Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 1x04 - A sötétség határán

2008. június 22. 14:04 - the black ball

A tárgyalóban nyitunk, mert ott érzed, hogy fontos vagy. Kedvenc kopasz tábornokunk közli, hogy a chulaki menekültek kikérdezése során 3 szimbólum meglett abból a címből, ahová Apophis átruccant. Carter többfunkciós szoftvere olyan ügyes, hogy talált is egy olyan címet az Abydoson meglelt címek között, amiben benne vannak. Naná, hogy odamegyünk. Azonban odaát eszméletlen sötét van. Tudjuk ezt onnan, hogy átküldtek egy MALP-ot, de eltört a lámpája, szóval nem tudjuk, mi vár ránk. Mondjuk átküldhettek volna egy másikat, de sebaj. A CSK-3 is velünk jön. Éjjellátót fel, indulunk! Először a CSK-1 megy. Odaát tényleg sötét van. Mellesleg mozgást észlelünk. Hoppá! Hirtelen egy rakás Frédi és Béni támad ránk. Ezek az ősember-variációk combcsontokkal meg bunkósbottal rendesen helyben hagyják a csapatot. Aztán átjön a CSK-3 is, és véget vet a mókának.

Ez a kis kaland azonban nem veszi el a kedvünket a folytatástól. Rátalálunk az ősemberek táborára. Van ott egy nő is, aki inkább mainak néz ki. Az egyik Frédi gyorsan el is kapja hátulról, ugye teccikérteni. A vad szexet pár fátyolba öltözött emberke és maréknyi kövek akadályozzák meg. A CSK-3 rögtön fegyvert fog rájuk, mert az egyik IQ-huszár szerint talán goa’uldok. Igen, az önimádó, nárcisztikus paraziták gyakran dobálnak ősembereket kavicsokkal. A fátyolosok térdre borulnak a földiek előtt. Csillagkapu, utazás, istenek, érthető. Az egyik azt állítja, hogy ők a romlatlanok. Remélhetőleg nem egy hipermarketbolygón vagyunk.

Elvisznek minket a fény földjére. Egy palotaszerűségbe megyünk, a fátyolosok átöltöztek, nem kellett volna. Furcsa, hogy a vezetőn női felső van. Megtudjuk, hogy az ősemberek a romlottak (váááóóó), de régen ők is itt éltek. Aztán megátkozta őket a Hilk’sha, egy gonosz isten. Na vajon mi lehetett... Viszont kiderül, hogy már egy nemzedék óta nem jártak erre istenek. O’Neill számára ez azt jelenti, hogy Apophis nem ide jött, úgyhogy elmegyünk. De Daniel maradni akar, mert itt a minószi kultúra továbbfejlődött változata van jelen, amit tanulmányozni kell, hogy szegény gyerekek több hülyeséget magolhassanak a művtöri órákon.

Otthon el is panaszolja Hammondnak. Szerinte tanulmányozni kell mindent, még a Broca-határt is. Ez az a határ, ahonnan az ember értelmesnek mondható. A magyar cím ennek tudatában másodlagos tartalmat is kap, haha. Daniel csak mondja és mondja, amikor végre szóhoz jut Hammond, és közli, hogy mostantól kulturális/tudományos szempontból is értékelni kell a küldetéseket. Szóval igazat ad. Az egyik CSK-3 tag ekkor felpattan és megragadja Teal’cet, aki szempillantás alatt hatástalanítja. A katona szája elkezd habzani, irány a gyengélkedő.

Később újabb CSK-3 tag hülyül meg, és kirepül a tárgyaló mellesleg golyóálló ablakán. Ugrunk. O’Neill egy tusoláson van túl, amikor megjelenik Carter egy sokat felfedő kis trikóban, és lesmárolja az ezredest. Tovább is akar menni, de O’Neill a gyengélkedőt választja. Bánni fogja ezt még. A dolog terjed, egyre többen kattannak be. Vastag homlok, állati viselkedés, ismerős? O’Neill elmondja Danielnek, hogy mi van Carterrel. Daniel meg akarja látogatni, erre Jack közli, hogy maradjon tőle távol. Aztán elkezdi bokszolni az arcát. Az ezredes is elkapta.

Ugrunk. Kiokoskodják, hogy ez egy betegség lehet, amit a romlottaktól kaptak el. Viszont Danielre és Teal’cre nem hat. Utóbbi érthető. Hammond karantént rendel el. Közli az elnökkel, hogy aki elhagyja a bázist, azt lőjék le, és égessék el. Teal’c szerint meg kell kérdezni a romlatlanokat, hogyan védekeznek a vírus/átok ellen. Még nem említettem Fraiser doktornőt, ő lesz egy jó ideig a fix orvosunk. Fraisernek szüksége lenne egy egészséges vérmintára. Hammond arra kéri a dokit, hogy tanítsa meg Danieléket a vérvételre, fél óra múlva mindketten indulnak. Odaát megtalálják a vezető lányát, megfertőződött. Daniel magával akarja vinni, erre megjelennek Frédiék. Teal’c, aki robotzsarusan néz ki, elijeszti őket a fegyverekkel, de Danielt így is elviszik.

Odahaza Hammond is ősember lett, O’Neill mellé kerül. Az ezredes nagy nehezen motyog valamit, méghozzá azt, hogy adjanak neki még nyugtatót. Fraiser nagy nehezen rászánja magát. O’Neill egy pillanatra kidől, de aztán hirtelen feléled. A nyugtató visszaszorítja a primitív énjét. Fraiser elmondja neki, hogy mi ez. Egy vírus, ami növeli a tesztoszteront, és elvonja a hisztamint, vagy mit. Közben Teal’c elért a palotába. Nem éppen fogadják szívesen a mondandóját, vért sem adnak, Teal’c tehet egy szívességet. Tesz is, elkap két őrt, az egyiktől vért vesz. Mire visszatér, Cartert megkéselik, de nem vészes.

Fraiser a vér segítségével rájön a dolog nyitjára. Kevés benne a hisztamin, márpedig a vírusnak az kell. Valószínűleg a romlatlanok étrendjében antihisztamin van, így csak az lesz fertőzött, aki abból nem eszik. Daniel és Fraiser pedig allergiások, ezért naponta szednek ilyen anticuccot, ezért nem betegek. O’Neill lesz az első alany, aki ellenszert kap. Később felépül, szól Teal’cnek, hogy engedje el. Jön egy óriási párbeszéd is (-Drágám, megjöttem! -Nem vagyok a drágád.) Mindenkit kezelnek, még egy dolog vissza van. Daniel. Kapunk ellenanyagos paintball-felszerelést, aztán indulunk.

Odaát akit tudunk, meglövünk, végül Danielt is, mert már rég elfogyott az antihisztaminja. Elvisszük a palotába. A romlatlanok kiakadnak. Elmondjuk, hogy meg tudjuk gyógyítani a romlottakat. Idővel Daniel visszaváltozik, a romlatlanok nagyot néznek. Kivisszük őket erdőhöz. Megjelennek a meggyógyított emberek: nagy ölelések, nyakba ugrálások, hepiend. A kapu felé Carter próbál mentegetőzni a korábbi viselkedéséért, de O’Neill mondja, hogy nem emlékszik semmire. Megkérdi, hogy van a sebe, ahol megkéselték. Carter szerint nincs gond, jó esetben heg sem lesz. O’Neill szerint az jó. Különben nem húzhatná fel újra azt az aranyos kis trikót. Ezzel az bazinagy cliffhangerrel zárunk, a viszontlátásra.

Címkék: csillagkapu
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Llew 2008.06.23. 09:18:05

Ebben a részben volt pár óriási Jack féle beszólás:
"Daniel maga kis huncut. Ha így folytatja minden bolygón lesz egy nője."

Gabba 2008.06.23. 10:22:12

Igen, nagyon jópofa dumák voltak ebben a részben.
Az mondjuk elég kár, hogy Carternek nem az a kis trikó a századosi egyenruhája.

Llew 2008.06.23. 10:34:28

A múltkor a dekoltázsos ruha, most a trikó, ezt be kell osztani egy darabig. Ha jól emlékszem elég sok rész eltellik mire újra akár civilben is látjuk.

the black ball 2008.06.23. 10:58:17

Ebben a részben a szinkron sokkal viccesebben adta vissza a humort. Pedig az eredeti se semmi.
Most így sokadszorra újranézve durva, hogy Carter mennyit öregedett.

Llew 2008.06.23. 12:46:54

Itt az elején nagyon ott van az O'Neill humor.
"durva, hogy Carter mennyit öregedett"

És még így is jól néz ki.:)
Azért a 10 év nyomot hagyott rajtuk. A végére RDA is erősen beőszült, pedig tán még festették is, hogy ne legyen olyanszembe tűnő.

Labzo · http://labzo.extra.hu/ 2008.06.28. 10:48:45

Llew:
RoboSam'-re nem kell sokáig várni.
RepliCarter-re igen, bár az elején semmi sem lesz rajta.
Lesz egy rész, mikor valamelyik küldetésük közben a Csillagkaput elrabolták - transzporterrel (ott is valami "civil" ruhában lesz Sam), de lesz más is - SPOILER:
Atlantiszon Carter lesz majd a főnök,
és ott más egyenrucit fog viselni (meg ahogyan fogja azt viselni), bár nagyon lengén csak McKay képzelgésében jelent meg, "A tenger mélyén" (lehet, hogy direkt erre volt kihegyezve).
Az öltözködésben Vala viszi a pálmát, alig két év alatt sokkal több ruhában láthattunk, mint a többi "hőseinket" ugyanennyi idő alatt.
MÁS:
ha már sci-fi sorozatoknál tartunk, akkor lehetne majd egyszer a Babylon 5 is, meg a Star Trek is, bár utóbbinál a DS9-t ajánlom.
süti beállítások módosítása