Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Barátok közt 8043-8052. rész

2016. szeptember 04. 17:48 - Gillotte

Peti nem engedi el Attilát magyarázat nélkül, így Attila kénytelen vallani: tűrt amíg tudott, ám kiderült, hogy Juli az elejétől kezdve átverte, ráadásul valszeg Juli is vigasztalódott valakivel, úgyhogy 2:1 az állás, Attilának mennie kell. Peti iszik némi bort, hisz már a második szomorú infót kapja aznap, sőt, még Julinak is neki kell megmondania, hogy Attila lelépett, Mátéról nem is beszélve: padre número 3 is elment.

bk_2het_1_1.png

Alíz nehezen bírja a liftbe zártságot, Rudit hibáztatja, kár volt vele kibékülni ám Rudi ész érvei hatnak, úgyhogy ,,máris jöhet a smár” s a lift újraindul, hogy az ajtó kitárulván Ági képébe csókolózhassanak a fiatalok. Ági féltékeny, amiért Rudi újra összejött Alízzal, de persze nem vallaná be. Az óráját viszont Félix lakásában hagyta, úgyhogy immáron Alíz nélkül kéri Rudit, menjenek vissza érte, mielőtt Félix észreveszi. Rudi elsőre nemet mond, aztán átgondolja, és felhívja Ágit, hogy mégis, de nehogy Alíz megtudja…naná, hogy Alíz itt lép be! Rudi hadovál neki arról, hogy csak virágot akar venni neki, s Alíz látszólag elhiszi, de azért ennyire nem hülye ő sem. Közben Ági elindítja az akciót, elmegy Félixhez, és invitálja egy kávézóba, ahol aukciót akar szervezni, és Félixnek, mint az alapítvány fő támogatójának lehet beleszólása. A férfi szívesen veszi az ajánlatot, ám megkávéztatja Ágit előtte, hisz olyan kávé még kávézóban sincs, mint nála, majd megmutatja Áginak a festménygyűjteményét, melyen Ági gyorsan végigrohan, hisz Rudi mindjárt jön. Félix még ragaszkodik egy konyakhoz is, s míg elmegy érte, Ági áttúrja a férfi íróasztalát, csak kérdés, hogy miért ott keresi az elhagyott órát. Félix meglátja amint Ági könyékig a fiókban van, de úgy tesz, mintha semmit nem látott volna. Ági a mosdóba megy, legalábbis ezt mondja, és értesíti Rudit, hogy úgy szerezze meg az órát, hogy ők Félixszel közben a házban vannak. Szívás, de ez van. Alíz a bokor mögül sasol, és Krisztián hívja, hogy jól elpanaszolja, hogy Rudi épp egy nagy kecóban csalja őt, de Krisztián próbálja megnyugtatni, hogy amit lát, nem az, aminek látszik. Eközben Ági kedélyesen beszélget Félixszel, és meglepődve tapasztalja, hogy a férfi előhúzza a zsebéből Ági karóráját. ,,Biztos egy vendég hagyta itt a legutóbbi partiról” – mondja, majd felajánlja Áginak, hisz nem jelentkezik érte a tulaj, ám a ravasz nő elutasítja, hisz nem az ő ízlése. Rudi még mindig tököl az óra keresésével, Ági rohan neki szólni, hogy már megvan. Félix is jön, Rudi elbújik, majd hirtelen ötlettől vezérelve inkább leüti a férfit. Mire felemelik és elrendezik, már besötétedik, ám nincs vége az izgalmaknak, hisz Alíz püföli az ajtót veszettül, így Ági inkább beengedi, mielőtt a lány az egész szomszédságot felébreszti az óbégatásával.

bk_3het_2.png

Bözsit elgondolkodtatják Irma szavai, hogy jó dologként érte meg a betegségét, úgyhogy úgy dönt, vállalja a műtétet, amivel megszabadulhat a Parkinson-kórtól. Hamar tényként kezelik, hogy egy hónap múlva műtét, és rá egy hónapra lehetne tervezni az esküvőt, ugyanis a doki szerint egy hónap elég a felkészüléshez. De nem az volt, hogy először meg kell várni, hogy hatnak-e a gyógyszerek? Bözsi nem szedi még olyan régóta. De ne akadékoskodjak, mit tudhatom én… Vili elmegy a horgászegyletbe, úgyhogy Bözsi maga mellett tudja Cuki kutyát a kisboltban munka közben. Egy ellenszenves nő bevásárol, elvisz egy lisztet, gyanús folttal a csomagolásán, és a kutya egyáltalán nem tetszik neki, hisz ez szabályellenes. Húha, lesz ebből még baj! Bözsi gyanús foltot észlel a padlón a lisztek környékén, úgyhogy gyorsan felmossa, és elviszi a kutyát, ám Pallag Endréné, a vásárlónak álcázott ellenőr visszatér, és jelzi, hogy a liszt amit vett feltételezhetően ,,ebvizelettel” szennyezett, úgyhogy cumi van, ugyanis jobb esetben büntetést kapnak, rosszabb esetben több hónapra bezáratják az üzletet. Vili is odamegy, és kidumálja Bözsit: Cuki olyan kutya, aki a Parkinsonos betegeken segít, így Bözsinek szüksége van rá. A nő nem tudja megcáfolni egy ilyen kutya létezését, úgyhogy figyelmeztetéssel elfelejti az ügyet. Szegény Cuki ezután a négy fal közé kerül, és kicsit bedepizik tőle.

bk_3het_3.png

Miki azt a megoldást látja, hogy kifizeti a falusiak helyett a bírságot, viszont kinevezi Rolandot kisfőnöknek, hogy ő felügyelje a munkát a víz ügyében, hogy nehogy előforduljon még egyszer, hogy kiskorúak dolgoztatása miatt perkálni kell. Jól fog kinézni a számla, ugyanis Miki bevállalta, hogy mivel Nóra pénze a cégben van, ezért ő fizeti Ottónak a Robi halál után fennmaradt eltartási összeget. Judit el van ájulva Miki önzetlenségétől, hogy kifizeti Ottónak amit Robi a halála miatt nem tud. Miki is hálás, hisz a beszélgetésük hatására sikerült jó megoldást találnia a céges gondokra.

bk_3het_4.png

Mivel Tóbiás elhajtotta Kristófot, hogy a bíróság nagyobb eséllyel ítélje neki Bencét, Hannára ismét sok feladat hárul, ami Bence felvigyázását illeti. Tóbiásnak ugyanakkor hiányzik Kristóf, úgyhogy találkozót beszél meg vele, ahol tudatja, hogy megy egy kört Nóránál, hátha megtarthatja úgy is Bencét, hogy vállalja a melegségét. Nóra szerint ez nem kéne, hogy befolyásolja a bírót, de ha rákérdez, Tóbiás legfeljebb nem válaszol. Tóbiás elmondja a fejleményeket Kristófnak, s beszél őrlődéséről, hogy milyen borzasztó a kialakult helyzet, hisz Zsófi a legjobb barátja volt, épp ezért vállaltak közösen gyereket. Kristóf kettesben találkozik Zsófival, hátha hat, ám sajnálatos módon Zsófi nagyon eltökélt, elege van abból, hogy Tóbiás állandóan kioktatja Bencéről, úgyhogy végigcsinálja a pert, bármeddig is tart. Ezek alapján Kristóf arra ösztökélné Tóbiást, hogy tegyen lépést Zsófi felé, tegyen neki engedményt, ám Tóbiás is makacs, akárcsak Zsófi, így nem enged, de elmegy Nórához tanácsért, aki Emíliát javasolja, mint kapcsolattartó pszichológus a két fél között. Zsófi belemegy a dologba, hajlandó bevonni egy harmadik személyt, hogy segítsen nekik.

bk_3het_5.png

Miki úgy határoz, hogy hely szűke miatt vissza kéne költözni az irodába, elvégre már mindenki tudja, hogy nem mentek csődbe. Legnagyobb meglepetésükre Attila bevackolta magát az irodába, hisz hotelre most nincs pénze. Juli nagymellénnyel mondja, hogy Attila el se akar menni, de férje elszomorítja: dehogynem Julikám, ugyanis nem áll szándékomban egy fedél alatt élni veled. Juli előjön a Máté kártyával, miszerint a gyerek Attilát tekinti az apjának. Ja, szegény, nemzette valaki, elkezdte nevelni egy másik, majd annak az öccse. Juli jön azzal, hogy Máténak szülinapja lesz, de jó lesz együtt ünnepelni, ám Attilának más tervei vannak: külön ajándékot vett, és majd külön köszönti fel Mátét. Miki nem ilyen jófej, mint Juli, ő gondolkodás nélkül kiűzné Attilát az irodából, cserébe felajánlja, hogy költözzenek össze, de Attila elküldi bátyját a fenébe, hisz gerinc is van a világon.

bk_3het_6.png

Bővül a Novák család, hamarosan megkaphatják Stellát, így Laci megpróbál finoman utalni Ádámnak, hogy el kéne húzni lassan a csíkot és albérletet keresni. Ádám pörköltet készít Novákéknak, ám Laci kénytelen feldobni némi ketchuppel, hogy ehető legyen. Elméláznak Gizivel, hogy nem lesznek már egyedül reggel, több költség lesz, stb, de milyen jó lesz – teszi hozzá gyorsan Gizi, mielőtt Laci meggondolná magát. Ugyanakkor Lacit aggasztják az anyagiak, ugyanis neki az árvaházi focis fiúkat is kell pesztrálni, kéne mez, de miből vegyen nekik… Gizi szerint egyszerű az ügy, el kell kérni Laci részét a kft-ből, hisz mivel nem ment csődbe a kft, az sem érvényes, hogy Laci lemondott a részéről. Gizi elmegy Nórához, aki elsőkörben hebeg-habog, majd leadja a drótot Mikinek, hogy Laci igényt fog tartani a részére, és elég nagy szívás lesz ennek a vége. Miki lemegy öreg barátjához, és beavatja, hogy volt némi trükközés a cég tönkremenetelénél. Mielőtt Laci elborulna az agya, Miki gyorsan beígér neki 8%-ot a vizes cégből Laci, a Berényi kft-s 4%-a helyett, sőt, még a béna kis focicsapatot is támogatni fogja a Berényi víz műfüves edzőpályával, mezekkel, meg mindennel, ami szem-szájnak ingere. Laci lenyugszik, és Nórát is nyugtatja, hogy Miki igazából jó cél érdekében járt el, hisz hosszútávban kell gondolkodni. Gizinek nem tetszik, hogy Lacit így palira lehet venni, és elgondolkodik: Miki ki akarta tenni Lacit a Berényi kft-ből, Laci nem ment bele, majd egy uzsorás megveri. Nem gyanús ez? ,,Hogy én mekkora igavonó barom vagyok” – állítja meg Novák, teljesen jogosan, majd dúvad módjára felmegy Mikihez, és jól behúz neki egyet.

bk_3het_7.png

Máténak készül a szülinapi buli, bár idén nem Attila készíti a tortát, ahogy szokta. Jó, hogy ez a gyerek 8. (?) születésnapján derül ki, sőt, hogy egyáltalán szülinapot ünneplünk, ez is ritka! Juli előre odaadja az ajándékot, mert a gyerek annyira szeretné, ám Attila ajándéka csak kettesben történik, ugyanis Attila elviszi Mátét, természetesen Juli (szomorú) beleegyezésével. Máté nagyon jól érzi magát, hisz Attila sétarepülőzni viszi, majd férfias dolgokról beszélgetnek. Máté elmondja Attilának, hogy szerelmes Stellába, és milyen kár, hogy ritkán látja. Hát igen, ilyen a szerelem – mondja a bölcs apa – öröm és bánat, erő, és gyöngeség, hit, és hitetlenség, csupa ellentmondásos dolog, de ha szeretünk valakit, szeretjük benne ami jó, és elfogadjuk ami rossz. Milyen megható. Ezután hazamennek, s Attila lépne, de Máté a szülinapos jogaira hivatkozva nem engedi, még egy esti filmet is együtt néznek, amibe mindenki belekómál, és mivel Máté álmában sem ereszti nevelőapját, Attila végül ott alszik a lakásban.

bk_3het_8.png

Félix reggel ébred a földön, maga mellett üres üvegekkel, és poharakkal, hátha másnaposnak hiszi magát. Átmegy Ágihoz mentegetőzni az esti viselkedése miatt, hisz sosem ütötte még így ki magát. Ági természetesen Emíliának is eldicsekszik arról, hogy Félixszel töltötte az estét, had ütögesse a guta. Félix azonban nem tudja elképzelni magáról, hogy ennyire benyomott volna, úgyhogy még egy kört megy Áginál, aki részletezi az estét, hogy Félix ivott-ivott, és sok sósmogyorót evett. Na, ezt nem kellett volna, ugyanis Félixnek súlyos mogyoróallergiája van, úgyhogy ha evett volna, már hulla lenne. Félix ezután Emílilához megy, aki szerint Ágié az óra, de eléggé féltékeny, amiért Félix Ágival töltötte az estét,  úgyhogy Félix beavatja a történtekbe. ,,Nem tudja Ágnes, hogy kivel húzott ujjat” – mondja sejtelmesen.

Címkék: barátok közt
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása