Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

ER 13x02 - Számonkérés

2007. október 10. 13:10 - zaphodbeeblebrox

Sammel nyitunk, a városba tart a furgonnal, az arca alapján lelőtte azt a gennyládát, úgyhogy örülés van részünkről. Nem bír koncentrálni,úgyhogy inkább telefonál valakinek, aki mint később kiderül, az a fickó, aki felfogadta őt még az előző évadban, hogy otthon ápolja busás fizetésért és még szexet se kért cserébe. Kórház: Abby, Luka, babyJoe, aki inkubátorban van és csövek lógnak ki belőle, lélegeztetőn van. Beszalad a PIC-re Maggie, aki Abby anyája és akivel igen fasírtban szoktak lenni, Abby gyerekkorát nemkicsit elkúrta az anyuka. Most itt van, jött segíteni, Abby szemöldöke ettől a tarkójára szalad. Főcím.

Sam: megérkezik a jótevő guy. Sam lelkiismeretfurdal, mert elmehetett volna anélkül, hogy megölné aput, de ő mégis lelőtte. A fickó szerint azt kell majd mondania, hogy önvédelemből lőtte le az erőszak közben és akkor nem lesz gond. Azért az is röhej, hogy miután elrabolta őket, megerőszakolta a nőt meg ilyenek, még Samnek van félnivalója, hogy legyilkolta azt a pszichopatát. Vissza babyJoehoz meg Abbyékhez, anyuka zsezseg, mindent elmagyaráztat magának, nem érti, hogy mi az hogy az ő unokájának baja van. Abby arca sűrű ráncokba rendeződik. Neki se könnyű.

Mentősök jönnek, köztük az a pasi, aki az előző évadban csapta a szelet Neelának, kicsit flörtölgetne vele most is, de zombiNeela most nem vevő. Gallant meg minden, tudjuk. Sam megérkezik a kórházba, Weaverrel találkozik össze és elmondja, hogy megerőszakolták, meg kéne vizsgálni. Weaver megölelgeti, ilyenkor nem nagyon lehet mit mondani.

BabyJoe szarul van, Maggienagyi elkezdi magyarázni, hogy ez az egész koraszülés dolog ennek a kócerájnak a hibája meg a stressz megatöbbi. Szerintünk meg azoknak a hibája, akik elkezdtek lövöldözni, amivel a frászt hozták Abbyre. Abbyt elhívják a szoptatási tanácsadásra, de neki nem tetszik a közös fejés gondolata, úgyhogy kibaszarintja anyát a szobából és kér egy paravánt. Anya persze megbántódik, pedig nagyon is érthető ha valaki nem akar kidobott mellekkel, egy fejőgépre csatlakozva dumálgatni. Szerintem.

Sam vizsgálata: magát hibáztatja, merthogy ez az egész nem lett volna, ha ő anno nem áll össze Steve-vel, meg előre kellett volna látnia, hogy milyen ember, blabla. Ez sok amcsi filmben feltűnik, hogy én vagyok a hibás, tudnom kellett volna stb., és én ezt nem bírom. Az én hibám, tudom.

Egy héttel később: mentős pasi, zuhogó eső, Narcant ad be a földön fekvő nyelve alá, a másik mentős reakciójából gondoljuk, hogy ezt nem szabadott volna. Aztán Pratt is megtiltja neki a rádión keresztül, hogy valamit beadjon, aztán persze rá se hallgat. A kis huncut. Tuti jól teszi, később úgyis kiderül, így szokott ez lenni. Abby, Luka, babyJoe szál: vitatkozás van, hogy valami kisérleti gyógyszert engedjenek-e beadni Joenak, Luka mellette, Abby ellene. Abbyvel nem nagyon lehet vitatkozni, neki kell legyen igaza. Maggienagyi próbálja rábeszélni, hogy talán Lukára kéne hallgatni most az egyszer, amire Abby elküldi a vérbe, ne dumáljon bele mindenbe. Közben kis vörös Morris beszivárog öltönyben, Pratthez csatlakozik a pultnál, kiderül, hogy rühelli az új melót, vissza akar jönni az sürgősségire.

Fejesek gyűlnek, Lukát ki akarják rúgni dr Clemente miatt, mert nem menesztette, amikor kellett volna. Kerry megmenti a seggét, magára vállalja a felelősséget, úgyhogy őt vágják ki a vezetőségből. Vidám. A műtőben a narcanos embert próbálják megmenteni, akit a jóképű mentősünk hozott be, nem bírják kitalálni, hogy mi van. Jóképű mentős benyögi a megoldást, elvitatkozgatnak rajta, de megengedik végül neki, hogy beadja amit be akar. Perszehogy igaza van. Ez egy okos jóképű mentős.

Abbyhez Maggienagyi megy, visz neki kávét béküljünk ki arccal. Elmesél egy történetet Abby öccséről, amikor kórházba került és a dokik szerint nem volt túl sok esélye a túlélésre. De Maggienagyi nem adta fel, ne add fel te se, hinned kell benne, hogy sikerül a kisJoenak. Erre még rájön Kovac is, aki a béna fűs-fás hasonlattal (ami eredetiben úgy hangzott, hogy mindent be kell dobni néha, mint a konyhamalacba) végleg átlendíti Abbyt és mégis belegyezik, hogy beadják a kiskölöknek a kísérleti gyógszert. Ugrunk egy héttel későbbre: úgy tűnik használ babyJoenak a gyógyszer, már nem lógnak ki belőle csövek, aminek nagyon örülünk. Maggienagyi jön, kiküldi Abbyt pihenni kicsit, majd ő marad. Ajaj, ebből valami gubanc lesz, már sejthető.

Rendőrségen: Samet kihallgatják, a rend őre kötözködik, mert neki ez kötelessége és ez a fickó meg lett gyilkolva és neki ez a feladata, hogy kiderítse, hogyan. A jótevő guy helyrerakja kicsit, az állásoddal játszol haver, ha nem szállsz le Samről. Nekem is kéne egy ilyen jótevő.

 

Abby és Luka pihiznek a kórház előtt. Kovac doki tudni szeretné a Nagy Kérdésre a választ, hogy hozzámegy-e Abby. Abby húzodik, nem kell neki papír ahhoz, hogy boldogan éljenek együtt. A kérdés nyitva marad. Közben babyJoe gépe csipogni kezd, mindenki szarik rá, Maggienagyi ugrál csak, hogy demostazonnal csináljanak már valamit, túl gyorsan veszi a levegőt a baba. A nővérkék le akarják rázni, de Joe szerencséjére nagyi elég erőszakos, ami ezesetben úgy tűnik megmenti az életét. Műteni kell a kisfickót, mindenki síkideg.

Neela iszik a bárban két ismeretlen fickóval, rendesen el van ázva. A két pasi rá akar mászni, de a mentős épp arra jár és megmenti. Az egyik fickó leribancozza a nőt, a mi mentősünk, aki jóképű, okos és mint az elkövetkezőkből kiderül, erős is, lezúzza őket és hazaviszi a csontrészeg Neelát.

BabyJoe műtétje, könnyezős zene, Luka és Abby aggódva néznek egymásra. Váltunk Neelára és a mentősre, aki próbálja ágybarakni, de ő csak nem akar, lesmárolja a fickót, aki így ezt nem akarja, mert becsületes is. Vissza Abbyhez: kivülről nézi a műtétet, pánikol, hogy ő ezt nem bírja végigcsinálni, ő ehhez nem elég erős. Maggieanyu a lelkére beszél, Abby kiborul és zokog egyet.

Két héttel később: mentős gyerek, akit Tony Gatesnek hívnak, ősszefut Neelával: kiderül, hogy beállt rezidensnek a sürgősségire. Új dokijelölt a láthatáron. Morris még mindig nem tudta magát visszakönyörögni az ER-re, Prattel dumál, hogy amikor Jerryt mentették meg épp, rájött, mi a fontos igazából, ezért akar újra itt dolgozni. Pratt eltűnődik. Már látjuk, hogy ebből mi lesz. Morris back lesz, az. Hamar kiderül, hogy igazunk van, Pratt, Morris előadása közben jön a hírrel, hogy Kovac visszaveszi, amitől Morris haja még vörösebb lesz és Pratt nyakába borul. Neela a bárban a gitáros dokival, aki Ray: sörözgetnek, Tony, aki eddig msntős volt, de már nem, csatlakozik, közte és Ray között kis szópárbaj, Neela kegyeiért küzdés lesz ebből.

Ott van a bárban az egész sürgősségi, Lukával dumálás, hol van Abby kérdezgetés. Még mindig nem tudjuk mi van babyJoeval, ezt jól kihegyezték. Üres kiságyra ráközelít, Abby hátulról látszódik, most azt hisszük, hogy nincs baba, de aztán elölről Abby, kezében Joe. Huh. Maggienagyi jön, menni akar haza, Abby marasztalná, nem kell még menni anyu. Nagyon összejöttek itt az élet viharai között. Abby ringatja kicsiJoet, Luka a bárban képeket mutogat róla. Meghatódás.

Címkék: vészhelyzet
13 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bruzsy · http://rockonlelkek.hu 2007.10.10. 13:23:14

Ez miért nincs kint főoldalon? Amúgy jó nagyon... :)

sixx · http://comment.blog.hu 2007.10.10. 14:39:37

zaphod, amikor felteszed, NE oldalnak állitsd be, hanem blognak.

homár molla2 2007.10.10. 15:11:53

hú én az ebi anyjától idegbajt kapok. jól megverném. még jó hogy most nem láttam. kösz a hogyvoltot!

Attus Germanicus · http://attus.hu 2007.10.10. 17:29:13

Dupla poén ez a blog. Ha láttam a részt, jókat röhögök, ha meg nem láttam (mint tegnap), akkor hasznos információ.

2007.10.10. 19:13:03

nekem a morris gyerektől áll a szőr a hátamon, mifrancnak kellett visszajönnie?!

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.10.10. 21:14:53


majd ugyis jól rokonszenves lesz, mert így írják meg az író bácsik. ezt hívják karakter-fejlődésnek:)))

Llew 2007.10.11. 08:14:29

Jó lesz ez. Múltkor túlpoénkodottnak találtam az írásod, de ez most jó. Lehet csak szoknom kell.

Dorkapa 2007.10.11. 14:21:03

Ez a Morris olyan itt, mint a 3th watch-ban a Carlos: annyira hülye hogy az már vicc, ígyhát szimpatikus! :)

bodobács 2007.10.12. 17:32:25

szupi volt. csak ma tudtam megnézni a részt. kicsit beszartam h meghalt a kissrác... hu
amúgy a nemtom hány évad alatt még nem volt ilyen helyes pasi a vészhelyzetben mint ez az okosügyeserősbecsületes mentős bácsi :D
amúgy nagyon tetszik az írás, jó vagy :)
sixx szökéséhez képest meg pláne :)

2007.10.12. 21:08:17

Toma, ez a pasas nem lesz nekem szimpatikus. el van határozva, és kész! :)

KékFény6 2007.10.13. 01:26:05

"...Abby szemöldöke ettől a tarkójára szalad. Főcím."

Milyen főcím? Újabban a sorozatoknak nincs főcíme, egyre jobban leszoknak róla. Kiírják a címét 5 mp-ig, oszt jónapot. :(
süti beállítások módosítása