Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A férfi fán terem 1x02 - Áramszünet

2008. április 12. 12:14 - leeann

A második rész elején rádiót hallgatunk, és közben azt látjuk, ahogy Marin egy sötét rózsaszín vagy lila kabátban végig rohan Elmon. Persze azért fut, mert késésben van, és mint mindenki, aki filmszalagon rohan, beleütközik mindenbe, ami az útjába kerül. Közben a rádióból Patricktól megtudjuk, hogy Buzz 2 szállítmány postát visz Sitkába, Ben és Teresa csapra vernek egy nagy hordót és Jacknek is munkája van, mert a medve már megint a szemétben van. Marin rohan tovább egészen addig, míg a mólóhoz nem ér, ahol jön a baj. Konkrétan beleakad a magas sarkú cipője a móló deszkái közé, így elhasal, annak rendje módja szerint. Jack persze feltűnik, mint egy lovag és a segítségét ajánlja fel, de Marinnek nem kell segítség, felugrik és rohan tovább, mert ő a mai vendég a rádióban.


Marin elmondja a rádióban egy betelefonáló kérdésére, hogy most jó neki egyedül és azért van Elmoban, hogy megírja a könyvét és felejtsen. A nap nem indult jól Trainer számára, de most úgy tűnik, hogy kiegyenlítődnek a viszonyok, mert jó az idő és mindenki, aki szembejön az utcán, mosolyog. A szembejövők egyike Annie, aki úgy döntött, jól érzi magát Alaszkában és Patrick is bejön neki, így itt marad. Marin tovább baktat az utcán, mikor megjelenik az egyszer már befogott mosómedve és egy kicsit megkergeti kedvenc szőkénket. Nehéz is természethez közel élni, nem elég a mosómedve, még a madarak is csiripelnek. Így Marin a sehova nem haladó könyvírást a hangos madárcsicsergésre fogja. Gondolja, ha már írni úgy se tud, felhívja Janet és megkérdi, hogy elintézte-e már az esküvő lemondását.

Marin panaszkodik a csivitelő madár miatt Patricknak, aki egy usankát ajánl fel, hogy az elnyeli a hangot. Mulatságosan áll neki, meg kell hagyni. Továbbra is a laptopot nézi és nem ír, amikor azt a hírt kapja, hogy Jack virágot hozott neki. Marin lemegy, de a fonnyadt virág nem Jacktől van, hanem a csalfa Garahamtől. Mellette egy kártya hogy: Hiányzol! Graham. Marin a kocsmában sírja el a bánatát. A kocsmalakó pasik arra adnak ötletet, hogy mit is jelenthet az, ha egy férfi virágot küld. Ben gyógyszernek a Seahawks meccs megnézését ajánlja Marin bajára a nagyképernyős műholdas tévén. Azt is megtudjuk, hogy Ben gazdag és hogy Marin még nincs túl Garahamen.


Persze Ben élete sem fenékig tejfel. Teresával ugyan egy fedél alatt élnek, de külön, amit a kvázi feleség jól ki is használ. Éppen egy fickóval flörtöl a pultnál a férje szeme előtt, pofátlan ez a csaj. Marin újra a rádióban van. Izgalmas lehet a műsor, napi három kapcsolattréning. Persze újabb aktualitás van a műsorban: Hogyan jussunk túl a szakításunkon. Mondjuk ez volt a téma eddig is, de lássuk, hova jutunk vele. Azaz egy betelefonáló, akit hallunk, azt mondja, hogy újra fel kell ülni a lóra és a régi kapcsolat a múlté. Marin azt a tényt, hogy ledobta az esküvői ruháját a szikláról, előrelépésnek tekinti. Csakhogy az a ruha visszajön, méghozzá szirénázva. Ugyanis megérkezik a helyi seriff, illetve seriffnő, ha van ilyen megszólítás, és meg is bünteti Marint, mert a szemetelés szövetségi kihágás.


Mikor seriffnő elmegy a szőke New York-i megkérdezi, hogy: „ki ez a hárpia?” Patrick válasza: „az anyám”. Van ez így. Azt hiszem, seriffnő és Marin között ez egy szép barátság kezdete. Annie kibérelt egy lakást és Patricknak meséli, hogy mit hova fog tenni a lakásban. A két fiatal helyesen flörtöl egymással, bár a kerámia cica gyűjtemény nem nyerte el Patrick tetszését, de bírja Anniet. Megnézzük, hogy mi a helyzet New Yorkban és egy vagon marcipán jegyespárt látunk, amiből kitalálhatjuk, hogy egy cukrászdában vagyunk. Bár ahogy ez a bolt kinéz, inkább esküvői torta szalon. Jane ide tér be, hogy lemondja az elmaradt esküvő tortáját, de ez nem megy olyan egyszerűen, mint hiszi. Így az épp tortákat nézegető mennyasszonyok között tart kávétorta árverést.


Marin is hívja őt és elmeséli, hogy Graham virágot küldött neki. Jane pedig cserébe azt pletykálja el, hogy csalfa Graham szakított azzal a csajjal, akivel csalta szőkét. Lehet, hogy nincs mindennek vége? Megint megkergeti szőkét a mosómedve. Marin megy befizetni a büntetést, mikor meglátja, hogy Annie nem csak, hogy letelepedett, de már állása is van. Jack titkárnője lett, és mivel Elmoban minden egy helyen van, a szemben lévő iroda Celia Bachelor parancsnoké (seriffnő). Marin óvatosságra inti a lelkes Anniet a bimbózó románcával kapcsolatban, majd előadja a „nem vagyok gödörben a szakítás miatt” előadást, mikor megtudja, hogy Jack letornázta a bírságát Celia parancsnoknál. A bírság 1700 dollárról 500-ra csökkent, így már nem is bánja annyira Jack segítségét. Ezek ketten még évődni fognak egymással egy pár részen keresztül az tuti.

Marin cicomászkodik a tükör előtt, mert készül a kocsmába a meccsnézésre, közben Sarával beszélget. Bevetésre készül, ha már egyszer a pasik városában él, bekapcsolja a hajszárítóját és ezzel kinyírja Elmot. Konkrétan áramszünetet okoz a városban. A kocsmában senki nem akar beszélni vele, mert miatta nincs műholdas tévé és a meccs egy óra múlva kezdődik. Megérkezik Celia parancsnok, aki egy zseblámpával kivallatja Marin szemét, mert a könyvét rossz kukába dobta így újabb bírságban részesült. Megy ez, lassan minden pénzét a büntikre költi. A sok rossz után úgy tűnik, történik valami jó is, mert egy jóképű pasi ül le Marin mellé, akit Iannek hívják és családlátogatásra jött Elmoba. Beszédbe elegyednek, isznak egyet, kettőt, majd nem sokkal később kissé becsiccsentve megnézik, mi is van egymás ruhája alatt. Teresa is kihasználja a sötétet és a már korábban kinézett pasival szűri össze a levet, amit Ben megzavar.

Patrick elmegy Anniehez, randijuk lesz, de a lány lefújja a dolgot, mert Marin szerint lassítaniuk kéne, hogy ne kövessenek el hibát. A fiatalok szomorúak és nem radiznak. Marin úgy érzi, hogy egy lotyó, így inkább leállítja a pasit és nem szexelnek, csak alszanak. Reggel van, a párocskára süt a nap, meg rányit Jack. Mit is keres itt Jack? Hát övé a lakás is, meg a pasi is, na nem olyan értelemben, hanem testvéri értelemben. Marin kirohan Jack után a konyhába, és erősen magyarázkodni kezd. Már bocs, de ahhoz képest, hogy kifejezetten nem akarnak egymástól semmit, Jack vérig van sértődve, Marin meg úgy magyarázza a bizonyítványát, mint egy kisiskolás. Iant nem igazán zavarja, hogy a testvére rajtakapta őket.

Ben is fura dolgot talál a hűtőjébe hajolva. Egy alsógatyás fickót. Látszólag mindenkinek roppant jól indul a reggel. Ben próbálja jól kezelni azt, hogy alsógatyás a feleségével hált az éjjel és ők biztos, hogy nem csak aludtak. Alsógatyás zavarban van és még reggelit is kap Bentől. Illetve nagy darab kocsmáros úr, mégse kezeli jól a helyzetet, mivel az alsógatyás kocsijáról egy ütéssel leveri a visszapillantó tükröt egy baltával. Mintha kicsit dühösnek tünne! Jack és Ian horgászni megy és közben beszélgetnek. Jack egy kicsit pipa a testvérére Marin miatt, aki ezt azonnal levágja. Szőke hazafelé gyalogol és süt a nap ugyan, de minden szembejövő csúnyán néz rá. Szokásos helyen összeakad a mosómedvével, de még az is elkerüli őt. Úgy néz ki, Marin lett Elmo első számú közellensége.


Patrick sincs jó formában, mert Annie szakított vele amiatt, amit Marin mondott neki. Trainer persze nem ezt akarta, de mit lehet tenni, ez van. Egyszercsak üzenetet hagy valaki a rögzítőn, Graham az, és szánja-bánja bűneit. Marin elsírja bánatát Sarának, aki egy fura ötlettel áll elő: izzadják ki a felesleges negatív energiákat, tehát elmennek egy összetákolt viskóba, ahol szaunáznak. Egy öreg indián fickó is ott van, aki szintén kiosztja Marint. Szőke, mikor beleun abba, hogy mindenért ő a hibás, nekiindul a hazaútnak egy szál törölközőben, mivel Celia parancsnok elvontatta az autóját, mondván, hogy rossz helyen parkolt. Ez a nő isteni kicseszésben! Marin a kocsmában kibukik, mert pont elege van a napból, a pletykákból, a megvető pillantásokból, meg Celia parancsnokból.


Még nem értek véget a megrázkódtatások, mert megjelenik a kocsmában Graham. Pont a legjobb résznél érkezik, épp a ki kivel feküdt le témánál. Graham elkezdi a mondókáját, a te vagy a legszebb dolog az életemben és elcsesztem és hiányzol és bla, bla, bla, bla. Pedálozik, szépeket mond, és az egész kocsma csöndben hallgatja az önostorozást, mikor Celia parancsnok meghatódik. Marin azt mondja, hogy Grahamnek talán megbocsát, de magának sose bocsátaná meg, így el is mondja a magáét, ami csalfára nézve nem túl hízelgő ám. Grahamből kibújik a nagyvárosi bunkó, amit zokon vesz Elmo népe és mikor bunkókám azzal jön, hogy tudja, hogy Marin nem feküdt le senkivel, Jack feláll és azt mondja, hogy vele lefeküdt.


Ezután Ben szintén vállal egy éjszakát, Buzz is azt bizonygatja, hogy vele is lefeküdt, kocsmalakó Jerome is ezt mondja, Celia parancsnok sem akar kimaradni a sorból így egy kis entyem-pentyemet vall be, hamarosan a kocsmában az összes pasi feláll mutatván, hogy velük is volt szex. Marin határozottan kijelenti, hogy marad Elmoban, majd rögtön az áram is visszajön. Patrick és Annie egy csodaszép virágos mezőn piknikezik és újra nagy a szerelem köztük, Marin meg elbúcsúzik a most már biztos, hogy expasijától, Janehez pedig megérkezik az esküvői torta, tehát nem tudta elsózni a boltban. Szőke most már úgy érzi, hogy befogadták egy picit. A rész végén Marin Jack után szalad és megköszöni neki az ismételt segítséget. Kezdenek ám egyre közelebb kerülni egymáshoz. Ó, sosem sejtettük volna, hogy ez lesz! Marin végső monológjában megtudhatjuk, hogy nehéz lezárni egy kapcsolatot, de nem lehetetlen, főleg ha egy város is mellette áll.

4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

állítolagmárvillamostisláttam 2008.04.12. 14:10:52

nem értem a trainert. relationship coach a foglalkozása, angolul, magyarul meg tréner, nem? amúgy köszi ezerrel!

leeann 2008.04.12. 14:33:29

Igazad van, de valami kompromisszumot akartam, mert a coach-ról nem mindenki tudja mi és mit jelent, a trénerre meg tuti megkapnám, hogy azt nem úgy írják. Valami köztes megoldást kerestem.A szinkronban volt már 2 rész alatt táskapcsolat menedzser, meg párkapcsolat szakértő. Lehet, hogy a tréner lesz az igazi, amúgy is arra gondoltam először én is.

állítolagmárvillamostisláttam 2008.04.12. 17:20:50

sztem, ahogy Jack coachnak hívja, arra a Főnököt használnánk, nem? de persze nem te írod a szinkront... ;) majd látod amúgy meg.

leeann 2008.04.12. 17:46:37

Jack trénernek szólítja a szinkronban.
Nem, nem én :))))
süti beállítások módosítása