Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Darabont utódja állítólag Andrea miatt vesztette el a munkáját

2018. július 01. 13:00 - Sick Rhymes

glen-mazzara.jpg

Frank Darabont után Glen Mazzara vette át a Walking Deadet, azonban azt csak kevesen tudják, hogy miért volt szükség arra, hogy rövid időn belül a második showrunnerjét is elveszítse egy olyan sorozat, ami éppen popkulturális üstökösként robbant be a tévébe. Ha igazak a pletykák, az egész mögött az állt, hogy Mazzara egészen más sorsot szánt Andreának, mint amit végül felvettek.

Alig több mint egy évvel, 2012 decemberében jött a hír, hogy megválik az AMC Mazzarától. Mazzara kirúgását annyira nem értette senki, hogy Kurt Sutter (Sons of Anarchy) és Shawn Ryan (Last Resort) is nyilvánosan utalgatott arra, hogy az egész mögött Robert Kirkman, a képregények alkotója áll. Azonban Mazzara távozását mással is magyarázták, mint azzal, hogy az AMC folyamatosan azt akarta éreztetni a rajongók miatt nagyon fontos Kirkmannel, hogy valódi kontrollja van a produkció felett.

Egyes hírek szerint Mazzarával már nem sokkal Darabont távozása után gondok voltak. A harmadik évad gyártását többször le kellett állítani, mert nem volt elég használható felvétel például a vágáshoz, és a producerek - élükön Kirkmannel - rengeteget kritizálták emiatt Mazzarát. Mazzarát végül kirúgták, és lassan kezdett gyanús lenni mindenkinek, hogy az AMC-nél mi a franc lehet a háttérben, hogy 18 hónap alatt a második showrunnerjüktől szabadulnak meg úgy, hogy közben a Walking Dead világszenzációvá vált.

Csak évekkel később, 2016-ban derült ki, hogy a balhé középpontjában Andrea karaktere, és annak sorsa állt a harmadik évad végén. Itt ugyebár Andreát megharapta Milton zombiverziója, és végül inkább kinyírta magát, mintsem átváltozzon. Igen ám, de Mazzara eredeti tervei sokkal grandiózusabbak voltak ennél. Eredetileg Andrea megérte volna a hetedik évadot, ami abból szempontból érthető, hogy a karakter él és virul a képregényekben máig, és szoros kapcsolatba került azóta Rickkel is. A karaktert játszó Laurie Holden egy rajongói eseményen vallotta be 2016-ban, hogy egészen mást szerettek volna vele a készítők.

walking-dead-andrea-main.jpg

Holden szerződése eredetileg nyolc évadra szólt, és elmondása szerint végül a sorozatban is Rick barátnőjeként kötött volna ki, sőt, az volt a terv, hogy a Kormányzó szeretőjeként elárulja a férfit és átveszi Woodbury felett az irányítást. Holden annyira biztos volt ebben, hogy már elkezdett magának házat nézni Atlantában, hogy a városba költözzön a sok forgatás miatt. Aztán a forgatás megkezdése előtti éjszaka felhívta Mazzara, hogy nagyon sajnálja, de végül nem tudták megírni az évadzárót a tervek szerint, ezért inkább kinyírják Andreát.

Holdent mellbe vágta a hír, és állítólag a stábtagok is nehezen viselték a hirtelen változtatást. Sokan azt gyanítják azóta is, hogy Mazzara egész egyszerűen a sokkhatás miatt írta ki Andreát a sorozatból, hogy igazán keményen végződjön a harmadik évad ahelyett, hogy a Kormányzó utódja lett volna.

Ez húzhatta fel annyira az AMC-t és a Kirkmant, hogy Mazzara végül távozni kényszerült. Érthető, mert Andrea fontos karakter a képregényekben, még ha a woodburys sztoriszálban szinte semmi szerepe nincs a képregényekben. Ráadásul Andrea mellett Axel és Merle halálát is az utolsó pillanatban találta ki Mazzara, ami szintén hagyhatott tüskét a producerekben. Arról nem is beszélve, hogy milyen irányba tarthatott volna a sorozat, ha Woodybury nem elpusztul, hanem Andrea irányítása alá kerül.

A helyét végül Scott Gimple vette át, aki azóta is a Walking Dead showrunnerje.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása