Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Barátok közt 7839-7840. rész

2016. április 20. 10:00 - Gillotte

Miki és János koccintanak az üzletre, amiről még nem tudjuk, pontosan micsoda, de bizonyára még mindig a Berényi Kft kicsinálása a cél. Miki előad egy monológot sanyarú sorsáról, egészen XIV. Lajosi magaslatokig merészkedik, s állítja: ,,a Kft én magam vagyok”. Sőt, Miki lelki szemei előtt látja a jövőt, amiben Gazdagrét erdészével összefogva saját Berényi céget alapítanak. János távoztával Ági érkezik, aki csalódott, amiért kimaradt a megbeszélésből. Miki elmondja húgának, s egyúttal nekünk, hogy az osztrák határnál van egy víztorony, amiből jó kis családi parkot lehetne csinálni. Ezt kéne bebeszélni Attilának, hogy milyen jó ötlet úgy, hogy ne tudja, hogy ki van a háttérben, különben nem menne bele. Az első adandó alkalommal elővezetik Attilának az ötletet, aki szépen bele is sétál a csapdába: mivel Miki előadja, hogy mennyire ellene van bármi olyannak, amit János javasol, Attila rámondja az áment, hisz ő az ügyvezető, és milyen tökös dolog ellentmondani Mikinek.

bk_marcius30_1.png

Novák és Novákné megfejtik, hogy Ottó nyúlt le két-két üveg piát a kisboltból és a Rózsából is. Laci átmegy nevelőtisztbe: ki kell rúgni a fenébe, meg kell tanulnia a gyereknek, hol a határ, és hogy a tetteinek következménye van. Gizi ennél vajszívűbb, úgyhogy hiába beszélik meg Novákkal, hogy kirúgják mindketten, végül Gizi nem rúgja ki a srácot, ugyanis Gabesszel ketten nem fogják bírni a Rózsában. Gizi próbálná titkolni férje elől, hogy megtartotta Ottót, de nyilván hamar kiderül, hogy Novák a plafonon lehessen.

bk_marcius30_2.png

Nóra az előző estéről megmaradt bontatlan üveg borral megy Attila felé, kinyithatnák Robi emlékére. Úgy tűnik, tegnap még nem volt elég a jóból. Attila nemet mond, mert Máté nincs jól, de nem kell hozzá sok, hogy visszavonulót fújjon, és mégis beleférjen egy pohár bor Nórával, hisz Mátéból már úgyis kijött, aminek ki kellett jönnie. Szót ejtenek az elcsattant csókról is, s betudják a heves érzelmeknek, ami hatott rájuk, amikor szétszórták Robit. Be is térnek Attilák lakására, s Juli birodalmában állnak neki iszogatni. Megbeszélik, hogy össze kéne pakolni Robi maradék cuccát, de ó jaj, Nóra nem tudja, lesz-e elég ereje hozzá, úgyhogy Attila ,, mi sem természetesebb ennél” alapon ugrik Nóra segítségére, Petire pedig rásózza a másnapos Mátét. Petinek púp a hátára a pesztra, ugyanis eléggé rájár a rúd. Kapott egy végzést a Közegészségügytől amiért engedély nélkül árusított alkoholt. Hiába nem árusított Peti alkoholt, a kocsiban megtalálták a kezdetleges, rummal felturbózott termékmintát. Ottó szerint ez tök jó, papírja van Petinek arról, hogy nem dolgozhat, mindenki erről álmodik. Ja, akik tinik és úgy gondolkodnak, mint Ottó, bizonyára erről álmodnak.

bk_marcius30_3.png

Attila és Nóra Robi cuccát pakolják össze, még a jól ismert mustársárga pulcsit is, amit Nóra hordott a legnagyobb mélypontokon. A pakolásnak azonban vége kell, hogy szakadjon, mert Attila koppan, hogy Julihoz is menni kéne. Mivel már dolgozik benne a bor, ezért Nóra taxit hív neki, s mi közben látjuk Attila fején, hogy ebből semmi jó nem fog kisülni, amit csinálnak ők ketten... Eközben a börtönben Piros még mindig örömködik, amiért nem kell átmennie másik börtönbe, de Juli nem tud osztozni benne, ugyanis Attila nem jött, pedig mindig szokott, ha látogatási idő van. Piros megmondja a tutit: a pasik ilyenek. Először jönnek, aztán dugóba kerülnek, esik az eső, nem tudott jönni, majd jön az, amikor már csak csomagot küld, s végül azt sem. Nagy nehezen csak megérkezik Attila, hirtelen bejött a munka, ezért nem tudott jönni. Ja, és az időjárás sem jó – teszi hozzá Juli. Érdeklődik a gyerekekről, amire Attila tömören válaszol, majd amikor saját magáról kell mondani valamit, némi habozás után csak annyit tud mondani, hogy hiányzik neki Juli. Ennyi is elég volt Julinak, hogy levágja, hogy valami nem stimmel, úgyhogy könnyek közt megkéri Attilát, hogy soha ne küldjön neki csomagot.

bk_marcius30_4.png

Mivel Peti Mátéra vigyáz, s nem mehet el otthonról, áthívja Hannát, hogy dumáljanak már, de Hanna elég hamar lerázza, mert be kell látniuk, hogy már nem járnak, de nem is barátok, úgyhogy nem kéne erőltetni a dolgot. Ottó hazaérve boldogan meséli Petinek, hogy lett egy teljes állása a Rózsában, de Peti nem igazán tud osztozni barátja örömében, ugyanis el van tiltva a munkától, úgyhogy csak otthon ül egyedül, és sörözik. Ottó a megoldást egy kis színes tablettában találja meg, s habár Peti először egyértelmű nemet mond rá, Ottó rádumálja, hogy rakja el nehezebb időkre. Később Máté zombimód vánszorog ki a nappaliba, de Peti bunkón visszaküldi a fenébe, hiszen direkt mondta, hogy ne egye meg a joghurtot, és Máté ennek ellenére megette. Duzzogás van mindkét fél részéről. Máté visszacammog a szobájába, Attila is hazaér, úgyhogy Peti húzna is el otthonról, oda is szól Attilának, hogy hamár ő olyan jól elheherészik Nórával, tán Petinek is jár egy kis szabadság. Nem kellett volna, ugyanis Attila felhívja Peti figyelmét, hogy rég látogatta meg Julit, ráadásul még megbeszélésük is van, úgyhogy Peti szépen maradjon otthon a kis seggén, és vigyázzon Mátéra. Peti szobában dekázgatással vezeti le a feles energiákat, de amint a labda kirepül az operatőrhöz a takarásba nem lát más megoldást, és beveszi az Ottó által átnyújtott bogyót, és várja a hatást.

Címkék: barátok közt
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása