertet ad két olajoshordón, igen, ez is teljesen életszagú jelenet. Az már inkább, hogy egy látszólag üres cellába betérő Májkit egy nagydarab és igen idegesnek tűnő ember kezdi el lazán fojtogatni (kár, hogy tudjuk: Lecseró samesza), aminek a vége az lesz, hogy megjön a főnökember, Májki friss ágyában talál egy zacsi anyagot, és ezzel első körben sarokba szorítja az okos fiút. Linkoln Sárát keresi odakint, és telefont kap, hogy találtak egy hullát, akire ráillik a leírás. Ugyan már, nem ijedünk meg ettől. Bellik továbbra is szívóágon odabent, már enni sem kap, a kollégája meg úgy dönt, hogy nem bírja tovább a dolgot, kimászik egy ablakon, ami annyira nem tűnik jó ötletnek, le is lövik a picsába.

Tíbeg próbál Májkival kapcsolatot teremteni, de nem megy ez olyan könnyen, a tetkós húzódozik, mint szűzlány az első éjszakán. Aztán az ágyán talál egy csirkelábat, ami ebben a szubkulturában a "gyere ki a hóra, köcsög" megfelelője. Verekedés lesz. Linkoln elmegy hullát nézegetni, nem Sára az, nyugivan. Lecseró kioktatja Májkült, hogy ha az ember csirkelábat kap, akkor menni kell verekedni - ezt egy eddig nem látott karakter a szellőzőn át kihallgat, ki lehet ez a titokzatos ember? A sötétben üldögél, befalazva a pincébe, pont oda, ahová Bellik a szart önti vödörből. Dumcsiznak kicsit, veled meg mi van, megirigyelted valamelyik Dumas-regényhőst? Az ausztrál akcentussal nyöszörgő befalazott kaját ad Belliknek, patkányt mégpedig, sebaj. Cserébe kér valamit, majd kiderül, mit.

Linkoln ElDzsével beszélget, aki Panamából hívja (!) Sarával az oldalán (!!) és találkozni akar vele (!!!). Májki odabent a Részeges karatemester című filmben látott fogásokat próbálja felidézni, esetleg a "Sittes balhék kezdőknek: Hogyan verjünk le nálunk jóval nagyobb állatokat zsiványból?" című könyv harmincharmadik oldalát látja lelki szemei előtt, mert a börtön udvarán már készülnek a mai rendes szórakoztató műsorra. Panem et circenses, bár kenyér kurvára nincs odabent, csak csirkeláb. Tíbeg elkezdi benyalni magát Lecserónál, a beszélőkéjével eddig sem volt baj, van benne valami klasszikus déli báj és kellem, kár, hogy nőket erőszakolt halomra, vagy mi.

Coach Alex az utolsó pillanatban hasznos tanácsokat ad a tetkósnak, a térdét rúgjad bazmeg, utána gyerekjáték, erre ez a gáncs nélküli lovag, a mérnökúr meg beszól, hogy na ne már Alex, nem fogok alattomosan verekedni, én úr vagyok. Eszem megáll. Bellik az udvarra lassan kisétáló Májki és hatszor nagyobb darab ellenfele zsebébe egy-egy cédulát csúsztat, amit a befalazatott ember adott neki szarkavarás (szó szerint) közben, és kezdődhet a verekedés. Májki az Alextől hallottaknak megfelelően azzal indít, hogy "én nem verekszem", majd szétrúgja a térdét az ellennek, és leveri, mint vak a poharat. Na persze ez nem elég, itt halálig megy a buli, a látszólag magatehetetlen nagydarab sittes felpattan, valaki bedobott neki egy kést is, és azzal nyírná ki Májkit, de TerminátorAlex beront a ringbe, és kb. 3 másodperc alat eltöri a nyakát. Májki mindjárt elokádja magát.

Linkoln megy találkozni ElDzsével és Sárával, de csak az első jelenetben látott sebhelyes arcú picsa fogadja, aki elsőre flörtölni látszik vele, másodikra meg nem, sőt, azt mondja neki, hogy menjen beszélőre Májkihoz, és ad neki egy mobilt. A sittnél a tegnap látott csaj továbbra is üvölt, a férje holtteste kell neki, illetve az a tetem, akit Alex elintézett, mert a zsebében van az a kis papírfecni, amit Bellik csempészett bele, rajta egy titokzatos üzenettel. Linkoln jő a jó hírrel, hogy hiába intézte el a követség, hogy áthelyezzék Májkit, nem mehet sehová, mert van bent egy ember, akit ki kell hozni. A jóember persze a befalazott patkányárus, akit Visztlörnek hívnak. És ha Májki okoskodik, akkor ElDzsé és Sára halott.

Címkék: a szökés
14 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gibson 2008.07.01. 10:13:42

Végre ismét szökés-hogyvolt! De hol vannak az elmaradhatatlan és utánozhatatlan szövegbuborékok a képekről? :)

sixx · http://comment.blog.hu 2008.07.01. 10:16:26

iszonyú so idő elmegy velük.

bree-gee 2008.07.01. 10:21:42

Már többször láttam ezt a részt, de ezzel a hogyvolttal megint kaptam egy csomó jó dolgot.:))
Bellickről az életben nem jutott volna eszembe David Backham, nagyon jó volt:DDD

bree-gee 2008.07.01. 10:25:48

Tényleg kár a buborékokért..leginkább az érdekelt volna mire gondol Gretchen:)

Johnny336 2008.07.01. 10:46:41

Ez az amit én sem értettem a 3 évad alatt. Bemegy az anyagyilkosok közé a bölcsész fejű mérnök gyerek, és nem csinálnak belőle kislányt 3 percen belül, hanem hagyják, hadd ugráltassa őket...nevetséges! Bezzeg a husáng alkatú Bellicket (aki börtönőr volt, tehát azért nem puhánygyerek) azonnal megtépik... :)

Mondjuk nekem tetszett ez az évad.

Gabba 2008.07.01. 10:56:34

"ahová még Jack Bauer is csak Chuck Norris álarcban merne közlekedni"

Nem, nem, pont fordítva! :-)

Úgy látom, a hogyvót továbbra is nagyságrendekkel jobb, mint a film.

EasyFriend 2008.07.01. 12:15:04

A hogyvót király, az epizód... Hááát, a 2. évad végétől szerintem már csak felfelé vezet út, szóval mérsékelt optimizmussal tekintek előre.

BruceWayne 2008.07.01. 22:53:16

fasza az egész évad ne szarjatok, csak rövid, viszont annál "pörgősebb", nekem nagyrészt tetszett az egész.

s3v3n 2008.07.02. 06:27:54

nem szarunk, legalábbis a sorozattól nem.

amúgy ez volt a leglassabb, legunalmasabb évad :D

BruceWayne 2008.07.02. 10:40:23

s3v3n: lost első két évadnál mindenképp gyorsabb és izgalmasabb volt :-)

s3v3n 2008.07.02. 12:14:14

hát az biztos hogy gyorsabb volt. de a lost nem akciósorozat.

és hogy izgalmasabb lett volna?hátööö...

Fega 2008.07.02. 12:41:59

Jajj ne jöjjön már rögtön a Lost. CSi-nál sem emlegetik fel a Wire-t szal...

Kenda 2008.07.02. 14:19:10

Én már csak azért nézem a PB-t, mert kíváncsi vagyok utána a hogyvoltra :D
Jó, mint mindig!

gibson 2008.07.02. 23:27:49

Kár, mert én viszont iszonyú sokat röhögtem rajtuk... :)
süti beállítások módosítása