Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

VALÓ VILÁG 10X40 – A diplomatikus hölgyek / Feliz Navidad!

2020. december 24. 11:19 - Laura Ingalls

13-22.jpg

Feliz Navidad Béláim! Remélem mindenkinél járt már a karácsonyi tatu és hozott sok szépet és jót, bejglit, halászlevet s egyebet és remélem mindannyian kajakómában fetrengve vártátok már a mai HV-t. Ugyehogyugye?
Gyökereink megint egy tábla előtt állnak és meg kell nevezniük maguk közül hármat, akiket esélyesnek tartanak arra, hogy Amanda kint hagyja mint a szart. Vivi és Merdzsó kapja a legtöbb szavazatot. A gonosz törpe mikor feláll már idegállapotba’ van és megint alakít, 160 centi színtiszta rosszindulat és düh. A kis méregzsák előbb Mót, aztán Vivit, majd Mercit ekézi. Egyik sem érezheti magát nagy nyugodalomban és nyugocccságban, jellemtelenek, inaktívak. Mindezt gettóribancként adja elő és egyetértek Bálinttal: csak egy ostor hiányzott a kezéből. A feladat után a hálóban fortyog a gettó biccs. Előbb Renátóval beszéli meg, hogy Amanda esélytelen Vivien ellen, majd mikor Ami leül melléjük közösen mantrázzák, hogy Mercit hívja ki. Renátót Dzsina váltja és folytatódik a mantra. Előkerül a nézők véleménye és a kimutatta a foga fehérjét örökbecsű és a gonosz törpe bemutatót tart abból hogyan viselkedne ő egy bárbajon…ordenáré módon. Végül a három egysejtű arról beszél mit lehetne csinálni ahhoz hogy Merdzsó egyiküket megüsse, hogyan lehetne kihozni a sodrából annyira, hogy kizárják. Korán van még ehhez és nem bírok befogadni ilyen mennyiségű kedvességet amit ennyire rövid idő alatt képesek kitermelni magukból.
Hogy valami jót is kiemeljek, megtörtént az amire egyáltalán nem számítottam: Renátó a táblánál a mondandóját emígyen kezdte A legelső akit mondanÁk… mire Dánielünk kijavította, hogy mondanÉk! Mit mondhatnÁk most? Erre nincsenek is szavak…

02-52.jpg

03-09_fru.jpg

03-29.jpg

04-10_merci.jpg

A két akadémikus irodalmi esten vehet részt. Ott kezdődik a helyzet komikuma, hogy Dzsina legutoljára azt a verset olvasta, amit ő maga írt. Hogyan is írtam tegnap? Jah, tudom! Fütyülsz baszdmeg és hazudsz! Majd onnan folytatódik, hogy „diplomatikus”-ra isszák magukat.
Az est Petőfivel indul és úgy néz ki az Arany Lacinak még meg van nekik, ám mikor elkezdődik Weöres Sándor Majomország című verse először fetrengenek rajta, majd Ami felkiált: ezek mi vagyunk te! Utána pedig táncol a versre és nagyon tetszik magának. Amanda mi van veled párbaj? fázisa után kezdődik az őrület. Dzsina kareoke estet hiányolt, de sajnálatos módon rájöttek, hogy tudnak ők énekelni maguktól is. Azt kell mondjam nagyon szexis volt a hangjuk. B.szta a fülemet, azóta is vérzik… Alább mutatom képekben a hölgyeket.
Mindeközben az agresszív kismalac Fruzsina és nem kevésbé agresszív választottja Rencsi a nyugiban évődnek. A férfi b.szhatnÁk. A nő nem.
Rencsi, felfogod amire kérlek? – teszi fel a kérdést a nő. Fel, de leszarom, dugjunk máááár! Aztán dugnak… Végül Frú sopánkodik, hogy benne lesz a tévében. Renátó vigasztalja, hogy ugyan már. Hadd rántsam le a leplet a titokról, a ragtapaszt erről a gennyedző sebről egy hirtelen mozdulattal: 40 napja benne vagytok a tévében gyökerek!

13-56_rencsi.jpg

18-10.jpg

18-44.jpg

A műértő, diplomatikus hölgyek:

14-18.jpg

14-38.jpg

14-51_ez_mi.jpg

15-37.jpg

16-40.jpg

16-42.jpg

19-30.jpg

Elő a százas zsepiket, mert a rokonok üzentek a gyökereknek, takonytól csöpögő sírós-rívós képsorok következnek. Sok hozzáfűznivalóm nincs, gonoszkodni most nem szeretnék. Még ezeket a fogyatékosokat is szereti valaki és ez így van jól. Sajnos rengeteg a rossz minőségű üzenet, szóval a rokonokra haragudjatok ne rám. Mutatom képekben, három galéria is készült:

22-50_ancsa.jpg

A villalakókat lelkileg 110%-ig feltöltő kisfilmek után kezdetét veszi a szezon 3. kihívása. Ancsánk a kiválasztottal indít, aki átrágta magát a döntésen és nagyon jól döntött. Nekem ezen a blokkon kell átrágnom magam sajnos. Dzsina a maga egybites módján már kampányol, megtudjuk azt is, hogy Frú szeme soha nem csalt Renátóval kapcsolatban és azt hogy Bálint a villamester, akit Anikó ki is szalajt a bőröndért. Ezután kisfilmek és small talk és időhúzás és Merci nem tud elmondani egy mondatot úgy, hogy érteni lehessen és Vivi is esélyes a kihívott szerepére és a lakók nagy része rosszindulatúnak tartja Amandát. Ezután hallhatjuk Amanda gondolatait amint a saját szájával ad hangot nekik. Biztos benne, hogy a személyisége és az őszintesége győzedelmeskedni fog a párbajellenfele felett. Az ellenfél pedig vagy Vivi lesz, akivel nem bír tovább együtt élni, mert idegesítő, vagy Merci, aki majdnem megütötte (közelében sem volt ez a majdnemnek) Amit és ezt a viselkedést nem tűri sem a villában, sem máshol. Mielőtt újra élőben látjuk a gyökereket, Anikó már másodjára buzdítja a nézőket, hogy szavazzanak a fantomképre és most Amandát el is felejti megemlíteni.
Amanda a kihívás előtt még vált néhány szót Anikóval négyszemközt, majd előadja a többieknek (és nekünk), hogy kit hív ki és mi alapján döntött. Meglepően összeszedett, egészen értelmesen építette fel a mondandóját. Néha megbicsaklik azért, de a lakókhoz képest rendben van. Félúton egyértelművé válik, hogy Merci irányába húz, mert arról beszél elítéli az erőszakot. Ehhez képest a legnagyobb haverok a poharakat törő Dzsinával és a nem kicsit agresszív Rencsivel. Ma már hallottuk egyszer ezt a nagyszerűen elferdített mondatot, de le kell írnom, hogy el ne feledjétek: egy szónak is száz a vége, Amanda Mercit viszi párbajra. Jóvan! – mondja erre Merci fahangon. Azt gondolom Merci ellen több esélye van Amandának és nagyon kíváncsi vagyok hogyan viselkednek majd a lányok és ki tér vissza közülük a villába.
Kicsi szívem minden szeretetével kívánok mindannyiótoknak boldog karácsonyt, cukorsokkot, kajakómát s amit csak akartok! A következő napokban sem maradtok hogyvótok nélkül, gyertek ha van időtök két falat zserbó között! ;)
Engedjétek még meg, hogy zárásként (a képek előtt) belinkeljek egy dalt azoknak, akik ma nem tudnak haza menni. Nem karácsonyi, hanem egy kis öregpaparock, de ma reggel ez jutott eszembe, pusszantás:

43-38.jpg

44-38.jpg

45-10.jpg

46-15.jpg

48-26.jpg

50-05.jpg

52-35.jpg

53-04.jpg

54-12.jpg

54-38.jpg

55-10.jpg

56-20.jpg

68-00.jpg

907 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

úgymond olvasó mmkk 2020.12.24. 11:24:47

jóvan!
köszönjük, boldog karácsonyt :)

2020.12.24. 11:25:39

Jeeeej. Pont ebedhez

!Márk! · http://smokingbarrels.blog.hu 2020.12.24. 11:40:12

Elsősorban boldog karácsonyt mindenkinek!

Nyilvánvaló, hogy nem Merci a legélesebb kés a fiókban, de szerintem ez egy nagyon sima párbaj lesz, és nem Amanda javára. Úgy látom, hogy Amanda olyan szinten elvágta magát a Gináékkal való klikkesedéssel meg a sz.rkavaró stílusával, hogy bárki ellen kint maradna. Én egy 80-20-at tippelek Mercinek.

A karácsonyi üdvözlő videóknál egyébként érdemes volt Danit figyelni. Azt sejtettem, hogy sírni nem fog, de azt határozottan láttam rajta, hogy érzelmi síkon megmozdult benne valami. Ilyen zavarodottnak még sosem láthattuk, biztos érdekes háttérrel rendelkezik, ami miatt ő is ilyen lett.

2020.12.24. 11:42:53

@!Márk!:
Hat mondjuk ha anyam felolvassa ami szivebol jon es a batyam ugy kezdi, hogy nem biztam benned, az mar nem egy erzelemdus tamogato kozeget sejtet. Valoszinu a barati kor a valasztott csaladja es ok meg pont nem kuldtek neki

Post Modern Prometheus 2020.12.24. 11:44:20

Koszi a posztot, merri sziszters mindenkinek :))
Kozben meg spammelem a szavazast, nehogy lemaradjon, kimaradjon barki is :))
strawpoll.com/h8bs9z731

2020.12.24. 11:45:50

@Post Modern Prometheus:
Jezus, 112-en vagyunk minimum HV-n ?

!Márk! · http://smokingbarrels.blog.hu 2020.12.24. 11:47:57

@Alice from madness: Valami ilyesmi lehet a háttérben, valóban.

Fu Szekh Li 2020.12.24. 11:50:44

Kösz Laura, jó az öfi is, de az a nyitókép nagyot üt.

Post Modern Prometheus 2020.12.24. 11:51:16

@Alice from madness: kb, +-olyan 3 ember [haverok is szavaznak tisztelettel] :D

Bo(a)rder Gamer 2020.12.24. 11:54:10

@Alice from madness: De ugye nem a szavazatod leadása előtt nézted meg a result-ot, hogy a többséghez csatlakozhass. :DDD. Kicsit ilyennek ismertelek meg :)))))

2020.12.24. 11:54:30

@!Márk!:
Kérem? Mire gondolsz?

2020.12.24. 11:57:17

@Bo(a)rder Gamer:
Kostolgatsz?

Mercire szavaztam, mert szeretnem Gina amokfutasat latni. Gondolom a maradek nagyresze aki Amandat kuldi haza, az meg Gina kieseseig majd Gina cirkuszan lesz kiborulva.

Ármándójózsi 2020.12.24. 11:57:46

@Laura Ingalls: Tudom, hogy nem vagy itt a kommentelők között, vagy legalábbis úgy sejtem, eddig is nagyon kedveltem az írásaidat, de azzal, hogy Foreigner-t linkeltél végképpen levettél a lábamról. Kitűnő ízlés, gratulálok! :)))

Nekem bejött az új felállás is Kelly Hansen énekhangjával:
www.youtube.com/watch?v=coCpgnLG3_w&ab_channel=PeutEtreDejaVu

Bo(a)rder Gamer 2020.12.24. 11:58:08

@Fu Szekh Li: Igen, a képek mindig szuperek. A nyitókép bal felső sarkában, az miaz? Képi ellenpólus, hogy kiegyensúlyozottabb legyen az összhatás?

2020.12.24. 11:58:53

@Ármándójózsi:
Megtisztelned tiszteletteljesen?

2020.12.24. 11:59:52

Azt kell hogy mondjam, hogy a jottem, lattam utan Digo es Gabor is sokkal normalisabbnak es emberibbnek tunik mint bent (falkaban Digo kint is gyoker, dehat ez a falkahatas)

Ármándójózsi 2020.12.24. 12:04:48

@Alice from madness: @QQTS: Ezzel a dallal szeretnélek megtisztelni benneteket ezen a csodálatos napon! Szívemből küldöm!

www.youtube.com/watch?v=EE-ZsGvUAR4&ab_channel=NEAZIXNH

Bo(a)rder Gamer 2020.12.24. 12:06:03

@Alice from madness: Nem volt szép tőlem, pláne így karácsonykor, elnézést kérek.

tenor.com/bgcJl.gif

kipcsak harcos 2020.12.24. 12:07:17

Én nem kívánok boldog karácsonyt, mert Főni egyszer már megtette a parlamentben és az rossz vért szült

Bo(a)rder Gamer 2020.12.24. 12:10:08

@kipcsak harcos: Ezért mi kívánunk Neked! Boldog Karácsonyt! Visszacserélted a képet?

kipcsak harcos 2020.12.24. 12:11:54

@Bo(a)rder Gamer: vissza, mert az az avatar nem volt jó, mert nem érvényesült a vonzó arcom, csak a fele látszott :D

2020.12.24. 12:12:36

@Bo(a)rder Gamer:

Ez is csak egy nap a 365bol

2020.12.24. 12:12:55

@kipcsak harcos:
Pedig ez valami egeszen borzalmas.

Bo(a)rder Gamer 2020.12.24. 12:13:20

@kipcsak harcos: helyes, nekem ez nagy kedvenc!! :)

2020.12.24. 12:13:41

@Ármándójózsi:
Jjjajjjjj, majdnem meg is hatodtam

úgymond olvasó mmkk 2020.12.24. 12:14:10

@kipcsak harcos: boldog karajcsont! kérem vissza a másik profilképedet :(

Bo(a)rder Gamer 2020.12.24. 12:14:47

@Alice from madness: lemaradt az emo, de ugye nem vetted komolyan :)?

MmeChauchat 2020.12.24. 12:15:16

Lóbert családját majd húsvétkor adják be üdvözlettel

Ármándójózsi 2020.12.24. 12:17:59

@Alice from madness: Csak majdnem??? Szomorú vagyok... :'(

kipcsak harcos 2020.12.24. 12:19:25

@Alice from madness: @úgymond olvasó mmkk: mindig tudtam, hogy vannak elferdült ízlésű emberek, akik nem tudnak értékelni egy-egy nemes vonásokkal bíró, beszédes kifejező arcot

VV Erőlegény #TEAMBÁLA 2020.12.24. 12:29:33

@Ármándójózsi: Azt soha sem értettem, hogy Fálki kivételével hogy állják meg, hogy nem kommentelik a posztjaikat, vagy egymás posztjait... :-D De egyébként tényleg köszi minden önkéntes posztolónak, a posztokat, és önkéntes kommentelőnek (pártállástól függetlenül) a kommenteket, egyben Boldog Karácsonyt !

2020.12.24. 12:34:01

@Bo(a)rder Gamer:
A honnan?
De, arrol vagyok hires, hogy komolyan veszem a dolgokat....

2020.12.24. 12:34:59

@Ármándójózsi:
:(((((
De Teged tisztellek a zenei izlesedtol fuggetlenul

Fu Szekh Li 2020.12.24. 12:37:11

@kipcsak harcos: Mert a főni egy elkéső télapó: a boldog Karácsony csak az önkormányzati választásokra jött neki össze.

VV Erőlegény #TEAMBÁLA 2020.12.24. 12:37:43

@Alice from madness: Digóét nem láttam (jöttem, láttam, buktam) Gáboréba a barátnője miatt beletekertem. A játékban tudjátok, hogy védtem Gábort, de az nem jelenti, hogy mormálisnak tartottam, és kinn sem érzem őt 100-asnak, viszont, ha a barátnőjét beszavazták volna a játékba, akkor állítom, hogy az egyik legszimpatikusabb teremtés lenne. Sajnálom, hogy kb. olyan mértékben van belehabarodva Gáborba, mint Virág Daniba.

2020.12.24. 12:42:01

@VV Erőlegény:
Szerintem meg Ok, miert vannak egyutt es hogy milyen ember Gabor valojaban.

Es a kirohanasaig Gabort is mindenki szimpatikusnak de tujanak tartotta. Csak ezt mar a legtobben elfelejtettek.
A legtobb embernek pl en is szimpatikus vagyok az elso alkalomig amig nem szakad nalam az acelsodrony.
Nem tudhatod mi lett volna ha Kata megy be.
A kapcsolatukat meg Danielhez es Virihez hasonlitani nagyondurva tulzas

úgymond olvasó mmkk 2020.12.24. 12:42:36

@kipcsak harcos: miattad fog megszakadni a családi vérvonal!

úgymond olvasó mmkk 2020.12.24. 12:44:35

@Alice from madness: nekem már nem is kell kommentelnem, ekg

Laura Ingalls 2020.12.24. 13:18:57

@Ármándójózsi: jajj de cuki vagy, köszi! :D
Bevallom nem hallottam még ezt a verziót, de nagyon jó! Imádom ezt a számot úgy ahogy van: a gitár szólók, a szaxofon, a dob...nagyon jól megírták. :p

Az első néhány kommentet el szoktam olvasni, de a későbbieket ritkán és nagyon random módon. :)

OriginalBlackMamba 2020.12.24. 13:26:50

Először is, minden hogyvolt lakónak nagyon boldog, békés, áldott karácsonyt kívánok!

Lassan tényleg kellene valamit kezdeni Bálint szemével, mert napról napra egyre durvább és már rosszul vagyok, mikor közelről mutatják szegény srác fejét...

Higiénika valami botrány, a méreg és a rosszindulat megette már a fejét is, azok az arckifejezések, te jó isten... Biztos vagyok benne, hogy csak tattikából szexelt Rencsivel, hogy megmutassa, igenis ő AKTÍV. Szánalom ez a nő, komolyan. Én most valahogy amúgy nagyon azt érzem, hogy Dani-Robi döntő lesz, dehát az még nagyon messze van.

Amanda remélem mindenképpen hazamegy szombaton.

kipcsak harcos 2020.12.24. 13:27:34

@Fu Szekh Li: először is nem főni, hanem Főni.
Másodszor: micsoda frappáns választ adott 2017 karácsony táján egy ellenzéki kérdésre, amely azt firtatta, hogy miért barátkozik a szomszédjában lakó terrorizmus miatt körözött Gaith Pharaonnal. Egyesek szerint az egymondatos válasza: "boldog karácsonyt" cinikus volt.
Mi viszont, a 133 bátor tudtuk értékelni szellemességét.

Fu Szekh Li 2020.12.24. 13:31:53

@kipcsak harcos: Főni a frappáns válaszok mestere :D

úgymond olvasó mmkk 2020.12.24. 13:42:15

@kipcsak harcos: meglátom a profilképedet, és egy életre elmegy a kedvem a szextől

Bo(a)rder Gamer 2020.12.24. 13:43:13

@OriginalBlackMamba: hát ha Fru ezt a maszatolást aktivitásból akarta mutatni, akkor nem közös szótárból dolgozunk.:) Daninak voltak tegnap érzelmi megnyilvánulásai, amiért kapott tőlem is 1 pontot, de szerintem a döntőig nem jut el. Sokat volt képernyőn, de ha a lényegi mondandót nézed csak, akkor nagyságrendekkel redukálódik ez a szám.

Hedo a nokedli szaggató 2020.12.24. 13:46:43

Fosh9 se, inkább gyenge pétisó 8000 :(

OriginalBlackMamba 2020.12.24. 13:51:10

@Bo(a)rder Gamer: nyilván, de az ő agya szerintem ezt nem fogja fel... Ez abból is látszik, amennyire kiborult azon, hogy Merci rárakta az a kib@szott pöttyöt a mágnestáblán. Teljes tévedésben él a nő. Dani nekem szimpi, de nem kedvenc, nem magamból kiindulva írtam azt, hogy ott lesz a döntőbe. Ha rajtam múlt volna, Zsuzsu se vitte volna el a 9-es szériát :D de nekem ez a megérzésem most, hogy a két srác közül lesz valamelyik a győztes.

VV Erőlegény #TEAMBÁLA 2020.12.24. 13:54:59

@Fu Szekh Li: Különben a vicc szar, és nagyon hosszú, de a poénja belém égett. "Szamár a Te jó k* anyád!" :-D Kb. 30-35 éve hallottam. :-D

Bo(a)rder Gamer 2020.12.24. 14:02:08

@OriginalBlackMamba: Szerintem a táblánál megijedt, h esetleg kiválasztott lesz, ez is az oka, h szerintem ilyen megúszós, háttérben szart keverni/irányítani próbáló típus. Emberileg nem szimpatikus, de én azt értékelem, h némi tudatosság van a játékában. Számomra Dani nagyon ambivalens, de a legjobban az zavar benne, h képtelen kifejezni magát normálisan. (persze ez a legtöbb lakóra igaz, de vannak kivételek). Azzal meg pláne nincs baj, hogy 2 fiú közül érzed a győztest. Robit nem zárom ki, de Dani szerintem nem esélyes. Ez az én megérzésem és simán lehet tévedek. :)

kipcsak harcos 2020.12.24. 14:02:53

@úgymond olvasó mmkk: ez csúnya zsarolás értékű válasz volt :D

Kosztarika 2020.12.24. 14:08:04

Csak beugrottam sebtében boldog karit kívánni mindenkinek!

nicu71 2020.12.24. 14:12:07

sajnos az idén nem lesz betlehemes előadás,pedig ugy megnéztem volna Ginamandát főszerepben /szűz Mária...esetleg a szerecsenkirály szerepében.Hiányzik na :DD

Ármándójózsi 2020.12.24. 14:12:37

@Laura Ingalls: De jó, hogy itt vagy/voltál és elolvastad amit Neked írtam! komolyan örülök neki! :)

Így természetesen Neked is küldöm tiszta szívemből azt a dalt az új (2010-től) Foreigner-től, amin Alice nem hatódott meg. :)

Hogy ne kelljen keresni ha véletlenül ezt is olvasod, íme:
www.youtube.com/watch?v=EE-ZsGvUAR4&ab_channel=NEAZIXNH

2020.12.24. 14:16:41

@Ármándójózsi:
A gesztus ert pontot csak a zene nem

2020.12.24. 14:17:32

@VV Erőlegény:
Fuhh, 30 eve en meg a mozgo labujjaimon rohogtem kb

Ármándójózsi 2020.12.24. 14:21:49

Kedves Hogyvolt Írók, Olvasók, Kommentelők!

Szeretnék mindannyiótoknak békés, boldog karácsonyt kívánni, szeretettel!!! :)

Mindannyian MEGTISZTELTEK!

2020.12.24. 14:27:55

@Ármándójózsi:
Aaaazzz igeeeen, fiuk is, lanyok is?

Ármándójózsi 2020.12.24. 14:35:00

@Alice from madness: Azt hittem, Te toleránsabb vagy, most meg itt mindenki előtt felkérdezel???

Ármándójózsi 2020.12.24. 14:39:19

@Ármándójózsi: Egyébként, csak a dal miatt, mert szerintem iszonyat jól énekli. De lehetett volna az Urgent is, de direkt nem linkelem, mert utálod... :(

úgymond olvasó mmkk 2020.12.24. 14:44:20

@Alice from madness: karácsonykor szabad mohónak lenni, nem? :DDD

2020.12.24. 14:55:57

@úgymond olvasó mmkk:
Barmikor szabad csak szamolni kell a kovetkezmenyekkel

2020.12.24. 14:56:31

@Ármándójózsi:
Nem utalom csak nem az en vilagom, nagy a kulonbseg :)

LaciHogyVoltol 2020.12.24. 15:44:27

@úgymond olvasó mmkk: Mármint Moh-hónak? Hát hogy ne lenne szabad!

Nátha ellen bálna 2020.12.24. 16:03:33

Boldog karácsonyt kévánok a teljes úri társaságnak!

Nátha ellen bálna 2020.12.24. 16:06:21

@Alice from madness: Tenéked ajánlottam pár könyvet, amit valamiért törölt a blogmotor. Csak azt nem értem, hogy nem az egész hozzászólást törölte, hanem csak egy részét. És kettőnek is.

Megpróbálom még egyszer:

www.cinegore.net/hu/2018/01/02/sotetseg-huszonot-modern-horrornovella-2017/

www.cinegore.net/hu/2019/08/27/karin-tidbeck-renszarvas-hegy-es-mas-tortenetek-a-peremletrol-2019/

www.cinegore.net/hu/2019/08/26/olga-tokarczuk-bizarr-tortenetek-2019/

úgymond olvasó mmkk 2020.12.24. 16:09:06

@Alice from madness: aki meg nem számol vele, annak te megmutatod a következményeket :DD

@LaciHogyVoltol: moh ho hó!

2020.12.24. 16:10:29

@úgymond olvasó mmkk:
Ahhf, mindenki feleljen magaert buntet az elet helyettem, en olvasok, tisztelettel

úgymond olvasó mmkk 2020.12.24. 16:12:07

@Alice from madness: idáig érzem, milyen tiszteletteljesen olvasol.

Nátha ellen bálna 2020.12.24. 16:17:57

@Alice from madness: Meg még azt írtam, hogy az én kedvenc könyvem Barry Yourgrau "Egy ember kiugrik a repülőből" címűje, amiből anno több példányt felvásároltam, hogy ajándékozni tudjam. :) Magyarul még a "The Sadness of Sex" jelent meg tőle, ami kapott egy nagyon amatőr magyar címet (Szexegypercesek), persze sokkal többről van szó, mint amit a magyar cím sugall.

És ez pedig egy magyar interjú Yourgrau mesterrel:

f21.hu/portre/exkluziv-interju-vilaghiru-amerikai-iroval/

PYT 2020.12.24. 16:47:53

Az idei lehetőségekhez mérten a legboldogabb karácsonyozást kívánom minden kommtársnak és a kedves posztereinknek, Laura, neked külön köszönet a korai posztért, remek lett. :) és olyan, aminek tartalmára fogadd majdnem teljes ekg-m. A majdnem arra a megjegyzésre vonatkozik, miszerint Amandának több esélye lenne Merci ellen, mint Vivivel szemben, szerintem nem.

És ez nem is feltétlenül Merci - a bentiek között - messze legmagasabb Tik-Tok és Insta-követőszámának köszönhető vsz, hanem azon egyszerű tényszerűségnek, hogy Vivi az öfikben alig látható, szemben Mercivel. Ahol Vivi sokat exponálja magát, azokat a szegmenseket a Belevalóban mutogatják többnyire, azt meg nem sokan nézik, és nem csak az idegesítő műsorprezenterek miatt, hanem mert az egy kísérőműsor (!), amelynek alapvető műfaji sajátossága az (lenne) eredetileg, hogy KÍSÉRI a főműsort, de a szerkik idén úgy döntöttek, hogy megerőszakolják a műsorrendet, és a főműsort szórják tele az ordenáré üvöltözős-káromkodós trash-tartalommal (szegény Fúria-kishúga és a nagymamák, mindenki nagymamái), és a kísérőműsorba pakolják az érdekesebb kontentet, wtf már!?

El nem tudom képzelni, mi céljuk lehet ezzel, mert a nagyobb nézettség tuti nem, hiszen akkor azzal indítanának, hogy ápgrédelik a műsorvezetést! Szal, a témánál maradva, bár Amanda is szürke verébként tengeti napjait odabent, akinek max teljesítménye a fröcsögő rosszindulatúskodáson kívül az, hogy a bulikákon talajrészegen ordenáréskodik Ginával, sajnos Viviből szinte semmi nem látható az öfikben. Amikor ő exponálja magát, azokat a pillanatokat a Belevalóban szokták mutogatni, márpedig az kevesen nézik!

Egyrészt ugye a fentiek miatt, másrészt mert a VV-k történetében mindig úgy volt, az utóbbi évadokban meg különösen és csakis úgy volt, hogy a BV a 18+/-os tartalmaké, arra pedig tényleg csak egy igen szűk kör lehet vevő az internetes pornó aranykorában, szal... értitek, ha Vivi aktivitása csak a BV-re korlátozódik, akkor csakis arra támaszkodhat, hogy ő szemben a rosszindulattól fröcsögő Amandával legalább kedves és jóindulatú. Persze pillanatnyilag ez is éppen elég ahhoz, hogy legyűrje Amandát egy párbajon, de Merci helyzete egészen már, ő az az aktuális aranyos kislány, aki babahangon gőgicsél, és tetejébe reménytelenül szerelmes is (oldskool nézőknél mindig nyerő!), ha ehhez hozzávesszük a tiktokos-instás követőit (ők a junior korosztály képviselői), majdhogynem lefedi a teljes nézői kört.

Mindezek alapján szerintem vele szemben alig van esélye Amandának, én azt az arányt tartom reálisnak, amit a kommtársunk által közzétett poll mutat, a nagyjából 90% vs 10%-os arányt Merci javára, ofc.

kozi001 2020.12.24. 16:57:57

@PYT: Tiktok? És azt nézi is vki 16 éves kor felett?

Bumpi 2020.12.24. 17:04:45

Ha a Fru szerint 1 hónap alatt nem születnek barátságok, akkor milyen alapon tervez a Renátóval gyereket? Vagy valami ilyesmiket tervez nem?

PYT 2020.12.24. 17:09:47

@PYT: Ja, és lehagytam a lényeget, Amanda ócska, a hordája szerint valid indokát Merci kihívására, a kvázi "erőszakot", amit Amika természetesen "elítél. Valamiért ő és a hordája abban a kényszerképzetben ringatják magukat, hogy a nézők csak azt látják, amit ők a táblánál elmondanak... ez megint csak egy jókora WTF!? Az egy dolog, hogy nyilván láttuk a szövetkezést, azt is, ahogy megbeszélték (inkább rátukmálták) a "valid indokot" a kihívásra, és annak valóságalapja kb semmi - mert persze a hivatkozott "erőszakos" megnyilvánulást is láttuk, hogy ne láttuk volna?
Minden volt az, csak Amandával szembeni erőszak, de még fenyegetés sem, sőt, még a nevetséges ajtófélfába beleütést megbüntetni is röhejes volt a szerkik részéről, mert gondoljon már mindenki bele, milyen ütőerővel már az egy cca 45 kilós, százötven-pár centis egérke-kislánytól? Miközben Rencsi, a hordatag, a maga megtermett módján valóban (!) erőszakos volt, valóban verbálisan és fizikálisan is abúzálta két villatársát, amikor föléjük magasodva ordibált-fröcsögött az arcukba, elmenni nem hagyva őket, stb.... Ezek VALÓBAN erőszakos megnyilvánulások voltak, amikért valahogy elmaradt a megfelelően súlyozott büntetés; és mintha Amanda is elfelejtette volna elítélni, közbeavatkozni - ha már ennyire elítéli -, hovatovább elhatárolódni ezektől... ugye? Szumma, ez a baj Amanda indokával, hogy teljesen fals, mint Gáboré volt anno (de ez már történelem). Ezt sem értem, látták, Gábor manőverezése hová vezetett, hogy nem képesek a konzekvenciákat levonni? Ehelyett tényleg, mint a lemmingek, követik a már kiesett ex-falkatársaik mintáját, és rohannak a vesztükbe.

PYT 2020.12.24. 17:13:22

@kozi001: aha, mondjuk, úgy 20-22 esetleg 24-ig... és azok is szavazóképes potenciális VV-nézők - ha nem is klasszik tévén, de a netes platformokon igenis nézik. Igen, döbbenet, de mégis. Többen mondták már...

PYT 2020.12.24. 17:19:45

@Bumpi: persze sehogy, kamu az egész, taktikai cekc, meg taktika kapcsi; zéró EQ-vak bíró néző is leveszi, mennyire undorodik a "pasija" közelségétől, de... nyilván nem új ez neki, hozzáedződött már (az arab hercegek is csak a filmeken olyanok, mint a mesebeli "hercegek")..

Gia 2020.12.24. 17:20:21

Hogy ne maradjak ki a sorból,mint köménymag,én is nagyon boldog Karikát kívánok a zösszes hv olvasónak! :-)

Bumpi 2020.12.24. 17:20:23

@PYT: nem képesek levonni a konzekvenciákat, mert egyikük sem a Sorbonne egyetemen doktorált, ha érted mire gondolok. Igen, ez a szint.

2020.12.24. 17:26:55

@Bumpi:
Nyomorultaknak csak szutykos Elte diploma jutott ja :(

PYT 2020.12.24. 17:36:05

Annyit még, hogy egyáltalán nem vagyok Merci-fan. És elfogadom, hogy vannak, akik szerint ez a gusztustalan taktika, ahogy eltervezték és beleálltak a kislányba a Fúria bíztatására (mert őt személyében "megsértették" a táblánál), az a játék része, netán a sava-borsa, nekem nem. Én nem szeretem nézni, ahogy falkába verődve előre eltervezetten beleállnak valakibe, hogy kihozzák belőle az agresszív állatot. Ez a játékstílus nekem visszataszító, Fru és a falka taktikája simán csak aljasság, amivel semmi módon nem tudok azonosulni. Mercire szavaztam, de nem sajnálatból, hanem a horda iránti ellenszenvem kifejezéseként, na meg látnám már az újabb driccmadár-féle siratóasszony-performance-ot szombaton, szórakoztatónak igérkezik. ;)

2020.12.24. 17:37:44

@PYT:
Az utana levo esetleg akar ket hetben is elvezni fogod, mig Gina ki nem esik?

hereverő heverő 2020.12.24. 17:41:00

@Alice from madness: Gina nagyon meg fog zuhanni, egyetlen társa fog felszívódni. Ha Amanda menne vissza, akkor semmi sem történne, szóval ez most win-win párbaj

2020.12.24. 17:42:44

No amugy nem akarok am en itteni portot kavarni, es keretik senkinek nem szemelyesen magara venni, csak elmelkedek.
Akiknek unszimpi undorito fujj jujj Higienika huzasa meg a banyak rosszindulata, az hogy dorzsolheti a tenyeret arra hogy majd Gina hogy ki fog borulni? Mert amit O mutat azok bar nekunk eltulzottan kifejezett, de valos erzelmek. Elvezkedni rajta semmivel nem szebb hatso vezerlesu mint a feketenek kikialtott csapat viselkedese es motivacioi.
Csak ugy felmerult ez, mostmar a tobbedik embertol latva ezt a kombot...
Mindenkinek lehet egy velemenye en mindenkinek akar ezer velemenyet is maximalisan tiszteletben tartom, mikozben emberek maradunk, de nekem most igy ez a tiszteletteljes elgondolkodasom...
Amugy meg bekeboldogsagfriendsforevor.

Gia 2020.12.24. 17:42:57

Amanda iszonyat magabiztos volt tegnap.Látszott,hogy meggyőzték és meggyőzte önmagát Merci felől.Lesz nagy kopp..

Hedo a nokedli szaggató 2020.12.24. 17:44:02

@PYT: ha csak az a kérdés, hogy Amandi vagy Merci, akkor Amanda menjen vissza. De tovább gondolva, akkor fru habzó szájjal folytatná ezt az alja tattikát és üvöltebe fröcsögve. Szóval sajna Amanda, de feláldozlak azért, hogy fru pofára essen! Remélem rönó előtt fog kiesni fru, de addig egyre mélyebbre és mélyebbre húzza rönó a mocsárba

2020.12.24. 17:44:10

@hereverő heverő:
Csak utaltam ra, hogy most nevetgelunk hogy majd Gina kiborul, de Gina ugy is fog maradni es jelenleg meg nem tudhatjuk, hogy ez kethetes csicskagecizes lesz vagy ket hetes magabafordulas.

PYT 2020.12.24. 17:45:05

@Bumpi: értem, persze... de azért akkor is érthetetlen valahol, hogy annyit nem képes átfogni az elméjük, hogy összeverődtek oké, ez ősi evolúciós késztetés a túléléshez, együtt erősebbek meg minden, de amikor látják, hogy sorra hullanak el a falkatársak (elsőnek az alfájuk!), nem képesek annyit összerakni, már csak túlélési ösztöntől hajtva is, hogy stratégiát kéne váltani? Ennyi skillje még egy rovarnak is van, ösztönből, basszus.

2020.12.24. 17:45:32

@Hedo a nokedli szaggató:
Szerintem Fru nem fog pofara esni. Gabor kiesesetol se esett pofara. A cel lebeg a szeme elott ami ugytunik nala minden eszkozt szentesit.
Nekem a taktikai kefeles pl mar nem ferne bele a helyeben

Hedo a nokedli szaggató 2020.12.24. 17:46:17

@Alice from madness: szerintem gina drámái pusztán színház! És élvezi, hogy hangos lehet

2020.12.24. 17:47:14

@Hedo a nokedli szaggató:
Szerintem nem. Egyszeruen abba a kulturaba ez belefer. Mas a mentalitas.

Hedo a nokedli szaggató 2020.12.24. 17:48:05

@Alice from madness: a pofára esést úgy értem, hogy Bálint vagy Dani átlátja ls fru pofájába vágja, hogy hiába gerjesztette a feszkót

Hedo a nokedli szaggató 2020.12.24. 17:50:44

Nekem még az is fura, hogy moha egy kibeszott szóval nem csitította frut, nem védte mercit

Másnak meg az fura, hogy egy órája adtam oda a férjemnek a kitöltött válási papírokat

Spitzbaue® 2020.12.24. 17:51:44

Áldott Karácsonyt Mindenkinek!

@Alice from madness: remélem vaGinát még 6 hétig nézhetem, mert 2 hét múlva grincstől, 4 hét múlva a "lovagjától" szeretnék megszabadulni. Érdekes feszültségeknek nézünk elébe egy zöldkendős VVgrú esetén VVályogvető hogyan szállna bele a kampányba és/vagy a vellatársakba...

Hedo a nokedli szaggató 2020.12.24. 17:53:06

@Niemandhäuser: gondolod, hogy grú előbb kap zöldet, mint a bikája? A nem sötét oldal is csapágyas

2020.12.24. 17:53:09

@Hedo a nokedli szaggató:
Szerintem nem hiaba, Mercedeszbol is kijott a vere, sok nem is kellett hozza, + vagy igy vagy ugy 1 emberrel kevesebb. Es kesobb meg mindig kihasznalhato Merci alarca is. Ezen kivul ha Higienika elott kiesik Reno, siman magara fogja huzni Balintot, mert Balintnak bejon testre es mar kivolt eleve azon h Renoval osszejott. Mostmar azt is tudni h tolhato bent. A biologia meg nagy ur.
En azt gondolom, hogy nyerni nem nyerthet, (de kint egy my77 szerzodes kinez neki) es innentol mondjuk mindegy is mert egy db nyeremeny van, nincs top3. Majd amikor kiesik akkor fog pofara esni. De ez egy szerintem velemeny.

Hedo a nokedli szaggató 2020.12.24. 17:55:55

@Alice from madness: én kinézm bálintból, hogy nem dugja a farkát abba a lyukba, amibe korábban rönő köpött. Igaz még alantasabb luvnya lenne az erkölcs nagykövete higiénika, de ugyanabban a percben bálint is csak pöcs lenne és fényévekre ugrana a 36misitől

hereverő heverő 2020.12.24. 17:56:33

@Alice from madness: nekem már a taktikai "szerelem" se fér bele, arcnyalogatás és ölelkezés pláne nem.

2020.12.24. 17:56:47

@Niemandhäuser:
Szamomra ahogy a balhekat generalo Gaben is szorakoztato volt mert volt tortenes, amiben mindenkirol lehullott az alarca, ugy az agonizalo Gina is az lesz mert alapvetoen egy gecilada vagyok. De ugyanugy jo nekem az is ha O kezd kamikaze akcioba 6 hetig mintha Higiek kavarjak a szsrt. Fogyjon el a toltelek es szepen kezdjen el vegre szetesni a Friendsforever team. Meglatjuk akkor majd ki mennyire gerinces

Nátha ellen bálna 2020.12.24. 17:57:44

@Alice from madness: Ezek fokozatok. Van, aki Ginán még tud élvezkedni, Fru áskálódásán mán nem. Van, akinek Fru áskálódása sem sok. És van, akinek Fru áskálódása kevés, elvenné a lakóktól a kaját, telerakná a hűtőjüket alkohollal, és elhelyezne a vellában 11 darab csákányt. :)

2020.12.24. 17:58:03

@Hedo a nokedli szaggató:
Szerintem pasitol a vilag meg nem kerte szamon ha megalazott egy kurvat. Nem azt mondtam hogy eljegyzi, hanem azt, hogy hagyja magara tekeredni.

úgymond olvasó mmkk 2020.12.24. 17:59:03

@hereverő heverő: mingyá szerelmes leszek beléd tattikából '))))

2020.12.24. 18:00:31

@hereverő heverő:
Belegondolva ja. Fujj. Marmint most nem a cinizmusom szolalt meg hanem igen ez se ferne bele nekem. De nalam pl az emberek osszeugrasztasa szandekosan kizaratas martirszerep, nem okozna erkolcsi problemat. Mas kerdes, hogy nyilvan senkinek nem kotnem az orrara mit muvelek mert tok folosleges.

hereverő heverő 2020.12.24. 18:08:46

@Alice from madness: nekem az sem. Genyó lehetek de aljas nem. A szándékos kizáratás nem én vagyok, versenyeken az óvástárgyalásokat is utáltam, sokaknak meg a verseny része.

PYT 2020.12.24. 18:11:00

@Hedo a nokedli szaggató: ez is respektálható szempont, azonosulni is tudok vele, Merci számomra ugyanolyan szürke, mint Amanda, mindegy, melyikük megy vagy marad, de utóbbi játékát erősen lerontja a driccmadárral való összeborulás, a kizárólagosan együtt létezés. Mercinél is van egy hasonló tendencia Mohával, de egyrészt Moha elviselhetőbb a Driccnél, másrészt ők azért működnek egymás nélkül is. De a két lány egyáltalán nem. Ezért is érdekes őket szétszakítani. De azt ennél is jobban várom én is, hogy Fúria kiessen Renáta mellől. Mindkettő nagyon alja külön-külön is, de együtt.... pff.

PYT 2020.12.24. 18:12:34

@hereverő heverő: nálam is ugyanez van, ekg..

2020.12.24. 18:14:24

@hereverő heverő:
Alapvetoen egyebkent nem gondolom magamrol, hogy az en ertekrendem a helyes, sot.
Ennek ellenere en ezt vallom.
De semmi problemam azokkal akik mindig minden helyzetben a fairplayre torekednek, szerintem ez tok korrekt.

PYT 2020.12.24. 18:15:24

@Alice from madness: ez legyen a szerkik gondja, majd megoldják, hogy kimozdítsák - legyen bármiben, mondjuk, két napnál tovább.

2020.12.24. 18:17:08

@PYT:
Gabennel se oldottak meg :)

Hedo a nokedli szaggató 2020.12.24. 18:19:50

Vége a bridzsit dzsónsznak, végig néztem az élők és a holtakat, ennihogy sem tudok többet és rohadt sokat kell várni az öfire

PYT 2020.12.24. 18:22:27

@Hedo a nokedli szaggató: huh de érzékletes teccett lenni... sajnos tőkvizuális vagyok, és ezt nem akartam volna látni xddd de azért EKG minden mennyiségben, Bálint tudatosan játszik és okosan, akkor se fog Fúriára fanyalodni, ha Fúria maga csavarodik rá; ha pedig eü-szempontokat nézünk, hát, ha ez felmerülhet egyáltalán egy tudatos játékos esetében, ezerszer inkább Vivi, aki nem az ő esete egyáltalán, de legalább vállalható emberileg...

PYT 2020.12.24. 18:27:44

@Alice from madness: miért, mi volt Gabennel? Mikor dühöngött kontrollálhatatlanul vagy fordult apátiába?
Ha a kezdeti tujaságára célzol esetleg, azt nem megoldották? ;) Valamitől csak elkezdett hirtelen, minden átmenet nélkül skizoid megmondóemberkére váltani, nem-e ;)

Cérnahuszár 2020.12.24. 18:28:27

@PYT: én úgy látom h amanda játékát nem rontja le sehova hogyhívják, laura jár az eszemben. Amikor még nem voltak ekkora barik, már akkor marta virágot h ne próbálja fel bálintot meg senki se mert bálint az övé. Nem izékétől lett ilyen, mert rossz társaságba keveredett, hanem oda került ahol hasonszőrű emberek vannak. Fru és renátó

PYT 2020.12.24. 18:29:39

@Hedo a nokedli szaggató: Idétlen időkig a Sony Max-on, klassziiiik! ;)))

2020.12.24. 18:35:35

@PYT:
Nem, arra celzok h ott se csinaltak semmit annak erdekeben h ne legyen 2 heten at mindennap cirkusz. Ugyanigy ha Gina nem be hanem megjobban kifordul, azzal se fognak semmit csinalni.

Egyebkent most jott a gondolat, hogy amugy a szerkik erdeke is a balhe. Mert a kutya nem fog azert menetkozben bevonodni, mert milyen cukin bomboltek a karacsonyi videon vagy milyen ugyesen dolgoztak ossze. Viszont ha az van ablikkben hogy a Heliumhangulany cuki rajzfilmfigurabol Hulkka avanzsalt, arra lehet azt mondja Pista aki eddig nem nezte, hogy ugyanmar csak belenezek....

hereverő heverő 2020.12.24. 18:38:37

@Alice from madness: de ha Pista belenéz és héliumhulk mégsem a foga között a többiek beleivel perdül táncra akkor mérges lesz és elkapcsol. Ez kétélű lenne, nem jó irány

Hedo a nokedli szaggató 2020.12.24. 18:39:16

Vajon gina fogja frut okolni? Lóbelt a szárnyai alá venné a sirató asszonyt?

PYT 2020.12.24. 18:39:26

@Cérnahuszár a natív: persze persze, alja volt a kezdetektől - emlékszük arra kis epizódocskára a szaunában, amikor azt mondta a mostani sziámi ikrére, hogy nem szeretné, ha egy lapon emlegetnék vele..? az is de szép volt azok után, hogy végigordenáréskodta vele a bulikát rotty-részegen, aztán másnap meg... láttuk, hallottuk -, szal nem, nem így értettem, én kizárólag Amanda "láthatóságára" céloztam, hogy amióta teljesen összenőtt a Driccmadárral, azóta eltűnt a képernyőről, gyakorlatilag Bálinték hozták vissza a játékba azzal, hogy rátették a zöldkendőt...

PYT 2020.12.24. 18:44:35

@Niemandhäuser: ekg ide is, driccmadárnál engem ezerszer inkább irritál a fúria és dromedár lovagja; pl a munkahéten én konkrétan szakadtam Ginán, ennyire szerencsétlen, élhetetlen lusta teremtményt én még életemben nem láttam, olyan ez már mint egy természetfilm a ritka madarakról (driccek élete, vagy valami ilyesmi;))

PYT 2020.12.24. 18:46:31

@PYT: én én én, nna, kicsit túltoltam, bocsi xddd

Nátha ellen bálna 2020.12.24. 18:51:31

@úgymond olvasó mmkk: Ilyenkor is csak a tattikán jár az eszed!

Bo(a)rder Gamer 2020.12.24. 18:52:29

@hereverő heverő: Veszteni ezzel nem vesztenek, maximum pont ugyanott lesznek mint előtte. Kivéve h Pista mérges, de az meg nem mérvadó a csatornának. A lényeg a műsorral kapcsolatos interakciók (legyen + vagy -) számának növelése valamennyi platformot beleértve. Ez fogja eldönteni a műsor sikerességét.

Bo(a)rder Gamer 2020.12.24. 18:53:19

@Bo(a)rder Gamer: mármint a csatorna szempontjából.

Sepsidzsi 2020.12.24. 18:53:33

Sziasztok! Nekem is ùgy tűnik hogy ezek azt hiszik, hogy csak az megy le a tèvèbe' mikor meg van nekik konkrètan mondva mit csinàljanak. Kèrdès hogy Amanda valòban elhitte, hogy amit az erőszakròl hadovàl Fru utàn szabadon azt majd valaki komolyan veszi?? Dani. Meg az a csalàdi üzi, csak nekem tűnt bùjtatottan Viràg- ellenesnek? Annyira mondtàk hogy csak magaddal foglalkozz. Renàtò meg hogy nyomult a totàl hàrìtò frura , jòl nèzne ki a körmöd a faszomon, meg a vègèn az az azonnal megbànt kièrőltetett szex vagy akàrmi, majd bevàgjàk mercit ahogy valami kismackòmnak hìvja meg szereti mòt, az meg aranyosan vissza ènisezik, jò volt.

PYT 2020.12.24. 18:54:34

@Alice from madness: két teljesen különböző dologról van szó, ha nem érted, még gondolkodj rajta ;pp vagy olvass (no offense;)) csakis a legmélyebb tisztelettel ;))

2020.12.24. 18:57:32

@PYT:
Nem ugral ez a nyomorult blog, en felteteleztem hogy arra irtad, hogy Ginanak valoszinu nem csak aznap nezheted az agonizalasat.

PYT 2020.12.24. 18:59:25

@Sepsidzsi: azt mondod, volt egy kis szándékolt szerkesztői kontraszt a filmecskében? ;)) szerintem is, de adekvát volt, jól visszaadta a párocskák életét, és a többire is fogadd őszinte ekg-m. :)

LaciHogyVoltol 2020.12.24. 19:13:22

Virág előadása, ami tegnap a szülei videoüzenetet alatt a háttérben ment:

www.youtube.com/watch?v=zjTDqLDbmoI

PYT 2020.12.24. 19:24:54

@Alice from madness: persze hogy érdekük, ezért is tolják be nekik az italokat soha nem látott mennyiségben, hogy legyen miből balhés öfiket vágni, meg azok az irányított jelpakolászásos, és vagy negbeszélős játékok - inkább feladatok -, percig nem gondoltam, hogy pl anno Gabennel önként vonulásztak be, mintegy fogadóórára az emberkék "megbeszélni" a konfliktusokat, vagy a tegnapi öfiben, amikor egyszer csak a semmiből, minden előzmény nélkül odahuppant Merci a kanapéra Fúria mellé "megbeszélni" a dolgokat, miközben fél perccel előtte még verték egymást szemmel.... normál esetben elkerülik egymást ilyenkor a felek, ezek meg..? Bullshit.

Gaben esetében viszont én még mindig nem látom a belépési pontot, ahol szerkesztői beavatkozásra lett volna szükség, kivéve azt a három incidenst, amikor Renáta kezdett ámokfutásba, az tényleg ijesztő volt. De ott se léptek közbe. Ginánál, ha esetleg ön- és közveszélyesbe fordulna, vagy apátiába, ahogy mondtad, de sztem egyik se lesz.... Nagyobb ott a túlélő ösztön, hamar betagozódik majd oda, ahol vannak szabad vegyértékek (Rencsóéknál biztosan nem lesz, amíg párban vannak)..

2020.12.24. 19:25:38

@Nátha ellen bálna:
Mindketto igencsak szimpatikus, lehet en is betoltom legalabb valamelyiket mara.

Konyvbol elkezdtem meg delelott a Mindig is ejjel lesz cimut, valami csaladi gyilkolaszos pszicho-thriller sok szallal.

Cérnahuszár 2020.12.24. 19:27:17

@LaciHogyVoltol: tanult énekelni? Tőle egy savazást se hallottam eddig ha merci énekelt....
basszus, lesz éneklős feladat? de jó lenne

2020.12.24. 19:27:51

@PYT:
Valoban ket kulon dologrol beszelunk mert en pusztan annyira akartam utalni h hha Amanda kiesesevel vegleg elszabadul es mindennapos lesz Gina csicskagecizos ordibalasa, nem fognak a szerkik kozbelepni es aki most azt irja h latni akarja Gina reakciojat az benevez hetekig tarto musorra is? Vagy az mar nyunyunyu lesz utana.

MmeChauchat 2020.12.24. 19:30:08

@Cérnahuszár a natív: eltemette ezt az énjét és inkább azt választotta, amit látunk.

Lassan kiderül, h mindegyik teremtés odabenn traumatizalt

2020.12.24. 19:31:45

@MmeChauchat:
Micsoda meglepetes lenne.
Janem

Bo(a)rder Gamer 2020.12.24. 19:32:31

@Cérnahuszár a natív: Igen, versenyekre is járt, ha jól emlékszem. A karácsonyi videoüzenetükben Robival énekelnek, Virágnak azért jobban megy, de mindketten ügyesek, aranyosak voltak. RTL mostról linkelték be délelőtt.

MmeChauchat 2020.12.24. 19:33:34

@Alice from madness: jah! kihagytam, h ennyire fiatalon, noch dazu

Nátha ellen bálna 2020.12.24. 19:34:17

@Alice from madness: Elvagyunk. :D

Még erősen gondolkodom az Antropophagus megtekintésén is, elég régen itt van már a gépemen, és igazi ínyencség. :)

www.cinegore.net/hu/2009/07/19/anthropophagous-1980/

Cérnahuszár 2020.12.24. 19:39:05

@MmeChauchat: annyira megnézném dani fejét egy ilyen produkcióra. Itt minden csak nem kislány...ott a nő ebben a hangban. Megnézem ezt a mostot amit írtok

2020.12.24. 19:39:44

@Nátha ellen bálna:
Konkretan mar szuletett egy jegyzet az ajanlasaidbol

2020.12.24. 19:40:25

@MmeChauchat:
Szerintem a traumak nagyreszet mondjuk gyerekkorban szenvedjuk el javareszt, szerintem.

PYT 2020.12.24. 19:48:23

@Alice from madness: Gaben személye idegesített engem, nem az, hogy megkavarta bent leülepedett iszapot; az volt gond vele, hogy kamu volt az egész ember enbloc, és ez átütött a szövegén, ettől pedig hiteltelen, fals volt az attrakció is, amit eltervezett. Nem jött át, és nem is működött, a kiesési százaléka mutatta, hogy mennyire. Többire ekg, mert többen írtuk már itt, hogy az lesz a jó, hogy mind kihullik a férgese, és az agyasabbak, kulturáltabbak esnek majd egymásnak, mert egymásnak fognak, az tuti, amint kimúlik a nagy közös ellenség, ami miatt most mmkk összezárnak. Az szórakoztatóbbnak ígérkezik, mint ez a pocsolya-szint, amit a dricc-csapat képvisel.
Sajnos pontosan ez ment az előző szériában, végig bent maradtak a Gina-féle trash karakterek és elrontották a szórakozást, mert dricc-módjára elnyomtak mindenkit, aki nem akart a szintjükön kommunikálni és létezni. Ezt nem akarnám még egyszer, mert ott skippelni kellett rengeteg öfit emiatt, és a végére se lett feloldás, győzött egy dricc. Ja, a 8-ban is ez volt, de még a 7-ben is... Most ne legyen (szerkik, pls!) ;)

PYT 2020.12.24. 19:50:33

@Alice from madness: ... meg a pszichológusok szerint is :)

2020.12.24. 20:04:33

@PYT:
Nem szeretek kinyilatkoztatasokat tenni, mert igazsagom nincs maximum velemenyem. Ezert hasznalom a konfliktuskezelo treningen tanitott "Szerintem" szot oly' sokszor mert aztmondta a trener bacsi hogy attol (is) asszertiv lesz a kommunikaciom ami nekem jo lesz a tarsadalomban valo elboldogulashoz

2020.12.24. 21:04:27

@Fu Szekh Li:
Jol kommunikalok amikor jol akarok kommunikalni. :)
Igazabol az elnevezese volt szar, mert asszertiv kommunikacios trening volt valojaban.

Fu Szekh Li 2020.12.24. 21:10:45

@Alice from madness: Magadtól mentél, vagy valami céges akármi volt? Bocs, kíváncsi vagyok, hogy kerül valaki ilyen tréningre.

Nátha ellen bálna 2020.12.24. 21:16:36

@Fu Szekh Li: Hogyne használt volna neki, nemrég felvetette a Hogyvolton a kannibalizmust, mint témát. :)

(Erről jut eszembe: a kannibálos alkotások közül kifelejtettem "A Platform" című filmet.)

www.cinegore.net/hu/2020/03/22/a-platform-2019/

Brigante · http://www.itthonrolszabadon.hu/ 2020.12.24. 21:20:56

@Alice from madness: ha jó filmet akartok nézni, nézzétek meg a Trancsírák című remekművet. Az elmúlt 10 év legjobb horror vígjátéka :)

Fu Szekh Li 2020.12.24. 21:25:18

@Cérnahuszár a natív: Ezt most tényleg komolyan kérdeztem :)

2020.12.24. 21:26:11

@Fu Szekh Li:
Eleve kommunikacios szakon vegeztem :) Egy ideig HR-rel es IT fejvadaszattal foglalkoztam, es a szoftverfejleszto cegnel ahol sokaig voltam a fonok tamogatta az onkepzest. Ugyhogy en kertem es ha jol alatamasztottam, O fizette :) voltam asszertiv kommunikacion, 2 napos kiscsoportos hatasgyakorlas treningen, ez a ketto nagyon megmaradt mert a mindennapi eletben hasznalom. A tobbi az nem ragadt meg, volt egy olyan ami ram lett eroszakolva

2020.12.24. 21:30:36

@Fu Szekh Li:
Nem vettem cinizmusnak mert en ugy gondolom itt se volt meg szamottevo konfliktusom. Tisztaban vagyok vele, hogy vannak akiknek atlepem a moralis hatarait, de egyreszt ezek meg az en velemenyeim es vilaglatasaim, nekem is lehet egy velemenyem ( vagytobb) :) masreszt meg ha problema van lehet szolni ahogy 2 ember meg is tette es idomultam is, mert jol erzem magam a bandaban :)

Fu Szekh Li 2020.12.24. 21:33:00

@Alice from madness: És szerinted a szerintem szó hány százalékban hatásos a kommunikációban?
Mert én annyira nem látom a hatásosságát.

Amúgy, csak úgy: youtu.be/DAtZBE5XXFo?t=17

2020.12.24. 21:34:11

@Nátha ellen bálna:
Jujj, ez felcsuszott az elso helyre. A Kockat tizen par evesen lattam es teljesen megbabonazott. Tetszik a koncepcio, szeretem az ilyen filmeket :)

2020.12.24. 21:38:11

@Fu Szekh Li:
A szerintemmel tompitod a mondandodat, mert mar benne van az, hogy nem kinyilatkoztatsz es sehogy mashogy nem lehet, csak ugy, ahogy Te mondod, hanem ez a Te velemenyed, de ettol meg nem biztos, hogy igy is van. De nyilvan vannak helyzetek amikor onmagaban a szerintem keves, viszont en ha velemenyt alkotok mindig hasznalom, mert az emberek velemenyre kevesbe baszodnak fel mint kinyilatkoztatasra.

2020.12.24. 21:42:39

@Alice from madness:
Egyebkent ezzel most magamat is jol behuztam a csobe mert orakat tudnek errol irni es valoban nem ilyen egyszeru, hogy a szerintem varazsszo

ppupu #Fantom for President 2020.12.24. 21:43:18

@Alice from madness: Látom ma nagyon aktív vagy, bontsak egy új üveg viszkit?

malevil2050 2020.12.24. 21:46:20

Jó estét , jó arcot mindenkinek, mert ez a helyzet mecsoda komédia.

Cérnahuszár 2020.12.24. 21:49:56

@ppupu: annyira nem olvastam vissza, csak kíváncsi voltam az ízlésére

PYT 2020.12.24. 21:56:19

@Alice from madness: ne hülyéskedj márdrága Alízom, tudod jól, hogy nem lesz ilyen, mert az tönkreb***/-cseszné a műsort, és ahogy már írtam fentebb, Ginában a túlélési ösztön lényegesen erősebb annál, mintsem lemondana a főnyereményről, és elengedné magát úgy teljesen... láttuk Renáta esetében is, kiengedte az állatot magából teljesen, de ott mégis meg tudott állni, ahol a tettlegesség lett volna a következő lépcső... és működött az önkontroll, mert hogy mind tudja, miért ment be. És ez mindenkire érvényes. Ezért azt gondolom, a kérdésed pusztán költői, hipotetikus, ahogy tetszik, mert te is tudod, én is tudom, mind tudjuk, ez nem fog bekövetkezni, kb soha.

/És továbbra is no offense, "with love, L.O.V.E..." (aki érti, érti, aki nem, sorry, nem fogom elmagyarázni, mert... nem;)/

Hedo a nokedli szaggató 2020.12.24. 21:57:29

Az új mutánsok milyen film lett?

2020.12.24. 21:57:40

@ppupu:
Nemjo tegnap ott porogtem a fejemen meg 2ig es fel 7kor keltunk.

@Cérnahuszár a natív:
JimBeam, az volt a hutoben nem en valasztottam, Jacket veszek ha veszek de nemnagyon veszek mert egyedul nagyon ritkan iszom es akkor inkabb bor. (Mondjuk az elmult 3 honapban lassan potolom a megelozo 3/4 ev nemivasat)

Mók_Ica 2020.12.24. 21:58:47

kajakómás szép karácsonyi estét nektek

malevil2050 2020.12.24. 22:01:01

műsor támogatója a köki terminál.

mocskosmacska 2020.12.24. 22:01:22

Kajakómában vagyok már, úgyhogy kezdődhet.

malevil2050 2020.12.24. 22:01:57

Petikém, rendben a marihuana?

ppupu #Fantom for President 2020.12.24. 22:02:17

Tudom, hogy a konyak manapság nem menő, de én az utóbbi 3-4 hónapban örmény és egy jóképű 12 éves orosz konyaknak. Nem volt rossz

mocskosmacska 2020.12.24. 22:02:37

A VV alátámasztja azt az elméletet, hogy a szentimentalizmus és az agresszió ikertestvérei egymásnak.

Bo(a)rder Gamer 2020.12.24. 22:02:37

Félek tőle ez a mai adás nagyon ilyen...karácsonyos lesz.

Mók_Ica 2020.12.24. 22:02:38

ez a mai napi történés öfije???

malevil2050 2020.12.24. 22:02:39

Jahh h ma szentműsor lesz?

ppupu #Fantom for President 2020.12.24. 22:02:51

Remélem ti is zokogtok, hüpp hüpp

tvbuzi 2020.12.24. 22:02:56

Végig ilyen sírás lesz? Átkapcsolok Kevinre bazz

mocskosmacska 2020.12.24. 22:04:14

Na, most fény derül a hülye fejdíszek rejtélyére.

Mók_Ica 2020.12.24. 22:04:22

@Bo(a)rder Gamer: pussz :*

@Fu Szekh Li: én nem kedvelem se Jim-et, se Jack-et..... nektek adom a részemet :)))

tvbuzi 2020.12.24. 22:04:25

Megnyugodtam, Dani egy kézzel a faszát markolássza mmkk

2020.12.24. 22:04:46

@Cérnahuszár a natív:
Most akkor atmentem a vizsgan vagy nem?

Fu Szekh Li 2020.12.24. 22:04:58

@ppupu: Én elég sok Jidvei-t (román) ittam az elmúlt években.

Mók_Ica 2020.12.24. 22:05:10

@malevil2050: ki lesz mária? remélem befekszik a fa alá és megszüli kisjézust..... :))))

Nátha ellen bálna 2020.12.24. 22:05:32

De Amanda tölthet még karácsonyt a Vellában, ha két év múlva újra jelentkezik.

mocskosmacska 2020.12.24. 22:05:39

Hu, azt érzem, hogy ez most dögunalom lesz.

mocskosmacska 2020.12.24. 22:07:53

Most a díszeken tényleg az ápoltak feje van? Ez már beteges.

Mók_Ica 2020.12.24. 22:08:56

a kis díszünket.... a kis fejünket.... a kis részünket..... pfffff

mocskosmacska 2020.12.24. 22:09:03

Amanda egyre inkább emlékeztet egy tanítónénire a rosszabb fajtából.

tvbuzi 2020.12.24. 22:09:46

Vivi kap még egy (nagyobb) műbránert?

princejesus 2020.12.24. 22:09:48

Virággal mivan kiesett?

malevil2050 2020.12.24. 22:09:49

Na jó ebből elég ennyi, megyek inkább kántálni.

Mók_Ica 2020.12.24. 22:10:06

amanda mellkasából kiáll egy répa.....

Fermina Daza 0413 2020.12.24. 22:10:14

"szív leszakad szó szerint" - Renátó

mocskosmacska 2020.12.24. 22:10:43

@Nátha ellen bálna: Igen, látom, hogy tettek ki nekik piát.

mocskosmacska 2020.12.24. 22:12:12

Igyanak már, ez kurva unalmas.

tvbuzi 2020.12.24. 22:12:41

Megláttam a postást, a rendőrt, a villanyszerelőt

Nátha ellen bálna 2020.12.24. 22:13:00

De a bátyus nem vót a videóban. Lehet olyan helyen van, ahol nem engedik videózni?

Mók_Ica 2020.12.24. 22:13:24

@mocskosmacska: igyunk mi is...... mit szóltok??????

Spitzbaue® 2020.12.24. 22:13:24

Nyál, nyál, nyáááááááááááál...

tvbuzi 2020.12.24. 22:13:47

Amanda túl sokat van bevágva, fasz kivan

Pista1234321 2020.12.24. 22:13:53

@Hedo a nokedli szaggató: Lehet tudni, hogy miért karácsonyra időzítetted a válási papírok átadását?

mocskosmacska 2020.12.24. 22:14:19

@Mók_Ica: Én már ittam két pohárral.

Nátha ellen bálna 2020.12.24. 22:15:29

Mó szia öcsit olvasott, de a képeslapon szia sexyt olvastam. Jól láttam? Lehet nem is a nővére írt, hanem egy eltitkolt kinti barinő?

Spitzbaue® 2020.12.24. 22:16:16

Bálint családja tök kuktúráltan oldja meg, hogy nem kíván ebben a műsorban(?) szerepelni.

tvbuzi 2020.12.24. 22:16:17

Végre tudom ki vesz bögrét karira

Fu Szekh Li 2020.12.24. 22:16:44

Ehhez kevés Jim, kell a derékszögű szabolcsi birs.

mocskosmacska 2020.12.24. 22:16:48

Ez a nagyon sírás-rívás természetes? Mindenki így nyivákolna egy ilyen helyzetben? Mert nekem túlzásnak tűnik, aztán, lehet, hogy a bezártság tényleg ezt hozza elő a legtöbb emberből.

mocskosmacska 2020.12.24. 22:17:46

@Nátha ellen bálna: Majd a videon leállítom, mert kíváncsivá tennéd.

tvbuzi 2020.12.24. 22:17:55

@mocskosmacska: szerintem sem természetes

Spitzbaue® 2020.12.24. 22:19:05

Lóbeltnál mia az a gyelek? Mi az a tiktokolózás? Nem láttuk a családot tegnap se.

Mók_Ica 2020.12.24. 22:19:06

mit kapott vivi? vibrit??

Spitzbaue® 2020.12.24. 22:19:51

@mocskosmacska: @tvbuzi: még egyszer ide írom: nyááááááááááál

mocskosmacska 2020.12.24. 22:19:53

@Mók_Ica: Nem. Műszempillát kapott.

Mók_Ica 2020.12.24. 22:20:37

@Niemandhäuser: igen ... :))))

ki az aki így beszél a képhez, hogy milyen szép vagy keresztfiam???

Mók_Ica 2020.12.24. 22:21:00

@mocskosmacska: megnyugodtam..... :DDDDDDDDD

Nátha ellen bálna 2020.12.24. 22:21:11

@mocskosmacska: Köszi, kéváncsi lettem én is. Majd tájékoztass az eredményről, addig aludni sem fogok tudni!

tvbuzi 2020.12.24. 22:21:17

Daninak nincsenek barátai

mocskosmacska 2020.12.24. 22:21:23

Dani eljutott odáig, hogy lehet, hogy tett valami, ami nem tetszik a szüleinek, és elkezdett gondolkodni, hogy mi lehetett az. Mos nem olyan antipatikus, mint szokott lenni.

mocskosmacska 2020.12.24. 22:21:45

Fel nem teszem a kezemet, mert én nem hatódtam meg.

tvbuzi 2020.12.24. 22:22:02

@Mók_Ica: aki oszkar dílyas akar lenni

Spitzbaue® 2020.12.24. 22:22:27

Ma nem is lesz kutyázás? Azért kapcsoltam ide. Itthon is túl nagy idill volt.

Fu Szekh Li 2020.12.24. 22:22:30

Nem sok az az ezer karácsony?

Post Modern Prometheus 2020.12.24. 22:23:40

Csak gyorsan reklam alatt spammelem egy kicsit a szavazast, nehogy lemaradjon valaki :)) [nem igerem, hogy lesz idom visszaolvasni titeket, de kellemes unnepeket tovabbra is ❤️]
strawpoll.com/h8bs9z731

Mók_Ica 2020.12.24. 22:23:47

@mocskosmacska: nem csak 1 valakit hiányolt?

@tvbuzi: borzalmasan hangzott..... én nem adnék neki semmilyen díLYat......

tvbuzi 2020.12.24. 22:23:52

Megnézem a kaliforniai álmot, úgysem tudok aludni

Hedo a nokedli szaggató 2020.12.24. 22:24:22

@mocskosmacska: iszik egy kicsit és visszazökken a régi kerékvágásba

MsIreneAdler 2020.12.24. 22:24:38

Na még reklám előtt elcsíptem PP szettjét. Mintha valami papnak öltözött volna.

Jack stereo 2020.12.24. 22:25:24

@Mók_Ica: egy nagyon rossz szìnèsz.Vagy csak nem akarta elárulni a kis Ráfájellò nevèt :-)

Spitzbaue® 2020.12.24. 22:25:50

@Mók_Ica: aki egy full tehetségtelen, hazug, hatalmas ripacs

csodalámpa 2020.12.24. 22:26:02

@mocskosmacska: megmondom az őszintét, engem Odin naplója megríkatott, de én feketeöves kutyabuzi vagyok, és ha egy hónap távollét után kapnék egy ilyet a két dögömről, hát tuti zokognék.

Mók_Ica 2020.12.24. 22:26:04

@Post Modern Prometheus: kicsit romlott az arány, de egye kutya, ezzel is kibékülnék :))))

@Fu Szekh Li: most mér vagy ilyen szőrszál hasogató??? :)))))))))))))))

Mók_Ica 2020.12.24. 22:27:38

@MsIreneAdler: ő józsef.....

@Jack stereo: kolompár marlonbrando? :DDDDDDDDDD

Hedo a nokedli szaggató 2020.12.24. 22:28:02

Na mivan? Reklám alatt mindenki eszik még beiglit, halászlevet és töltött kápir?

Ego0123 2020.12.24. 22:28:05

Boldog Karácsonyt!

Nátha ellen bálna 2020.12.24. 22:28:08

@MsIreneAdler: Ő tartja az éjféli misét, és mán nem akart annyiszor átöltözni.

mocskosmacska 2020.12.24. 22:29:10

@csodalámpa: Akkor csak én vagyok túl szigorú ezekhez.

Cérnahuszár 2020.12.24. 22:30:17

@csodalámpa: az a kutya nagyon ott van, tök jó a pofija
szerintem minden ajándék tök jó, személyes
először azt hittem azért röhögnek, mert vivi elemeket kapott

mocskosmacska 2020.12.24. 22:31:00

Sok lesz már a nyál és a rokonság.

SzabadEzANév? 2020.12.24. 22:32:18

Arról már volt szó, hogy a Robi rokonait miért nem mutatják?

Nátha ellen bálna 2020.12.24. 22:32:20

Jaj de jó, hogy nem Gábor üzen Katának!!! Azzal menne ki az adás második fele.

Hedo a nokedli szaggató 2020.12.24. 22:33:21

@SzabadEzANév?: azt nem tudom, de én szívesen örökbefogadom

Bo(a)rder Gamer 2020.12.24. 22:33:48

Dani megrogyott rendesen.

mocskosmacska 2020.12.24. 22:34:27

@Bo(a)rder Gamer: És így van benne valami szimpatikus.

MsIreneAdler 2020.12.24. 22:35:11

Jajj Dani nem bírod a kukitapizást abbahagyni... Szerintem ezt zavarában csinálja.

Hedo a nokedli szaggató 2020.12.24. 22:35:40

Amanda! Már nem sokáig fognak hiányozni a rokonok.

MsIreneAdler 2020.12.24. 22:35:53

@SzabadEzANév?: nem, de gondolom nem akarnak szerepelni.

Cérnahuszár 2020.12.24. 22:36:04

@MsIreneAdler: el kellene küldeni nagykövetnek

2020.12.24. 22:36:07

@Alice from madness: elkaptam ezt a b@szodt virust, tegnap lattam eloszor öfit múthét előtti hét vasárnap óta

Hedo a nokedli szaggató 2020.12.24. 22:36:22

@Bo(a)rder Gamer: nem hát! Beírtam a noteszomba is, mind a kettőbe

mocskosmacska 2020.12.24. 22:36:33

@MsIreneAdler: Én beküldenék hozzá egy urológust, mert mi van, ha valami gombás fertőzése van.

Mók_Ica 2020.12.24. 22:36:39

@Hannibal Gabter: boldog karit :))) régen láttalak itt, jó hogy jöttél :))))

@MsIreneAdler: pár éve keringett a neten egy hirdetés... itt a története.... mindig röhögök rajta...a hirdetés szövegét olvasátok el
www.urbanlegends.hu/2013/12/maria-jozsef-ujra-es-ujra-hazhoz-jon/

csodalámpa 2020.12.24. 22:36:53

@MsIreneAdler: mint a kisgyerekek, csak ők jó esetben kinövik...

nicu71 2020.12.24. 22:36:58

Hu de elképesztő unalmas ez a mai.

mocskosmacska 2020.12.24. 22:37:03

@Bo(a)rder Gamer: Nem lett a kedvencem, de most nem érzek olyan utálatot, ha ránézek.

Hedo a nokedli szaggató 2020.12.24. 22:37:09

Drága édesanyám tolom! Tolja wazze! Dígóóó

2020.12.24. 22:37:11

@Nátha ellen bálna: kóvid nájtín disztrojd mí szorri

mocskosmacska 2020.12.24. 22:37:39

És még mindig a nyál, meg a nyivákolás.

Cérnahuszár 2020.12.24. 22:37:48

na én ezt nem akarom nézni, ez nem olyan természetes mint amikor a családtól kapták....

2020.12.24. 22:37:54

@Mók_Ica: neked és minden kedves kommenttársnak boldog karcsit kívánok.

tvbuzi 2020.12.24. 22:38:29

Amanda szopás via Svéd2??

2020.12.24. 22:38:31

@Hannibal Gabter:
Gyaaaaj :(
Szopacs, meg jo, hogy a Te korodban mar tul vagy rajta ;)
(hugom is karantenban...raadasul ott nem o a fertozott de osszezartak vele hatha o is elkapja...)

Nátha ellen bálna 2020.12.24. 22:38:46

@Hannibal Gabter: Remélem, már jobban vagy! Mán hiányoltunk itten, emlegettünk a minap.

Bo(a)rder Gamer 2020.12.24. 22:39:01

@mocskosmacska: igen, fog ez még változni :)...vissza.

2020.12.24. 22:39:58

@Nátha ellen bálna:
Hanyan vagy? Irigyled a psziches zavaromat, Balnabol is kell tobb?

SzabadEzANév? 2020.12.24. 22:40:03

Flú INNESTŐL kezdve Rencsivel tervez mindent.

Qqts 2020.12.24. 22:40:03

Nezzetek el nekem, en nem birom az ilyesmit. Sirtam veluk

tvbuzi 2020.12.24. 22:40:30

Ez a sok pusziszkodás...seggem köztetek

Cimili2 2020.12.24. 22:40:45

nem, ráérsz húsvétkor kibontani.

2020.12.24. 22:40:53

@Qqts:
Semmi gond, Te cuki vagy mint az ugymond :D

mocskosmacska 2020.12.24. 22:41:01

REnátónak jó nyomorult karácsonyai lehettek, ha ez a legjobb.

2020.12.24. 22:41:03

@Alice from madness: exemnek köszönhetően antibiotikumokkal megúsztam a kórházat, de nem jó a tüdőm, valószínűleg boltban kaptam el, zuhanyzás közben most is. Fulladok, olyan fáradt vagyok egész nap, hogy valószínűleg januárban nem dolgozok majd... szarfosgyökérvírus ez

Hedo a nokedli szaggató 2020.12.24. 22:41:15

@Qqts: egészségedre! Te egy igazi emberi személyiség vagy

MsIreneAdler 2020.12.24. 22:41:38

@mocskosmacska: igen kezdettől fogva gyanítjuk, bár én szerintem inkább ilyen pótcselekvés

@Mók_Ica: ismerem, ez nagyon nagy kacsa vokt :)

@csodalámpa: igen, kicsi fiúkra jellemző a bögyörő morzsolgatás.

SzabadEzANév? 2020.12.24. 22:41:39

Amúgy kövezzetek meg, de a Virág sztorija, hogy egy éve nem beszéltek a tesójával s most kapott tőle ajándékot, ez valóban meghatott

Nátha ellen bálna 2020.12.24. 22:42:10

@Alice from madness: Lehet kötözködni, csak nem javasoljuk.

2020.12.24. 22:42:15

@Nátha ellen bálna: kedvesek vagytok, jobban, de a rohadt kva életbe nem voltam ilyen nem kevés év alatt ilyen mocskosul szarul...

2020.12.24. 22:42:22

@Hannibal Gabter:
:( Sajnalom, erre most inkabb nem tolom tovabb a baromsagot.
Fel vagy mentve a beszologatas alol

ppupu #Fantom for President 2020.12.24. 22:42:27

@Hannibal Gabter: bakker... de akkó má gyógyulóban ugye?

tvbuzi 2020.12.24. 22:43:26

@Hannibal Gabter: mennyi a nem kevés év ha nem vagyok túl indiszkrét?

Cimili2 2020.12.24. 22:43:29

@Hannibal Gabter: jobbulást, gyógyulj meg teljesen!!

2020.12.24. 22:43:30

@Nátha ellen bálna:
Jo jatsszuk le. Viz van, kesbol most kaptam egy egesz uj keszletet, meg is eleztem oket pluszba gyorsan, le az uregbe azt hadszoljon

mocskosmacska 2020.12.24. 22:43:45

Még csak hatan mentek le. Basszus.

ppupu #Fantom for President 2020.12.24. 22:43:50

nagyon nagy fokú unempatikát mutatok magamról, ha azt mondom, hogy ez engem kib@szottul unom?

2020.12.24. 22:44:21

@ppupu:
Nem, en a mai ofit ebbol az okbol (is) szkippeltem is

Mók_Ica 2020.12.24. 22:44:41

@MsIreneAdler: kacsa, nem kacsa.... én nagyon viccesnek találtam és nagyon röhögtem rajta :)))

Hedo a nokedli szaggató 2020.12.24. 22:44:48

@ppupu: én is uncsikázok! Sőt szerintem a párna fasz ajándék, mint a táblácska vagy a hűtő mágnes

Bo(a)rder Gamer 2020.12.24. 22:45:22

Ezt ma valszeg el kell engedni.

2020.12.24. 22:45:36

@Mók_Ica: 8 nap hasmenés+alvászavar+ mindenféle izomfájdalom, olyan fáradság, hogy 16 órákat aludtam naponta, tüdő tájéki fájdalom, hidegrázás,légszomj, mai nap is krónikus fáradsággal megúsztam. Zuhanyzás közben kb percenként ki kell dugnom a fejem, mert fulladok, maszkban ugyanez, kb 1 perc után elkezdek szédülni. Be fogom oltatni magam...

Hedo a nokedli szaggató 2020.12.24. 22:45:42

@mocskosmacska: tegnap jó napom volt, ezért ma megbaszódtam, vvvel is

ppupu #Fantom for President 2020.12.24. 22:47:01

@Hedo a nokedli szaggató: @ppupu: megyek eszek egy kis hatlapos sütit mézeskrémessel, amit lefolytok gyümölcs kenyérrel. Zárásnak meg kójusztekercset.

Mók_Ica 2020.12.24. 22:47:55

@Hannibal Gabter: ha van antitested, akkor sztem most nem fognak oltani..... de majd megmondják neked az okosok.... nem hangzik jól, amin végigmentél.... ill ami végigment rajtad....

Mók_Ica 2020.12.24. 22:48:49

@ppupu: mézeskrémes..... na az van itthon.... veszek magamhoz én is... itt a nagy ijedtségre....

2020.12.24. 22:50:05

@tvbuzi: 50 és 60 között félúton januárban...de alapbetegség nélkül, 15% testzsírral, november végén még fekve 100ba 13-at nyomtam, meg éhgyomorra gond nélkül lenyomok egy 11km-es Prédikálószék túrát vagy két szigetkört. Sajnos így reagáltam erre a szarra. 77 éves rokon pl. Tünetmentesen megúszta velem egyidőben

mocskosmacska 2020.12.24. 22:50:47

Grincs egész félelmetes.

2020.12.24. 22:51:16

@Mók_Ica: regisztraltam oltasra, meglatjuk, januarban megyek tesztre, remeljuk addig mitsrt az antitesr, wmig megkapom az oltast

2020.12.24. 22:51:23

@ppupu:
De ma nincs alkoholom. En hulye kaptam egy uveg rozet es otthagytam hogy next time megisszuk...mondjuk mezes szedrs keritesszaggato lenne de azt igya aaaa nemtomki

Spitzbaue® 2020.12.24. 22:51:51

Kulva szal vót a mai adás. És ez az ének: igénytelen.

mocskosmacska 2020.12.24. 22:52:13

@Hannibal Gabter: Nekem is van egy rokonom, aki 80 éves, szívműtött és cukorbeteg. Ő megúszta enyhe tünetekkel.
Neked jobbulást, remélem, hogy hamar túlleszel rajta.

Nátha ellen bálna 2020.12.24. 22:52:44

@Hannibal Gabter: A G-Bombot jó szívvel ajánlom a regenerálódáshoz. (Nem a reklám helye.

Cimili2 2020.12.24. 22:52:45

szal uncsi volt, de nem lehet minden nap balhézni.

2020.12.24. 22:54:15

Hogy telik nektek a “karcsi” ? Otthon maradtatok? Vagy valamennyire összegyűltetek? Nekem a covid miatt úgy alakult, hogy délután a kert végében tàvolságtartással csináltunk egy kis bográcsos halászlés összeröffenést 4-en. (De én boomer vagyok)

Mók_Ica 2020.12.24. 22:54:23

@Hannibal Gabter: túl jó az immunrendszered és erős reakciót adott..... kell egy kis alapbetegség.... de félre a viccet, örülök, hogy itt vagy, mert ez már jót jelent :))))

mocskosmacska 2020.12.24. 22:54:23

Ez simán pályázhatna a legszarabb vv részre az összes szériából. A szerkik nem érezték, hogy nem kellene egy egész részt annak szentelni, hogy melyik nyomorult milyen ajándékot kap először az otthoniaktól, aztán ugyan ez csak egymástól? BV is karácsony lesz, úgyhogy megyek aludni.

2020.12.24. 22:54:37

@Nátha ellen bálna:
Tudom, hogy teged ezert fizetnek

tvbuzi 2020.12.24. 22:55:15

Győzőt nem nézem, gondoltam szólok

Post Modern Prometheus 2020.12.24. 22:56:04

@Mók_Ica: hat ha valoban igy maradnak az aranyok, es elegge reprezentativak vagyunk [az elozo parbajt majdnem tizedesjegyig hoztuk], akkor az nagyon cinkes lesz es uj negativ rekord kerul felallitasra. Egyebkent ha jol allitottam be, szombat 22:30-ig lehet szavazni [az elozonel is kb akkor allittak le a szavazast]

2020.12.24. 22:56:12

@Hannibal Gabter:
Szusit rendeltem itt farasztottam a nepet es olvasok kozben, ugyhogy szamomra bekeben, nyugalomban, ugy, hogy azt csinalok amit akarok. (Bar egy kenyszerszulte helyzetbol indult)

Mók_Ica 2020.12.24. 22:56:35

@Hannibal Gabter: mi itthon a gyerekkel.... 26án tesós kari a hugaimmal.....

Cimili2 2020.12.24. 22:56:48

@Hannibal Gabter: én is regiztem, mert akarok végre nyaralni menni és anélkül sehová nem engednének majd be. pedig előtte végig azt mantráztam, h nekem nem kell az a szuri.

2020.12.24. 22:57:00

@Nátha ellen bálna:
Gondolkodj Sherlock, ureg, kes, viz, jatsszuk le...

Cérnahuszár 2020.12.24. 22:57:35

egy trollkodás belefért a csatornának, az ének közben bevágták gina galambját a tetőn

2020.12.24. 22:58:39

@Nátha ellen bálna:
Mar ugyanezt ellotted ugymondnal is, szoval valami beepitett embere vagy a tapkieg cegnek

2020.12.24. 22:58:50

@Nátha ellen bálna: régen nyomattam scitec cuccokat. Viszont évek óta többnyire vitaltrend termékek mennek+ tudatos táplálkozás. Multi+3gr C+ 1000 ne D, B komplex, kalcium citrát.. havi legalább 6kiló halat/tengeri herkentyűt zabálok, minden reggel 200gr zabpehely stb szóval megvagyok, de köszi a tanácsot

2020.12.24. 22:59:12

@Cimili2:
Pedig az influ oltas is jo dolog

2020.12.24. 23:01:30

@Cimili2: én sem akartam szurit, munkám miatt feltételeztem, hogy már tavasszal átestem rajta... jött a pofon. Nem kockáztatok, szüleim is olyan fiatalok, hogy már ‘56-ban sem csecsemők voltka, szóval beoltatom magam

Cimili2 2020.12.24. 23:02:13

@Alice from madness: attól nem tartottam, még soha nem kaptam el. Csak 2-3 évente egy kis nátha köhögéssel párosulva.

2020.12.24. 23:02:25

Mútlkor beszéltünk cölöbökről, megbízható ismerős mondta, hogy a szőke hölgy hirdeti magát puncson. (Több infot nem tudok)

2020.12.24. 23:03:57

@Cimili2:
En anno beleestem a rofogosbe asszem vagy a csipogosba, mar nem emlekszem melyik volt....sima influm nemnagyon volt. De nem is nagyon szeretnek...viszont lattam mennyit jelent az oltas, ha el is kapod mellette(kurvasokat)

2020.12.24. 23:04:28

@Cimili2: ekg valószínűleg így lesz. Nem kötelező az oltás, de ha legalább alap szinten vissza akarod kapni az életedet, akkor igen...

Mók_Ica 2020.12.24. 23:04:35

@Nátha ellen bálna: igen.... de fura a haja..... nem tetszik

@Hannibal Gabter: ez aki most ott van??? már a nevére sem emlékszem....

Nátha ellen bálna 2020.12.24. 23:04:38

Gregnek kikerekedett a feje, Hunort meg sem ismerem. De ránézésre meleg.

Cimili2 2020.12.24. 23:04:57

nna úgymond kedvence, a szép fijjú. úrstn, hogy utálta!! :DDD

2020.12.24. 23:06:08

@Cimili2:
Hunort?
Nalam O Moh kategoria volt

Nátha ellen bálna 2020.12.24. 23:06:16

Greg szíjjel van botoxolva, nem?

Cimili2 2020.12.24. 23:06:33

@Hannibal Gabter: csak a szputnyikot nem engedem beadni, a többi jöhet.

2020.12.24. 23:06:54

@Mók_Ica: adri, mondom nagyon megbízhwtó ismerős mondta aki “ilyeneket” keres, hogy ő luxus életszínvonal elvárással hirdeti magát, meg a szériájában lèvő másik szőke csaj is ott nyomul(de ő lehet előző szériá) , Edina-Erika, franc tudja, majd megkérdezem egyszer

nicu71 2020.12.24. 23:07:19

Fuj ,Greg semmit sem változott.Még csak az kéne hogy Merci unikornisozzon.Eleg volt abbol az ő idejében.Erre az Adrira meg nem is emlékszem.

2020.12.24. 23:07:20

Fosoma érdekel valakit a szülein kívül?

Cimili2 2020.12.24. 23:07:26

@Alice from madness: igen, nagyon utálta, cukkoltuk is vele nagyon soxor. :DD

Mók_Ica 2020.12.24. 23:07:32

fosoma nem lett szimpibb.....

2020.12.24. 23:07:51

De csúnya lett megboldogult Fannika exbarátja

Hedo a nokedli szaggató 2020.12.24. 23:08:56

@nicu71: én adrira azért emlékszem, mert moletty nagyon megakarta szeretni

2020.12.24. 23:09:04

@Hedo a nokedli szaggató: azaz, mutatott képet, csak már a nevére nem emlékeztem

Mók_Ica 2020.12.24. 23:09:06

fosoma egy tapló....

2020.12.24. 23:09:40

@Hedo a nokedli szaggató: ő nem valami female pus volt?!

Mók_Ica 2020.12.24. 23:09:54

@Hannibal Gabter: kiesett a haja..... vagy csak levette a sapiját.....

Mók_Ica 2020.12.24. 23:10:37

mindegyik tapló.... bocsi....

Cimili2 2020.12.24. 23:11:22

@Hedo a nokedli szaggató: a neve nem ugrik be, csak az, h ő volt a vella tujája.

Hedo a nokedli szaggató 2020.12.24. 23:11:58

@Mók_Ica: karira való tekintettel vagyunk anti opcének?

Mók_Ica 2020.12.24. 23:12:12

@Hannibal Gabter: látom tényleg jobban vagy már

csodalámpa 2020.12.24. 23:13:16

@Hannibal Gabter: Jobbulást! Nekem egy szintén jó karban lévő, aktív, nálad idősebb ismerősöm kapta el, nem volt semmilyen ismert krónikus betegsége és hat nap alatt elvitte a covid :( Sajnos az erős, jól működő immunrendszer sem mindig nyerő ennél a vírusnál, mert ha az a saját szervezeted ellen fordul, akkor nagy baj van.

Mók_Ica 2020.12.24. 23:13:22

@Hedo a nokedli szaggató: lehet.... ma érzékenyebb vagyok a szokásosnál....

Nátha ellen bálna 2020.12.24. 23:15:54

@Hannibal Gabter: Ó, hát akkor nyomod szépen ezeket a dolgokat! ☺️

Cérnahuszár 2020.12.24. 23:16:49

@Mók_Ica: komolyan fogalmam se volt hogy ki a kopasz, amig nem írtátok....nem értettem hogy került oda, utána is nagyon nehezen ismertem fel az arcvonásait. Pár év alatt mekkora változás

Cimili2 2020.12.24. 23:18:23

én a csajszit nem vágom.

2020.12.24. 23:19:22

@csodalámpa: hú bsszameg. Nekem ismerősimkörömben bevált egy antibiotikum, és amikor kégszomjam lett, meg fájt a tüdöm , “beszereztem”. De több forrástól hallottam, hogy sok alapbetegséggel nem rendelkező ember nagyon szarul lett, egészégügyi katasztrófa egyedek meg tünetmentesen megúszták. Furcsa

Mók_Ica 2020.12.24. 23:19:57

@Cimili2: adri, aki pua-ként dolgozott, mielőtt beköltözött...

2020.12.24. 23:20:39

Na soha nem számítottam arra, hogy G.Győző bűnöző fog nekem boldog karácsonyt énekelni.

Cimili2 2020.12.24. 23:21:22

@Hannibal Gabter: ne ijesztgess!! én is boomer vagyok és semmilyen alapbetegségem nincs, csak vitaminokat szedek.

Mók_Ica 2020.12.24. 23:21:32

@Hannibal Gabter: ezt írtam neked.... sajnos most nem volt előny az erős immunrendszered... mert erős volt a reakciója.... ilyen genyó ez a fosvírus....

Spitzbaue® 2020.12.24. 23:21:48

Gy. Őzike playback-re énekel. Egész jó, nem is hamis annyira, nem borzasztó, csak az előadó személye miatt.

Nátha ellen bálna 2020.12.24. 23:21:58

Ez a Hunor mintha összeesett volna, gizda lett. És továbbra is maximálisan olyan, mintha a két év alatt csapatot váltott volna. Lehet azért nem tudott választani a vellalányok közül.

2020.12.24. 23:22:10

Na ez borzalmas gyerekek. Mikor lesz parbaj? Mutattak mar szazalekokat? Mi a helyzet? Le vagyok maradva...

Mók_Ica 2020.12.24. 23:22:15

@Hannibal Gabter: olyan szíííííííííííííp...... dúdolgatok vele.... ja, nem is....

nicu71 2020.12.24. 23:22:18

De ritka szarul van megharmonizálva ez az Elmúlikkarácsony!A fülemet bàntja de rohadtul...

Cérnahuszár 2020.12.24. 23:23:12

@Hannibal Gabter: de vírusra nem jó az antibiotikum, folyton ezt mondják, akor hogy?
én azt olvastam pár napja, hogy van öt vagy 6 féle dns szekvencia? amivel ha rendelkezik valaki, akkor bajban van. Amúgy megússza ha idős akkor is

Cimili2 2020.12.24. 23:24:54

@Cérnahuszár a natív: nem a tüdőgyuszi ellen adják az antibiót??

Mók_Ica 2020.12.24. 23:25:03

@Hannibal Gabter: a mai az volt..... de nem is számítottam másra... elvégre szenteste van....
százalékot nem mutattak, de a házi szavazásunk 90-10....

Cérnahuszár 2020.12.24. 23:25:04

szerintem győzi hangját levették.

nicu71 2020.12.24. 23:25:14

@Niemandhäuser: jaj nem jó...Kb minden rossz benne, totál át van harmonizálva, alig van helyes akkordmenet

csodalámpa 2020.12.24. 23:25:16

@Nátha ellen bálna: Én a szemöldökétől lefagytam, ugyanolyan volt neki, mint Gregnek :D Nagyon metroszexuális kinézete lett, nem ilyen volt korábban.

Mók_Ica 2020.12.24. 23:25:49

@nicu71: ez volt a mai szex.... b@tyta a fülünket.....

2020.12.24. 23:25:52

@Cérnahuszár a natív:
Valoszinu a felulfertozodesre jo, hogy ne alakuljon ki a legyengult immunrendszerben mas, gondolom

Cérnahuszár 2020.12.24. 23:25:57

@Cimili2: antibigyó csak bakteriális fertőzésre jó, ami vírus, pl influ nem
a dokim mindig elzavar

PYT 2020.12.24. 23:26:16

Jó lenne több ilyen BV, igazából mind ilyen kéne, hogy legyen, amikor volt VV-sekkel elemezgetik a karaktereket, a történéseket cukormáz nélkül, belemenősen. Meglepő módon Hozé Ármándó is elhagyta a maga perverz idióta énjét és ezúttal töknormális volt, még értékelhető kérdésekre is futotta neki (vagy a szerkijének a fülében). Ez a része a mai BV-nek végre nézni érdemes volt. A többi kb kalap akármit se ért, de... ünnepkor elmegy.

Mók_Ica 2020.12.24. 23:28:05

@Alice from madness: igen, erre szokták adni....

comedyn enrico palazzo.... :))))

Nátha ellen bálna 2020.12.24. 23:28:14

@Cérnahuszár a natív: Szerintem ne parázzatok ezen, teljesen véletlenszerűen hat a vírus. És véletlenszerűen is fertőz. Semmihez sem köthető. Egy év alatt csak rájöttek volna. De nem. Embere válogatja, hogy kire hogyan hat, ahogyan azt is, hogy ki kapja el.

Én továbbra is azt mondom, hogy ha valaki odafigyel az immunrendszerére, annak bármilyen vírussal szemben, általánosan jobbak az esélyei.

Nátha ellen bálna 2020.12.24. 23:31:08

@úgymond olvasó mmkk: Visszaolvastam pár oldalt a kommentjeimből, de nem gyöttem rá.

2020.12.24. 23:31:32

@Mók_Ica: @Cimili2: na pont ez a fos ebben a fosban. Nem nagyon voltam beteg sosem. Mondom meglátjuk hogyan reagálok rá. Szarul...nagyon szarul... 40 éves korom óta szaunázok... hóangyalt csinálok félmeztelenül Ausztriában-Finnországban, Coloradoban, mindenhol,..sosem volt semmi baj. De ez gáz volt. Most írok pár dolgot, hátha adott esetben segít valakinek. Szóval nálam értelemszerűen idősebb szüleimet védtem eddig. Nálam beütött ez a szar. De a következőképpen: reggel hasmenés+keserű íz elvesztés-délután beutál fáradság.... keddtől 16+ óra alvás, szerencse, hogy kertes házban lakunk, kutyuskámat kiengedni így is nagy erőfeszítés volt.... exem volt az, aki azt mondta, hogy leszar mindent, bevásárolt nekem, főzött rám stb... marhaszar. Nyikván sokan tünetmentesen átvédzelik, de 2020van, van aki elveszíti az állását rövid táppénz után, azoknak ez a poklok pokla. Az is nagy erőfeszítés volt, hogy kimenjek a wcre...volt kolléga is nagyon megszenvedte(24-évesen)... Nem lehet tudni, ki hogyan reagál..

Cérnahuszár 2020.12.24. 23:32:09

@Nátha ellen bálna: nem parázom, sztem én év elején megszereztem, akkor nagyon fájt mindenem, olyat még sose éreztem, volt pár napos láz, aztán hasmenés, légszomj úgy is hogy csak feküdtem, de akkor lehetetlen volt teszteltetni
akkor a protokoll az volt hogy elzavartak

2020.12.24. 23:32:18

@Nátha ellen bálna:
Ha pedig megteheted, hogy egyaltalan nem mesz emberek koze akkor nagyjabol 0 az eselyed

2020.12.24. 23:32:29

@Mók_Ica: mindent félretéve, ugye nem szt mondod, hogy Amanda 10-Noone 90?

2020.12.24. 23:34:10

@Cérnahuszár a natív: nem tudom a protokollt. De van pár gyógyszerész, meg két háziorvos a környezetemben. Ők ajánlották, és úgy tűnik bevált. A vicc, hogy már legalább 10 hónapja szenvedünk ettől a szartól, de nem sokat tudunk róla..

Mók_Ica 2020.12.24. 23:35:39

@Hannibal Gabter: de.... mercikét hívta ki.... fru addig csűrte csavarta, hogy mercike lett a kihívott....

Ego0123 2020.12.24. 23:36:21

@Hannibal Gabter: Nálam a Sumamed hatott, nagyon erős (véreset köptem bocs) köhögésem volt, meg a légzésgyakorlatok. és minden nap felkeltem és megcsináltam a napi rutint. A lgerosszabb az volt, hogy nem tudtad, hogy mi jön pl. holnap. pedig karban tartom magam, mindennap edzettem, odafigyeltem cukor miatt étel, ital. Azóta nem edzettem , mert doki mondta, hogy jobb most kihagyni néhány hónapot.

2020.12.24. 23:37:13

@Alice from madness: nekem elkezdett fájni a tüdöm+a kertben +5 fokban olyan volt, mintha késsel szúrkalnánakl Zuhany közben fulladás+maszkban fulladás, plussznfájdalmas köhögés. Mondom megpróbálom...

úgymond olvasó mmkk 2020.12.24. 23:38:09

@Nátha ellen bálna: aljas dolog ez a covid. tunetmentes voltam, a karanten alatt csak a fejem fajt, amiota kijottem, felultem a szoporollerre. 3 het alatt begyulladt a bal terdem, a jobb terdem, a jobb konyokom, es legalabb 3 fogam is. magyarazat nincs ra, a verkep semmit nem mutat azon kivul, hogy gyulladas van a szervezetemben. meg nehanapjan brutalis faradtsag jon ram. egyedul a bal terdemre van epkezlab magyarazat, a rehab felbehagyasa.

Cérnahuszár 2020.12.24. 23:39:14

@Hannibal Gabter: az év elején az volt hogy csak akkor teszteltek ha külföldről jöttél
ha nem volt olyan kontaktod, azt mondták csak megfázott drága, mi vagyunk az orvosok, ez az ajánlás, ezt kell csinálni
most már több helyen van pcr tesztelő, a megyénkben is megvetették a vállalkozókkal, ők adták össze pénzt rá

2020.12.24. 23:39:28

@Nátha ellen bálna:
El is felejtettem hogy vagy 6 evvel idosebb vagy nalam, igazad van. Mondjuk en az en koromban sem megyek sehova de Covidon kivul is sportot uzok ebbol.

2020.12.24. 23:39:30

@Mók_Ica: tudom. Sajnos korkülönbségből/más jővőképből fakadóan nincs jövőnk, de hetente legalább háromszor beszélünk, adott esetben ez egyszer duna parti séta stb. Ő az, akire anyámon kívül rábíznám az életem... szerencsés vagyok, hogy ő van nekem

2020.12.24. 23:40:22

@Cérnahuszár a natív:
Ekozben London: ingyenes a teszteles...akarhanyszor...

2020.12.24. 23:41:18

@Hannibal Gabter:
Hehe, azert lehet osszeertek Ti meg ez alapjan :) csak most meg nincs ott az ido :)

2020.12.24. 23:41:57

@Ego0123: hú. Én taksrítással meg főzéseelmtsrtottam magam életben. Nem akartam “fekvőbeteg szimulációt), de minden szoba porszívózás után szünet kellrtt, vagy pl. Egyszerre csak 1 répát tudtam lereszelni. Kutyuskámmal csak kerti labdázás sikerült. Autóba egyelőre nem merek ülni sem

2020.12.24. 23:42:16

@Alice from madness:
Illetve nem igaz, a mamahoz megyek es a baratnomhoz, de oda kocsival szoktak vinni-hozni.

Nátha ellen bálna 2020.12.24. 23:45:31

@Alice from madness: Viccen kívül, gondolom, hogy az elmúlt egy év extra nehéz lehetett azoknak, akik amúgy gyüszmékültek. Én ugyanúgy élek a járvány óta, ahogyan a járvány előtt. Észre se vettem, hogy valami más lenne.

2020.12.24. 23:45:52

@Hannibal Gabter:
Haaaat, ha fiatal es kell neki akkor vsz fog is kelleni, eros a biologia, baratnom is ettol szenved...
De a megallapodas cuki

2020.12.24. 23:48:03

@Nátha ellen bálna:
Olyan jo neha mastol is ilyet hallani. Nekem se torte meg az eletem, sot. Multkor kerdezte a fonokom ki hogy van, mondtam en tokjol jo h nemkell bejarni, kirohogtek h hat mondjuk covid elott is heti 1-et jartam be :) de mostmar ugy tunik januarban tesztelik a tavmunkat es ha bevalik akkor 0 bejaras lesz Covidutan is. Nekem igy jo.

2020.12.24. 23:48:27

@Cérnahuszár a natív: a vicc, hogy én mint állatfanatikus tudom mi az a pcr... azt jelenti, hogy detrktálták a keresett dolgot, és pont. Az, hogy mennyi ellenanyagod van, milyen tüneteid oka stb más tészta. Majdnem 200 kutya pcr tesztben működtem közre 2017 óta Magyarországon. Más: nekem külföldi OTTHONOMAT fosztották ki a jelenlegi helyzet alatt, szülők mistt nem kockáztatok külföldi utat idén...

Nátha ellen bálna 2020.12.24. 23:48:35

@úgymond olvasó mmkk: Egy számomra fontos ember elkapta, és Neki is ilyen utóhatás volt, hogy később rátört egy komoly fáradtság 2 hétre. Neki vettem a G-Bombot meg a többit amit írtam, és Neki jót tett.

2020.12.24. 23:50:23

@Nátha ellen bálna:
Ja amugy nekem full csalad kulfoldon, hugomat azert evi 1* latom es ez hianyzik, de sokat logunk messengeren (szo szerint orakat, videoval vagy anelkul, bennevagyunk egymas hetkoznapjaiban) a szuleimet se lattam egy eve. Es ok is meg hugom is orommozgo, ahogy nagyim is, rajtuk latom h megviseli oket pszichesen. De ehhez kell alkalmazkodni mert allitolag egyre ilyenebb lesz a vilag.

Ego0123 2020.12.24. 23:50:44

@Hannibal Gabter: A légzőgyakorlatokat csináltam, majdnem kiköptem a tüdőm, de csináltam, mert nem akartam kórházba kerülni. Kollégám 52 évesen halt meg, cukor, túlsúly. A kutya is érezte, hogy van valami baj, nem akartam megsimogatni, mert nehogy elkapja, bár kölyök még 1 éves. Nálam annyira nincs utóhtás, de a feleségem nagyon fárad, nem tudnak mit mondani a dokik.

És a lakosság 13%-a akarja csak beoltatni magát. Aki átestett mindenki várja a vakcinát.

Cérnahuszár 2020.12.24. 23:52:28

@Hannibal Gabter: a vicc az hogy állítólag ezekkel a kütyükkel nem is lehet megtalálni, szóval erre nem alkalmas....mondanak ám mindenfélét, úgy van ahogy írtad, nem tudnak mit kezdeni ezzel a vírussal

2020.12.24. 23:52:31

@Alice from madness: ezért is mentünk szét. Én egy korábbi kapcsolat alatt elment gyerek után, plusz ugye a jelenlegi korom miatt úgy éreztem, hogy csak a legvégsőbb esetben működhet a dolog... Amíg akárcsak gondolsti szinten felmerül a gyerek dolog, addig nem vagyunk azonos lapon. Nem szeretném, ha valaki 10-20 év múlva megkeseredve mondaná a kandalló előtt ülve, hogy mennyire megbánta, hogy így meg úgy...

úgymond olvasó mmkk 2020.12.24. 23:54:59

@Alice from madness: en sem vagyok jovos menos, de keptelen lennek itthonrol dolgozni. ket het alatt cihiatriara kerulnek

Nátha ellen bálna 2020.12.24. 23:55:19

@Alice from madness: Tetszik, nem tetszik akárkinek, eleve az egész járványt az okozta, hogy az emberek valamiért - én tényleg nem értem, hogy miért - nem bírnak megülni a pi**ájukon. Már bocsánat, de kicsit felhúztam magam, mert sok ember azért szenved most a vírustól, mert ezeknek folyton menni kell, menni kell, menni kell, menni kell. Azért mennek, mert nincs életük, és amíg mennek, addig nem emlékeznek erre.

2020.12.24. 23:55:56

@Hannibal Gabter:
At tudom erezni csak en nokent kepviselem ugyanezt az allaspontot.

2020.12.24. 23:56:33

@Ego0123: én is minden ébren töltött időt ülő helyzetben töltöttem, meg próbáltak erőnlétemhez mérten aktív lenni. Ez pl. Gulyásleves főzésében nyilvánult meg. Kutyám elképesztően fura módon szagolgatni kezdte az orr/száj tájékom, és totálisan hozzám bújva aludt, mint aki tudja, hogy gáz van.

Ego0123 2020.12.24. 23:57:06

@úgymond olvasó mmkk: kinek mi a munkája, nálunk mindenki szerette és szertné, de nem lehet már (állam bácsi) pedig elektronikus úton mindent lehet intézni.

úgymond olvasó mmkk 2020.12.24. 23:58:15

@Nátha ellen bálna: amikor meg van tiltva, hogy menj, akkor csakazertis mennel. barhova, akar csak ki az utcara is :)

2020.12.24. 23:59:17

@Ego0123: én hőszivattyúi telepítésével foglalkozom. Nemhogy 100 kiló körüli kültéri egységeket nem tudok emelni, elejtettem délután egy kb 1 literes tálkát is...

Ego0123 2020.12.24. 23:59:34

@Hannibal Gabter: Minden nap kimentem a kutyához labdát dobni pl, amikor nem , akkor odajött az ablakom alá és várt amig kinéztem és intettem.

úgymond olvasó mmkk 2020.12.25. 00:00:26

@Ego0123: en is allambacsinal dolgozom (remelhetoleg mar csak tavaszig), nekem nincs home office, az elso hullam alatt se volt. vannak napok, amikor hazajonnek, de tartosan nem birnam ki.

2020.12.25. 00:00:38

@úgymond olvasó mmkk:
Figyi, fonokom ugyanezt vallotta. Aztan mikor maminal voltam skypoltunk es bevallotta hogy basszus amennyire odzkodott tole most annyira nem akar visszamenni. (Ugye o mindig bennvolt en meg kb amikor csak lehetett soha, szoval a ket ellenpolus voltunk :D )

@Nátha ellen bálna:
Nagyon birlak es 99%ban ekg amiket mondasz, de ez egy nagyon indulatos velemeny :) nem azert mennek az emberek mert nincs eletuk, illetve egy reszuk, hanem azert mert elmenyeket gyujtenek. Ami neked, nekem egy fasza konyv, vagy film, az nekik egy utazas. De igen a virust az emberi felelotlenseg okozta, a hulyeseg nyaron felhorgasztotra stb stb. Csak magara lehet duhos az emberiseg. ( Es kozben allatok millioit pusztitjak, mert uj torzset talalnak bennuk, ami nekem netto meszarlas es baszodjanakmeg)

2020.12.25. 00:01:27

@Nátha ellen bálna: ekg, szerintem ez a pénteken kimegyek dublinba-londonba bebaszni, majd vasarnap jovok vissza rohsdt karos dolog sok szempontbol is. Nem tudom felfogni, hogyan nem bír ki az emberiség tehetősebb része1 évet nyaralás nélkül

2020.12.25. 00:01:59

@Alice from madness: na mega ekg, az eddigieken túl is drága..

2020.12.25. 00:02:49

@Hannibal Gabter:
Japp, de nekem nincs traumahoz kotve, egyszeruen soha fel sem merult bennem, hogy kene. Terezanyanak se volt es megis tett egy csomo jo dolgot :)
Anyam beszamoloja alapjan talan utoljara oviban hallott tolem olyat h hha felnovok ikreim lesznek

Nátha ellen bálna 2020.12.25. 00:03:57

@Alice from madness: Nekem olyan a munkám, hogy be kell járnom. Egy lightos minimálbéres valami, de az egyetem miatt nagyon jó. Most lesz majd az utolsó államvizsga, utána lesz az érdekes, hogy ebben a helyzetben kell majd a nulláról jogászi állást találnom.

Viszont a munkahelyen kívül nem járok sehova, ahogy a járvány előtt sem.

Ego0123 2020.12.25. 00:04:36

@úgymond olvasó mmkk: Én nagyon, csak a vezetők véleménye, hogy nem dogozol otthon, ezért megőrülnek, hogy nincsenek meg az emberek, akiket nem lehet cseszegetni személyesen. :)

Cérnahuszár 2020.12.25. 00:06:47

@Hannibal Gabter: azért szerintem tud, csak cherchez la femme azaz l'argent
sok függ ettől, pl az elején ne hordj maszkot, nem kell hülyeség (nincs elég maszkunk, az egészségügyiseknek kell)
aztán a kórházak kétségbeesetten keresték a varrodai kontatktokat, küldték az anyagot, leírást milyen legyen.
most meg utcán is hordani kell
na mindegy

2020.12.25. 00:08:01

@Hannibal Gabter:
Ja hat nyilvan ki lehet, reszemrol maradhatna igy a vilag covid utan is

Qqts 2020.12.25. 00:08:41

@Nátha ellen bálna: en pl a jarvany miatt mar kb 2 honapja nem lattam a tesomekat es a gyerkocoket.
Ettol nagyon megzuhantam. A ket unokaocsem az eletem ertelme. Videon olykor dumalunk, de a videon dobott puszi nem olyan, mint ami valoban cuppan az arcomon :(

#nagyonhianyoznak

2020.12.25. 00:09:14

@Ego0123:
Nalunk meg meetingek is alig vannak. Amig elvegzed a munkad addig beken vagy hagyva. Mondjuk tulfizetve nem vagyunk de cserebe maximalisan humanus a ceg.

Ego0123 2020.12.25. 00:09:22

@Nátha ellen bálna: Ha most államvizsgázol, akkor természetesen a polgári, büntető, közig, Eu jog, alkotmányjog könyveket olvasod. A fiam születése utána 18 nappal volt az alkotmányjog-közig államvizsgám, hááát, de 5.

Ego0123 2020.12.25. 00:10:24

@Alice from madness: Ez a jó felfogás. Nyugiban kell hagyni a dolgozó munkaerőt.

2020.12.25. 00:10:42

@Hannibal Gabter:
Tok felelos. Volt egy baratnom akinek mar erettsegikor nyugdijasok voltak a szulei es edesapjat temehethette is a sajat 30. szulinapja elott....

2020.12.25. 00:13:21

@Ego0123:
Ennyi. Es amugy halal boldogok vagyunk es pl a covid alatt aki gyerek miatt nem tud dolgozni az egy nap szabi+1 fizetett napot kap, tavaly a ceg szulinapjara szabadnapot kaptunk az evben barmikor bevalthatoan, ha vert adsz es igazolod az is szabadnap evi max 5 pluszba, most online koncertet szerveztek nekunk, kurvasok jotekonysagi akcio stb...en a HO meg ezek miatt jottem ide pedig mas cegnel majdnem a duplajat kereshetnem. Csak nekem modt ez a fontosabb.

Ego0123 2020.12.25. 00:13:33

@Alice from madness: A barátaimanak 52, 53, most születtek gyermekei, hát ...

2020.12.25. 00:14:14

@Nátha ellen bálna:
A masodik bekezdest nem kell bemutatni

Nátha ellen bálna 2020.12.25. 00:14:38

@Alice from madness: Tudom, csak ezen pillanatok alatt fel tudom húzni magam. Nyáron úgy voltak a Balatonon (meg az Adrián), mint a heringek, és azt hittem, hogy álmodom. Hogy ilyen nem létezik, hogy egy világjárvány közepén _ömlenek_ a Balatonra. Vagy pláne Horvátországba, miközben folyamatosan olvastam a híreket, hogy újabb és újabb fertőzöttségi rekord van a horvátoknál. És mentek. Jól szituált, értelmiségi házaspár _csecsemővel_ ment Horvátországba, há' mer' csak. Fogtam a fejem.

Vuhanban leküzdötték a vírust. Utána jött a hír, hogy visszatért oda is a járvány, és az új fertőzöttek valami 80 %-a külföldről vitte vissza oda repülőn. Mert ahogy lehetett repülni, repültek. Vuhanba. Valamiért PONT oda. Gondolom, ott volt sürgős dolguk. Áhh. Láttam, most is valami anyuka verte ki a balhét, hogy leszállították a repülőről, mert a 2 éves gyereke nem vette föl a maszkot. De hova repül most? 2 éves gyerekkel? Olyan messze van dóga? Világjárvány van egy éve, nem tűnt fel neki? Persze aztán még neki állt feljebb, és műsírással ott csodásította magát a médiában.

Meg még sorolhatnám, de befejeztem, ünnepelünk.

2020.12.25. 00:15:00

@Ego0123:
Csodas lesz a gyereknek, hogy a felnott elete nagyreszeben ha csak nincs egy felepitett csaladja, egyedul lesz.

Ego0123 2020.12.25. 00:16:06

@Alice from madness: Egyébként nehéz összehasonlítani az állami és a privát szférát, mert mindegyikben van szívó ás van kifejezetten jó. Az állami, ha megéred a nyugdíj miatt jobb, a privátnál, ha nem tiéd a cég vagy nem multinál vagy rizikósabb.

Nátha ellen bálna 2020.12.25. 00:16:20

@Ego0123: Az ötből négy már lement, két ötös dicsérettel, két négyes.

2020.12.25. 00:17:04

@Nátha ellen bálna:
Tok igaz amugy. Csak a nincs eletuk bantotta a szemem :)
Minden mas IS ekg :)

Ego0123 2020.12.25. 00:18:14

@Nátha ellen bálna: Gratula! Stréber, summa cum ....

2020.12.25. 00:18:38

@Ego0123:
Amiket irtam azt csak multi engedheti meg maganak :)
Nem volt az orszagban influ oltas, uccu idekuldte a kulfoldi anyaceg.
Most sulit csinalok uj szakmam lesz es nagyon szeretnek majd cegen belul atmozogni mig nem onallosodom mert eletemben nem voltam munkahelyen ilyen kiegyensulyozott.

2020.12.25. 00:19:35

@Ego0123:
Haaat, kerdes hogy a gyerek ek melyik szulovel lesz szorosabb a kapcsolat. Itt jo esetben anyukaval lenne a jobb...

Ego0123 2020.12.25. 00:23:18

@Alice from madness: Multi jó, ha nem szalag melett vagy biorobot .

Nátha ellen bálna 2020.12.25. 00:23:29

@Alice from madness: Az egy embertípus. Aki azért kering, mint gólyafos a levegőben, mert addig se kell beszélgetni, egymás szemébe nézni, foglalkozni az elcseszett házassággal, az elcseszett élettel, stb. Vannak ilyenek, akiknek menekülés és pótcselekvés az az állandó mehetnék. De igazad van, ez nyilván nem mindenkire igaz, csak elragadtattam magam. Pedig ezzel vigyázni kell az én koromban.

Ego0123 2020.12.25. 00:24:42

@Alice from madness: A 35, 29 éves anyukák is így gondolják, na nem , a szerelem csodákra képes.

Ego0123 2020.12.25. 00:26:45

@Nátha ellen bálna: Spectabile Domine Dekane.., én mondtam a beszédet, az már jó volt, egyébként több ezerszeresen visszajön, munkát meg találsz

Nátha ellen bálna 2020.12.25. 00:29:23

@Qqts: Amúgy azt sem tudom, hogy egy év után _ennyire_ kell-e erőltetni a "senki nem találkozhat senkivel" témát. Egy év hosszú idő, erre már kapcsolatok mehetnek rá, stb. Most akkor az jobb? Közben meg úgyis bejut a vírus minden országba, akármit csinálnak. És teljesen véletlenszerűen fertőz. Szóval nem tudom, hogy ennek mennyi értelme van, hogy egy éve embereket "kínoznak" azzal, hogy nem találkozhatnak. És akkor a vajda közli, hogy 2021-ben is végig ez lesz... Nem hiszem, hogy ez lesz, mert már most is látom sok emberen a beleszarás jeleit.

2020.12.25. 00:31:09

@Ego0123:
Most epp kepletesen szalag mellett vagyok kepletesen biorobot. Lombard hitelek hatterugyeit intezem. Barki kepes lenne megtanulni a folyamatot. Az mas kerdes h esetenkent 9 nullakkal hazardirozunk tehat a felelossegunk nem elhanyagolhato.
De jovo ilyenkor mar hivatalosan is programozo leszek :)

2020.12.25. 00:32:39

@Nátha ellen bálna:
Mondjuk szamomra a plazaba jaras is egy ertelmezhetetlen tevekenyseg....

Nátha ellen bálna 2020.12.25. 00:36:02

@Ego0123: Gratulálok! Remélem, majd találok valamit. Egy-két hónap múlva az utolsó államvizsga, aztán még egy évet számolok arra a buzi nyelvvizsgára (hacsak nem adják ki megint nyelvvizsga nélkül a diplomát). Az enyém extra nehezített pálya, mert levelezőn csináltam, és úgy kell majd elhelyezkednem vele, hogy egyrészt már nem vagyok fiatal, másrészt semmi ilyen irányú tapasztalat, sem pedig ismeretség. Igazából csak reménykedhetek, hogy egyáltalán felvesznek vele valahová. Pláne, hogy ha jól számolom, kábé akkor kell majd munkát keresnem, amikorra beüt a járvány utáni gazdasági válság.

Nátha ellen bálna 2020.12.25. 00:38:40

@Alice from madness: Nekem minden ilyesféle tevékenység értelmezhetetlen.

Cimili2 2020.12.25. 00:41:50

@Hannibal Gabter: nagyon sajnálom, h megbetegedtél, de a lényeg, h túlélted!!
@Nátha ellen bálna: ezért én is nagyon mérges voltam, miért nem tudták idén elengedni azt a kurv@ nyaralást. mi is szeptemberre be voltunk fizetve 3 hétre Görögországba, de átrakattuk jövő szeptemberre.

2020.12.25. 00:43:16

@Cimili2:
Eleve hatarokat se kellett volna nyitni amugy. De mindegy en ebbe jobban bele se akarok itt menni.

Cimili2 2020.12.25. 00:46:35

@Alice from madness: ekg. :)
Lépek is, jó éjt nektek!!

Nátha ellen bálna 2020.12.25. 00:50:23

@Alice from madness: Na most mit mondhatnék erre én, mint a dolgok lényegét kutató Pogány, és Sebeők János lázadó Bioszférájának lelkes olvasója?

2020.12.25. 00:55:03

@Nátha ellen bálna:
Nalam a hit kerdes egy kicsit komplex, a poganytol talan a leheto legmesszebb allok, de komplex a dolog

2020.12.25. 01:08:35

@Nátha ellen bálna:
Na igen, milyen szemszogbol van vizsgalva a kerdes. :)

Nátha ellen bálna 2020.12.25. 01:13:43

@Alice from madness: Na kérem, bár még fiatal az este, alig múlt 1 óra, de mán csak elkezdem ezt a Gyógyultak filmet.

2020.12.25. 01:16:05

@Nátha ellen bálna:
Nem :)
Na en is visszasullyedek a konyvbe :)
Joejt!

Trashpanda 2020.12.25. 01:57:50

Gondolom ezeket a jeleneteket korábbi napokon felvették, hogy szenteste napján minél kevesebbet keljen dolgozni és lazábbra vehesse a stáb. Meg gondolom abból indultak ki, hogy senki nem nézi majd.
Boldog karácsonyt mindenkinek! :)

Nátha ellen bálna 2020.12.25. 03:15:27

@Alice from madness: A Mulholland Drive David Lynch báttya 2001-es alkotása. Nem horror, de lehet, hogy tetszene. Nyilván ha Lynch filmje, akkor vagy begyön valakinek, vagy nem.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2020.12.25. 07:40:30

Ezek a Karacsonyi osszefoglalok mindig a leggyengebbek, kb vegig tekertem az egeszet.
Remelem a ma estibe nem lesz ennyi nyalifali boges picsogas.

LaciHogyVoltol 2020.12.25. 07:47:05

@Alice from madness: A határzárnak semmi értelme nincs egy globális világban, azon kívül, hogy csődbe vitetik a repteret, hogy Mészáros azt is felvásárolhassa szarért-hugyért.
Addig nincs értelme határzárnak, amíg szabad áruforgalom van, az áruszállítók járkálnak ki-be a cargoval, hivatali muksik, mint Szíjjártó szabadon szétfertőzhetik Magyarországot és Cambodia-t is, meg amíg az osztrák határ mentén lakók szabadon ingáznak, mert a megélhetésük függ tőle...
Ahogy mondtátok, a vírus így is - úgy is bejut, amit most itthon megélünk azt a Balatonon tenyésztettük ki a nyár folyamán. Innentől az egyszerű lakosságnak a szabad mozgását korlátozni, illetve a turizmust szándékosan rohasztani csak echte köcsögség...

És csak a tisztázás végett, nem vagyok vírustagadó, nagyon fontos lenne a rendes járványügyi készültség, ÉRTELMES rendelkezésekkel. Amúgy semmi nem kellene, csak normálisan betartatni a kurva maszkviselést, de ezt sem bírják, a mai napig ülnek a BKV-n a "Dani fajtársai" áll alatt lógó maszkkal és képtelenek odavezényelni valami rendfenntartót aki levezényelné onnan, esetleg odasuhintana neki 1-2 olyat gumibottal, hogy többé eszébe se jutna. Távolsági buszon és vonaton is klubdélutánoznak a nyuggernénik, szeptember végén ültem utoljára távolsági buszon, egyedül két 60 feletti nő volt rajta, akik látványosan betegek voltak, egyfolytában a taknyukat szívták és köhögtek...na pont ők döntöttek úgy, az út felénél, hogy csapnak egy 20 perces tízórait, amire lédús őszibarackot fogyasztottak, úgy, hogy mindent összemancoltak vele (az út amúgy bruttó 80 perc, basszus legtöbb egyetemi órán tőlünk anno elvárták, hogy 90 percet kibírjunk kaja és pia nélkül). Voltam plázában is, ott is rajtam kívül senki nem akarta mondjuk a mozgólépcsőn tartani a kibaszott másfél méter távolságot, pedig kemény 3 másodpercet kellene várni, mielőtt rálépsz a szalagra és már sokat tettél volna az emberiségért. Plusz hiába van lezárva a food court, simán ott esznek az elvitelre vett kajából bent az épületben bárhol ahol találnak fél méter szabad területet.

Egyébként valaki itt feldobta azt az Orbán Elizt, akit családostól leszállítottak a repülőről. Ott is apukán is simán orr alatt volt a maszk végig, amíg azt kiabálta, hogy nem tettek semmi rosszat. Szerintem abszolút megérdemelték. Igenis, ha felszállnak egy több órás repülőútra adjanak a gyerekre is maszkot, akármennyire is tiltakozik, ugye szemüvegre meg fogszabályzóra is lehet merevítőt tenni, hogy ne tudja levenni, adjanak rá egy olyan maszkot, amit úgy rá lehet erősíteni, hogy csak külső segítséggel tudja levenni ha tiltakozik. Tudományosan bizonyított, hogy nem fog megfulladni, minden más csak meg hiszti...Ha meg annyira sajnálja a díszkomfort érzete miatt akkor meg tényleg ne utaztassa járvány idején...nekem se kényelmes, de hordom.

úgymond olvasó mmkk 2020.12.25. 08:24:47

@Alice from madness: szereny velemenyem szerint egyedul annak a plazanak van ertelme, amelyikben van mozi. a tobbit felolem porig egethetnek.

ppupu #Fantom for President 2020.12.25. 08:34:52

@úgymond olvasó mmkk: Én még jártam olyan helyen, ami csak mozi volt :))) Lépzeld el... a feelinget.

úgymond olvasó mmkk 2020.12.25. 08:37:10

@ppupu: én is jártam már olyan helyen :))))

hereverő heverő 2020.12.25. 08:43:52

@úgymond olvasó mmkk: és @ppupu:
Én meg jártam olyan plazában ahol mozi se volt meg bowling sem, sőt boltból is csak alapvető élelmiszereket áruló volt. Ezeket nevezték akkoriban közértnek. Azok voltak az igazi shoppingok babám...

hereverő heverő 2020.12.25. 08:44:58

Ja és mindenkinek lóreggelt. Ma reggel láttam egy percre valami fényeset az égen, többek szerint a nap lehetett.

Bo(a)rder Gamer 2020.12.25. 08:57:36

Jó reggelt drágák!
A pláza a világ felgyorsulására adott válaszok egyike volt még az online shopping elterjedése előtt. Adott időegység alatt - az utazási idő lerövidítésével - minél több szükséglet kielégítésére szolgált. Csak mint sok mást az emberek nem feltétlenül jól használják, mert célként és nem eszközként fogják fel.

csodalámpa 2020.12.25. 09:05:34

@LaciHogyVoltol: 100% EKG. Én nagyon keveset járok emberek közé, szerencsére megtehetem, de ha mindenkit szájbavertem volna a boltban eddig, aki nem tartja meg velem a 1,5 métert, már könyékig kopott volna a kezem. A héten voltam a piacon, 10 perc alatt végeztem, addigra már 220/150 volt kb a vérnyomásom és 3 embert is elküldtem az anyjába, nem hogy 1.5 métert, 15 centit sem tartják be, engem ez még békeidőben is kibaszottul idegesít, liftbe be, buszra fel sem szállok, ha az embersűrűség a tűréshatárom felett van. Brrrrr..... a gondolattól s öklendezek, hogy mindenféle gyüttment teste belelógjon az aurámba, horribile dictu hozzám érjen

ppupu #Fantom for President 2020.12.25. 09:13:05

@hereverő heverő: Az atomvillanás volt, de mááá későőő::-D

ppupu #Fantom for President 2020.12.25. 09:15:31

@Bo(a)rder Gamer: pici korrekció ...minél több SZÜKSÉGTELEN/VÉLT szükséglet kielégítésére...

ppupu #Fantom for President 2020.12.25. 09:17:42

@hereverő heverő: És mekkora dilemma volt, hogy zsemlét vagy császárzsemlét vegyek.. mert hogy csak ez a kettő volt, igaz ehetőek voltak

csodalámpa 2020.12.25. 09:19:39

@Nátha ellen bálna: Azt várják el, hogy az emberek önmaguktól korlátozzák a szükségleteiket. Mert a szórakozás is egyfajta szükséglet, normális embernél nyilván az étel és a lakhatás után van, de bizony szükséglet. Van akinek a mozi, van akinek a pub a haverokkal, van akinek a gym, van akinek az utazás. Nem normális dolog, hogy hosszútávon megvonják ezeket tőlük, persze vészhelyzet van, meg vírus, meg kisfaszom, de igazából az ilyen korlátozásokat csak komoly kényszerrel lehet fenntartani és a korlátozottak nem fognak azonosulni az intézkedéssel és annak céljával. Mert igen, azt látják, hogy ennek ellenére továbbra is terjed a vírus. Ja és ráadásul megy a bűnbakképzés is , hogy Béla te vagy a hibás mert nyáron lementél a Balatonra, meg Jóska, aki lejárt gyúrni a gym-be, ahelyett, hogy szigorúan a munkahely - otthon - tesco szentháromság közötti legrövidebb úton mozogtatok volna autóval vagy bicón. Esetleg néha a templomba is elmehettetek volna, mert ott nem bánt a vírus. :)

Bo(a)rder Gamer 2020.12.25. 09:24:22

@ppupu: Az mondanám is, mert az evés, a ruhák, a bevásárlás, a szórakozás (pl mozi) valid szükségletek, amiket így vagy úgy kielégítesz. A gond az, hogy rengetegen a plazazast mint programot fogják fel (nem pedig egy ma már idejét múlt időt spóroló eszköznek), és emiatt keletkeznek és elégülnek ki az általad említett szükségtelen és vélt valós igények.

hereverő heverő 2020.12.25. 09:29:28

@Bo(a)rder Gamer: azért a szükségtelen igények kreálásában igen vastagon benne van a marketing is. Sulykolják az életérzést beléd, a fogyassz többet boldog leszel fasságot.
És a kör bezárul, tömegek indulnak plazába

Bo(a)rder Gamer 2020.12.25. 09:38:33

@hereverő heverő: Persze, de a fogyasztási igényeidet más módon is ki tudtad/tudod elégíteni. A plázák előtti időben is mindent meg tudtál oldani másképp is, sőt minőséget tekintve még jobban is, csak több időt igényelt. Ezért írtam, csak egy idejét múlt eszköz tömegek szükségleteinek kielégítésére, amit sokan viszont célként fognak fel.
A profit és a hatalomvágy vezérli a világot, nemegyszer a kettő kéz a kézben jár, mindkettő eszköze a tudatos manipuláció. Az meg, h mennyire hagyod magad befolyásolni, rajtad múlik. A többség nyilván igen, ennek eredményét látjuk a boltokban és a szavazóurnáknál.

úgymond olvasó mmkk 2020.12.25. 09:41:58

@csodalámpa: a bűnbakképzés nagyon durván megy. nekem is volt, aki beszólt, hogy biztos a balatonon hesszeltem, meg bulikázni jártam, azért kaptam el :))) pedig csak a szentháromság közötti legrövisebb úton mozogtam, meg október végén kezdtem el a rehabot. oda is maszkban mentem, három méteres távolság betartásával. még én szégyelltem magam, hogy el merészeltem kapni ezt a kurva covidot.

úgymond olvasó mmkk 2020.12.25. 09:43:26

@hereverő heverő: "fogyassz többet boldog leszel fasság".. ez nem is fasság! ha hármat fogyasztok keresztanyám mézeskalácsából, boldogabb leszek, mintha csak kettőt fogyasztanék :))))))))

csodalámpa 2020.12.25. 09:57:25

@úgymond olvasó mmkk: én karanténban lévő embereknek segítettem/segítek kutyasétáltatásban, vásárlásban, volt akinek a kutyáját magamhoz vettem, amíg jobban lett, és amíg be nem zárták, pontosabban ki nem zártak az uszodákból, addig rendszeresen jártam úszni. Mondjuk ennyi az összrizikóm, csak boltba járok emberek közé, máshova nem, még az is sok :) nekem eddig szerencsém volt, de igen, eléggé lutri, illetve szerintem tényleg genetikai háttere lesz annak, hogy kit mennyire visel meg ez a vírus. Mást nem tudnék arra mondani, hogy fél lábbal a sírban lévő emberek átvészelik bizonyos esetekben, életerős , egészségeseket meg totál hazavág.

2020.12.25. 10:35:32

Azthiszem legkozelebb jobban atgondolom milyen temaba kezdek bele ejjel

Post Modern Prometheus 2020.12.25. 10:44:21

Hali, jottem spammelni a szavazast, aztan huzok is tova :D
strawpoll.com/h8bs9z731

úgymond olvasó mmkk 2020.12.25. 11:08:16

@hereverő heverő: tudod, hogy nem hagyhattam ki :))))))))))))))) puszcsi

ppupu #Fantom for President 2020.12.25. 11:10:29

@Alice from madness: Maradtál volna az ivásnál. Kókusztekercset eszek

úgymond olvasó mmkk 2020.12.25. 11:18:33

@ppupu: ebéd előtt sütemény?! (mondom ezt én, aki reggelire betolt 3 mézeskalácsot, meg három kekszet tejjel, és ezt megkoronázta egy szaloncukorral..)

mocskosmacska 2020.12.25. 11:22:44

@úgymond olvasó mmkk: Reggelire én egy rohadt nagy adag töltött káposztát ettem.

Hedo a nokedli szaggató 2020.12.25. 11:32:16

@mocskosmacska: én is :) de csináltam bundás kenyeret is :)

Ecotrans 2020.12.25. 11:33:32

@mocskosmacska: azt hittem csak én vagyok ennyire perverz, nálam például halászlé volt a reggeli.

2020.12.25. 11:35:35

@Hedo a nokedli szaggató:a bundaskenyer nalam is most lett kesz. Egy vodor kv kisereteben.

@ppupu:
Pontosan. Bad baaaaad Alice.

hereverő heverő 2020.12.25. 11:35:40

@Ecotrans: nálam ebéd volt a reggeli :)

úgymond olvasó mmkk 2020.12.25. 11:40:24

tisztelettel, szeretnék emberként kijönni ebből a kommentből, úgyhogy csak ennyit írok: bundáskenyér? eh.

2020.12.25. 11:43:14

@úgymond olvasó mmkk:
Hat...es tegnap szusit ebedeltem meg misolevest es algasalatat. Desszertnek mochi golyo volt. En orulok neki, nekem jo volt, akkor most szegyelljem magam mert nem a mainstream szerint elvezem az unnepeket?
Fujjfujj :)

úgymond olvasó mmkk 2020.12.25. 12:04:13

@Alice from madness: nem azért fejeztem ki tiszteletteljes véleményem, hogy márpedig mindenki egyen halászlét meg töltött káposztát karácsonykor. hanem azért, nem értem a bundás kenyeret, mint ételt. (a mochi golyó jól hangzik, régen szerettem a japán konyhát, de amióta allergiás lettem a szójára, nem merek enni)

úgymond olvasó mmkk 2020.12.25. 12:08:53

@ppupu: amennyire be vannak gyulladva a fogaim, simán lehet, hogy került a levesbe belőlük :DDDDDDD

2020.12.25. 12:10:49

@úgymond olvasó mmkk:
Jovolt, mangos :) A misoban van tofu ugyh abban van szoja, de a szusiban meg az algasalataban nincs. Bar ha allergias vagy ra akkor szennyezodestol is bedurranhatsz ja :( szomoru, pedig a japan konyha, legalabbis nekem, az egyik legkiralyabb :)
A legmelyebb tisztelettel kerlek, hogy fejtsd mar ki ezt a bundaskenyer dolgot, ertelmezhetetlen, hogy neked ertelmezhetetlen

ppupu #Fantom for President 2020.12.25. 12:14:54

Kicsit frusztráltak vagyunk. Anyáinknak új telefont hozott a Jézuska. Nekünk meg idegösszeroppanást. A következő napok folyamatos on-line supporttal fognak telni.

kipcsak harcos 2020.12.25. 12:17:39

@Post Modern Prometheus: én olyan lelkes szavazó vagyok, hogy másodszor is akartam :DDD

ppupu #Fantom for President 2020.12.25. 12:21:53

Hopsz, 185:22 a házi szavazás aránya csak hogy ne legyek folyamatosan offtopic

úgymond olvasó mmkk 2020.12.25. 12:23:42

@Alice from madness: a bundás kenyér nem értése nálam a kenyérnél kezdődik. :DDDD nem szeretem, nem is eszem egyik fajtáját se (illetve, de, a fokhagymás kenyeret, amit sütök néha, azt megeszem).

úgymond olvasó mmkk 2020.12.25. 12:26:49

@Alice from madness: barátnőm lekváros-kakaós-cukros bundás kenyeret szokott enni, én meg ott helyben kapok szívrohamot :DD

2020.12.25. 12:32:12

@úgymond olvasó mmkk:
Ez nekem is bizarr. En vagy tejfollel-sajttal, vagy ketchuppal, vagy majonezzel eszem.

Fu Szekh Li 2020.12.25. 12:42:44

@úgymond olvasó mmkk: Én a túrós csuszát szalonnával ÉS kristálycukorralt nem értem.

Bo(a)rder Gamer 2020.12.25. 12:44:03

@ppupu: lehet a kinti arany sem lesz tulzottan mas:-). A csajok bundaskenyerehez nem tudok hozzaszolni..meg utalom az off topicot :-)

Bo(a)rder Gamer 2020.12.25. 12:45:29

@Fu Szekh Li: káposztàs kocka: bors vagy cukor?

úgymond olvasó mmkk 2020.12.25. 12:46:55

@Fu Szekh Li: keresztapám is úgy eszi. sőt, a káposztás tésztát is borrsal és cukorral :)

úgymond olvasó mmkk 2020.12.25. 12:48:50

@úgymond olvasó mmkk: az első is nem kellett vóna. ülj le babám, egyes.

2020.12.25. 12:49:44

@Bo(a)rder Gamer:
Nalam a kaposztasteszta a kaposztastesztanal el is hal.

Bo(a)rder Gamer 2020.12.25. 12:59:17

@Alice from madness: pedig a bors cukorral nem tul tartalmas (igaz tesztaval sem)

Fu Szekh Li 2020.12.25. 13:09:00

@Bo(a)rder Gamer: Bors, egyértelmű. Nekem ezek az édes laskák (ahogy a babám mondaná) abszolút nem jáccanak.

Hedo a nokedli szaggató 2020.12.25. 13:25:11

@Bo(a)rder Gamer: vajon belenyúl a retek? Frut feldobná amanda visszatérése a másik brigád meg pillogna

Bo(a)rder Gamer 2020.12.25. 13:31:29

@Fu Szekh Li: pedig vannak dolgok amik jobbak édesen mint csiposen -:) de ja speciel a kapikooszti nem ilyen valoban.

Ecotrans 2020.12.25. 13:32:50

@úgymond olvasó mmkk: Namost a bundáskenyér két módon finom. Vagy kolbászosan, vagy friss eperrel. ( megforgatod a tojásban és sütés előtt rápakolod)
Számomra meg a japán kaja értelmezhetetlen, minden nyers, pocsolyaízű, brrrrrr....

Bo(a)rder Gamer 2020.12.25. 13:33:26

@Hedo a nokedli szaggató: lehet megprobaljak, de ahhoz h megforditsak valami nagyon durva dolog kellene h tortenjen. Ha merci beul egy sarokba a parbajig, mar nyer.

Sepsidzsi 2020.12.25. 13:36:43

Sziasztok most vettem csak rà magam a karàcsonyi rettenetre ès eltűnődtem hogy vajon hànyszor kellett ezeknek a szerencsètleneknek az All I want for christmast vègighallgatni mìg meglett az anyag? Amandàt mèg gyakorolni is làttam , kb. nonstop szòlhatott. Nekem ezzel a pàr perccel is sok volt. Ès mègis volt aki papìrrol olvasva se tudott kèt angol szòt kiènekelni magàbòl

Fu Szekh Li 2020.12.25. 13:37:27

@Bo(a)rder Gamer: A káposztás sztrapacska savanyú káposztával az igazi.

K_Attila 2020.12.25. 13:42:51

Káposztás sztropacsek.

2020.12.25. 13:43:42

@Ecotrans:
Izlesek es pofonok :)
En kifejezetten szeretem az algat, de ismerosi korben is van aki azt mondta ra, hogy szerinte pocsolya ize van. De a japan konyha nem csak ez :)

2020.12.25. 13:44:00

@K_Attila:
Ezen nagyon felrohogtem

Fu Szekh Li 2020.12.25. 14:11:49

@K_Attila: Azt mondjuk nem értettem, hogy miért nem sztrovacsek az a sztropacsek. Jogdíjat biztos nem kellett volna már fizetni érte.

Nátha ellen bálna 2020.12.25. 14:45:17

Jóvan, az éjjeli hozzászólásom fele is törlődött. Nem értem, hajnali kettő után nem lehet kommentelni, vagy mi van mán?

2020.12.25. 14:48:52

Tisztelettel offkent ide kell tennem, hogy olyan jo hogy barmikor neznek egy kis Harry Pottert reklammal, tuti megy valahol a tv bugyraiban...

Fu Szekh Li 2020.12.25. 14:55:58

Most, hogy a sztrovacsek eszembe jutott, újraolvasok:
mek.oszk.hu/01000/01035/01035.htm

TheLynx70 2020.12.25. 15:04:56

@K_Attila: Király az avatarod! Látom rajta apámat... :-D

Nátha ellen bálna 2020.12.25. 15:07:35

@LaciHogyVoltol: Ekg! Annyit azért megjegyeznék, hogy a járványt éppen a tömegturizmus okozta.

Nagyjából 2010-től megháromszorozódott a repülőgépes közlekedés. Emellett szintén kb. a háromszorosára nőtt az autóval ingázók száma. És az ingázás távolsága is jelentős mértékben növekedett. A luxemburgi ipart lényegében az átjáró német dolgozók működtetik, stb.

Mindez hozzávetőlegesen a 19-szeresére (!) növelte egy adott országban a koronavírus terjedési kockázatát.

2020.12.25. 15:11:02

@Nátha ellen bálna:
Nembaj, az orszagon beluli nyomorgas terjesztette el a virust nemzetkozileg,jo??? :)

TheLynx70 2020.12.25. 15:12:10

@Nátha ellen bálna: Nem tudom miről van szó, de azért hozzászólok. :-) Szerintem lesznek még etttől komolyabb járványok is, egyrészt azért, amit írtál, másrészt túlszaporodtunk. Elég megnézni az állatvilágot, ha nagy az egyedsűrűség, mindig megritkítja valami, kompenzál a természet.

TheLynx70 2020.12.25. 15:20:23

Egyébként csak én unom ezeket a rohadt párnákat?! Most komolyan, mennyi fantázia kell hozzá? :-O

2020.12.25. 15:20:47

@TheLynx70:
Kurti Tamas tartott nalunk eloadast tavaly a felgyorsult digitalizaciorol es O mondta hogy a jelenben es a jovoben a legfontosabb kepesseg a gyors alkalmazkodas lesz.
A mostani virus is megmutatta hogy aki gyorsan kepes volt elfogadni a helyzetet, adaptalodni, kihozni belole amit kilehet az ep esszel beleszokott ebbe es el eszerint. Aki a masodik lezaras idejen sem birja megtalalni mivel kosse le magat onmagaval, nem szallt magaba, O mivel jarulhat hozza, hogy jobb legyen a helyzet, azt el fogja temetni a depresszio es minden ezzel jaro szarsag. (Nyilvan az idos korosztaly mar nem tud ehhez alkalmazkodni, de sok 20-as, 30-as, 40-es, 50-es sem...)

Bo(a)rder Gamer 2020.12.25. 15:20:47

@Nátha ellen bálna: annyit tennek csak hozza, h nemcsak a turizmus miatt nött meg az idezett peldak szama. Az uzleti elet egyre inkabb nemzetkozi valasa is jelentosen hozzajarult az emberek orszagok kozotti mozgásanak emelkedesehez.

Nátha ellen bálna 2020.12.25. 15:21:01

@TheLynx70: Persze, az a legjobb, én is mindig úgy kapcsolódom be, hogy fingom nincsen, miről beszélnek éppen. :D

Sajnos egyetértek: ha így megy tovább a röpködés stb., akkor ugyanolyan kockázata lesz bármilyen járványnak. Ezért érdemes előre készülgetni ilyen helyzetekre, mert például az elején a boltok tömeges megrohamozásával is sok kárt okoztak az emberek.

Próbálok bizakodni, de sajnos az átlagos emlékezet 6 hónap, ezt már sokszor igazolták. Vagyis a legtöbb ember maximum fél évvel a járvány után vissza fog térni a beleszarok életmódjához.

Az állatvilágot sajnos mi ritkítjuk jelenleg, nem is akárhogyan. Épp a "A hatodik kihalás" könyvet olvasom.

Laura Ingalls 2020.12.25. 15:21:39

@Ármándójózsi: köszi a dalt, szuper volt! :)

@TheLynx70: ezen jót mulattam :D

és tényleg jó az avatár @K_Attila: az előző is mestermunka volt :p XD

2020.12.25. 15:21:51

@Bo(a)rder Gamer:
Ja de ha csak az uzleti vilag mozgott volna nyaron es a turizmust belfoldre korlatoztak volna, akkor ennyire durvan nem terjedt volna el ujra nyaron.

2020.12.25. 15:22:38

@Nátha ellen bálna:
Nem kellett hozza 6 honap az elso lezaras utan

Bo(a)rder Gamer 2020.12.25. 15:23:48

@Alice from madness: ezert irtam h is. :-) a nyarit mar nem magyarazza az uzleti elet, ott esszeruen inteztek a dolgokat, de a tavaszi hullamban jelentosebb volt a szerepe.

Nátha ellen bálna 2020.12.25. 15:24:53

@Bo(a)rder Gamer: Igen, azért írtam az ingázó munkaerőt is, stb., több tényező van. Én összegezve globális gyüszmékülésnek hívom. Az élet értelme: elmenni A-ból B pontba, majd vissza A-ba.

gazo 2020.12.25. 15:26:38

@Hannibal Gabter: Mielőbbi jobbulást, hiányoztál.

Nátha ellen bálna 2020.12.25. 15:26:40

@Alice from madness: Nem, de próbálok optimista lenni, hogy az emberek többsége legalább 6 hónapig emlékszik. :)

2020.12.25. 15:27:28

@Nátha ellen bálna:
Jo, akkor majd en leszek a realista

Bo(a)rder Gamer 2020.12.25. 15:30:02

@Nátha ellen bálna: ekg. Egyebkent szerintem a multik sok mindenen valtoztattak/valtoztatni fognak a brand vedelme rdekeben (is), es ezeknek jelentos hatasa lesz a tarsadalomra, elinditva sok valtozast a mindennapi eletben.

Fu Szekh Li 2020.12.25. 15:30:56

@Alice from madness: És akkor én márciusban találkoztam volna utoljára a barátnőmmel, és nem szeptemberben. Milyen jó lett volna...

Nátha ellen bálna 2020.12.25. 15:33:36

@Alice from madness: Hú, a felgyorsult digi is érdekes téma.

Egyik kedvenc szerzőm, Pokol Béla is sokat foglalkozik a kibertér, mesterséges intelligencia kérdéseivel. Tavalyelőtt könyve is jelent meg erről, "A mesterséges intelligencia társadalma" címmel. Épp tegnap kezdtem el olvasni. Az ELTE jogi karán pedig önálló kurzust szervezett a témában.

Tavaly februárban a Demokrata készített vele egy interjút, elég meredek dolgok vannak benne.

"Akkora horderejű kérdés ez, amekkora több ezer év óta nem vetődött fel a civilizáció történetében. Bár volt néhány nagy ugrás az emberiség históriájában, például a könyvnyomtatás feltalálása, de a most következő ötven évben ennél százszor, ezerszer jelentősebb változásokra számíthatunk."

"...a XXI. században húszezer évnyi technikai, technológiai fejlődés várható"

"Szerintem 2050 környékén már érezhetők lesznek az erős MI-vel kapcsolatos gondok."

"– Azt írja, hogy a gépi technológiákkal való összeházasítással az ember biológiai entitásból gépi entitássá válhat. Itt főként Kurzweilre hivatkozik.

– Ő már 2030-ra jósolja mindezt."

"A tudósok szerint az a kérdés, hogy mi lesz akkor, ha az MI-entitások elérik, és sebességüknél, képességeiknél fogva meg is haladják az emberi gondolkodás szintjét, illetve nemcsak öntanulásra, de önmaguk reprodukálására, illetve továbbfejlesztésére is képesek lesznek. Magyarán már nem a nekik írt programoknak megfelelően, hanem a maguk, úgymond szuverén módján léteznek."

Nem hosszú, érdemes az egészet elolvasni. Elképesztő, hogy miket hoztak már létre, nem is hallottam ezekről.

demokrata.hu/magyarorszag/uj-civilizacios-kor-kezdeten-113959/

Nátha ellen bálna 2020.12.25. 15:43:31

@Fu Szekh Li: Épp erről írtam tegnap. Egy éve, vagy már egy évnél is régebben tart a járvány. A WHO 9 hónapja hivatalosan is bejelentette a világjárványt. És a vajda épp a minap nyilatkozta, hogy várhatóan 2021-ben is végig fennmarad a járványügyi készültség. Ez már annyira hosszú idő, hogy erre házasságok, kapcsolatok mehetnek rá, ha ennyi időt kénytelenek fiatalok egymástól távol tölteni. És közben a lezárások, korlátozások ellenére mégis bejut mindenhova a vírus. (Bár nem az illegális bevándorlók okozták, de nyilván ők is átszöktetik a fertőzést a határokon.) Most éppen arról beszélnek, hogy már Szlovákiában lehet a mutáció. Most akkor mi a jó megoldás? Nem tudom. Ha mindenki nekiállna tovább utazgatni, akkor még durvább lenne a járvány. Ha meg 2021-ben is tartani akarják a lezárásokat, arra már tényleg jegyességek, kapcsolatok, házasságok mehetnek rá, stb.

Qqts 2020.12.25. 15:46:14

Sziasztok, szevasztok :)

TheLynx70 2020.12.25. 15:47:24

@Nátha ellen bálna: Az állatvilágnak azt a részét ritkítjuk, amelyik generalista. Amelyik opportunista (például a patkány), annak megfelelő életteret teremtünk. Én az embert is opportunista fajnak tekintem, és tényleg túlszaporodtunk, nyilvánvalóan ritkulni fogunk. Valószínűleg nem ettől a járványtól, ami majd még jön. Akár mutálódott változata, amivel nem fogunk tudni lépést tartani, akár egy másik, amire még fel sem készültünk...

2020.12.25. 15:52:46

@Nátha ellen bálna:
Hazassagok, kapcsolatok mehetnek ra a folyamatos osszezartsagra is. Es egyebkent eletekbe is kerulhet mert ilyenkor (ugye Alice vesszoparipaja) pl a csaladon beluli eroszak aldozatai is nehezebben szabadulnak (na nem mintha hazankban cselekvesszinten tul sok energiat forditananak rajuk...)

Nátha ellen bálna 2020.12.25. 15:53:15

@TheLynx70: Hát, nem tudom. Szerintem válogatás nélkül pusztítunk minden állatot és növényt.

2020.12.25. 15:54:23

@Nátha ellen bálna:
Az AI tortenetebol irtam az elso beadandomat a suliban osszel :)

2020.12.25. 15:55:54

@Fu Szekh Li:
Tegnapelott egy eve lattam utoljara a szuleimet es januar 11-en lesz egy eve, hogy a hugomat....es megis ezt vallom.

Nátha ellen bálna 2020.12.25. 15:58:03

@Alice from madness: Na az is igaz. A családon belüli erőszak biztosan nőni fog, már csak a megváltozott piálási szokások miatt is (ami meg az én egyik vesszőparipám).

Fu Szekh Li 2020.12.25. 16:00:26

@Nátha ellen bálna: Az sohasem jó megoldás, ha vissza akarod gyömöszölni a szellemet a palackba. Az emberek hozzászoktak már a csámborgáshoz, le lehet ezt fojtani, de robbanáshoz fog vezetni. Másrészt egész gazdaságok épültek erre, ha ezek tönkremennek, az sokkal több pusztulást is okozhat.
Nyilván nem tudom a megoldást (hálistennek nem az én dolgom), de azért egészen rémisztő volt azt látni, hogy mennyire régi módszerekkel és mennyire lassan reagálnak a kormányok a veszélyhelyzetre.

K_Attila 2020.12.25. 16:00:59

@Laura Ingalls: Köszönöm, az Interneten találtam.

2020.12.25. 16:01:05

@Nátha ellen bálna:
Az is vesszoparipam a latszat ellenere. Egyszeruen nem birom megerteni a rendszeresen bontok egy sort munka utan/toltok egy pohar bort/ iszom egy rovidet ha felbasznak mentalitast...es az emberek meg nem ertik meg hogy az alkoholizmua a szokassa valassal es nem a mennyiseggel indul

Nátha ellen bálna 2020.12.25. 16:05:38

@Alice from madness: Én azt nem értem, hogy mindenki azt hitte, hogy ez így örökké mehet majd? Hogy ez normális, hogy összevissza, különböző országokban vannak a családtagok, párok, stb.? Meg akár napi 100 kilométereket ingázunk autóval a munkába, akár országok között? Hogy egy ország az ingázó külföldi munkavállalókra alapozza a teljes iparát? Ne értsetek félre: az egyéni érdekeket (pénzkeresés, stb.) természetesen értem! Azt nem értem, hogy az egyes embernek, az egyénnek nem jutott eszébe, hogy ez az egész mennyire kártyavár így?

TheLynx70 2020.12.25. 16:06:42

@Nátha ellen bálna: Dehogy! Szerintem soknak megfelelő életteret teremtünk. Nyilván nagyon sokat elpusztítunk, és ráadásul látványosan. Nagytestű emlősök, ragadozók, amik tőlük függenek, különleges életteret igénylő fajok, stb. Viszont sok olyannak kedvezünk, amelyiknek nem szeretnénk. És ide tartoznak a baktériumok és vírusok is. Igaz, a vírus sok tudós szerint nem is élőlény. Továbbra is azt mondom, sokan vagyunk, és szelektálódni fogunk. Én nem a mesterséges intelligenciától félek, hanem a természet "bosszújától"!

Nátha ellen bálna 2020.12.25. 16:08:58

@Fu Szekh Li: Hát, egyéni szinten próbálni kell készülgetni, hogy az esetleges további krízisek ne érintsék ennyire érzékenyen az embert, a kapcsolatunkat, a családunkat.

2020.12.25. 16:10:34

@Nátha ellen bálna:
Nemtudom.
Nekem mindenki tudatosan ugy ment el hogy nem akar itt elni. Nem is lazadozunk a helyzet miatt, mert mi valasztottuk. Evente ugy 3*-4*-5* szoktunk talalkozni, hugommal evi 2*. (De a csaladombol amugy ok 3-an az amugyis vilagjarok, bar mostanra sok beszelgetessel egeszen belehelyezkedtek a szituba) Ok azert osszessegeben orultek, hogy nem MO-n erte oket ez a dolog

Fu Szekh Li 2020.12.25. 16:12:35

@Alice from madness: Ha mindig csak az azonnali hatásokat nézzük, és a hosszútávúakat nem, akkor mindig úgy fogunk járni, ahogy idén. A tavaszi megszorításoknak azért volt kevés értelme, mert sokáig nem volt fenntartható, és előre lehetett látni, hogy mi lesz a lazításkor. Nem véletlen, hogy ősszel megpróbálták minél tovább elodázni.

Nátha ellen bálna 2020.12.25. 16:13:21

@Alice from madness: Ekg! A Nyírőben most nyitniuk kellett egy covid-részleget, és oda többek közt az addiktológiáról vezényelnek át dokikat és nővéreket. A pontos számukról nem mondott adatot az igazgató. Az olvasói levél durvább helyzetről számol be: az apját hazaküldték, és állítólag küldenek haza más betegeket is az addiktológiáról, a levél konkrétan az osztály bezárásáról ír. Ezt az igazgató tagadta, gondolom, hogy az igazság valahol a kettő között van.

Nyilván tudom, hogy a covid-részleg fontos. Csak ha pont az addiktológiát barmolják szét, akkor az megint egy durva ütés lesz az országnak, mert a járvány alatt eleve sokat romolhatott a helyzet ezen a téren.

2020.12.25. 16:19:39

@Nátha ellen bálna:
Sehogy sem jo egyebkent az egesz.

@Fu Szekh Li:
Az emberekben kene valtozasnak tortennie, hogy ne felulrol kelljen az esszeruseget diktalni es mar mas lenne. En pl tavaly januar ota maszkban jartam es fertotlenitettem. Akkor a Balazsekban a Radio1-en volt egy riport egy virologussal aki beszelt rola hogy mennyire aggaszto a helyzet vuhanban es ha igy megy vilagjarvany lesz heteken belul. Akkor kirohogtek az ismerosok/kollegak. Kesobb mar orultek volna a fasza kis szuros rozsaszin maszkomnak, amikor hianycikk volt. Nem ertem hogy ezt a nyomorult maszkot pl miert nem kepesek onszantukbol felvenni. Azt meg regen se ertettem hogy miert kell buszmegalloban, sorban, mozgolepcson a privatszferaba allni pl...

Nátha ellen bálna 2020.12.25. 16:22:15

@Alice from madness: Persze, erre írtam, hogy az egyéni érdekeket és indokokat teljesen megértem. Én nem fogok senkivel azon vitatkozni, hogy miért nem szül, vagy miért költözik el Magyarországról. Sokan azt nem értik meg, hogy ezeken a körökön már jó pár évtizeddel túl vagyunk, és belemennek mindenféle értelmetlen vitatkozásokba. Én nem győzködök senkit, csak próbálom a magam életében megoldani, hogy mire idős leszek a teljesen elsvédesedett, és működésképtelen országban, addigra legyen némi esélyem a túlélésre.

2020.12.25. 16:22:50

@Alice from madness:
Es ugyanigy nem ertem az oltasellenesseget sem. Amikor a szulonek pl adva van h beoltatom a kolkot, mehet szabadon barhova, ugyanakkor megtehetem h nem oltatom be de akkor nem mehet kozossegbe. Es akkor azt mondjak nincs valasztasuk. Faszt nincs csak a nemoltassal kenyelmetlenseg jar. Ugyanez a covid vakcinanal. Mar megy a nyunyoges hogy egy csomo solog oltasi konyvhoz lesz kotve. Hat nem kell beoltatni magad de akkor bizonyos dolgokat nem tehetsz meg. Kinek mi eri meg...az emberek nem szeretnek a donteseikert felelosseget vallalni.

TheLynx70 2020.12.25. 16:24:40

Szerintem ez a járvány le fog csengeni idővel, de bármikor jöhet másik, amire még ennyire sem vagyunk felkészülve. Pillanatok alatt elterjed, mert a világ összes pontja órák alatt elérhető, és hét milliárd ember?! :-O

2020.12.25. 16:25:02

@Nátha ellen bálna:
Ekg, en nem alapozok a nyugdijrendszerre pl, persze lehet nyekeregni igazsagtalan megminden de igazabol a nyekerges energiajat lehet gondolkodasra is forditani. Gazdag emberek vagyonaval dolgozom es tulzas nelkul allitom hogy kurvasok milliomos/milliardos van az orszagban, nem csak a tvben mutogatottak. Meg lehet csinalnia az embernek a maga szerencsejet en azt gondolom.

2020.12.25. 16:25:39

@TheLynx70:
Amibol 7 millio meg a valovilagot is nezi....

Fu Szekh Li 2020.12.25. 16:27:56

@Alice from madness: Ne haragudj, de naivitás azt várni a zemberektől, hogy maguktól legyenek ésszerűek és felelősségteljesek, mikor az egész kultúránk az ellenkezőjére biztat. Ez körülbelül pont annyira reális, mint azt várni, hogy a politikusok az ország javáért cselekedjenek.

TheLynx70 2020.12.25. 16:31:09

@Alice from madness: Az emberek szeretik áthárítani a felelősséget. :-) Ha kötelező és valami lesz, akkor a mindenkori kormány a felelős. Ha nem kötelező és valami lesz, akkor a mindenkori kormány a felelős. :-) Azért írom a mindenkori kormányt, mert teljesen mindegy, ki van kormányon. :-)

Nátha ellen bálna 2020.12.25. 16:31:58

@Alice from madness: Abban bízom egy picit, hogy a járványhelyzet most visszafogta-visszafogja a tartós munkavállalásra nyugatra kiáramló magyar tömegeket. Nem akarok nekik rosszat, viszont az én érdekem meg az, hogy itthon maradjanak. Ha a népelszívás ilyen ütemben ment volna tovább, akkor 2025 körül már elkezdődhettek volna a súlyos gondok, és akár 2040-re működésképtelenné válhatott volna az ország. Remélem, hogy ez így most időben kitolódik majd.

Nátha ellen bálna 2020.12.25. 16:34:51

@Alice from madness: Hát proli úrként arra nekem már nem nagyon van esélyem, de próbálok apró léptekkel építkezni abból, ami van.

2020.12.25. 16:42:34

@Nátha ellen bálna:
Szerintem mindig van ra eselye mindenkinek aki kello elszantsaggal, kitartassal es hozzaallassal rendelkezik. Es ezt en is jelenleg egy kis masfelszobas kobanyai kecobol irom. Mondjuk magamat ismerve akkor sem lesz nagyobb amikor lehetne, mert minek? Boven eleg ezt rendbentartani

2020.12.25. 16:43:58

@Fu Szekh Li:
Ekg.
Nalunk tobb ismeros, raadasul van koztuk nem egy szepen GDP-t termelo, pont a jarvany hatasara dontott ugy, hogy amint a virushelyzet engedi, nyugatabbra telepul. Aki nem ingazhatott volna, inkabb kinnmaradt stb...

2020.12.25. 16:48:06

@Fu Szekh Li:
En kerek elnezest, hogy onallo entitasoktol elvarnam hogy vallaljanak magukert felelosseget. Hova is gondolok, tenyleg.

Nátha ellen bálna 2020.12.25. 16:52:59

@Fu Szekh Li: Nagy-Britannia kilépett az EU-ból, épp tegnap született meg a Brexit-megállapodás. Így az is kérdéses, hogy meddig lesz még egyáltalán EU. Nem akar már mindenki európai közösséget, sőt. Ahogy több lesz a krízis, az Unió helyzetmegoldási alkalmatlansága miatt úgy fog erősödni a nacionalizmus. Hollandiában a napokban a harmadik lengyel boltot robbantották fel ismeretlen tettesek. És a hírekben érdekes módon szó nincs terrorizmusról, szó nincs kirekesztésről, szó nincs rasszizmusról. A jelek arra mutatnak, hogy az egyes országok többségi társadalmai egyre türelmetlenebbek a kelet-közép-európai beáramlókkal is, és ezek szerint nem csak a cigányokkal. Persze ez két ellentétes folyamat, mert a nyugati politikai eliteknek és gazdaságoknak pontosan a keleti bevándorlók jelentik a jövőt az iszlámosodás kitolásával. De ha a maguk a többségi társadalmak viszont egyre ellenségesebben fogadják a magyarokat, cseheket, románokat stb., akkor patthelyzet alakulhat ki.

És nyilván a mászkálásnak nem kedvez a világjárvány, ezt gondolom nem kell indokolnom.

Fu Szekh Li 2020.12.25. 16:53:38

@Alice from madness: Ráadásul egy csomó olyan munka van, amit már csak a másodosztályú, kelet-európaiak végeznek el, mert így is többet keresnek meg, mint idehaza. Ezeknél a bérek mindig pont addig fognak emelkedni, hogy megérje ezekért odavándorolni. Hisz bármekkora karantén is volt tavasszal, azért csak leszedték a romániai vendégmunkások a német spárgát, csak gondozták a magyar ápolók az osztrák nyugdíjasokat.

Ármándójózsi 2020.12.25. 16:56:39

Jó estét, jó szurkolást! :)
Tóljuk meg ma is, bár látom, hogy Ti már megtóltátok az OFF-ot rendesen. :D Nem tudom, hogy a globális felmelegedéről volt-e már szó itt a topicban, de az is jó téma. :DDD

De félre a tréfával és egy cseppet ON, van kedvetek megtippelni, hogy ki éri el az első 3-ig, illetve ki nyerheti meg a 36 misit a mostani helyzetben? (Csak megérzésből tippeljetek, az egyéni szimpátia most nem számít, hanem a nézők többségének feltételezett szimpátiája )

Szerintem a jelenlegi állapotban, Bálint, Robi és Virág az első 3 és Robi nyer.

Fu Szekh Li 2020.12.25. 16:57:04

@Nátha ellen bálna: És akkor ki fogja leszedni a német spárgát, a spanyol narancsot, az olasz szőlőt szerinted? Ki fogja gondozni a nyugdíjasokat, vigyázni a gyerekekre?
Mert ők nem, az biztos.

Fu Szekh Li 2020.12.25. 16:59:16

@Ármándójózsi: EKG, szerintem is, bár én Virágnak szurkolok. De addig még elég sok dolog történhet, pl kíváncsi vagyok, mit fog csinálni Gina egyedül.

Bo(a)rder Gamer 2020.12.25. 17:01:32

@Nátha ellen bálna: az Unioval kapcsolatos felvetesre full ekg. Rossz dontesi mechanizmusa, komplex intezmenyrendszere teljesen alkalmatlanna teszi a kihivasok keltette gyors reagalasra. Vagy megujul vagy pusztul.

Nátha ellen bálna 2020.12.25. 17:01:56

@Alice from madness: Az emberek nem akárhonnan akárhova fejleszthető robotok. A mai - közhely következik - felgyorsult világ úgy van berendezve, hogy ha valaki fiatalon hoz egy-két rossz döntést, annak 40 évesen már semmi esélye a következményeket kompenzálni, és a "lemaradást" egy kicsit is behozni. Persze építkezni kell, haladni előre. De ez azért nem így működik, hogy "legyen ön is milliomos".

Ármándójózsi 2020.12.25. 17:02:06

@Fu Szekh Li: Persze, azért is írtam úgy, hogy a jelenlegi helyzetben. Egy "játékos" :D kb. 10 perc alatt lenullázhatja a népszerűségét, ha olyat tesz, ami a nézők többségénél kiveri a biztosítékot, illetve ez fordítva is igaz, szépen lassan lehet felfelé is jönni, ha úgy alakul.

2020.12.25. 17:03:04

@Ármándójózsi:
Balint Robi es Virag szinten, Virag nyer.

2020.12.25. 17:05:25

@Nátha ellen bálna:
Ha jol vettem ki ugyved leszel vagy jogasz ? Amikor mar tisztesseges fizetest szerzel belole nem az eletszinvonalat kell novelni hanem befektetni a tobletet nehany evig ami utana gyarapitja magat stbstb. Siman nem vagy elkesve. Persze mindenkinel egyeni mi a cel.

2020.12.25. 17:07:45

@Nátha ellen bálna:
En hugomnal kerdeztem mennyi ugaz az itthon terjesztett angliai magyarellenessegrol es O pl nem tapasztalta soha, pedig hazhoz jaro masszor, nagyon sokfele emberrel talalkozik, echte angolokkal, tobbedik generacios bevandorlokkal, bevandorlokkal. Amit nalunk eloadtak hogy az angolok hogy unnepeltek a brexit dontest annak a fele se volt igaz.

TheLynx70 2020.12.25. 17:13:44

@Ármándójózsi: Én globálisan fagyok meg, de szerintem nem tudom ki lesz a befutó. :-) Átgondoltam, nekem nagyjából mindegy, csak Frut-t nem szeretném. Ha a rosszindulat fröcsögne, akkor cunami lenne, de rendesen.

Nátha ellen bálna 2020.12.25. 17:13:44

@Fu Szekh Li: Épp erre írtam, hogy két ellentétes folyamat. Az üzletemberek és a munkaadók várják a keletieket. Közben Hollandiában a "pórnép" 24 óra alatt három különböző városban robbantott fel lengyel boltot. Mondjuk úgy, hogy az egyszerűbb gondolkodású lakosság nem biztos, hogy ugyanúgy gondolkodik, mint egy magasabban képzett üzleti kör.

Szerinted mindig az üzleti és pénzügyi érdekek fognak győzni? A britek kilépése vajon a pénzemberek és üzleti körök akarata szerint történt? Nem. Népszavazás volt, és a brit "pórnép" kiszavazta őket az EU-ból, mint a szart. Mert az angolok többsége már a belépést sem szerette volna, és egyébként borítékolható volt, hogy ha erről egyszer népszavazás lesz, akkor Nagy-Britannia távozik az EU-ból. Hány helyen lehet még ez így?

GinaCsöcse 2020.12.25. 17:14:04

Hányos-fosós szép Kari másnapot--------- MONDANÁM, has nem változtam volna
meg rendkívül előnyömre, szóval csak röviden : Szevasztok! :)

GinaCsöcse 2020.12.25. 17:16:39

@Nátha ellen bálna: Ott se a nép volt a "fő bűnös". Néhány telibebaszott rohadt politikus csinálta az egész felhajtást a saját érdekében és ők lepődtek meg a legjobban amikor kiderült, hogy túltolták ! De az tény hogy a birka népeket be lehet hülyíteni könnyen !

TheLynx70 2020.12.25. 17:17:53

Isteni a karácsony, én már ittam egy-két vodkát, ezért pusztulhat az emberiség. :-) :-) Nyerjen....nyerjen... úgyis a többségi népezet fogja megszavazni, akik nem mi vagyunk. :-)

2020.12.25. 17:18:09

@GinaCsöcse:
:DDD
Megszallt a karacsony szelleme?

2020.12.25. 17:19:00

@GinaCsöcse:
Es teljes gozzel be is robban a temaba finoman, valasztekosan velemeny alkotva

Nátha ellen bálna 2020.12.25. 17:20:13

@Alice from madness: A brit lakosság kezdettől EU-ellenes volt, az ottani common law jogrendszerrel egyszerűen nem fér össze az uniós dirigálás. Bármikor lett volna népszavazás, a britek kiléptek volna. Egyik tanárom, kúriai bíró, évekkel a népszavazás előtt beszélt nekünk erről, hogy az ottani jogi kultúra, jogi gondolkodás mennyire nem fogadja be az uniós rendszert. És igaza lett, évekkel később jött a népszavazás, és azonnal ki is léptek. Ez ott csak idő kérdése volt.

2020.12.25. 17:20:17

@Nátha ellen bálna:
A nep nagyresze azota meg is banta allitolag.

GinaCsöcse 2020.12.25. 17:20:47

@Alice from madness: Hát lehet, mindenesetre én kimaxoltam tegnap a zabálást az tény :D
Ha már nem lehet sehova menni és a Drága Örökösök is véget ért :( , hát leettem magam a sárga földig :D

Ármándójózsi 2020.12.25. 17:20:57

@Nátha ellen bálna: Nono, a "kiszavazta, mit a szart" elég erős kijelentés a végerdmény tükrében. :) Ráadásul erősen rájátszottak a százasszög egyszerűségű, vonal gondolkodású iskolázatlan réteg érzelmeire. Nem is tudom, hogy hol láttam még ilyet. Ja nem, tudom, hogy hol...

2020.12.25. 17:21:38

@GinaCsöcse:
Szornyuseges mindket dolog

Nátha ellen bálna 2020.12.25. 17:23:08

@GinaCsöcse: Lásd Alíznak írt válaszomat. Oktatóm sokkal korábban megmondta, hogy ha lenne szavazás, akkor kilépnének. Egyszerűen nem tudták beépíteni az uniós rendszert a common law rendszerbe, a britek erre nagyon érzékenyek.

GinaCsöcse 2020.12.25. 17:24:08

@Nátha ellen bálna: Az igaz, hogy az angolok egy része (főleg a bunkó proli réteg) azt hiszi, hogy ők még valakik a világban! De már nem.... Egy rakás szar alkesz !
Éljen az egyesült szabad Írország és a független Skócia !

Fu Szekh Li 2020.12.25. 17:25:14

@Nátha ellen bálna: Megértem az érveidet. De akkor ki fogja ezeket a munkákat elvégezni?
(a németek tavasszal különrepülőket küldtek Romániába a spárgaszedőkért, a britek is keresték arra a megoldást, hogy a brexit ellenére is ki tudjanak menni Kelet-Európából leszedni a zöldségeket, nem tudom, mire jutottak)

úgymond olvasó mmkk 2020.12.25. 17:25:21

en azt hittem, hogy ittend a hogy volt online magazinon az rtl valo vilag cimu musorarol fogok magasroptu kommenteket olvasni, oszt tessek. hova keveredtem.

GinaCsöcse 2020.12.25. 17:26:52

@Alice from madness: AZt képzeld el Alice húgom, hogy idő híján 4-5 részt kihagytam a VV10-ből és most tegnap-ma kellett pótolnom felvételről !
Gyorsan egy villámkérdésem is lenne : Mercike is migráns ?

GinaCsöcse 2020.12.25. 17:28:07

@úgymond olvasó mmkk: Egyelekle Drága szívem, Karácsony Királynéja , Lélekfestőm ! :D
Szííííííjjjjjjjjjja

Nátha ellen bálna 2020.12.25. 17:28:44

@GinaCsöcse: Nem feltétlenül proliságról van szó. A szokásjogi rendszer nagyon más, mint a mienk, és ott ez nagyon mélyen gyökerezik az egész jogi kultúrájukban, hagyományaikban. Arra nem lehetett csak úgy átültetni az uniós jogot, ez rengeteg konfliktust szült a mindennapi joggyakorlatban, jogalkalmazásban.

TheLynx70 2020.12.25. 17:28:48

@Alice from madness: Mégis a brexit-re szavaztak. Ebből látszik milyen hülye tud lenni a "nép", ha megvezetik. :-) De félre az ilyentet, látom összebratyiztál GinaCsöcsével. :-) Én tényleg jól vagyok, éljen a vodka! :-)

2020.12.25. 17:29:10

@GinaCsöcse:
Hat neki se kell szoli a barna alapszinhez :)
En a karacsonyi nyekergos reszeket kihagyom, valahogy nincs ra inherenciam. De jelenleg egyebkent is eleg lapos a dolog. Kieshetne mar Ginamanda meg Frunato, hogy Balinteknelkezdjek felzabalni magukat, az elso aki onnan repulni fog az Vivibri lesz.

2020.12.25. 17:29:48

@TheLynx70:
Ja GinaCsocse regi tag, nem most indult a rajongas csak baszott jonni

GinaCsöcse 2020.12.25. 17:30:06

@Fu Szekh Li: Valami pontozásos baromkodással engednek be ezentúl népeket,
mjad aszondják nyáron, hogy "eperszedési képesség" 50 pont ( nyelvtudás 2 pont) , oszt jóvan!

úgymond olvasó mmkk 2020.12.25. 17:30:21

@GinaCsöcse: sziiiiiiiiiiiiijjja bebi :)))))))))))))))

Ármándójózsi 2020.12.25. 17:30:46

@Nátha ellen bálna: Az oktatód egy orákulum! :D
De még ha 110* le is írod, hogy "common law", akkor is nagyon kevésem múlott és nagyon meg voltak vezetve az "egyszerű emberek" azzal, hogy azt kántálták a kibaszott, mocskos szarrágó, faszfej politikusok (csak, hogy @GinaCsöcse: után én is eldobjam a vasmacskát karácsonykor) , hogy az ő pénzükből élnek jól a többi országok. Nyilván ezt el is hitték, ha már annyit mantrázták neki. Ismerős, nem?

Nátha ellen bálna 2020.12.25. 17:30:47

@TheLynx70: Még egyszer mondom: x évvel a népszavazás előtt látható volt, hogy ez ott nem fog működni.

2020.12.25. 17:30:50

@úgymond olvasó mmkk:
Ja...pedig sokkal izgalmasabb lene nyolcmilliomodjara Higienika rosszindulatarol olvasni

úgymond olvasó mmkk 2020.12.25. 17:31:11

@Nátha ellen bálna: meg se jottem, de man beszolsz. jovan, jovan, jegyeztem.

Nátha ellen bálna 2020.12.25. 17:31:49

@Ármándójózsi: már 111-szer leírtam. :) Valamiért nem reagáltok rá, úgyhogy befejeztem.

úgymond olvasó mmkk 2020.12.25. 17:32:10

@Alice from madness: higenikanak lof@szt barmelyik szabad testnyilasaba szent karacsony alkalmabol. nagyjabol. kiszabadult belolem a diplomatikus uriholgy.

2020.12.25. 17:32:55

Egyebkent megszavaztak a brexitet de a jelenleg regota ott elo meg nem allampolgar bevandorloknak el is kezdtek nyomatni h intezzek el az allampolgarsag es a sima bevandorlo kozti koztes lepest (mindig elfelejtem a nevet), hogy maradhassanak. Es gond nelkul adjak is ki oket, hugi tavaly intezte. Szoval azert arnyalodik igy a kep...

GinaCsöcse 2020.12.25. 17:32:56

@Alice from madness: "csak baszott jonni" milyen érzelmes ugyanakkor tűpontos megfogalmazása helyzetnek :D

TheLynx70 2020.12.25. 17:33:00

@Nátha ellen bálna: Még igazából nem is lépett életbe... De igazat adok neked, én is így gondolom.

2020.12.25. 17:33:43

@úgymond olvasó mmkk:
Indulatosnak tetszik lenni.
En mar annyira unom, hogy bele se allok az egeszbe

Ármándójózsi 2020.12.25. 17:35:48

@Nátha ellen bálna: Szerintem, Te egy kicsit túlbonyolítod és próbálod, szakmailag (a Te szakmád felől) megközelíteni a kérdást. Én pedig az mondom, sokkal egyszerűbb ez. Nem gondolkodott az elutasítók többsége ilyen bonyolultan. Ezek viszik a pénzünket, a kurva anyjukat, lépjünk ki aztán majd megszívják. Hogy ki szívja meg jobban, az majd a jövőben kiderül.

TheLynx70 2020.12.25. 17:35:53

@úgymond olvasó mmkk: Milyen jó ilyen diplomatikus úrihölgyet olvasni. :-D Mintha tükörbe néznék... :-)

Nátha ellen bálna 2020.12.25. 17:35:55

@Fu Szekh Li: Hát, nem tudom, hogy ki fog spárgát szedni. Én nem tervezem. :) De valószínűleg igazad lesz, és valahogy megoldják továbbra is keleti munkásokkal.

úgymond olvasó mmkk 2020.12.25. 17:36:15

@Alice from madness: nem vagyok indulatos, csak nincsen kedvem felkerdezni, beleallni senkibe, semmibe, ugyhogy mindenkivel egyetertek ketszer is, akivel nem, azzal csak egyszer. a kerdesekre a valaszom igen, nem, vagy talan :D es attol tartok, ra fogok szokni a kavera.

Spitzbaue® 2020.12.25. 17:37:05

Szasztok!
Én indítanék még egy OFF topikot, ha még nem volt: Világbéke. Szerintem, az a legfontosabb!

---

Csak rohadtra nem itt kéne megbeszélni. ;-)

úgymond olvasó mmkk 2020.12.25. 17:37:06

@GinaCsöcse: draga szivem, te meg hol jartal eddig?

GinaCsöcse 2020.12.25. 17:38:06

Melyik a Higenika ? Lemaradt a szlengről :(
Amúgy csalódtam a kis kedvencemben a Vivikében ! Azt hittem egy csendes gyilkos nagy szemekkel, szopós szájjal és jóízűen fogdosható csöcsökkel, azt kiderült, hogy valóban egy háziállat szintjén van.... ( A kutyám azért értelmesebb)

kipcsak harcos 2020.12.25. 17:38:31

@úgymond olvasó mmkk: @úgymond olvasó mmkk: Vót kitől tanulnunk az offolást!
Ezt megkaptad

2020.12.25. 17:38:45

@Nátha ellen bálna:
Akkor most inkabb avassal be milyen volt a film?
En meg mindig a Mindig is ejjel lesz-t olvasom, kicsit langyos de vannak benne meglepo fordulatok.

úgymond olvasó mmkk 2020.12.25. 17:38:59

@Niemandhäuser: szoktak mondani a romantikus lanyok, hogy szerelem nelkul nem lehet elni. erre szoktam mondani en, hogy szerintem meg levego nelkul nem lehet elni. ugyanezt gondolom a vilagbekerol, szep, szep, de inkabb legyen levego.

Ármándójózsi 2020.12.25. 17:40:00

@Alice from madness: Te mikor érsz rá olvasni, álladóan itt vagy. :P

2020.12.25. 17:40:06

@GinaCsöcse:
Viszont keszsegesnek tunik

úgymond olvasó mmkk 2020.12.25. 17:40:16

@kipcsak harcos: te se tanultad meg, hogy ne csiklandozd az alvo sarkanyt?

GinaCsöcse 2020.12.25. 17:40:59

@úgymond olvasó mmkk: Jajneiskérdezd! Dógoztam látástól vakulásig, esténként meg egyszerre
kellett néznem a Konyhafőnököt mega Örökösöket és a VV-is ! Aztán ide meg nemj utottam el...

És most viharosan pótolásban vagyok

2020.12.25. 17:41:04

@Ármándójózsi:
Cocococo. Azert multkor is sikerult a 256 oldalas konyvet igy is elolvasni egy nap alatt :P

úgymond olvasó mmkk 2020.12.25. 17:41:52

@GinaCsöcse: en meg egy csondes sarokban sirtam, hogy sehol sem vagy :)

Nátha ellen bálna 2020.12.25. 17:42:05

@Ármándójózsi: Na igen, ez is abszolút benne volt! Egyébként pont ezzel kezdtem az egész beszélgetést, hogy sokan nem akarnak már Európai Egyesült Államokat, és sok helyen várhatóan erősödni fog a nacionalizmus. A common law-t (112) már utána írtam. :) Az is biztos, hogy az EU is tesz ezért, mert bármilyen krízis van, akár járvány, akár gazdasági válság, akár a 2015-ös migrációs hullám, mindig borzasztó lassan és töketlenkedve reagál. A britek kilépése pedig hosszú távon talán el is döntötte az Unió sorsát.

2020.12.25. 17:42:20

@Niemandhäuser:
Uj ofi nincs az eddigiek meg sztem ki lettek beszelve. De tegyel bele erofeszitest es hozd vissza ONtopicra a dolgot :)

Qqts 2020.12.25. 17:43:05

Ejj csibeszek beinduktatok rendesen. Covid, Brexit, Higenika. Van itt minden

2020.12.25. 17:44:44

@Qqts:
Es zenet sztem vagy ket napja meg sem osztottam. De az ofit ma is kihagyom

kipcsak harcos 2020.12.25. 17:44:46

@úgymond olvasó mmkk: mit nekem egy sárkány? én az oroszlántól se félek :D

GinaCsöcse 2020.12.25. 17:45:05

@Alice from madness: Jah a Fru.. hát lehet hogy elfelejtettem, én se leszek fiatalabb...
Egyébként elkezdtem bírni a Fru-t...
Úgy tudja osztani meg orránál fogva vezetni ez a z agresszív dagadt cigót, hogy öröm nézni :)
És a szart is kavarja rendesen.... kapácból hogy bepörgette a héliumos kis asztalost :D

Sajnos a luka legyőzte Őt itt a minap, ahogy látom.... ( A pinije, ahogy Vivi szokta mondani :D)

Qqts 2020.12.25. 17:45:27

@GinaCsöcse: Higenika nevvel VV Fru van femjelezve

Qqts 2020.12.25. 17:46:44

@Alice from madness: en kicsit ellogtam a hv olvasast. Ket napja orias tarsaspartikon veszek reszt

GinaCsöcse 2020.12.25. 17:47:34

@úgymond olvasó mmkk: Egyelek le Drága Virágom, nyalom a szemed Fénylő Bogarát !
De kedves vagy mindig ....
Igyekszek majd lenni mindenki nagy nagy örömére : ( és a sajátomra! )

Nátha ellen bálna 2020.12.25. 17:47:45

@Alice from madness: Legyen igazad! Gyerek nélkül nagyjából mindegy lesz úgyis, senki sem fog segíteni, amikor mán vén tata leszek. :)

GinaCsöcse 2020.12.25. 17:48:23

@Qqts: TARSASPARTIkon ? Ereszcsatorna is van a közelben ?

GinaCsöcse 2020.12.25. 17:49:48

@Nátha ellen bálna: Még mindig jobb, mintha az unokád ver agyon a pasijával karöltve, hogy megvehesse a napi adagját ! ( ez kicsit karácsonyos volt :D)

kipcsak harcos 2020.12.25. 17:49:49

@úgymond olvasó mmkk: nem, csak felébreszteni kockázatos :)

úgymond olvasó mmkk 2020.12.25. 17:50:29

@GinaCsöcse: azért a szemüvegemet ne nyald össze, ha lehet, az nem nyállal tisztul :P

Ármándójózsi 2020.12.25. 17:51:15

@Qqts: Én meg küldözgettem ugye Neked mindenfélét, de Te orgiázol... Szép...
Nem tisztelsz meg. Úgyhogy megyek is, kénytelen leszek én megtisztelni magam... :(

GinaCsöcse 2020.12.25. 17:52:19

@Ármándójózsi: EZ a mondat nekem kicsit olyan Dani-s volt :)

Ármándójózsi 2020.12.25. 17:54:02

@GinaCsöcse: Van benne valami... @Qqts: olyan kislány még, próbálom irányítani, segíteni Neki, de látod...

2020.12.25. 17:54:28

@GinaCsöcse:
Na, akkor rad vartam mert en itt a kozneppel szemben elveztem a musorat de nem aratott sikert a nezopontom

GinaCsöcse 2020.12.25. 17:55:21

Szerintetek ki megy vissza ? A manda vagy a Merci ?

Ármándójózsi 2020.12.25. 17:55:35

@Alice from madness: Nyugodtam mond ki, hogy utálunk is érte! :D

Fu Szekh Li 2020.12.25. 17:56:01

@Nátha ellen bálna: ha a legszigorúbb karanténnál is megoldották, hogy illatos legyen a germán vizelet. :D
Ja és drága Alíz ennyit a zemberek tudatosságáról.

Na de egy kis karácsonyi zene:
www.facebook.com/samanthafishmusic/videos/387499619218850/

2020.12.25. 17:56:46

@GinaCsöcse:
Merci, igy majd lathatod Gina ajvekolasat :)

Ármándójózsi 2020.12.25. 17:57:10

@GinaCsöcse: Merdzsó ez nem kérdés. Nyugodtam ugorhatunk a következő kiválasztásra. :)

GinaCsöcse 2020.12.25. 17:57:14

@Alice from madness: Nem azt mondom, hogy a világ legszimpatikusabb nőtípusa és hogy rá várok 110 éve, DE nagyon jót tesz a játéknak a benn léte és nehogy kiessen az 5-nél előbb !
Szerintem...

úgymond olvasó mmkk 2020.12.25. 17:57:31

@kipcsak harcos: ha nem vigyázol, elkezdem a társaság kedvenc karácsonyi dalát énekelni..

2020.12.25. 17:59:38

@GinaCsöcse:
Ekg.
Ja nem szimpi es en megennem reggelire a taktikai kepessegeit, viszont tudja miert ment be es ennek megfeleloen helyezkedik. Nekem meg ez tok belefer bar en taktikailag se engednem Renato nyelvet, kezet es egyeb testreszeit a kozelembe. De ha Higinek tobb esze lenne neki se kellett volna basznia, dehat szereti fejjel torni a falat.

2020.12.25. 18:00:53

@Alice from madness:
Marmint magat ezt az embertipust nem birom, mert tobbsegeben az ilyen csajokkal akkoris meggyulik a bajom ha eppen nem akarom....
De maga a benti viselkedese nalam teljesen ok.

2020.12.25. 18:02:26

@Ármándójózsi:
Higienikat valasztjak, Vivi a kihivott es fogalmam nincs melyik megy vissza, en szeretnem, ha Vivi, hogy utana az oribarijai aldozzak be elsokent.

GinaCsöcse 2020.12.25. 18:03:09

@Alice from madness: EKG és EKG (mert kettőben írtad:)

kipcsak harcos 2020.12.25. 18:03:14

@úgymond olvasó mmkk: nyugodtan :) Most kezdődött az egyetlen RTL-es műsor, ami ebben az (karácsonyi) időszakban nézhető :D

úgymond olvasó mmkk 2020.12.25. 18:04:50

ha esetleg elkezdek itt írásban énekelni, az @kipcsak harcos: hibája lesz, csak mondom.

GinaCsöcse 2020.12.25. 18:05:30

@Ármándójózsi: AZ nagyon ciki, ha én Amandát küldeném vissza ?
Nem azért, mert imádom, csak hogy szívjon a Moh!

GinaCsöcse 2020.12.25. 18:06:08

@úgymond olvasó mmkk: Írásban nagyon hamisan énekelsz ?

úgymond olvasó mmkk 2020.12.25. 18:07:13

@GinaCsöcse: miattad képes lennék írásban hibátlanul énekelni!

GinaCsöcse 2020.12.25. 18:07:29

Egy másik kérdés ( csak hogy ON-ban maradjunk) : KI MIT szól a Győzike váltótársához ?

GinaCsöcse 2020.12.25. 18:08:14

@úgymond olvasó mmkk: Úgy meghatódtam megint.... Ide nedvedztem a klaviatúrára !

GinaCsöcse 2020.12.25. 18:08:39

@GinaCsöcse: Mármint a szememből kifolyólag !

kipcsak harcos 2020.12.25. 18:08:50

@úgymond olvasó mmkk: miután már egyszerre három felé figyelek, engedélyezem

úgymond olvasó mmkk 2020.12.25. 18:10:00

@GinaCsöcse: mennyit finomodtál megint, gyajjj! lelkem húrjait pengeted!

GinaCsöcse 2020.12.25. 18:11:53

"FELÉBRESZTETTÉK A KÓMÁBÓL A MEGKÉSELT RENDŐRT, ELSŐ KÉRDÉSE AZ VOLT, MIKOR MEHET DOLGOZNI"
Én azt kérdeztem volna : kinyírtátok a gecit ?
Majd : Mennyi a jutalom ?
Igaz nem is vagyok 26 és nem is vagyok rendőr...

Nátha ellen bálna 2020.12.25. 18:13:43

@Alice from madness: Lehülyéz. :) Miért? Ha nem lesz sem nyugdíj, sem más rendszer, ami gondoskodik az idősekről, ha állandó fosztogatások lesznek, ha jóformán az alapvető állami intézményeket sem tudja majd működtetni a költségvetés, akkor az ember csak az utódaira számíthat. Százötven éve természetes volt, hogy együtt élt három generáció, ez szerves része volt a túlélésnek. Most ugyanebbe az irányba tartunk, amikor erre szükség lenne. Csak ma már egyre kevésbé vállalják ezt az emberek (én sem), viszont ez később csúnyán visszaüthet rájuk.

GinaCsöcse 2020.12.25. 18:14:08

@úgymond olvasó mmkk: Annyira jól esik, hogy észreveszed a finomodásomat...
Kari miatt még egy lapáttal rátoltam ! Köszönöm hogy figyelsz rám!

úgymond olvasó mmkk 2020.12.25. 18:15:29

@GinaCsöcse: elég régóta tart a kapcsolatunk ahhoz, hogy ilyet észrevegyek :D

GinaCsöcse 2020.12.25. 18:16:09

@Alice from madness: Szerintem jobb mint Győzike! Mintha úgy leszarná az egészet... ami tetszik nekem :)
Viszont az Ancsával nagyon elégedett vagyok és esküszöm jól is néz ki a feje !
Peti meg ugyanaz , mint mindig....

TheLynx70 2020.12.25. 18:17:44

@GinaCsöcse: :-D :-D Most nagyon röhögök! :-D Elnézést! :-D

GinaCsöcse 2020.12.25. 18:17:59

@úgymond olvasó mmkk: Közben olvasom az Indexet és ezt olvastam:
"Brutális fasz lesz vasárnap" , azt hittem elírták....

De NEM ! Én olvastam félre :D

2020.12.25. 18:18:07

@Nátha ellen bálna:
Ongondoskodas :)
Amit gyerekre koltened tedd felre es nem szamit lesz e gyereked, unokad.

GinaCsöcse 2020.12.25. 18:18:53

@TheLynx70: Pontosan min kegyeskedsz vidámkodni ?

GinaCsöcse 2020.12.25. 18:20:17

@Alice from madness: De hát akkor kihalunk, ha mindenki ezt mondja ! Én azt hallottam, hogy nem is minden gyerekből lesz hálátlan szemét szarkupac !

úgymond olvasó mmkk 2020.12.25. 18:21:32

@GinaCsöcse: éhes disznó makkal álmodik :DDDD

Gia 2020.12.25. 18:22:35

@GinaCsöcse: Győzike váltótársát meg lehet szokni.Csak jobb ha nem fogja össze a haját,mert akkor úgy néznek ki a fülei,mintha a maszkhordás maradandó károsodást okozott volna bennük. :-) Már én is nézegetem a tükörben,hogy nem áll-e el a fülem. :-D

úgymond olvasó mmkk 2020.12.25. 18:22:45

@Alice from madness: erre ekg. gyereket nem azért kell csinálni, hogy majd legyen, aki tángál öregkorodban. erre ma már nem lehet számítani.

2020.12.25. 18:23:50

@Gia:
Nekem tetszik amikor cuki mano fuleim vannak a maszktol

GinaCsöcse 2020.12.25. 18:24:28

@úgymond olvasó mmkk: EZ jó válasz volt :D Mindazonáltal én pasi vagyok...

Gia 2020.12.25. 18:25:26

Ma nem lesz hv,ugye?Nem csodálom.A tegnapi adás nagyon uncsi volt.Remélem ma már történik valami érdekes.

GinaCsöcse 2020.12.25. 18:25:41

@Gia: Most hogy mondod, tényleg egy kicsit olyan bohókás manó szerű a kiscsaj ! :)

2020.12.25. 18:25:41

@GinaCsöcse:
Hat...ajanlom Robit :)

GinaCsöcse 2020.12.25. 18:26:25

@Gia: Remélem ma már nem csurog a nyál majd, hanem fröcsög !

úgymond olvasó mmkk 2020.12.25. 18:26:50

@GinaCsöcse: tudom, hogy pasi vagy, de mostanság már ki tudja, mire vágyik titokban felebarátja..

2020.12.25. 18:27:38

@GinaCsöcse:
Es remelem ami frocsog az ver lesz es nem nyal

Gia 2020.12.25. 18:29:22

@Alice from madness: Fru megvadul és megharap valakit. :-)

TheLynx70 2020.12.25. 18:30:08

@Nátha ellen bálna: Nem ismerlek, de úgy gondolom megvan a magad elmélete az apokalipszisről. Sajnos igazat adok abban, hogy így vagy úgy, de be fog következni.

Gia 2020.12.25. 18:32:10

@úgymond olvasó mmkk: Attól nem fog folyni a vér. :-)

TheLynx70 2020.12.25. 18:32:14

@GinaCsöcse: " Még mindig jobb, mintha az unokád ver agyon a pasijával karöltve, hogy megvehesse a napi adagját ! ( ez kicsit karácsonyos volt :D)"

2020.12.25. 18:36:35

@Gia:
Vagy Robi vadul meg.

TheLynx70 2020.12.25. 18:37:06

Egyébként én még visszanézésben vagyok. Frunak olyan a szemöldöke, mintha alkoholos filccel rajzolták volna.

kawazu 2020.12.25. 18:38:36

@Ármándójózsi: Szia
Nagyreszt igazad van
Konkretan hazudtak a kampany soran hogy mennyivel jobb lesz Eu nelkul az egeszsegugy (a szent tehen) kapja azokat a penzeket amiket kifizetnek az Eu nak.A szavazas utan Farage es Boris letagadta hogy ilyet mondtak :D :D :D "Lesz munkatok"Jah az amit mi csinalunk Volt is panik hogy senki nem jon epret szedni stb.Mentek is a repcsik Romaniaba.Valamint az ismeroseim ok nincsenek sokan de nem mentek el szavazni mert nem hittek el hogy megtortenhet a kilepes elfogadasa.Azt mondtak ooo nehany hulye csak szerepelni akar.Nagyon mergesek voltak kesobb magukra hogy nem vettek komolyan.De ez csak London
mas regiokban mi volt nem tudom.
Boldog Karit!

2020.12.25. 18:39:09

@TheLynx70:
Mert mindegyik csaj nyomorult bent es keptelenek rendesen hasznalni a szemoldokfestesre alkalmas eszkozoket. Ugyanez igaz az osszes tobbire is.
Es megfelelo ruzst se kepesek valasztani.

2020.12.25. 18:40:34

@kawazu:
Na ez osszahngban van azzal amit nekem is kozvetit kintrol hugi.
Amikor itthon Angliarol van hir mindig egyeztetek vele es kiderul h Londonbol tok mas a kep mint amit a magyar sajto fest

kawazu 2020.12.25. 18:43:17

@Alice from madness: Abszolute igaza van hugodnak! Amit pl Akos eloadott az vmi undorito volt.Az a kis nyomorult nagyon felhuzott.

Nátha ellen bálna 2020.12.25. 18:47:22

@úgymond olvasó mmkk: Nem úgy értettem, hogy "azért kell csinálni". Fordítva: felvázoltam egy lehetséges jövőképet, és jeleztem, hogy aki egyébként nem vállalt gyereket, az mire számíthat majd akkor. Nyilván senki sem azért vállal gyereket, hogy 2050-ben legyen aki segítsen neki.

2020.12.25. 18:48:19

@kawazu:
Nem igy ertettem, hanem pl itthon a Beexit szavazas utan olyan cikkek voltak hogy abuzalva lettek kint azonnal a bevandorlok, orszagszerte hangosan unnepeltek az utcakon az angolok stb.Rakerdeztem hugomnal mert aggodtam erte o meg kozolte hogy nope. (Pedig munkajabol kifolyolag meg termeszetebol fakadolag is ezerfele jar Londonon belul) Akkor voltak olyan cikkek hogy hatalmas a panik a brexit miatt az orszagban kb olyan kepet festettek mintha az emberek feltett kezzel.orditva rohangalnanak. Erre is mondta hogy nope. Van egy kis bizonytalansagerzes h mi lesz de ennyi.

2020.12.25. 18:49:23

@Nátha ellen bálna:
De ez meg mindig butasag, mert ha gondoskodsz magadrol akkor nem szorulsz az allami ellatasra es a gyerek gondoskodasara.

Nátha ellen bálna 2020.12.25. 18:52:47

@Alice from madness: Majdnem 10 évig dolgoztam idős otthonban. Abban az állapotban már nem azon múlnak a dolgok, hogy mennyi pénzt tettél félre.Rengeteg dolog van, amit a korodból kifolyólag nem tudsz már ellátni, és ha ebben teljesen egyedül vagy, az horror.

kawazu 2020.12.25. 18:53:33

Am egy sorozat ami orokzold :D :D :D Akit erdekel a politika.

www.youtube.com/watch?v=cTnBYVHFjIE

www.youtube.com/watch?v=7hsNfNM0SvE&list=PLYcxOaPYdd5f4CI-IT2yWU2SQE13267Iv

Magyar szinkronnal is zsenialis

Qqts 2020.12.25. 18:54:13

@GinaCsöcse: neeeem ooooolyaaaan. Nem ereszes. Tablajatek

Qqts 2020.12.25. 18:56:17

@Ármándójózsi: ❤️ Hogyan tudnek barki massal kolcsonosen tisztelegni, amikor itt vagy nekem te ❤️

Nem mentem en felre tisztelegni :))

2020.12.25. 19:00:25

@Nátha ellen bálna:
Nem minden egyedulelo idos kerul ilyen allapotba idos korara. Dednagymamam is a sajat hazaban elt 85 eves koraig es ellatta magat egyedul. Mindegy ez egy eleg komplex kerdes, de en vilag eletemben ugy lattam h az a biztos ha magadra alapozol es nem arra, hogy majd masok segitenek.

Gia 2020.12.25. 19:06:53

@TheLynx70: Frunak azért volt olyan a szemöldöke,mert befestette tartós festékkel.X ideig rajta kell hagyni.Olyan,mint a hajfesték.Mindenesetre én nem mutatkoznék így a tv-ben,sem arcmaszkkal.

Gia 2020.12.25. 19:08:25

@Alice from madness: Hát Gábor után itt lenne az ideje,hogy megvaduljon már más is.Csak ne Gina legyen az..

2020.12.25. 19:09:01

@Gia:
En siman, pont kit erdekel ki mit gondol. Instan is van rolam arcmaszkos kep

2020.12.25. 19:09:27

@Gia:
Robitol nagyot szolna. Vagy Vivitol.

úgymond olvasó mmkk 2020.12.25. 19:10:34

@Alice from madness: én meg szoktam feltenni a facebookra olyan képeket, amiken nincs rajtam még a mindennapi minimál sminkem sem. a tinijányok szerint ez a nyolcadik főbűn :))))

2020.12.25. 19:14:05

@úgymond olvasó mmkk:
Ja a sminknelkullel tele van nekem is

Qqts 2020.12.25. 19:14:15

@úgymond olvasó mmkk: nekem is millio es egy olyan kep vagy video van feltoltve/megjelolve, amin gazul nezek ki. Mert leszarom

2020.12.25. 19:14:31

@úgymond olvasó mmkk:
De orulok, hogy mas is van igy vele mint en :)

Nátha ellen bálna 2020.12.25. 19:15:43

@Alice from madness: Igen, az otthonban is teljesen vegyes volt a szórás. Volt, aki fizikailag robbant le, volt, aki szellemileg, és voltak nagyon toppon levő lakók is. Az én dédnagymamám is majdnem 100 évet élt, de meg nem mondtad volna Róla, hogy annyi idős.

Csak arra próbáltam utalni, hogy a nagy átlagnak egyedül valószínűleg nehezebb lesz pár évtized múlva, mint ha nem lenne egyedül. Igazából nem értem, hogy ezzel miért mondtam butaságot, vagy miért kellene feladni a beszélgetést. Huszonéves koromig ismerhettem a dédnagymamámat, egy házban éltünk. Huszonéves koromig ismerhettem mind a négy nagyszülőmet. Folyamatos, közeli kapcsolatot tartottunk mindegyikükkel. Biztos vagyok benne, hogy család nélkül nehezebb lett volna Nekik. És persze nekünk is nélkülük.

Qqts 2020.12.25. 19:22:56

@Gia: Ginanak folyamatosan vannak kitoresei, nala nem fogunk latni akkora vadulast, mint Gabornal lattunk. O folyamatosan ventillal

úgymond olvasó mmkk 2020.12.25. 19:23:30

@Qqts: @Alice from madness: kifejezetten szeretek facebookon polgárpukkasztani :)))

Gia 2020.12.25. 19:26:06

@Qqts: Gina kitörései pont olyan uncsik,mint a tegnapi adás volt. :-/

2020.12.25. 19:31:04

@Nátha ellen bálna:
Felreertesz en nem adtam fel mert nem gyozkodjuk egymast hanem velemenyeket mondunk :)
Nyilvan van akinek nehezebb egyedul, van akinek nem. Gondolom beallitottsag es vilaglatas kerdese a solog. En az egyik dedmamat ismertem es mind a 4 nagydzulomet szinten 20on eves koromig, 4ukbol egyikkel (nem nehez a hattersztorimat ismerve kitalalni amugy :D) nagyon szoros a kapcsolatom, kettejuk nem el, a maradek uj csaladot valasztott maganak igy nincs kapcsolat.
De nagymamam azon kivul h most a covid megviselte pl kb otthon sincs mert allandoan nyuggerklub ( kirandulas szinhaz muzeum etc) ha nem ez es otthon van akkor a kertben molyol, megcsinal mindent.
Es igen tudok olyan hasonlo koruakrol is aki a gyereke nelkul a mentot se hivja ki...

2020.12.25. 19:32:09

@Nátha ellen bálna:
Ja es igen a kulcsszo a nagy atlag, mert en hajlamos vagyok elfelejteni hogy a nagy atlag gondolkodasa es viselkedesmintja nagy atlagban nem fedi az enyemet.

2020.12.25. 19:33:25

@úgymond olvasó mmkk:
Helyes helyes. En meg veletlenul se tennek ilyet :)

hereverő heverő 2020.12.25. 19:39:32

Lóestét mindenkinek, legmélyebb tiszteletem a hölgyeknek, parola az uraknak

Bo(a)rder Gamer 2020.12.25. 19:49:23

@hereverő heverő: Maximális tisztelet viszont! Végre én is visszaértem, hogy valami hasznossága is legyen a napnak!

úgymond olvasó mmkk 2020.12.25. 19:51:14

@Qqts: a polgárpukkasztásaim után mindig megcsappan az ismerőseim száma, ki érti ezt?

Nátha ellen bálna 2020.12.25. 19:51:50

@Alice from madness: Úgymond Offoló adta fel. :) A nagy átlagot nem a gondolkodásra és viselkedésmintára értettem, hanem a fizikai és/vagy mentális leépülésre. Az sajnos nem válogat, mindegy, hogy kinek milyen a gondolkodása és az attitűdje.

Persze sokat lehet tenni a leépülés ellen, mind fizikai, mind szellemi fronton. Az otthonban is például azok a lakók, akik rendszeresen olvastak, beszélgettek, néztek ismeretterjesztő műsorokat, nekik láthatóan frissebb volt az agyuk, és sokkal jobb állapotban voltak szellemileg.

Nátha ellen bálna 2020.12.25. 19:52:56

Egyébként nekem sincs fenn sminkelt képem a facebookon.

2020.12.25. 19:53:50

@Nátha ellen bálna:
Hat errol beszelek. Hogy igen a leepules nem valogat de azert nem torvenyszeru, hogy mindenki leepul 80-90 eves korara. Te is egy szuk metszetet lattal, azoknak a metszetet akik otthonban toltik az utolso akarhany eveiket akarmilyen okbol.

úgymond olvasó mmkk 2020.12.25. 19:54:13

@Nátha ellen bálna: megfogadtam, hogy nem köpöm ki mindig mindenre a véleményemet :)

2020.12.25. 19:54:23

@Nátha ellen bálna:
Pedig erdekes lenne :)
Facebookon nekem sincs mert nem hasznalom

Nátha ellen bálna 2020.12.25. 19:56:11

@úgymond olvasó mmkk: Még nincs is szilveszter, és már újévi fogadalmat tettél?

úgymond olvasó mmkk 2020.12.25. 19:56:24

@Alice from madness: a bundáskenyér után fogadtam meg, hogy befogom a bécsi kapu méretű pofámat :D

Bo(a)rder Gamer 2020.12.25. 19:58:10

@Qqts: @Alice from madness: @úgymond olvasó mmkk: Segítsetek már nekem megérteni, milyen célzattal instáztok? Nyilván látok egy kört, akinél ez valid, üzlet stb, de inkább az érdekelne, hogy ti miért nyomatjátok ezt a platformot? Félre ne értsetek, egyáltalán nem ítélem el, csak nem értem.

úgymond olvasó mmkk 2020.12.25. 19:58:55

@Nátha ellen bálna: az újévi fogadalmam minden évben ugyanaz: enyhén becsípett állapotban nem fogadok meg semmit, mert annak nem lesz jó vége :)

Bo(a)rder Gamer 2020.12.25. 20:05:55

@Alice from madness: A böngészést azt értem és megértem, mert érdekes tartalmakat is találhat az ember, inkább az upload érdekelt.

hereverő heverő 2020.12.25. 20:06:00

@Alice from madness: mint a fotozás és vizuális kultura iránt érdeklődő és meglehetősen fogékony ember mondhatom, hogy az insta lófasz és esti fény. Vagy még az se.

hereverő heverő 2020.12.25. 20:08:01

@Bo(a)rder Gamer: szvsz vagy üzlet (divatosan influenszerkedés) vagy exhibicionizmus. Más okot nem látok.

Bo(a)rder Gamer 2020.12.25. 20:09:56

@hereverő heverő: Igen, ezt a részét teljesen megértem, mert ott megvan motiváció. De az emberek többsége nem így használja, vagy lehet hogy így akarja használni, nem tudom, ezért is kérdeztem.

Nátha ellen bálna 2020.12.25. 20:10:35

@Alice from madness: Amúgy a filmről meg leírtam a véleményemet hajnalok hajnalán, csak kitörölte a blogmotor. Napközben bezzeg nem szívózik, csak amíg alszom, akkor törölget. Annyi, hogy érdekesnek találtam, volt benne pár logikátlan jelenet, de azért elgondolkodtatott. Azon gondolkodtam el, hogy egy filmbeli komplex helyzetet mégis hogyan oldana meg az emberiség, ha a koronavírussal is ennyit töketlenkedik a világ.

A világon nincs olyan ember, aki átélt volna már világjárványt. (Vagy talán páran lehetnek, akik kisgyerekként esetleg már éltek a spanyolnátha idején.) Vagyis eddig nem tudtuk, hogy hogyan reagálna rá az emberiség. Hát most látjuk... Úgyhogy a covid szerintem átértékelte a zombifilmeket. Zombik, basszus... Azt se tudják sokan megoldani, ha ideiglenesen bezár az óvoda, iskola. Úgyhogy ezennel bejelentem, hogy nekem mostantól fogva erős kétségeim vannak a zombifilmek irányában. Szerintem az emberek a zombikkal nekiállnának szelfizni, vagy nem tudom.

Nátha ellen bálna 2020.12.25. 20:11:07

@úgymond olvasó mmkk: Azt hittem, az lesz a fogadalmad, hogy nem offolsz annyit. :P

GinaCsöcse 2020.12.25. 20:14:00

NA jóestét ujra itt vok !
Látom megint off topic van ! Mondjuk ki a faszt is érdekel a VV10 :D

úgymond olvasó mmkk 2020.12.25. 20:14:43

@Nátha ellen bálna: volt egy gyermekbénulás járvány is valamikor a 60-es években, a mama szokta mindig mesélni

hereverő heverő 2020.12.25. 20:15:48

@Bo(a)rder Gamer: értelek és akkor én is értetlenül állok a dolog előtt. De több dolog is van a világban amit nem értek és nem is nők :)

Bo(a)rder Gamer 2020.12.25. 20:18:09

@hereverő heverő: és hidd el, egyre csak több lesz. :)

Nátha ellen bálna 2020.12.25. 20:18:44

@úgymond olvasó mmkk: Ja nézem a Wikipédián, hogy 1952-ben az volt az USA addigi legnagyobb járványa, 57 ezer eset, 3 ezer halálos áldozat. De az nem világjárvány volt.

Qqts 2020.12.25. 20:25:01

@Bo(a)rder Gamer: nagyon minimalisan hasznalom az instat. Egyreszt nem vagyok hajlando megtanulni a kezeleset. Masreszt nagyjabol ugyanaz, mint a facebook. En a face-t hasznalom javareszt.

úgymond olvasó mmkk 2020.12.25. 20:25:40

@Nátha ellen bálna: mea culpa, mea maxima culpa, entschuldigung, hogy világjárványnak mertem nevezni egy ilyen kis semmiséget :)

Qqts 2020.12.25. 20:26:12

@úgymond olvasó mmkk: en pont a polgarpukkasztasodert szeretlek. Leszel a facebook cimbim?

Kiégett Hobbynyúl 2020.12.26. 11:19:50

@Hannibal Gabter: Szia! Örülök, hogy jobban vagy, és átvészelted ezt a cart. :-)))
süti beállítások módosítása