Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Egyszer volt, hol nem volt 5x22-23 – Csak te & Elmondatlan történet (Évadzáró dupla rész)

2016. május 23. 13:00 - Qedrák

Az Egyszer volt, hol nem volt minden félévben csinál egy dupla részt, amit most a fináléra időzítettek, szóval kétszer olyan hosszúak leszünk, mint szoktunk lenni és remélhetőleg fele olyan idegesítőek. Vágjunk is bele, Regina mereng Nagyi étkezdéjében, alighanem azon, hogy a forgatókönyvírók miért mindig őt fingatják meg. Amúgy amolyan halotti tor jelleggel koccintanak Robinra a bent lévők, az asztalok is tele vannak kajával, amikor Snowék lépnek oda, hogy részvétet kívánjanak. Bevallom, hogy náluk idegesítőbb partnert nehezebben tudnék elképzelni a gyász feldolgozásához, és valami ilyesmi ül ki Regina arcára is, de Zelena is megérkezik a kislány Robinnal, hogy ő is begyűjtse a Charming család részvétnyilvánításait. Violet, Henry cameloti szerelme odalép a sráchoz, és elmondja, hogy mennyire aggódott, hogy nem látja viszont, és féléken megfogja a kezét. Rögtön váltunk Emmára, aki vele ellentétben elég határozottan szorongatja Kiliant, és azon tanakodik, hogy Regina most mit fog csinálni, hiszen amikor az előző alkalommal veszítette el a szerelmét, akkor megátkozott egy egész királyságot, szóval még ne közöljék vele a jó hírt, hogy a kalóz életben van, várjon odakint.

emmahook2.jpg

Ruplestiltskin felviszi Pandora szelencéjét az óratoronyba, amiben ugye ott van Belle és a gyermekük, majd előveszi az olimposzi kristályt, hogy még több erőt gyűjtsön belőle. Emma megy beszélni Reginával, aki azonban a háta közepére kívánja a sajnálatokat, igen ám, de Rumpi manőverei miatt megrázkódik a város, és Hook besiet, hogy minden rendben van-e. Nagy a csodálkozás, hogy életben van, Regina pedig látványosan nem örül neki, hiszen ha már ő megszívta, tegye meg más is. Mindenesetre nem kell hozzá zsenialitás, hogy kitalálják, mi okozta a rengést, Zelena a helyszínen el is magyarázza, hogy a kristály volt az, Regina pedig még azt is hozzáteszi, hogy kötővarázst alkalmazott, és hozzákapcsolta Stoorybrooke mágiáját. Arra is rájönnek, hogy mindez azért kell, hogy felébressze Belle-t. Emma gyorsan rá is akarná beszélni Reginát, hogy maradjon ki a dologból, de az egyből rájön, hogy mi motiválja a másikat. Henry békítené őket, de eredménytelenül, Regina szublimál, Emma pedig a változatosság kedvéért Henryt is a kispadra küldi.

emmaregina.jpg

A fiú persze nem engedelmeskedik, hanem betör Gold boltjába, ahol nem talál semmit, csak Violet keresi fel őt, akinek tart egy rövid beszédet arról, hogy a mágia tehet minden rosszról: a két anyja vitájáról, Robin haláláról, most meg arról, hogy a nagyapja rosszra akarja használni. Demonstrálja is néhány eszközön, például Dzsepetto szülein (jó visszanézni azért a régi részekre történő utalásokat), és Violet is elmeséli, hogy az anyja a mágia miatt halt meg. El is hívja a lányt egy buszos körútra, de előtte megírja a könyvbe, hogy nála legyen az olümposzi kristály, amit ki akar vinni a városból, hogy egyszer és mindenkorra lerombolja a mágiát. Hajnalban a keresőcsapat összegyűlik megtárgyalni az eredménytelenségüket, mikor Regina állít be, a Henrytől kapott üzenettel. Rövid tanácskozás után rájönnek a fiú céljára, és megjelenik Gold is, aki elmondja, hogy mi történt, és kifejezi reményét, hogy Henry nem nyírja ki őket. Regina rohan ki, hogy megakadályozza Gold ellenlépéseit, Emma pedig utána, felhívandó a figyelmét arra, hogy együtt kellene működniük. Miután megkapja az egysoros emlékeztetőt Reginától, hogy ő akart különcködni, Emma elmagyarázza, hogy a telefonja alapján tudja, hogy hol kell Henryt keresni. A camelotiak érkeznek is Merida vezetésével, hogy miként fognak hazajutni, ha Henry elpusztítja a kristályt, de Hófehérke megnyugtatja őket, hogy hazajuthatnak. Zelena némi szurkapiszka után megjegyzi, hogy ő fogja a portált megnyitni nekik, szóval a többes szám első személy minimum indokolatlan.

henryviolet.jpg

Bostonban Regina és Emma felsül, Henry csak a telefonját rakta fel a buszra. Regina dühében kihajítja a készüléket a kukába, de az lángra kap, és realizálják, hogy a mágiájuk működik Storybrooke-on kívül, egyúttal pedig Rumpi mágiája is alighanem hasonló tulajdonságokat vett fel magára, szóval sietniük kell. Henry és Violet New Yorkban szállnak le, a lány pedig elcsodálkozik azon, hogy milyen magasak itt az épületek, még Camelothoz képest is. Storybrooke-ban mindenki átmegy a portálon, beleértve Littlejohnt, meg Rolandot is, aki érzelmes búcsút vesz Zelenától. A boszorkány bezárná a portált, de nem sikerül, mert elnyeli őket mindenestül, kivéve Nagyit meg a kislányt. Mindannyian egy új helyen kelnek fel, de még nem tudjuk, hogy hol. Bostonban a két anyuka addig hezitálnak, míg végül Regina vért vesz Emmától, és a térképre csöppentve kiderül, hogy a fia New Yorkba utazott.

zelenahooksnows.jpg

Gold is odatart, de a dugódíjat nem hajlandó megfizetni, inkább mágikusan inzultálja a fizetőkapunál lévő parkolóőrt, és kinyittatja magának a sorompót. Ezalatt Henry vesz egy szelet pizzát Violetnek, és elmeséli a lánynak, hogy Neal le akarta rombolni a mágiát, mert az apjától ez választotta el, és ezt csak Henrynek mondta el. Snowék, Zelena és Hook konstatálja, hogy ott ragadtak egy ismeretlen helyen, miután a boszi varázspálcája eltört, amit nem lehet egyszerűen egy ragasztószalaggal újszerűvé változtatni. Neki is indulnak, hogy keressenek valakit, aki útbaigazítja őket, és találnak is egy félénk, szemüveges urat, aki elmenekülne, de valahogy ráveszik, hogy maradjon. Kiszedni viszont nem tudnak belőle semmit, csak azt, hogy fél valakitől, az illető pedig meg is jelenik, és egyetlen intéssel kiüti hőseinket. Mikor felébrednek, konstatálják, hogy egy mágiával védett nagy ketrecbe tették őket. Jön is egy sápadt, barkós férfi, aki kérdőre vonja őket, de a kommunikáció kissé félresiklik, mert az illető azt hiszi, hogy a Dark One küldte a csapatot, és kis híján megfojtja Hookot. Csak az menti meg a kalózt, hogy elmagyarázzák, hogy Rumpi ellen vannak, aki a terhes feleségét akarja megmenteni. Ennyiben maradnak, a nem túl szimpatikus úriember távozik a színről.

henryviolet2.jpg

Neal egykori lakásában Emma és Regina nem találják meg Henryt, viszont rájönnek, hogy Violet kíséretében járt ott. Emma lelkesedik a kamaszszerelemért, Regina viszont csak annyit jegyez meg, hogy ez nyilván azért van, mert kitépte a lány szívét még Camelotban. Emma feltöri a számítógépet, ezalatt viszont Regina megtalálja Robin Hood könyvét, ami róla szól, és benne egy levelet, amit viszont a férfi neki írt, mikor még Marian-nal próbált meg New Yorkban élni. Az üzenetben Robin leírja, hogy milyen büszke a nőre, aki Emma előtt kifakad, hogy ő benne még mindig ott van a Gonosz Királynő, és nagyon nehéz visszatartania a régi énjét, mert az állandó küzdelem kifárasztja. Bár tudja, hogy mi a helyes, ösztönszerűen inkább azt tenné, amit a régi énje, például Hook torkát is kitépte volna, mikor látta, hogy ő túlélte, Robin pedig nem. A vallomás folytatódik, amíg a gép nem jelez, hogy a belvárosi könyvtárban vannak, de pechjükre Gold hallja az egész csevejt. Henryék tényleg ott keresgélnek, és a fiú megtalál egy rakás ahhoz hasonló mesekönyvet, mint amelyet otthon tart. A lapozgatás közepette látjuk Don Quijotét, és más helyszíneket, beleértve azt is, ahol a nagyszülei csapdába estek.

emmaregina2.jpg

Azok éppen szabadulni akarnak, David fel is aprít egy sámlit fegyvernek, de csak a félénk kertész az. Elmondja, hogy azért nem segíthetett, mert az Őr figyelte őt, de most nem teszi. Kiengedni ugyan nem tudja őket, de adhat varázserőt. Cserébe azt szeretné, ha elmehetne innen, mert régebben egy doktor volt, de az Őr elrontott mindent. Meg tudja javítani a varázspálcát, csak adják neki oda a darabjait. A csipetcsapat nem túl lelkes, David ráfogja a fadarabot, és annak ellenére odaadják a pálcát, hogy minden idegszáluk tiltakozik ellene. Henry éppen feladná a kutatást, Violet viszont lelkesíti, sőt, a lány meg is talál egy régi kelyhet, ami úgy néz ki, mintha a Szent Grál tesója lenne, márpedig ha a Grál minden varázslat kezdete, akkor ez itt talán a vége. Gyorsan fel is törik a szekrényt, amiben van, és próbát tesznek a kristállyal. A kehely elkezdi elszívni a mágiát belőle, de Henry úgy dönt, hogy ne a helyszínen kísérletezzenek, hanem egy biztonságos helyen. Csakhogy belebotlanak Goldba, aki kiüti a két fiatalt, és elveszi a kristályt.

csipetcsapatborton.jpg

A kertész a laboratóriumban nekilát a pálca megszerelésének, és némi elektromosság segítségével ez sikerül is neki. Csakhogy beront a palota egyik zord alkalmazottja, és kérdőre vonja, majd az elégtelen magyarázatot hallva elhurcolja az Őr elé, egészen pontosan néhány ütleg után megitat vele valami folyadékot, amitől átalakul a zord úriemberré. Amaz azonban nem tűnik túl hálásnak, kijelenti, hogy senki sem bánthatja Dr. Jekyllt, és megveri az alkalmazottat. A varázspálcát felveszi, és kijelenti, hogy itt az ideje, hogy új otthont találjanak maguknak, szóval nem csak a doktor fog elmenni Storybrooke-ba, hanem mindannyian. Búcsúzóul még látunk néhány léghajót, meg egy egész világot, valamint Henry új könyvei között a Dr. Jekyllről és Mr. Hyde-ról szóló példányt. Emmáék végül rálelnek Henryre, aki feléled, és rögtön nekik is esik, hogy az édesanyjának nem kellene aggódnia a mostohaanyjáért, és egyébként is a mágia felelős a boldogtalanságukért, meg az apja halálért. A srác azért elhallgatja, hogy meglelték az ellen-Grált. Ugyanazzal a vérmágiával találnák meg Goldot, de Regina varázsereje nem működik, mert Rumpi mindent magához vett. Ezalatt Mr. Hyde nyit egy portált. Rumpi kiszabadítaná Belle-t, de a portál, amit Hyde nyitott, elnyeli, és a viktoriánus doki kezébe jut. Ezzel búcsúzunk a dupla rész első felétől.

rumpi2.jpg

A következő rész elején Jekyll egy kényszerzubbonyban ébred fel, és egy üzenetet kap Hyde-tól, hogy már majdnem szabad. A doki azonban talál kiutat egy szabadon hagyott borotva képében. Hook közben hiába akarja feltörni a lakatot, nem jár eredménnyel, ahogy ezt Zelena meg is jegyzi neki. Csaknem egymásnak esik a két jómadár, de végül megérkezik a doki, és a varázspálcát ugyan nem tudta elhozni, de a kulcsot igen. Ki is szabadulnak, és egy nyüzsgő téren találják magukat, amelyet Jekyll egyfajta menedéknek mutat be, és úgy hívja, hogy az elbeszéletlen történetek földje. New Yorkban Henry sértődött fejjel vág át a tömegen, Violet lelkes kiskutyaként követi, majd megállítja, és együttérzéséről, meg arról biztosítja, hogy mindenben követni fogja. Persze kell ehhez egy terv is, hogy megtalálják Goldot, de szükségtelen, mert az egyik felhőkarcoló fölött sötét és mágikus fellegek gyülekeznek, vélhetően ott lesz.

csipetcsapatjekyll.jpg

A szobaszerviz a szállodában hozza is a megrendelt kaját, de a világító ajtó előtt kissé elbátortalanodik a zenét hallgató ifjú londiner. Az érzései csak felerősödnek, amikor a mágikus sorban álló gyertyákat látja, és szinte pánikba esik, mikor kiderül, hogy nem azt a kaját hozta fel, amit az úr rendelt. Rumpi azonban egykedvűen kiküldi, egy nagy adag borravalóval, de előtte még lehajítja a kaját a tálcáról, amelyről megtudakolja, hogy tiszta ezüstből készült-e. Emmáék szemét is kiböki a varázsfelhő, úgyhogy mennek is oda, miközben kiderül, hogy Henry megint nem engedelmeskedett nekik, és amúgy kapnak egy sms-t Nagyitól, hogy Storybrooke-ból is eltűnt a Charming család, meg Zelena. Regina menne is Goldhoz, hogy bemosson neki egyet, de Emma meggyőzi, hogy találjanak ki egy tervet. Csak azután nyit be Goldhoz, akivel némi győzködés után elhiteti, hogy elő tudja hozni magából a Gonosz Királynőt, hogy megmenthesse Zelenát.

rumpihotel.jpg

A másik világban Jekyll lelkesen vezeti be az otthonául szolgáló laboratóriumba a többieket, és elmondja, hogy kifejlesztett egy szert, amivel el tudja választani valakiben a jót és a rosszat. Most, hogy megszerezte a végső összetevőt, sikerrel járhat. Igen ám, de bejön az őr, és megint megitatja Jekyllt a kotyvalékkal, aki átváltozik Mr. Hyde-á. Zelena megpörkölné egy zöld labdával, de a varázslat hatástalan, úgyhogy mindannyian elrohannak, Hyde pedig megállítja az őrt, aki utánuk sietne, mert megvan a szérum, ami kellett neki. Emma betöri Gold szobájának az ajtaját, mialatt Rumpi elmondja, hogy Zelena és Belle alighanem ugyanabban a világban vannak, de közben magához varázsolja a kristályt, jelezve, hogy végig tudott az akciójukról. Csak Reginától kellett neki valami, jelesül egy hajszál, hogy megtalálja Zelenát, de most, hogy ez megtörtént, már nincs szüksége rájuk, szóval megöli őket. Henry lép be, és az ellen-Grállal elszívja Gold tűzlabdáját, majd az összes mágiát az olümposzi kristályból.

henrygral.jpg

A másik világban Hyde beadja magának a szérumot, és sikeresen szétválik Jekylltől. Előbbi nem túl vidám, kissé le is nézi a gyenge és vézna dokit, úgyhogy meg is ölné, de hőseink közbelépnek, és megmentik. New Yorkban Gold idegesen vádolja Henryt, hogy mindent elkúrt, és ott maradt a fél csapat egy másik világban, de a srác dühösen elszalad, hogy talán nem kellett volna fenyegetőznie. Rumpi végül elmondja, hogy ebben a világban van még mágia, csak meg kell találniuk azt, aki birtokolja. Ez jó hír, Regina megy vele, Emmát pedig Henry után küldi. Egy közeli szökőkútnál meg is találja a fiát, aki kiönti a lelkét arról, hogy miért akarta megsemmisíteni a mágiát, de most a fél családja hiányzik. Emma megnyugtatja, hogy ne aggódjon, már dolgoznak a megoldáson. Ezalatt Rumpi életvezetési tanácsadást tart Reginának, és felvilágosítja, hogy soha nem lesz teljesen mentes a sötétségtől, sőt, minél jobban elzárja magában, annál jobban fog szenvedni. Gyorsan fel is keresik a Sárkányt a kínai negyedben, akiről kiderül, hogy a második évadban Pán Péter egyik küldönce, Tamara, mégsem nyírta ki, hanem él, mint Bobby a Dallasban. A Sárkány közli, hogy nincs üzlet Rumpival, de Reginának segíthet, mert látja benne a vívódást.

reginarumpidragon.jpg

A bölcs kínai egy lótuszvirággal meg egy tál vízzel bele is tekint a másik világba, és kiderül, hogy Zelenáék bajban vannak, de amikor portált nyitna, felsül. Nem baj, mondja a Sárkány, ebben a világban van mágia, csak hinned kell benne, ahogy azt August mondta Emmának. Henry tudja is a megoldást, odamennek a szökőkúthoz, amibe csak bele kell dobni egy pennyt, és teljesül a kívánságuk. Gold nevetségesnek tartja, de Henry meggyőzi Emmát egy régi történettel, miszerint amikor utoljára bedobta a pénzt azt kívánta, hogy teljes legyen a családja, és lám Hook akkor bukkant fel a második évad végén. El is hangzik a kívánság, a kristály felizzik, és végül mindenki követi a példáját. A másik világban Davidék csapdába esnek, mikor az egyik sikátor zsákutcának bizonyul. Ezalatt Henry felmászik a szökőkút melletti oroszlánhoz, és onnan intéz szózatot New York népéhez. Azok annak rendje és módja szerint kiröhögik, de egy idő után hiszek neki, és telerakják a szökőkutat egypennysekkel. Más kérdés, hogy én a helyükben maradtam volna az első opciónál. A másik világban is záporozni kezdenek az érmék az égből, és nyílik egy portál, úgyhogy a csapat gyorsan át is menekül rajta, Jekyllel együtt, ám Mr. Hyde hoppon marad. Teljes az öröm, mindenki tapsol és boldog.

henryoroszlan.jpg

Hyde szétveri a laboratóriumát, de megjelenik Rumpi, aki átment a portál túloldalára. A férfi alkut ajánl Goldnak, hogy kövesse az utasításait, különben nem látja a feleségét, de Hyde nem Hadész, és Rumpi elkezdi fojtogatni, amit csak azért fejez be, mert amaz elmondja, hogy segíthet Belle-nek felébredni. Rumpi elengedi, és Hyde felhívja a figyelmét arra, hogy ideje alkut kötniük. Jekyll ezalatt megköszöni a többieknek, hogy megmentették, de befut a csapat, és elmondja, hogy nem találják Goldot. Regina is távol van, Hófehérke talál rá elmélkedve a tetőteraszon. Hoz neki egy kis kakaót, de azért, hogy jobban üssön, tölt bele egy kis ráadást a laposüvegből. Regina megint elismétli, hogy a Gonosz Királynő benne van, és a szökőkútnál a második kívánsága az volt, hogy bárcsak el tudná választani magától, Hófehérke pedig biztosítja, hogy semmi baj, megbocsátottak neki. Aztán eszébe jut egy ötlet, hogy Jekyllnek volt egy széruma, amit magával hoztak, és ami elválasztja a jót a rossztól, szóval, ha beadja magának, akkor minden szép és jó lesz. Regina elküldené Emmát és Snowt, de azok maradnak, úgyhogy beadják neki a szert. Regina azon nyomban meg is hasad, és kilép belőle a Gonosz Királynő, aki egyből megtámadná saját magát, de Emma mágiával leláncolja. Sürgetik, hogy ideje lenne megölnie a belőle kilépő gonoszt. Regina közelebb lép saját magához, és némi hezitálás után kitépi a szívét, majd összemorzsolja, a gonosz énje pedig szublimál.

csipetcsapatszokokut.jpg

A csapat visszatér Storybrooke-ba, Violet pedig azzal lepi meg Henryt, hogy ő valójában nem cameloti, mert az apja nem más, mint Mark Twain regényének jenki hőse, aki elutazott Camelotba. El is csattan az első csók a szülők szeme láttára. A csapat másik fele is megérkezik, Gold kocsijával, mert a Bogárba úgysem fértek volna be. Emma és Hook romantikáznak egyet, el is csattan egy csók. Regina és Henry elrejti a kristályt, hogy más ne találja meg, de nem ezzel ér véget a jelenet, hanem azzal, hogy felbukkan Mr. Hyde. Előadja, hogy immár az övé Storybrooke, és elhozta szórakozni néhány pajtását az elbeszéletlen történetekből, de Regina elé áll, és megmondja, hogy azokban a történetekben Hyde veszített. A Sárkány boltjában megtestesül az elvileg szétzúzott szívű Gonosz Királynő, és kitépi a kínai szívét. Ezzel búcsúzunk az évadtól, köszönöm a figyelmet, jövőre remélhetőleg visszatérünk.

reginaketto.jpg

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása