Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

SURVIVOR 37X13 – Finálé, avagy a nagy hatalom nagy felelőséggel jár

2018. december 22. 13:00 - Laura Ingalls

Az egyik elment vadászni, a másik lelőtte, a harmadik haza vitte, a negyedik megfőzte és ez az icike-picike…megnyerte az egyedüli túlélő címet és mellékesen a vele járó egy egész millió dollárt.
Hosszú, majdnem három epizódnak megfelelő zárórészt nyit meg Jeff hatalmas ováció közepette. Nagyon sűrű lesz és izgalmas ezt megígérhetem, mint ahogy az egész évad is nagyon jól sikerült. Új technikákat alkalmaztak a vágáskor, más volt a dramaturgia, mint amit eddig megszoktunk és persze a „k á s z t i n g” is egészen jól sikeredett. Lássuk tehát mi történik a megmaradt hat túlélővel, mit tartogat az elkövetkező két óra.

00_01_50.jpg

36. nap hajnal. Mindenki idolt keres. Eddig is fontos volt, nade most! Ezen a ponton a saját anyjukat eladnák a főnyereményért (mert utána azon vissza lehet vásárolni), senki sem bízik senkiben, csakis a rejtett védettség és a valódi védettség ad megnyugvást, hogy még egy tanácsot túléljenek. Emlékeztek még arra amikor titokban kellett keresni a rejtett védettséget, különben nagy eséllyel kiszavaznak a többiek? Itt már nem szemérmeskednek a túlélők. Nick megy el az egyik csaj mellett aki épp a bokorban kaparászik. Mindenki keres? – kérdezi Nick, „Ahha” hangzik a válasz. Fáradhatatlanul megy a keresés és végül eredménnyel zárul. Mit gondoltok ki járt sikerrel? Princess barátnőm, bizony ám. Talált egy leírást hol rejtették el az idolt. A lábai alatt el van ásva egy létra, aminek a segítségével a kút mögötti sziklafal egyik mélyedéséből meg tudja szerezni a rejtett védettségi nyakláncot.

00_04_44_clue.jpg

00_04_48_freak.jpg

Princess veszettül ásni kezd, ám eszébe jut, hogy körül kellene nézni tiszta-e terep. Eközben kiesik a melltartójába rejtett papirusz amin az utasítások vannak. Ooops. Nem veszi észre és mivel nem jön senki, kiássa a nagy létrát. Begyötri valahogy a bozótba és visszamegy a táborba, de rájön, hogy nincs meg a papír. Pánik, keresés. Pánik. Vissza a bozótba, létra a hóna alá, irány a sziklafal mielőtt még valaki megtalálja a papírt. Létrát támaszt sziklafalnak, mászik lendületesen fel a tetejéig, majd instant halálfélelem, jajj túl magasra másztam, hogy jövök én innen le – a végén még tényleg szent lesz a reunionra. Az első és a második kétségbeesés után halált megvető bátorsággal mégis sikerül ledöcögni a magaslatból, de a riportban elmondja, hogy majdnem meghalt. Én is úgy láttam, hogy majdnem. Princess aka. Drámakirálynő egyelőre nem járt szerencsével. Visszavitte a létrát a bozótba, onnan pedig megint a kút felé vette az irányt és konstatálta, hogy pont szerencséje volt, mert a többiek már ott voltak vízért. Beindul a színjátszószakkör és Princess előadja, hogy csúnyán megütötte magát. Nick aggódva kérdezi midet ütötted meg, „A hátamat” és sír szívszorítóan. Nick is és Davie is megölelgeti, Alison a jó doktornéni leellenőrzi van-e valamilyen sérülése. Princess kioszt magának egy oscart, meg legalább két emmy-t is biztos ami biztos és megfogadja, hogy övé lesz a védettség ha a fene fenét eszik akkor is.

00_05_36.jpg

00_07_24.jpg

Klasszikus, első elődöntőhöz illő fasza kis védettségi játék következik. Klasszikus, mert survivor féle puzzle-ös lépcsőt kell építeni és a végén vagány 63 részes survivor logót kell kirakniuk. Én dörzsölöm a tenyerem, Dr. Alison szája meg tátva marad. Ráadásul a nyertes jutalmat kap a védettség mellé. A táborban spagetti várja húsos és vegetáriánus szósszal, fokhagymás kenyérrel és tortát is kap desszert gyanánt. (Ettől én is éhes lettem, mindjárt ebédidő…) Jeff jelére indul a verseny. Survivor féle gátfutással/szekrényugrással indulunk. Majd egy kötélre erősített golyóval kell eltalálni egy kosarat, amit megrántva kiszabadulnak a kirakós lépcsőfokok. A lépcsőfokok megszerzését Karának sikerül elsőként teljesíteni, amit Davie gyors válasza követ. Ők már válogatják a fokokat, amikor Princess, Nick és Mike is megugorja a második akadályt. Egyedül Dr. Alisonnak nem sikerült még.

Nick helyezi el a legelső lépcsőfokot, a többiek válogatnak. Minden lépcsőfoknak különböző mintája van, nem elég, hogy építeni kell a lépcsőt egyenként rakva a fokokat, szaladgálni oda-vissza, le és fel a lépcsőn, de még gondolkodni is kell, mert ez egy kirakós játék is egyben. A játékosok - Dr. Alison kivételével – építik a lépcsőt és úgy néz ki Kara vezet közöttük, Filmes Mike a második. Végre Dr. Alison is csatlakozik, még nem reménytelen a helyzete. Sőt, Nick lemaradt kicsit, mindössze 3 lépcsővel van Dr. Alison előtt. Közben Kara elsőként fejezi be a lépcsőt és kezd hozzá a 63 darabos nagy kirakóshoz. Davie, Mike és Princess követi. A többiek már dolgoznak a kirakóson, mire Nick felér. Dr. Alisonnak még három lépcsőfok van hátra.

00_11_09.jpg

00_11_20-21.jpg

00_11_54.jpg

00_12_23.jpg

00_12_29.jpg

A többiek egész jól állnak a kirakóssal mire Dr. Alison is elkezdi. Jeff mondja is, hogy hatalmas dolog lenne, ha Dr. Alison, vagy Nick nyerné meg a védettséget. Kara nagyon jól halad, de Princess és Filmes Mike is közelítenek a megoldáshoz. Nicket szólítja meg Jeff azzal, hogy a kirakós Nick specialitása, húzzon bele. Nem kell neki kétszer mondani! Olyannyira belehúzott, hogy nemhogy nincs lemaradva, hanem ugyanott tart, mint Kara és Princess. Az izgalom a tetőfokára hág, Princessnek csak négy darabja van hátra és ha a vágás jó, Nicknek is. Nick nagyon gyors, hipp-hopp bepasszírozza az utolsó darabokat, majd izgatottan kiabál „Jeff, Jeff, Jeff!” és Jeff odarohan ellenőrizni jó-e a puzzle. Naná, hogy igen, Nick nyeri a védettséget.

00_15_10.jpg

A védettségi nyaklánc mellé jár a jutalom is. Nick választhat még egy embert, akivel együtt ehetnek egy jót. Mivel lesz vegetáriánus szósz is Princesst választom - mondja Nick (meg mert „tattika”). Princess határtalanul boldog. No, akkor választhatsz még egy társat Nick! Davie leveszi Nick válláról a terhet, hogy nem kell őt választani, már a családi jutalomra őt jelölte, nem tartozik neki semmivel. Nick nem csinál lelkiismereti kérdést belőle, mivel Davie engedélyezte ezért Filmes Mike-ot választja és mert old Jabeni törzs. Halkan teszem hozzá, hogy a játék ezen szakaszában nem mondanék ilyet, hogy „éljen a Jabeni”, de egyrészt én nem vagyok ott, másrészt Nick nyakában védettségi nyaklánc lóg, aztán láttuk mit tett ez Filmes Mike-kal is a múlt héten. Jeff Dr. Alisonhoz fordul, hogy szar ugye, hogy soha senki nem választ téged jutalomevéskor? Jah, az. Jól össze vagyok esve csak a vak nem látja, de semmi gond, még versenyben vagyok. A három Jabenis jóbarát mehet enni, feltankolni (és higgyétek el ez másnap nagyon sokat jelent a védettségi játéknál, persze ehhez az is kell, hogy ne egyék magukat hányásig) a többiek pedig irány a tábor és ehetnek rizset ájulásig. Fantasztikus.

00_16_51.jpg

00_17_03.jpg

00_17_20.jpg

A táborban Dr. Alison, Kara és Davie egy nagy bögre rizs felett beszélik meg, hogy nem volt jó hallani az „éljen Jabeni”-t. Davie a riportban reméli, hogy Dr. Alison megy haza és azt gondolja tartható lesz a terv így, hogy Nickkel megint hatalmas haverok lettek. (Erről biztosan lemaradtam, mert az előző tanácson még nem így volt.) A táborban lehet hallani a jutalmon lévők hangos nevetését, ők hárman nagyon egymásra találtak. Jó a hangulat, Filmes Mike megalakult rendesen, olyan mint egy mesefigura, folyamatosan grimaszol. Princess szerelmet vall a fiúknak és fájnel hármat vízionál. Kérdezi kit szavazzanak ki először. Nick szerint Dr. Alisont. Mike szerint Davie-t, mert sokkal veszélyesebb és több szavazatot kapna a zsűritől. Nick nem ért egyet. Ennyit arról mennyire vannak közös nevezőn. Nick felveti mi van akkor, ha Dr. Alisonnál rejtett védettség van. Filmes Mike szerint nincs. Princess furcsán néz. Miért, nálad van Princess? Princess csak néz és úgy dönt beavatja a szerelmeit, hogy megtalálta az üzenetet arról hol van az idol, de amikor kereste majdnem belehalt vagy belehalhatott volna, ezért férfi segítségre van szüksége. Komolyan mondom, ha ez a csaj nem lenne, ki kellene találni.

00_17_48.jpg

00_18_49_filmes_mike_feje.jpg

Princess kiadja a parancsot, hogy irány a létra, keressük meg a rejtett védettséget most, mert így nem bukhatunk le. Nick feladata a létra mozgatása, Filmes Mike pedig az elveszett papírt keresgéli a homokban, miközben csetlik-botlik és galuskásan beszél egy fél pohár borral a kezében. Princess bénázik egy kisebb szikla tetején, Nick megállapítja közben, hogy ehhez nem is kell létra… Filmes Mike-nak meg egy ág majdnem a szemébe áll, annyira nézi a homokot maga előtt. Veszélyes mutatvány beborozva clue-t keresni a homokban, otthon ne csináljátok. Végül sikerül megtalálni a papírt és Filmes Mike ezután mondja is Princessnek, hogy hülye vagy, a kút mögött van a falon, egy kő mögött, nem a sziklafal mögött. Nick nekitámasztja a sziklafalnak a létrát, elkezdene felmászni, de Princess szinte lerántja, hogy „Csinálhatom, csinálhatom?” persze, hogy csinálhatod, parancsoljál.

00_21_26_korul_mike.jpg

Princess öntömjénezik, mert nem gyakori, hogy egy nő találjon rejtett védettséget. Szerintem meg segítség nélkül soha nem találja meg, de persze nem tudhatom, mindenesetre azt adom, hogy a clue-t meglelte, de hogy értelmező olvasásból megbukott az is tuti.
Miután Princess visszaér a táborba, Dr. Alison megkeresi, mert nagyon jól tudja, hogy Princessnek ő a célpontja. Próbálja meggyőzni, hogy Davie nagyobb fenyegetést jelent mindannyiukra. Princess nem túl szimpatikus módon közli Dr. Alisonnal, hogy most az ő szavazata lesz a döntő, fordíthatja a szavazást így is, úgy is. Az előző három szavazást is gyakorlatilag ő irányította. Dr. Alison sírva mondja, hogy nem szeretne kiesni, Princess meg lefosom fejet vág. A riportban röhögve mondja, hogy alig várja, hogy bosszút álljon Dr. Alisonon mindenért.

00_22_08.jpg

00_23_12-nel_alison_majdnem_sir.jpg

Filmes Mike Karát győzködi, hogy Davie-t kellene este kiszavazni, nem azzal törődni Princess mennyire megszállott most a Dr. Alison szavazást illetően, de azért Nicknek ne szóljanak erről. Szólnak viszont Dr. Alisonnak. Ezután pedig Princesshez is odamegy. Gyakorlatilag lemegy kutyába, hogy Princess fontolja meg az esti szavazást. Ügyes, mert Princess-szel csak így lehet szót érteni, ha utasítaná, az nem működne.

00_25_32.jpg

Tanács. Jeff Nicket kérdezi ugye jó érzés volt megnyerni a védettséget? Nick: Ugye. Princess, volt zavar a táborban, sok név felvetődött? Sok – mondja Princess hosszasan magyarázva. Mire Jeff megkérdezi Dr. Alisont miért rázza a fejét, nem így van? Nem Jeff, kettő név volt: Davie és Dr. Alison. Davie igaz ez? Igaz Jeff, az előző tanácson Christian mellett ránk szavaztak és a tényálladék azóta sem változott. Jeff kérdezi Dr. Alisont, hogy beszélt-e Princess-szel azok után, hogy a tanácsokon is többször egymásnak feszültek? Persze, de egy seggfej. Oké, nem ezt mondta, de beszéltek és nem jutottak semmire. Princess válasza az, hogy az előző két tanácson szavazhatott volna Dr. Alisonra, de nem tette. Jeff kérdezi, hogy vajon az a mondat vége, hogy majd most rá fog szavazni? Dr. Alisonnak ez nem újdonság. Nicket kérdezi Jeff mit jelent most a védettség, amire Nicknek az a válasza, hogy hatalmat. Ez jó lehetőséget kínál arra, hogy érvényesítse az akaratát. Jeff felteszi a kérdést, hogy milyen következményei lennének most egy blindside-nak? Davie szerint egyre nehezebben viselik a játékosok és egy rosszkor elkövetett blindside akár 1 millió dolláros hiba is lehet.

00_29_26_jeff.jpg

00_29_26_mike.jpg

00_31_34_c.jpg

Szavaznak. Jeff megszámolja a szavazatokat. Dr. Alisonnak szokásává vált, hogy a pulzusát méri mielőtt Jeff felolvassa a szavazatokat. Jeff megkérdezi idol van-e? Nem van. Első: Davie. Második: Dr. Alison. Aztán megint Dr. Alison, utána Davie. 2-2. Megint Davie. Davie arcán meglepettség suhan át, Nicken pedig látszik, hogy nem erre számított. A survivor 15. kiesője és a zsűri 8. tagja: Davie. Aki annyit fűz hozzá, még a nevemet sem tudja jól leírni, mert valaki „Davey”-ként betűzte. Nick mondja Davie-nek, hogy „Nem tudtam, tényleg nem tudtam”, de Davie nem hiszi el. Búcsúzóul annyit mond a többieknek, hogy nem sértődött meg és egyelőre az a személy kapja a szavazatát, aki megszervezte ezt a blindside-ot. Ha valaki nagyobbat húz, akkor az övé, csak rajtuk múlik. Én szerveztem - mondja Filmes Mike vigyorogva amikor Davie elmegy és nevetnek mind, kivéve Nicket, neki senki nem szólt erről. Az elkösziben Davie elmondja, hogy keményen szereti és arra fog szavazni aki keményen csinálja. Nem úúúúgy, hanem a taktikázást.
Vége az első résznek és az elő adásban a stúdióba kapcsolnak, ahol Jeff megintrjúvolja Davie-t, aki nagyon népszerű. Kiderül, hogy először azt mondták neki Jeffék nem kerül be idén a műsorba, talán legközelebb. Aztán a forgatás kezdete előtt 40 órával történt valami (bizonyára kiesett egy versenyző) és Fijiről felhívták Davie-t, hogy azonnal pakolni kellene, jössz-e? Jött-e.

00_32_35_davie.jpg

00_35_18_wesaidno.jpg

Tanács után Nick mérges. Hisztizik. Félti a seggét. Átverték. Ki van akadva Filmes Mike-ra, Nick ezt nem felejti el, sőt meg fogja nyerni a védettséget és majd ő megmondja ki megy haza legközelebb. Tudod mit Nick? Korábban kellett volna izgulni, de te helyette a Carlos szavazás miatt berágtál Christianre és azóta csak Dávidok estek ki. Ne rinyálj, hanem old meg, nyerj akkor védettséget. A többiek kiröhögik, gyerekesnek tartják a műsort. Princess ül Nick mellett és csitítgatja. Később Filmes Mike is odamegy tüzet oltani, de utána azt mondja a riportban, hogy a hisztije után talán Nicket kellene kiszavazni. Kitudja.

00_37_58_enmondommegkimegyhaza.jpg

Védettségi játék, 37. nap. Újabb survivor klasszikus. A játékosok egy vízben álló magas póznán guggolva töltenek meg egy hosszúkás tartályt vízzel. Ha elég magasan van a vízszint kiemelkedik egy kulcs, amivel kiúszva ki tudják nyitni a lakatot, ami egy bejáratott survivor-ös blokk-kirakós darabjaihoz enged hozzáférést. A csavar csak annyi, hogy a vödör amit használnak lyukas, ezért gyorsan kell dolgozniuk a töltéskor. Jeff felhívja rá a figyelmet, hogy milyen fontos ez a védettség, mert a győztes eggyel közelebb kerül a legjobb négyhez, ahol megint alkalmazzák azt a csavart, hogy egy ember védettséget nyer, választ maga mellé egy biztos döntőst, a másik két játékosnak meg tűzgyújtással kell lemeccselni ki jut a döntőbe harmadikként. Én személy szerint nem szeretem ezt a megoldást és az amerikai nézők is vegyes érzésekkel fogadták, de ezek szerint idén is így lesz. Jeff indítaná a játékot, de Dr. Alison annyira billeg a póznán, majd’ leesik róla. Végül csak sikerül kevésbé lötyögni, indul a mandula!

00_39_53_pazul.jpg

00_40_33.jpg

Első öntésre Princess a víz nagy részét mellé borítja. Nick vezet, Dr. Alison a második. Mindenki szorgoson tölti a tartályt, de végül Dr. Alison szerzi meg először a kulcsot annak ellenére, hogy mennyire remegett. Dr. Alison hozzálát a kirakóshoz, mire Nick kifelé tart a vízből. Amikor Nick kiér Kara és Filmes Mike is megszerzik a kulcsaikat, már csak Princess guggol a póznán. Dr. Alison és Nick valamiért egyszerre kezdik a kirakóst és Nick gyorsan halad vele. Nagyon gyorsan. Annyira gyorsan, hogy Princessnek ideje sem volt gondolkozni azon hogyan kell megcsinálni, mert Nick megnyeri a védettséget. Azt mondtam oldja meg a helyzetet, ne rinyáljon. Megoldotta. A többieknek közük nem volt a kirakóshoz.

A táborba visszaérve beindul a Princess-show. Víziója volt már megint, amit Filmes Mike-kal és Nickkel oszt meg. Mondom mi lesz: Dr. Alisonra szavazunk, de te Filmes Mike azt mondod Karának és Dr. Alisonnak, hogy rám szavaztok. A tanácson én előveszem a rejtett védettségem és a legnagyobb király leszek. Sőt gyártok egy hamis nyakláncot, hogy beégessem vele Dr. Alisont. Jó mi, ugye milyen okos vagyok? Igen, még a seggedben is fejed van. Az egész műsor azért kell, hogy jó színben tüntesse fel magát a zsűri előtt, mert eddig semmit nem tud felmutatni ami a taktikázást illeti, de milyen jól mutatna ez, ha megfelelően tudná felhasználni a rejtett védettséget?
Filmes Mike a riportban csóválja a fejét, nem kell a színház - mondja. Sőt elmondja Karának Princess rejtett védettségét és a zseniális tervet úgy ahogy van. Majd hozzáteszi, hogy Princess gonosz, kegyetlen pszichopata. Így is lehet mondani.

00_47_36_nemkellaszinhaz.jpg

00_48_24_kara.jpg

Kara úgy gondolja Dr. Alison helyett Filmes Mike-ot kellene este kiszavazni, mert nem feltétlenül lenne jó mellette ülni a döntőben. Megy ötletelni Dr. Alisonhoz, megpróbálnak estére kisütni valamit. Dr. Alison Nicket próbálja meggyőzni. Nick a riportban elismeri, hogy Filmes Mike jó stratéga, sokan kedvelik a zsűriben és mellette ülni a döntőben valóban 1 millió dollárba kerülhet. Nick megkérdezi Karát mit gondol Dr. Alison vagy Filmes Mike. Úgy döntenek este egyformán kell szavazniuk, de kérdés, hogy milyen név kerül a papírjukra.
Tanács előtt Dr. Alison megtalálja a hamis idolt, Princess szerepel egy sort, aztán indulnak.

00_50_57.jpg

00_51_17.jpg

00_51_42.jpg

Tanács. Megvitatják az előző tanácson történteket, hogy Nick kimaradt belőle és hogy mi volt utána a táborban. Hogyan szavaznak, mennyire befolyásolja a döntéseiket az, hogy mit gondol majd róluk a zsűri. Röviden: nagyon, minden döntést erre alapoznak. Majd következik egy újabb rész a Princess-show-ból. Princess megágyaz a ráérkező szavazatoknak. Megy a zsűrivakítás, ma Princess vagy Dr. Alison, Dr. Alison vagy Princess. Jeff megszólaltatja Dr. Alisont is, aki rámutat, hogy Filmes Mike-tól is lenne félnivalója mindenkinek. Az említett zokon veszi, kis nézeteltérés támad köztük, de végül az egész beszélgetés konklúziója az, hogy most nem arról szavaznak ki essen ki, hanem hogy kit tudnak legyőzni a döntőben vagy tűzgyújtáskor.

00_54_14_davie_swag.jpg

00_55_37.jpg

00_56_64_carl.jpg

00_57_15.jpg

Szavazás. Jeff számol. Rejtett védettség? Dr. Alison kiviszi amit Princess gyártott, megkéri Jeffet nézze meg, mert majdnem biztos benne hogy nem igazi. Nem igazi - erősíti meg Jeff. Princess nagyon örül, eddig úgy alakul ahogy eltervezte. Mielőtt Jeff elkezdené olvasni a szavazatokat, Princess jelentkezik „Óh, még nem végeztünk! Talán béna hamis idolt csináltam, de ezt a kis hamist megtaláltam!” és boldogan viszi ki Jeffnek a nyakláncot és még csacsog mellé és Gabby megszólal, hogy Princess tényleg nem bírja abbahagyni a beszédet. Most aztán már olvasok! - mondja Jeff. Első szavazat: Filmes Mike. Második: Dr. Alison. Majd újra Dr. Alison és nincs új a nap alatt, a 16. kieső és a zsűri 9. tagja: Dr. Alison.

01_01_07_alison.jpg
Azonnal ugrunk a 38. napi utolsó védettségi játékra. Fájnel imjúniti cselendzs. Régi bejáratott feladat: kanyargós pálya amin golyókat kell legurítani a játékosoknak úgy, hogy csak az egyik kezüket használhatják. Labdát fent beejtik, lent elkapják. Nehezítés: egyre több golyót kell indítani és a pálya közepén van egy kis kallantyú, ami egyszer az egyik, másszor a másik irányba tereli a golyókat, amik így két lyukon potyognak ki. Akinek kihagy a figyelme akár egy pillanatra is, lemondhat a védettségről. Start!

01_02_07_palya.jpg

01_02_11.jpg

Az eleje csak bemelegítés, hogy ráálljon az agyuk a játékra. Onnantól izgibb, amikor már két golyóval operálnak és figyelni kell melyik hol jár, melyik hol esik ki. A második kört mindenki teljesíti, ezután viszont három golyót kell figyelniük. Azonnal érezhető, hogy megváltozott a játék tempója, sokkal feszesebb, sokkal több figyelmet igényel. Princess kiesik, kipattan a kezéből az egyik érkező golyó. Filmes Mike sem figyel eléggé, a lyuk mellé tartja a kezét, a golyó leesik a tenyere mellett. Kara és Nick maradt. Mindketten nagyon koncentrálnak. Jeff szól, hogy hamarosan négy golyót kell koordinálni.

01_04_43.jpg

01_06_17.jpg

Jeff jelez: 15 másodpercük van, hogy bedobják a negyedik golyót. Kara felkap egyet és várná a megfelelő pillanatot, de megfeledkezik az útban lévőkről és kipottyan az egyik golyó. Nick nyeri az utolsó védettséget. Ezzel zsinórban a harmadikat nyeri, ami nem rossz teljesítmény. Kara úgy érzi cserben hagyta saját magát, mert a challenge elején azt gondolta ezt megnyerheti, de egy pillanatra kihagyott a figyelme és ennyi elég volt ahhoz, hogy veszítsen. Fontos győzelem ez, Nick bejutott a döntőbe és eldöntheti ki jut be biztosan mellé és kinek kell este versengenie tűzgyújtásban a bejutásért.

01_07_57.jpg

01_09_05.jpg

Princess saját győzelemként értékeli Nick győzelmét, mert szövetségesek. Rámutat egy egyébként a szezon témája szempontjából vicces dologra: egy Dávid tartja a kezében három Góliát sorsát. Mindannyian próbálják Nicket meggyőzni miért őket válassza és mind amellett érvelnek miért nincs esélyük megnyerni a versenyt. Vicces. Nicket nem lehet megtéveszteni, neki az a célja, bárki is esik ki este a tűzgyújtáskor, másnap este Nickre szavazzon.
A döntése pedig egyszerű, szerinte Kara és Filmes Mike a vetélytársai, ezért Princesst ülteti maga mellé, hogy legalább az egyik ellenfele kiessen ma este. Princesst viszont nem lehet kibillenteni, mindez nem azt jelenti, hogy esélytelen az 1 millió dollárra, hanem hogy jól tud alkudozni, nagyon meggyőző és extraszuperfantasztikus. Annyi önbizalma van a csajnak, hogy másik száznak is elég lenne. Filmes Mike-nak keserű a szőlő, fél a tűzgyújtástól, nem megy neki. Aztán meggyőzi magát egy kis gyakorlás után, hogy de megy, tudja mit kell csinálnia. Kara viszont nagyon felszívta magát. Győzzön a jobb!

01_10_30_p.jpg

01_11_01.jpg

01_11_25.jpg

01_13_18.jpg

Tanács. Nicket kérdezi Jeff, hogy mizu? Voltak örömkönnyek, aztán meg vakartam a fejem mi legyen. Szót ejtenek arról, hogy mind azzal akarták Nicket meggyőzni, hogy mennyire semmit sem csináltak, vigye őket magukkal mert esélytelenek. Majd Nick elmondja, hogy úgy döntött Princesst választja döntősnek, mert akkor lenne a legkevesebb esélye nyerni, ha Filmes Mike és Kara is mellette ülnének. Princess, gratulálok! - mondja Jeff. Kösszépen!
Jeff a másik két túlélőhöz fordul: Kezdjük a tűzgyújtást, Filmes Mike te lila vagy, Kara te narancs, foglaljatok helyet. Adjatok bele mindent, sok szerencsét! Start!

01_14_09.jpg

01_14_57_jeff_2.jpg

01_16_05_mike_2.jpg

01_16_57_2.jpg

Mindketten kis fészket raknak és kezdik belekaparni a magnéziumot, majd egyszerre kezdenek szikrát pattintani. Úgy tűnik Karáé fellobban, de azonnal ki is alszik. Ezután Filmes Mike-nak is sikerül szikrát gyújtani és elkezd égni a fészek. Próbálja apró kis fadarabokkal megerősíteni a lángot. Filmes Mike mintha bénázna kicsit, nem akar beindulni a tűz. Közben Kara megint szikrát pattint, de amint ráfúj az első lángcsóvára ki is alszik. Eközben Filmes Mike tüze, mert most már tűznek lehet nevezni egyre erősebb és Kara arcán mintha a feladást lehetne látni. Jeff mondja is, fel ne add! Bármi megtörténhet. Bármi ugyan nem történik, de Filmes Mike akkora tüzet rakott, hogy megnyerte vele a párbajt, övé a harmadik hely a döntőben! Az utolsó kieső és a zsűri 10. tagja tehát Kara, aki a többiekkel másnap este dönt arról, hogy Princess, Filmes Mike vagy Nick nyeri meg a főnyereményt.

Másnap reggel a delikvensek együtt nézik az utolsó napfelkeltét és közben megy a körbe-hátbaveregetés. Princess arról beszél, hogy megtanította a játék arra, hogy lehet önmaga és nem kell álarcot viselnie, de nekem pont úgy tűnt hogy nem merte megmutatni milyen valójában, hanem azt a Princesst mutatta akit mások számára láttatni akar, amilyennek szeretné ha mások látnák.

01_23_33_fajnelharom.jpg

39. napi survivor reggeli. Minden amit csak kívántak, hogy jól induljon a nap.
Nick büszke magára, a játékra amit játszott és arra, hogy ő az utolsó Dávid.
Filmes Mike is büszke. Azt kívánta forgatókönyvíróként, hogy végig követhesse a sztorit és sikerült, az elejétől a végéig részese volt. Meg akart élni minden pillanatot és így is tett, amit pedig megtanult haza fogja vinni magával és a hátra lévő életét is ebben a szellemben fogja élni.
Mindannyian nyerni akarnak, mi mást akarnának? Néhány perc és kiderül kinek sikerül.

01_22_48.jpg

01_23_38.jpg

01_24_10.jpg

39. este, tanács. Ünnepélyes hangulat. Jeff azzal nyitja az utolsó tanácsot, hogy nagyon változatos volt ez az évad. Tíz egyéni védettségi játékot nyolc különböző ember nyert meg, ami nagyon ritka. A változatosságot az is mutatja, hogy sok előnyt használtak fel a játékban, de soha nem az volt a lényeg ki használja fel, hanem mi az az előny. A három döntős játékos különböző stílusú játékkal jutott el a végéig, de a játék egy pontján mindannyian élni tudtak egy bizonyos előny nyújtotta lehetőséggel. (Ezen a ponton a kamera megpihen Princess arcán. Csak úgy mondom.) Most a zsűri fogja eldönteni, hogy hármójuk közül ki játszotta a legjobb játékot összességében, ki érdemli meg legjobban az egyedüli túlélő címet és a vele járó nyereményt.

01_25_48_zsuri.jpg

01_27_03.jpg

A tanács egy ideje három részre osztható. A survivor mottóján alapszik: outwit, outplay, outlast. Ezekben a témakörökben kapnak kérdéseket a döntősök és a válaszaik alapján hozza meg a végső döntést a zsűri. Az outwit résszel kezdünk, vagyis a játék szociális részével (szövetségek, kapcsolatok, érzelmi intelligencia). Cowgirl jelentkezik, hogy szeretne szólni. Gratulál mindenkinek, hogy eljutottak a végéig. Elmondja, hogy a zsűriben legtöbben nem döntötték el kire fognak szavazni. Teljes őszinteséget vár, hagyjuk a rizsát, mert ha valaki vetíteni fog és jópofáskodni akkor őt elvesztette. Christian átveszi a szót és megkéri a döntősöket emeljenek ki egy olyan mozzanatot, ami azt mutatja hogyan teljesítették a játék outwit részét. Nicknek az outwit két dolgot jelent: információ és időzítés. Információ a játékostársakról, két emberes szövetségek, amiket el is nevezett, mint a Mason-Dixon, amik segítettek abban, hogy Nick információhoz jusson és tudja mikor mi történik. Ezért tudta Nick, hogy mikor kire fognak szavazni. Az időzítés pedig a szavazásoknál jön. A kiemelkedő pillanat Pankrátor John kiszavazása volt, Davie kijátszotta az idolját és Princessre is felhasználtak egyet, plusz a kisebbségben lévők megosztották a szavazataikat a survivor történetében először. Pankrátor John elismeri, hogy ez egy jó döntés volt, de mit tud Nick ezen kívül felmutatni? Ebbe a válaszba picit belezavarodik Nick, az a vége, hogy együtt hozott a végén döntéseket a mellette ülő két játékossal.

01_29_43.jpg

Pankrátor John Filmes Mike-nak teszi fel ugyanazt a kérdést amit Nick kapott. Princess közbeszól, hogy szeretne ő válaszolni lehet? Szolgáld ki magad, bólint Mike. A Cowgirlös balhét hozza fel, hogy azután senki nem bízott benne, a törzs aljára került, de ki tudott mászni a gödörből, kapcsolatokat épített és RIZSET SZERZETT A TÖRZSNEK mire Davie nem bírja és közbeszól, hogy az önzetlen cselekedetet azért hívják önzetlennek, mert az ember önzetlenül teszi és nem emlegeti fel folyamatosan, te meg mérges voltál, hogy nem választottalak a rewardon. Princess gyorsan lezárja, hogy nem úgy kellett volna reagálni, de a LÉNYEG hogy ő volt a leggyengébb és most itt ül a döntőben. Most már beszélhetsz Mike – mondja Princess félszegen. Kösz.
Filmes Mike azt emeli ki sok fájnel tú értsd döntős alkut kötött amik segítették a játékát, azért ül a döntőben. (Princess-szel, Nickkel, Christiannel, Dr. Alisonnal.) Megkörnyékezte Davie-t és Carlt is, Gabby pedig abszolút nem volt vevő Filmes Mike-re, így ők ki is estek. Gabby nem díjazza ezt a típusú játékot és ennek hangot is ad.

01_30_04.jpg

01_30_25.jpg

Dr. Alison Filmes Mike szarkazmusát említi, hogy időnként bántó volt. Nem bánt meg semmit? Filmes Mike megragadja az alkalmat, hogy elnézést kérjen Dr. Alisontól az utolsó tanácsán mondottakért, de azért egy whatever csak van a mondatban…Majd bevallja, hogy itt a szigeten Filmes Mike szerepet játszott. Otthon több tucat ember dolgozik neki és teljesen máshogy viselkedik emiatt, határozott, versenyző típus. Itt viszont ő volt a kicsit idétlen, örülök, hogy itt lehetek, csak az élményért jöttem Mike, aki nem tudja melyik a bal és a jobb keze, el van veszve, aztán a megfelelő pillanatban, amikor már csak kilencen voltak, elkezdett a háttérből dolgozni és onnan irányítani a történéseket. Nick közbeszól, hogy tudjuk, hogy Mike jó volt és keményen játszott. DE én is azért ülök itt, mert keményen játszottam. A különbség köztünk, hogy nekem az elejétől tolni kellett a szekeret erősen. Nem lötyöghettem a végéig, hogy majd elvisz valaki, hanem a saját kezembe kellett vennem a sorsom. Gabby felhívja a figyelmet arra, hogy Princess az utolsó nő a játékban és nőként más a megítélése. Ebben tejesen igaza van. Ugyanazt a viselkedést máshogy fogadja a közönség és a játékostársak is egy nőtől, mint egy férfitól. Princess is elismeri, hogy nem egyszer kapott már olyan kritikát, hogy nem őszinte -tőlem is- és nehéz neki természetesen viselkedni, ha nem csak kettesben van valakivel. Kara még megdicséri mindőjüket és ezzel vége ennek a résznek.

01_32_38_2.jpg

01_32_48_2.jpg

01_32_49_jeff.jpg

Outplay. Hogyan adaptálták magát a játékot ez itt a kérdés (dzsungel, rejtett védettségek, előnyök). Dan Mike-ot kérdezi és a tábori életet emeli ki, amiben Mike azon kívül hogy beszélt, egyáltalán nem vett részt. Azt mondod lusta vagyok? - kérdezi Mike. Már ne is haragudj, de mellettetek nem tudtam labdába rúgni a tábor építésekor, esélyem sem volt. Azonban minden challenge-en helytálltam és egyiken sem kellett a hátatokon cipelnetek. (Azért ez így nem teljesen igaz. Nem az outplay az erőssége valljuk be.)
Davie azt kéri Princesstől mondja el miért Dávid ő és Nicktől pedig, hogy miért Góliát? Ne haragudjatok, de Princess megint annyit süketel én ezt le nem írom, még hallgatni is rossz, a többiek is elnézően megmosolyogják. Dr. Alison rákérdez arra, hogy a hamis idollal csak meg akarta-e Princess alázni. Természetesen nem! – mondja Princess meggyőződéssel, miközben Nick rázza a fejét. Princess hátra fordul: Rázod a fejed??? Igen, mert meg akartad alázni. Aljas rágalom – mondja vagy három hanggal magasabban Princess. Aztán elkezd terelni, de nem tudom ki hiszi el. Vissza Nickhez, miért Góliát? A Góliát az Góliát, a természet adja, csak egyszerűen az és kész. Pankrátor John erős, mint a bivaly, Góliát. Nick meg azért Góliát, mert jó a kirakósban, soha nem gyakorolta, nem szokott kirakósozni, egyszerűen csak jó benne. És jól bánik az emberekkel, ez is természetes neki. És azért is Góliát, mert egyedüliként nyert egynél több védettséget.

01_36_02.jpg

01_36_52_p.jpg

01_38_04_keepmikesafe.jpg

Outlast. A három döntős most zárásként elmondhatja mit tettek azért, min mentek keresztül, hogy mindenkit túléljenek a játékban. Magyarul: kortÁRs beszéd gyün.
Princess kezdi. Princess felülemelkedett önmagán, nehéz helyzeteken, kapcsolatokat épített, rengeteget tanult és fejődött, mélyről emelkedett a magasba és erősödött meg, harcolt és győzött. Nick folytatja. Nick többször volt lent és fent, többször volt hátrányban, kidolgozta a belét, hogy a hátrányból előny legyen, hogy védettséget, előnyöket szerezzen, majd a végén négy Góliáttal szemben maradt egyedüli Dávidként (én azért idebiggyesztem, hogy a kialakult helyzetben az ő keze is vastagon benne volt). Nick szívhez szóló beszédet ad elő a küzdésről, a küzdeni akarásról, hogy az egész survivor alatt ő volt az esélytelenebb, mégis sikerült eljutni ide, mert az utolsó leheletig érdemes élni és küzdeni.
Filmes Mike. Érzelmi szálakat pendít meg, kicsit pityereg miközben beszél. A belső utazásra helyezi a hangsúlyt, hogy neki mit jelentett megélni ezt a játékot és könnyeket csal a társai szemébe.

01_39_19.jpg

01_41_14.jpg

01_42_40.jpg

Nem maradt más hátra, eljött a szavazás ideje. Először és utoljára akarja mindhárom túlélő, hogy a saját nevük szerepeljen legtöbbször a papírokon. Megmutatnak nekünk néhány indoklást. Pankrátor John Nickre szavaz, nála Nick az abszolút nyertes, szerinte mindent jól csinált. Dan miközben megy fel a lépcsőn, majdnem orra esik nem kis derültséget okozva ezzel. Gabby sír szavazás előtt, nagyon nehéz a döntés. Davie elmond egy imát a három döntősért. Christian Filmes Mike-ra szavaz, mert a stílusa közelebb áll az övéhez és reméli, hogy hatással lesz a későbbi évadokra is. Jeff ünnepélyesen lezárja a szavazást és az urnával elindul a stúdióba, hogy élőben derüljön ki a felvételhez képest hónapokkal később ki is nyerte a Survivor Dávid vs. Góliát elnevezésű évadát.
A los angelesi stúdióban álló ováció fogadja Jeffet és izgatott, szépen kikerekedett, elegáns játékosok. A szavazatok: Első: Nick. Aztán Mike. Megint Mike és megint. 3-1 Mike javára. Ötödik: Nick. 3-2. Megint Nick. 3-3. És újra Nick. 3-4. És még egyszer Nick nevét olvassa fel Jeff, majd be is jelenti, hogy a survivor idei nyertese: Nick. A győztes sírva örül, előbb a társai, majd a családja nyakába borul. Miközben örül, megmutatják, hogy Dr. Alison, Kara és Christian szavazott Filmes Mike-ra, a többiek Nicket támogatták. Jeff bejelenti a reuniont, ami nemsokára külön kerül fel.

1_44_15_john_szavaz.jpg

1_44_31.jpg

1_46_19.jpg

1_47_16.jpg

1_48_44.jpg

1_48_45.jpg

1_49_42.jpg

Tavasszal pedig jön a 38. évad és jövök én is, ám az érdeklődők addig sem maradnak survivor nélkül, mert leporolom a korábbi évadokat, hogy karácsony után további hogyvoltokkal jelentkezhessek. Köszönöm, hogy velem tartottatok, Isten tartsa meg jó szokásotokat ezután is!

5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Costanza 2018.12.22. 20:23:04

thanks for all.
yey, sok nerd disznot gyoz..

a kovetkezo evadban az exile resz lesz hogy egy zatonyon fognak alldogalni dagalykor is, valami faagon kell talan tulelni, ez lesz az edge of extinction?

tar 2018.12.23. 21:19:51

Először is nagyon-nagyon hálás köszönetem Laura a színvonalas és részletes hogyvoltokért - el tudom képzelni mennyi időt és energiát fektetsz beléjük, ezért jelezni szeretném, hogy min. egyvalaki nagyon örül nekik és nagyon értékeli ebbéli erőfeszítéseidet.

A fináléról: először is JUHÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ!!!!!!! Nagyon örültem a végeredménynek, mindenképpen azt szerettem volna, ha egy Dávid győz (leginkább persze Christiannak örültem volna, de a Carl idő előtti kiszavazása jelentette stratégiai szarvashiba miat érdemtelenül győzött volna).

NICK: győzelmét teljesen megérdemeltnek érzem:
- Elsősorban azért, mert ő volt az, aki egyből tökéletesen felismerte mekkora óriási hiba volt a Dávidok egymás ellen fordulása, Carl korai kiszavazása és ez milyen következményekkel fog járni a jövőben (= a Góliátok egymás után kiszavazzák a bennmaradt Dávidokat - ahogy ez meg is történt)
- másrészt, mert 4 Góliáttal szemben is sikerült megmaradnia egyedüli Dávidként, méghozzá úgy, hogy 3 védettségi játékot is megnyert egymás után zsinórban - holott ha csak egyet is elveszít valószínűleg ő repül utolsó Dávidként. Ez pedig becsülendő és értékelendő teljesítmény (amúgy ez engem nagyon emlékeztetett Mike Holloway pokoljárására - bár az még ennél is lényegesen durvább menet volt. Ott is Mike-nak szurkoltam)

FILMES MIKE: a végére valamiért kezdett ellenszenves lenni nekem:
- gyanús lett (ami a végén be is bizonyosodott), hogy ez a csávó közel sem az az esetlen figura, akinek előadja magát
- a végére már valahogy TÚL sunyinak és alattomosnak éreztem a játékstílusát

Őszintén: nem tudom nála miért zavart ez, mert másnál lazán elnézem, sőt értékelem, élvezem és a játék részének tartom, de valahogy Mike-nál zavart - jobban belegondolva azt érzem, hogy Mike igazából nem egy jóindulatú figura és nem csak a játék szabályai és jellege miatt hozta ezt a formát, hanem a való életben is valamennyire egy sunyi geci - aztán lehet, hogy hatalmasat tévedek és teljesen rosszul ítélem meg a srácot, de valamiért ellenszenvessé vált a szememben.
A másik, hogy egyszerűen utálom és irritál, ha valaki úgy nyer, hogy szomorú történetekkel, nehéz sorsával, sanyarú gyerekkorával, beteg édesanyjával, terhes feleségével, stb , azaz a játékon kívüli érzelmi tényezőkkel befolyásolja (vagy próbálja meg befolyásolni) a zsűrit. Mindez nagyon igaz is lehet, de mindenkinek vannak magánjellegű problémái, nehézségei (amiről nem érzi, hogy ki kellene használni vagy akár csak kéretlenül mások orrára kötni, hogy sajnálják) másrészt ennek semmi köze a játékhoz, márpedig a zsűri a játékról hoz döntést, a játék győztesét választja meg, nem pedig a "kinek vannak nagyobb nehézségei az életben" verseny győztesét.
(Ezért rühelltem Jeremyt az állandó könnyfakasztó sztorijával a terhes feleségéről. Az életben meglepő módon nagyon sok nő volt, van vagy lesz terhes - többek közöt nekem is 2 fiam van, azaz az én feleségem kétszer is volt terhes, mégsem érzem azt, hogy ettől még a Survivor című játék megnyerésére ez bármilyen alapot jelentene. .
Azok a hülyék meg ott beszopták, bőgtek és kihozták győztesnek, véleményem szerint abszolút érdemtelenül,eh... Ha rajtam múlna megtiltanám, hogy a zsűrizésnél bármiylen magánjellegű, a játékbeli teljesítményhez nem kapcsolódó érvet, megható sztorit, tényt, bármit közöljenek a játékosok. Mindegy.)

PRINCESS: az csaj egyszerűen túl sokat beszél (főleg magáról) és túl sokat pattog (ebben Mike-nak igaza volt). Ha megtanulta volna befogni a száját csak egy kicsit, jóval több esélye lett volna, de így...

Én műsor közben úgy éreztem, hogy Nick jobban tette volna ha Karát és Mike-ot viszi magával a döntőbe, mert úgy a nem Nickre adott szavazatok megoszlottak volna a 2 Góliát között, míg így borítékolható volt, hogy Princess-re senki nem fog szavazni, azaz az összes nem Nickre adott szavazat Filmes Mike-nak megy - de végül is jól sült el így is a dolog.

enzo23 2018.12.25. 02:14:39

Ez a karácsonyi időszak nem tesz jót a dupla-tripla részeknek. Szerdán ment le kinn, csütörtökön volt szedhető, pénteken kezdtem el nézni, vasárnap éjjel tudtam befejezni, és most hétfő éjjel volt csak időm kommentet írni. Remélem, azért még olvastok :P Megyek időrendben:

Első harmad:
1. Na végre láthattuk, ahogy lehullt a lepel, és mindenki elkezdett idolt keresni. Angelina nem is lenne önmaga, ha nem hagyta volna el a clue-t :D De hogy utána még kitalálja ezt a kamu leesést meg sírást, hát ez kész :D
2. A rewardról meglepően sok dolgot felírtam: Davie-től jófej volt, ahogy levette a terhet Nickről (mármint hogy őt ne válassza), remekül sikerült a vágás (dupla Cheers! a jutikajával meg a rizzsel egymás után), fura hogy odahallatszott a táborba a nevetgélés, és a közösen visszaszerzett clue + létrával megszerzett idol se volt semmi.
3. Davie-t azt hittem benntartják a kvázi-fenyegetése miatt (mármint hogy a vége felé bizony jobban fáj a blindside), de végül nem. Mondjuk abszolút szimpatikusan távozott: "arra voksolok, aki ezt megszervezte, tessék nagyobbat húzni"

Második harmad:
4. Nick rendesen felkúrta az agyát a blindside-on, és idegből megnyerte zsinórban a második immunityt, wow.
5. Teljesen szürreális Angelina játéka, de szórakoztató... most is ez mi volt, hogy nagy show-t akar a tribalra, mindenképpen idolt kijátszani és még fake idolt is csinál :D
6. Alison meg is találta a fake idolt, remélem nem csak improvizáció volt a tribalon az ellenőriztetésnél, hanem tényleg sejtette, hogy kamu.
7. Apropó Alison, én sem értem, miért volt akkora threat továbbra is. (Lásd a fináléban a stat: 10 immunity-n 8 különféle győztes, szóval mindenki veszélyes...)

Harmadik harmad:
8. Szeretem ezt a labdás játékot, kipróbálnám... Nick zsinórban 3.immunity, az igen!
9. Mondták, tetszett: a biztos döntős az utolsó David, és 3 Goliath közül választ, milyen ironikus.
10. El is felejtettem, hogy csak úgy simán bejelentős a döntőbe vitel, semmi ceremónia nincs hozzá.
11. Elaltatták a nézők gyanúját a tűzgyújtásnál a vágással, Kara volt abszolút esélyesnek beharangozva, erre Mike simán megverte.

Final tribal:
12. Angelina még itt is közbevág, behalok :D és előveszi a rice card-ot, mire finoman emlékeztetik, hogy ez így nem igazán tartozna az "önzetlen cselekedet" kategóriába :DD
13. Vidám bakik voltak: Dan elesik szavazásra menet a lépcsőn, Jeff elrontja a felolvasást ("5 votes Mike") :D

Grat Nicknek, úgy kb Davie kiesésétől én éreztem a győzelmét. A kérdezgetésekre szerintem remekül válaszolt, szomorú háttérsztori is megvolt nála, és az outwit/outplay/outlast szekció egyikében sem vallott szégyent, szóval összességében megérdemelte. (Jeff minimálisan trükkösen olvasta fel, már megijedtem, hogy Mike valahogy behúzta.)

Szerintem király kis szezon volt, már majdnem azt tudnám felróni hibájának, hogy nemigen volt benne antipatikus karakter Natalie-n kívül. De úgy egyébként volt benne minden: játékos aki rohadt szimpatikus és lehet neki szurkolni, emlékezetes momentumok, epikus törzsi tanácsok (az évad közepén kettő is egymás után), durva időjárás (sőt!), medevac (kettő is), érdekes tematika, és megérdemelt győztes. Soha rosszabbat! Christiant pedig muszáj visszahozni AllStar évadra, hatalmas figura!

#hétidézete:
"Angelina's Survivor strategy is from outer space" :DD /Mike/

Laura Ingalls 2019.02.15. 11:36:56

@Costanza: @tar: @enzo23: Kedves Mindenki! Szánom-bánom, hogy így eltűntem, először az ünnepek, majd betegség és rengeteg munka tizedelte erőimet, így nem jutott idő hogyvoltoznom. :(
Nagyon köszönöm a kedves szavakat, egy-egy ilyen bearanyozza a napomat és még nagyobb lelkesedéssel állok neki az írásnak. Próbáltam egész évad alatt változtatni azon, hogy ennyire részletes legyek, de a lelkesedés mindig elvisz és arra gondolok, ha valaki nem nézi nem fogja érteni, ha eztéseztésmégezt bele nem írom. :p
Az igény bennem van a fejlődésre, aztán jövő héten kiderül mire jutok, mert indul a 38. évad, az Edge of Extinction! :D
Bár csütörtökönként mindig hosszú napom van, de ez nem állíthat meg, hogy estére elkészüljek az aktuális hogyvolttal. Jövő héten folyt.köv.! ;)

tar 2019.02.15. 12:55:14

@Laura Ingalls:
"indul a 38. évad, az Edge of Extinction! :D"

\m/ :fejetráz:
Mindent bele - türelmetlenül fogom várni a hogyvoltjaidat! :)
süti beállítások módosítása