Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Minden, amit a vérről tudni akartál a Walking Deadben

2018. augusztus 26. 11:00 - Sick Rhymes

gallery-1475676604-walking-dead-01.jpg

Két évvel ezelőtt a Tech Insider beszélgetett John Sandersszel, a Walking Dead egyik kellékesével, aki elárult minden titkot arról, hogyan is kerül annyi vér a sorozatba. Ez sokkal komolyabb meló, mint az bárki is gondolna. Mintha minden nap Helloween lenne.

A cikkből kiderül egy csomó érdekesség. Például, hogy az emberek vére jóval világosabb a zombikéhoz képest, a zombik vérének a színe pedig attól függ, hogy mennyire halottak. Magyarul, ha egy zombit már csak az ínak tartják össze, akkor fekete a vére, de ha csak pár órája vált zombivá, akkor alig különbözik a vére az emberi szereplőktől. A vér színét ráadásul az is befolyásolja, hogy az adott jelenetnek milyen a megvilágítása. Magyarul túl világos helyszínen jó a sötétebb vér is, és fordítva.

A vér összetevői is változnak attól függően, hogy milyen célt szolgálnak. A fröccsenő, folyó vagy éppen szétrobbanó vért is különböző anyagokból kell összerakni. Például amikor valakinek vér fröccsen az arcába, azt egy könnyedebb anyaggal keverik ki, majd ráengedik egy olyan gépre, amit kifejezetten arra a célra építettek, hogy vért fröcsköljön a szereplőkre. Az is nagyon fontos, hogy a vér színének egyeznie kell a sebesülés színével.

Érdekesség, hogy az ötödik évad leghidegebb forgatási napján mindössze 12 fok volt nappal, este pedig fagy körüli hőmérséklet, ezért a művér vodkával keverték, hogy ne fagyjon meg. El lehet képzelni mi lett volna, ha mondjuk Glenn arcába nem egyszer, hanem 8-10-szer fröccsen a vér.

glenn-blood-face-the-walking-dead.jpg

Kevesen gondolnák, de a művér eltávolításához ipari mennyiségű zsebkendőre és tisztítóanyagra van szükség. Sanders elárulta, hogy a drága kellékek védelme miatt forgatások előtt konkrétan ipari mennyiségben veszik a tisztítószereket, mert elképesztően kényes ezeket a foltokat eltűntetni.

Azt is elárulta, hogy nem minden vér, ami fénylik. Pontosabban nem minden véres jelenet tartalmaz valódi művért (oximoron), néha kénytelenek egy-egy részt megoldani CGI-vel, de jellemzőbb, hogy a művérre még utólag plusz adagot raknak számítógéppel.

Az is érdekes, hogy ha egy fegyver vagy fontos eszköz véres lesz, akkor nem várják meg, amíg rászárad, hanem alkoholos festékkel kenik le, hogy akár több napon át lehessen használni ugyanazzal a vérfolttal. Azonban nem az eredeti kést festik le, hanem annak egy műanyag vagy gumi másolatát, így kerülve el azt, hogy az eszköz hamar rozsdásodni kezdjen. Ráadásul az alkoholos festéket könnyű lemosni, ezzel is megóvják az eszközöket az elhasználódástól.

Sanders az interjú végén hozzáteszi, hogy nehéz elhinni, de ő és a csapata imádja ezt a munkát, olyan nekik, mintha minden munkanapjuk Helloween lenne.

Csatlakozz a Hogyvolt Walking Dead csoportjához, ahol meg lehet beszélni a legvéresebb részleteket, a legforróbb pletykákat, és szembe jönnek a legizgalmasabb viceók és a legviccesebb mémek!

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása