Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Fekete Vitorlák 4x02 - Az ültetvényesek csele

2017. május 04. 11:00 - Pácsó Ármándó

A feszültség már az első másodpercekben tapintható, hiszen a megszokott ismétlésben a veszekedős és véres jelenetek vannak túlsúlyban. Aztán felhangzik a remek főcímzene. Készüjjé’ fel a Hangulatra!

01.jpg

A Karib-tengeren hajnalodik, kiugrom az ágyból, Nassau már vár reám! Én kedvelem őt, nagyon kedvelem őt, hisz ő … De hagyjuk ezt, nézzük inkább Silvert, ahogy a felkelő nap első sugarainak fényében a tengerpart homokján, hmm …, hát …, hátonhúzódik. A furcsa öreg húzza, akinek még nem tudjuk a nevét, szólítsuk egyelőre Bütyök Kapitánynak. Egy hajótemető kellős közepén lakik és kedvenc elfoglaltsága, hogy embereket talál a parton és kiköti őket száradni, anyagi megfontolásból. John fejére 500 arany vérdíjat tűzött ki a hatóság, arra fáj a foga. Vagyis még többre, mert kitalálta a rafkós öreg, hogy növeli a kalóz hírhedtségét egy-két további gyilkossággal, amit ráfog a Kalózkirályra.

02.jpg

Végre újra láthatjuk az elmúlt évad legszórakoztatóbb párját, Featherstone-t és Idelle-t a városban, ahogy Berringer kapitány akasztófa állítási munkálatait nézik, miközben Max azt duruzsolja a fülökbe, hogy ismeri a szerepüket Jack Rackham megszöktetésben és az ellenállás informálásában. Neki most a kalózok nem barátai, ezért is akadályozta meg, hogy a víz alatti barikád híre eljusson Billytől Flinthez. Őket talán nem adja fel, ha azt teszik a jövőben, amit mond.

03.jpg

Eleanor mesél párjának a kalóznak indult nagyapjáról, aki átképezte magát kereskedővé és neki köszönhetően Amerika egyik leggazdagabb családja lett az övék, cserébe viszont nincs jó társadalmi megítélésük Angliában. Meglátogatná az öreget pénzért, hajókért, fegyverekért és zsoldosokért, mert van rá 50% esélyük, hogy sikerrel jár. Pláne most, hogy benősült a jó hírű Rogers családba.

04.jpg

A beszélgetést Berringer kapitány felbukkanása zavarja meg. Kimennek a kikötőbe, hiszen megjött, mit megjött, besodródott a kikötőbe Teach ultimátuma egy akasztott emberekkel feldíszített brit naszád képében. Fekete Szakáll azt üzente, nem engedi őket kihajózni Nassauból és van még 61 foglya hajót díszíteni, ha nem adják át neki Eleanort. Ők a Megtorlót nézik a távolban, a kalózhajóról meg őket. Jack szerint nem adják ki a nőt és szerintem se, mert szükség van rá az adósságok miatt és már be van járatva. Fekete Szakáll szerint se adják, ezért Rackhamék kommandózzanak be az éjjel a városba titokban és rabolják el Rogersnét. Vitának helye nincs, bár az igény meg van rá!

05a.jpg

05b.jpg

A Billy-Négerbaba-Flint triumvirátus az Underhill-ültetvény lerohanására készül, de nem csak hármasban, hanem egy csomó lelkes statisztával. Mindenképpen este, mert fáklyafénynél sokkal romantikusabb. A Smaragdszemű kapitány kétségbe vonja, hogy Madi tud a kincs helyéről, viszont elismeri, hogy akár igaz, akár nem, taktikailag zseniális lépés volt a nő részéről megemlíteni a dolgot.

06.jpg

A kormányzó kiútként szorult helyzetükből, cselhez akar folyamodni. Ő elcsalja a szigettől egy hajóval Fekete Szakállt, meglapul egy biztonságos kikötőben, közben a felesége titokban egy másikkal elmegy a családjához segítséget kérni. Erre Eleanor csak az Onedin sorozatból eltanult Dúlt Kebellel tud reagálni.

07.jpg

A fogadóban tovább folynak a tárgyalások, amit  Max és Berringer kapitány érdeklődve figyelnek. A férfi szerint az elítéltek nem mutatnak bűntudatot, a nő szerint meg nem kellene hergelni őket. A további vitájuk alapján ők sohasem lesznek barátok, bár a kapitány szívesen megismerné a rózsaszín ötven árNyaLatát, ha értitek mire gondolok. Az ifjú madam útja ezért a barátnőjéhez vezet és árulkodik neki a kanos katona vérszomjáról, erősen ellenezve, hogy a civil vezetés lelépjen egy időre és átadja a hatalom gyakorlását a hadseregnek.

08a.jpg

08b.jpg

Silver és Bütyök Kapitány, második felvonás. A Kalózkirálynak a nagy melegben felgyorsulnak az agysejtjei és eszébe jut egy régi történet egy kalózról, Edward Teach egykori bizalmi emberéről, aki Charles Vane föltünésével kiesett Fekete Szakáll kegyeiből és száműzetésbe kényszerült. Vajon ki lehet az?! Mivel Bütyök Kapitány alias Israel Hands reakcióiból nyilvánvaló lett, hogy utálja egykori főnökét, Silver elkezdi alá adni a lovat, hátha a bizalmába férkőzhet. Önmagát karizmatikusnak beállítva lekicsinyli az 500 arany vérdíjat, azt állítva, hogy a megfelelő embernek sokkal többet érhet.

09.jpg

Mr. Underhill nem boldog, felesége nagybeteg és ápolásra szorul. Ezt a szerencsétlen időszakot használja ki a kalózcsapat, hogy lerohanja az ültetvényt. Négerbabát is viszik, hogy befűzze az ott dolgozó rabszolgákat Nassau angol védői ellen. Beszél is a háziszolgálóval, Ruthtal aki tényleg az. Segít és lefegyverzi az ellenálló beteg asszonyt, de arra kéri őket, húzzanak el onnan gyorsan.

10.jpg

Jó az idő, egyszerre mindenkinek utazni támad kedve. A kormányzó indulni készül Port Royalba, Eleanor pedig majd reggel Philadelphiába, ami nagyon szép az évnek ebben a szakaszában. Anne és Jack Nassauba készül Rogersnéért, de kár hogy nem beszéltek össze, még a végén elkerülik egymást és a Pengés Vörös csak Maxet találja otthon, akit vagy megöl, vagy lefekszik vele. Egy baszós-kardozós sorozatban mindkettőre van esély, egy szavazat a második eshetőségre. Miközben a romlottságáról elmélkednek, feltűnik a kormányzó hajója, amint el akar menekülni a szigetről.

11.jpg

Billy emberei ellátmányt zsákmányoltak az Underhill birtokról, de önkénteseket nem sikerült, ugyanis a hét legnagyobb gazda szörnyű megelőző intézkedéseket tett New Providence szerte. A családokat szétválasztották és elcserélték egymás között, így ha valahol lázadtak vagy segítenek a kalózoknak, a családjuk bánja meg egy másik ültetvényen. Négerbaba szerint az a megoldás, hogy előbb elfoglalják Nassaut és utána fel lehet lázadni egy időben mind a hét helyen. Bonesnak ez nagyon-nagyon nem tetszik, de mivel a többi ültetvényről csapatokat érkeznek ellenük, ésszerű lenne visszavonulni ahogy Flint javasolja. Billy erre át akarja venni a parancsnokságot ezért Madi és négerei Flint mellé állnak,  kitör a testvér harc közöttük. Miközben egymást aprítják, megérkezik az ültetvényesek felmentő serege és minden kalóz beszalad előlük a kukoricásba, mert ott jó stratégiailag.

12a.jpg

12b.jpg

Jack jelenti Fekete Szakállnak, látták a menekülő hajó fedélzetén a kormányzót. Valószínűleg elviszi magával a katonák egy részét és kevesebb marad a szigeten, hogy megvédjék Eleanort, ezért most meg tudják bosszulni Charles Vane halálát. Bár gondolkozott a dolgon és az akasztott hős biztos azt mondaná nekik, hogy kisasszonyosan érzelgősek lettek, szarják le a bosszút, ha túl veszélyes. Edward Teach kifejti neki, hogy már egy jó ideje volt tanítványára gondol, mindig, meg-megállva. És megegyeznek abban, hogy a halott azt akarná, inkább a kormányzót nyírják ki, mint volt szerelmét, aki elárulta őt.

13.jpg

Miközben a partról a nők szomorúan néznek a távozók után, Max titkos levelet kap, ami olyan titkos, hogy még Berringer kapitány is látja az átadását 8-10 méterről. Silver és Israel Hands hívták találkozóra a félvér madamot, ami pár óra múlva meg is történik. Max az anatómia nagy szakértője, szintén lefitymálja (érted?!) Long John méretét, de a beszélgetés ideje alatt nem történik változás ebből a szempontból. Nagyképűségét a férfi letöri azzal, hogy minden főkalóz szabad, úgyhogy az elvetélt partraszállás ellenére még nincs vége a háborúnak és hamarosan ők kerekednek fölül, ezért szíveskedjen kifizetni a váltságdíjat érte. Max nem akar fizetni, inkább ingyen átveszi túsznak a kalózt, jelenlegi fogva tartójára pedig ráküldi az embereit.

14a.jpg

14b.jpg

Aki nem ismerte még eddig az agg terminátort, most kap egy kis ízelítőt, a lány az utolsó emberével alig tud elmenekülni a helyszínről. Silver a végére egy lövésével megmenti Israel Hands életét, hogy jobb pozícióban kezdje majd a következő részt.

 

11 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2017.05.04. 15:25:11

Ruth tényleg beszélő név, nem is jut eszembe egy szép nő se ezzel a névvel

a rózsaszín ötven árNyalata jól hangzik, innovatív vagy (mondjuk ezt eddig is tudtuk :)

Max fitymálása (értem!) jogos, a szemében a kalóz már csak Short John Silver lehet - bár Négerbaba biztos ellenvéleményt jelentene be

Pácsó Ármándó 2017.05.04. 16:29:48

@Gabba: Remélem a DK-s utalásnak sokan utánanéznek! :-)
Négerbaba valóban többet tudhat bárkinél :-)

Gabba 2017.05.04. 17:18:34

@Pácsó Ármándó: jaj, bocsi, azt a linkelést meg se köszöntem!

Pácsó Ármándó 2017.05.04. 17:44:55

@Gyöngypipi: Köszönöm a nyálazást! :-) Bevallom már serdülő korom óta élénken örülök ennek az "adománynak"! :-))
A kukoricás nagyon hasznos! Sokan elbújtak már benne, például Mel Gibson: Jelek című filmjében az ufókok is! :-) Persze ha egyszerre bújik oda mindenki, például Sobri Jóska, Rúzsa Söndör és a kalózok, akkor még letapossák a termést és ennek a kukoricák annyira örülnek, mint a varnyúcsipkodásnak. www.youtube.com/watch?v=7yi7uyxLpV4
Bütyök Kapitány és Nyomi kalandjai világraszólóak érdemes rájuk vetni egy pillantást :-)
Bajúszban nem vagyok otthon, majd Gaba mester reflektál a kérdéskörre :-)
Úgy gondolom, hogy az ismert szokást tarthatjuk általános érvényűnek, fitymált már férfi és egyaránt szerte ebben a békés országban :-)
Én már megszületésem óta felejtek, úgyhogy ebből kiindulva közszolgálatilag cselekszem itt :-)

Pácsó Ármándó 2017.05.05. 08:14:23

@Gyöngypipi: Köszi az odafigyelős olvasást és amit egyszer megígérünk, az úgy lesz! Egyszer :-))

Gabba 2017.05.06. 09:43:27

@Pácsó Ármándó: ez a kukoricásba menekülés csak addig jó, amíg meg nem jelenik a csősz és ki nem zavar mindenkit :)

Pácsó Ármándó 2017.05.06. 11:04:14

@Gabba: Lehet, hogy megjelent, mert (Spoiler!) a harmadik epizód nem a kukoricásban játszódik!

Pácsó Ármándó 2017.05.06. 18:03:33

@Gyöngypipi: Igen, igen. Kemény volt az élet akkoriban a kukoricáson kívül! :-)
süti beállítások módosítása