Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Odaát 4x06 - Sárgaláz

2019. május 31. 11:00 - Szencsike

Dean menekül, és ha ő menekül az igazán rossz jel mindenkinek. A nagy rohanásban felborít egy hajléktalant és így az üldözője, egy morgós kutya utoléri őt. Dean drámai hangon kéri a hajléktalant, hogy menjen ő is minél messzebbre, mert a kutya meg fogja őt is ölni. A kutya egy apró, cuki yorkie. Nem, nem démoni véryorkie, hanem a kis táskába beférő ölpatkány, apró kis hajcsattal. Már megint mi történt veletek fiúk...

1.png

A felirat szerint a coloradoi Rock Ridge-ben járunk, a Yorkie-gate előtt 43 órával. Tyler és Perry ügynök a halottasházban járnak, egy 44 éves férfi, Frank O'Brian, aki túl van már maratonfutásokon is, váratlanul meghalt szívrohamban. A jó doktor értetlenkedik, hogy mit izgatja az ügy az FBI-t, de a pasas már a 3. halott az elmúlt pár napban, aki tök egészségesen váratlanul feldobta a talpát. A tesók a boncolási jegyzőkönyvet kérik, de az nincs, minek, ha egy egyszerű szívroham érte a pasast. Mert csak, a dokinak muszáj lesz dolgoznia, ha nem akarja felmérgesíteni az ügynököket. Neki is áll a feltárásnak, a tesók ott állnak mellette, Sammy észreveszi a horzsolásokat a halott kezén, aki nagyon csúnyán összezúzta magát, mikor elérte őt a szomorú végzete, a gyűrűsujján jegygyűrű körvonalát lehet felfedezni. A doki észreveszi, hogy a szív szinte teljesen egészséges, nincsenek meg a szívroham szokásos jelei. Ki is veszi a szívet, Dean majdnem elhányja magát, mikor a kezébe nyomja. Sammy leplezetlenül vigyorog, majd Dean is röhöghet, a doki egy nyisszantása után alaposan telifröcsköli epével Sammy csinos pofiját.

2.png

A tesók a rendőrségen várakoznak, az ügyeletes tiszt aranyosan mosolyog rájuk, de a várakozás így is uncsi. A seriff kijön az irodájából, és ekkor veszi észre az ügynököket, le is cseszi szegény butuska kollégáját, hogy a szövetségieket nem szabad megváratni. Szegény srác is csak parancsot teljesített, a főnöke nem akarta, hogy bárki zavarja. Mindegy, a tesók bejutottak Al Britton seriff irodájába, aki egy tisztaságmániás alak, az irodába csak cipő nélkül szabad bemenni, és miután kezet fogott a srácokkal, kézfertőtlenítővel gyorsan kezet mos. A kis közjáték után a tesók rákérdeznek a halottra, a seriff ismerte őt, jó barátok voltak, igazi kakasok! Dean már megint rosszkor röhög, a kakas a softball csapatra utal, ahol a seriff és Frank együtt játszottak. Frank a halála előtti időszakban mintha félt volna valamitől, nem vette fel a telefonját se, ki se mozdult a házból. A seriff kiküldte a kollégáját, hogy ellenőrizze le Franket, és így fedezték fel a halálát. A seriff köhögni kezd, újból jöhet a kézmosás, és aggódik, hogy miért is érdeklődik egy szívroham után az FBI. Rutin, csak egy egyszerű szívroham, Dean gyorsan ejti a témát.

3.png

A fenét szívroham, a tesók biztosra veszik, hogy nem lehet véletlen, mindhárom halottat halálra rémítette valami. Sajnos a mi rémítheti halálra az embereket lista hosszabb, mint a mi nem, fárasztó kutatás lesz ez is. Az utcán közben egy csapat tini srác röhögcsél, Dean javasolja, hogy menjenek át az utca másik oldalára, Sammy nem is érti, mi van a tesójával. A tesók Markhoz mentek, Frank szomszédjához, ő látta utoljára. Mark egy középkorú alak, akinek van több nagyobb kígyója, krokodilja és számos egyéb hüllője, Dean meg azon töri a fejét, hogy menekülhetne ki a lakásból, fura... Mark elmondása szerint Frank gyakorlatilag mindentől félt az utolsó napjaiban, még a legapróbb dolgoktól is. Deant egyre jobban idegesítik Mark állatai, de kiderül Frankről, hogy régen igazi bunkó volt, még Markot is sokat piszkálta, de egy időben egész rendes volt vele. Ez leginkább a feleségének, Jessie-nek köszönhető, egnevelte a férfit, igaz, ő már nagyon régen meghalt. Dean nem tud figyelni, a Mark ölében pihenő kígyó köti le a figyelmét, de a Donnynak nevezett állatka barátságos, a másik viszont, az albínó piton, ami Dean ölébe csúszik, na, attól félni kell...

4.png

Este, Dean az Impalában olvasgatja neten a híreket, mikor váratlanul  Sammy visszatért, Dean kissé megijed, fura nem? Dean kiderítette, hogy Frank felesége mániás depressziós volt, és öngyilkos lett, három városkával arrébb, egy motelban ölte meg magát, Frank alibije bombabiztos, dolgozott a nő halála időpontjában. Sammy Frank lakását vizsgálta meg, teljesen tiszta, semmi nem utal szellemekre, boszorkányokra vagy épp démonokra, de akkor mi lehet ez? Elindulnak, ám Dean nagyon öregurasan vezet, betartja a sebességkorlátozást, ilyen se volt még, sőt, a moteljük egy kereszteződés mellett van, Dean inkább kerül, de nem vág keresztül az úton. Sammy zsebében bekapcsolt az EMF-mérő és nagyon határozottan jelez, mikor Dean felé mutat, egy szellem rátapadt! Másnap reggel Sammy Bobbyval telefonál, a jó barát feladata lesz, hogy utánanézzen, mi találta meg Deant. Sammy visszasétál az Impalához, ott azt látja, ahogy Dean az Eye of the Tiger c. dalra előadja a saját dobszólóját, de sajnos nem nézzük végig az előadást. Deant valami megkarmolta, azér vakarja a karját, és egy szó nélkül bedobja az Impalába a meghozott fánkjait. Sammynek talán ez a legfurcsább, viszont Bobby elmondta, hogy mi baja van Deannek: szellembetegségnek hívják. Bizonyos kultúrákban azért nem a házakban tartották a virrasztásokat egy-egy haláleset után, mert úgy hitték, hogy a szellem megfertőzi a házat, ezért vitték el a ravatalozóba őket. A tünetek lehetnek nyugtalanság, rettegés, majd az állandó félelemtől egyszer csak megáll a szíve. Dehát hetek óta nem láttak szellemet, Dean talán attól kapta el, hogy kapcsolatba került valakivel, aki látott egy szellemet, és ez úgy terjed, mint az influenza. Frank lehet a nulladik beteg, ugyanis a hétvégén egy softball meccsen járt egy másik kisvárosban, ott megfertőzte a másik két halottat, Dean pedig a kezébe fogta Frank szívét, így kapta el. A pesszimista becslések szerint Dean várható halála kb. 24 óra múlva következik be. Állj, mi van Sammyvel, hiszen őt Frank epetrutyija fröcskölte le. Bobbyval arra jutottak, hogy mindhárom áldozat amolyan tuskó-bunkó ember, és Deanre is ráillik ez a jelző és a három áldozat megfélemlítette az embereket. Dean ugyan nem bánt másokat, de általában ő a rossz hírek hozója. Sammy is az, de ő lehet rendes ember. Ha megölik a szellemet, akkor a betegség is elmúlik, az első jelölt Frank felesége. Menjenek a szállodájukba, ám Dean azért volt kint az Impalában, mert a szobájuk a 4. emeleten van, ez már túl magas... Sammy megpróbál egy első emeleti szobát kérni.

5.png

A szobacsere megvolt, Dean már az új szobájukban olvasgatja a szellembetegség jellemzőit, hát nem kéne, ha eddig félt a srác, ez egyenesen kiborítja őt. Hallucinál, az olvasmánya szerint ő egy igazi lúzer, aki meg fog halni. Dean dühében szétveri a hangosan kattogó órát. Sammy végre visszatért a kajával, Dean a kanapén sörözik, a hangulata a béka segge alatt van. Az sem segít, hogy Frank feleségét elhamvasztották, nem ő a keresett szellem. Remek, sokat segített, Dean köhögni kezd,  szinte fuldoklik, mire eljut a mosogatóhoz és egy fadarabot öklendez fel. Sammy szinte felvidul, Dean a legjobb nyom, ha ki akarják találni mi történik vele. A tesók eljutottak egy elhagyatott fafeldolgozó üzembe, Deant a frász kerülgeti, be nem teszi a kihalt épületbe a lábát! Muszáj lesz, mert egyedül ő Sammy erősítése, úgyhogy Dean alaposan meghúzza az italos üvegét. Mivel túlságosan is fél, nem kell neki a pisztoly, inkább az elemlámpa lesz a kezében. Bent az épületben az EMF-mérő kiakadt, igaz, ez Dean miatt lehet, Sammy el is teszi a gépet. A padlón megtalálták Frank jegygyűrűjét, miért jött ide a pasas? Eljutottak az öltözőkig, az egyik szekrényből fura hangokat hallanak, Sammy kinyitja, Dean pedig szoprán hangon sikolt egyet, hát ez rémisztő volt szegénykémnek, ahogy meglátta a  kismacskát.

6.png

Egy másik teremben rábukkannak egy bizonyos Luther Garland irataira, sőt, megtalálják a papírok között Jessie rajzolt képmását. Beindul közben az aprítógép, és a sarokban ott áll Luther Garland szelleme, Dean olyan gyorsan menekül, ahogy csak lehet. Luther Sammyre marad, a gonosz pasas már épp megtámadná őt, de elintézi egy sótölténnyel. Baby mellett Dean a szíverősítőjét issza, Sammy megérkezett, jó helyen keresgélnek, ha rájuk támadt a szellem! A tesók visszamennek a rendőrségre, kikérik Luther Garland aktáját. Dean a háttérben csendben kókadozik a részegségtől, Sammynek kell ötletelnie, mi volt az a fizikai trauma, amiben meghalt. A fiatal ügyeletes tisztnek fogalma sincsen, még gyerek volt, a seriffet kéne kérdezni, de ő meg beteget jelentett. Akkor Sammy üzeni, hogy hívja fel őt, majd mennek, ám Dean még megdicséri a fiatal rendőrt, akinek jólesik az elismerése. Az FBI elment, a fiatal tisztet a házi telefonon a seriff keresi, fenét beteg, ott ül bent az irodájába és retteg. Ő is vakarózik, pont mint Dean, sőt, ő már hangokat is hall. A seriff régen tett valamit, és most ki fog borulni a bili.

7.png

A tesók egy idősek otthonába mennek, Dean megrémül egy váratlanul felbukkanó idős nénitől. Sőt, már azon is parázik, mi van, ha lebuknak a kamu jelvényekkel?! Sammy nyugalomra inti, mély levegő, de semmi, Dean ugyanúgy fél, mint eddig.  A tesók Luther bátyját, Johnt látogatják meg, az öreg az igazolványukat kéri, Dean arca a tipikus „Megmondtam!” grimaszba torzul, nem győzi hangsúlyozni, hogy igaziak a jelvények. Sammynek már a lábára kell taposnia, hogy fogja be. Szerencsére John nem akadékoskodik, mit akarnak tudni? Hogy halt meg a testvére? Ez egy olyan téma, ami Johnnak jó sok sebet felszakít, de mesél. Luther külsőre egy tipikusan ogre-féle volt, tartott tőle mindenki. A külső azonban hatalmas szívet takart, ha valaki hajlandó volt őt megismerni, de sajnos erre senki sem vállalkozott. John se törődött vele, el volt foglalva a saját életével, özvegyen nevelte a három gyerekét, Lutherre már nem maradt ideje. Megmutatják neki Jessie képét,  felismeri a nőt, Frank ölte meg Luthert. Ez amolyan nyílt titok a városban. Jessie a fatelep titkárnője volt, Lutherrel is nagyon kedvesen viselkedett. Luther félreértette a jeleket, szerelmes lett a nőbe. Ám Jessie egy napon eltűnt, Frank azt hitte, hogy Luther intézte el a nőt, aki ugye valójában öngyilkos lett. Frank a jelek alapján Lutherre gyanakodott, a pasas irodájának a fala tele volt Jessie képeivel, Frank láncra verte Luthert, a kocsijához kötötte és addig autózott vele, amíg Luther bele nem halt. Franket sose tartóztatták le, hiszen ő volt a törvénytisztelő polgár, míg Luther a város hülyéje. John sokáig hadakozott a rendőrséggel Frank miatt, de a rendőrök ügyet se vetettek rá. Egy idő után John is feladta, hiszen a harag megkeserítette az életét. Frank pedig a felesége és a tette miatt egyre inkább szétesett...

8.png

A tesóknak összeállt a kép, a sebek Dean karján Luther sebei, a felköhögött fadarab pedig olyasmi, amit Luther is lenyelhetett láncra verten. Lényegében Dean lassított felvételben újra éli Luther halálát. Dean a legegyszerűbb megoldást keresi, egyszerűen elégetik Luther holttestét és vége a betegségnek. Nem éppen, Luthert egy kocsihoz láncolva hurcoltak végig egy hosszabb útszakaszon, ott is lehetnek maradványok még. Dean teljesen kiborul, gyakorlatilag mindent megkérdőjelez az életéből: a vadászatot, az állandó utazást, a saját idegesítő személyiségét és Sammy állandó fingását... Kész, ennyi, Dean most hagyta abba ezt az életet, túl sok neki ennyi felelősség. Sammy szóhoz se jut... Dean gyalogol a sötét úton, és most jutottunk el a véryorkie felbukkanásáig, egyszerűen csak odasétál mögé a rózsaszín csatot viselő aprócska fenevad. Később Dean kifulladva, de életben üldögél a szobájukban, mire megjön Sammy, kereste őt! Szegény Dean számolt, alig 4 órája maradt, meg fog halni! Sammy helyesel, nem csak, hogy halott lesz, megy vissza a Pokolba, Sammy szemei besárgulnak, ő aztán nem fogja bánni, ha Dean végre eltakarodik az életéből és fojtogatni kezdi Deant. Szerencsére mindez csak egy csúnya hallucináció, Sammy a normális önmagaként áll a tesó előtt.

9.png

Kora reggel Sammy Bobbyval találkozik, nincs jó híre, Deannek alig két órája van már hátra. Bobby hozott egy japán szellemenciklopédiát, az öreg haver folyékonyan beszél japánul. A könyvecske egy bizonyos Burubururól ír, félelemmel fertőzi meg a környezetét, de ezt is úgy lehet legyőzni, ahogy a szellemeket általában: a maradványokat kell elégetni. De talán van megoldás, ami pont a buruburu erősségére épít, a rettegésre, halálra kell rémíteni őt. Dean a szobájukban tévézik, a rajzfilm se épp vidám, ott is csak bántják a szereplőket. Sammy felhívja őt, tartson ki, megvan a terv! A hívás után Bobby közli vele, hogy ez egy borzalmas terv, ám sajnos neki sincsen jobb ötlete.  A páros felfegyverkezve az üzembe sétál, ott már Luther várja őket. Dean már a pokolkutyákat hallucinálja, sőt, nem akárki tör be hozzá, hanem a seriff. Tudni akarja, hogy miért nyomoznak Luther után. Dean felfedezi a pasas kezén a sérülést, pont olyan, mint az övé, de hiába, a seriff bepöccent, Frank a barátja volt, aki hibát követett el, ezért nem fogja őt börtönbe csukni! A megölt egy embert nem nevezném hibának, viszont a seriff nem fog belebukni ebbe, kész elintézni Deant, verekedni kezdenek. Dean egy démont haluzik a seriff helyére, aki szintén hallucinál, lát valakit Dean mellett, Luthert, majd szépen megáll a szíve. Dean kezdhet aggódni, neki sincsen sok hátra.

Az üzemben semmi nyoma Luthernek, úgyhogy Sammy úgy dönt, hogy feldühíti őt, elkezdi széttépni Jessie arcképeit. Erre beindulnak a gépek és hamarosan Luther ott áll Sammy mögött. Dean a szobában szenved tovább, már a húst vakarja le a kezéről. Megtalálta a Bibliát, attól remél segítséget, de csak Lilith jelenik meg neki. Hát ez kellett csak Deannek, a kislány Lilith igazán jól érezte magát vele, mikor a Pokolban volt, közel 40 évig. Földi időben ez kb. 4 hónapot jelent, de odalent majdnem 40 évig volt és Dean minden egyes percére emlékszik. Dean a „nem vagy igazi” mantrát mondogatja, de HaluLilithnek ez tök mindegy, Dean így is, úgy is meg fog halni és jön vissza hozzá. Dean most bezzeg meg akarja tudni, hogy miért pont ő az áldozat, ám már mindegy és elkezdi felgyorsítani Dean szívverését... Sammyt közben Luther agyonveri, de szerencsére két pofon közti szünetben Sammy egy láncot tud tekerni Luther nyaka köré, majd szól Bobbynak, hogy indítsa be az Impalát, lényegében megismétlik Luther halálát. Deannek szinte már csak másodpercei lehetnek hátra, amikor megszűnik a veszély, az autós trükk bejött, Luther eltűnt Baby mögül, a gépek leállnak, Dean, Sammy, Bobby szó szerint fellélegezhetnek, ugyanis a trükk bejött, Dean nem fog meghalni. Később Sammy és Bobby mesélik Deannek, hogy egy vasláncot használtak, amibe egy varázsige volt belevésve, így sikerült elintézni Luthert, hiszen ettől félt a legjobban, kegyetlen, de hatásos megoldás. Dean ismét a régi, a mindent bele Dean, részéről jöhet a következő vadászat. Bobby elköszön, Sammy pedig rákérdez, hogy mit látott Dean a legvégén? Sammy szeme sárgára színeződik, úgyhogy Dean behazudja, hogy egy rakás majmot látott, de semmi olyasmit, amit ne tudott volna elviselni. Oké, ha te mondod. Vége főcím után pedig jöjjön a kimaradt Eye of the Tiger jelenet, ezúttal teljes egészében élvezhetjük Jensen előadását!  

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása