Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A férfi fán terem 1x08 - Földrengés

2008. május 24. 15:07 - leeann

Jerom a kocsmában Bennek mutogatja, hogy milyen szuper grillezőt akar venni. Marin viszont a frizurájával nincs kibékülve és ettől szenved, mert a rossz frizura tönkreteszi az egész napot, amire Annie és Theresa is bólogat. Ben nem érti, mi ez nagy hajcihő a haj körül, javaslata a fodrász. Marin fodrásza viszont 4000 mérföldre van. Jack a legrosszabbkor trappol be a kocsmába, de mikor Marin letámadja a haj problémájával, ügyesen kivágja magát. Egyszercsak Marin érez valami mozgást. A többiek is érezték, de ők csak legyintenek, hogy az apróbb földrengés errefelé mindennapos, már észre sem veszik. Patrick megtámadja Anniet a munkahelyén igen feldúltan.


A lány nem érti az idegesség okát, de Patrick elmeséli a „lehet, hogy Buzz az apám” történetet. Celia parancsnok is jókor érkezik, így meg is kapja az első jogos kérdést a fiától ”Buzz az apám?”. A parancsnok elképed teljesen, amiből leszűrhető, hogy ő és a pilóta bizony prütyköltek egymással minimum egyszer. Ekkor Buzz is betoppan egy „Patrick a fiam?” kérdéssel, így kedvenc parancsnokunk két tűz közé szorul. Celiának nincs más választása, minthogy válaszoljon a kérdésekre: IGEN! Patrick is és Buzz is kiakad a nagy hírtől. Patrick számonkéri anyucit, hogy hogyan is gondolta ezt, de mama azzal védekezik, hogy várta a megfelelő pillanatot, hogy elmondja.

Nagyszerű, 26 év után el is érkezett. Celia előveszi a megpróbáltam jó anyád lenni szöveget, de Patrick azt mondja neki, hogy szörnyű anya volt és otthagyja a szüleit. Buzz is követi a fia példáját és otthagyja az asszonyt. Buzz és Patrick nem igazán tud beszélgetni egymással, annyira zavarban vannak. Buzz a legjobbnak látja, ha gyorsan autóba ül és elhajt. Kicsivel később Patrick már a rádióban van és Marin tanácsot kér tőle, hogy merre keressen egy fodrászt. Patrick ad egy címet és közben elmeséli a kalamajkát, ami rászakadt az utóbbi órákban. Marin szerint minden rendbe jön majd. Patrick kapva kap az alkalmon, hogy egy kapcsolat-menedzser van a szobában és megkéri Marint, hogy segítsen neki összejönni az apjával. Marin beleegyezik.


Sara a kocsmában tanul a mentős vizsgára, Ben pedig segít neki. Sarának nem igazán mennek a tesztkérdések, már Jerom is kívülről fújja. Sara fáradt és nem tud koncentrálni, és még elég sok vizsga előtt áll, meg dolgoznia is kell. Ben megkéri Sarát, hogy hagyjon fel a kurtizánsággal, majd ő fizeti a kiadásait, amíg tanul. Sara elfogadja, de csak akkor, ha ez nem segély, hanem kölcsön. Mai ebédet visz a férjének, aki elmondja a nejének a nemrég történteket. Az import asszony nem fogadja túl jól a híreket. Sara továbbra is tanul a kocsmában, mikor az egyik vendége menne hozzá, Sara elhajtja, hogy ő már felhagyott a munkájával.


A vendég értetlenkedik, de Theresa helyre teszi. Marin nekiáll apa és fia összeboronálásnak. Hármasban ücsörögnek egy asztalnál a kocsmában. Kapcsolat-tréner megtanítja a fiúkat beszélgetni egymással, Buzz még nem tudja, hogyan tálalja ezt a világnak, mert még azt se tudja, ő hogy érez, át akarja gondolni ezt az egészet, méghozzá egyedül. Patrick nagyon csalódott emiatt. Marin és Patrick asztalánál új apucit régi anyuci váltja és ő nagyonis beszélni akar. Szőke le akar lépni, hogy ne zavarja a parancsnokot és a fiát, de Patrick azt akarja, hogy maradjon. Celia sajnálja a dolgot, de fia nem mond semmit, csak elhagyja a kocsmát. Másnap Marin és Annie felkeresik a vidék egyetlen fodrászát.


A fodrász egy meleg New York-i pasi, aki beleszeretett Alaszkába és itt nyitott szalont. Persze, mint mindig a fodrásznál, megy a pletyi, de egy nagyobb rengés véget vet a ki kivel mikor témának, mert a fodrász nagyon csúnyán belevág Marin hajába. Ben berendezett a házában egy tanulószobát Sarának. A lánynak ez így hirtelen sok, de nagyon tetszik neki a szoba. Ben nem akarja elsietni a dolgokat, de boldog és szeret az lenni. Sarának új az, hogy valaki hisz benne és segít neki, hogy változtatni tudjon az életén. Ben kulcsot is ad Sarának, majd egy csókkal pecsételik meg kapcsolatuk előrehaladását. Marin egy kalappal a fején jelenik meg a kocsmában, így Jack mindjárt tud is viccelődni valamivel.


Marin a haját mutogatja, de rajta kívül senki nem veszi észre, hogy baj van vele. Mikor tüzetesebben megmutatja, már Jacknek is feltűnik a hiba. Jack felajánlja Marinnek, hogy helyrehozza a haját, ugyanis kitanulta a kutyakozmetikát és egy skótjuhászon hasonlót követtek el. Marint nem győzte meg az önkéntes fodrász ajánlata, így nem is él vele. Buzz épp a kunyhójában gondolkodik. Úgy néz ki, itt mindenkinek van a hegyen egy kunyhója. Viszont senki nem tud ott elbújni úgy igazán. Buzzt is jól megtalálja az új fia és erőlteti a beszélgetést. Patrick elhozta magával az emlékdobozát, amit az apjának akart megmutatni, ha egyszer mégis találkozik vele. Buzz viszont úgy érzi, hogy nincs még felkészülve az emlékdobozra.


Egyszercsak nagyon nagy robaj hallatszik és elsötétül a faház. Konkrétan a sok kicsi földrengéstől lavina indult meg a hegyről és pont Buzz kunyhóját temette maga alá. Sara a mentőasszisztensi vizsgára igyekszik. Hamar ki is derül, hogy a vizsgabiztos hölgy bizony ismeri Sarát és azt is pontosan tudja, hogy mivel keresi a kenyerét. Nincs konkretizálva, de gondolom a vizsgabiztos férje Sara kuncsaftja lehetett. Sara kényelmetlenül is érzi magát, így elszalad vizsgázás nélkül. A kocsmában Celia névsorolvasást tart, mert a rengés erős volt és mindenkit számba kell vennie. Marint és Anniet nem túl buzgón, de kipipálja, viszont a fiát nem találja.


Marin megemlíti, hogy Buzzal van a kunyhóban a hegyen. Most már aggodalom van, mert Celia tudja, hogy lavina volt, hisz pont ezért van a népszámlálás. Buzz és Patrik próbálják kiásni magukat a hólepte kunyhóból, de nem igazán megy. Buzz nem érzi jól magát, mert némileg klausztrofóbiás és így elásva ez erősödik ám. Celia a kocsmában felvázolja a helyzetet, mikor Marin elkotyogja, hogy Patrick és Buzz, apa és fia. A kocsmában általános döbbenet tapasztalható. Persze mindenért Marin a hibás Celia és Mai szerint is. Celia kiadja az ilyenkor szokásos utasításokat és kutatóbrigádot szervez. Marin megkéri Jacket, hogy vigye magával, de szó nem lehet róla, mert nagyon veszélyes.


Marin erősködik és Jack belemegy. Jack most nem a kedves Jack, hanem az igazi férfi Jack és nagyon komolyan okítja ki Marint, hogy mit miért és hogyan kell tennie. Egymáshoz kell kötözniük magukat, mert ez a szabály. Mai, Celia és Annie az irodában rendeznek be rádió ügyeletet, jó társaság. Mai Celiát hibáztatja a történtekért, és most először ezzel egyet is ért a parancsnok. Annie próbál rendet tenni köztük és sarkára áll a lány, így sikerül is. Marin és Jack küzdi magát át az erdőn és Marin magát hibáztatja. Hogy lehet, hogy a havat senki nem hibáztatja, de komolyan. Az önostorozás, meg az egymást dobáljuk meg sárral nagyon megy mindenkinek. Marin és Jack azért kitárgyalják a Buzz-Patrick ügyet és a ki mikor akar gyereket témát.


Jack hírtelen egy aknába zuhan és Marint is kezdi magával rántani, mert összevannak kötözve ugye. Jack próbál kimászni, Marin meg próbálja húzni a kötelet, hogy ezzel segítse őt. Természetesen nem megy elsőre, így némi kommunikáció után újra megpróbálják. Buzz csak kénytelen megnézni Patrik emlék dobozát és beszélgetni is kénytelenek egymással, így Buzz mesélni kezdi a kaland történetét. Sara egy levelet ad át Theresának, hogy adja oda Bennek, majd elmegy. Marinnek és Jacknek viszont sikerélménye lett, mert Jack kijutott az aknából. Buzz és Patrick levélírásba kezdenek, de Buzz levelének címzettje nem a felesége, hanem George, aki szintén a fia, csak ő Detroitban él. Főpilótáról kiderül, hogy nem minta apa.


Patrick közben kitalálja, hogy milyen módon jelezheti azt a keresőbrigádnak, hogy merre vannak. Természetesen Marin és Jack találja meg őket. Jack gyorsan le is adja a drótot, hogy megvannak és jól vannak. Mikor leérnek a hegyről, nagy ölelkezésben tör ki mindenki. Celia és Patrick is kibékül. A két megmenekült a kocsmában meséli a történetet. Ben megkapja a borítékot, amit Sara hagyott ott neki, aki a fiával együtt elhagyta a várost. Marin pedig végre beadja a derekát és engedi Jacknek, hogy kiigazítsa a haját. A végső monológ is a páros segítőrendszer fontosságáról és a bizalomról szól, amelyeket ha az ember szem előtt tart, akkor mindennek rendben kell lenni.

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása