Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Fear The Walking Dead 3x01 - Apád, anyád idejöjjön! (18+)

2017. június 06. 09:00 - sixx

vlcsnap-00002_16.png

Ott hagytuk abba az előző kanyart, hogy

  • Nick, a mexikói csaja és a táborból menekült bagázs egy határátkelőnél keveredett lövöldözésbe terepszínű egyenruhás nyikhajokkal,
  • ahová PONT megérkezett a szentháromság, azaz Madison, Travis és Alicia.
  • Ofeliát a Deadwood Charlie Utterja rabolta el egy kicsit,
  • Strand meg ott pocol a hotelben (ahol egyébként a forgatásra érkező sajtómunkásokat is elszállásolták, és valójában tök zombimentes övezet).

Ehhez képest azzal nyitunk, hogy a felségjelzés nélküli egyenruhás népek egy mezőn, tankcsapdák vagy miafaszomok és emberi maradványok között hurcolják a szent család három tagját egy betonkerítéssel körbevett támaszpontra, aminek kerítésére a "Katonai létesítmény - belépni tilos" táblát szegezték ki, nem mintha a zombik tudnának olvasni, ugye. Madisonék nem akarnak menni, de viszik őket, odabent meg Travist menten elválasztják a két nőtől, ha tippelnem kellene, Madison és Alicia gyerekszülő tenyészállat lesz, Travis meg rabszolga, de lehet túl sok Handmaid's Tale-t néztem mostanában. A támaszpont meglepően rendezett, zombiknak nyoma sincs, mondjuk katonáknak sem nagyon. (Kulisszatitok: a mexikói Baja Studios épületeit látjuk, ahol pl. a Titanicot is forgatták.)

Miközben Travist egy épület belsejébe hurcolják, valami Billy nevű a háttérben lelő valakit, mire lebasszák, hogy egy lövéssel szokás, ettől Travisnek felszállnak a heréi a tüdejéig szerintem. Billy egy számot ír filccel a friss hulla homlokára, Travist meg bezsuppolják a zuhanyzóba, megmérik a súlyát, a magasságát, kap egy sorszámot, leültetik a fal mellé, és mire annyit mondhatna, hogy ez meg mi a faszom, a többi rab között meglátja Nicket meg a mexikói bigét, Lucianát. Szürpríz, mondaná Lacibácsi. Metába' kéne mennie a kommunikációnak, nem okos dolog elárulni a rokonságot (jó, én sem menőznék azzal, hogy Nickhez közöm van), de ebben a sorozatban az értelmet az érzelem váltja fel a legváratlanabb esetekben is, így Nick és Travis információt cserél, anyád itt van, a húgod is, elvitték őket, de majd úgyis kiszabadít minket, mert makacs fajta. Jó, mondja Nick, és a heroinra gondol párás szemekkel.

vlcsnap-00006_18.png

Madisont és Aliciát bezárták egy irodába, ahonnan menekülni igyekeznek, de ajtó/ablak zárva, a klasszikus, "akkor meneküljünk az álmennyezet felett pont erre a célra kialakított szellőzőrendszeren keresztül" sem játszik (nincs szellőzőrendszer a plafonba'), Alicia meg persze máris elkezd elégedetlenkedni, fasznak jöttünk ide a hülye drogos bátyám nyomában, ott volt a szálloda, medencével, koktélokkal. Mer' család, néz rá keményen Madison, a helyi KNDP képviselőnője. Jön egy egyenruhás, Troy, délies akcentussal beszélő fiatalember, hozott teát, és elnézést kér, hogy keményen bántak velük, de hát a határról csak bajkeverők jönnek, akik lopják a benzint. Nesze neked racial profiling. De mi nem vagyunk mexikóiak, mondja Madison, illetve nem, de nagyjából ez olvasható le az arcáról, meg a szekunder szégyen, hogy ilyet gondol egyáltalán. Travis, na Travis az egy más tészta, ő BARNA, de MAORI, nyugi. Travist éppen nyilvántartásba veszik, hazudja Troy.

vlcsnap-00008_22.png

Troynak vannak kérdései, hányan tetszenek lenni, miért tetszenek Mexikóból jönni, és így tovább. Madison terel, Nicket keressük, a drogost, tessék elengedni minket. Hát, az nem olyan egyszerű, mondja Troy, akire az sem hat, hogy "magát is megkeresné az anyja", mert az anyja halott. Alicia is beszól, mi lesz, ha nyilvántartásba vesznek minket? Kapnak ellátmányt, oszt mehetnek a picsába. Na persze. Troy átrongyol a másik épületbe és kiderül, hogy kísérletezik a rabokkal, de nem túl szofisztikált módszerrel: lelövi őket, és elindítja a stoppert, hogy kiderüljön, mennyi idő kell ahhoz, hogy a hullából zombi legyen. Kb. 62 perc. Na, erre kellenek Travisék. Troy meg is beszéli ezt a nem mexikói, maori kérdést Travisszel, aki nem tud arra a kérdésre válaszolni, hogy Új-Zélandon milyen a helyzet, hiszen nem járt arra régen. Nicknek is meg kell szólalnia, hogy Troy végre összerakhassa a Madison-Alicia-Nick-Travis sormintát.

vlcsnap-00011_19.png

Madison és Alicia az irodában a kiutat keresik, és hoppácsak, Alicia bakancsában nem egy pillangókés lapul? De. Amivel kinyírta Antont, ugye. És most baszkurálja a lelkiismeret. Madisont nem, ő máris gyilkolna, mert család. Traviséktől elvisznek egy újabb rabot kísérletezni, és látom már a sormintát, addig viszik el a statisztákat, míg a végén csak Travis, Nick és Luciana marad, mert főszereplőt nem fognak így kinyírni, az tuti. Travis mindezt sztoikus nyugalommal veszi tudomásul, Chris halála óta őt mér nem nagyon lehet megrázni semmivel. Összebandázik egy Steven nevű másik rabbal, aki tudja a kiutat, lent alagutak vannak, amik visszavezetnek Mexikóba, és ezt onnan tudja, hogy ő is ment volna át a határon, de meglőtték. Nem baj, most majd segít Traviséknak, mondja.

vlcsnap-00012_18.png

Az egyenruhások unatkoznak, és mivel egy nap múlva lelépnek innen, érdekessé teszik maguknak a dolgot, és nem egyenként nyírják ki a rabokat, hanem kettesével, hogy verseny legyen a zombulásban. És persze még mindig nem Travisékat szedik szét, mert akkor mi lenne a sorozattal, ugye. Ja, reggel van, ha ez fontos. Troy, aki egy pszichopata, ott ül az irodában, és nézi, ahogy Alicia és Madison alszik. Mert egy perverz állat is, és jegyzetel valamit, a felébredő Madison kérdésére aszongya, megfigyeléseit veti papírra. Ez bolond, baszki. Troy szerint Madison és Alicia megfelel nekik, de Travis, na az egy másik kérdés. Azaz a nők mehetnek, Travis meg nem, mire Madison azt szeretné tudni, hogy akkor Travisnak annyi-e, de Troy nem ad rá egyértelmű választ. Travis nem halott, hanem az egyenruhásokat hallgatja, ahogy arról beszélnek, hogy a zombik nem esznek halottat, mert vannak érzékszerveik. Travis nyom egy all-int, és elkezdi baszogatni a szadista egyenruhásokat, mert miért is ne, így lehet kiprovokálni a legjobban, hogy ne Nicket lőjék fejbe ezek a gyökerek, hanem őt.

vlcsnap-00014_19.png

DE EZ CSAK EGY ÁLCA, mert miközben Travis szájkaratézik, Steven és Nick közelebb mozdul az őrökhöz, a háttérben meg az egyik zombi elkezd mocorogni, és innentől minden nagyon gyorsan történik, Travis, miközben a kivégzéséhez kibilincselik, pofán veri az egyik nyikhajt, Nick és Steven nekiugrik a másiknak, aki pont a fal mellé láncolt zombira esik rá, és voila, télak menten, lelépnek. Troy Madisont untatja a szövegével és felkínálja neki, hogy Aliciával együtt mehetnek a farmjukra, ami biztonságos, és kicsit messzebb van innen. Travis viszont nem, mert nincs elég kaja mindenkinek. De Troy megígéri, hogy majd kiengedi Travist, muhaha, és ekkor bumm, lövés dördül kint, Troy kirohan az irodából, mert azt hiszi magáról, hogy valamiféle főnök, Madisonék viszont továbbra is bezárva. Odakünn Nick és Luciana meglóg, lemásznak az alagútba, de Travis elkapják Troy emberei. Luciana kurva szar állapotban van egyébként, de ez még csak egy gond, mert Stevent menekülés közben meglövik, utolérik, elvágják a torkát, majd ledobják az alagútba Nickék után, hogy odalent is legyen valami izgalom.

Troy érdeklődik, hogy mi a fasz van Travisszel de mégis, mert hát neki nem kóringyálnia kellene. A biztonság kedvéért kicsit be is szól neki, hogy majd Madisonről lesz gondoskodva (meg lesz erőszakolva), és vigyék ki az udvarra, mert majd különleges elbánásban részesül. Az alagútban Nick lesmárolja Lucianát, és menekülnek, Troy meg Madisonért megy, de amikor kinyitja az iroda ajtaját, Alicia ráront, késsel e kezében. Troy lerázza magáról, de Madisonnel nem számol, aki egy kanalat döf a szemibe. Mármint kajakra. Kemény. Alicia rohan egy járműért, mert innen lépni kell. Nickék odalentről hallják egy helikopter hangját, és addig mennek tovább, míg az alagút végére nem érnek, amit egy ajtó torlaszol el. Mármint addig, míg Nick ki nem rúgja. És vajon mi van mögötte? A szabadság. Meg zombik. Kurva sokan. Bravó Nick, volt egy támaszpont ami ellenállt a zombiknak, ezt is el kellett basznod. Menekülnek vissza az alagútba, ahol, hadd tegyem hozzá gyorsan, Steven, a friss zombi is kódorog.

Travis sorsa kicsit walkingdeades, egy gödörbe hajítják, ahol először csak vagy hat, majd később egy tucat zombival kell kézitusát folytatnia, de nyugi, legyűri mindet, mert Travis nagyon kemény tököket növesztett magának. Madison és Troy, a küklopsz az udvaron igyekszik rávenni a sok egyenruhást, hogy tegyék le a fegyvert, mert egy szemmel lehet élni, de agy nélkül nem, és Madison azzal a kanállal egész fasza dolgokat tud művelni a fejében. Közben Alicia autólopással múlatja az időt, Hummer itt, Hummer ott, jaj, melyiket vigyem, basszameg. A Madison-fronton is változás van, előkerül KüklopszTroy bátyja, Jake, aki normális, és megérti, miért ideges Madison, sőt még a kitolt szem ellen sem ágál, megesik, munkahelyi baleset, ugye. Megbeszélik a dolgokat, így Madison elereszti Troyt, mindenki legnagyobb örömére. Madison még belerúg egyet a biztonság kedvéért. Odalent Nickék legyűrik Stevent, a zombit, és felmennek a felszínre, hogy elkezdődjön az utolsó jelenetsor, a menekülésé, de persze ez nem olyan egyszerű, Alicia ledobja a kést nekik, satöbbi, satöbbi.

Travis a gödörből kijőve ki akarja taposni Troy belét, de lefogják, és ebben a pillanatban kerül elő Alicia, majd Nick is, boldog a kiscsalád, na. Csak azok a kurva zombik, azok ne lennének a háttérben ugye, de hát Nick rájuk szabadította a hordát, szóval hiába szedelőzködik Travis és Madison és beszéli meg Jake-kel, hogy kösz, de nem megyünk veled és az egyszemű pszichopata tesóddal (akivel Nick szerintem hamar összespannolna) a túlélőfanatikus apád tök biztonságos farmjára, mert mi inkább GYALOG INDULUNK NEKI A ZOMBIKKAL TELI HATÁRNAK. Ez nem jön össze, mert betörnek a zombik, és menekülni kell, Alicia, Luciana és Travis a helikopterre kerül Jake-kel és egy szőke csajjal a True Bloodból, Madison meg Nick pedig autóba száll Küklopsszal. Mert a zombik miatti kavarodásban így jött össze, na, azért.

5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Etniez 2017.06.06. 11:03:35

Az első évadot megnéztem, elég uncsi volt. Ennyit javult volna a harmadikra?

mbazs 2017.06.06. 11:37:34

Mi néztük a Walking Dead-et pár éve, és rájöttünk, hogy halálra unjuk magunkat. Ez a zombis téma egy annyira, borzalmasan lerágott csont, hogy mikor elindul egy ilyen film a tévében, én szabályosan elalszom. Komolyan nem lehetne valami eredetit kitalálni végre? A másik, amitől falra mászom, azok a vámpíros filmek. Hihetetlen, hogy annyi szuper történetet leírtak már könyvekben, de neeeem, legyen A) zombi B) vámpír. Komolyan nem lehet ezt a két agyonhasznált klisét végre kidobni a szemétre? Folyton ezt kell nyomni? És értem én, ott van mögötte a dráma meg minden, s a zombik és vámpírok csak kellékek, mondják a rajongók. Nekem nem és szerintem még sokan másoknak sem. Én csak azt látom, hogy halálosan unom mindkettőt. Ez olyan, mintha a rajzfilmek 95%-a arról szólna, hogy egy macska üldöz egy egeret, csak azt variálnák, hogy az egyikben egy dagadt kék macska fut balról jobbra, a másikban meg egy zöld gizda jobbról balra. U-N-A-L-M-A-S!

Serrin 2017.06.06. 12:17:04

"Mert család."

Ez már a hotelvilágítás bekapcsolásakor is jó indok volt. :)

É2I 2017.06.06. 20:46:10

@mbazs: Erre való a távkapcsoló, nyomsz egyet rajta és már nem is nyomaszt a zombie világ.
Abban igazad van, hogy felhígították az ilyen témájú filmeket, de mutass egyet, egy olyat ami, ha befut nem húznak le róla jó pár évadnyi bőrt - nem lesz ilyen. Nem, nem jó ez így, de kb. semmit sem tehetünk ellene, illetve de,: első mondat, első fele.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2017.06.08. 08:07:24

"Mer' család, néz rá keményen Madison, a helyi KNDP képviselőnője. "

Inkább túl sok Vin Diesel és Halálos Iramban filmet nézhetett. Ott nyögik be kb minden 15 percben fátyolos szemmel a "család" szót. :)
süti beállítások módosítása